"Демократична България" с амбиция да е управленска алтернатива (допълнена)

Христо Иванов ("Да, България", Владислав Панев ("Зелените") и Атанас Атанасов (ДСБ) на учредяването на "Демократична България".

© Георги Кожухаров

Христо Иванов ("Да, България", Владислав Панев ("Зелените") и Атанас Атанасов (ДСБ) на учредяването на "Демократична България".Демократична България" - обединението между "Да, България", ДСБ и "Зелените", беше обявена официално днес. В декларацията на новия политически играч бе заявено, че трите партии обединяват своите сили, за да изградят "управленска алтернатива". Алтернативата трябва да осигури "благосъстояние и качество на живот на българските граждани", "конкурентна икономика и ускорен икономически растеж" и "устойчиво управление на природните ресурси".


Съпредседатели на обединението ще са председателите на "Да, България" и ДСБ – Христо Иванов и Атанас Атанасов.


"Един добър ден за българската демокрация"


Това бяха първите думи от Атанасов, като цитира бившия шеф на парламента Александър Йорданов, който беше гост на учредяването. В словото си той каза, че България днес не е демократична. Атанасов каза, че светът в момента не е сигурен, а българските управляващи не знаят къде се намират. "Знаят, но не искат да кажат, искат да свалят европейските санкции срещу Русия", добави Атанасов. Според него управляващите обичат европейските пари, но не и европейските правила. Затова новото обединение поема курс да смени властта и да промени България. Разочаровахме нашите избиратели, но днес сме заедно, каза още председателят на ДСБ по повод на несъстоялата се коалиция за последните парламентарни избори.


На първо място - свободата
Отне ни време да направим това, което трябваше, но днес го правим на здрава основа, каза и Христо Иванов. "Свобода, хора, иновации, държавност" - бяха акцентите в изказването му. На първо място той постави свободата, като отбеляза, че "нашата демокрация се управлява от Държавна сигурност". Свободата ни е застрашена от имперски интереси, каза Иванов. Той каза и че трябва да се гарантира свободата на предприемачеството и на словото.


Иванов каза, че е необходима образователна реформа и да се обърнe внимание на българите в чужбина, както и че трябва да се възползваме от четвъртата технологична революция.


България трябва да бъде в ядрото на ЕС и НАТО. Или ще бъдем в ядрото им, или ще бъдем изтласкани в периферията, каза още Иванов.


Със съзнание за уроците, които трябва да извлечем, заставаме днес заедно, за да спечелим войната за идеите, да заразим хората с най-силния вирус - идеята за по-добра бъдеще, обяви Христо Иванов. И обясни, че новата политическа сила започва да дава управленски алтернативи. Знаем, че това обединение не е достатъчно, но то е арматурата, този съюз трябва да се разраства, обяви Иванов.


"Това обединение е насочено преди всичко към парламентарните избори и към тяхното предизвикване, защото това е инструментът за предизвикване на промените, които ние си поставяме за цел, но разбира се, ние ще се явим заедно и на европейски, и на местни избори", каза още Христо Иванов.


"България, като част от свободния свят, има огромен потенциал да просперира през следващите десетилетия. За целта е нужно да разширяваме контактите си с останалите, вместо да строим огради, да стимулираме всеки гражданин, независимо от пол, етнос или религия, да осъществи мечтите си в страната, а не чрез емиграция. Защото просперитета и добруването ни няма да дойдат през еврофондове или политици, които са се вкопчили в тях като пиявици. А през разхлабването на хватката на икономическия живот от схемите на властта и даването на възможност на предприемчивите да създадат блага за себе си и за околните, каза съпредседателят на "Зелените"
Владислав Панев.


"България пропусна и не се възползва пълноценно от първите 10 години на членство в ЕС и сега въпросът е да не пропусне и следващите 10 г. За този период Румъния постигна два пъти повече икономическо развитие спрямо България. За този период Балтийските страни постигнаха близки до европейските доходи за своите граждани", каза Мартин Димитров, който ще отговаря за ресор икономика и енергийна независимост. Той беше депутат в 40-то (ОДС), 41-то (Синята коалиция) и 43-то Народно събрание (Реформаторски блок), лидер на СДС от 2008 г. до 2012 г. и съпредседател на Синята коалиция.


Екипът


Беше представен и екипът, който работи по изготвяне на политиките на новото обединение:


Христо Иванов – правосъдие; Атанас Атанасов – вътрешни работи и служби за сигурност; Владислав Панев – пенсионна реформа и пазар на труда; Георги Ганев – финанси; Георги Няголов – образование и наука; Йордан Иванов – децентрализация, регионална политика и транспорт, Радан Кънев – кохезия и европейски фондове; Любомир Попйорданов – туризъм; Цецка Бачкова – социална политика, Стефан Тафров – външни работи и европейска политика, Мануела Малеева – младежки политики и спорт, Мартин Димитров – икономика и енергийна независимост; Борислав Сандов – екология и устойчиво развитие на природните ресурси; Петър Славов – реформа на държавната администрация; Божидар Божанов – дигитална трансформация; Александър Кьосев – култура; Велизар Шаламанов – отбрана; Албена Симеонова - земеделие и храни; Христо Хинков – здравеопазване; Емил Георгиев – малък и среден бизнес и ограничаване на административната тежест; Калина Цонева – интелигентен растеж, инвестиции и конкурентност; Тома Белев – гори и защитени територии; Антоанета Цонева – политики за българите зад граница.


Видео от представянето на новата формация:

Коментари (318)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  Я, нова смешка.
  Със стари муцуни...

 2. 2 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1646 Весело

  .......а КОЙ ше ГЛАСУВА за ТИЯ......????!!!!!........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1939 Неутрално

  И аз имам амбиции да летя, но като разперя ръце и заоравам с нос в асфалта...

 4. 4 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Браво...Много добро ръководство...Само "Зелените" малко зле, НО...

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4244 Любопитно

  "...но днес го правим на здрава основа".  Ей тази "здрава основа"я все рухва през годините. Интересно, новата как е скрепена?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 6. 6 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7996 Неутрално

  До коментар [#2] от "kesh":

  Който има мозък и мисли поне малко за България.

 7. 7 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  Успех! Това е истинската алтернатива!

 8. 8 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1055 Весело

  Хе, Ръдан се цанил за усвоител на европейските фондове, които той определяше като "вредни за България".
  Малтинчо - за повелител на икономиката.
  Малко майтап в четвъртък следобед - лошо няма.

  Знанието е сила, информацията - власт
 9. 9 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  "Радан Кънев – кохезия и европейски фондове"

  Ей това много ме разсмя, честно. Трябваше да му намерят някаква роля на горкичкия :)

 10. 10 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 697 Разстроено

  колко мъка виждам :(((( тея ли ще са цледващата патерица на Бай Х

 11. 11 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 977 Разстроено

  На снимката: двама комунисти и ченге. Екипът: "книжни специалисти" с комунастки уклон...
  Явно няма да се гласува, честито на гробари, червени комундета, дпс-та - мпс-та, патрЕоти, "воли" и т.н. Ще си управляват на смени, щото не можем да предложим нищо читаво в дясно, само комунастки отрочета...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 12. 12 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#6] от "Роси":

  Знаем - умни и красиви. Всички други дето не споделят сектата ви са грозни и прости.

  :) :) :)

 13. 13 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1646 Весело

  До коментар [#2] от "kesh":Който има мозък и мисли поне малко за България.
  —цитат от коментар 6 на Роси


  .........аааааа без ЛАБОРАНТА .....нема КАК да СТАНЕ работата ...и СтЕВЧО .../...ухиления../ искам и ХУБАВОТО НАДЕ........и РОСКАТА.../президентчето..../....

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 14. 14 Профил на jilieff
  jilieff
  Рейтинг: 524 Неутрално

  В България явно вече сме изобретили машина на времето. Според изказванията им, цялото ръководство живее в началото на 90-те. Нова либерална партия. Защо???

 15. 15 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Тези са крилото на комунистическата БСП. Другото крило са ДПС.

 16. 16 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Само в България има хора, които да твърдят, че събирайки няколко леви партии на едно място, ще се получи дясна коалиция.

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 17. 17 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 800 Неутрално
 18. 18 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 912 Весело

  До коментар [#7] от "Fiji":


  Успех! Това е истинската алтернатива!
  —цитат от коментар 7 на Fiji


  Абсолютно си прав. И аз съм на мнение, че отдавна са ни лишили от право на действителен избор.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 19. 19 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Женерал Атанас, бивше ДС ченге, Ицо Бойкикиев от тъмно червен комунистически род с майка рускиня и дядо върл борец на комунистическата номенклатура, кака Цонка от Протестна Мрежа. Хвания единия удари другия. Пълен булумач

 20. 20 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Изложих се много. Гледам кадър от някакво видео, Атанасов вдигнал тъй ръчичка нагоре, и се подлъгах да видя дали няма да стреля с ливорверя, нали, а той просто говори глупости. Издържах дотам, че понеже в момента нямало демокрация, то нямало и значение кой ляв, кой десен, либерал или консерватор. Като оправели демокрацията, тогава щяло да е важно.
  Ма може ли да не му дадете да пуца на тоя човек, бе. Поне щеше да мълчи.

  Доброто е заразно
 21. 21 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 638 Весело

  Всичко е много хубаво обаче за да станат тези неща е необходимо:
  1. Лидерите на формациите да преодолеят " българския" синдром
  2. Трябва им солиден гръб отвън - разбирай от ЕС, НАТО и САЩ
  3. Да си намерят солидни източници на финансиране, защото имат да борят сериозно крадящи политически противници.
  4. Да намерят отнякъде и избиратели с техния акъл, че като гледам матряла- закъсали са го.
  Изобщо такава политическа сила трудно би намерила почва в нашата територия с замиращи функция..

 22. 22 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1939 Неутрално

  ЧЕСТИТО!!!
  Много искам да ги видя в деня след парламентарните избори в следната хипотеза:"Преминали са 4 % бариера, и.....коалиция с БСП, с ДПС, с Марешки???
  Иначе "алтернатива" в дясно е много добре...

 23. 23 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1055 Весело

  "Дневник", защо се срамите да напишете как се самоопределят политически тези сладури на снимката - като ЦЕНТЪР.
  Какво ще правят сега "аФтентично десните" колеги от форума, които анатемосваха Ицо Риформата, искаха да се извини и въобще да им зачисли избирателите си и да изчезне?
  За прегръдката с т. нар. "зелени" въобще какво да се коментира - там са анархисти, троцкисти и чегеваристи + обикновени рекетьори, които, опасявам се, ще сдъвчат Мон Пти Женерал Наско за закуска......

  Знанието е сила, информацията - власт
 24. 24 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 473 Неутрално

  и що така ги няма подсъдимите доктори?

 25. 25 Профил на ksarax
  ksarax
  Рейтинг: 304 Неутрално

  До коментар [#16] от "Conservative Future":

  +1000000

 26. 26 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Изгледах част от представянето. Та тези хора не се познават един друг. Водещата от Да, България бърка имената на хората от ДСБ. Очевидно нито ляво, нито дясно обединението е просто сбор за преминаване на бариерата. Само че забравят, че първите избори, които се очертават са европейските, а там бариерата е 6%. Ако имат някакъв минимален шанс да минат 4% на парламентарни избори, то 6% не могат да минат ако ще и дружно да направят по едно коремно превъртане. А след един изборен провал, какъвто се очертава на Европейските избори, бързо ще се изпокарат за това кой е виновен и може да не се и стигне до участие на парламентарни. Общо взето - кауза пердута

 27. 27 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 760 Неутрално

  Нека управляват, ама как ще се предпазят от нови Пепита и Лукарски та?

 28. 28 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 961 Неутрално

  Повечето лица са компрометирани. Някои повече, други по-малко. Очаквах да се даде път на нови фигури и не толкова подвластни на грантове. Никаква надежда нито отляво, нито отдясно.

 29. 29 Профил на Waters
  Waters
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Формацията изглежда стабилна. Във всяка една нормална държава, би спечелила изборите. Но ... не и у нас. У нас е държавата на хвърлянето на кал, както и на други работи.

 30. 30 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  др. Кънев трябваше да го направят отговорен за културата, нали започна да пише книги!

 31. 31 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Даже и правителство си спретнали! Само преЦедателя е неясен!

 32. 32 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#28] от "Големи яйца:)":

  Само като видите лица като Атанас, Радан, Ристю, кака Цонка - и ви става ясно, че това е една ялова коалиция.

 33. 33 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  Ма молим Ви се бе Г. Ганев - финанси и Маутинчо - икономика. Първият си е доказан анархист, а вторият - плосковат. Все едно Бузко и Менда или Гечев и Ментата... Аре обратно в строя....

 34. 34 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 930 Неутрално

  ДБ е хуманното ,интелигентното лице на България ,в пълен контраст на управляващата мутренска върхушка . УСПЕХ !

 35. 35 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Формацията изглежда стабилна. Във всяка една нормална държава, би спечелила изборите. Но ... не и у нас. У нас е държавата на хвърлянето на кал, както и на други работи.
  —цитат от коментар 29 на buff  До коментар [#29] от "buff":

  Току що хвърлихте ...

 36. 36 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Любопитно

  Формацията изглежда стабилна. Във всяка една нормална държава, би спечелила изборите. Но ... не и у нас. У нас е държавата на хвърлянето на кал, както и на други работи.
  —цитат от коментар 29 на buff


  Стабилна? Имаш предвид вече два часа не се е разпаднала, или как?

  Доброто е заразно
 37. 37 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Здравейте циркаджии!

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 38. 38 Профил на Неанонимен
  Неанонимен
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Радка дълбоката точно на тази позиция при еврофондовете е комична. Жената, която съсипа кандидатурата на Плевнелив. Вън от ДБ!

  А Атанасов е единственият началник в службите за сигурност, който успя да издейства изгонването на руски шпиони от България.

  Въпреки това, както казаха колегите по-горе, нито има визията, нито има материал, с който да работи. При 70% русофилия и много ниско средно IQ в страната дали ще вземат и 4%?

 39. 39 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4244 Неутрално

  Безспорен фаворит: Мартин Димитров – икономика и енергийна независимост
  Безспорен анти-фаворит: Борислав Сандов – екология и устойчиво развитие на природните ресурси;

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 40. 40 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 930 Весело

  .......а КОЙ ше ГЛАСУВА за ТИЯ......????!!!!!........
  —цитат от коментар 2 на kesh


  със сигурност няма да са тикви ,мутри ,шарлатани

 41. 41 Профил на tsb00482740
  tsb00482740
  Рейтинг: 306 Неутрално

  Успех на новата формация. Всяко нещо на политическия хоризонт, което е против про-руското статукво, е добре дошло за България.

 42. 42 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 237 Неутрално

  А Татяна Дончева, "боркинята" срещу мафията, но инициаторката на закона Ванко 1 и адвокатка на мафията, защо я няма в коалицията? Нали тя им беше любимка на "аФтентично десните", понеже "плюе" по ГЕРБ?

 43. 43 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1435 Весело

  страхотен екип, бравос... колко находчиво още от първия ден да ни подсетят за предизборния "дебат" Цонева - Славов :)... а и за един куп други "дебати" :)

 44. 44 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 439 Весело

  До коментар [#28] от "Големи яйца:)":Само като видите лица като Атанас, Радан, Ристю, кака Цонка - и ви става ясно, че това е една ялова коалиция.
  —цитат от коментар 32 на VivaLaVida


  Друго си е да издигнеш лице като Цецка Цачева за президент, щото това е най-доброто, с което разполагаш.

 45. 45 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":
  Кои са новите муцуни, които в момента управляват България и кои са новите им приоритети - енергийната зависимост от Русия, обвързването с руската армия?! Тези муцуни и приоритети са вече на 73 годинки. Това не те ли възмущава,?

 46. 46 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 294 Неутрално

  нека кошмарите и хейта на герберастите да започне сега :)

 47. 47 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 930 Весело

  ХА ХА ,шайката и нейните тролове са изпаднали в амок ,добро и много обещаващо начало за ДБ

 48. 48 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  .......а КОЙ ше ГЛАСУВА за ТИЯ......????!!!!!........
  —цитат от коментар 2 на kesh


  Вие,православните ,нЕма да гласувате за Тия.

 49. 49 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1769 Любопитно

  Мили гербери, нали твърдите, че сте демократи и вие. Защо не се радвате на една демократична и евро-атлантическа формация? Защо изригнахте така срещу ДБ? Комплекси ли имате?

 50. 50 Профил на Waters
  Waters
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#33] от "Хи-хи":

  Ганев - анархист? На базата на какво се основава това твърдение?

 51. 51 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#44:"danubian.whale"][/quote]

  И това го казват хората, издигнали уволнен министър на ГЕРБ за президент. Е, най-доброто, с което разполагахте, се представи особено задоволително, трябва да се признае.

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 52. 52 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Забравих да спомена. Тази ялова коалиция трябваше да се казва "Всички срещу ГЕРБ". Трябваше да издадат и наръчник за "анти-ГЕРБ пропаганда" копиран от наръчниците на БСП.

 53. 53 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  Ако не надраснат личното си его дори и да влязат в парламента пак ще се разцепят...Ако искаш да си алтернатива на статуквото, трябва да обявиш война на олигарсите и мафията т.е на почти цялата държавна машина, която в момента ги обслужва ! Имате ли куража да го направите ?

 54. 54 Профил на <marquee bgcolor="red" style="font-size:78em;font-weight:bold">EBANJEEE!!!
  <marquee bgcolor="red" style="font-size:78em;font-weight:bold">EBANJEEE!!!
  Рейтинг: 237 Весело

  "Аре да праиме партия, братле !"

 55. 55 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  Забравих да спомена. Тази ялова коалиция трябваше да се казва "Всички срещу ГЕРБ".
  —цитат от коментар 52 на VivaLaVida

  ДБ е срещу модела КОЙ, но щом асоциираш ГЕРБ с КОЙ...

 56. 56 Профил на nsr43559185
  nsr43559185
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#42] от "VivaLaVida":

  "понеже "плюе" по ГЕРБ?"

  Всеки нормален човек в тая държава плюе по Герп. Ако не са чиновниците и циганите, едва ли ще вземете и 10% на избори.

 57. 57 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3351 Неутрално

  В България явно вече сме изобретили машина на времето. Според изказванията им, цялото ръководство живее в началото на 90-те. ...
  —цитат от коментар 14 на jilieff

  +++++

 58. 58 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 3001 Неутрално
 59. 59 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Те не са никаква управленска алтернатива, това са клоуни, които имитират дясно обединение. Дясното в България и без това няма социална база, а тези съвсем го опошлиха и опростачиха.

 60. 60 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3637 Неутрално

  Единствената истинска алтернатива на властващото статукво в страната!
  Нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПс, нито ужпатриотите....никой от сега съществуващите би предложил нещо по-различно от сегашния застой и нищоправене!
  Самият факт. че вече съществуват е успех за страната, защото има кой да излезе с истински критично мнение, защото само борбата на различни мнения може да доведе до ново и по-качествено решение!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 61. 61 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 3001 Неутрално

  Нека управляват, ама как ще се предпазят от нови Пепита и Лукарски та?
  —цитат от коментар 27 на 1107


  Лукарски и особено Москов са много по-свестни от тези интриганти.

 62. 62 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Със сигурност са алтернатива на настоящото про руско статукво в парламента. Това е добре за начало, но трябва още много работа по конкректно политики и програми. Също така трябва да убедят хората, че са дългосрочен проект със стратегически цели, а не просто механично обединение на дребни субекти. Успех!

 63. 63 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 8 Неутрално
 64. 64 Профил на Waters
  Waters
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Във формацията са и двамата най-активни депутати в предпоследния парламент: Петър Славов и Мартин Димитров. Това би било огромен плюс за всеки, който действително се интересува от политика. Разбира се, за хората с "аргументация" от сорта "Рада Дълбоката", "Ристю Бойкикев", "Маутинчо", такива неща нямат никакво значение.

 65. 65 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 964 Неутрално

  разбира се че ще гласуваме за тях и да но сме повечко този път. крайно време е и българи да влязат в парламента стига с тези руски подлоги от така нареченото "ляво", "дясно", и "патриоти".

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 66. 66 Профил на Неанонимен
  Неанонимен
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Бре! Викам си, сайтът се напълни с рублофили. Много минуси на логични и добре структурирани коментари. Оказа се, че платените драскачи на герб са тук. То все тая, боядисаната в синьо глава на БКП.

 67. 67 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 847 Неутрално

  .Ако "майката" е читава то няма от какво да се притеснява за бъдещето на "детето ", а иначе "много баби" и все бабуват и в буквалния(48 до този момент) и в преносен смисъл ,а "детето" тепърва прохожда.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 68. 68 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#64] от "buff":

  Ако всички във формацията бяха тип Петър Славов и Мартин Димитров с удоволствие да гласува човек. Само че отваряш списъка и гледаш под тези две имена Борислав Сандов и Антоанета Цонева. Е как става тая работа? Те самите са алтернатива един на друг. Как могат да бъдат алтернатива на партиите в НС? Защо трябва да преглътна левичарите за да мога да гласувам за нормални хора?

 69. 69 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2351 Неутрално

  И как с 4% ще са управленска алтернатива? Да отговорят на простичкият въпрос, след като са против ГЕРБ с КОЙ ще управляват? С ГЕРБ не искат значи остават само БСП и ДПС. Ами да си го кажат направо. Или ще правят програми, ще лъжат, нови обещания и нови предизборни трикчета за да се докопат в парламента а там лежане на гръб.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 70. 70 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 524 Весело

  Успех ДБ!!!
  —цитат от коментар 17 на Северозападнал  До коментар [#17] от "Северозападнал":

  Успех ДеБъ !

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#64] от "buff":Ако всички във формацията бяха тип Петър Славов и Мартин Димитров с удоволствие да гласува човек. Само че отваряш списъка и гледаш под тези две имена Борислав Сандов и Антоанета Цонева. Е как става тая работа? Те самите са алтернатива един на друг. Как могат да бъдат алтернатива на партиите в НС? Защо трябва да преглътна левичарите за да мога да гласувам за нормални хора?
  —цитат от коментар 68 на Stefan


  "Да България" е ляво-центристка партия. Аз лично само за ДСБ е бих гласувал. А и за какво ляво-дясно говорим в България, след като бсп проведе най-дясната данъчна реформа, а гербаво-патриотарската сган има меко казано неориентирана социално-икономическа политика, която всичко друго, но не и дясна.

 73. 73 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  Успех на единствената засега българска политическа организация! Останалите са или на подчинение на Кремъл, или на подчинение на Ердоган.

  Пазете се от доносника vesolr
 74. 74 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Аз лично само за ДСБ не бих гласувал.
  —цитат от коментар 72 на idiotstavrev


  Ами значи печелят твоя глас, губят моя и остават на 3-те%. Толкова е просто.

 75. 75 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  И как с 4% ще са управленска алтернатива? Да отговорят на простичкият въпрос, след като са против ГЕРБ с КОЙ ще управляват? С ГЕРБ не искат значи остават само БСП и ДПС. Ами да си го кажат направо. Или ще правят програми, ще лъжат, нови обещания и нови предизборни трикчета за да се докопат в парламента а там лежане на гръб.
  —цитат от коментар 69 на Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП


  Може и със Слави Трифонов да управляват. Съвсем реална перспектива, поне за временен преход от гербаво- патроитарско-депесарската мафия, завзела държавата. Освен това сегашните проучвания са тотална нагласация хората, които към момента не виждат за кого да гласуват, са повече от тези гласували за гербавите и патриотарите на последните избори общо.

 76. 76 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  До коментар [#72] от "idiotstavrev":
  Противоречиш си сам в опита да внасяш разкол в така очертаващата се коалиция. ДБГ зае неутрална позиция подобна на движението на Макрон във Франция. Изобщо деленето ляво-дясно е един анахронизъм и както виждам, се използва само за ловенето на последните наивници и заблудени овчици.

 77. 77 Профил на astra_explorer
  astra_explorer
  Рейтинг: 337 Неутрално

  Като гледам как "десните" герберастчета и "левите" кумунярчета се скъсват да плюят новата формация все повече се убеждавам, че са добра коалиция и реална алтернатива на гробо-комунистите! Успех им желая и мисля да гласувам за тях!

 78. 78 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 776 Любопитно

  До коментар [#42] от "VivaLaVida":

  абе ти много са те активирали днес, 100 твои поста за новата партия, споко, не се вълнувайте толкова герберунгелите, нали са един файтон хора според вас

 79. 79 Профил на Waters
  Waters
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#68] от "Stefan":

  Не съм запознат със Сандов и Цонева. Какъв точно е проблемът с тях, че не разбрах от това, което сте написал.

 80. 80 Профил на Stoyko Tsochev
  Stoyko Tsochev
  Рейтинг: 237 Гневно
 81. 81 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  съсипаха деня на бибитко. На добър час !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 82. 82 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 696 Неутрално

  По-добре да заложат на популизъм. С тая платформа я шземат 5%, я не. Електоратът от що-годе нормални избиратели е малък.

 83. 83 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  [quote#74:"Stefan"][/quote]

  Както съм писал по-нагоре, забравяш, че негласувалите са повече от избирателите на герб и патриотите общо. Така че, подобни сметки са повече от кръчмарски. Всяка алтернатива на сегашното статукво може да набере много бързо голяма популярност, ако си изиграе правилно картите.

 84. 84 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  Един добър ден за ченгетата?

 85. 85 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  Честито на десебарките-завоя приключи и с "десния "имидж ня ДСБ в тури КРАЙ!Вече сте като другите НПО-та на хранилката на АзаБ и Сорос-Зелени троцкисти и комунисти и джендър-партийки.Е,поне се съберете с Татяна Дончева,тя е в тоя сегмент,поне резила да е пълен.

 86. 86 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 237 Неутрално
 87. 87 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Беше представен и екипът, който работи по изготвяне на политиките на новото обединение:
  ---------------------------
  Хайде хаирлия да е.....
  Всички до един са с изключителен доказан управленски капацитет.
  Но кабинета е непълен в този си вид - липсва му Министерство на информацията с министър г-н Прокопиев.
  Освен това е добре да има и един вицепремиер без портфейл с контролни функции - роля изключително подходяща за г-жа Дафт или Г-жа Шилър.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 88. 88 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  И само си викам "Дано"!

 89. 89 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 696 Любопитно

  Огладняха и се сетиха, че 2+2=4%.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1526 Весело

  Не , това не е лЮбов, нещо като брак по сметка, как ще делят субсидията, по-равно Ли?
  като събереш три НУЛИ какъв е резултатът ?
  Гърмят един път като Черешовото топЧе и след това крепиерат !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 92. 92 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3334 Неутрално

  До коментар [#16] от "Conservative Future":

  Да бе...! Какво толкова те учудва? Само сбор от милиционери ли, може да направи дясна партия...? :)

  Бивш tww09306483.
 93. 93 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#89] от "doxen":

  2+2=4%.
  -----------------
  Така е в математиката.
  В политиката 2+2 спокойно може да е 6, но може и да е 2.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 94. 94 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Весело

  Хм, подсетих се за Манифеста на клекналата снимка...

  https://i2.offnews.bg/events/2016/05/10/629094/phppthakj_800x *.jpg

 95. 95 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Днес може официално да се сбогуваме с ДСБ на Иван Костов и Екатерина Михайлова. Жалко!

 96. 96 Профил на С С К
  С С К
  Рейтинг: 688 Весело

  И тези са едни безгрижни души. Добре, че ще вземат
  процент - процент и половина - толкова е фенската
  им маса и те още по-безгрижни.

  По-добре да си здрав и богат,отколкото беден и болен.
 97. 97 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  За пръв път чувам, че "обединение на сили" е нещо, което трябва да се обявява. Не се ли подразбира от само себе си, че тези три леви файтона имат обща цел (свалянето на ГЕРБ от власт) и общо незнание що е то "партия" или "коалиция"? Мина повече от година от изборите, а те сега се сетиха да си обединяват силите?! Досега какво правиха?
  Да се създава нов тюрлюгювеч, подобен на печално известния с неспособността си да участва в управлението РБ (който беше всъщност "договор" между 5-6-7 партии), няма никакъв смисъл. А тук май и договор няма. Само гръмки обещания на амбицирани другари. Ще чакаме изборите за ЕП, за да видим, дали ще могат са си разпределят мандатите, пък после ще преценяваме точно кои сили са си обединили. Ако им останат до догодина, разбира се.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 98. 98 Профил на mihaild
  mihaild
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#52] от "VivaLaVida":

  Коалиция: ''Не смятан

  Забравих да спомена. Тази ялова коалиция трябваше да се казва "Всички срещу ГЕРБ". Трябваше да издадат и наръчник за "анти-ГЕРБ пропаганда" копиран от наръчниците на БСП.
  —цитат от коментар 52 на VivaLaVida


  Анти ГЕРБ пропаганда е да се събудиш и да пропуснеш 10 минутна молитва към Бат Бойко :) Сигурно ще ми кажеш, че те пускат на конгресите им без да си покажеш дали имаш татус на задника: Боко БОК

 99. 99 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3334 Неутрално

  До коментар [#69] от "Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП":

  Преди да задаваш такива въпроси, може да се сетиш, какво обещаваха и говореха ГЕРБ, на тема коалиционна политика...! :)
  Да не коментираме, обещанията и становищата на Бойко, които не се знае, колко пъти се разминаха с действията му, че няма да ни стигнат няколко дена...! :)

  Бивш tww09306483.
 100. 100 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#55] от "Fiji":

  Бихте ли ми обяснила какво означава , в България , в 2018 година , някой да се назове "Демократична България" , в момент когато демократично прави някакво сдружение от демократични групи ???
  Да се смея ли ,да плача ли ?!?!?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK