Съветът за електронни медии ще обсъди казуса "Денят започва с култура" с БНТ

Председателят на регулатора София Владимирова

© Цветелина Белутова

Председателят на регулатора София ВладимироваСъветът за електронни медии (СЕМ) ще обсъди конфликта, избухнал около предаването "Денят започва с култура", на утрешната си среща с ръководството на БНТ, посветена на тригодишната програма на новия генерален директор. Това каза пред "Дневник" председателят на СЕМ София Владимирова.


Журналистите от предаването са подали сигнал за намеса в работата им от програмния директор Емил Кошлуков. СЕМ ще изслуша и ответната страна и ако прецени, че има нарушения в Закона за радиото и телевизията, ще започне процедура по неговия ред. Владимирова подчерта, че СЕМ няма правомощия да се меси в кадровата политика и програмната схема на медията.


На въпрос забелязала ли е други тревожни знаци в БНТ от застъпването на новото ръководство председателят на СЕМ заяви, че балансът на гледните точки ще се установи чрез мониторинг. Днешният протест, който поиска оставката на Емил Кошлуков, е втори - преди десетина дни граждани обвиниха БНТ в некоректно отразяване на протестите в защита на Пирин. Телевизията се оправда с "техническа грешка".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK