Стари обвинения, познати аргументи и обиди в дебатите по вота на недоверие към правителството

Дебатите по вота на недоверие преминаха в отсъствието на Бойко Борисов

© Анелия Николова

Дебатите по вота на недоверие преминаха в отсъствието на Бойко БорисовВ отсъствието на премиера Бойко Борисов и при взаимни обвинения между ГЕРБ и БСП за корупция и завладяване на държавата преминаха дебатите по първия вот на недоверие срещу правителството. Споровете в парламента продължиха точно 5 часа и бяха предавани по БНТ и БНР, а гласуването по вота на недоверие ще бъде в четвъртък сутринта, като се очаква той да бъде неуспешен.


Първият сблъсък по време на дебатите бе заради отсъствието на премиера, който според управляващите имал международни срещи, а според опозицията - бил "страхливец" и превръщал страната в "премиерска държава" и в "корумпирано владение на ГЕРБ". Вторият - покрай атаките за обвързаности с офшорни фирми на Делян Добрев (ГЕРБ) и на Елена Йончева (БСП) и въпроси за произхода на парите в тях. Третият - между ДПС и "Обединените патриоти" на вечната тема за участието на националистите във властта.


След като преди дни БСП представи схема за обвързаности на Делян Добрев с офшорни компании, от парламентарната трибуна днес Добрев изнесе информация за участие на Елена Йончева в дружество, чийто съсобственик по думите му е офшорната фирма "Дали трейдинг лимитид". В общото дружество, чиито сметки били във фалиралата КТБ, Йончева внесла само 5000 лева, а офшрорката - първо 315 хил. лева, а после 250 хил. евро, твърди Добрев и пита за произхода на парите и посещавала ли е Йончева КТБ. Според него офшорната фирма е свързана със Зорница Блъскова, която пък е свързана с "Инвестмънт проджекст" - фирма, която според одиторите на КТБ била куха и оттам били прокарвани средства от банката. Така ставало "Крадецът вика дръжте крадеца", твърди Добрев. В отговор Йончева обори само твърденията му, че не е вземала пари за филмите си от държавни дружества. Каза, че винаги си е плащала данъците и призова - ако има доказателства за нещо, да бъдат подадени сигнали в прокуратурата.


"Страхливец","политическа Анита Мейзер" и "недоразумение"
Напрежението в залата ескалира при няколко обиди, първата от които отправена от БСП към Борисов - че бил страхливец и не идвал в парламента. От ГЕРБ информираха, че премиерът има международни ангажименти, а от правителствената информационна служба съобщиха, че Борисов е разговарял с руския посланик Анатолий Макаров и с колегите си от Сърбия и Македония Ана Бърнабич и Зоран Заев. БСП няколко пъти призова премиера да дойде в зала, а социалистът Антон Кутев каза, че иска да го пита за сделки на Цветелина Бориславова по времето, когато той е бил главен секретар на МВР.


"Това (вотът на недоверие - бел. авт.) е поредната свинска опашка. Вместо в една българска Тереза Мей, вие се превръщате в една политическа Анита Мейзер", обърна се към Корнелия Нинова вицепремиерът Валери Симеонов, който взе думата за обяснение, че оградата на границата с Турция паднала от дъжда. Според Симеонов при участие във властта в главите на БСП и ДПС били сделки и схеми, но това не важало за сегашното правителство. В отговор на подвикване от страна на БСП вицепремиерът каза: "За Златоград ли казахте нещо? Имам двама осъдени, можете да станете третият."


Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че Корнелия Нинова е "политическата Анита Мейзер"

© Анелия Николова

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че Корнелия Нинова е "политическата Анита Мейзер"


Зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев възрази срещу менторския тон на Валери Симеонов и го нарече "недоразумение". Един от мотивите - обидата към Нинова, друг - менторският тон, който държал на движението, спасило етническия мир в България.


Сблъсъкът между ДПС и "Обединените патриоти" на вечната тема - участието на националисти във властта, не бе пропуснат. Депутатът Джейхан Ибрямов от ДПС обяви, че не може да се пишеш "едновременно европеец и националист шовинист", и призова властта да си избере едното от двете. "Българският народ се събуди и вече няма да позволи на една етническа партия да бъде балансьор и да решава съдбата на България", отговори вицепремиерът Красимир Каракачанов. Според него корупция има от 27 години, а БСП прави евтини циркове за вдигане на рейтинг, от които "файда йок".


Накрая лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че е нужна нова формула на управление, нова визия за развитието на страната и програма за ускорено развитие. "Най-голямото ни постижение е, че държим ДПС извън властта", обяви Искрен Веселинов от "Обединените патриоти".


В залата се чуха обиди като "комунистически лъжци", призиви да не се вдига кръвно и заплахи със съд. "Вече съвсем прекаляваме всички", каза Караянчева на 4-ия час.


Кой е корумпиран, кой - комунист, кой завладява държавата


В дебатите по вота на недоверие управляващи и опозиция си размениха взаимни обвинения в корупция. Тезата на БСП бе, че корупция има във всички сфери на управлението, а цитираните примери - скандали като "Кумгейт", "Суджукгейт", ремонта на НДК, пробитите системи на приходните агенции, падналата ограда на границата с Турция и др.


"Това правителство на Бойко Борисов превърна корупцията в държавна политика, а говоренето срещу нея - в заплаха за националната сигурност", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в началото на дебатите. Тя обеща на "уважаемите българи", че БСП не иска да седне на общата трапеза, а страната ни да бъде нормална държава и който краде - да е в затвора.


Депутатът от БСП Георги Гьоков няколко пъти призова да изчакат Бойко Борисов да си свърши международните ангажименти и да дойде в парламента

© Анелия Николова

Депутатът от БСП Георги Гьоков няколко пъти призова да изчакат Бойко Борисов да си свърши международните ангажименти и да дойде в парламента


Основни говорители на управляващите бяха правосъдният министър Цецка Цачева и депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Първата изброи постиженията на кабинета "Борисов 3" в борбата с корупцията, сред които и антикорупционният закон, и призова БСП за конструктивни приноси в нея. Вторият направи исторически преглед, за да докаже, че генезисът на корупцията е посткомунистически, а създателите на корупцията били покровители на БСП. Според Иванов макар и БСП да се плъзга по журналистическо-социологическа справка като скиор в опитите си да припише корупцията на ГЕРБ, паралелната държава е започнала от БСП.


"Вие, г-жо Нинова, сте пример за това как се забогатява. Социалистите приличат на бездомни деца, които са се хванали за шлифера ви и искат да бъдат спасени", каза още Иванов. Той обяви, че за разлика от нея Бойко Борисов е политик, който се е издигнал до държавник и международен фактор; който сам посочвал корумпираните лица и ги предавал на прокуратурата. В отговор зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Драгомир Стойнев изброи имена на хора от ГЕРБ, свързани с БКП, сред които Цецка Цачева, Димитър Главчев, Лиляна Павлова.


Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се изказа в последния час от дебата и отново повтори тезата на ГЕРБ, че БСП размахва журналистически и социологически извадки. Тезата на социалистите, изказана от Елена Йончева, е, че цитираните примери доказват как Борисов се опитва да превърне държавата в корумпирано владение на ГЕРБ.


Цветанов цитира данни на Евробарометър, според които в края на мандата на тройната коалиция според 96% от българите у нас има корупция, докато сега те били намалели до 83%. Той обвини Нинова, че искала да спре антикорупоционния закон. Вицепремиерът Томислав Дончев призова опозицията борбата с корупцията да бъде и извън залата.


Накрая времето на БСП свърши и депутатите използваха процедурни хватки, за да говорят. По средата на споровете ГЕРБ избори, че социалистите са поискали 17 пъти думата за процедура.


"Воля" е алтернатива, но подкрепя правителството


Вотът на недоверие, гласуването по който ще бъде в четвъртък сутринта, ще бъде неуспешен, тъй като се подкрепя само от БСП и ДПС. Основен мотив на ДПС е положението в здравеопазването, разгледано в изказване на зам.-председателя на парламента Нигяр Джефер. Двете партии имат общо 105 народни представители, а за да падне правителството, са нужни 121 гласа.


Днес "Воля" се обяви за алтернатива на управлението, но помоли БСП и ДПС да не подкрепят вота на недоверие. Депутатите на Веселин Марешки също няма да гласуват за свалянето на кабинета "Борисов 3".


"Единствената група, която може да предложи министър-председател, който не е очаквал в корупцията и разграбването на държавата, е "Воля". С коя част вкарахте вота на недоверие, г-жо Нинова? С тази, която приватизирахте със СДС, или с която позволихте корупцията в БСП", попита депутатът от "Воля" Кръстина Таскова. Тя поиска вот на недоверие към всички политици от прехода.


"Статуквото не е достатъчно слабо, истинската алтернатива не е узряла", каза Веселин Марешки. Той обяви, че е вдъхновител на думите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че правителството сега няма алтернатива.

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Тотален провал за БСП! Нямат кадри, нямат капацитет дори за опозиция. Жалки!

 2. 2 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 608 Неутрално

  България има крещяща нужда от опозиция!

 3. 3 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 909 Весело

  В кръчмата това се нарича мааленска кавга, в парламента му викат дебати, че и пледоарии даже... :))

 4. 4 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Нивото на на хората в парламента е жалък .Всички чухме ,че се краде от ГЕРБ,БСП,ДПС ,ПФ ит..Изкараха си кирливите ризи едни други .Да се затвори и да се върви към президентска република.На депутатите да им се свали имунитета и да се разледват за кражби .

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 5. 5 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4924 Неутрално

  БСП даже сами не си вярват...толкова са зле!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 6. 6 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 611 Неутрално

  "Вече съвсем прекаляваме всички", каза Караянчева на 4-ия час.
  Да, така си е! И вкупом ненужни станахте. Дано народът се вразуми... Много на махленски го подкарахте, и то не от сега. Противни сте ни!

 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4415 Весело

  Трябваше да поканят Евроелита, да чуят за каква депутатска "култура" става дума... Щяха да си излязат с почервеняли уши.

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, а впоследстие на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 8. 8 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  пошло театро ,долнобробен фарс ,но този парламент нищо по добро не може ,ОСТАВКА !

 9. 9 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#6] от "paf":

  Да, идеята на комунистите е да оцапат всички и всичко, и личности, и институции. И накрая „всички са маскари”. Аз не споделям това, ама пък аз не съм „народа” на Нинова.

 10. 10 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9143 Неутрално

  От приказките в парламента си мисля, че доста от парламетаристите пишат на поразия по форумите :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 11. 11 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  България има крещяща нужда от опозиция!
  —цитат от коментар 2 на ralita68


  По-скоро, от нова дясна управляваща партия.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 12. 12 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  Авторът има цялото уважение, на което съм способен, но ми се струва, че се е плъзнал по повърхността: кой какво казал и на кого го казал, и как единият наддумал другия. Атрактивно е, но първо, такива атракции четем всеки ден в жълтата преса и второ - не е ли било по-добре тях да ги остави на Форума? В него всички сме атрактивни къде-къде повече от Главчев или Жаблянов. Това, което очаквах, бе малко повече конкретика: в КАКВО ТОЧНО БСП обвинява ГЕРБ, и кои от обвиненията са се оказали състоятелни. Или, ако искате -кои и как са били опровергани. А иначе - гледах дебатите, и те изобщо не оставиха в мен усещане за равностойност на двете страни. Но за това - по-надолу.

 13. 13 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1196 Разстроено

  И тези простодушни и глуповати 240 създания вземат решения които се отразяват на нас всички! А забравих - простодушни ама послушни, глуповати но за сметка на това алчни.

 14. 14 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#11] от "Rim":

  Стига да е читава!

 15. 15 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 2529 Весело

  До коментар [#4] от "tamplierr":

  Със шефьори на самальоти президентска република не се прави...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 16. 16 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  И за докажа следващата си теза, а именно - че ограниченията на добрия журналистически тон никога няма да позволят на автора да бъде толкова атрактивен, колкото някои от персонажите в залата на НС, ще повторя това, което вече написах под предходната статия.

  Споменът, който ще оставят днешните дебати в съзнанието ми, може да бъде описан само с едно изречение: Другарката Корнелия Нинова се изпърдя публично - пред парламентаристите, пред целия български народ и пред представителите на всички страни от ЕС.

 17. 17 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 2529 Весело

  От целия дебат стана ясно, че комунистите (сага социалисти) са много градивни!!!
  Градят купчинки от фекалии и после надграждат над тях следващите...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 18. 18 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  пошло театро ,долнобробен фарс ,но този парламент нищо по добро не може ,ОСТАВКА !
  —цитат от коментар 8 на Stewie


  Ще ти се.
  ........................
  Извинявай, но все някой трябва да ти го каже: в тролзавода са забравили да ти сложат гащи, и долната половина на тялото ти свети в червено.

 19. 19 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  От приказките в парламента си мисля, че доста от парламетаристите пишат на поразия по форумите :)
  —цитат от коментар 10 на penetrating


  Всъщност - четат ни. Във форума има много мощни гласове. И не са малко. Ти да не очакваш, че главата на един прост депутат може да роди дори част от нещата, които казва?

 20. 20 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  [quote#11:"Rim"][/quote]

  Солидарен, ама откъде да я вземеш? Дясна партия всъщност има - БСП, ама тя не е и няма как да стане управляваща. Макар че.... може ли партия на клептокрацията . защото това не е олигархия, това си е сто процентова клептокрация, да бъде дясна? Или за нея трябват други координати: не "ляво - дясно", а извън затвора - вътре в затвора"?

 21. 21 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  И тези простодушни и глуповати 240 създания вземат решения които се отразяват на нас всички! А забравих - простодушни ама послушни, глуповати но за сметка на това алчни.
  —цитат от коментар 13 на koko65bg


  Не генерализирай. Лош вкус е. Няма как всичките 240 да ги измериш с един аршин. Пък и - в политиката не се влиза с конкурс по красота, или по остроумие, или по интелигентност. Самата политическа работа изисква други характеристики.
  ......................
  Това, последното, ако стигне до главите на хората, които все още чувствам като най-близки по начин на мислене, по норми и ценности... Ехеее! Те няма да имат нужда да се позорят, като се лепят за БСП, а на мен няма да ми се налага да защитавам ГЕРБ от хора, които нито времето, нито мястото, нито действието могат да улучат, ама са тръгнали добро да правят. Ще мога да си ги плюя и аз като другите - ГЕРБ и Боку, естествено, и да ми е къде-къде по-комфортно...

 22. 22 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1196 Разстроено

  До коментар [#21] от "gr52":

  Не генерализирам. Констатирам. И честно казано - не ми е приятно.

 23. 23 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  До коментар [#22] от "koko65bg":

  Ами - дано да е така. Аз, честно казано, имам някаква идиосинкразия срещу прекалено мащабните обобщения. Свързано е с едно лично мое разбиране за интелигентност: че интелигентния човек различава нюансите, а за тъпия всичко е "се същото!". Писах Ви плюсче - на втория постинг. На първия - не си спомням, ама май ви опрасках минуса. :)

 24. 24 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  До коментар [#23] от "gr52":

  Ами така е. И аз смятам, че склонноста към обобщения е признак за повърхностно мислене. Само, че ако става въпрос за нашите т.н. избранници нямам избор - поддържам си думите от първия постинг.

 25. 25 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1859 Весело

  само едно нещо не стана докрай ясно на днешните дебати ,дали десито атанасова има някаква роднинска връзка с лъчо мозъка ?

 26. 26 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3733 Весело

  ".....Борисов е разговарял с руския посланик Анатолий Макаров...."

  Е, къде са тръгнали от БСП да искат вот на недоверие? Доверието вече е гласувано. На когото трябва.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 29. 29 Профил на Саptain Morgan
  Саptain Morgan
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Аз просто не разбирам каква защита могат да извадят от ГЕРБ, като след "Суджукгейт" и Дрийм тийма, вече всеки ги идентифицира с корупция...точно те ли ще я борят?!

  Да не се връщам още по-назад с едни бирени разговори.

 30. 30 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  На никого ли не направи впечатление ОГРОМНОТО ИНТЕЛЕКТУАЛНО ПРЕВЪЗХОДСТВО НА ГЕРБ НАД БСП?

 31. 31 Профил на Саptain Morgan
  Саptain Morgan
  Рейтинг: 0 Весело

  ГЕРБ - За стабилна корупция.

 32. 32 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 4339 Разстроено

  Нивото е паднало толкова ниско, че по-ниско не може – в това ми е надеждата! От тук нататък посоката е само нагоре, няма друг начин! И падението трябва да има край!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  Но най-важно разбира се, беше огромното интелектуално превъзходство на ГЕРБ пред БСП. Също и с каква култура и възпитание го демонстрираха на днешните дебати. Нищо общо със селяндурската простащина на депутатите от БСП.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3733 Весело

  До коментар [#32] от "Fiji":

  Нивото е паднало толкова ниско, че по-ниско не може – в това ми е надеждата! От тук нататък посоката е само нагоре, няма друг начин! И падението трябва да има край!
  —цитат от коментар 32 на Fiji


  По-лошо не може да бъде - казал песимистът.
  А-а, може, може, и още как - отговорил му оптимистът

 43. 43 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  Но - ако трябва да се върнем към дебатите, интелектуалното превъзходство на ГЕРБ над БСП беше наистина зашеметяващо!

 44. 44 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  БДП изглеждаха като група селски простаци, всички със специални образователни потребности, тръгнали да се надхвърлят през оградата с възпитаниците на някоя от елитните софийски гимназии. Културата и възпитанието, впрочем, също бяха на страната на ГЕРБ.

 45. 45 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  Тези дебати са достойни за романа "Приключенията на войника Швейк". Де да беше жив Хашек, че да гледа, какъв роман щеше да напише - стой, та гледай. Хуморът в залата е бил на кило, комедиантите са дали всичко от себе си. Добре е,че в сайта на парламента има стенограми за всяко заседание, за да могат бъдещите поколения да четат какви лафове са се хвърляли по наше време.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 46. 46 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  До коментар [#42] от "Един препатил":

  Нали и аз това се опитвах да му обясня!

 47. 47 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 4339 Неутрално

  Но - ако трябва да се върнем към дебатите, интелектуалното превъзходство на ГЕРБ над БСП беше наистина зашеметяващо!
  —цитат от коментар 43 на gr52

  Особено на Лъчо Мозъка.

 48. 48 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  До коментар [#45] от "Lou":

  СОЛИДАРЕН! След форумната драматургия, най-много обичам парламентарните комедии дел арте! Но днешната наистина си беше в типично армейски стил!

  "Поручик Дуб имаше тази характерна особеност, че когато се ядосаше, ставаше още по-голям идиот от обикновено".
  ......................
  ".......пееше ария от Травиата и се оригваше на кисело зеле." Това, последното, за Жаблянов трябва да е.

 49. 49 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  Но каквото и да си говорим, интелектуалното превъзходство на ГЕРБ пред БСП беше очевидно за всички.

 50. 50 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 4339 Неутрално

  До коментар [#42] от "Един препатил":

  Това беше гадно от твоя страна. Не ми оставяш никаква надежда.

 51. 51 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  До коментар [#47] от "Fiji":

  Е, не! Той е там с връзки. На него тестовете на Айзенк му ги попълва Десислава. От партийно другарство, тъй да се рече... Ма той и като по-млад все от някоя колежка преписваше...

 52. 52 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3733 Весело

  До коментар [#50] от "Fiji":

  А-а, да ги нямаме такива! Нали си знаем - най-тъмно е преди разсъмване!

 53. 53 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9696 Весело

  Кой крал крал, който не е, да си чака реда.

 54. 54 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Еййй вие горе,които уж ни управлявате.Я започнете да управлявате ЕМОЦИОНАЛНО пьрво себе си!Много години ви гледаме цирковете и вече неаме нерви ей хора!Или си сядайте на задните части и работете или си дигайте чукалата и всеки у дома си!

 55. 55 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3745 Неутрално

  "Кой е корумпиран, кой - комунист, кой завладява държавата...."

  Ми това е вот за корупцията. Корупцията сега а не преди 20, 30 и 50 години. БСП трябваше да извади всички каквото има за корупцията. Или нямат много, или небрежно са работили. Май повечето обвинения са изсмукани клишета и банални вестникарски писания. При условие, че корупцията е масова и повсеместна. На всички е ясно, че правителството няма да падне, но управляващите можеха да бъдат изобличени. Що се отнася до Марешки и патреотарите, те показват истинското си лице на тези, които ги наблюдават. А там прошка няма да има.

 56. 56 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 727 Весело

  Но каквото и да си говорим, интелектуалното превъзходство на ГЕРБ пред БСП беше очевидно за всички.
  —цитат от коментар 49 на gr52


  Хахахх...много перфидно ги дразниш. Харесва ми стила ти, тук все по-рядко коментират хора със собствен стил.
  И за да не ме изтрият, че не съм баш по темата, ще кажа едно "НИЩО" за Корнелийка, БСП, ДПС...защото за умрял или добра дума, или нищо.
  Всъщност са полуживи, кат едни същи политически зомбита.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 57. 57 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 727 Весело

  Кой крал крал, който не е, да си чака реда.
  —цитат от коментар 53 на Peni Nikol

  +++
  Ххах...и това е готино!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 58. 58 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 967 Неутрално
  И за докажа следващата си теза, а именно - че ограниченията на добрия журналистически тон никога няма да позволят на автора да бъде толкова атрактивен, колкото някои от персонажите в залата на НС, ще повторя това, което вече написах под предходната статия. Споменът, който ще оставят днешните дебати в съзнанието ми, може да бъде описан само с едно изречение: Другарката Корнелия Нинова се изпърдя публично - пред парламентаристите, пред целия български народ и пред представителите на всички страни от ЕС.
  —цитат от коментар 16 на gr52


  То ако беше само пръдня добре,ама май работата отиде и до на.....е.

 59. 59 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3492 Неутрално

  До коментар [#11] от "Rim":

  Тия за които сим мечтаеш да са "десни управляващи" няма никога да бъдат.Само не казай,че ДЕОС са десни-аз десни хомосексуалисти не съм видял.

 60. 60 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4496 Весело

  До коментар [#11] от "Rim":

  ,,По-скоро, от нова дясна управляваща партия.,,ь

  Ми то нова дясна, а не ново ОФ има ве, а там са най умните и най десните начело с Ристе риформътъ и Радан нашто знами. Дан говора за най кунтурния и умен Слафчо, дет ша праи кастинг за най умни и преуспели

 61. 61 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4496 Весело

  До коментар [#59] от "yanne":

  Ми новото ОФ ни са ли десни управляващи в сянка, а там е цветат на нацията начелу с Ристе риформътъ, Радан нашто знами. Тва ДЕОС-а са за пълнеж евентуалну

 62. 62 Профил на Йосиф Давыдович
  Йосиф Давыдович
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мисля си, че Анита Мейзер трябва да се опита да осъди Валери Симеонов. Жената кротко си лежи в затвора, а той се гаври с нея в парламента.

  Я еще допою, допою Комсомольскую песню свою, — Только кто мне придумает новый Тайшет, Кто другую найдет Ангару?
 63. 63 Профил на bokster
  bokster
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Бутафория на политически процес.

 64. 64 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Джендърът открадна шоуто на Курнелия.

 65. 65 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 635 Неутрално

  БСП в лицето на Нинова няма да може да надскочи себе си т. е. работи по опорни точки, от страх да не се разпадне.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK