Николай Нанков е най-разпитваният министър в парламента, най-питащите депутати са от БСП

Николай Нанков е най-разпитваният министър в парламента, най-питащите депутати са от БСП

© Юлия ЛазароваОт началото на мандата си 44-ото Народно събрание е приело 72 закона, 181 решения и две декларации. Това сочи справка, подготвена от парламентарния пресцентър и дирекция "Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове" на Народното събрание за периода от 19 април до 21 декември 2017 г.


През тази сесия в Народното събрание са постъпили 164 законопроекта, като 91 от тях са внесени от народни представители. Предложените проекти за решения са 170, от които 153 са на депутати.


От началото на мандата си 44-ото Народно събрание е провело 92 пленарни заседания, три от които извънредни. Използваното време за парламентарен контрол за 2017 г. е 88 часа и 58 минути. Проведени са разисквания по 10 питания на народни представители и 4 изслушвания.
През втората си сесия - за периода от 1 септември до 21 декември 2017 г. - Народното събрание е приело 54 закона и 72 решения. Парламентът е имал 46 редовни и 3 извънредни пленарни заседания. Внесени са 90 законопроекта, като 41 от тях са на народни представители. Постъпили са 52 проекта за решения, от тях 47 са от депутати, както и един проект за обръщение и декларация.


Сред приетите от Народното събрание нови закони са Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Закон за държавните помощи, Закон за концесиите, Закон за държавния бюджет за 2018 г. и др. Парламентът е гласувал промени в Гражданския процесуален кодекс, в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, в Наказателния кодекс, в Кодекса на труда, в Кодекса за социално осигуряване и др.


Използваното време за парламентарен контрол през втората сесия е 44 часа и 51 минути. Парламентарен контрол е провеждан в 15 пленарни заседания. Постъпили са 434 въпроса и 20 питания. В този период е имало 4 разисквания по питания.


Членовете на правителството са отговорили на 381 въпроса и 15 питания. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е отговорил на най-много въпроси и питания – 65, сочи справката. След него са министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – 40, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов – 38, министърът на околната среда и водите Нено Димов – 33, министърът на финансите Владислав Горанов – 30, министърът на вътрешните работи Валентин Радев – 27, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков – 27, вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов – 22 и министърът на културата Боил Банов – 19.


Най-много въпроси и питания са отправили народните представители Георги Гьоков – 37, Георги Свиленски – 26, Светла Бъчварова – 24, Димитър Данчев – 20, Николай Цонков – 19, Миглена Александрова – 17, Георги Стоилов – 17, Кристина Сидорова – 15, Стоян Мирчев – 14, Иван Валентинов Иванов – 12, Николай Александров – 14, Иван Димов Иванов, Георги Йорданов, Таско Ерменков - по 10.


От парламентарната група на "БСП за България" са внесли най-много въпроси и питания - 343 въпроса и 17 питания. От "Обединени патриоти" са отправили 50 въпроса, от ГЕРБ – 24 въпроса и 2 питания, от ДПС - 13 въпроса и от "Воля" – 7 въпроса и едно питане.

Коментари (2)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 648 Неутрално

  ... не знам, кой е питан, кой е питащ ... и по колко, ама съм сигурен в едно - всички, и в ПраввиТелСтвото и в ПарлаМента са „пиПащи“ ;) ... ама яко „пипащи“ ... даже откровено крадящи!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  "най-питащите депутати са от БСП"

  Да питат, ама да питат и Нинова за Техноимпекс! Или ги е страх, да не ги отлъчат!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK