Истанбулската конвенция бе използвана, за да модерира страховете на хората, смята Томислав Дончев

Истанбулската конвенция бе използвана, за да модерира страховете на хората, смята Томислав Дончев

© Анелия НиколоваЧаст от обществото видя голяма част от страховете си в Истанбулската конвенция не без чужда помощ. Това обяви в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът Томислав Дончев. Когато има такъв случай, мъдрият политик никога не действа на инат, посочи още той.


Едно е да се събудят дремещи страхове, друго е, когато някой се опитва да ги модерира или използва, което е характерно за последните години в българската политика, анализира Дончев. .


Ако продължи да няма подкрепа и през следващите години, конвенцията няма да бъде внесена за ратификация в Народното събрание, смята той. Оценката му е, че е голяма вероятността от запалване на страхове, когато в текст от 3-4 страници някой, който не е учил английски, види непозната дума.
Не знам кое е по-плашещо - да са публични или да се случват на място и начин, за който никой не разбира. Така Дончев отговори на въпрос, свързан с демонстрираните публични несъгласия в управляващата коалиция. Според него все пак това, че дебатът тече публично, е по-добър вариант, той означава пълна прозрачност. Според него това е различно от наличието на подкрепа за правителството в парламента, макар че имало връзка между двете.


Политиката не е счетоводство. Освен хладното излагане на тези, понякога се случва да има спорове и страсти. Някои от разговорите са с по-висока температура. В това няма нищо лошо, заключи вицепремиерът.


От разговора се разбра, макар и не в детайли, че се обсъжда промяна в правилата, по които се обжалват обществени поръчки. Кой да има право да обжалва все още е спорен въпрос между експертите, но според Дончев такова право трябва да имат фирми, които раполагат поне с теоретичен шанс да изпълнят даден проект. Не може фирма с предмет на дейност фризьорство да обжалва строителна поръчка, илюстрира той.


Посочи, че средно в България се обжалват 10% от обявените поръчки, което е в рамките на практиката в целия Европейски съюз. Не такъв бил обаче случаят със стратегическите за държавата проекти, които задължително се обжалвали. Според Дончев при такива процедури са изчислими щетите от забавянето в изпълнението на дадена поръчка и би трябвало държавата да има право на иск за съответната сума срещу обжалвалата фирма, ако жалбата се окаже неоснователна.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3138 Неутрално

  Абсолютно е прав. Напълно незначителен документ беше пуснат по истеричен начин в пространството, с грешен превод и малоумно отразяване.
  Целта беше да се отклони вниманието докато се приемат гнусотии като поправките за Пирин и законите на Шиши за КТБ и медиите.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 2. 2 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2179 Неутрално

  Това за страховете е вярно и освен страхове, цялата история се използва за отклоняване на вниманието от реалните проблеми - областтие в които сме наистина много зле - правосъдие, здравеоопазване и образование.
  Отделно пътем лобистите покрай това че всички се заплесват по конвенцията, пробутват всеки по нещо в разните промени на закони и после когато нещата станат факт, пак няма да има виновни.

 3. 3 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Инстанбулската конвенция не бе приета поради безпардонната и организирана манипулация, изпълнена от всички политически сили. Зле скалъпен театър, спорд койте се хвърли лъжа сред обърканите и неинформирани туземци, включиха се верни медии да лаят срещу документа, мобилизираха стотина промити мозъци и още толкова платени клакьори на църквата да развяват кръстове пред изумените погледи на евролидерите и накрая едва ли не като дебели синдикалисти, предвождащи мършави работници обявиха, че народът като цяло не приема конвенцията.
  Както през сердновековието. Внушава се страх и се виличае бога. И понеже последият го няма, печели попа.
  Когато се отнеме нечие човешко право, губят всички.

 4. 4 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Абе, и на мен социалните полове ми идват в повече. Да има такива хора и не трябва да се издевателствува над тях, ама да бъдат издигани на пиедестал идва ли не, моля.

 5. 5 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Томислав много точно го е напипал проблема на материала.

 6. 6 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  Истамбулската конвенция има два непоправими недостатъка- признава т.н. "социален пол" и възлага контрола и на неправителствена организация, която никой не е избирал!Заради това е врявата!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 7. 7 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 907 Неутрално

  До коментар [#6] от "lz2":

  НЕ признава социален пол! Стига простотии бе!

 8. 8 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 2070 Неутрално

  За който разбира от право Истанбулската конвенция е една дъвка, която се дъвче, докато се гледат тайно документите и се решава, кой ще забогатее от АМ Струма. Да ви отвличат вниманието е Истанбулската конвенция, овчици мили.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 9. 9 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Измислените страхове всъщност.
  Пък и социалните недъзи не се лекуват със закони (каквато е конвенцията - указание за направа на закони).

  властта ражда паразити
 10. 10 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#6] от "lz2":

  Що е социален пол?
  Ще ти обясня: това е недо*баност на преводача; като редактор в издателство съм срещал доста такива, например "верижно куче" (превод на руския израз "цепная собака"), само че не значи куче с танкови вериги вместо крака, нито куче със зъби като верижен трион, а просто ДВОРНО КУЧЕ! на верига.

  властта ражда паразити
 11. 11 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#2] от "tsvetko_51":

  Именно
  +

  властта ражда паразити
 12. 12 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2617 Неутрално

  Конвенцията - тепърва очаквам дебат за заложеното насилие на наднационален орган върху мнението на нацията. Всичко това в конвенция срещу насилието.

 13. 13 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#1] от "Darth Plagueis":

  +

  властта ражда паразити
 14. 14 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3654 Неутрално

  "... Според него все пак това, че дебатът тече публично, е по-добър вариант, той означава пълна прозрачност...".

  Какъв дебат? Не е имало дебат. Не е имало дебат за нищо обществено значимо в последните години. Освен да слушаме глуповати и тъпи монолози от Бойко, Цветан, Томислав и прочие ГЕРБ-ерски капацитети.
  Каква прозрачност? Първо се опитаха да пробутат въпросната конвенция тихомълком, като се вдигна аларма, заговориха за прозрачност. Прозрачност обаче за КТБ и наложителни реформи в правосъдие, вътрешни работи и прочие, няма. Пълна тишина...!
  Както и някой по-горе казват, поредното отвличане на внимание от много по-важни и значими въпроси.

  Бивш tww09306483.
 15. 15 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11204 Неутрално

  "...Истанбулската конвенция бе използвана" включително и от ГЕРБ "за да модерира страховете на хората"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 16. 16 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Проблема не е в конвенцията а че хората вече не ви вярват

 17. 17 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Измислените страхове всъщност.Пък и социалните недъзи не се лекуват със закони (каквато е конвенцията - указание за направа на закони).
  —цитат от коментар 9 на Николай Теллалов


  Ей, намерих те мишленце Коментирай плана ми за корупцията! Да и го постна ли пак?


  А иначе ние помним!

  Бойко Борисов: Който е съгласен, тъй като я дискутирахме, и който е против, моля да вдигне ръка. Които са против да вдигнат ръка. Красимир Каракачанов, Емил Караниколов, Красимир Вълчев, Нено Димов, Кирил Ананиев, Ивайло Московски, Владислав Горанов и Валери Симеонов – осем. Да вдигнат ръка тези, които са "за", гласуват само министрите – 11. Приемаме точка 6 с направените забележки от Симеонов и Каракачанов за изчистване на интерпретиращите възможности и най-вече по чуждиците. Приемаме точка 6.

 18. 18 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  До коментар [#6] от "lz2":НЕ признава социален пол! Стига простотии бе!
  —цитат от коментар 7 на Chubachubs


  А какви са тия джендъри в нея? Защо ще се насажда на децата още от детската градина какво е социален пол?! Какви се тия природоизчанчени термини и възгледи?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 19. 19 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1728 Весело

  Ами, Дончев, инструктирайте и образовайте малко пропагандния си отдел, че истеричният им рев, как щели да ни превръщат децата под строй в гейове и "траверси" малко не се връзва с приказките ти.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 20. 20 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  Араламбене му е майката!
  (по Радичков)
  Смисълът на Конвенцията беше не много ловко изместен. Дончев е единственият адекватен в това управление :-)! Както каза хора, не учили английски срещат чужда дума и започва диво крякане по микрофони и форуми. Темата /изместената/ обаче е много удобна за русофилистиците – православие!, ценности!, национален идентитет!!!!
  Развратния запад, ЕС чиновниците командват,нов СССР...
  Като заключение насилието върху жени и деца отиде в коша, което е единственият смисъл на Конвенцията.
  Да, ама ние/патриотите/ намерихме скритата боНба – третият пол, меките китки
  Жените и децата?
  Никой не му е крив на ГЕРБ. ВЛАСТ НА ВСЯКА ЦЕНА ИЗЛИЗА МНОГО СКЪПО!

 21. 21 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  Извинявайте леви глобалисти, джендъра ви утече!

 22. 22 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 9052 Любопитно

  С Истанбулската конвенция някой искаше да се натегне европредседатрлството, ама се ИЗДЪНИ!!!

  karabastun1@abv.bg
 23. 23 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Дончев, познанията ти по английски на теб и на твоите сподвижници съвсем не ме вълнуват.
  Тук е държавата България и официалният език е българският.
  Документи, които се превръщат в по-висши и от местните закони трябва да са на нашия език.
  Това относно езикът.
  Колкото до конвенцията, омръзна ми да ни лъжотката с общи моабети и Боце да ми разправя, че 47 държави я подкрепили.
  Ми не ме интересува бе, ние сме си държава и сами си решаваме,
  ако 47 човека скочат от моста и ти ли ще скочиш бе пич.
  Конвенцията е лгбт документ поне в половината си част, това е.
  Жените и децата са били като основа, но после са се закачили прайдове и т.н.
  После, документът е писан преди мигрантската инвазия след войната в Сирия и не отчита тези фактори, просто е едно розово или оранжево щастливо книжле.
  Още - иска определени структури - ГРЕВИО, да имат достъп до възпитанието на децата ни, без да ни пита дали и ние го искаме.
  Е не го искаме.
  Мога да пиша още много неща по темата, но смятам, че разумните хора, каквито са повечето българи, го разбраха.
  Тази конвенция е анти-християнска и антибълрска, съответно антиевропейска.
  Точка.

 24. 24 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  Араламбене му е майката!(по Радичков)Смисълът на Конвенцията беше не много ловко изместен. Дончев е единственият адекватен в това управление :-)! Както каза хора, не учили английски срещат чужда дума и започва диво крякане по микрофони и форуми. Темата /изместената/ обаче е много удобна за русофилистиците – православие!, ценности!, национален идентитет!!!!Развратния запад, ЕС чиновниците командват,нов СССР...Като заключение насилието върху жени и деца отиде в коша, което е единственият смисъл на Конвенцията. Да, ама ние/патриотите/ намерихме скритата боНба – третият пол, меките китки Жените и децата?Никой не му е крив на ГЕРБ. ВЛАСТ НА ВСЯКА ЦЕНА ИЗЛИЗА МНОГО СКЪПО!
  —цитат от коментар 20 на Alexander97


  Ами като е тъй, защо не приеха една конвенция с няколко точки-прости и ясни, ами написаха тоя огромен документ с разни "джендъри", мендъри, отричане на традиционни ценности, възлагане на неправителствена организация на контрола, възпитание надецата в работи, които по закон могат да вършат чак след като навършат пълнолетие и т.н.?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 25. 25 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  Прав е Дончев - който искаше да режисира истерията, пожъна пълен успех.
  И всъщност най-малко в дебата се говореше за мерки срещу насилието.
  Обица на ухото.

  Доброто е заразно
 26. 26 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#24] от "lz2":

  Ха ха ха
  Къде по света законите се пишат с прости и ясни изречения?
  Нали тогава юристите ще умрат от глад, а управниците няма да могат да изкарват поданиците си будали!

  властта ражда паразити
 27. 27 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  "Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие (станала известна като Истанбулската конвенция) е конкретен механизъм и средство за премахване на всички форма на насилие над жените, в т.ч. домашното насилие и сексуалното насилие."

  До тук добре и не виждам основание да не бъде ратифицирано! Така и не разбирам от Дончев, поради каква причина в тази конвенция към жените са приобщени и защитата на социално полово "разминаващите" се ... или нещо тук сме изгубени в превода. Какъв е проблема да бъде приета съвсем друга конвенция, която да защитава конкретно права на социалнополовите ... само да не залитнат за всяка тяхна разновидност, защото ще са необходими към 50-ти конвенции :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 28. 28 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 715 Неутрално

  "Истанбулската конвенция бе използвана, за да модерира страховете на хората, смята Томислав Дончев"

  Поредният гербер, който не е чел Истанбулската конвенция.

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 29. 29 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#17] от "hak43536311":

  Коментирах го вчера. Не струва, защото запазваш системата, която естествено генерира корупция.

  властта ражда паразити
 30. 30 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  [quote#18:"lz2"][/quote]

  какви са тия джендъри в нея? Защо ще се насажда на децата още от детската градина какво е социален пол?! Какви се тия природоизчанчени термини и възгледи?!

  Ето това е обяснено по-горе!
  Никой не насажда нищо на децата.
  Неразбирането не оправдава негативизма!

 31. 31 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#25] от "dogwoman":

  Много обици станаха,няма вече уши за тях
  А резултатът пак никакъв

  властта ражда паразити
 32. 32 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  До коментар [#30] от "Alexander97":

  От кой е обяснено, от Дончев ли?
  Ми как стана така, че толкова видни юристи не прочетоха документа по неговия начин?
  Всъщност ми е ясно - и той не го е чел.
  Просто Боцко му е казал - всички го приеха и ние трябва да го приемем.
  Да, ама не, както казваше Бочаров.

 33. 33 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  Форумът се напълни с неграмотни отрицатели с компютър на колене!
  Това е България!
  Бог да ни пази!

 34. 34 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1435 Весело

  Истерията около истанбулската конвенция е добре обмислено и заложено "мюре" с цел да канализира в удобна посока общественото недоволство. Много "патоци" , включително и форумни такива , се закачиха за това "мюре". След близо два месеца "работа" то се компрометира и сега очакваме следващото , защото "патоци" бол и те си искат следващото "мюре".

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 35. 35 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  До коментар [#33] от "Alexander97":

  Само ти и Цецка сте грамотни. И Захариева и Боце и Цветанов. И част от герберските депутати.
  Всички други сме тъпи и неграмотни явно...

 36. 36 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#33] от "Alexander97":

  Като не искате сами да се пазите, викайте дедо Боже, викайте.
  Само че линията е претоварена от заявки...

  Обаче Неволята винаги е на линия

  властта ражда паразити
 37. 37 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  [quote#18:"lz2"]
  —цитат от коментар 30 на Alexander97
  какви са тия джендъри в нея? Защо ще се насажда на децата още от детската градина какво е социален пол?! Какви се тия природоизчанчени термини и възгледи?!Ето това е обяснено по-горе!Никой не насажда нищо на децата. Неразбирането не оправдава негативизма![/quote]

  Ти ако не си чел Конвенцията, аз си направих труда да я прочета подробно, както и доклада към нея! Не пиши пропагандни глупости, тука не сме детска градина и да вярваме сляпо на казаното!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 38. 38 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3820 Неутрално

  и точно това е положителното , иначе ИК правеше страховете на хората реалност

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 39. 39 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 384 Весело

  До коментар [#26] от "Николай Теллалов":

  Пак ми бегаш по тъча милшенце. Искаше корупцията на 5 реда получи си ги. Айде коментирай

  Планът

  1. Обществото приема за допустимо, че един властимащ може да открадне най-много 100 000 Евро през мандата си.
  2. Детектор на лъжата на входа на властта - Ти смяташ ли да откраднеш повече от 100 000 Евро през мандата си?
  3. Детектор на лъжата на изхода на властта - Ти открадна ли повече от 100 000 Евро през мандата си?
  4. Издържал т. 2 и т. 3 - Всичко е ОК
  5. Неиздържал т. 2 и т. 3 - Разследване и след това г-н Цацаров е на ред.

 40. 40 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  И да пишете неаргументирани минуси, няма смисъл.
  Седем милиона минуси не можете да напишете...

 41. 41 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#39] от "hak43536311":

  Казах ти вече, не струва.

  властта ражда паразити
 42. 42 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1728 Весело

  До коментар [#33] от "Alexander97":Само ти и Цецка сте грамотни. И Захариева и Боце и Цветанов. И част от герберските депутати.Всички други сме тъпи и неграмотни явно...
  —цитат от коментар 35 на НеКой

  Ъхъ, това за 80-те % дебили аз ли го казах, бе, комуне?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 43. 43 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 618 Неутрално

  "Истанбулската конвенция бе използвана, за да модерира страховете на хората, смята Томислав Дончев"

  Няма какво повече да се добави .

 44. 44 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 384 Неутрално

  До коментар [#29] от "Николай Теллалов":

  А, струва, струва
  Зависи колко ти е търпимостта в цифри
  Дай твоя план да го видя може и в 5 тома да го опишеш

 45. 45 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 9052 Любопитно

  До коментар [#25] от "dogwoman":

  Обица не - ами дърво трябва за този, който предложи Истанбулската конвенция , баш по време на европредседателството, че да се натегнем на ЕС !
  Резултатът беше очакван за всички - само явно не и за екипа по натегацията!

  karabastun1@abv.bg
 46. 46 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 2178 Неутрално

  "Оценката му е, че е голяма вероятността от запалване на страхове, когато в текст от 3-4 страници някой, който не е учил английски, види непозната дума."

  Ми не е 3-4 страници, а и към нея има още един документец.
  Та си личи кой не я е чел.

  Panta rhei....
 47. 47 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  Тая истанбулска конвекция, всеки я чете както му отърва или колкото му позволява багажа. Дори само заради това не трябва да се приема. Да не говорим, че нейната идеология не е да защитава правата на жените, които в България са точно толкова колкото и за мъжете, а в същността си е да дадат повече права на жените от колкото на мъжете, което е в пълно противоречие с конституцията.
  Доживяхме и това време, в което да се родиш мъж ще е все едно да се родиш роб.
  Тежко и горко на бъдещите поколения от мъжки пол с такива закони, а жените да спрат да се оплакват, че вече няма истински мъже, ако искат синовете им да бъдат наистина мъже, а не лигльовци и мижитурки.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 48. 48 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Истанбулската конфекция нема да мине... границата с България.
  Да ви е ясно де, щото гледам, че се правите, че не чувате гласа на обществото.
  Ама той може и да е много силен...

 49. 49 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Някой от това некадърно правителство да каже, защо ако има пропуск в закондателството, което позволява насилие над жени и деца, в следващите няколко седмици не го коригират!!!

  12 години стигат! София има нужда от промяна.
 50. 50 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Тая конвенция се оказа се "кьор фишек".

 51. 51 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  До коментар [#48] от "НеКой":

  А е конфекция, щото има и рокли и къси поли в нея, но и забрадки и панталони.
  Последните унисекс естествено.
  Има и други унисекс аксесоари, които са за друг тип мероприятия, не за обществени такива.

 52. 52 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 2070 Неутрално

  До коментар [#49] от "hope":

  А, не е в законодателството пропускът! Не е! Законодателство, както винаги, има! Пропускът е в тъпоъгълниците, които НЕ ПРИЛАГАТ законодателството и в компетентни органи/служители, които да слагат нещата в ред.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 53. 53 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  До коментар [#35] от "НеКой":
  Само ти и Цецка сте грамотни. И Захариева и Боце и Цветанов. И част от герберските депутати.

  Сам си слагаш квалификацията!
  Нямам нищо общо с ГЕРп. Те са си под команда, без Дончев, може би!

 54. 54 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Абе, и на мен социалните полове ми идват в повече. Да има такива хора и не трябва да се издевателствува над тях, ама да бъдат издигани на пиедестал идва ли не, моля.
  —цитат от коментар 4 на 442


  Наистина е отчайващо, че не можете или не искате да разберете, че понятието социален пол няма нищо общо с някакъв различен от биологичните стандартни такива.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 55. 55 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  До коментар [#54] от "Kami":

  Понятие социален пол няма.
  Не го ли разбирате.
  Не си измисляйте нови думи в речника.
  Още повече пък да ни ги вкарвате в толкова могъщи закони.

 56. 56 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2719 Неутрално

  Защо винаги се търсят виновници навън. Никои никого не е подстрекавал да се обяви против конвенцията, а страховете на хората са основателни, защото с тази конвенция се насажда джендър-идеологията. Защо например Люксембург не я ратифицира. Да не би някой отвън да им насажда страхове. Дори самия Юнкер, който е от Люксембург не е казал нищо в подкрепа на конвенцията.

 57. 57 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  Това за иска срещу обжалващата фирма е добро попадение. стига са спъвали прогреса...

 58. 58 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  До коментар [#54] от "Kami":

  Не се отчайвай, недей.
  Не стана номера с джендър айдентити, гледай напред. Живота е прекрасен и го има заради Адам и Ева. Добре, че Адам не е бил гей....

 59. 59 Профил на zwp55540620
  zwp55540620
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Я най добре прочетете идиотската конвенция в оригинал на Английски или Френски и сами, ще видите, че тези страхове са истински. Всички страхове, ще се случат. И двата езика ги владея перфектно, защото съм преподавател в кралския университет в Кеймбридж по френски език. ТВЪРДО НЕ НА ТАЗИ КОНВЕНЦИЯ.

 60. 60 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  До коментар [#58] от "ВЕЛКОВ":

  Аааа, откъде знаеш в тяхната библия какво пише.
  Сега са модерни времена...

 61. 61 Профил на Консерватор
  Консерватор
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#54] от "Kami":

  Напълно е отчайващо да разберете, че "социалният" пол е понятие, се налага диктатура на сексуалните ненормалности (девиации на новобългарски) над нормалността.
  ИК е наръчник за биологична де-еволюция!

  Либерализмът винаги измисля несъществуващи проблеми или предозира проблемите, като измисля нови думи или променя смисъла на думите.

  Затова, във време, когато ненормалността се изживява като нормалност, аз искам и ще си остана идиот!

  ======

  Впрочем ненормалността и дори лудостта си има свое очарование и дори - привличане, особено, ако се е превърнала в мода и е подплатена с пари.

  Преди години, когато Азис се изявяваше като педерас (гей на новобългарски), в интервюто му при Плешивия се появи едно цигане (ромче на новобългарски), което искаше да стане педал, за да се прочуе в чалгата (поп-фолка на новобългарски).

  Да оцелем ни предричат/и в бъдещето-чудеса!/Но тез,след нас,ще са различни,/пак "българи" ще се наричат,/но българи дали ще са? РОДОТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕГОДНИКА.
 62. 62 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 1811 Неутрално

  Напротив! ИК беше използвана за се опитат да прокарат социалният пол, овластяване на НПО-тата и финансиране от държавата на НПО-тата. За това е този рев от тях, колоко сме били манипулирани, прости и как сме се плашели от джендъри. Искаха да се намъкнат на хранилката и да получат власт да тормозят населените уж под предтекст, че ще помагат. Ако толкова искаха да се борят срещу насилието нямаше да пробутват точките за бежанците, социалния пол и промените в образованието. Да но точно те са им важните, не жените или жертвите от насилие. :-)

 63. 63 Профил на zwp55540620
  zwp55540620
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#61] от "Консерватор":

  На пълно си прав. Няма такова нещо като социален пол бла бла всичко е игра на думи. Аз, ще вкарам и нови термини като морален пол,духовен пол, икономически пол, исторически пол, етнически пол, етичен пол, политически пол, и милиони други видове полове. ВСИЧКО Е ИГРА НА ДУМИ ТОВА Е КОЙТО КАКВАТО ИЗГОДА ИМА ТАКА СИ ГИ ИЗПОЛЗВА ЗА ДА СИ ПРОВЕДЕ ИЗГОДАТА. Ще ви дам пример. В македонския край казват цел ден бутах една количка но ако се замислим, ще излезе, че този човек агресивен и опасен за обществото. Но човека има предвид, че цял ден е тикал ръчна количка с едно колело и е преволзвал нещо с нея било то пясък, дърва или нещо друго.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 65. 65 Профил на zwp55540620
  zwp55540620
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#64] от "todor._89": Присмяла се гаргата на гугутката, че и се гледа.....
  Вие също имате няколко правописни грешки

 66. 66 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1435 Весело

  До коментар [#65] от "zwp55540620":

  Аз не преподавам в Кеймбридж.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 67. 67 Профил на zwp55540620
  zwp55540620
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#66] от "todor._89":

  Аз не съм от 25 години в България. Мисля, че посланието е по важно а не стилистичните грешки.

 68. 68 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 3058 Весело

  Колко са щастливи противниците на ИК...каква радост от спечелената битка...путинофилчета мили, може да сте спечелили една малка битка но губите войната...България рано или късно ще я приеме както всички останали от свободния свят...а вие с православната ви Русийка ще си тънете в блатото на североазиатската кочина...

 69. 69 Профил на zwp55540620
  zwp55540620
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Нито съм за Русия нито съм против Русия,атеист съм но едно съм сигурен, че тази конвенция е опасна за човечеството и за това НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА.

 70. 70 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2327 Весело

  До коментар [#68] от "BiGman1":

  Леееле колко те е яд... и ти личи.
  Казах ти, че страхливеца ББ ще се сниши...
  Да ти се чуди човек що гласуваш за такъв джендър-флуид...

 71. 71 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 1811 Неутрално

  До коментар [#68] от "BiGman1":


  Колко са щастливи противниците на ИК...каква радост от спечелената битка...путинофилчета мили, може да сте спечелили една малка битка но губите войната...България рано или късно ще я приеме както всички останали от свободния свят...а вие с православната ви Русийка ще си тънете в блатото на североазиатската кочина...
  —цитат от коментар 68 на BiGman1


  Нв съм съгласен. В цял свят започват да се появяват настроение срещу болшевишките джендър НПО-та и измислените им тези за овластяване на жени и ЛГБТ. Нормланите хора се виждат в чудо и скоро навсякъде ще се вземат мерки. Ние понеже сме сърбали попарата на пропагандата я усетихме веднага, но онези яко ги преметнаха. Корекция ще има в целия западен свят и тя няма да е в полза на болшевишката неолиберална доктрина.

 72. 72 Профил на zwp55540620
  zwp55540620
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#71] от "xox55541929":

  Браво във ваша подкрепа, ще ви изпратя едно име Ben Shapiro. Влезте в you tube и изгледайте видеото на този млад Американски мъж.

 73. 73 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  До коментар [#70] от "ВЕЛКОВ":


  До коментар [#68] от "BiGman1":Леееле колко те е яд... и ти личи. Казах ти, че страхливеца ББ ще се сниши... Да ти се чуди човек що гласуваш за такъв джендър-флуид...
  —цитат от коментар 70 на ВЕЛКОВ


 74. 74 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  До коментар [#73] от "BiGman1":

  До коментар [#68] от "BiGman1":Леееле колко те е яд... и ти личи. Казах ти, че страхливеца ББ ще се сниши... Да ти се чуди човек що гласуваш за такъв джендър-флуид...
  —цитат от коментар 70 на ВЕЛКОВ

  И аз почвам да се чудя...сигурно щото останалите са откровени п...си...а ако твоите дойдат на власт не ИК, а направо Народен съд отново ще спретнат...

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#44] от "hak43536311":

  Казах, че планът ми е в пет думи.

  властта ражда паразити
 77. 77 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  До коментар [#74] от "BiGman1":

  Мойте са на власт.
  А познай кои са...

 78. 78 Профил на ОЗАРЕН
  ОЗАРЕН
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Тоя за какви дебати говори!!! По всички медии масово и агресивно се пускаха застъпници на конвенцията от всякакви НПО-та, точещи лиги за парите които очакват от държавата и разни измислени политици. Единствено думата се даде на БПЦ и президента от отхвърлящите конвенцията, просто нямаше как да ги игнорират. От друга страна медиите бяха заляти с пасквили от сътворението на света за насилие над жените. И на това ли му викате дебат.

  русофобството и соросоизма са тежка психична диагноза
 79. 79 Профил на ОЗАРЕН
  ОЗАРЕН
  Рейтинг: 753 Весело

  До коментар [#3] от "ruby: ДАНС в Църквата":

  ами конвенцията е за жени, не за туземци, значи не става. А ти като се чустваш богоизбран иди при себеподоните си и ни остави нас туземците.

  русофобството и соросоизма са тежка психична диагноза
 80. 80 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  Заглавието звучи много европейски но публикацията едва ли отразява истинските настроения в България.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK