Според ГЕРБ позицията на БСП за "Народния съд" показва ценностна атрофия

Тома Биков

© Юлия Лазарова

Тома БиковСпоред ГЕРБ декларацията на БСП срещу провеждането на Луков марш, която се оправдава "Народния съд", е "симптом за ценностна атрофия". Това се казва в декларация от името на ГЕРБ прочетена от парламентарната трибуна Тома Биков. По-късно вчера ръководството на БСП се разграничи от собствения си документ, тъй като не бил съгласуван с ръководството.


Според Биков това състояние на левицата крие редица рискове за цялото българско общество. Изпаднало в тежка криза на националната, идеологическата и цивилизационната си идентичност, ръководството на БСП не е в състояние да води нормален политически диалог в рамките демократичния процес, се казва в декларация. "Днес ръководството на БСП е в ситуация, в която пропагандира тезата, че има два вида политическо насилие – лошо, преди 9 септември 1944 година и добро след 9 септември 1944 година, справедливо – извършено от тоталитарната комунистическа държава и несправедливо – извършено след преврата от 1923 година и по време на Втората световна война. Този двоен стандарт и изявите на БСП по тази тема от последните месеци, ни дават основание да считаме, че в самата партия тече дебат за това дали политическото насилие би могло да бъде използвано като инструмент за постигането на определени политически цели", прочете Биков.


Цялата декларация на ГЕРБ:
ДЕКЛАРАЦИЯ
НА ПГ НА ГЕРБ


Уважаема госпожо председател,
Уважаеми народни представители,


На 13 февруари 2018 година, ръководството на БСП разпространи своя позиция до премиера Бойко Борисов, в която осъжда провеждането на Луковмарш. В същото време в позицията се посочваше, че "Народният съд" от 1945 година е едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие. По-късно през деня ръководството на социалистите се разграничи от текста свързан с т.нар. Народен съд, като посочи, че в решението си не е обсъждало оценка за него, като авторът на тази констатация е изразил личното си мнение. В същото време авторът не беше посочен, като и до момента не е ясно кой е той.
Преди две седмици, докато българският парламент отдаваше почит на загиналите хиляди хора след преврата от 9 септември 1944 година, представители на БСП бойкотираха и се опитаха да саботират тяхното възпоменание и отдаването на почит с минута мълчание. Този позорен акт е симптом за липса на елементарно човешко състрадание към невинните жертви на политическия терор. Защото отдаването на почит не е акт на признание само към убитите на 1 февруари 1944 година, но и към хилядите, които загубиха живота си в месеците преди и в годините след тази дата само заради политическите си убеждения.
На 23 януари 2018 година БСП поиска оставката на министъра на образованието Красимир Вълчев, защото 28 години след рухването на комунистическия режим е предвидено българските ученици да изучават понятия от историята на България като терор, атентат, комунизъм, съветизация, диктатура на пролетариата, експроприация, Комунистически интернационал, безпартиен режим, "Народен съд", репресивен апарат, "трудововъзпитателни общежития" (лагери), горяни, "възродителен процес", социалистическа индустриализация, насилствено коопериране и изселване. В позиции на различни представители на БСП беше изразено възмущение от поставянето на тоталитарния комунистически режим на една плоскост с тоталитарните националсоциалистически и фашистки режими, които функционират в Европа през 20-те, 30-те и 40-те години на миналия век.
Споменаваме всички тези факти, защото те са симптом за ценностна атрофия в средите на една от основните политически сили в България, като това състояние крие редица рискове за цялото българско общество. Изпаднало в тежка криза на националната, идеологическата и цивилизационната си идентичност, ръководството на БСП не е в състояние да води нормален политически диалог в рамките демократичния процес. Отчитаме, че днес ръководството на БСП е готово да се оттегли от демократичния консенсус, постигнат след рухването на комунизма, според когото политическото насилие трябва да бъде осъдено и да остане в историята като поука за идните поколения. Днес ръководството на БСП е в ситуация, в която пропагандира тезата, че има два вида политическо насилие – лошо, преди 9 септември 1944 година, и добро, след 9 септември 1944 година, справедливо – извършено от тоталитарната комунистическа държава, и несправедливо – извършено след преврата от 1923 година и по време на Втората световна война. Този двоен стандарт и изявите на БСП по тази тема от последните месеци ни дават основание да считаме, че в самата партия тече дебат за това дали политическото насилие би могло да бъде използвано като инструмент за постигането на определени политически цели.
В това свое биполярно състояние ръководството на БСП разпространи позиция, в която едновременно призова премиера Борисов да се разграничи от Луковмарш и в същото време определи "Народния съд" като необходимо и неизбежно военновременно правосъдие. После същото това ръководството на БСП се разграничи от собствената си позиция, свързана с "Народния съд", и я преписа на анонимен автор.
В отговор на тази неадекватна позиция сме длъжни да заявим, че:
1. Премиерът Борисов и ГЕРБ никога и по никакъв начин не са се солидаризирали с Луковмарш, за да се разграничават от него. Нещо повече, оценяваме тази проява като възможност за изява на привърженици на антидемократичната националсоциалистическа идеология и следователно се противопоставяме остро на подобен тип събития.
2. Като европейска и дясноконсервативна партия ГЕРБ осъжда и ще се бори срещу всяка антидемократична идеология, каквито са идеологиите на националсоциализма, фашизма и комунизма.
3. През политиката на образование ГЕРБ ще продължава да пропагандира осъждането на политическото насилие във всичките му форми независимо от съпротивата на привържениците на националсоциализма, фашизма и комунизма. За нас политическото насилие е рана, която трябва да бъде лекувана. Тази рана разединява българското общество през целия ХХ век и последствията от нея трябва да бъдат преодолявани с усилията на всички политически сили, включително и на левицата.
4. Ще продължим да твърдим, че т.нар. Народен съд е престъпление, защото историческите факти и историческата истина е на наша страна. Само ще спомена, че за около 4 месеца в България са издадени 9155 присъди, с които са осъдени на смърт 2730 души, 1305 души получават доживотен затвор, а останалите – затвор от 1 до 20 години. Сред последните е и спасителят на българските евреи Димитър Пешев, който е осъден от същия "Народния съд" на 15 години затвор "за фашистка дейност и антисемитизъм". За сравнение на Нюрнбергския процес, който функционира в бившата нацистка Германия по същото време, са осъдени 19 души, от които на смърт 12. Всички те са единствено и само хора от обкръжението на Хитлер. Този подход на помирение и въздаване на истинска справедливост за престъпленията на националсоциализма показва защо след Втората световна война Западна Германия се превърна в една от най-благоденстващите държави в Европа, а през 1989 година комунистическия режим в България фалира и не друг, а самата БКП реши да свали и изключи бившия си генерален секретар Тодор Живков и голяма част от неговото обкръжение.


5. Ще продължим да възпоменаваме и почитаме хилядите невинни жертви на комунистическия терор от 1944 – 1956 година, сред които интелектуалци като изпратения в концентрационен лагер Димитър Талев и убития без съд и присъда Райко Алексиев, демократични политици като Иван Багрянов, Никола Мошанов и Константин Муравиев, които през целия период на Втората световна война се опитват да променят геополитическия курс на България, спасители на евреите като убитите без съд и присъда Владимир Куртев и Лиляна Паница, духовници като убития след литургия Неврокопски Митрополит Борис, осъдения на смърт католически епископ Евгений Босилков и осъдените на доживотен затвор евангелистки пастори Васил Зяпков, Янко Иванов, Никола Михайлов и Георги Чернев.


Уважаема госпожо председател,


Уважаеми колеги,


ПГ на ГЕРБ отхвърля и ще се бори срещу всеки опит за реабилитация на политическото насилие. Отхвърлянето на политическото насилие като метод за функциониране на държавната власт е в основата на всяко демократично и цивилизовано управление. Българската история от 1919 до 1989 година е наситена с политическо насилие и едва ли днес има българин, който да няма родственици подложени на репресии от едната или от другата страна. И именно тук идва отговорността на демократичните политически партии, които са длъжни да възпитават отношение към тази форма на политическа дейност през нейното отричане. Това е рана, която все още не е зараснала и която трябва да бъде лекувана. БСП, със своята история би трябвало да бъде съществена част от това лечение. Няма как от учебниците да отсъства фактът, че в България е имало концентрационни лагери и тоталитарен режим и няма как това насилие да бъде оправдавано с индустриализацията и спортните и културни постижения на страната в комунистическия период. Да, БСП са прави, че в учебниците трябва да присъства и политическото насилие от периода 1923 – 1925 година. Само че това насилие се изучава от 1945 година до днес. Трябва да се изучава и периода 1934 – 1944 година, когато в България са забранени политическите партии и всякакъв вид организации. Би трябвало да се изучава и много по-задълбочено фигурата на автора на военните преврати от 1923, 1934 и 1944 година Кимон Георгиев, защото това име играе една от най-важните и мракобесни роли в моментите, когато политическото насилие се е превръщало в държавна политика. И целта на всичко това трябва да бъде една-единствена – независимо от политическите идеи, които изповядват българските деца да бъдат възпитавани така, че да не допускат подобни периоди да се повторят.


14.02.2018 г.

Ключови думи към статията:

Коментари (199)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8436 Любопитно

  БСП седи, седи - па току си покаже магарията!

  [email protected]
 2. 2 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  Мирният преход - добре, но отказът от лустрация за всички ченгета и висши партийни функционери беше фатална грешка!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 3. 3 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Ако се забрани Луков-марш, следва да се забранят и проявите край Бузлуджа.

 4. 4 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  "Днес ръководството на БСП е в ситуация, в която пропагандира тезата, че има два вида политическо насилие – лошо, преди 9 септември 1944 година и добро след 9 септември 1944 година, справедливо – извършено от тоталитарната комунистическа държава и несправедливо – извършено след преврата от 1923 година и по време на Втората световна война.

  Много добре казано. От БКП са забравили в кой век живеят.

 5. 5 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Дебилите от БСП постигнаха своето и вдигнаха увяхналия рейтинг на Герб.

 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Под тази декларация се подписвам без резерви.

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Мирният преход - добре, но отказът от лустрация за всички ченгета и висши партийни функционери беше фатална грешка!
  —цитат от коментар 2 на virtual brain


  Не само това. Историята ще отбележи, че не Иван Костов, а Баце вкара комунистическия терор в учебниците по история. Това е много по-важно от закона на Панев, обявил комунистическия режим за престъпен, който отдавна е забравен и от който няма никакви следствия. Много по-важно е децата да учат по история истината за престъпната антибългарска партия Бкп/Бсп. Срам и позор за костоваците, защото министър на образованието в Костовото правителство беше историкът Веселин Методиев.

 8. 8 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 338 Неутрално

  БСП никога не са имали ценности, че да атрофират.

 9. 9 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Тая шумотевица замества затихващата истерия по Истанбулската конвенция ли? И е начин герп отново да се заметнат с европска антикомунистическа плащеница, прикриваща БКП произхода на лидерите им?

 10. 10 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 338 Неутрално

  БСП винаги са били за кражбата и мързела и живот на гърба на другите, докато обясняват нещо за светлото бъдеще, равенството, класовия враг и фашизма. Ако не беше Червената Армия още щяха да обират мандри и да взривяват църкви, мразени от народа.

 11. 11 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2819 Неутрално

  А бе... ГЕРБ-аджиите...! Какво става с паметника на съветските войници с шмайзери в ръце, дето е насред София? Ами с пловдивския Альоша? Няма ли да кажете нещо, по въпроса...? Да ви видим, какви сте в действителност. :)

  Бивш tww09306483.
 12. 12 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Както би казал Доносникът от Сирищник: Бесепето вдигна топката и Герб я забиха в третия метър.

 13. 13 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 847 Неутрално

  За да има ценностна атрофия преди това трябва да е имало нещо, което да атрофира,не е ли тъй?

  Ситуацията е "присмяла се кука на крива бука", защото какви пък са "ценностите" на ГЕРБ или коя да е друга партия?
  Партиите са лобистки сборища на социопати и готованковци, най-лакомите паразити.

  властта ражда паразити
 14. 14 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3092 Неутрално

  Показателно не каво пишат и говорят в БСП а какъв сталинизъм е в главите им.В чугунените им мозъци е още 1950 година.

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 15. 15 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#9] от "Лелка":

  Да, на това прилича

  властта ражда паразити
 16. 16 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Необходим е нов Закон за защита на държавата от комунистическата опасност.

  The best way to predict the future is to invent it.
 17. 17 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 940 Любопитно

  въпросът е дали управляващите от герб стоят зад фашистите от луков марш ,а не да бягат от отговорност ,като си измиват ръцете с НЕадекватноста на бсп ?

 18. 18 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Искам да се забрани безродното русофилистично сборище на Копринка!!!!

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 19. 18 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Браво на ГЕРБ! Много бих искала и други партии и сдружения да се присъединят и да се свършва с тази античовешка банда на крадци и убийци. Моментът е.подходящ, а поводът е безспорен.

 20. 20 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  Ценностната атрофия винаги съществува когато се апелира към настроенията на дъртаците, не знам защо родните чичаци и бабугери са с толкова кафяво съзнание и приемат всякакви помии за нещо нормално. Но не са само те, патриотите са същата гмеж, най-долната и кафева нацистка свинщина, чичаците и дедовците я приемат за безкрайно нормална. Мисля че ниските пенсии и разсипаната соц-кочина която сътвориха (и за която имат високо мнение) са показателни. Нищо не е случайно на този свят. Но те никога не са виновни, виновна им е демокрацията, циганите, джендърите, Сорос, Ран-Ът и прочее глупости. Всичко това докато децата им отвратени си бият шута от кафевия рай който са построили.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 21. 21 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#11] от "tww09306483":

  Шмайзери? Да не си гледал паметника на Вермахта?

  властта ражда паразити
 22. 22 Профил на today
  today
  Рейтинг: 848 Неутрално

  БСП щом се кефят на "народния съд" да им се спретне един такъв, скалъпени обвинения и бърз разстрел. Има и вариант да ги съберат в някоя църква и да ги взривят, това също ги кефи.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 23. 23 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#17] от "Stewie":

  Добър въпрос

  властта ражда паразити
 24. 24 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Ако се забрани Луков-марш, следва да се забранят и проявите край Бузлуджа.
  —цитат от коментар 3 на Минувач


  Както и деветосептемврийските прояви. И най-вече - самата Бкп/Бсп.

 25. 25 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  въпросът е дали управляващите от герб стоят зад фашистите от луков марш ,а не да бягат от отговорност ,като си измиват ръцете с НЕадекватноста на бсп ?
  —цитат от коментар 17 на Stewie


  Въпросът нямаше да го има, ако прочетеш декларацията.
  "Нещо повече, оценяваме тази проява като възможност за изява на привърженици на антидемократичната националсоциалистическа идеология и следователно се противопоставяме остро на подобен тип събития."

  Доброто е заразно
 26. 26 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1697 Неутрално

  Позицията на БСП за народния съд е шизофренична и просташка като лидерите и!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 27. 27 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Вината е основно на Костов, който не позволи лустрация на агентите поне на Шесто.
  Сега вече при положение, че всички се облажиха от прехода е безмислено дори да се коментират тези въпроси. 20 години минаха. Време е да започнем да си говорим за сериозни неща. Комунизмът си замина, покрай хубавите неща ни остави и корупция и прогнила съдебна система. Система, която работи сама за себе си и е самодоволна.
  Въпреки, че ние не сме.

 28. 28 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#25] от "dogwoman":

  На думи уж се противопоставят. А дела?

  властта ражда паразити
 29. 29 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1046 Весело

  До коментар [#7] от "galapagas":
  Твоят "Баце" какво направи по въпроса за лустрацията, особено през първия си мандат, когато имаше сериозна подкрепа???
  А, сетих се - 1. не спря да възхвалява Тодор Живков. 2. Цялата му агитка е и сега предимно от бивши членове на БКП, включително ченгета от ДС! Правосъдният му министър и неудачен кандидат за президент - виден партиен функционер на БКП. :)
  Ама знам, де, Костов е виновен за всичко.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 30. 30 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3996 Неутрално

  "Да, БСП са прави, че в учебниците трябва да присъства и политическото насилие от периода 1923 – 1925 година"

  Трябва да се изучава терористическата дейност на комунистите през този период и стотиците жертви на техния терор: Взривяването на църквата света Неделя на връх Великден, убийствата на видни български политици и висши офицери, каквото е убийството и на ген. Луков, терористичната дейност на комунистическите партизани, обирджии на мандри и убили стотици кметове , индустриалци, полицаи съдии и прокурори. Да се изтъкне , че комунистическите терористи са били пращани и финансирани от СССР с който сме имали дипломатически отношения и не сме воювали и не са били борци против несъществуващия в България фашизъм, а против законната власт на страната.

 31. 31 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  А между другото КарлуковМарш има толкова общо с Луков, колкото кебапчетата на Бузлуджа имат с Георги Димитров.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 32. 32 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Ще продължим да твърдим, че т.нар. Народен съд е престъпление, защото историческите факти и историческата истина е на наша страна.
  ---------------------------------------
  Силна позиция, браво.
  А в същото това време виждаме, че темата въобще не е важна за петопартийните автентично градско-десни.
  Къде по-интересни са разпратените 100 валентински прасета.....

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 33. 33 Профил на аnka georgievа
  аnka georgievа
  Рейтинг: 288 Неутрално

  ГЕРБ не е меродавния източник да прави оценка на историята.От кого спасявахте евреите ?Кой уби децата от Ястребно?.30 години изопачавате историята нямали най после да спрете.

 34. 34 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3430 Разстроено

  Естиствено, че народният съд беше необходим. Нали иначе Бокова, Станишев и Пирински щяха да пасат патките на някой баир, а сега са елит от пъпа на София.

 35. 35 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 940 Весело

  До коментар [#25] от "dogwoman":

  гледай делата .не думите и лукумите ,ако маршът се състои ,декларацията на герб е нищо повече от пръдня на вятъра

 36. 36 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1025 Любопитно

  Политическата шизофрения на БСП е факт. Смешното е, че диагнозата идва от ГЕРБ.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 37. 37 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3996 Неутрално

  "Ще продължим да възпоменаваме и почитаме хилядите невинни жертви на комунистическия терор от 1944 – 1956 година"

  Защо до 1956? Комунистическият терор продължава буквално до 1989 година. В книгата на Борислав Скочев за Белене , която скоро беше представена се вижда , че концентрационния лагер Белене е съществувал до 1987 година , а по затворите на страната до 1989 е имало политически затворници.

 38. 38 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#27] от "НеКой":

  1) това, което си замина, беше държавен капитализъм
  (впрочем, замина ли си наистина?)

  2) щом си е заминал преди 20 (всъщност повече) години, защо "гнилата система" не бе изхвърлена на боклука? Напротив, всички управляващи я ползват, ъпгрейдват, украсяват... и се оправдават с тежкото минало.

  властта ражда паразити
 39. 39 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#25] от "dogwoman":На думи уж се противопоставят. А дела?
  —цитат от коментар 28 на Николай Теллалов


  Не знам какво имаш предвид под "дела". Да отидат да набият участниците, да ги пратят в затвора, или какви дела очакваш?

  Доброто е заразно
 40. 40 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5531 Неутрално

  Курнелия нали беше юрист?
  Наказателен кодекс
  Чл. 108. Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.
  Чл. 109. Който образува или ръководи организация или група, която си поставя за цел да извършва престъпления по тази глава, се наказва с лишаване от свобода до дванадесет години, но не повече от наказанието, предвидено за съответното престъпление.
  (2) Който членува в такава организация или група, се наказва с лишаване от свобода до десет години, но не повече от наказанието, предвидено за съответното престъпление.
  Я да видим къде е Цацаров!...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 41. 41 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#35] от "Stewie":

  Не виждам причина да не се състои. Всеки натиск би издигнал маргинализираните участници в този марш до статус на медийни звезди, да обясняват как са репресирани.
  Не, мерси. По-добре да си маршируват и да се разкарват по домовете си.

  Доброто е заразно
 42. 42 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#30] от "tacheaux":

  Когато държавата мачка народа, нарича това ЗЗД; когато народът отвръща - заклеймява го като тероризъм.

  Доста трябва да се разнищи въпросът кое е причината и кое следствието - атентатите на бекапейци (и наште, анархическите, извършвани с револвери, а не бомби) или държавният терор на управляващите, свалили с преврат предишното правителство, нека и авторитарно и бая неприятно, почти онзевремешен герб

  властта ражда паразити
 43. 43 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  Вината е основно на Костов, който не позволи лустрация на агентите поне на Шесто.Сега вече при положение, че всички се облажиха от прехода е безмислено дори да се коментират тези въпроси. 20 години минаха. Време е да започнем да си говорим за сериозни неща. Комунизмът си замина, покрай хубавите неща ни остави и корупция и прогнила съдебна система. Система, която работи сама за себе си и е самодоволна.Въпреки, че ние не сме.
  —цитат от коментар 27 на НеКой

  Лъжа и манипулация! Писано и коментирано е не веднъж по темата и тук:

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/12/17/1012895_ivan_kostov_nastoia_za_prochistvane_na_agentite_i_ot/

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 44. 44 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#39] от "dogwoman":

  Дела, съответстващи на думите им, нищо повече

  властта ражда паразити
 45. 45 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3996 Неутрално

  "Да, БСП са прави, че в учебниците трябва да присъства и политическото насилие от периода 1923 – 1925 година. Само, че това насилие се изучава от 1945 година до днес. "

  Трябва да се уточни за какво насилие става въпрос и какво се е изучавало в учебниците до днес.
  Комунистическия терор преди 9.9.1944 се представя като "борба против фашизма" , а ответната защитна реакция на страната против комунистическите терористи се представя като "фашистки терор". Всичко е обърнато наопъки. Така убитите комунистически терористи се представят за "герои", а техните жертви са в забвение. В България е пълно с паметници на комунистически терористи, които подлежат на премахване. Обратно , трябва да се издирят и проучат жертвите на комунистическите терористи преди 9.9.1944 и на тях да се издигнат възпоменателни плочи. Това са кметове , индустриалци, прависти , полицаи, офицери.

 46. 46 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#44] от "Николай Теллалов":

  Отново питам какви дела очакваш. Аз съм против изобщо да се дава прекомерна медийна експозиция на такива маргинални събития.

  Доброто е заразно
 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3804 Неутрално

  Според Биков това състояние на левицата крие редица рискове за цялото българско общество. Изпаднало в тежка криза на националната, идеологическата и цивилизационната си идентичност, ръководството на БСП не е в състояние да води нормален политически диалог в рамките демократичния процес, се казва в декларация.
  —цитат от коментар 0 на Т. Биков


  Много точно и на място казано!
  На само физически и политически, но и социално-образователно БСП представлява най-голямата спънка в развитието на страната.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#36] от "stein":

  Обяснимо е - те са същите

  властта ражда паразити
 49. 49 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2819 Неутрално

  До коментар [#21] от "Николай Теллалов":

  Пардон, грешката е моя...! :)

  Бивш tww09306483.
 50. 50 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  Значи очкваме този път Фандъкова да не забранява Луков марш.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 51. 51 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2715 Неутрално

  До коментар [#11] от "tww09306483":

  А бе... ГЕРБ-аджиите...! Какво става с паметника на съветските войници с шмайзери в ръце, дето е насред София? Ами с пловдивския Альоша? Няма ли да кажете нещо, по въпроса...? Да ви видим, какви сте в действителност. :)
  —цитат от коментар 11 на tww09306483


  Това едно на ръка. Но на "Позитано", пред централата на БСП има едни отвратителни фигури - олицетворение на омразата. Общината трябва по-бързичко да почисти тротоара. Без никакви обяснения с БСП. Те нямат думата - не са собственици на сградата, само наематели са и то не на цялата. Ако много знаят Областната управа на София-град може да не продължи договора за наем и да им предложи да се пренесат в недовършения комплекс на "Работническо дело". ГЕРБ - вие управляваща партия ли сте или лукови глави? Не пишете декларации - комунист от дума не разбира. Ами ги натиснете малко - да си знаят мястото. Оставили сте ги съвсем да се разгащят!

 52. 52 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3996 Неутрално

  Ако се забрани Луков-марш, следва да се забранят и проявите край Бузлуджа.
  —цитат от коментар 3 на Минувач


  Напротив. Луков-марш не трябва да се забранява , защото няма повод за това , докато проявите край Бузлуджа трябва да се забранят на основание на закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен.

 53. 53 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 507 Неутрално


  Ако се забрани Луков-марш, следва да се забранят и проявите край Бузлуджа.
  —цитат от коментар 3 на Минувач
  - много добро предложение - да ги забранят и двете!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 54. 54 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#46] от "dogwoman":

  Да ти повторя ли същото, което написах вече?

  властта ражда паразити
 55. 55 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#43] от "virtual brain":

  Костов къде беше преди 20 години.
  Не беше ли премиер със 137 депутата и пълно мнозинство през април 1997 г.??????
  Тогава защо не ги направи тези неща?
  Или лапането по време на приватизацията беше по-важно...

 56. 56 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1761 Весело

  ахаха, моля... Биков и ценностна атрофия? абе вие сериозно не сте наред

  21 юни 2012
  "...Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме. Приемаме присъствието му по върховете на властта като нещо нормално и много често дори не осъзнаваме колко далеч сме стигнали. В нормална ситуация подобен човек не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател..."

 57. 57 Профил на СърПичук
  СърПичук
  Рейтинг: 740 Гневно

  Сега е моментът да се подхване ЛУСТРАЦИЯ и да бъдат осъдени и прибрани на топло всички майцепродавци!

  Подпис - електронен ;)
 58. 58 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  До коментар [#53] от "NicK":

  Що па да се забранява Луков марш?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 59. 59 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#47] от "Храбър":

  Не е само БСП спънка. Всички партии са отпъпкувани от БКП.
  Представителната "демокрация" е спънка. Мутропазарната икономика е спънка. Кашата в главите на населението е спънка.

  властта ражда паразити
 60. 60 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#34] от "blondofil":
  Пропуснахте Баце, който щеше да си копа картофите сам!

 61. 61 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3996 Неутрално

  "Днес ръководството на БСП е в ситуация, в която пропагандира тезата, че има два вида политическо насилие – лошо, преди 9 септември 1944 година и добро след 9 септември 1944 година, справедливо – извършено от тоталитарната комунистическа държава и несправедливо – извършено след преврата от 1923 година и по време на Втората световна война."

  Насилието преди и след 9.9.1944 е било единствено и само комунистическо. Защитата от комунистическото насилие преди 9.1944 не е насилие , а самоотбрана. Комунистическите терористи преди 1944 не се отличават по нищо от ислямските терористи в днешно време.

 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3804 Весело

  ---Силна позиция, браво.А в същото това време виждаме, че темата въобще не е важна за петопартийните автентично градско-десни.....
  —цитат от коментар 32 на qwertqwert


  Така ли?
  И като как стигнахте до това гениално заключение?
  Най-вероятно като се събудихте и видяхте, че краката са ви отвити.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Позицията на БСП показва, че тя не е нито модерна, нито европейска партия.

 64. 64 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1697 Неутрално

  Ще продължим да твърдим, че т.нар. Народен съд е престъпление, защото историческите факти и историческата истина е на наша страна. ---------------------------------------Силна позиция, браво.А в същото това време виждаме, че темата въобще не е важна за петопартийните автентично градско-десни.Къде по-интересни са разпратените 100 валентински прасета.....
  —цитат от коментар 32 на qwertqwert


  Че те винаги са били с БСП!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 65. 65 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#46] от "dogwoman":Да ти повторя ли същото, което написах вече?
  —цитат от коментар 54 на Николай Теллалов


  Да, ако обичаш.
  Прочетох ти всичките коментари дотук и не видях предложения за "дела".
  Загубих си времето.

  Доброто е заразно
 66. 66 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3092 Неутрално

  "...понятия от историята на България като терор, атентат, комунизъм, съветизация, диктатура на пролетариата, експроприация, Комунистически интернационал, безпартиен режим, "Народен съд", репресивен апарат, "трудововъзпитателни общежития" (лагери), горяни, "възродителен процес", социалистическа индустриализация, насилствено коопериране и изселване."

  Да се добави още бандитската приватизация, фалшивата реституция и криминалната република. Щото трябва наред да се кара и всичко важно да се отбележи. Да го знаят учениците.

 67. 67 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 859 Неутрално

  ГЕРБ не е меродавния източник да прави оценка на историята.От кого спасявахте евреите ?Кой уби децата от Ястребно?.30 години изопачавате историята нямали най после да спрете.
  —цитат от коментар 33 на abvgd7891ie56_1.


  -Па тия, даже не знаят, че освен споменатия в т.н. им декларация процес срерщу най-висшите нацисти има още 12 процеса, има и военни съдилища на армиите победителки-САЩ,Великобритания, Франция. Така е като само се образоват от книгата за приключенията на Винету.
  Цитат: ,,За сравнение на Нюрнбергския процес, който функционира в бившата нацистка Германия по същото време, са осъдени 19 души, от които на смърт 12. Всички те са единствено и само хора от обкръжението на Хитлер.''

 68. 68 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#62] от "Храбър":

  Според мен той имаше предвид реакциите на партийните ръководства (каквито дотук няма или никой не ги е разпространил). Не приемай лично.

  Доброто е заразно
 69. 69 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#43] от "virtual brain":

  Понеже гледам си фен. Ама си се обЪркал серизно с лицето Иван Костов:
  http://www.extremecentrepoint.com/archives/10842

 70. 70 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  стига се тези декларации, време е тези хора да влизат в затвора за такива изказвания. става въпрос за престъпления срещу човечеството, пропагандиране на омраза и разединение на нацията.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 71. 71 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  До коментар [#55] от "НеКой":

  Кое не е направил, и къде видя лапане?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 72. 72 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 847 Неутрално

  До коментар [#61] от "tacheaux":

  Сериозно?

  властта ражда паразити
 73. 73 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2715 Любопитно

  До коментар [#55] от "НеКой":

  До коментар [#43] от "virtual brain":Костов къде беше преди 20 години....
  —цитат от коментар 55 на НеКой


  Това как да го разбираме? Че в тези 20 години след Костов всички са били господин Никой? И какво всъщност предлагате - да върнем Костов на "поправителен" защото всички други така са се издънили, че все с него се оправдават?

 74. 74 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  Сега е моментът да се подхване ЛУСТРАЦИЯ и да бъдат осъдени и прибрани на топло всички майцепродавци!
  —цитат от коментар 57 на СърПичук

  И кой да я подхване - тримата шишковци и еднопеевският парламент ли? Министърът на отбраната агент Иван ли?

  Ако Бай Онуй имаше поне минимални някакви намерения в тая насока, щеше поне малко от малко да прочисти ПОНЕ собствените си редици.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 75. 75 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  До коментар [#62] от "Храбър":

  Не е лесна и тяхната... как едновременно да са против народния съд, докато почти цялото им ръководство е членувала в партията, която го е провела? И как да обвинят десните в своята вина, като пък те приеха закон, обявяващ комунистическия режим за престъпен? Тежка шизофрения предизвиква тази тема в гербавите...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 76. 76 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3804 Неутрално

  До коментар [#43] от "virtual brain":Костов къде беше преди 20 години.Не беше ли премиер със 137 депутата и пълно мнозинство през април 1997 г.??????Тогава защо не ги направи тези неща?Или лапането по време на приватизацията беше по-важно...
  —цитат от коментар 55 на НеКой


  Костов беше прекалено зает да измете мръсотиите дето бяхте навъртяли на всякъде драги!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 77. 77 Профил на noshtnik
  noshtnik
  Рейтинг: 281 Неутрално

  За пореден път се убеждавам, че на 14-ти декември 1989 г. се пропусна възможността да изринем тази паплач веднъж завинаги.

  The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt
 78. 78 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3804 Неутрално

  До коментар [#62] от "Храбър":Според мен той имаше предвид реакциите на партийните ръководства (каквито дотук няма или никой не ги е разпространил). Не приемай лично.
  —цитат от коментар 68 на dogwoman


  Според мен той се опитва да трупа активи на чужд гръб!
  Знаеш ли какво ще стане ако започна да изреждам глупостите дето съвсем не без да искат направиха партийните ръководители на ГЕРБ!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 79. 79 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  Важното е, че стигнахме до есенцията на разговора. Герберастията не обича много много атаките срещу партията-майка, и затова лека-полека премества темата към обичайния виновник Костов.
  Нищо ново.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 80. 80 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#71] от "Darth Plagueis":

  Не е направил лустрацията, казах го вече.
  Не направи касова приватизация, а масова.
  В резултат на което парите (активите) отидоха в малка група хора, бивши членове на БКП или техни роднини.
  Народът си остана с гледането.
  Касовата приватизация пък доколкото я имаше, също беше свързана с корупционни практики.
  Иначе как да си обясним продажбата на гигант като Кремиковци за 1 долар, при положение, че Митал го шитна за 300 млн. долара + изсмукване на всичко ценно преди това десетина години по-късно. БГА Балкан пък струваше колкото апартамент в центъра на София - 150 х. долара.
  Те така за вожда...

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3996 Неутрално

  Сега е моментът да се подхване ЛУСТРАЦИЯ и да бъдат осъдени и прибрани на топло всички майцепродавци!
  —цитат от коментар 57 на СърПичук


  Наивно.
  Полша в момента точно това прави и си навлече омразата на ЕС.
  Някой глупаци в този форум обвиняват Костов , че не извършил лустрация, без да се замислят как щеше да реагира Европа и без да се замислят какви щяха да бъдат последиците за страната.

 83. 83 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#78] от "Храбър":

  Е, хайде сега, трупал активи в анонимен форум. Дай да не се караме за глупости.

  Доброто е заразно
 84. 84 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3804 Неутрално

  До коментар [#47] от "Храбър":Не е само БСП спънка. Всички партии са отпъпкувани от БКП.Представителната "демокрация" е спънка. Мутропазарната икономика е спънка. Кашата в главите на населението е спънка.
  —цитат от коментар 59 на Николай Теллалов


  Моля, моля!
  Всичките тези екстри дето си ги изброил ги дължим именно на БКП/БСП....
  По една или друга линия и е следствие най-вече на връзките на БКП/БСП с СССР/Русия/КДС.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 85. 85 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#27] от "НеКой":

  Костов разбира се е виновен за всичко.Дори "взе"пенсиите на баба и дядо.Така поне ги уверяваше селската партийна ядка.Не ,че имаше кой знае каква печалба,но вината още му се вменява.Ако докажеш с 2-3 думи, как Костов е обработил онези 7 съдии от Конституционния съд през 1999г.,наистина ще ти повярвам.В противен случай ще си помисля,че си на нивото на тогавашните партийни функционери в селото на баба и дядо(Бог да ги прости).Не жалая да правя паралели,но повечето от тях се награбиха със земи в тъмните времена.Ако Костов имаше 1%от радикалните идеи на якобинците,може би щяхме да сме по-щастливи.Изселване на комунистическата аристокрация напр.В техен стил.

 86. 86 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Весело

  ::::))))))))))))))
  Абе, другари, тази Декларация я е писал . още през 1991-95 -та година, другарят Борисов, като член на СИК,,,:))
  А дали с нея са съгласни съветско- българското Лиле - гордееща се с дядо си шумкар ??
  А Цецка - парт, БКП секретарка ?? А онзи летеца- с мустачките- поздравяващ на Копринка , с жената рускиня ??
  А почти цялото ГЕРБ ръководство- бивши членове на БКП . /не им помня имената - толкова са безлични :)) / ??
  ТЕ, дали са съгласни ??
  Или вече са джендъри , сенили пОла си -отдавна ??

  BIG AL
 87. 87 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3996 Неутрално

  До коментар [#42] от "Николай Теллалов":
  "Когато държавата мачка народа, нарича това ЗЗД; когато народът отвръща - заклеймява го като тероризъм."

  Доста са ти промили мозъка. Разсъждаваш като ултра комунист.
  Я кажи как държавата преди 9.9.1944 е "мачкала народа".

 88. 88 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#85] от "rta48522758":

  Не съм казал, че е виновен за всичко.
  Имаше и немалко положителни неща, Валутният борд най-вече.
  В резултат и банките се закрепиха.
  Започнаха да се обслужват редовно и дълговете.
  Не допусна и лагери на шиптъри в България.
  Но масовата приватизация беше провал.
  Неслучайно Ал. Божков го наричаха мистър 10%, а за Едит Гетова показаха материали, че е била вербувана от ДС.
  Неслучайно Лукойл отиде при руснаците за некакви си 100-ина милиона долара, цяла рафинерия е това.
  Неслучайно цените за американските централи бяха толкова високи, а и още са сравнявайки ги с останалите.
  И забележи, че говорим за агентите на Шесто, а не за всички агенти на ДС.
  Има си и разузнаване, има си и национална сигурност.

 89. 89 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  До коментар [#80] от "НеКой":
  Аре, сега, толкова сме ги предъвквали тия опорки, че няма накъде вече.
  Единственият опит за лустрация беше при Костов, законопроектът го спря конституционният съд!
  На Борисов сега агент от ДС му е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната! Какво да говорим повече?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 90. 90 Профил на Bzz
  Bzz
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Че в крайна сметка Народният съд е създаден по решение на Съюзниците!
  Такъв има навсякъде!
  Какъв е проблема?

 91. 91 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Когато в Българският парламент е ИМАЛО -И социалдемократи, и земеделци, и демократи и още 10-тина партии- даже и тук-там- някой комунист, сталиновоте агенти - започват да взривяват, саботират, стрелят по улиците на София и ...властта, държавната , ПРЕДСТАВЕТЕ си - ги СЪДЕЛА , репресирала , убивала !!??? Тези криминални агенти на сталин !!??
  Болшевишката банда - която е искала по НАСИЛСТВЕН начин- съобразно'идеологията си " , за вземе ВЛАСТТА в България !!??
  и Представете си - Държавата ги репресирала - 23-44 година !/
  Докато социалдемократите , например- с БЮЛЕТИНАТА в ръка , са се борели за идеите си , но те били "буржоазни" предатели ,социалшовинисти и т.н..!!??
  Е , накрая взеха властта - по НАСИЛСТВЕН начин и до къде ни докараха ???

  BIG AL
 92. 92 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3996 Неутрално

  До коментар [#80] от "НеКой":Хахахаххах, боже, какъв идиот.
  —цитат от коментар 81 на Darth Plagueis


  Опитва се да разводни темата и да я насочи към "лошия Костов". Не му обръщай внимание.

 93. 93 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3804 Неутрално

  ....Изселване на комунистическата аристокрация напр.В техен стил.
  —цитат от коментар 85 на rta48522758


  Изселването щеше да бъде напълно справедливо.
  И без това всичките се намъкнаха в ограбени жилища на хора трудили се усърдно да изградят. Още по-интересно е, че след като набутаха техните провинциалисти в София взеха че въведоха софийско гражданство.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 94. 94 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  1923 - та година : закъснялото селско антифеодално 'въстание" - по думите на Генчев, когато излъгани селяни тръгват срещу Държавата, а коларов и димитров- възират в Югославия ..!!??
  Когато , по- късно, хитлер пали Европа , а сталин прави лагери в Сибир- в Българския Парламент - ИМА и опозиция и на хитлер , и на сталин !!!
  Даже и димитър благоев- пише против болшевиките - четете , бе , другари комунисти- репресирани ...
  А какъв Парлемнт имахме СЛЕД 1944 година ??

  BIG AL
 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3804 Гневно

  Че в крайна сметка Народният съд е създаден по решение на Съюзниците!Такъв има навсякъде!Какъв е проблема?
  —цитат от коментар 90 на Bzz


  Виж кой се прави на чукнат!
  Хайде да направим сравнение на броя и ....деянията на всички осъдени по страни!
  А на процента и броя на осъдените на смърт?
  А на безследно изчезналите?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Много голяма усти са отворили колеги, няма да цитирам имена, все пак сме в празнично.
  А луковистите са си наистина фашисти,радикалисти, снимала съм на техни прояви-изобщо нямат сравнение нито с рокерите, нито с някое хипарско движение или зелените.
  Лично съм "За" забрана" за техни публични прояви, а хората трябва да ги отбягват понеже налитат на бой и почти винаги се стига до сблъсъци.

 97. 97 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3804 Неутрално

  Всъщност, глупавото поведение на БСП само предизвика хората и сега броя на участниците на "Луков марш" ще стане още по-голям.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 98 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 730 Неутрално

  ГЕРБ не е меродавния източник да прави оценка на историята.От кого спасявахте евреите ?Кой уби децата от Ястребно?.30 години изопачавате историята нямали най после да спрете.
  —цитат от коментар 33 на abvgd7891ie56_1.


  Разбира се драга, разбира се...друго си е кумира ти Путин да упражнява десетилетия сатанинската си власт. От коментара ти по-долу, цитиран от статията за Путин на 22.12.2017, се подразбира че се разграничаваш от собствения си народ заради него...ако си изобщо българка.
  И оставете децата от Ястребино вече да почиват в мир...

  " 50 Профил на abvgd7891ie56_1.
  Гневно
  Не вярвах че такова невежество и омраза може да акумулира една човешка душа ,но от всички коментари насочени срещу ЧОВЕКА И ПРЕЗИДЕНТА на ВЕЛИКАТА РУСИЯ разбрах че си заслужавате да живуркате и да ви управляват тези "достойни "български държавници"

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 99. 99 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2715 Неутрално

  До коментар [#80] от "НеКой":

  До коментар [#71] от "Darth Plagueis":...Иначе как да си обясним продажбата на гигант като Кремиковци за 1 долар, при положение, че Митал го шитна за 300 млн. долара + изсмукване на всичко ценно преди това десетина години по-късно. БГА Балкан пък струваше колкото апартамент в центъра на София - 150 х. долара.Те така за вожда...
  —цитат от коментар 80 на НеКой


  Никак не е хубаво да се лъже. И то толкова безобразно. Че и толкова продължително. Както и да е - нека повторим. И "Кремиковци", и "Балкан" си бяха във фалит отвсякъде. При продажбата на "Кремиковци" купувачът пое дълговете от 450 млн. лв. При продажбата на "Балкан" купувачът пое дълговете от 200 млн. дол. Вие ще се съгласите ли да платите за едно предприятие по балансовата стойност на активите, пък след това и да му изплатите дълговете? Не, нали? Е, тогава тези се намериха, на тези ги продадоха. На всичкото отгоре за някакви скапани предприятия, от които много трудно може да се направи печалба. Нали знаете от къде се караше рудата за Кремиковци? От Алжир и Бразилия. А въглищата за коксуване? От Украйна. А да Вие е известно, че "Балкан" беше всичко друго, но не и нормална авиокомпания? Като самолетен парк, като обслужване, като цени.
  И да, Костов наистина сбърка. Защото се подведе по акъла на синдикатите да продава тези боклуци. Трябваше да ги обяви в несъстоятелност и да ги хвърли на синдиците. Както Станишев постъпи през 2006 год. с "Балканкар", в сравнение с който "Кремиковци" и "Балкан" бяха просто едни плюнки. И за което сега никой не му се сърди.

 100. 100 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#97] от "Храбър":

  И как ще стане колега-та... И вие ли се присЪеденявате ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK