Ахмед Доган: Няма политическа сила от опозицията, която днес може да поеме отговорността за управлението

Ахмед Доган: Няма политическа сила от опозицията, която днес може да поеме отговорността за управлението

© Анелия НиколоваПочетният председател на ДПС Ахмед Доган определи като дълг на гражданското общество и на всички политически сили гарантирането сигурността и стабилността на България. Към запазване на стабилността преди председателството на ЕС той призова и медиите в речта си пред елита на ДПС, която традиционно държи преди предстоящите празници. "После си дискутирайте темата за връзката на свободата и отговорността на словото", каза той.


Доган разкритикува коалиционното правителство на Бойко Борисов заради включването на "Обединените патриоти". "Те имаха шанса да покажат и докажат консолидирана социална отговорност към националните интереси в контекста на общоевропейските политики. Но тъкмо такава значима цел не се постига с езика на омразата и агресията, с език, който възпроизвежда разделение и противопоставяне", заяви Доган.


Преди няколко дни премиерът Борисов отново заяви, че опозицията е съобразила датата на вота на недоверие с в първите дни на европредседателството и гостуването на делегация от европейските институции и умишлено саботира избора на хората в лицето на управляващата коалиция. "Аз се отнасям с уважение и към президента Радев, и към Корнелия Нинова, и към г-н Доган", посочи Борисов и запита дали почетният председател на ДПС, "който в интервютата си винаги поставя на първо място държавата", този път ще постъпи така.
"Доколкото разбирам този вот на недоверие няма за цел да свали правителството, а само да го коригира и насърчи към позитивни дела. Добре, този акт може да се изтълкува и като рутинна демократична процедура. Но ако вотът на недоверие мине, какво правим? Има ли партия, която е готова да управлява страната след евентуални предсрочни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата", заяви днес Доган.


"Дневник" публикува пълната му реч от профила му в социалната мрежа "Фейсбук':


Уважаеми г-н Председател,
Уважаеми дами и господа!


Явно предколедните форуми на основната част от политическия елит на ДПС, започва да предизвиква не само интерес, но и силно очакване. Дори определени медии и социални мрежи го приравняват с неформален визионерски форум на ДПС. В днешния вътрешнополитически и геополитически дискурс това означава, че е налице липса на сигурност и на краткосрочна визия за развитие:


Първо, във вътрешно-политически план предизборната парадигма за президентските и парламентарни избори-2017 година все още не е стихнала: кой-кого ще "елиминира", "смачка" или " победи" вече работи в личностно измерение и тъкмо затова излиза извън нормалните граници на изразяване с Езика на политиката;
Второ, обективната неопределеност на външнополитическия проспект задава безпокойство и тревожност, което се равнява на " наливане на масло в огъня" във вътрешнополитически план.


Формално погледнато 2017 г. не беше от най-благодатните за ДПС. Но от гледна точка на определени дейности и политики, например иновативно укрепване на партийните структури, както и изключителното активиране на външните контакти с европейските либерални партии е безпрецедентно в историята на ДПС. Налице е събуждане и активиране на общинските и областни организации на ДПС. ЦС и ЦОБ си възвърнаха реалните политически функции. ПГ на ДПС има респектиращо участие в парламентарния живот на страната.


Може би тук му е мястото да се отбележи, че "външният натиск" се преобразува в усилия за помирение и обединение на всички, които са се отцепили от ДПС. Ние винаги сме били добронамерени, но и принципни. Факт е, че не сме се скарали с никого. Всеки, който реално се разкайва-да заповяда. Но ДПС си има Устав, който регламентира подобни ситуации. Външното акуширане на аналогични процеси на разделяне и обединяване не е здравословно за нашите избиратели. Въпреки това, ние сме добронамерени, дори сме длъжни да продуцираме добросъседски отношения с Република Турция и да й помогнем в диалога й с ЕС. Разбира се, според нашите скромни възможности.


Нека да хвърлим един поглед към вътрешнополитическото положение в страната.


Всеки от нас е наясно, че всяко управление си има проблеми, унаследени от предишни правителства или създадени от актуално управляващите. Разбира се, те трябва да бъдат коригирани чрез опозиционни политики. В крайна сметка в това се състои и смисълът на политическия плурализъм във всяка демократична държава.
Големият проблем на правителството на Борисов е коалиционната му политика и по-конкретно включването на отявлени националисти в кабинета. Дори и това не е най-големият грях, защото Обединените патриоти имаха шанса да покажат и докажат консолидирана социална отговорност към националните интереси в контекста на общоевропейските политики. Но тъкмо такава значима цел не се постига с Езика на омразата и агресията, с Език, който възпроизвежда разделение и противопоставяне!


В началото е Словото, после идва Делото. Словото на патриотизма обединява и управлява. Езикът на омразата и агресията разделят и противопоставят обществото и нацията. Поставят се под въпрос сигурността и стабилността на Държавата.


Това не е въпрос за свободата на словото, не е проблем дори за достойнството на политическия елит на страната. Това е въпрос за съществуването на демокрацията в България.


Страната е изправена пред много сериозно предизвикателство. Председателството на ЕС. България ще бъде във фокуса на важни събития и мероприятия. И въпрос на обща политическа и социална отговорност е да комуникираме на нормален европейски политически Език.


От особена важност е коригиращата функция на медиите. Уважаеми колеги, представители на четвъртата власт, покажете какво можете. Дайте вашият позитивен дял в общата отговорност за стабилността на България! После си дискутирайте темата за връзката на свободата и отговорността на Словото.


Не е по–маловажен и въпросът за вота на недоверие към правителството в началото на председателството на ЕС. Доколкото разбирам този вот на недоверие няма за цел да свали правителството, а само да го коригира и насърчи към позитивни дела. Добре, този акт може да се изтълкува и като рутинна демократична процедура. Но ако вотът на недоверие мине, какво правим? Има ли партия, която е готова да управлява страната след евентуални предсрочни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата.


Тогава какво правим?


Ако целта е "стани да седна", не си заслужава усилието да подложим на изпитание общия ни дом. Защото, първо, че тотално ще се изпортим, може някак да се преглътне. По-важното е друго: това правителство няма да има по-дълъг живот от няколко месеца. И отново влизаме в опасната спирала на предсрочни избори само и само да си намерим място в централната властова система на държавата. Затова дълг на гражданското общество и на всички политически сили е да гарантират сигурността и стабилността на държавата.


Уважаеми колеги, съмишленици и приятели, границата между подчертаването на особената важност на даден проблем и неволното му преекспониране виси на косъм над главите на политици и анализатори. Ако в случая и при мен се е получило така, моля за предколедна прошка.


Бъдете живи и здрави, пожелавам ви спокойствие и увереност в утрешния ден!

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 11359 Неутрално

  Какви са тези призиви от ефенди, нали с комунистите ще гласуват вот на недоверие към правителството.

 2. 2 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 510 Неутрално

  До коментар [#1] от "Peni Nikol":

  По-важна е стабилността. Разбрали са се с Бойко.

 3. 3 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Какви са тези призиви от ефенди, нали с комунистите ще гласуват вот на недоверие към правителството.
  —цитат от коментар 1 на Peni Nikol
  Май иде 1 февруари и покрай росийските именца , да не цъфнат и някои наши и Доган се снишава.

 4. 4 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1278 Весело

  Гарантирайте сигурността и стабилността на тримата ми шишковци - каза беят от сараите - че от 'стане да седна' ДПС много голяма полза няма, формално погледнато. Стабилност! ;)

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 5. 5 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ти на мене аз на тебе 30 години тва кюрпе ни прави на малоумни..ще пие и той Чай от руския скоро

  Долу рушистите и фашистите
 6. 6 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  На феса пак му навиха ръждясалата пружина от масква!

  Имало едно време ссср...
 7. 7 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Като изключим горното си е прав.
  Без Баце , никакви парички от ЕС. А това си е отговорност , която никой не може да поеме.

 8. 8 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 2557 Неутрално

  Доган, да пратиш много поздрави на Гюлен! Малко ли пари и власт ти сподели чиляка. Стар е вече, не го забравяй! Българските турци да се осъзнаят вече . Нищо не се взема в гроба. Само душата, непродала и неподдала се...на изкушенията.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 9. 9 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1278 Весело

  "външният натиск" се преобразува в усилия за помирение и обединение на всички, които са се отцепили от ДПС. Ние винаги сме били добронамерени, но и принципни. Факт е, че не сме се скарали с никого. Всеки, който реално се разкайва-да заповяда. "
  --------
  Да заповяда и да си живурка с илюзията, че комунистическата мафиотска групировка няма да му резне зелката, рано или късно. :)

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 10. 10 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 5246 Неутрално

  С Бойко му е добре - бизнеса му върви

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 11. 11 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  Главата на "проклятието за България" подрежда нашето бъдеще!
  Той казва кой може и кой не може да управлява страната.
  Как ви се вижда тази ненормалност?

 12. 12 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2917 Весело

  Доган подложи динена кора на БСП...а Корни така и се искаше да управлява...

 13. 13 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1278 Весело

  "Словото на патриотизма обединява и управлява. "
  --------

  Ахмед Доган - най-големия патриот! Обединените Патреотаре ще го потвърдят!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 14. 14 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9099 Неутрално

  Тя работата е ясна. Старите връзки не могат да бъдат прекъснати.

 15. 15 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1278 Весело

  "От особена важност е коригиращата функция на медиите. "
  -------

  Знаем, знаем. Коригиращата функция на твоята свинска медийна империя и безскруполна пропагадна машина я знаем много добре. :)

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 16. 16 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  На феса пак му навиха ръждясалата пружина от масква!
  —цитат от коментар 6 на citoplast


  Абе, ръждясала, не ръждясала... но диктува за съжаление все още всичко на територията. При тая покорна неграмотна рая - толкоз. Май всеки да се спасява поединично е единствената работеща максима, дето остава. Кой както може.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 17. 17 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Бахти държавата щом този е толкова незаобиколим фактор в нея,пикая им на тия всичките страхливци.Сънародници НЕ СЕ ЧУДЕТЕ що сте били под РОБСТВО 500години,вие сте си роби в мислите и в душите си.Просто когато някой пръдне и българина се насира,той няма воля за саможертва и за достойнство,това е.Колкото и сложно да си го обясняваме то си е просто така.

 18. 18 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Някой да ми каже какво всъщност се случи с момчето което го пребиха като куче-Мехмедов,разпознаха ли му биячите вече или още не са,а къде е Бисеров впрочем?
  На кой му вадят сега зъбките,а?
  Роби,роби и пак роби живеят в Б-я!!!

 19. 19 Профил на mqj41586140
  mqj41586140
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Откога разправям, че комунетата са ялова опозиция - дори и да спечелят избори, ще стане като с Орешарски. За момента Винету няма алтернатива....
  ....което не е добре за Б-я.

 20. 20 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  До коментар [#17] от "gembirdkz":
  Само да попитам - откъде пикаеш? Не че нещо искам да се заяждам и т.н., но от Лондон, Стокхолм или Берлин е лесно да се пика дистанционно във форума и да се вдигат революции. Въпросът е как да се вземе властта от комунисти, тук на място, когато и ножа и салама са в тях.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 21. 21 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  Визионерът Доган в случая проявява характерния си "инстинкт за оцеляване"- негов и на ДПС,разбира се!С тези завоалирани приказки за смисъл от референдума очаквам ДПС и БСП уж да не се "разберат"за предмета на вота,да няма вот по причина на ДПС и по този начин вероятно си мисли,че ще "лъсне"доста поръждясалия имидж на Движението си !Ще видим!

 22. 22 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6202 Весело

  Винету получи подкрепа от вожда на команчите. Червените бледолики са с пръст в...
  (оставям го на фантазията на читателите)

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 23. 23 Профил на Варадинов
  Варадинов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Въпросът е как да се вземе властта от комунисти, тук на място, когато и ножа и салама са в тях.
  —цитат от коментар 20 на virtual brain

  Властта от комунистите я взехме още 2009. После трите комунистически фракции - БСП, ДСБ и ДПС успяха да направят преврат 2013 и крадоха около година, като опоскаха една банка. Оказа се, че парите на едните комунисти - тези на Костов - били точно там, но вече беше късно. Важното е, че успяха да му ги върнат. Сега се опитват да играят същите номера, но от сарая им рекоха, че няма да стане. Все пак съвместните действия на Позитано и "автентичните" продължават. Явно в ДПС са малко по-умни. Но не се притеснявай - вие сте най-най-най "умнокрасивите" - заедно с кавичките!

 24. 24 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Браво на Ахмед Доган. Смаза с един замах комунетата от БСП, ДСБ и ДайБГ. Вотът на недоверие се отлага безсрочно. Само с ГЕРБ и Борисов напред.

 25. 25 Профил на ДГБ
  ДГБ
  Рейтинг: 339 Неутрално

  Един човек има около 30% одобрение и е на власт вече трети мандат, опозицията не му е алтернатива не смятате ли че нещо е много сбъркано?

 26. 26 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#25] от "ДГБ":

  Не, не смятаме. Това е демокрацията. Ако не ви харесва, ходете в Русия или северна Корея.

 27. 27 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 324 Весело

  Избрани цитати:

  „Уважаеми колеги, представители на четвъртата власт, покажете какво можете. Дайте вашият позитивен дял в общата отговорност за СТАБИЛНОСТТА на България! ПОСЛЕ си дискутирайте темата за връзката на СВОБОДАТА и отговорността на Словото....

  Затова дълг на гражданското общество и на всички политически сили е да гарантират сигурността и СТАБИЛНОСТТА на държавата....”

  Казно с думи прости, според Доган, опозицията (уж и ДПС) не трябва да се бори за власт, а всички - гражданско общество, медии и политически партии да крепят СТАБИЛНОСТТА на ГЕРБавото правителство на ББ. Свободата и отговорността - после, ако остане време ....

  Аферим, машалла, ефенди, за разбирането ти за демокрация и опозиция на властта. Явно разбирането за политическия плурализъм е останало на ниво политическо съперничество между БКП и БЗНС, отпреди 1989 г. А свободата си я разбирате като свобода да крадете чужди пари .... Но явно медиите на ДП не могат да запушат прбойните.

  Какво по-ясно деклариране, че ДПС не са опозиция, а управляват и крепят правителството на ГЕРБ! Комунисти и милиционери са от едно котило, разделени в няколко партии. Пък нека обществото си чака промените....

 28. 28 Профил на korc
  korc
  Рейтинг: 3253 Неутрално

  Някъде срещнах фраза за личностна а не политическа битка. Тоест Сланинова е разкоспирирана че я гони амбицията и е готова да жертва България.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 29. 29 Профил на ДГБ
  ДГБ
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#26] от "Иван Иванов":

  Демокрация.Това тук ли?Ха ха ха..

 30. 30 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  На феса пак му навиха ръждясалата пружина от масква!
  —цитат от коментар 6 на citoplast


  Меди Доганов е най–успешната разработка на КГБ (или както му викат днес) от Луканов насам. Перфектният губернатор–валия на Гербария!

  С един небрежен пост във ФБ – ей така, лекичко и със замах, на чаша водка с локум – зададе политическия тон в страната за година напред, а той е "Баце ще ти ударим едно рамо в парламента, а иначе ти си знаеш кво трябва да правиш". Спете спокойно мишлета...

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 31. 31 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  Какво по-ясно деклариране, че ДПС не са опозиция, а управляват и крепят правителството на ГЕРБ! Комунисти и милиционери са от едно котило, разделени в няколко партии. Пък нека обществото си чака промените....
  —цитат от коментар 27 на iceman_bg


  +++++++++++++++++++++++++++++++

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 32. 32 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4133 Весело

  Ха ха бай Ахмед първа дружка на ББ,ами как, нали пърдят в едни гащи!

  klimentm
 33. 33 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4209 Весело

  До коментар [#27] от "iceman_bg":

  ,,... Комунисти и милиционери са от едно котило, разделени в няколко партии. Пък нека обществото си чака промените......,,

  А вие афтентично десните дето викате браво на Нинова, браво на Кюранов син, браво на Дайнов, все комунисти какви сте. За мен сте от най лошото племе, тъй наречените безпартийни другари, комунистът Кюранов пр..не, вие са насирате пред лайномета

 34. 34 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 1173 Разстроено

  Ахмед Доган: Няма политическа сила от опозицията, която днес може да поеме отговорността за управлението?!

  Това си го знаем и без почетния председател да ни "светне" по въпроса, но какво предлага, как да се излезе от ситуацията. В същност на него си му е гарантирано участието в управлението през "задната врата" (преразпределението на "порциите" продължава, а всичко останало е прах в очите на .....) затова неКОЙ няма нужда от промяна на статуквото!!!

  До коментар [#27] от "iceman_bg":
  Затова дълг на гражданското общество и на всички политически сили е да гарантират сигурността и СТАБИЛНОСТТА на държавата....”
  Казано с думи прости, според Доган, опозицията не трябва да се бори за власт, а всички - гражданско общество, медии и политически партии да крепят СТАБИЛНОСТТА на ГЕРБавото правителство на ББ. Свободата и отговорността - после, ако остане време ....А свободата си я разбирайте като "свобода да се крадат чужди пари ...". Но явно медиите на "прасчо" не могат да запушат пробойните та се налага и той да се включи в "бетонджииската бригада на ББ!!!!  Какво по-ясно деклариране, че ДПС не са опозиция, а управляват и крепят правителството на ГЕРБ! Комунисти и милиционери са от едно котило, разделени в няколко партии. Пък нека обществото си чака промените....

 35. 35 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3037 Неутрално

  Как да няма?! Да Бг откога искат да управляват! Може да не са сила, ама се правят на политици!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 36. 36 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  УВАЖАЕМИ СЪКРАДЦИ,ДУПЕЛИЗАЧИ И РУСКИ СЛУГИ" -ТАКА БИ ТРЯБВАЛО ДА ЗАПОЧВА ПОРЕДНАТА ВЕРБАЛНА ДРИСНЯ НА ДРЪНДАРСКИЯ СЕЛЯНИН...

 37. 37 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  Най после онова нещо /сещата се кое /изплува над водата . Човека на Кремъл да казва , че правителството не трябва да се сваля ...... алоооо ЦРУто , спите ли , та допускате отново рашите да ви изпреварят на Балканите или оня банкянския дебелосерко ви е приложил упойващата хватка от каратето . Държавицата е пленена , действайте по неотложност , знаете как .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 38. 38 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  До коментар [#23] от "Варадинов":

  както правилно сте разбрали ,играе се стара игра ,на доброто и лошото ченге , едните крадат брутално , а другите идват след тях лежайки на мантрата ,че са добри и градят ,но старите крадящите ,дето са лоши ,никой не ги закача ,няма кражба , сега кражбата пак продължава ,лошите се обаждат ,ама понеже им дават и на тях да си пооткраднат пак по малко ,та има национален консенсус и дефакто управляват всички ,само дето са от различни отдели на ДС .

 39. 39 Профил на Aham Brahmasmi
  Aham Brahmasmi
  Рейтинг: 233 Весело

  КОЙ се показа.
  Да каже, че ДПС управлява ГЕРБ и от това зависи обогатяването на задкулисния елит.

 40. 40 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  Върнахме си любовта на Ердуган - единственото гласно изречено нещо. Това че се крепят ГЕРБ и ДПС е не само ясно и видимо . Перверзното в даденият случай е че става през "патриотите" . Харесваше ми партията Местан - малка ,силно про турска и против друга на която всички депутати имат къщи в Турция. Нищо в министерството на земеделието не става против ДПС. Сега пак ще слушаме лакърдии за Етнически мир. Всеки говорещ срещу Пеевски ,може и да бъде '"конфискуван, разследван ......и тн" за говор на омраза.

 41. 41 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1076 Неутрално

  Имаше временно недоумение защо Карадайъ отричаше партиотите досега и ги клеймеше. Някак не се връзваха нещата. И ДПС и въпросните патриоти са руски проекти.Да речем, на принципа на скачените съдове. Едните подхранват другите /за пред електората/ Но щом нещата опряха до сваляне иде словото на Доган. "Обединените патриоти имаха шанса да покажат и докажат консолидирана социална отговорност към националните интереси в контекста на европейските политики" Как звучи, а! А пък и нямат алтернатива вместе с Борисов.

 42. 42 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  Честита КОЛЕДНА СТАБИЛНОСТ и вечна дружба. Някой искаха за Коледа СВИНСКО ....... но при ДПС прасетата са свещени животни.

 43. 43 Профил на Aham Brahmasmi
  Aham Brahmasmi
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ако трябва революция да стане, но стига вече мумиите на ДС да се показват от скривалищата си като оракули. Продължават да крадат България!

 44. 44 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 613 Любопитно

  [quote#23:"Варадинов"][/quote]

  Май сериозно ти убягна смисъла на изказването, който се харакетризира с израза - мАсковско фелацио на баце от прикритото ефенди. Иначе казано затвърждаване на стаиУността на Боко, Цацо и Койчо и техния сив кардинал Ах-Мед-чо, името му идва, щото често рови в кацата с медеца...

  Иначе има едни упражнения още от първи клас - какво си разбрал от текста, който си прочел...

  Stef
 45. 45 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  Доган обобщава, "управлението на Трите кюфтета" няма алтернатива.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 46. 46 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  Не харесвам Доган дори когато казва истината!

 47. 47 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2192 Весело

  хаха ,ревете милиционери ,босът ви е на каишка при доган ага

 48. 48 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 12137 Неутрално

  И кво викаш Догане, Баце ви замазва гафовете и затова "да живей".
  Умее ги той тея неща, пред килимчета разни.

 49. 49 Профил на KA2
  KA2
  Рейтинг: 3402 Неутрално

  Сенека от Дръндар издаде политическия картел. Само някой гражданин за Европейско развитие да е посмял да отрича.

 50. 50 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  доган като някакъв гуру ,свещенна крава за "свободната и независима" българска журналистика , най вероятно съвсем скоро и БПЦ ще го канонизира за светия

 51. 51 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2192 Весело

  До коментар [#49] от "ka2":

  герберският тролитарят е в ступор ,очаквайки актуалните опорни точки

 52. 52 Профил на KA2
  KA2
  Рейтинг: 3402 Неутрално

  До коментар [#51] от "Stewie":

  Не е така. Те са живи хора и също се срамуват. Е, разбира се като изключим точката и подобни.

 53. 53 Профил на Варадинов
  Варадинов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Сенека от Дръндар издаде политическия картел. Само някой гражданин за Европейско развитие да е посмял да отрича.
  —цитат от коментар 49 на ka2


  Ще ви се. Доган е умен, не е като др. Кънев. ДПС претърпя електорален срив в резултат на участието си в кабинета Орешарски - от 38 на 26 депутата - с 12 по-малко или грубо - 30% отлив. На Доган му е ясно, че още един такъв гаф и "движението" вече ще го няма. Посланието му е - по-добре извън властта, но все пак на политическата сцена, отколкото окончателно затриване, при още един неуспешен кабинет на БСП и ДПС. Освен това предишните ви глупости за "бостан" доведоха до... "историческия компромис", сключен при никому неизвестни условия между др. Кънев и др. Местан - да припомним - на четири очи! Да припомним още, че за едно кафе на Борисов и Местан в заведение в Кърджали, пред погледите на всички журналисти, умнокрасивците измислихте "бостан"-а, а за задкулисната договорка на Местан и Кънев - насаме, мълчите като комунисти на разпит. Двоен аршин?

 54. 54 Профил на Варадинов
  Варадинов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  И кво викаш Догане, Баце ви замазва гафовете и затова "да живей".Умее ги той тея неща, пред килимчета разни.
  —цитат от коментар 48 на xali


  Типично по комунистически - не са посочени нито конкретни "гафове", нито съответното "замазване". С лозунги и общи приказки избори се печелеха само при Живков.

 55. 55 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 769 Неутрално

  От цялата реч на "вожда" остава едно единствено ръководно начало, че трябва да се поддържат връзките с Турция и се проправят мостове между Турция и Европейския съюз, да се подобряват отношенията помежду им и се стимулира асоциацията на Турция към ЕС..... и никакъв национализъм. Не знам какво разбира под "езика на омразата" и национализъм. "Национализъм" е да поставяш винаги на първо място интересите на българите в България, тяхната Християнска принадлежност и единение с останалите европейски Християнски държави. Да си националист не означава да мразиш, а да обичаш и другите нации; да уважаваш себе си за да си в състояние да уважаваш и цениш другите. Мостове трябва да се изграждат над река Дунав към Румъния, а магистрали към Сърбия, към Връшка Чука и Ниш.

 56. 56 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3568 Неутрално

  Когато казваш истината - уважение ! А в случая доколкото разбирам става въпрос и за отношението към вота - че изобщо не се предвижда какво става ако мине, което е точно така. Комунистите просто не са мислили никога за нещо друго, освен за власт. Така че освен да казва истината той действа и правилно в случая. Друг е въпроса защо го прави.

 57. 57 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 324 Весело

  До коментар [#33] от "сидер":
  „А вие афтентично десните дето викате браво на Нинова, браво на Кюранов син, браво на Дайнов, все комунисти какви сте. За мен сте от най лошото племе, тъй наречените безпартийни другари, комунистът Кюранов пр..не, вие са насирате пред лайномета”

  Вие изглежда не разбирате, че в България няма ляво и дясно. Има групи за интереси, по народному - за далавери, които за благозвучие се наричат политически партии. ТЕ СЕ БОРЯТ ЗА ЛИЧНИ ОБЛАГИ!
  И не е въпроса само как Нинова от седесар стана лидер на БСП, или как офицер от народната милиция и бодигард на бай Тошо стана най-големия антикомунист....

  Най-важното е, че БСП, ГЕРБ, ДПС, нямат различни мнения, няма противопоставяне на мнения, няма опозиция... Коя от трите партии иска промяна в прокуратурата и МВР, коя от трите иска да се пребори с корупцията и назначенията на наши хора, коя от трите иска промени в здравеопазването, пенсии, образование и злоупотреби с обществени поръчки. На теория и трите искат промени, но опре ли до реални действия - примерно отчетност на главпрокурора и отчет по знакови дела, няма никой съгласен .... Прости въпроси- коя от трите партии постави въпросите:
  -Как един депутат от собственик на стар опел и влог за 30 хил. лв. стана милионер с 60-70 млн.;
  - Кой е собственик на Булгартабак;
  - Кой получи и не върна парите в КТБ и кой фалира банката, къде са парите;
  И ред други... И защо не се поставят, дали е случайност, или .... 58. 58 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Този наистина е проклятието на България...

  как да не иска стабилност !!?

  КТБ е обрана и моят човек- е невинен..Става дума за над 4 млд. лева ..Колко са за него ??
  Прокуратурата не се занимава с него и неговото барбекю на двора , самоубилия се негов секретар, останките - богати - на мултигруп, сараи - и по морето и където си иска , консултантските и ДС другарите , които го крепят ...
  Сложил е генералските пагони и на един пожарникар - и сега взаимно си дължат "уважение " ..:))
  Философства , даже и за Свободата на словото и пресата - а тя е добре известно - над 90 % - в чии ръце се намира ...
  Защо НЕЩО да се променя ???
  Раята си има бейове..Е, не са само турци - предимно ДС другари, застарели бандити , доносници,
  малко "георгимарковци " , потомствени фамилии- държат бензина и нафтата, ,
  ЕДИН раздава бюджетните излишъци - СЛЕД консултации, с когото трябва , ...
  В страната на слепите и едноокия доган - е фактор пред дс другарите , мутрите , невежите тютюноберачи , ЕВРО_"либералите " - тук следва голям смях , уви , ...
  Комбинаторджии и крадци от всички вЕри и настоятелства - червени, турски, гербадажийски - са обединени !!
  Този едър криминал , в съюз с мутрите - ще поддържа илюзията пред ЕС - че у нас , всичко е нормално, демократично , в ред ни е и Съдебната власт и т.н..
  Разбира се, ще има и леки забележки към другия клан на ДС - патреотете..По- спокойни и вежливи да бъдат ..Добре се краде в блатото и много шум да не вдигат, сега ...:))

  Е, раята ще е с най- ниските заплати и пенсии, дори НЕ само в ЕС - но това са подробности...Да са станали членове на дпс, герб или бкп ..:))

  Този е най- извратената част от така наречения 'български елит" , проказата , холерата, нелечимата болест- в българската политика - меко казано ..
  Една твар, която ДС създаде , един класически мръсник- меко казано ...

  BIG AL
 59. 59 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  И нямало партия , която да поеме властта ::)))
  Само си представете - вотът , ако мине - ДОГАН се ОТКАЗВА от власт с БКП !!??
  Как ви се струва ??
  Хахахаха...
  Долен мошеник и лъжец, който остаря , и вече ,и иска на спокойствие да си харчи крадените от нас- мангизи !!

  BIG AL
 60. 60 Профил на bwy56537275
  bwy56537275
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Ами на Доган и тези които седят зад него не може да не им се признае че са гениални с 4% електорална подкрепа успяха да овладеят цялата държава и огромна икономическа власт. Явно е че като народ не ставаме за нищо щом допуснахме това дса се случи. Тези задкулисни господа диктуват дневния ред в държавата, избират и свалят правителства и назначават всички кадри на важните в държавата постове.

 61. 61 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Едно нещо не разбра българина, но има време ..:))

  Та, когато ДС-БКП ти направи, монтира , издигне, възхвалява, почита , славослави НЯКОЙ -
  Тошо или доган , Боко или сергея и т.н..
  то ТОВА ще бъде и Е - фатално за страната ни, за бъдещето ни , за развитието ни , като народ- в 21-вия век !!!

  Никога и нищо добро не е последвало за България , когато ДС_БКП - ти сервира поредния водач, лидер , генерален секретар ...на България..

  А такива "водачи", лидери , са и доган , и Боко, и сергея , и луканов, , и нинова , и царя ..и т.н...:))

  BIG AL
 62. 62 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Ммм даа,
  Да ви припомням ли?
  Баце рече Да видим сега ДПС , дали ще застане на българска позиция.
  Е, застана.
  Кога на българите ще им уври главата. Печели тоя , който застава на българска позиция.
  Българи , време е да скъсаме с комунистическите ценности. 30 години са това, 30 г. лутане.
  Даже не го прочетох Доган. Има си грехове за които ще отговаря пред българския род.Това е че направи помаците, циганите - турци.

 63. 63 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Ами на Доган и тези които седят зад него не може да не им се признае че са гениални с 4% електорална подкрепа успяха да овладеят цялата държава и огромна икономическа власт. Явно е че като народ не ставаме за нищо щом допуснахме това дса се случи. Тези задкулисни господа диктуват дневния ред в държавата, избират и свалят правителства и назначават всички кадри на важните в държавата постове.
  —цитат от коментар 60 на bwy56537275


  Не не са овладяли държавата.БСП им я подари. Да ти припомням ли че не Станишев спечели избори , а ДПС?
  Да припомням ли конфуза на Доган, от резултата от избора?
  И това му е грях че използва държавните пари да купува гласове.
  Че са крадци , крадци са. Но не са най големите крадци.
  Днес , България е на Европейската карта , Тези които предприемат действия да я свалят от там не са Българи.
  Не може да си сжаляш правителството в тоя момент. Не може!
  Не си Българин ако правиш това!!!

 64. 64 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4317 Неутрално

  Голям дебат за между мутренските отношения в мутренската държава България.
  Не си заслужава. България ще си остане мутренска държава с всички отрицателни последствия за страната, без значение дали ще има или няма да има редовни или предсрочни избори . Нещата могат да се променят само с революция, а такава не се очаква скоро на хоризонта. Взети са мерки това да не се случва.

 65. 65 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Какви са тези призиви от ефенди, нали с комунистите ще гласуват вот на недоверие към правителството.
  —цитат от коментар 1 на Peni Nikol


  Най-вероятно ще се откажат. Но можеше да иска нещо срещу отказа от вота на недоверие: можеше да поискка реална борба с корупцията във високите етажи на властта и реална реформа в съдебната система. Факта че не поска нищо ми казва че по-скоро иска да заеме мястото на Патреотите и така заедно с ГЕРБ напълно необозпокоявани да продължат корупционните практики и източването на България. Мен това ме притеснява. Дори и Патреотите да напуснат коалициата още утре, предсрочни избори няма да има защото ДПС ще подкрепи правителството.

 66. 66 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Чакам деня, в който Доган ще престане да се изказва по въпроси, от които не разбира!
  Има опозиция, която е извън парламента и е способна да поеме управлението нс държавата и да спре корупцията и контрабандата!

 67. 67 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 1173 Разстроено

  Ахмед Доган: Няма политическа сила, която днес може да поеме отговорността за управлението!

  Какво управление, какви 5 лева! Всичко е на "автопилот" (и стюардесата успокоява пътниците с доза "стабилност" и 3К ( конкурентност, кохезизия и креативност), а решенията се вземат и сменят от днеска за утре?! И ниКОЙ не знае на къде ще накривят "капата" на баце ( батман, строител и обединител) - щото сутринта казва едно, по обяд се обяснява какво е искал да каже, а вечерта .....!!!!!

  До коментар [#40] от "dejmos":
  Върнахме си любовта на "Ер_другар" - единственото гласно изречено нещо. Това, че се крепят ГЕРБ и ДПС е не само ясно и видимо. Перверзното в даденият случай е, че става през "пет_риотите" (които са си малко ..... ама вие си знаете какви!). .....партията на КОЙчо където всички депетати имат къщи в Турция! Нищо в министерството на земеделието не става против ДПС! Сега пак ще слушаме лакърдии за Етнически мир. Всеки говорещ срещу "прасчо", може и да бъде "конфискуван, разследван ......и.т.н" за говор на омразата!

  Е нищо ново под слънцето!

 68. 68 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Не знаеш да плачеш ли, да се смееш ли - зашеметяващ избор от номенклатурчици от едно време, турскоезични русофилни бейове, бутафорни патриоти на кремълска заплата и селски тарикати с физкултурно-милиционерско минало и блянове за еднолична власт.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK