ГЕРБ подава сигнал в прокуратурата и срещу кмета на Мездра

Александър Иванов

© Велко Ангелов

Александър ИвановРазкритията на ГЕРБ за престъпления и нередности за кметове на БСП, който са 34, продължиха днес с кмета на Мездра Генади Събков.


Внасяме сигнал до прокуратурата за "Мездрагейт", съобщи депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. "Ще ви кажа за една спортна зала, за която 2014 година държавата превежда средства на община Мездра, където зам.-кмет тогава е бил Генади Събков. Общината изплаща авансово 1 400 000 лева на изпълнител на обекта", каза Иванов.


От ГЕРБ питат Генади Събков защо с тези 1 400 000 лева дава безлихвен заем, при положение че до момента няма извършени и изплатени строително-монтажни работи. "За какво са тези средства и защо вече трета година, без положена една тухла, те не са поискани", попита Иванов. В сигнала до главния прокурор се пита и за 2 600 000 лева от възстановен на общината ДДС по изпълнен 2014 година проект за реконструкция на ВиК мрежа.
Сигнал за Генади Събков ще бъде внесен и до Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. От ГЕРБ твърдят, че в мандата 2011-2015, когато той е бил заместник-кмет, неговият син Николай Събков е получавал земеделски субсидии в размер на десетки хиляди левове за наети от общината пасища и ниви, докато е бил студент в Шотландия. От ГЕРБ настояха още кметът Генади Събков да подаде оставка.


Генади Събков

© Община Мездра

Генади Събков


Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров каза, че заместник-кметът на Сопот Николай Новаков е изгонен от БСП, а кметът Деян Дойнов е напуснал със скандал БСП. Дойнов и Новаков бяха герои на две пресконференции на Тодоров и Иванов. "Задаваме въпрос – тези две лица остават ли лица на БСП в Сопот? Ще подкрепят ли БСП в Сопот искане за оставката на кмета и на зам.-кмета? Ще продължат ли общинските съветници да подкрепят налудничавите предложения на кметския екип", попита Тодоров.


От БСП - Пловдив, съобщиха междувременно, че партийната организация в Сопот е потвърдила решението на контролната комисия от 2 април 2018 година за прекратяване на членството на Николай Новаков в партията и остро осъжда действията му, окачествявайки ги като уронващи престижа на общината и левицата. Другата седмица ръководството на местната структура ще проведе среща и с кмета на общината Деян Дойнов, на която да бъде обсъдено финансовото състояние на община Сопот.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK