Пеевски поиска "прозрачна медийна среда", или със закони се пере най-добре

Пеевски поиска "прозрачна медийна среда", или със закони се пере най-добре

© Анелия НиколоваДепутатът от ДПС Делян Пеевски внесе пореден законопроект, с който прави опит да се разграничи от свои бизнес интереси или действия в миналото. Този път той предлага промени в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения. Пеевски лично съобщи за идеята си по обичайния начин - с писмено изявление до медиите, публикувано днес първо в сайта "Блиц". Той обяснява, че предложенията му отговорят на "общественото очакване за максимално прозрачна медийна среда".


Предложеният законопроект се появава по-малко от месец след като Съюзът на издателите в България представи Бялата книга за свободата на медиите, в която беше показано и как Пеевски увеличава влиянието си през нарастващия брой медии, които притежава и мрежата за разпространение на печатни издания. От днешното изявление на депутата се разбира, че законопроектът е срещу медиите, които не са негови или които пишат за него и целта е да спре "генерирани лъжи за мен и издателския ми бизнес". Той твърди още, че тези медии "изграждат тенденциозно негов негативен образ".


След разрива с банкера Цветан Василев и фалита на КТБ, Пеевски постепенно разкри собствеността си в няколко медии (преди това част от тях бяха собственост на майка му и бяха придобити със заеми от КТБ) - "Монитор", "Телеграф", "Политика", "Меридиан мач", "Борба". За други медии обаче има основателни предположения, че са свързани или че той контролира редакционната им политика, като често това може да се види дори само ако се направи преглед на материалите, които те копират помежду си, проследи се редакционната им политика или че за него в тях има или добро, или нищо.
Пеевски е вносител и на проекти и законови поправки, свързани с фалита на КТБ - в опит да се разграничи от бившия си партньор Василев и ролята си в банката. Преди две години депутатът предложи и промени, които да ограничат участието на офшорни компании - самият той по-късно декларира, че е продал свои дялове в няколко такива дружества.


В новия законопроект се засягат и фирмите за разпространение на печатни издания, като по този начин Пеевски явно иска публично да се разграничи и от ролята си на този пазар.


Какво предлага Пеевски и кого засяга


Проектът предвижда доставчиците на медийни услуги да посочват на сайтовете си информация за действителния си собственик. Освен това те следва да декларират всяко получено финансиране в предходната календарна година, неговия размер и основание, както и данни за лицата, които са го предоставили. "Финансиране" е всяко безвъзмездно получаване на парични средства или имущество и/или всяко друго получаване на парични средства, независимо от използваната правна форма, извън приходите от обичайната дейност на доставчика на медийни услуги, както и всички получени заеми извън банковите кредити", се казва в законопроекта.


Доставчици по смисъла на Изборния кодекс са "печатните медии (вестници, списания и други периодични издания); медии, разпространявани чрез електронни съобщителни мрежи, като: електронни медии (лицензирани или регистрирани доставчици за аудио-визуални медийни услуги или радиоуслуги); онлайн новинарски услуги (електронни издания на вестници, списания, информационни агенции и други електронни издания)". На практика всички медии без социалните мрежи.


Печатните медии обаче и досега декларираха собствеността си, а радио и тв операторите са регулирани от други специални закони. Затова така предлаганите промени засягат основно онлайн медиите и евентуално биха събрали цялата информация на едно място. Повечето дигитални медии, които Пеевски се опитва да атакува, че пишат за него обаче са с ясна собственост (в "Дневник" и "Капитал" напр. тя от години е написана и в онлайн изданията). Има обаче десетки анонимни сайтове, през които често се разпространяват фалшиви новини или пропаганда (през последната година имаше разследвания и проучвания за руско влияние през сайтове) и техните собственици са трудно проследими или би изисквало намеса на държавните разследващи органи. Дали и как поправките, ако бъдат приети, ще успеят да изсветлят тази част от медийния пазар е спорно.


Не е известно и как ще бъде проверявано и безвъзмездното финансиране на медиите. И защо то не включва всички източници на финансиране - банкови кредити, рекламни инвестиции, сред които и средства от държавни институции и компании, както и средства по европейските комуникационни програми (част от тези източници също са проверими и видими).


В изявлението си Пеевски обаче споменава, че поправките му са срещу медии, които получават "чуждестранни грантове" и явно отново има предвид издания, които пишат за него - този тип финансиране обаче обикновено е напълно прозрачно - по проекти, за определен срок, а информацията за него е публична.


Другите промени, предложени от Пеевски, са свързани с разпространителите на печатни издания, които трябва да декларират в Министерството на културата информация, "която идентифицира действителния собственик, както и броя обекти за продажба на дребно на печатни издания, които използва в търговската си дейност". Предвижда се тази информация да бъде публично достъпна, а ако дадено лице "използва в търговската си дейност повече от 1/3 от всички декларирани обекти за продажба на дребно на печатни издания в страната, Министерството на културата уведомява Комисията за защита на конкуренцията".


С това предложение Пеевски явно иска да пресече свързването му с веригата "Лафка", която в момента има над 1070 обекта в 130 града. Тя е собственост на "Табак маркет" АД (свързвана с "Булгартабак").


В проекта няма предложени промени за санкции. В момента, ако печатни издания не декларират собствениците си, са застрашени от глоби между 1000 и 1500 лева.


Законите перат най-добре


Като вносители на проекта са представени Пеевски и колегите му от ДПС Йордан Цонев, Хамид Хамид и Велислава Кръстева и днес той бе качен на сайта на Народното събрание. Все още няма коментари от другите парламентарни партии за предложенията.


Вносителите на закона посочват, че промените ще доведат "до максимална прозрачност на медийния пазар в страната, както и до информираност на обществото относно редакционната политика на медиите, които се издържат по непазарен начин и ще сведе до минимум възможността за манипулиране на общественото мнение от медии, съществуващи не заради приходите си от дейността, а благодарение на безвъзмездно корпоративно или чуждестранно финансиране". В изявлението Делян Пеевски твърди още, че "независимо от тенденциозно изграждания ми през годините негативен образ, моята позиция винаги е била ясна и последователна – да разкривам манипулациите и лъжите, като изнасям цялата истина за авторите им и техните зависимости".

Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4167 Весело

  Пеевски поискал прозрачна медийна кочина?! Срамота...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 2. 2 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1044 Любопитно

  Абе нали уж всички искаме "прозрачна медийна среда", що "Дневник" нещо не е ентусиазиран?

  Знанието е сила, информацията - власт
 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  Няма дума за толкова колосална НАГЛОСТ!!!

 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3042 Неутрално

  Шиши вика „Дръжте крадеца!“ .КОНПИ кога ще го разследва ?

 5. 5 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 517 Неутрално

  До коментар [#2] от "pag":

  Ти защо не се храниш от копанята на прасето си?И там им калорична храна.Същото важи и за законите на пеевски - не се бутай в кочината.

 6. 6 Профил на gek47535405
  gek47535405
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Колкото и да ми противен , като погледнем последните пропагандни кампании за ИК и Пирин , Пеевски се оказа направо аматьор . Поне всички "независими" медии и журналисти показаха истинските си лица.

 7. 7 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2258 Неутрално


  Дебелакът със сланинясал мозък не предлага нищо . Изпратил е до медиите онова, което са му написали другите !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 8. 8 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  Шиши се разшири и разрасна и е в момента доста по силен и непоклатим от тогава, когато щеше да става шеф на ДАНС.
  При ГЕРБ нещата се случват. Шиши пише законите, Бай Онуй гласува и изпълнява поръчките.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 9. 9 Профил на Ivan Tcholakov
  Ivan Tcholakov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Въпрос: Морално ли е да си собственик на медии и да си вносител на закон в областта на медиите?

 10. 10 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  Колкото и да ми противен , като погледнем последните пропагандни кампании за ИК и Пирин , Пеевски се оказа направо аматьор . Поне всички "независими" медии и журналисти показаха истинските си лица.
  —цитат от коментар 6 на gek47535405  Абе, ти затова ли се регистрира тази сутрин - да тролиш за сланината ?
  Някои хора нямат грам достойнство, такива са и в живота !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 11. 11 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1424 Весело

  Колкото и да ми противен , като погледнем последните пропагандни кампании за ИК и Пирин , Пеевски се оказа направо аматьор . Поне всички "независими" медии и журналисти показаха истинските си лица.
  —цитат от коментар 6 на gek47535405

  Колкото и да ти е противен, като си на заплата при него, кокво да правиш, а?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 12. 12 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1044 Весело

  До коментар [#2] от "pag":Ти защо не се храниш от копанята на прасето си?И там им калорична храна.Същото важи и за законите на пеевски - не се бутай в кочината.
  —цитат от коментар 5 на tedif


  Тц, тц, тц, какъв изящен изказ, каква добронамерена мъдрост струи от умнокрасивеца.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 13. 13 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3018 Любопитно

  Аз едно нещо не разбирам - нали Бойко Борисов каза, че Пеевски е напуснал страната? Добре де, а той тогава тези законопроекти къде ги пише и откъде ги праща? Всъщност някой виждал ли е скоро Пеевски?

 14. 14 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Пеевските медии пишат за него като за покойник - или добро, или нищо.

 15. 15 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5009 Неутрално

  Пеевски да напише и законопроект за прокуратурата! Гнус!

 16. 16 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1416 Весело

  Всъщност някой виждал ли е скоро Пеевски?
  —цитат от коментар 13 на Един препатил


  мне, явно верно е умрел... всъщност, съществувал ли е изобщо?

 17. 17 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  През март 1995 в. Дума публикува статията "Време е да обуздаем организираната престъпност", писана от Г. Кадиев и подписана от Илия Павлов.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  След банковата несъстоятелност сега Шиши ще "оправи" и медиите - все сектори с които къртим свтовните класации. А другият Шишко само обяснява как всичко е стабиУно и прекрасно, докато третият стои на пост и пази да удари, който не е съгласен и не слушка.

 20. 20 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#2] от "pag":

  Ти пък, защо си толкова ентусиазиран от законопроектите на Пеевски? Просто така, питам... :)

  Бивш tww09306483.
 21. 21 Профил на We Do Not Sow
  We Do Not Sow
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ъ, какви игри играе този?

 22. 22 Профил на kqv22356908
  kqv22356908
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Човекоподобният проговори!Събрал някакви пари и имущество с честен труд!Никакво значение коя е майка му,но най-вече-КОЙ Е БАЩА МУ...Абе,хора-КОЙ е бащата на това нещо?Има ли нещо общо с държавна сигурност!/баща му,не нещото/?И това нещо излиза отново"като въшка на чело".И командва парада...Командва-дръжки!!!Командва москва с местните проститутки/с извинение към жриците на любовта/.Това е положението...Ще попитате-а б.б.,ц.ц.,с.ц.,а.д.,в.с.,к.к.,г.п.,р.о.,р.п.,в.с. и пр.-те какви са?Отговорът-малко преди това/преди скобите/.

 23. 23 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1754 Неутрално

  Пеевски иска да се приеме закон, който да задължава всички български граждани да го обичат, да го хвалят и никога да не го критикуват. Това вече не е просто предозиране, а направо освинване.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на parasit
  parasit
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Да разбираме ли че прозрачна е само средата осветена от правилния олигарски прожектор?
  Другите са неправилни?

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1044 Любопитно

  До коментар [#2] от "pag":Ти пък, защо си толкова ентусиазиран от законопроектите на Пеевски? Просто така, питам... :)
  —цитат от коментар 20 на tww09306483


  Не съм ентусиазиран, само се чудя защо вие, радетелите за "прозрачни медии", хич не сте ентусиазирани......

  Знанието е сила, информацията - власт
 28. 28 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2363 Неутрално

  С какво е сгрешил българският род, та е наказан с такива законодатели и управници?!

 29. 29 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  А закон за прасетата забогатели от продажба на опелчета ще напише ли?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 30. 30 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Умилителен е опита на гербавите да ни представят Пеевски като готин, а законопроектите му - опит за демокрация и.чиста среда.
  Пуснах сълза...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  Колкото и да ми противен , като погледнем последните пропагандни кампании за ИК и Пирин , Пеевски се оказа направо аматьор . Поне всички "независими" медии и журналисти показаха истинските си лица.
  —цитат от коментар 6 на gek47535405


  Може и да гледаш, ама сигурно не виждаш!
  Или по-скоро не желаеш да видиш!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  Тоя шопар какви законопроекти внася като дзурлата не си е показвал там!
  Да връща заплатите!

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 33. 33 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#27] от "pag":

  Само се чудя, как разбра, какво ми е мнението по въпроса, без да съм казал нещо.....? :)

  Бивш tww09306483.
 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Весело

  Не съм ентусиазиран, само се чудя защо вие, радетелите за "прозрачни медии", хич не сте ентусиазирани......
  —цитат от коментар 27 на pag


  Такава му е прозрачността мило!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1044 Весело

  До коментар [#27] от "pag":Само се чудя, как разбра, какво ми е мнението по въпроса, без да съм казал нещо.....? :)
  —цитат от коментар 33 на tww09306483


  Мнението ви, колега, е винаги успоредно на десебарската линия, та никак не е трудно да се отгатне......

  Знанието е сила, информацията - власт
 36. 36 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6204 Неутрално

  Избирателна прозрачност по модела на разкриване на досиетата на ченгетата :)
  И естествено липса на корективни мерки, пример глоби за медии докато се научат.
  (Саркастично) А защо не и със задна дата с за да се попълни изцяло история на промените в собствеността по подобие на КРБ промените ? След което да се сравни с декларациите на #Кой? По години? Тези правила поне няма да са в противоречие с конституцията :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 37. 37 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Този пусна оплакване, че Цветан Василев е организирал опит за убийство към него. Медиите го огласиха. ЦВ беше шеф на действаща системна банка. Вложителите се стреснаха. Ден след това направиха показен обиск (тежко въоръжени, маскирани) в помещения в сградата на банката. През това време прас прес лееше помия към банката. Оказа се, че опитът за убийство не бил такъв, че помещенията не били на КТБ, а други, банката, естествено се сурна - както всяка друга, подложена на такъв НЕНАКАЗУЕМ натиск! Този човек събори най-целенасочено една системна банка, причини милиарди щети на държавата! Слепи ли сте?

  Мърфи е оптимист!
 38. 38 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2025 Весело

  [quote#18:"virtual brain"][/quote]

  Ццццц айде циганите ся ще обиждаме (брадатите)
  Асан и той ора бе...

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 39. 39 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#35] от "pag":

  И..., каква е ДСБ-арската линия свързана със законопроектите на Пеевски, че не съм запознат?! :)
  Ти, явно си навътре в нещата... :)

  Бивш tww09306483.
 40. 40 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Като не ви харесва Пеевски:
  1)намерете си друга държава, където Пеевски е ниКОЙ
  2)намерете законова възможност и политическа воля да отнемете богатството на Пеевски. Май второто няма да стане никога! Щото основата на демокрацията са:
  а)договорки м/у запада и ДС
  б)гаранции, че те ще изкупят ВСИЧКО!
  в)офшорното право на ЕС-Лисанобският договор гарантира свобода на капитала, включващо и офшорките ;) Койтоне иска фошорки и Пеевски, не приема либералните ценности на ЕС!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 41. 41 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2798 Неутрално

  Хибридният Пеевски пише Путински закони: който пише срещу Путин пише срещу Пеевски и обратно

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 42. 42 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Лошооо прасето ни дърпа килимчето под краката и сам иска прозрачност в собствеността и финансирането на медиите. никога няма да се съгласим ние си искаме непрозрачно финансиране и скрити собственици. Защо така другари демократи? Нали затова китикувахте всяко правителство десетки години и сега като се видя, че може да стане завихте на 160 градуса и ревете ли ревете. Има ли значение дали един законопроект които би изсветлил медийната среда го внася дявола, Пеевски, Радан Кънев, Христо Иванов или Прокопиев? Естествено, че няма стига този закон да не осветли финансирането на някои умни и красиви медии.

 43. 43 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Проблема на медиите не е цензура, а самоцензура която се поражда от държавните регулации в/у медиите които биват използвани като политическа бухалка с/у всяка медия която пише ''неудобни'' неща. За да имаме свободни медии, не трябва да има държавна намеса.

 44. 44 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1424 Весело

  [/quote]
  [quote#38:"zuk_trombon"][quote#18:"virtual brain"]
  —цитат от коментар 18 на virtual brain
  Ццццц айде циганите ся ще обиждаме (брадатите)Асан и той ора бе...[/quote]
  Приемам забележката и коригирам въпроса си по следния начин -
  Приятелю, да не би да намекваш, че Байхуй пак лъже като брадат Байхуй?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 45. 45 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 619 Весело

  Обичаме Делян П. - той е истински мъж!

  Марс е изконна Американска територия!
 46. 46 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1424 Весело

  Обичаме Делян П. - той е истински мъж!
  —цитат от коментар 45 на satanail13

  И Цацата, и Цацата! :) И БайХой, и той!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 47. 47 Профил на На Баба Фърчилото
  На Баба Фърчилото
  Рейтинг: 289 Весело

  Този дебелия, няма ли #КОЙ да му каже, че с тез килца на тез крехки години е пътник? И, то, не защото костов го мрази, АМИ ЗАщОТО Е АДСКИ ДЕБЕЛА СВИНЯ!!!!

 48. 48 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1044 Весело

  До коментар [#35] от "pag":И..., каква е ДСБ-арската линия свързана със законопроектите на Пеевски, че не съм запознат?! :)Ти, явно си навътре в нещата... :)
  —цитат от коментар 39 на tww09306483


  Десебарската линия налага условен рефлекс - прочетете ли някъде "Пеевски" да писвате неудържимо.
  Хем гуруто ви Костов ви предупреди да не го сатанизирате......

  Знанието е сила, информацията - власт
 49. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  Прозрачна медийна среда , но с фалшиви новини. Пък и не се знае , какво Пеевски разбира под това.

 50. 50 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#48] от "pag":

  Къде видя или прочете, за моите писъци...? :)

  Бивш tww09306483.
 51. 51 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5009 Неутрално

  Това вече е пошъл фарс! Един от основните виновници за възхода (заедно с Цацаров, Цв. Василев, ББ, Олигархски, Искров, Маврудиев), краха на КТБ и последвалото ограбване на остатъчните активи на банката написа "закон за неограбване на КТБ! Основният собственик на зависими медии-боклуци пише медиен закон! Това е подобно на избирането му за шеф на ДАНС!

 52. 52 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  Само той ще е на сянка, всички останали, на светло.

 53. 53 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5009 Неутрално

  До коментар [#48] от "pag":

  Костов зная, че е виновен! Не забраняйте Сорос! И Гюлен! А пък "Америка за България" е превъплъщение на Сатаната! RT и Sputnik са независими и достоверни като Блиц и ПИК!

 54. 54 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Хайде да видим сега как гербаджии и патрЕоти ще гласуват с ДПС под диктовката на Пеевски.

 55. 55 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#54] от "antonio_vivaldi":

  За депутатите на ГЕРБ, свободата на медиите е важна, колкото суджука.....! :)

  Бивш tww09306483.
 56. 56 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 620 Неутрално

  До коментар [#28] от "batzdravo":

  Не е "наказан" народа с такива законотворци. Избрал си ги е.

 57. 57 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
  Умен и красив но не умнокрасив
  Рейтинг: 734 Неутрално

  До коментар [#27] от "pag":

  Ще има дълго да се чудиш, даже не съм сигурен, че си способен да разбереш.

  No Pain No Gain
 58. 58 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
  Умен и красив но не умнокрасив
  Рейтинг: 734 Неутрално

  До коментар [#42] от "tda10501756":

  Лошото е, че изсветляването по никакъв начин не може да промени редакционната политика. Както ПИГ и БЛИЗ ще продължат да пускат руска пропаганда и хвалебствия към статуквото, така и сериозната журналистика ще продължи да бъде сериозна. С този закон Пеевски няма да промени нищо, просто е прах в очите. Може да излъжеш масата хора, но винаги ще има кой да разобличи това. Надявам се някой слънчев ден да си получат всичко заслужено. Режима на Живков се размина, но този сега не е ясно как точно ще приключи.

  No Pain No Gain
 59. 59 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2798 Неутрално

  В Русия нарекоха подобен закон, закон за чуждите агенти, до ГУЛАГ има една крачка.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 60. 60 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 321 Неутрално

  Пеевски да не би да иска нов протест срещу себе си? Затъжил се е нещо за 2013!

 61. 61 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  Дневник за врага на Шефа ни информира,ама за убийствата на клошари от роми за удоволствие все "пришопуска" БХК що не се обаждат,или те само ако Кънев го шамарят,се обажда!Колкото "еколозите" са ви еколози,толкова и "правозащитниците" ви са такива!

 62. 62 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  До коментар [#30] от "Darth Plagueis":

  Пеевски не е готин,ама не бива да го сатанизирате!Тъй е написал в скрижалите вашия Господ Костаки.Иначе Пеевски или Прокопиев -все тая..

 63. 63 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Хайде да видим сега как гербаджии и патрЕоти ще гласуват с ДПС под диктовката на Пеевски.
  —цитат от коментар 54 на antonio_vivaldi


  Е как, както винаги.

 64. 64 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Бреее, "страшни" доводи изкараха противниците на такъв закон. "Пеевски е тлъст и дебел(ми виждаме), ядете от копанята, прозрачност=ГУЛАГ, не бийте Наще! "
  Колкото и често да съм се изказвал срещу Шопарите, вие Другаре, зорлен ще ни накарате да харесваме свинско! Просто адски съмнително поведение от страна на медията и вечните списващи в нея. От днес викате не щете прозрачност?! Ясно!

 65. 65 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Какво падение- 1300 годишна държава да изнамери най простите да й пишат закони. Избили и изгонили всичко по читово сега вече се вихрят на свобода. Как натискат нивото на страната надолу, все едно нарочно. Ами ако не се виждате, четете по форумите какво се пише за вас. Наглост.

 66. 66 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  Вчера леля ви Галя CEO-то съобщи, че годишния грант на Фондацията за "Икономедия" от 500 хил. лв. представлявал около 7% от очакваните годишни приходи на медията. Хубаво е да се види откъде идват всичките 7.15 млн. лв. - реклами, спонсорства, програми, заеми, грантове и т.н. Някой против?

 67. 67 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#66] от "Lemmy":

  Ами вашите "грантове" от къде са? От приватизираните свинеферми ли? Всичките са един дол дренки, навсякъде крещяща некадърност и повече от посредственост и си мислите, че като се замеряте с обвинения и някои ви вярва. Престъпна история.

 68. 68 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Незаконна партия с нагли депутати. Що е то?

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 69. 69 Профил на Чушкопек
  Чушкопек
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Бе недейте така бе, хора. И то е православно славянче, и то е мляко цоцало от българкса майка юнашка.

  Панта Рей: всичко се мени, всичко тече. Само Чушкопекът - не.
 70. 70 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1208 Весело

  Пеевски спира разграбването на КТБ (след като я ограби), прави закон за офшорките (с каквито притежава другата половина ан България), сега иска прозрачност на медиите (с които упражнява медиен монопол и прикрива далаверите си). При такава корпулентна наглост, не остава нищо, освен да разпуснем парламента и да оставим престъпниците да пишат законите, в областта, в която те действат.
  Това ако не е основания за повторение на протестите от 2013 и то по време на европейското председателство, не знам кое е повод!

 71. 71 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Нагло, но смешно е маминото. Мисли си, че аудиторията на малкото читави медии е същата като на неговите парцали. Ама не е.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 72. 72 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Целта на този закон е да свие разнообразието на медиите, за да доминират Пеевските медии,( както при Путин).Каква наглост и дебелащина!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK