"Да, България" поиска оставката на правителството заради сделката с Общинска банка

"Да, България" поиска оставката на правителството заради сделката с Общинска банка

© Николай ДойчиновОставка на правителството заради сделката с Общинска банка, поиска партия "Да, България". В писмо до медиите от партията заявяват, че за първи път в новата история на България, след валутния борд, БНБ допуска придобиване на банка от едноличен акционер с неясен опит и с неясни правила за контрол над акционерната структура.


"За две седмици, от които поне 5 празнични дни, БНБ успя да позволи на анонимен фонд от Лихтенщайн да придобие Общинска банка. Парите в този фонд са дошли от петролния бизнесмен Георги Самуилов – собственик на "Инса ойл". През 90-те години той е съдружник с "Арес холдинг" – структурата в "Мултигруп", създадена от последния началник на VI управление на ДС Димитър Иванов", се казва в писмото на партията на бившия правосъден министър.


Вчера стана известно, че управителният съвет на БНБ ще издаде предварително одобрение за покупката на 67.6% от Общинска банка на регистрирания в Лихтенщайн фонд "Новито Опортюнитиис Фонд АГмвК" (Novito Opportunities Fund AGmvK).
Предмет на сделката са 3 880 388 броя безналични акции, представляващи 67.646407 % от вписания акционерен капитал, в размер на 57 362 810 лева, които са притежание на Софийската община. Сделката вече е одобрена от общинските съветници и от Комисията за защита на конкуренцията. Повече четете тук.


Публикуваме целия текст на позицията на "Да, България":


Управляващото мнозинство на ГЕРБ и Обединени патриоти в парламента и бутафорната опозиция БСП и ДПС, заедно с избраните от тях "независими" институции, и безпомощното правителство на Борисов върнаха България в мрачните години на беззаконие, престъпност и ограбване на финансовата ни система, които изпитахме на наш гръб по времето на правителството на Беров.


Очевидно независимите регулатори и публичните институции не управляват в интерес на българските граждани, а следват волята на корупционен и властови център, диктуващ рисковите решения в банковия сектор и мътните сделки с публичен ресурс.


Тази корупционна зависимост е и единственото обяснение за решението на правителството за промените в плана за управление на национален парк "Пирин", за сделката с ТЕЦ "Варна", за корупцията детските градини в София, за затварянето на Витоша за туризъм. За бедността и немарливостта, създаваща задушлив въздух в българските градове. За безпрецедентната концентрация на медийна власт, която заглушава истината и лишава гражданите на България от информиран избор.


За две седмици, от които поне 5 празнични дни, БНБ успя да позволи на анонимен фонд от Лихтенщайн да придобие Общинска банка. Парите в този фонд са дошли от петролния бизнесмен Георги Самуилов – собственик на "Инса ойл". През 90-те години той е съдружник с "Арес холдинг" – структурата в "Мултигруп", създадена от последния началник на VI управление на ДС Димитър Иванов. Самуилов влиза в "Арес" на мястото на Димитър Иванов, а след това участва в управлението на няколко фирми от структурата на "Мултигруп". През 2009 г. директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов обвинява "Инса ойл", че участва в схеми за ощетяване на бюджета.
"Да, аз съм спонсор и на ГЕРБ, и на БСП", казва Самуилов в интервю от 2011 г.


За първи път в новата ни история, след валутния борд, БНБ допуска придобиване на банка от едноличен акционер с неясен опит и с неясни правила за контрол над акционерната структура. Затова не е ясно Кой стои зад "Инса ойл" и влияе на Централната банка.


Това прибързано решение на БНБ идва само няколко месеца след като тя одобри за шефове на държавната банка за развитие компрометираният Стоян Мавродиев и неговият съратник Румен Митров.


"Да, България!" предупреди за проблемите и рисковете пред финансовата и банковата система, още преди БНБ да вземе тези решения. Дадохме ясни предложения за проверка на документи и изискахме спазването на критерии и правила, заложени в Закона за кредитните институции. Предупредихме и правителството на Борисов да не назначава Стоян Мавродиев. Призовахме Столичният общински съвет да спре опорочената продажба на


Общинска банка на неясен собственик на безобразно ниска цена – решение на съвета, доминиран от ГЕРБ, с което банката премина в неясни ръце с дълбока отстъпка от реалния сегашен капитал.


Финансовата система е под заплаха – регулаторът БНБ не си върши работата. Пред очите ни се правят подаръци на ПИБ, която кредитира бизнеси, които не могат да съществуват без да се посяга на публични блага и обществен ресурс.


Заявеното намерение на финансовия министър Горанов за кандидатстване в чакалнята на еврозоната до юли 2018 г е практически неизпълнимо – поради компромисното състояние на части от банковата ни система с български или скрити собственици. Всички ние ще платим цената за спасяването на тези банки, ограбени по арогантен и непрозрачен начин – в размери, надхвърлящи загубите от КТБ – до момента над 4 млрд. лева.


Провалът на правителството в обуздаване на престъпността, видим в зачестилите професионални убийства, провалът на парламента да приема качествено законодателство и да контролира независимите институции, провалът на прокуратурата и структури като КОНПИ да разкриват, да ограничават, да се борят с престъпността и прането на пари – създава несигурност и милиардни условни задължения за всички нас – така ставаме още по-бедни.


Във време, в което Европа инвестира в технологии и прогрес, правителството иска да строи АЕЦ "Белене", руши природата и финансовата стабилност. Така трайно се отдалечаваме от растящото благоденствие на други нации и се отваря непреодолима пропаст между нас и европейските ни партньори. България не е източник на стабилност, тя е извор на корупция и мафиотски произвол, каквото и да ни говори пропагандата на проправителствените медии.


Призоваваме за преосноваване на институциите и установяване на върховенство на правото. Трябва да се противопоставим на този порочен модел на завладяване на държавата, проникнал на всички нива в централната и
местна власт.


Оставка на правителството и парламента.

Коментари (83)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Ами като няма други кандидати?

  И що да не издаде разрешение.
  Има си изисквания за минимални резерви, изисквания за съотношение капитал/отпуснати кредити/ депозити.....
  Ако ги спазва банката - какъв е проблема?

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 2. 2 Профил на FLOTUS
  FLOTUS
  Рейтинг: 221 Весело

  И хайдееее, и четвърти път ще ги върнем! :D

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  Автентично неизвестните пак се напъват да ги забележат

 5. 5 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Каква е рабатота на държавата и Столична община да инвестират в банки и колко дивидент са получили досега!? Според тази партия всички предприятия ли трябва да са държавни или общински или само тази банка!? Ако е хубаво държавата и общините да имат банки, могат всеки ден да регистрират по една нова, ще спечелят ли гражданите от това!?
  За щастие живеем в демократична страна и всеки има право да протестира, вкл. и за всякакви безумни искания.
  Що се отнася до правителството след като са партия би трябвало да знаят, че то се избира не от гражданите, не от партиите, а от народните представители, респективно те са, които могат да гласуват вот на недоверие и да свалят правителството. Така че няма какво да ни обясяват какво искат, просто да си спазват процедурата.

 6. 6 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  няма ли най после някой от тия да прочете законите .
  "Общината има дял от 67.65% в Общинска банка като реши да го продаде чрез търг. Началната цена бе 45 млн. лева, като оферта подаде само регистрираната в Лихтенщайн компания "Новито опортюнитис".


  Сега предстои надзорният съвет на Столичната агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ), която провежда търга, да провери дали офертата отговаря на условията. След това Столичният общински съвет трябва да даде одобрението си. Крайното разрешение пък ще даде Българската народна банка, след като направи проверки на купувача."
  какво правителство , какви пет гранта
  На 19 юли тази година председателят на СДС Лукарски във Фейсбук страницата си нападна общинския съветник от Реформаторския блок Трайчо Трайков заради предложението му за приватизация на Общинска банка. Той е скандализиран, че Трайков през главата на партиите и общинските съветници от Реформаторския блок в Столичния общински съвет е вкарал доклад за приватизацията на Общинска банка.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 7. 7 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 1684 Любопитно

  Започвам да си мисля, че не разбираме от банкерство.
  Някой вещ в банковите закони посвета: има ли държава с пазарна икономика, където едно лице да е мажоритарен собственик, макар и косвено?
  А някой проверява ли източник на доходоте и платени данъци при закупуване на големи активи?

 8. 8 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Те още не са си регистрирали партията,оставки искат.

 9. 9 Профил на ivant88
  ivant88
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Трайчо Траков да си каже - той беше главният лобист за тази сделка.

 10. 10 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 4118 Любопитно

  Учудва ме, че този път не нападат прокуратурата...що така са я пропуснали?

 11. 11 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  Ако има нещо нередно в тази сделка, трябва да се сезира прокуратурата. Аз лично съм против тази приватизация, защото банката при добро управление би носила пари на общината. Не е нужно всичко печелившо да се продава на частници.

 12. 12 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3666 Весело

  .....се казва в писмото на партията на бившия правосъден министър."
  уникално . юридически . общински актив , решение на общински съвет , предложено от Трайков , обаче оставка на правителство .. по кой закон правителство може да влияе на общински съвет . "верно ли бе хора"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 13. 13 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 831 Неутрално

  Офшорка - едноличен собственик на банка?
  Народният представител Делян Пеевски не беше ли внесъл нещо законодателно по въпроса за офшорките?

  ЦАЦАта се вмирисва откъм главата
 14. 14 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  Един МУЛТАК , с неясни крадени пари - в Лихтенщаин, толкова обичан за скрити червени мангизи, си купува банка ...!!??
  Ами , можеше и да се направи втори търг или НЕ смеете или си искате , ако не сикаджия, то , поне МУЛТАК - за собственик на банката ...
  А, другари гербаджиии????
  И Танов е писал за ТАЗИ ФИРМА - на този 'почтен' мултак ...:)))
  Бандата на власт още НЕ е наясно, че трябва и МОРАЛ , и чисти мангизи, и квалификация , и история за ВСЕКИ влизащ - в банка , например , да не говорим за приватизация и т.н..
  И онзи застреляния на ЦВ. , човека и той ли е бил такъв ???

  BIG AL
 15. 15 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#9] от "ivant88":

  Защо пишеш глупости ...Едно е да искаш приватизация - друго е на КОГО ПРОДАВАШ !!!

  BIG AL
 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3666 Весело

  До коментар [#9] от "ivant88":Защо пишеш глупости ...Едно е да искаш приватизация - друго е на КОГО ПРОДАВАШ !!!
  —цитат от коментар 15 на BIG AL


  и съвсем трето е да искаш оставка на правителство заради решение на общински съвет

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1576 Любопитно

  де да беше само банката ,има още поне сто причини това мафиотско правителство да си ходи

 18. 18 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 831 Неутрално

  До коментар [#16] от "дерибеев":

  А, това "решение" сигурно си мислиш, че е станало без одобрението на "правителството" (пардон, на г-н Б.М.Борисов)?

  ЦАЦАта се вмирисва откъм главата
 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3666 Весело

  До коментар [#16] от "дерибеев":А, това "решение" сигурно си мислиш, че е станало без одобрението на "правителството" (пардон, на г-н Б.М.Борисов)?
  —цитат от коментар 18 на keen


  без значение , официално има разделение на властите и КРБ която някой да прочете . . прав , че мафията отказа да помогне в казуса на един честен бизнесмен , ама все пак не може да и искаш оставката заради решение на СОС

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2000 Весело

  е ся вече дедко Юнкер излезнА на прОтест

 21. 21 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Забравиха да напишат в мотивите, че в България бият негрите и запорират имущество.

  "Пенсионер вее руско знаме, а иска немска пенсия!! Ама откъдя, накъдя, бе....??" - фейсбук статус
 22. 22 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Едно е да искаш приватизация - друго е на КОГО ПРОДАВАШ !!!
  —цитат от коментар 15 на BIG AL

  и съвсем трето е да искаш оставка на правителство заради решение на общински съвет
  —цитат от коментар 16 на дерибеев

  Ако приватизацията е неизгодна или незаконна - да сезират Цацаратурата и който още се сетят. Ако само им се вижда неморална и ги е страх за парите на хората, да кротнат! Хората, ако се уплашат, ще си преместят парите другаде и банката ще изчезне за нула време. Ако не се уплащат - носят си риска. К'во ми се правят на светци, сякаш не помним как сума ти сини партии и лидери си държаха парите в КТБ!
  А пък да искаш оставка на правителството заради решение на орган на местната власт си е тъпня от класа!!!!

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 23. 23 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Егати пленената държава,то положението по-зле от времето на Беров, мултигруп и Виденов/93-96г/.Трябва да протестираме преди да се случват КТБ-тата,а не след това,и после да плащаме безропотно.
  Абе какво ще се плюнчиме - направо ОСТАВКА!

 24. 24 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Подкрепям становището на Да България по продажбата на Общинска Банка на лице със съмнителна репутация!

 25. 25 Профил на axn38545277
  axn38545277
  Рейтинг: 0 Неутрално

  По въпроса е важно какво ще каже ДСБ.
  Чакам ген. Ат. Атанасов!

 26. 26 Профил на tww09306483
  tww09306483
  Рейтинг: 2868 Неутрално

  Христо Иванов преди да иска оставки, трябва да се извини, за крайно недалновидното си и глупаво предизборно поведение...! Освен това Христо Иванов трябва, да се заяви ясно, какъв е, какво ще прави и с кого. Сам, няма да мус тигнат силите, за нищо.
  Повтарянето на едно и също и стандартното искане на оставки, не впечатляват мат`ряла...!

  Социалистът християнин е по-страшен от социалиста безбожник...! / Ф.М. Достоевски
 27. 27 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3666 Весело

  До коментар [#22] от "Amot":

  експертиза си е ....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 28. 28 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#1] от "г-н Саранди Говедаров":

  Анонимен фонд държи парите на Българските общини и може да си ги раздава на скритите си собственици.

  Да виждаш проблем?

 29. 29 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3666 Весело

  До коментар [#24] от "Cara Mia":

  а ЦЦ дали не може да ги уреди първо с една след дипломна квалификация по право . важно е да се знае на кого за какво, кога да се иска оставка

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#16] от "дерибеев":

  Ами ако си мислиш. че Боко НЕ участва в тази сделка - на Позитано сте изостанали с ...шпионажа ::))
  А и една банка , и най- малката , в малка България , не е 'плод и зеленчук " на ъгъла на кварталната улица ...:))
  След КТБ , би трябвало, поне, да са по- внимателни, другарите ...
  Но, по принцип знам : всеки наш другар И от МУлтитата, особено , е верен , честен , наш другар ::)) Има сега , една вдовица с към 350 милиона лева - НАШИ , български пари - по света ..
  Или няма , а ???
  Честен, наш другар от Мултигруп, беше мъжът и ...:))

  BIG AL
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3666 Весело

  До коментар [#31] от "BIG AL":

  участва разбира се , дори лично е накарал Трайков да предложи . и все пак нали вдявате върховенството на закона

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 34. 34 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#16] от "дерибеев":

  Оставката се иска най вече заради безумно необоснованото разрешение от БНБ. Хората които взимат решения в БНБ ги назначава правителството.

  Надявам се че ти проясних ситуацията :)

 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3748 Весело

  ...без значение , официално има разделение на властите....
  —цитат от коментар 19 на дерибеев


  Разделение на властите а?
  Хи-хи-хи!
  Затова ли всички чакат Боко да им позволи да се....изпишкат?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  До коментар [#26] от "tww09306483":
  Абе вие сериозно ли вярвате все още, че Ицето е направил някаква неволна “грешка”?
  Често ли ви навестява феята на зъбките?
  А дядо Коледа какво ви донесе?

  Знанието е сила, информацията - власт
 37. 37 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1346 Весело

  хахахахаааа..
  И аз да кажа ..Сделка за 50-60 милиона лева и на БАНКА - ще остане настрани от вниманието на Рапониии..:)) Хахахахаааа.....
  И вълчетата в Общинския МУ съвет ,ще вземат решението БЕЗ знанието МУ - неговото и на Цв. ..:))
  Хахахахаааа....
  В страната на СИК и БОКО - само тролчета могат да твърдят това ...:))

  BIG AL
 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3748 Любопитно

  До коментар [#26] от "tww09306483":Абе вие сериозно ли вярвате все още, че Ицето е направил някаква неволна “грешка”?Често ли ви навестява феята на зъбките?А дядо Коледа какво ви донесе?
  —цитат от коментар 36 на pag


  Абе ти схващаш ли защо го е написал това човека?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10328 Неутрално

  Ковачки попада в добра компания с тази покупка. За общинска банка не ми е жал. Общината заслужава да не и се плащат данъци...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 40. 40 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#22] от "Amot":

  Парите в тази банка не се контролират директно от хората, а от общините.
  Аз не искам Свинята да завлече столична община, както КТБ.
  Трябва да видим как да накараме общината да си изтегли парите от тази банка преди да фалира

 41. 41 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Пълен абсурд, първо карикатуристи пишат писмо до вожда на племето, после други анимационни герои искат оставка на правителството. Гледам филма "Боговете сигурно са полудели" или какво? Липсва бутилката Кока Кола, която удря аборигена по главата, ама, като гледам повечето списатели тук по рождение са си ударени.

  "Пенсионер вее руско знаме, а иска немска пенсия!! Ама откъдя, накъдя, бе....??" - фейсбук статус
 42. 42 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  До коментар [#16] от "дерибеев":Оставката се иска най вече заради безумно необоснованото разрешение от БНБ. Хората които взимат решения в БНБ ги назначава правителството.Надявам се че ти проясних ситуацията :)
  —цитат от коментар 34 на Noal


  още по комично ... какво общо има правителство с БНБ
  "Националните централни банки от държавите членки на Европейския съюз (ЕС), каквато е и БНБ, са единствените органи, чиято пълна независимост - функционална, институционална, персонална и финансова, е регламентирана в чл. 130 от Договора за функциониране на ЕС (Договора) и в Устава на Европейската централна банка (ЕЦБ) и Европейската система на централните банки (ЕСЦБ), от която е част и нашата централна банка. Може да се каже, че всяко нарушение на независимостта на национална централна банка е нарушение на Договора.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#42] от "дерибеев":

  Добро утро. Той никога реално не е действал в нашата държава.
  Я ми кажи апропо, кой точно предложи подписалите това разрешение от БНБ, а? ;)

 45. 45 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 2085 Весело

  Тя и Нинова, и ДПС също поискаха оставката на правителството :)
  И сега виолетките също и те :) Че нали виолетовото е нюанс на червеното - как да пропуснат да се включат :)
  Ох колко са забавни. :))) Миличките те... :)))

  Дано "Да България" и ДСБ никога не изоставят политиката (което всъщност ще бъде умен ход от тяхна страна, щото явно не им се отдава), ще загубим много от забавата, която ни създават :)

 46. 46 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  Общинска банка беше създадена за да обслужва разплащанията на общините.
  Защо се продава?
  Защото няКОЙ има нужда от собствена банка. Така му е по-лесно отколкото да си я направи. И моля без остроумия на тема лихтенщайнски фирми, "Булгартабак" и някакви си 5% от него!
  Други въпроси?

 47. 47 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#45] от "cristo_n":

  Тебе те забавлява факта че БНБ разписва разрешение на коляно за продажба на Българска банка на анонимен фонд, поставяйки в риск цялата банкова система и Българските общини?

  Ти колко ще спечелиш от разоряването на Родината ни?

 48. 48 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#7] от "PisnaMi":

  "има ли държава с пазарна икономика, където едно лице да е мажоритарен собственик, макар и косвено?"

  От първата страница резултати:

  http://www.schroederbank.de/otto-m-schroeder-bank-ag/
  https://www.spaengler.at/

 49. 49 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  поставяйки в риск цялата банкова система и Българските общини
  —цитат от коментар 47 на Noal
  ХА ха ха ха ха - толкова разбираш от банков надзор, явно.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 816 Весело

  Бокулизачите се наредили да пишат колко хубаво е офшорка да купи една от най-големите български банки!

  Ма от друга страна пък - може ли да се очаква нещо смислено от един лизач?
  За бокулизач да не говорим...

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 52. 52 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9998 Любопитно

  Да България има ясно виждане за правителството на Беров, а на Орешарски или те с БСП не искат да се конфронтират.

 53. 53 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#49] от "cristo_n":

  Банковия надзор толкова разбира от банков надзор. Справка КТБ.

  На бас, че това е КТБ2. Този път ще фалират общините.

 54. 54 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#50] от "zawert":

  Ще ти се :)

 55. 55 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Просто не знаете кой стои зад жорката - редовен посетител на милицията за хулиганските си прояви,но пък авер на пещерската добра майка,чиито синове вчера получиха един мари от европата да правят лекарства.Май не разбрахте,че тук ,в българско,работите се оправят само с бой,кръв и т.н.

 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3748 Неутрално

  Ковачки попада в добра компания с тази покупка. За общинска банка не ми е жал. Общината заслужава да не и се плащат данъци...
  —цитат от коментар 39 на penetrating


  Те като почнат да ти ги удържат директно още преди да си получил заплата, тогава ще видиш.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 4779 Неутрално

  Тя и кака Сийка от пейката пред блока не харесва Христо и ДаБг, ама те си стоят!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 58. 58 Профил на pet_1306
  pet_1306
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "Дай България"...като спечели избори и народното доверие, може да управлява както си иска....но Бойкикиев и внука на Пеко Таков..просто нямат шанс в живота...боклуците в лефо!!!

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 61 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Корнелия като му каже да пръдне и Бойкикев се насира.Както винаги.

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 62. 62 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Бойкикиев и внука на Пеко Таков
  —цитат от коментар 58 на pet_1306

  "Внука на Пеко Таков" не виждам къде го включи при положение че почина човека.А и беше изключително смислен за разлика от останалите въздухари в брадатата партия.

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  Аааааа, ...ъъъъъъъ, ....тъпотата наложена от рапони , мутри , на власт в България , се мултиплицира, разпространява ..
  Слушайте я онази баничарка , по Панорама ...
  Боже, до кога тъпота и селска хитрост ???
  До кога ? такава въпиюща , селска посредственост и тъпота и то по държавните медиии!!!???
  Ииииииии, ...аааа......, ъъъъъъъъъъъъ...... и така нататък ...

  BIG AL
 65. 65 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 913 Неутрално
 66. 66 Профил на pet_1306
  pet_1306
  Рейтинг: 221 Неутрално

  [quote#62:"tqh42306221"][/quote]

  Бог да го прости човека...но знам,че заедно "строяха" новия/стар/.. модел навремето...абе червени креатури за нов модел....даже не е смешно ,просто е жалко!!!!

 67. 67 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  До коментар [#42] от "дерибеев":Добро утро. Той никога реално не е действал в нашата държава.Я ми кажи апропо, кой точно предложи подписалите това разрешение от БНБ, а? ;)
  —цитат от коментар 44 на Noal


  "объркахте се мили хора . ама яката " не случайно цитирам Пенчев . ще научите законите въпреки "дипломите" си . и това с блокиране , триене , заключване на страници ... вършеше работа на родителите/създателите ви . демокрацията/информацията в днешно време не може да бъде яхната от синовете на великата мечка наследник на великите ловни стопанства .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 68. 68 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  Анонимен фонд държи парите на Българските общини и може да си ги раздава на скритите си собственици.

  Да виждаш проблем?
  —цитат от коментар 28 на Noal


  Юридически- не виждам, ама да отдадем това на моето "късогледство". Ако все пак такъв има- да се сезира прокуратурата.

  Със същия успех могат да поискат и оставката на румънското правителство. То също не е участвало във вземането на това решение.

  На чие "късогледство" обаче да отдадем това, че се иска не рзаваляне на сделка, не спиране на процедура, не оставки на накой в общините, а на... правителството?

  Какво ако правителството подаде оставка? Това как точно променя положението с банката? Каква е изобщо целта на това искане- да спасим банката, или да му е гадно на тиквата?

  Не стреляте в целта бе, друже. Разчитате на рикошет... В билярда това може и да е ок, ма- нали сте политици, власт ще взимате, родината ще оправяте... Ицето като стане прайм министър- някой да не му поиска оставката, щото община Тутракан не изчистила снега от улиците...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 69. 69 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Анонимен фонд държи парите на Българските общини и може да си ги раздава на скритите си собственици.

  Да виждаш проблем?

  До коментар [#28] от "Noal":

  Така поставен въпроса - да.

  А защо тогава няма желаещи да я купят?
  И наистина ли държи "парите на общините"?
  Кои общини?
  Софийска?
  Наистина не знам.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 70. 70 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4155 Весело

  ,,"Да, България" поиска оставката на правителството заради сделката с Общинска банка,,

  Момчета, когато влезнете у парламенто мое да сакате ко си сакате. Ся сте ено нищо

 71. 71 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4155 Весело

  До коментар [#68] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  ,,...Ицето като стане прайм министър- някой да не му поиска оставката, щото община Тутракан не изчистила снега от улиците...,,

  Ми язе ша му я поискам ве. Тука един стефчо през ден през два иска остафки на правителството

 72. 72 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4155 Весело

  До коментар [#64] от "BIG AL":

  ,,Аааааа, ...ъъъъъъъ, ....тъпотата наложена от рапони , мутри , на власт в...,,

  Леле малеее колко си кунтурен самууу ,, рапони,,

 73. 73 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4155 Весело

  До коментар [#64] от "BIG AL":

  ,,Аааааа, ...ъъъъъъъ, ....тъпотата наложена от рапони , мутри , на власт в...,,

  Леле малеее колко си кунтурен самууу ,, рапони,,

 74. 74 Профил на sporta
  sporta
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Какво е една банка :)) Нали Горанов и Цонев казваха , че ЕС ни натиска да продаваме на офшорки .......или са ИЗЛЪГАЛИ ??

 75. 75 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4155 Весело

  До коментар [#42] от "дерибеев":


  Не ги учи, чукча не учи, не чете, чукча пише

 76. 76 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8317 Неутрално

  " за първи път в новата история на България, след валутния борд, БНБ допуска придобиване на банка от едноличен акционер с неясен опит и с неясни правила за контрол над акционерната структура."
  Какъв СОС. Тези неща ги решава БНБ.

 77. 77 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Не се правете - СОС е на ГЕРБ, а ГЕРБ е на Баце. Така че вашият Баце носи отговорност за тази куца сделка - и се е навел на Кой??

  krastitel
 78. 78 Профил на zakkwylde
  zakkwylde
  Рейтинг: 503 Весело

  Горкият Трайчо Трайков. Де да е знаел когато му приеха предложението за приватизация на Общинска банка, че Запорираният няма да може да участва. Карък, таварисчи автентикос. Карък и силна душевна болка.

 79. 79 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Дилетантът-самодеец Христо Иванов замърсява и без друго мътното политическо пространство. За съжаление в резултат някои хорица ще гласуват против себе си и децата си.

 80. 80 Профил на tnk14543188
  tnk14543188
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ако има нещо нередно в тази сделка, трябва да се сезира прокуратурата. Аз лично съм против тази приватизация, защото банката при добро управление би носила пари на общината. Не е нужно всичко печелившо да се продава на частници.
  —цитат от коментар 11 на voyko


  Упорито се говори, че тази банка (а и още две) е декапитарлизирана. Затуй няма интерес. Че кой си купува гнили ябълки? Иначе между другото мина новината за придобиването на Сибанк от ОББ...

 81. 81 Профил на tnk14543188
  tnk14543188
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Прочетено в друг форум:

  Има начини да влезем в Еврозоната, но са много проблемни.

  Първият е "гнилите ни ябълки" да бъдат продадени на читави западни банки. Но кой ще извади пари за нещо, на което капиталът му е отрицателен? На теория въпросното "нещо" трябва да плати, за да го купят. Проблемът е със завареното положение на отрицателни капитали, не с някакви проблеми, които могат да изскочат в бъдеще. Освен това как ще бъдат убедени Цеко и Петя да продадат иманетата си? За банковия сектор ПИБ и Инвестбанк може да са черни дупки, но Цеко и Петя са от другата страна на времепространството и каквото изпадне в черната дупка, отива при тях. Ами неясните "люксембургски" собственици на Общинска банка? Съдейки от това, че въпросната банка стана посредник на емисиите на един куп общински заеми през посладните две години, съдя че въпросните люде са някакви големи клечки в ГЕРБ. Може би Маджо, Пашата, Пеевски, Домусчиев, даже лично Слънцето?!

 82. 82 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  Докато ни занимават с глупости около председателството истанбулската конвенция, тримата шишковци си прибраха още една банка. Добре, че има образовани и компетентни хора като Да, България, които да заострят вниманието ни към още една грандиозна кражба.

 83. 83 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 594 Гневно

  Капка в морето та да придобие популярност една политическа формация. Но иде Видовден, иде - да не се чудим що е имало Народен съд. Пак ще има, трябва да се измете тая алчна и нагла пасмина!! Лошото е, че покрай сухото гори и суровото, кой знае колко съдби ще се съсипят покрай тия мошеници!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK