ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът и активността са от ЦИК при 100% обработени протоколи, мандатите са по изчисление на "Дневник"

На кафе Цветанов убедил Сидеров, че не е комунист и коалицията е стабилна (допълнена)

Цветан Цветанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов пиха кафе в стаята на "Обединените патриоти" в парламента днес.

© Дневник

Цветан Цветанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов пиха кафе в стаята на "Обединените патриоти" в парламента днес.След размяна на реплики през медиите тази седмица председателите на парламентарните групи на коалиционните партньори ГЕРБ и "Обединени патриоти" Цветан Цветанов и Волен Сидеров се видяха на кафе в стаята на националистите в парламента днес. Към срещата, която продължи малко повече от час, се присъедини и вицепремиерът Валери Симеонов, който във вторник обяви, че управляващата коалиция е торпилирана от европредседателството, тъй като партньорите нямат време да си говорят.


След срещата, която бе определена като "работна, рутинна", партньорите не желаеха да отговарят на журналистически въпроси. Докато Симеонов, който бил в Народното събрание заради точка в дневния ред, си тръгваше към Министерския съвет, Цветанов все пак пожела да покаже на медиите какъв е резултатът от кафето и след като хвана ръката на Сидеров, каза: "Може ли нещо да ви покажа? Това достатъчно ли е? Ръкостискане. Всеки е казал нещо. Няма проблеми".


Каракачанов отсъстваше от срещата


Зам.-председателят на ГЕРБ даде да се разбере, че срещата е планирана като пиене на кафе в четвъртък вечерта, когато се видял с лидера на "Атака" на "прекрасното мероприятие за завръщането на Вежди Рашидов". Срещата съвпаднала с идването на Симеонов в парламента. Вицепремиерът Красимир Каракачанов отсъстваше. През седмицата се разбра, че има противоречия между него и Симеонов.
Днес от своя страна Волен Сидеров, който преди дни нарече Цветанов "бивш комунист от МВР", обяви: "Оказа се, че не е бил комунист - убеди ме. Бил съм заблуден. Само комсомолец е бил. Но и аз съм бил". Лидерът на "Атака" даде да се разбере, че имал повече коментари от журналистите, които го питат, и че ще продължава да изразява лично мнение.


След множество журналистически въпроси двамата все пак казаха, че са изгладили противоречията и че ще имат повече срещи и комуникация. По време на разговора не била повдигана темата за ратификацията на Истанбулската конвенция, по която е и основният разнобой между ГЕРБ и "Обединените патриоти".


Партньорите ще си говорят по-често


"Да, да, изгладихме (противоречията - бел. авт.). Не се безпокойте. Просто виждам, че много сте загрижени. Надявам се по-често да се виждаме. По-често обсъждане на проблемите", обяви Волен Сидеров след журналистически въпроси.


А Цветан Цветанов допълни: "Стигнахме до извода, че трябва да си говорим по-често и нещата ще се оправят. Стабилна е коалицията. Нямаме абсолютно никакви разминавания, имаме различни мнения, но смятам, че във формата на диалог ще бъдат изчистени и ще бъдем единни в пленарната зала".


От думите на зам.-председателя на ГЕРБ обаче се разбра, че не е взето решение да не се обиждат през медиите. Цветанов каза само, че не е обиждал и няма да обиди никого. Във вторник той обяви, че партньорите са се разбрали при изразяване на лично мнение по медиите да не изглежда, че има напрежение, но Валери Симеонов каза, че не знае за среща с такава уговорка.


На въпрос дали Веселин Марешки може да смени Волен Сидеров в коалицията Цветанов обяви: "Не. Засега не е необходимо".


Преди срещата Симеонов каза само, че няма проблем да си сменят местата със Сидеров.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK