В ДПС очакват пълна подкрепа на закона на Пеeвски за "осветляване на медиите"

Делян Пеевски и Хамид Хамид

© Анелия Николова

Делян Пеевски и Хамид ХамидРазчитам на 100-процентова подкрепа, без да сме водили каквито и да е разговори, защото не мога да си представя, че някой народен представител е против това обществото да знае какво става в българското медийно пространство, каза депутатът от ДПС Хамид Хамид за проекта за промени в Закона за задължително депозиране на печатни и други произведения, внесен от Делян Пеевски, Хамид Хамид, Йордан Цонев и Велислава Кръстева. Пеевски традиционно не беше в парламента. На въпрос защо го няма Кръстева цитира "д-р Доган", който казал, че ДПС трябва да работи като "колективно тяло".


Това е поредният законопроект на Делян Пеевски, с който прави опит да се разграничи от свои бизнес интереси или действия в миналото.


Според Хамид законопроектът имал огромно значение за прозрачността и осветляването на медийното пространство. Едното предложение в проекта е да се осветлят собствениците и на онлайн изданията, както и да се оповестят, да се декларират всички приходи на тези издания. То било и мярка срещу фалшивите новини. Кръстева и Хамид не можаха да отговорят на въпрос на "Дневник" какви санкции ще има за сайтове без ясен собственик. Те отговориха, че и сега има санкции. Сайтовете с фалшиви новини традиционно регистрират домейна си със скрит собственик.


В ДПС нямали против да се декларират и заеми
"Дали сме дефиниция за това какво значи финансиране. Тук имаме предвид непазарното финансиране. Тоест цялото финансиране, което идва извън рекламите", обясни Хамид какво финансиране трябва да се декларира. За това от партията предлагат към 30 юни на всяка календарна година всички медии да представят декларация пред Търговския регистър за всяко конкретно плащане към медията. На въпрос защо не включат и финансирането чрез банкови кредити, които не се обслужват, Хамид отговори, че са готови да подкрепят всякакви предложения между първо и второ четене.


Другото предложение обхваща разпространителите на печатни издания. Според проекта те трябва до 31 януари пред министъра на културата да представят своите действителни собственици, както и точния брой на търговските пунктове, през които извършват разпространението на изданията си. В случай, че министърът установи, че някой има повече от 1/3 крайни пунктове, ще препрати информацията към КЗК и ще се задейства антимонополното законодателство.


Според Хамид, който е против този закон, значи има какво да крие


"Защо сега? Ами явно му е дошло времето. Темата за собствеността на медиите и за това кой говори, за необходимостта от информация за това у кого е собствеността както на медиите, така и на разпространителските мрежи не е тема от днес. Дори очаквах да получим подкрепа още при самото внасяне на законопроекта именно от тези организации, които от години настояват да бъдат предприети законови действия в посока, която би осветлила именно собствениците на медиите, както и финансирането им на непазарен принцип", коментира и Велислава Кръстева.


Останалите партии за сега се въздържат от коментар дали ще подкрепят закона.

Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4112 Неутрално

  Много ясно. Законопроектите на Шиши получават одобрение в тоя парламент.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 2. 2 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2860 Неутрално

  Vseki zakon poluchil imeto Peevski stava toksichen nezavisimo ot s'd'rzhanieto si.

 3. 3 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  Пеевски "спира" разграбването на КТБ (след като я ограби), направи закон за офшорките (с каквито ограби България), сега иска прозрачност на медиите (с които упражнява медиен монопол и прикрива далаверите си). При такава корпулентна наглост, не остава нищо, освен да разпуснем парламента и да оставим престъпниците да пишат законите, в областта, в която те действат.
  Публичен протест!!!

 4. 4 Профил на abrasha
  abrasha
  Рейтинг: 303 Гневно

  изроди мръсни, ще вземе да им се получи играта.

 5. 5 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2619 Весело

  Тоя закон като сюнет !

  Кожичките на светло ...

 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4900 Весело

  Какъв законодател, какво чудо?! Нещо за конфликта на интереси?!

  скоростен индекс "Y"
 7. 7 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1967 Разстроено

  14 факта за делянчо:

  Факт 1
  Пеевски е бивш заместник министър и депутат, който арогантно заобикаля закона за деклариране на личното си имущество, разчитайки на дупката в закона, според която за това нарушение няма предвидено наказание. Дори само този факт го прави недостоен за издигане, камо ли за избиране на какъвто и да е държавен пост, в една правова държава. Това няма да прочетете в огромното мнозинство български медии.

  Факт 2
  На крехката възраст от 20 години Делян и майка му извършват нещо, което юристите наричат “неизпълнение на предварителен договор за продажба на имот”, а излъганият купувач нарича “имотна измама”. Няма да разберете този факт от огромното мнозинство български медии – журналистите масово бягат от подобни теми, въпреки че съдебните документи отдавна са публични.

  Факт 3
  Най-младия заместник министър и член на борд на най-голямото държавно пристанище става такъв, без да има диплома (която после получава, но се оказа, че я е получил без да ходи на лекции). Въпреки посредствеността, в която сме затънали, това е меко казано скандално. Едва няколко български медии показаха това, а мнозинството мълчи. За подобно нещо в цивилизованите страни се излиза от политиката.

  Факт 4
  През 2009 година до черния джип на успелия млад мъж, тогава само на 29 години, избухва бомба. Нямаме разкрит извършител, нито знаем защо един млад и успял човек ще е заплаха за някого с подобни методи.

  Факт 5
  Медийната група на Пеевски и майка му – той не ги притежава, но ги нарича “моите медии” – от години не спазва и най-елементарните етични стандарти, а критиките към това нарича “медийна и конкурентна война”. Рейтингите на България в класациите на медийна свобода падат, а повечето граждани и журналисти просто отвръщат глава от тях – уж от погнуса, но повечето от страх. Медийните бухалки обаче работят и мачкат всеки неудобен според политическите задачи, които те изпълняват.

  Факт 6
  В миналия парламент Пеевски е отсъствал от над 80% от заседанията, а всъщност с гласуването с чужди карти – от близо 100% от заседанията. Единственият проектозакон, който е внесъл в сегашния – този за ограничаване на дейността на офшорните компании – се оказа бутафория на борба с корупцията (казусите “Булгартабак” и “Карадере). Това е откровена подигравка с българския парламент и хвърляне на прах в очите на избирателите.

  Факт 7
  Назначването на Пеевски провокира невиждана досега гражданска, политическа и дипломатическа реакция, включително и чрез извънредна декларация на посланиците на Германия и Франция. Досега това няма аналог, но това явно не е проблем за депутатите от управялващата коалиция. Те приличат на управление, което има бизнес план, а не политическа програма.

  Факт 8
  Лично лидерът на БСП Сергей Станишев заяви при предишното си управление, че Пеевски няма морални качества да бъде заместник министър в негово правителство. Пет години по-късно той заяви че “или избираме Пеевски,. или кабинетът пада”. Какви сделки сключихте, г-н Станишев?

  Факт 9
  Разследванията за имотите на Пеевски потъват в медийно мълачние. Оказа се, че половината от имотите, които той изпозлва като свои, са собственост на офшорната фирма “Ната лимитед”, регистрирана на Британските вирджински острови. Няма коментар за това по огромното мнозинство от медиите. Страх, цензура или автоцензура? Най вероятно и от трите по много.

  Факт 10
  Ръководителят на правителствения пресцентър Ани Димитрова отказва да коментира своите връзки с фирма с краен собственик същата офшорна фирма, а предпочита да бяга от камерите под кривата усмивка на премиера Пламен Орешарски. Димитрова е бивша служителка на майката на Пеевски и бивш издател на вестници с неясно финансиране. Тук дори няма нужда от коментар.

  Факт 11
  През януари 2014г. при опит на екип от журналисти на френско-немската телевизия ARTE TV да снимат хотел “Берлин” в столичния квартал “Бояна” – щабквартира на Пеевски и място на срещи с други политици, магистрати и журналисти в лимузини с тъмни стъкла – личните данни на журналистите достигат само за един час от патрулния автомобил на Шесто РПУ до шефовете на телевизията, в която работи наетия видеооператор. Искането – виждане, изтриване и неизлъчване на записаното. Премиерът Орешарски каза, че ще коментира това изтичане на информация от МВР – още го чакаме, а и никой не го пита. Ние питаме: кой контролира всъщност полицията и МВР?

  Факт 12
  През 2008 г. скандал в управляващата коалиция извади опити за рекетиране на държавната компания “Булгартабак” от страна на Пеевски и свързани с него лица, които също са лобирали и за хазартен лиценз на фирма с неизвестен офшорен собственик. Само преди месеци този краен собственик станя ясен – същата офшорна фирма с неизвестен собственик, с чиито имоти се разпорежда Пеевски като със свои.

  Факт 13
  Мониторинговия доклад на ЕК от януари 2014г. неговото име е споменато няколко пъти, а това е най-негативния доклад за България, публикуван някога. Това обаче явно не е проблем, поне докато не спрат европейските фондове.

  Факт 14
  След всичко това, на Пеевски беше издадено през юни 2013г. разрешение за най-високо ниво на достъп до класифицирана информация (включително и такава на НАТО и ЕС) за няколко работни дни, и това се оказва нормално и законно. Каква сделка направихте с мафията, г-н Станишев, за да й дадете достъп на най0силнот разузнавателно средство в страната? Казахте ли я на вашите съпартийци, когато искахте тяхната безусловна покрепа?

  Имало едно време ссср...
 8. 8 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 781 Неутрално

  др. Пеевски, пише своите закони от гарсониерата в Люлин!

 9. 9 Профил на джендър дебне в храсталака
  джендър дебне в храсталака
  Рейтинг: 2988 Неутрално

  Това е същото , като собственика на Юлен - Георгиу . Ами така пише в регистрите. Ще видим нови безработни собственици на медии.Предполага .че ГЕРБ и ОП ще гласуват с 2 ръце.

 10. 10 Профил на Rim
  Rim
  Рейтинг: 1905 Весело

  Ние го прогонихме през едната врата, турците го вкараха през друга! Още по-дебел, по-нагъл и със законопроект в задния джоб...
  Създателят на свинските медии, ще чисти медийната среда...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 11. 11 Профил на nikidimi
  nikidimi
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Доста тъжен (и страшен) е фактът, че дори не се налага да проявяват поне малко сдържаност. Тези закони може да ги внесе някой друг, медиите му няма нужда да слагат физиономията му във всяко издание, но го правят. В България имаше времена, в които поне щяха да сменят пионките. А днес не се налага дори да го крият. Макар, че имаше десетки хиляди на протест срещу него. И пак се купуват вестниците, които гордо обявяват чия собственост са.

 12. 12 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1318 Любопитно

  Умнокрасивци, коментирайте законопроекта, не личността!
  Нали това ви е заклинанието под всяка плюнка на дайновци, левчевци, бойкикевци, къневци, дончеви и прочие комунистически издънки?
  Я какви хубави работи има в законопроекта - всичко да е открито, честно, почтено. Ако го беше предложил Бойкикев или Льо Пти Женерал, щяхте да се изтрепете да го възхвалявате, а сега ревете. Що така?

  Знанието е сила, информацията - власт
 13. 13 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2113 Неутрално

  Тоя нали щеше да си ходи?

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 14. 14 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 660 Неутрално

  С този закон, мутро-милиционерската шайка на Шиши, Баце и Цацата целят да конструират поредната бухалка, с която директно да могат да затварят медии, запечатват офиси и свалят телевизии от ефир. Явно останалите методи за терор им се виждат малко и с доста забавено действие докато се стигне до умъртвяване на жертвата. Ние де-факто живеем в диктатура господа и е въпрос на време да се започне с "изчезвания" и убийства като в Русия.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 15. 15 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 634 Весело

  Борисов на 13.06.2013г. след назначението на Пеевски за шеф на ДАНС: "Тъжен съм, защото ДПС брутално изнасилва Столетницата"

  Близо 5 години по-късно ГЕРБ подкрепя закон на ДПС за КТБ. Сега по всичко личи, че ще подкрепи и закон на Пеевски за медиите. Борисов да каже - това изнасилване ли е или любовна игра?

 16. 16 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Ние го прогонихме през едната врата, турците го вкараха през друга! Още по-дебел, по-нагъл и със законопроект в задния джоб...Създателят на свинските медии, ще чисти медийната среда...
  —цитат от коментар 10 на Rim


  Викаш не е важно какъв е законопроекта,а кой го внася.По същата логика си против спирането на Южен поток,щото го спря правителството на Орешарски.А пък плоският данък бе въведен от правителството на Станишев.
  Крайно време е да се знае кой финансира медиите и защо се пишат статии с определена насоченост.

 17. 17 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  Пеевски "спира" разграбването на КТБ (след като я ограби), направи закон за офшорките (с каквито ограби България), сега иска прозрачност на медиите (с които упражнява медиен монопол и прикрива далаверите си). При такава корпулентна наглост, не остава нищо, освен да разпуснем парламента и да оставим престъпниците да пишат законите, в областта, в която те действат.Публичен протест!!!
  —цитат от коментар 3 на авторът


  Ето на! Точно това, което прави Пеевски, го прави олигарх та дрънка!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 18. 18 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2113 Весело

  Сега по всичко личи, че ще подкрепи и закон на Пеевски за медиите. Борисов да каже - това изнасилване ли е или любовна игра?
  —цитат от коментар 15 на danubian.whale

  Може да си е просто ревност.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 19. 19 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 4257 Неутрално

  До коментар [#9] от "hodounski":

  Добре де...мани го Пеевски...какво лошо има да се знае кой стои зад една медиа и кой я финансира...ето оня ден Икономедия съобщи за финансирането от фондация Америка за България" за още тригодишен срок, което е похвално...защо и другите медии да не излязат на светло? А това, че Пеевски предлага точно такъв закон може и да е нагло но пък другите се ослушват и все някой трябваше да го внесе...

 20. 20 Профил на nikidimi
  nikidimi
  Рейтинг: 576 Неутрално

  До коментар [#16] от "musashii":

  Законът е ужасен.
  Например "има повече от 1/3 крайни пунктове" ясно заобикаля Шиши, който контролира този пазар, но не чрез крайните пунктове, а чрез самото разпространение.
  Вие нещо конкретно в защита му имате ли да кажете? Съденето на закона според името му е дори още по-безумно отколкото кой е вносителят му.

 21. 21 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Това, което "Дневник" пише за съшността на закона, не ме смущава. Изглежда добре. Всички знаем, че "Фрогнюз" се движи от О. Стефанов. Но кой е собственикът и дали и е Огнян? Те вече почти го убиха. Но на него не му пука. Вече е бил там.

  Пробемът е, че ако знаеш собственика, няма ли да ти е по-лесно да го отстраниш физически или финансово. Да му вземеш парите, да го купиш, а защо не и да го ликвидираш?

 22. 22 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 433 Неутрално
 23. 23 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  Викаш не е важно какъв е законопроекта,а кой го внася.По същата логика си против спирането на Южен поток,щото го спря правителството на Орешарски.
  —цитат от коментар 16 на musashii


  Казва ти, че да забраниш спонсорирането на медии, само защото вече си успял с мръснишките си номера да го докараш до възможност твоите медии да изкарват пари, е не само подъл и долен номер, но и удар в гръб на демократичността и гласността в страната!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 24. 24 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#16] от "musashii":Законът е ужасен.Например "има повече от 1/3 крайни пунктове" ясно заобикаля Шиши, който контролира този пазар, но не чрез крайните пунктове, а чрез самото разпространение. Вие нещо конкретно в защита му имате ли да кажете? Съденето на закона според името му е дори още по-безумно отколкото кой е вносителят му.
  —цитат от коментар 20 на nikidimi


  Цитат от друга статия:"Проектът предвижда доставчиците на медийни услуги да посочват на сайтовете си информация за действителния си собственик. Освен това те следва да декларират всяко получено финансиране в предходната календарна година, неговия размер и основание, както и данни за лицата, които са го предоставили. "Финансиране" е всяко безвъзмездно получаване на парични средства или имущество и/или всяко друго получаване на парични средства, независимо от използваната правна форма, извън приходите от обичайната дейност на доставчика на медийни услуги, както и всички получени заеми извън банковите кредити", се казва в законопроекта."
  Чудно какво ли точно не ви харесва?Не е ли крайно време да се знае кои са истинските собственици на дадени медии и какво финансиране са получили.Например да плюят всекидневно по президента на САЩ.

 25. 25 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 858 Неутрално

  [quote#23:"Храбър"][/quote]

  Къде точно прочете в законопроекта,че се забранява финансирането на медии?Пише само да се осветлят финансовите средства.Или най-нагло лъжеш,или аз може нещо да съм пропуснал.Та щом не лъжеш,би ли ми посочил къде точно в законопроекта се забранява финансиране на медии.

 26. 26 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Крайно време е да се знае кой финансира медиите и защо се пишат статии с определена насоченост.
  —цитат от коментар 16 на musashii

  Аааадски са ми съмнителни едни хора тук, които пък сега се противопоставят на прозрачността. Един и протест щял да вдига.
  Абе кой Нормален човек не иска да разбере от къде се финансират медиите, за да е ясно кой какви Зависимости има?!
  Глупавите аргументи " Шиши го внася, ама той е дебел, ама не бийте наще...." са безкрайно Смешни.
  Аз бих добавил че дори искам Прозрачност за всички НПО та.
  Не ми е кеф че го е внесъл Дебелия, ама като другите се ослушват... ми е все тая кой го предлага.
  .......
  П.с. Другаре.... фалшив плач не се приема за довод!!!

 27. 27 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3815 Весело

  До коментар [#24] от "musashii":

  Само фактът, че цитираш е достатъчен за да смятам, че не знаеш как да отговориш.
  Да не говорим, че дори с цитата си не отговаряш на зададения ти въпрос.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 28. 28 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2918 Неутрално

  Въй, тоз верно ще се окаже само с един Опел и една гарсониера. :)

 29. 29 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Много здрав, дебел кестен ще е необходим за туловището на господина законотворец

  I shave with Occam's razor
 30. 30 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#24] от "musashii": Само фактът, че цитираш е достатъчен за да смятам, че не знаеш как да отговориш. Да не говорим, че дори с цитата си не отговаряш на зададения ти въпрос.
  —цитат от коментар 27 на Храбър


  Естествено,че ще цитирам мотивите на вносителите на закона.И там черно на бяло си пише за какво става въпрос.А не лъжи като твоите,че искали да забранят финансиране на медии.Къде точно го пише това?А престанете с манипулациите.Няма никакво значение кой е вносителят,а какво пише в проектозакона.Аз не одобрявах правителството на Орешарски,но това не ми попречи да одобря спирането на Южен поток.И в случая е същото.

 31. 31 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 4257 Неутрално

  Не е ли по добре когато четеш някоя медия да знаеш кой е собственика и кой я финансира...всеки ще си направи заключенията за редакционната им политика...четеш примерно една демократична медия като Бивола и виждаш, че се финансира от БСП...и си правиш съответните умозаключения...

 32. 32 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 586 Весело

  а Пеевски защо се крие и не идва в парламента?

 33. 33 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Абе нали хайдутите и атакисти управляват. Пак ли ще обвинят ДПС за всичко?

  If you are going through hell... Keep going!
 34. 34 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#31] от "BiGman1":

  Дейба тез от БСП верно дебили ще излязат, да плащат за това:

  https://bivol.bg/bsp-mafia.html

 35. 35 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  До коментар [#16] от "musashii":

  "Южен поток,щото го спря правителството на Орешарски"
  Орешарски трябва да даде отговори на много въпроси. Един от тях е, защо замрази проекта след когато до него се появиха двама сенатори? Ако е по принуда, от какво е зависим?

 36. 36 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2724 Неутрално

  Много е важно да се знае кои са собствениците не само на онлайн изданията, а всички електронни медии, вестници и списания. Това ще стане ясно кой какви интереси защитава и заедно с това обработва общественото мнение.

 37. 37 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Трябва да има прозрачност на медиите в БГ - собственици, финансиране, дарения (по-големите такива от страна на кого са направени) и т.н. Това е ясно за всеки. Но с електронните медии и по-точно с т.нар. "безименните" сайтове, които в повечето случаи се създават за да манипулират общественото мнение с т.нар. фалшиви новини - това, едва ли, почти невъзможно е. Защото, според мен е необходимо съвсем друго, подходящо за тези цели законодателство, ...тогава пък ...ще наскачат разни там правозащитни организации, ще настане голям вой в ефира, ще има удари под кръста, а и смръднята ще бъде доста голяма.... и вече няма да се знае "кой е крив и кой е прав", ...но пушилката е гарантирана.

 38. 38 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Не е ли по добре когато четеш някоя медия да знаеш кой е собственика и кой я финансира...всеки ще си направи заключенията за редакционната им политика...четеш примерно една демократична медия като Бивола и виждаш, че се финансира от БСП...и си правиш съответните умозаключения...
  —цитат от коментар 31 на BiGman1


  Аз мога да си направя изводи само по новите, които се публикуват на дадена медия. Не ми трябва да знам точно, кой я финансира за да спра да я чета.

  If you are going through hell... Keep going!
 39. 39 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  Кой чете клоаки като Блиц и ПИК? Освен гозамбовците де. Айде и гербавчетата, ама те не искат да си признават без бой.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 40. 40 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1359 Гневно

  Пееф - по-силен и по-нагъл от всякога. Изпълнителна законодателна, съдебна власт, медии, институции - всичко овладяно от Пееф и кукловодите му! При ГЕРБ нещата се случват!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 41. 41 Профил на Rim
  Rim
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  До коментар [#7] от "citoplast":

  Дори половината от тези факти които си изброил, са достатъчни този екземпляр да бъде изпратен при бай Ставри! Ние не само, че пропуснахме този момент, благодарение на другите двама шишковци, но го допуснахме отново в парламентарната зала. На всичко от горе, след зелия низ от безобразия които е вършил, трябва да позволим на този дебелак, заедно с Доган да ни поучават как се прави чиста медийна среда!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 42. 42 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 4257 Весело

  До коментар [#34] от "danubian.whale":


  До коментар [#31] от "BiGman1":Дейба тез от БСП верно дебили ще излязат, да плащат за това:https://bivol.bg/bsp-mafia.html
  —цитат от коментар 34 на danubian.whale


  Изрично написах...примерно...може да не е Биволъ...като видиш кой финансира се досещаш и кой поръчва музиката...ако не си ме разбрал правилно...

 43. 43 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#16] от "musashii":"Южен поток,щото го спря правителството на Орешарски"Орешарски трябва да даде отговори на много въпроси. Един от тях е, защо замрази проекта след когато до него се появиха двама сенатори? Ако е по принуда, от какво е зависим?
  —цитат от коментар 35 на Ще върнем България в Европа


  Не ме бърка защо го е спрял.Важното е,че го спря.А уж европейският политик Бойко Методиев Борисов подписа договора лично с Путин.На медии отдавна не вярвам-вярвам на действия.

 44. 44 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#7] от "citoplast":Дори половината от тези факти които си изброил, са достатъчни този екземпляр да бъде изпратен при бай Ставри! Ние не само, че пропуснахме този момент, благодарение на другите двама шишковци, но го допуснахме отново в парламентарната зала. На всичко от горе, след зелия низ от безобразия които е вършил, трябва да позволим на този дебелак, заедно с Доган да ни поучават как се прави чиста медийна среда!
  —цитат от коментар 41 на Rim


  Казах ти-спри да се правиш на десебар.Левичарството ти прозира отвсякъде.Виж какво казва основателят на ДСБ по въпроса.
  http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/ivan-kostov-peevski-e-demoniziran-obrazat-mu-ne-e-rabota-na-polititsite-13440

 45. 45 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 309 Неутрално

  подъл и долен номер, но и удар в гръб на демократичността и гласността в страната!
  —цитат от коментар 23 на Храбър

  Аххх, колко "подло"?? Щели да ги осветлят.
  Аз вчера похвалих Дневник, как прозрачно показва от къде му е финансирането. И в същия коментар казах че пеевските медии са тъмна индия. Емо аз пък искам сега да знам на всички от къде им е финансирането!!!! Не само на Дневник. Вие що така Плашливо....?
  ......
  И колко смешно друго. Преалагаш да чрез предположения да се сещаме чия е медията. Страшен съвет
  ........
  Доводите ви са най меко казано СЪМНИТЕЛНИ.

 46. 46 Профил на Rim
  Rim
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  Много е важно да се знае кои са собствениците не само на онлайн изданията, а всички електронни медии, вестници и списания. Това ще стане ясно кой какви интереси защитава и заедно с това обработва общественото мнение.
  —цитат от коментар 36 на voyko


  Ами разбира се че трябва да се знае! До сега са внасяни няколко законопроекта, точно по този въпрос, единият от десницата. И всички бяха отхвърляни. Въпросът е съвсем друг! Не може да допускаме един мафиот, който днес е главният "управител" на обръчите от фирми на ДПС и Доган, да ни поучава на каквото и да е било! Независимо дали темата е КТБ, медии, финанси или някаква друга.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 47. 47 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  До коментар [#7] от "citoplast":

  Много добре структурирани фактология и хронология ! Може да се добавят и още доста факти за "подвизаването" на този "герой" и като "следовател" и като приближен до структурите на ДПС ( разбирай задкулисието, установено през времето на целия преход !), но едва ли са необходими.
  Всъщност цялата тази фактология обяснява добре и "успехите" на "успелия млад човек" и неуспехите на ГЕРБ в " борбата" с мафията и защо на властимащите им е толкова удобно медиите ( разбирай масовата манипулация на голямата част от хората) да бъдат в "удобите" ръце.
  От такава власт и такива олигополни, срастнали се с публичния ресурс на държавата ", образувания" очаквайте съвсем скоро:
  1. Приемане на закони за борба с фалшивите новини...
  2. Мерки срещу корупцията и офшорните капитали...
  3. Помагане за спасяване активите на КТБ....
  4. Мерки срещу контрабандата на цигари.....
  5. Борба срещу " платените протестъри", " Да(й) България......
  6. Предложения за реформиране на правосъдната сстема.....
  Е, поздравления - който е стигнал до точка 6, значи притежава наистина железни нерви и невероятно търпение.... Дали пък именно и заради тях подобни " герои" още са в Парламента на РБ ?

 48. 48 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#34] от "danubian.whale":
  —цитат от коментар 42 на BiGman1


  Подбирай ги малко тогава тия примери, че тоя за чеп не ставаше.

 49. 49 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1601 Любопитно

  в еднопартиен парламент като този ,единодушието е гарантирано

 50. 50 Профил на shiriru
  shiriru
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Имаш медия? #КОЙ я иска! An offer you can't refuse 😉

 51. 51 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  Този закон е опит да се запуши устата на алтернативните на медиите на статуткавото, на тези които венцехвалят и превъзнасят властта на мафията, властта която се подкрепя от Путинова Русия. Погледнете какво се пише за ембаргото спрямо Русия или за АЕЦ "БелЯне" във вестниците на Пеевски или в "Труп" и ще разберете ясно каква е задачата на този противобългрски закон.
  Пеевскки се бори против вестниците неудобни на Русия, а Цацаров и неговия слуга Пламен Георгиев срещу останалите медии.
  Целта е да останат само медиите, които подкрепят премахването на ембаргото срещу Русия, заради пладнешкия грабеж на Крим и за строителството на АЕЦ "БелЯне". Не случайно още го влачат и плащат народна пара за този кух проект!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 52. 52 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  До коментар [#43] от "musashii":

  Повърхностен си! Въпросът не дали го е спрял, а защо, след като демонстративно режеше ленти на тръби в нищото, го спря след появата на двама американски сенатори.

 53. 53 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 4257 Неутрално

  До коментар [#46] от "Rim":

  Не си прав...дай да не ратифицираме и ИК само защото Бойко или ГЕРБ са я внесли...с това единоборство до никъде няма да стигнем...или ще стигнем до под кривата круша...

 54. 54 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10801 Весело

  (Много саркастично)
  Бедното Мамино синче :)
  Закон (особено такъв, написан от самият него) не го лови :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 55. 55 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#43] от "musashii":Повърхностен си! Въпросът не дали го е спрял, а защо, след като демонстративно режеше ленти на тръби в нищото, го спря след появата на двама американски сенатори.
  —цитат от коментар 52 на Ще върнем България в Европа


  Хайде още един дето се прави на десебар.Какво значение има защо го е спрял?Важното е резултатът.Що не питаш Боко защо наливаше милиарди в Белене и каза,че ако не построим централата сме щели да плащаме 18 пъти по-скъп ток?

 56. 56 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 4257 Весело

  До коментар [#48] от "danubian.whale":


  Подбирай ги малко тогава тия примери, че тоя за чеп не ставаше.
  =================
  Напротив...ако бях дал друг пример нямаше да обърнеш внимание на коментара ми и какво искам да кажа...и мисля, че си съгласен с това, че има значение кой те финансира...

 57. 57 Профил на инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  Рейтинг: 886 Весело

  Интересно, Прасчо как ли се е самозаобиколил в тоя закон?
  Или всичките му приходи са маскирани като 'реклама' ?

  Руският посланик : 80% русофили. Проф. Иво Христов : 80% дебили. Корелация, нали?
 58. 58 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3815 Любопитно

  ...Всички знаем, че "Фрогнюз" се движи от О. Стефанов. Но кой е собственикът и дали и е Огнян? Те вече почти го убиха. Но на него не му пука. Вече е бил там.Пробемът е, че ако знаеш собственика, няма ли да ти е по-лесно да го отстраниш физически или финансово. Да му вземеш парите, да го купиш, а защо не и да го ликвидираш?
  —цитат от коментар 21 на evtimvz


  Ти ли си толкова тъп или се опитваш нас да ни направиш на глупави?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 59. 59 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Управляващата коалиция и една част от БСП ще гласуват ЗА този закон, само заради и включеното име Пеевски.
  Вчерашния отчет на "Икономедия" здраво е увеличил апетита на Терористичната групировка Прас. При тази неограничена власт, що не вземат направо предложат, всяка независима медия да дава лепта към Прас към едикоя си сметка. И това ще се прокара безпроблемно през НС.

 60. 60 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 4257 Неутрално

  До коментар [#51] от "Храбър":

  Целта е да останат само медиите, които подкрепят премахването на ембаргото срещу Русия, заради пладнешкия грабеж на Крим
  ====================
  Големи глупости пишеш...и като как ще закрият Дневник примерно...с ясен собственик и финансиране...хептен изпростяхте в злобата си...

 61. 61 Профил на Rim
  Rim
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  Не си прав...дай да не ратифицираме и ИК само защото Бойко или ГЕРБ са я внесли...с това единоборство до никъде няма да стигнем...или ще стигнем до под кривата круша...
  —цитат от коментар 53 на BiGman1


  ДПС са предприели курс за изчистване на името и гащите на Делян Пеевски! Този човек е главен финансист и управител на обръчите от фирми на Доган! А тези обръчи доста пораснаха напоследък, благодарение на върхушката на Герб! Да си спомним за обществените поръчки, а защо не и за нацвъканите Лафки в големите градове... За това името му трябва да бъде изчистено. Законопроектите, които внасят турците в парламента, спокойно биха могли да се представят като внесени от ДПС. Но тази партия, която е проклятие за България, по принцип, "странно" защо решава под последните законопроекти да слага задължително името на Делян Пеевски. А някой чувал ли е напоследък този екземпляр да говори или да пише нещо, за да може все пак да се прецени интелектуалния багаж на вносителя...?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 62. 62 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 4257 Весело

  До коментар [#61] от "Rim":

  . А някой чувал ли е напоследък този екземпляр да говори или да пише нещо, за да може все пак да се прецени интелектуалния багаж на вносителя...?
  ===============
  Не само напоследък...аз лично не съм го чувал изобщо...освен когато заплашваше ГЕРБ преди изборите и после в парламента се нахвърли на Цветанов...от тогава се покри като мишок...не знам и как можеш да изчистиш име на прасе валящо се в кал...освен по Коледа с бензинова или газова горелка...

 63. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  Аххх, колко "подло"?? Щели да ги осветлят.
  —цитат от коментар 45 на Голямото прочистване


  1. Цитираш само част от написаното от мен, а то е във връзка с останалото!
  2. Не се съмнявам, че след това "осветляване" ще последват и други репресивни действия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 64. 64 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  До коментар [#51] от "Храбър":Целта е да останат само медиите, които подкрепят премахването на ембаргото срещу Русия, заради пладнешкия грабеж на Крим====================Големи глупости пишеш...и като как ще закрият Дневник примерно...с ясен собственик и финансиране...хептен изпростяхте в злобата си...
  —цитат от коментар 60 на BiGman1


  Каква злоба бе драги!?
  Ми те вече започнаха да пречат тотално на Дневник!
  Нима не знаеш (по-скоро се правиш) за изнасилените обвинения, които мекерето на Цацаров ПламенГеоргиев подхвана?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 65 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 4257 Неутрално

  До коментар [#64] от "Храбър":

  Е, и?... Дневник си е тук...и ние сме тук...има ясен собственик и финансиране и най големия форум...другото са хипотези...

 66. 66 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2011 Весело

  интересно, тая Кръстева коя ли част от колективното тяло "Шиши" се явява?

 67. 67 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#64] от "Храбър":Е, и?... Дневник си е тук...и ние сме тук...има ясен собственик и финансиране и най големия форум...другото са хипотези...
  —цитат от коментар 65 на BiGman1


  Голяма част от посетителите на сайта са тук заради форума.Има и няколко,които като овце се доверяват на всяка новина в този сайт,ама те са малцинство.

 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3815 Любопитно

  До коментар [#64] от "Храбър":Е, и?... Дневник си е тук...и ние сме тук...има ясен собственик и финансиране и най големия форум...другото са хипотези...
  —цитат от коментар 65 на BiGman1


  Без да коментирам повече, ще ти задам три въпроса.
  Не желая да ми отговаряш.
  Просто се замисли и реши за себе си.
  Погледни го Пеевски в лицето, виж му мутрата и отговори:
  1. Способен ли е Пеевски (има ли необходимия умствен багаж) да напише такъв закон?
  2. Знаеш ли какво му е образованието и как го е постигнал?
  3. Ако решиш, че е невъзможно (което е твърде близко до ума) тази личност да създаде този закон, то защо ни лъжат толкова нагло и елементарно? От какъв зор?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69 Профил на Ivan Tcholakov
  Ivan Tcholakov
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#12] от "pag":

  1. Когато собственик на медии е един от вносителите на законопроекта в областта на медиите имаме морален проблем. Презумпцията е, че този собственик на медии се води от частния си интерес в ущърб на конкурентите си. С комична добавка в случая, че единият вносител нещо се е обидил на нападките по негов адрес и дай сега да фрасне един законопроект, за да се успокои. Несериозна работа, закони не се приемат за един човек. Та, разбира се, че е важно кои са вносителите.

  2. Утежняването на регулациите за онлайн медиите (увеличаването на разходите) само по себе си е лошо, ще изхвърли от пазара дребосъците. Ще се формира я олигопол, в монопол. Познайте кой ще е доволен и облагодетелстван при такова развитие.

  3. Не ми е ясен обхвата по отношение на електронните медии. Например блогър? Например акаунта ми във Фейсбук или на друга платформа, където си повръщам простотиите? Има риск с обосновка за борба с фалшивите новини (хистеризиран проблем, между другото) завоалирано да се налага цензура.

  4. Ако се пипат медийните закони, което е много важна област, желателно е да участват и опозиция, и експерти (обсъждания и т.н.). И процедурата за оценка за въздействието да не се заобикаля или да се отбие номера формално.

  Може да се каже и още, толкова засега. Руско ноу-хау за потъпкване на медийния плурализъм не ни трябва. Тези работи не са прости. Гербаджии, "стабилността" си има цена, както изглежда, но гледайте да не се изложите пак. Ще ревете на избори.

  P.S.: Не съм го чел този законопроект, нямам намерение, освен ако стане твърде нахално положението. Не мога да отделя време за проблемите на всички успели млади хора с крехки души.

 70. 70 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4112 Неутрално

  Умилителен е гербавият завой спрямо Шиши. Доскоро всичко, свързано с него се посрещаше с псувни, сега вече...ма законът бил добър..щяло да е готино да е ясна медийната собственост...
  Тинтири минтири. А законът не е добър и няма да изясни нищо.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 71. 71 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 697 Весело

  Най-готиното на ДПС е, че винаги към закон има един "Който не подкрепи, значи е..." :) и се лепват етикетите в кафявите медии. ГЕРБ, разбира се, са зависими от тази медийна клоака и няма как да не подкрепят закона :) И всъщност политиката на държавата се определя не от парламента, а от една шепа бивши агенти на ДС събрани на конушмак в сараите на Сава.

  No Pain No Gain
 72. 72 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8449 Неутрално

  Свободното падане продължава. Върви се оправдавай после в Брюксел, че нямаш сестра.

 73. 73 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 697 Весело

  Интересно, Прасчо как ли се е самозаобиколил в тоя закон?Или всичките му приходи са маскирани като 'реклама' ?
  —цитат от коментар 57 на инж. Ганев - малцинство от 5.87%


  Не, те са от банкови кредити, но по този "закон" не подлежат на осветляване ;) сещате се защо... много пара от КТБ-то потъна при блъсковци, беновски и подобни проджаници.

  No Pain No Gain
 74. 74 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 309 Неутрално

  посетителите
  —цитат от коментар 67 на musashii

  Да ама виж само какво си пролича. Някои от тези Демократ посетители, като им посегнаха на ФИНАНСИРАНЕТО наскачаха като ужилени. Щели да закриват ДПС, обясниха ни какъв враг на прогресивното(им) човечество бил Пеевски.
  Ама същите тези се правят на разсеяни и не са толкоз разтревожени, когато в следващата статия същото ДПС иска да ни наложи закон 2милиона турци да могат да гласуват в България.
  Там не са ли възмутени от Дебелия? Или викаш, тях не ги касае ни съдбата на България, нито намесата на Турция, а само да не им посегне някой на ФИНАНСИРАНЕТО.

 75. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  Най-готиното на ДПС е, че винаги към закон има един "Който не подкрепи, значи е..." :) и се лепват етикетите в кафявите медии. ГЕРБ, разбира се, са зависими от тази медийна клоака и няма как да не подкрепят закона :) И всъщност политиката на държавата се определя не от парламента, а от една шепа бивши агенти на ДС събрани на конушмак в сараите на Сава.
  —цитат от коментар 71 на Putarak


  ДПС-то (а и ГЕРБ се научиха) има и друг номер.
  В заключителните и обобщителни разпоредби вкарват клаузи, нямащи нищо общо със закона, но достатъчно добре подготвени за да защитят някой иширет или манипулацийка за по-качествено крадене!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 76 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4112 Неутрално

  До коментар [#74] от "Голямото прочистване":

  😂😂😂😂
  Става още по-умилително. Сега десните се уплашили за парите си. А Делянчо като един стожер на демокрацията ще прекрати десните злоупотреби!!!

  Удри, Шиши!!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 77. 77 Профил на Ivan Tcholakov
  Ivan Tcholakov
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#76] от "Darth Plagueis":

  Да, много вероятно е да ги удари "Шиши". Защото често се държат като активисти на Демократическата партия на САЩ или се ангажират с истериите на залязващия ляв либерален елит в Европа. Нямат политически компас "десните" или "умно-красивите" и затова имат когнитивен проблем, не разбират кое е важно и кое - не. Нямат идеология, нямат ориентация и се занимават глупости. Така не се прескача чертата.

 78. 78 Профил на korc
  korc
  Рейтинг: 2070 Неутрално

  Разговорите в ЦУМ показват защо им е небходим на дебелите закона, лошото е че Пеевски е недосегаем и иска информацията за да доубие самиздата.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 79. 79 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 4257 Неутрално

  До коментар [#76] от "Darth Plagueis":


  Става още по-умилително. Сега десните се уплашили за парите си.
  —цитат от коментар 76 на Darth Plagueis


  Защо един левичар се е загрижил за парите на десните...и тук изобщо не става дума за това...да не би медиите да са само на десни...закона ще важи за всички както и всеки закон...интересно защо един десен човек по твоите думи се покри и не обели нито дума по ИК?...или както винаги позицията на БСП ти е по близка?

 80. 80 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  https://clubz.bg/63896-tyrsi_se_edin_deputat

  Законотворчеството на Делян Пеевски е нахално, но по-страшно е съдействието на всички останали

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 81. 81 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  ...закона ще важи за всички както и всеки закон...интересно защо един десен човек по твоите думи се покри и не обели нито дума по ИК?...
  —цитат от коментар 79 на BiGman1


  То и сега законите важат за всички, ама удрят само десни!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 82. 82 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4112 Неутрално

  До коментар [#79] от "BiGman1":

  Не зназнам за каква позиция говориш и кой се е покрил. В тоя закон няма нищо лЕво или дЕсно. В тоя законзакон се напада финансирането с грантове (каквото е факт в Икономедиа) и се разпищолва финансирането с банков кредит, какъвто е случаят с Пеевскитв медии. Т.е., закон конкретно срещу някой.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 83. 83 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3815 Весело

  ...Нямат политически компас "десните" или "умно-красивите" и затова имат когнитивен проблем, не разбират кое е важно и кое - не. Нямат идеология, нямат ориентация и се занимават глупости. Така не се прескача чертата.
  —цитат от коментар 77 на Ivan Tcholakov


  Ясен си!
  Вашият "политически компас", вашата идеология и ориентация все около парсата се върти!
  Където е тя, там сте и вие, и вашите "политически компас, идеология и ориентация"!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 84. 84 Профил на Ivan Tcholakov
  Ivan Tcholakov
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#83] от "Храбър":

  Много точно ме разбра! :-) По данъците и по бюджетите се познава кой е десен.

 85. 85 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  Доста тъжен (и страшен) е фактът, че дори не се налага да проявяват поне малко сдържаност. Тези закони може да ги внесе някой друг, медиите му няма нужда да слагат физиономията му във всяко издание, но го правят. В България имаше времена, в които поне щяха да сменят пионките. А днес не се налага дори да го крият.
  —цитат от коментар 11 на nikidimi

  Може би ни предизвикват да излезем на протести? Не знам с каква цел, но такова чувство имам – че ни ръчкат непрекъснато да се събудим и да скочим. Може би някой иска преформатиране на правителството и разчита на протестите ни. Но този път улицата може да ги помете всички, толкова ни е накипяло!

 86. 86 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  До коментар [#3] от "авторът":

  "При такава корпулентна наглост, не остава нищо, освен да разпуснем парламента и да оставим престъпниците да пишат законите, в областта, в която те действат."
  Това вече е факт. А главният прокурор е главният им защитник.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 87. 87 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 10281 Неутрално

  В дпс очакват осветляване на наглостта на пеевското дете.

 88. 88 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3815 Неутрално

  "..."Това, което се предлага, е изключително странно, защото аз разбирам, че се предлага да се осветляват единствено даренията, но да не се осветляват основните форми на финансиране, а именно реклама, поръчки, кредити и т.н. Както е добре известно, хората у нас страдат от поръчковите статии, а ние няма да разберем по този закон как и кой дава поръчките, това не е сериозно", каза Кашъмов...."

  https://clubz.bg/63905-predlojeniqt_ot_peevski_medien_zakon_moje_da_e_forma_na_cenzura

  "Предложеният от Пеевски медиен закон може да е форма на цензура"

  Изобщо не се крие, че този законопроект е насочен срещу конкурентни медии, смята адвокатът

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 89. 89 Профил на инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  Рейтинг: 886 Весело

  .... Борисов да каже - това изнасилване ли е или любовна игра?
  —цитат от коментар 15 на danubian.whale


  Тъй като не виждам принуда, според мен е просто секс в брака. :-))

  Руският посланик : 80% русофили. Проф. Иво Христов : 80% дебили. Корелация, нали?
 90. 90 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Явно отново е дошло време за затягане на контрола върху медиитр, както се случи с приемането на България в ЕС.
  В момента НС е под контрол. Чрез закони се подкрепят обръчите. Министри повтарят, че Демокрация е само хората да си стачкуват.
  Отноео се затяга режима. И отново се започеа с медиите. И отново отдел Пропаганда се крие зад името Пеевски.Този пет чрез закон минисърът на културата ще е на пряко подчинение на Библиотекарите.
  Народа не разбра за ограбените вестникари и как се завъртя обръчат Лафка, и как сами си направиха монопол с прилижаща конкуренция.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK