ДБГ замразява членството си в Реформаторския блок заради липсата на опозиционност

Лидерът на ДБГ Димитър Делчев (вдясно) обясни, че са нужни активни действия за сваляне на правителството от власт.

© ДБГ

Лидерът на ДБГ Димитър Делчев (вдясно) обясни, че са нужни активни действия за сваляне на правителството от власт.Една от десните партии "Движение България на гражданите" замразява членството си в Реформаторския блок, тъй като не вижда достатъчна опозиционност в действията на представители на коалицията. Решението е било взето на форум на формацията в Хисаря днес и ще бъде обявено утре, обясниха партийци пред "Дневник".


Замразяването на членството означава, че представителите на "Движение България на гражданите" няма да участват в ръководните органи на Реформаторския блок. От партията поставят срок от един месец на партньорите си да изпълнят исканията им за опозиционност преди да вземат решение да напуснат блока.


Новината бе потвърдена пред "Дневник" и от лидера на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев. Той обяви, че от партията настояват за незабавни действия от страна на Реформаторския блок за падане на кабинета "Борисов 3". Според източници на "Дневник" по време на форума в Хисаря партийци са изразили недоволство, че членове на Реформаторския блок се договарят или директно обслужват членове на правителството. Тази седмица бе разпространена информация за среща между вицепремиера Валери Симеонов и представителите на блока Божидар Лукарски, Петър Москов и Димитър Бъчваров, на която са обсъдени евентуални законови промени, свързани със сделката в ЧЕЗ.
"Партията настоява Реформаторският блок да работи за активно създаване на широки обединения по места за местните избори, т. нар Реформаторски общности за демокрация (РОД)", каза Делчев пред "Дневник".


В момента в Реформаторския блок членуват освен ДБГ - СДС, БЗНС и БНД.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK