ГЕРБ се обяви за гарант за евроатлантическите ценности, БСП - за признаване на връзките с Русия

Цвета Караянчева

© Анелия Николова

Цвета КараянчеваЗаседанието на парламента днес започна с декларации на партиите по случай Деня на Европа. Председателят Цвета Караянчева обяви повод на гордост, защото през последните месеци България не просто се утвърдила като отговорен и надежден член на Европейския съюз (ЕС), но и дала своя значим принос в дебата за бъдещето на общия ни европейски дом. Тя изрази убеденост, че всеки народен представител ще влага енергия за общите европейски цели като мир и стабилност.


В декларация ГЕРБ обяви, че ще продължи да следва евроатлантическите ценности и ще бъде гарант за членството ни в ЕС и НАТО. За партията европейският проект е най-великият мирен проект в историята на човечеството. От ГЕРБ подчертават, че трите правителства на Бойко Борисов работят за осигуряване на регионалната и глобалната сигурност на ЕС, за добре охранявана и сигурна външна граница, за финансова и икономическа стабилност и др.


"Настоящото първо българско председателство на Съвета на ЕС ни дава възможност още по-активно да съдействаме за намиране на обединяваща визия за европейското бъдеще, което ние желаем да споделяме както с останалите страни от ЕС, така и със съседите ни от Западните Балкани, които също споделят нашите стремежи. Вярваме, че заедно можем да отговорим много по-успешно на сериозните предизвикателства на нашето време. Надяваме се, че тази позиция споделят както всички политически сили в България, така и българските граждани. В това ние от ГЕРБ виждаме защитата на българския национален интерес", се казва в декларацията на ГЕРБ, прочетена от председателя комисията по външна политика Джема Грозданова.
От БСП подчертаха, че има две измерения на 9 май, както и че без Дена на победата нямало да има Ден на Европа. Според социалистите е нужен разум заради новите предизвикателства пред Европа, сред които са бежанска вълна, заплахата от тероризъм, от непрекъсната война срещу нормалния живот. Разумът тръгвал от осъзнаването на факта, че съветската армия има основната роля за постигането на мира в Европа и света. Социалистите призовават да се сведат глави пред разума на историята, дори и да не се приемат уроците й.


"Днес БСП работи за България като държава, осъзнаваща заплахите, но и достатъчно разумна и балансирана, за да не отрича миналото и връзката си с руската страна. Българските социалисти пазим европейската перспектива на България, но вярваме, че нагнетяването на омраза, подозрения, негативизъм към руската страна е вредно и опасно. Включително и за самата Европа, и света. Защото Русия цивилизационно, духовно, икономически и политически е част от Европа", се казва в декларацията на "БСП за България", прочетена от Драгомир Стойнев. Той определи социалистите като опонент на властта, но обяви, че ще помагат за единна политика за мястото на България като държава - източник на стабилност не само в региона, но и в европейски мащаб.


В декларация ДПС припомни, че Обединена Европа е символ на отказа от национализмите, за които не трябва да се забравя, че са довели до катастрофата. "Днес тази опасност е по-жива от всякога", обяви зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев. По думите му Европа е на кръстопът - в момента обединението не е факт, а мирът не е трайно постигната цел.


От "Воля" обявиха, че не делят Деня на Европа и Деня на победата, защото без втория нямало да се празнува първият.


Парламентарната група на "Обединените патриоти" нямаше декларация за 9 май, а зам.-председателят й Искрен Веселинов обяви, че не трябва да се правят на по-католици от папата и да се кълнат в евроатлантическите ценности.

Ключови думи към статията:

Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1811 Весело

  Айдееее,тея пак почнаха-един наляво,друг надясно.

 2. 2 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Прав е Радев, тия са като папагали - евроатлантически ценности та евроатлантически ценности.
  С тези думи ли се изчерпва речникът ви, дами и господа?
  Ако не са атлантически тези ценности, а са само европейски какво, лошо ли е?

 3. 3 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  БСП логично са показали същността си на национални предателии слуги на враждебен за България режим. Едва ли има изненадани.

  The best way to predict the future is to invent it.
 4. 4 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  Без Дена на Победата нямало да има Ден на Европа, без 3-ти март нямало да има България – оказва се, че какъвто и празник да празнуваме, все е ден на благодарността към Русия.

 5. 5 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  Под "гарант за евроатлантическите ценности" ГЕРБ разбират гарант на потока от евро-програмите към проближените им фирми.

 6. 6 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  Когато преди години 9 май бе избран за ''Ден на Европа'', си мисля, че това е свързано с победата над фашистка Германия, в която война основната тежест и заслуга за победата има Червената армия на тогавашния Съветски съюз. Нищо подобно - целта била да се заличи споменът от тази победа и да се отбелязва някакъв си ''Ден на Европа''.

 7. 7 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Хора,разберете - 9-ти май е денят на Европа!8 - ми май е денят на победата!

 8. 8 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1675 Любопитно

  пошъл популизъм и отблъскваща демагогия ,за една безспорно светла дата от световната история ,но от настоящият чалга парламент толкова

 9. 9 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 496 Неутрално

  ГЕРБ проевропейци? :)

  Искам само да заостря вниманието на всички, които вярват на тази мантра, че през 1998-1999 имаше лустрационен закон, който беше обявен за противоконституционен от КС.
  Тогава в състава на КС, който обявява противоконституционност е участвал Георги Евдокиев Марков, който е агент на ДС. Естествено, същият е гласувал ЗА обявяването на противоконституционност. И така, за един глас (да, точно един глас е надделял тогава), лустрацията не се е случила. Същият този Героги Марков днес е депутат от 44-то НС от ПП ГЕРБ.

  Толкова по въпросът с "проевропейците" от ГЕРБ.

 10. 10 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  До коментар [#6] от "voyko":

  Не е с това, комунде. Победата над нацистка Германия е на 8 май. Денят на Европа е 9.5.1950. Няма нищо общо с "победата"ви.

  The best way to predict the future is to invent it.
 11. 11 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 940 Неутрално

  "На 9 май ГЕРБ се обяви за гарант за евроатлантическите ценности, БСП - за признаване на връзките ни с Русия"

  Ами-и-и ...
  Ясно като бял ден.
  Който намира в Русия нещо положително - принципи за следване, свобода, законност, висок стандарт, благотворителност, човешки отношения и усмихнати хора, трезвеност, високи технологии, добри университети, или здравеопазване за подражание и пр., който смята, че ние ще имаме някаква полза, изгода или добро разположение на духа от връзките ни с тази изостанала страна, ами ... нека да гласува за БСП.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 12. 12 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  "От БСП подчертаха, че има две измерения на 9 май, както и че без Дена на Победата нямало да има Ден на Европа."
  "От "Воля" обявиха, че не делят Деня на Европа и Деня на Победата, защото без вторият нямало да се празнува първия."

  На фона на "Демокрацията ни отне много" горните твърдения изглеждат хлъзгаво - лъжливи.

  ”Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби”
  "Никому не се надѣвайте, — говорѣше той. — Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство…” /Захари Стоянов/

  п.с. http://ivo.bg/2016/03/23/златен-скункс-се-полага-на-защитницит/

 13. 13 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  Комунетата вече един век не са мръднали и сантиметър: РУСИЯ, РУСИЯ,РУСИЯ!!!
  Очевидно не виждат, че има перфектни социални модели в Европа!!!
  Влече ги само Евразия или само рублите...
  НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!!

 14. 14 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#8] от "Stewie":

  Ко рече ?

 15. 15 Профил на Dima Gromov
  Dima Gromov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#10] от "EU defender":

  декларация на шуман на въглища?с учàстник западна Германияч,Италия-ти кво празнуваш бе,евроатлантичèските ценности на евровозия ли?я ми цитирай точно 3 евроатлантичèски морални стожера?чàкам само като мантра повтаряте евроатлантизъм-изброй ги ,какви са тези ценности?Само не ми почвай със христянско гостоприемство,щото скоро християнство може и да няма-та така!чакам ВИ ЦЕННОСТИТЕ?

 16. 16 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  Когато преди години 9 май бе избран за ''Ден на Европа'', си мисля, че това е свързано с победата над фашистка Германия, в която война основната тежест и заслуга за победата има Червената армия на тогавашния Съветски съюз. Нищо подобно - целта била да се заличи споменът от тази победа и да се отбелязва някакъв си ''Ден на Европа''.
  —цитат от коментар 6 на voyko  До коментар [#6] от "voyko":

  За такива съмнения има Уики:
  "Денят на Европейския съюз отпразнува деня, в който е било предложено създаването на предшественика на ЕС – Европейската общност за въглища и стомана – през 1950 г.
  ...
  Също така 9 май съвпада с Деня на победата, краят на Втората световна война в Европа, който се чества в бившия Съветски съюз и в Руската федерация. В Западна Европа денят на победата над фашизма се чества на 8 май. Причината за разликата в датата е разликата в часовото време – късно вечерта на 8 май Уинстън Чърчил и Хари Труман обявяват края на войната в Европа (ранните часове на 9 май по московско време)."
  https://bg.wikipedia.org/wiki/Ден_на_Европа

 17. 17 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 496 Весело

  А БСП естествено трябва да ги натоварят на вагони към Сибир в любимата расия. Да не си помисли някой, че храня добри чувства към тях :)

 18. 18 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#4] от "Fiji":

  +++++++++++++
  Само дето не разбрах от декларацията - социалистическа , защо се бърка СССР с Русия , или те като "техния" патриарх другите народи не ги броят ?

 19. 19 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 479 Любопитно

  До коментар [#4] от "Fiji":

  Не знам прибалтийските републики имали ли са нещо общо с ВСВ ?

 20. 20 Профил на today
  today
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Напишете просто Стойнев, и нататъка се спестете всичко. Тоя е абсолютен комсомолец, само СССР му е в главата, съответно дрънка уникални глупости.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 21. 21 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 298 Весело

  Искам списък на "евроатлантическите ценности"! Едно, две, три и така нататък. Ако може закусващият с молитви повелител на чеверметата да ги изброи, моля!

 22. 22 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  До коментар [#21] от "Неизвестен извършител":

  1. Дипломация, НЕ война
  2. Демокарция, НЕ вождизъм
  ...

 23. 23 Профил на Dima Gromov
  Dima Gromov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#20] от "today":

  комсомолец е и спонсора на този сайт,какво лошо има да имаш родители руснаци?да си мръсен олигарх,а и почетен бизнесмен ,и да си от едно котило?пеевски-долен олигарх,прокопа-виден бизнесмен,договорились!!

 24. 24 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2082 Неутрално

  А в реалността и двете партии са на хранилка към Русия.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 25. 25 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1675 Весело

  До коментар [#14] от "aboto":

  кво не ти е ясно бе милиционерино ,"популизъм" или "демагогия" ,отдавна не е забавно ,да се правите на по тъпи отколкото сте

 26. 26 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Нещата трябва да се казват ясно-какви са тези връзки с Русия.Тавариш Ниновна трябва открито да заяви-аз искам,както и моята партия социалисти/команисти да направя официално предложение /за трети път/ България да стане част от руската федерация.Като личен пример ще накарам сина си да се прехвърли от Щатите в института на таваришт генерал Решетников и там да завърши за кагебеец.

 27. 27 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#25] от "Stewie":

  А весело ли ти е ???
  Умник .

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 29. 29 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Прав е Радев, тия са като папагали - евроатлантически ценности та евроатлантически ценности.С тези думи ли се изчерпва речникът ви, дами и господа?Ако не са атлантически тези ценности, а са само европейски какво, лошо ли е?
  —цитат от коментар 2 на НеКой


  Само европейските водят до световни войни, така че да. Нужна е по-широка рамка, особено в днешния свят, иначе всички се застопоряват в своя гьол, губят чуство за мярка, и започва да им се струва че най-важното нещо на света е да отхапят парче от съсед поради "историческа справедливост" и да наложат полицейски авторитаризъм у дома "защото са заобиколени от врагове".

 30. 30 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 138 Неутрално

  До коментар [#24] от "Darth Plagueis":

  Откъде си толкова информиран??Дай линк!

 31. 31 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  До коментар [#16] от "plebs":

  Твоята позиция е правилна. Мисълта ми е друга, че навсякъде в ЕС, а миналата година дори и в България се игнорира победата на Червената армия а изобщо и заслугата на Съветския съюз за победата и се набляга само на ''Деня на Европа''. ( Никъде не се споменава, че в Москва се отбелязва годишнината парад на Червения площад).

 32. 32 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#2] от "НеКой":

  лошо е ако се евро-азиятските "ценности". за това се уточнява посоката

  Birds of a feather flock together.
 33. 33 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 884 Гневно

  На новият "Бай Тошо", трянва да се каже, че даже Лукашенко забрани ексцесиите на тъй наречения "Безсмъртен Полк"!

  Да разлая троловете!!
 34. 34 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 884 Неутрално

  трянва
  —цитат от коментар 33 на lone_wolf


  трябва

  Да разлая троловете!!
 35. 35 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 884 Неутрално

  До коментар [#2] от "НеКой":

  Рушлямизъм, та рушлямизъм!

  Като папагал си!

  Да разлая троловете!!
 36. 36 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  евроатлантическите ценности=
  1)евроатлантически цени на тока
  2)узаконен грабеж в €н€рг€Пиката за над 3 млрд на година, за да се борим с руската зависимост и да си пълним джобовете
  3)узаконен грабеж в здравеопазването
  4)нагласени обществени поръчки
  5)усвояване на € фондове от КОЙ и сотаналите 23 олигарси, всичките свързани с ДС
  6)президенитте на България да са агенти на ДС, в краен случай на РУМНО. Примери. Роска-РУМНО, Гоц€, агент Виктор
  7)посланика на България в САЩ непременно да е агент на ДС
  8)премиерите на България да са повече или по-малко приближени на генералитета от ДС-та нали те ВСЕ ОЩЕ са гарант на "правилната" линия. Новата "правилна" линия

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 38. 38 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  "ГЕРБ се обяви за гарант за евроатлантическите ценности..."

  Защитава ги на думи! Като види зор, пуска Сидеров да ги защитава...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 39. 39 Профил на Dima Gromov
  Dima Gromov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#28] от "mitko11":

  ТОВА НАВАЛНИ ЛИ ТИ ГО шЕРНА ИЛИ АДМИНА?НЕщО за блак лайф матърс и убити афроамерикански полицаи от тийнове няма ли,или за геноцида над белия фермер в юÁР ?сякаш няма мафия и в Израел,само в Русия?За 9 ти май са ви адски слаби кликбайтовете,направо позор за админа-даже бандера не присъства в разказите ви.Жалко,мислех ви за по-умни и красиви.Още го няма списъка със европейските ценности-аз съм изостанал.кои са те,моля ви цитат?

 40. 40 Профил на Dima Gromov
  Dima Gromov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#36] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  обясните на евроинтегрираните хора от Нов Път видинско или мечка плевенско,защо едни чичковци с гелове,стават милиардери,а още асфалт няма положен.Европари за евро олигарси,този сьюз явно пак е за по-богати,а ние си пием второ качество кола и се кефим на стандарта

 41. 41 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 3270 Неутрално

  Връзките с Русия, ама децата в САЩ!
  Ваш'та майка......

 42. 42 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 400 Неутрално

  "Русия цивилизационно, духовно, икономически и политически е част от Европа","

  Путинова Русия не е нищо от гореизброеното.

  Родолюбец
 43. 43 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3740 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Прилично звучи... :)
  Европредседателски.

  В бившето време боленовци бойкотираха химна на Европа...

  Да ни е честита, впрочем, новата новия Ден на Европа!

  "Заседанието на парламента днес започна с декларации на партиите по случай Деня на Европа.

  Председателят Цвета Караянчева обяви повод на гордост, защото през последните месеци България не просто се утвърдила като отговорен и надежден член на Европейския съюз (ЕС), но и дала своя значим принос в дебата за бъдещето на общия ни европейски дом.
  Тя изрази убеденост, че всеки народен представител ще влага енергия за общите европейски цели като мир и стабилност.

  В декларация ГЕРБ обяви, че ще продължи да следва евроатлантическите ценности и ще бъде гарант за членството ни в ЕС и НАТО. За партията европейският проект е най-великият мирен проект в историята на човечеството.

  "Настоящото първо българско председателство на Съвета на ЕС ни дава възможност още по-активно да съдействаме за намиране на обединяваща визия за европейското бъдеще, което ние желаем да споделяме..."

 44. 44 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Прав е Радев, тия са като папагали - евроатлантически ценности та евроатлантически ценности.С тези думи ли се изчерпва речникът ви, дами и господа?Ако не са атлантически тези ценности, а са само европейски какво, лошо ли е?
  —цитат от коментар 2 на НеКой


  Лошо е, защото ако я нямаше атлантическата солидарност, историята на Европа днес щеше да бъде историята на един гигантски концлагер - първо немски, а после и съветски. Що се отнася до Кренвирша, когото с такова упоение цитираш, с това си изказване той за пореден път се е демаскирал като слуга на Кремъл и негова къртица в НАТО.

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 45. 45 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1723 Весело

  До коментар [#40] от "Dima Gromov":

  "....защо едни чичковци с гелове,стават милиардери,а още асфалт няма положен...."
  Защото са комунисти. Най-големият капиталист-олигарх на Пловдив - Георги Гергов, е почетен консул на Руската федерация и гласува за Путин с руския си паспорт.....

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 46. 46 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  Гербавите се стискат за Европата като удавник за сламка. Ама кохезията се разсъхва. Какво ще правят като се разпадне съвсем? Ще се предават ли или ще бягат?

 47. 47 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 400 Гневно

  До коментар [#4] от "Fiji":Не знам прибалтийските републики имали ли са нещо общо с ВСВ ?
  —цитат от коментар 19 на aboto


  Прибалтийските са имали съдбата на окупирани народи. Първо от Сталин, после от Хитлер, след това отново от Сталин. Русия, РСФСР в рамките на СССР няма признат свой принос към победата във войната. Такъв принос се признава на СССР, БССР и УССР. Тези три държави са и сред държавите, учредители на ООН. Пък путинова русия хептен няма нищо общо с победата във ВСВ.

  Родолюбец
 48. 48 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1723 Весело

  До коментар [#39] от "Dima Gromov":

  Да бъркаш Царска Русия с Руската федерация е все едно да сбъркаш православен свещеник с цигарения патриарх полковник Кирил Гундяев. Колкото до Степан Бандера, той прекарва от 5 юли 1941 г. до декември 1944 г. в концлагера Заксенхаузен, което според изкривената ви съветска логика го прави фашист.
  През есента на 1949 г. Върховният съд на Съветския съюз на закрито заседание осъжда Степан Бандера на смърт.
  На 15 октомври 1959 година до входа на дома му на Крайтмайрщрасе 7 (Kreittmayrstraße), в Мюнхен в 13:05 намират още живия Степан Бандера. Медицинската експертиза установява, че причината за смъртта е отрова. Две години по-късно, на 17 ноември 1961 г., германски съд обявява, че убиецът на Степан Бандера е бил Богдан Сташински по заповед на председателя на КГБ Александър Шелепин и ръководителя на СССР и първи секретар на ЦК на КПСС Никита Хрушчов. Богдан Сташински е стрелял в лицето на Бандера от специален пистолет с разтвор от калиев цианид. След докладно разследване убиецът е изправен пред т.нар. „процес на Сташински“ от 8 до 15 октомври 1962. Присъдата е обявена на 19 октомври – убиецът е осъден на осем години затвор.
  Германският Федерален Върховен Съд (Bundesgerichtshof) в Карлсруе потвърждава, че главният обвиняем в убийството на Бандера е съветската власт в Москва, която практикува политически тероризъм дори и след смъртта на Сталин. В интервю за московски вестник „Комсомолска правда“, публикувано на 6 декември 2005 година, бившият председател на КГБ СССР Владимир Крючков признава, заявявайки, че убийството на Степан Бандера е едно от последните отстранявания от КГБ на „нежелателни елементи“, използвайки терористични методи....

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 49. 49 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Искам списък на "евроатлантическите ценности"! Едно, две, три и така нататък. Ако може закусващият с молитви повелител на чеверметата да ги изброи, моля!
  —цитат от коментар 21 на Неизвестен извършител


  Ми ето:
  "Атлантическа харта подписана от американския президент Франклин Делано Рузвелт и британския министър-председател Уинстън Чърчил. 14 август 1941 г.

  1. САЩ и Великобритания не се стремят към териториални или други завоевания.

  2. Те няма да се съгласят с никакви териториални изменения, които не са в съгласие със свободно изразеното желание на заинтересованите народи."

  Пълният текст тук:
  https://bg.wikipedia.org/wiki/Атлантическа_харта

  Родолюбец
 50. 50 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Как така руснаците ни създават държавата преди 140 години и преди 30 години ни освобождават от тоталитаризма и българския президент не е на парада в москва

 51. 51 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1723 Весело

  До коментар [#47] от "Родолюбец":

  Ей сега руските тролове ще те убеждават, че Путин лично е забил знамето на Райхстага, а Медведев му е държал стълбата....

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 52. 52 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#13] от "selqnin":

  глупости. дрънкат ги заради феновете им .инак все на запад ги влече. е сато изключвам тези соито кгб ги е хванало за топките ама и тез не ги влече. нямат избор

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 53. 53 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2082 Неутрално

  До коментар [#30] от "victor_victim":

  Линк за кво бе, разбирач? И двете партии обслужват руския интерес у нас, и двете ще си счупят крачетата ит бързане, когато иде реч за руски проект.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 54. 54 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 884 Неутрално

  До коментар [#48] от "mitko11":

  И накрая Сташинкси, бяга на Запад...

  http://www.paragraph22.bg/22-sedmichnik/read/otroviteliat-stashinski

  Да разлая троловете!!
 55. 55 Профил на оКоМаНапрай
  оКоМаНапрай
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  На краката с два леви цървула - синята крушовската биволица и деполитизирания червен военен пенсионер БесЕпето е като слепец. Първо пребарва, после пита и обяснява.

  Посоката разбира се е Сибир, защото на запад у подредените държави за краденето дават затвор. Посока Сибир за крадене ставаш близък с президента. Или президент.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3822 Любопитно

  Когато преди години 9 май бе избран за ''Ден на Европа'', си мисля, че това е свързано с победата над фашистка Германия, в която война основната тежест и заслуга за победата има Червената армия на тогавашния Съветски съюз. Нищо подобно - целта била да се заличи споменът от тази победа и да се отбелязва някакъв си ''Ден на Европа''.
  —цитат от коментар 6 на voyko


  Хайде да обясниш какъв е този зор непрекъснато да се подчертава "основната" роля Червената армия за победата над Фашистка Германия?
  Дали изобщо щеше да я има тази "основна" роля ако на СССР не му бяха помогнали толкова много от САЩ?....
  Пък и ролята на останалите участници във войната срещу Фашистка германия съвсем не е за пренебрегване!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Германците трябва да направят вътрешно разследване защо почват масово въоръжаване и холокост

 58. 58 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3822 Любопитно

  ....В интервю за московски вестник „Комсомолска правда“, публикувано на 6 декември 2005 година, бившият председател на КГБ СССР Владимир Крючков признава, заявявайки, че убийството на Степан Бандера е едно от последните отстранявания от КГБ на „нежелателни елементи“, използвайки терористични методи........
  —цитат от коментар 48 на mitko11


  Да бе да "Едно от последните"!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 59. 59 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  До коментар [#56] от "Храбър":

  Не е съвсем така, както казваш ти. Работата е там, че на Запад изтъкват собствената си роля, а гледат да омаловажат и изобщо да игнорират ролята на Червената армия.

 60. 60 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  А БСП естествено трябва да ги натоварят на вагони към Сибир в любимата расия. Да не си помисли някой, че храня добри чувства към тях :)
  —цитат от коментар 17 на herbaltea


  Връзките на БСП не са само политически.
  Те са и икономически, и криминални, и всякакви други с изключение на честни, почтени и патриотични.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 61. 61 Профил на Иво Мончев
  Иво Мончев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Къде са нашите ценности с които сме държава близо 14 века??? Защо тях не ги споменавате и налагате? Това че понякога се обличате в национални носии е демагогия и политическо лицемерие-и други са го правили преди вас.... Защо го повтаряте и се държите като тях, а и по зле????? Нямаме ли нашите ценности не ме интересуват Европейските.........

 62. 62 Профил на Dima Gromov
  Dima Gromov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#45] от "mitko11":

  оо м0йто момче,прокопиев какъв е,"бялата якичка на разградският комсомол"-в."Труд нали,първи партизани и комунисти,Другарят костов,седесар или комунист беше или то е еднакво?Гласуваш за иванов,получаваш бойкииев!ВчЕРАшНИ КОМУНИСТИ=ВИДНИ КАПИТАЛИСТИ!!

 63. 63 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Чугуните от БСП още си мислят, че да си опозиция означава да си срещу ЕС и сЪс Расийката. Интересно, що не попитахте Станишев, като е от вашето котило, какво мисли?

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 64. 64 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1723 Весело

  До коментар [#62] от "Dima Gromov":

  С една дума - руски слуги....
  Нито един от тях не е осъдил анексията на Крим и войната в Украйна....

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  До коментар [#56] от "Храбър":Не е съвсем така, както казваш ти. Работата е там, че на Запад изтъкват собствената си роля, а гледат да омаловажат и изобщо да игнорират ролята на Червената армия.
  —цитат от коментар 59 на voyko


  Глупости!
  "Работата е там, че на Запад" не се занимават толкова много с тази, състояла се преди толкова години война, докато за Русия/СССР е от жизнено важно значение непрекъснато да се натяква на хората колко много им дължат.
  Така се поддържа и толкова западналото напоследък самочувствие у руснаците.
  Колкото до самото непрекъснато удължаване, всяко нещо си има граници. Това непрекъснато да цоцаш толкова години след войната е наглост и нахалство...А и както е оказва и интересчийство!
  Особено пък за България, за свободата на която дори един съветски войник не е паднал!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3822 Гневно

  Къде са нашите ценности с които сме държава близо 14 века??? Защо тях не ги споменавате и налагате? Това че понякога се обличате в национални носии е демагогия и политическо лицемерие-и други са го правили преди вас.... Защо го повтаряте и се държите като тях, а и по зле????? Нямаме ли нашите ценности не ме интересуват Европейските.........
  —цитат от коментар 61 на Иво Мончев


  И мен не ме интересуват руските ценности, ама разни руски подлоги непрекъснато ни ги набиват в главата!
  Аман вече от тази благодарност!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 67. 67 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3822 Гневно

  Чугуните от БСП още си мислят, че да си опозиция означава да си срещу ЕС и сЪс Расийката. Интересно, що не попитахте Станишев, като е от вашето котило, какво мисли?
  —цитат от коментар 63 на бабачко


  Понеже нямат с какво да покажат че ги има, на "Позитано" 20 се чудят каква причина да намерят за да излязат и да викат като алтави по улиците!
  Онзи ден се бяха събрали най-богатите синета и личности в България да викат срещу бедността видите ли!? Егати гаврата с хората!
  Днес ще се вика заради този основен принос на СССР за победата във война от преди повече от 70 години. После като се започнат всичките измислени битки на ужпартизаните тук и там.....Абе край нямат техните изнасилени празници!
  И кога работят тези мизерници?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  И хич да не сте си помисляли да благодарите на някой друг освен на Русия!
  Само на Русия/СССР и на никой друг....Че като дойде онзи контрабандиста на цигари ще ви направи на мат и маскара!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 389 Неутрално

  От БСП подчертаха, че има две измерения на 9 май, както и че без Дена на победата нямало да има Ден на Европа.

  ==========================================================================

  БС(К)П отново се опитва да вменява дълг за признателност към господарите й, при това като пропуска да спомене, че са били съюзници с Хитлер. Жалко и просташко!

  Денят на победата е 8 май между другото, като без него нямаше да има нито 9-ти, нито бутафорни паради като днешния. А обединена и демократична ЕВропа няма нищо общо нито с Путинстан, нито с Империята на Злото.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 70. 70 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8418 Неутрално

  " Защото Русия цивилизационно, духовно, икономически и политически е част от Европа"
  Само за българските комунисти.

 71. 71 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  Дeмoĸpaтичнa Бългapия“ пoздpaвявa вcичĸи бългapи c Дeня нa Eвpoпa. Ha 9 мaй oтбeлязвaмe ĸpaя нa вoйнaтa, ĸoятo пoгyби милиoни чoвeци. B тoзи дeн cи cпoмнямe зa yнищoжeниeтo и мъĸaтa, дo ĸoитo вoдят бoлнитe aмбиции нa caмoзaбpaвили ce диĸтaтopи, въopъжeни c идeoлoгиятa нa oмpaзaтa.

  Πpeди 73 гoдини oбaчe Eвpoпa ce paздeля c eднo злo, зa дa пocpeщнe дpyгo. Koнтинeнтът ни ce ocвoбoждaвa oт нaциcтĸaтa тoтaлитapнa cиcтeмa, нo cвoбoдaтa нe идвa зa вcичĸи. Бългapия oтнoвo ocтaвa нa гpeшнaтa cтpaнa и дaлeч oт cвoбoдaтa, paзвитиeтo и блaгoдeнcтвиeтo. Koмyниcтичecĸaтa тoтaлитapнa cиcтeмa oĸoвaвa Бългapия в пoтиcничecтвo, изocтaнaлocт и бeднocт.

  Днec Бългapия e пocтигнaлa мeчтaтa нa вcичĸи тeзи, ĸoитo пpeз цялoтo вpeмe пpoдължaвaxa дa вяpвaт, чe ниe cмe eвpoпeйци. Бългapия e чacт oт Зaпaдa и тoвa e зacлyгa нa вcичĸи дeмoĸpaти, ĸoитo пoиcĸaxa и нaпpaвиxa cтpaнaтa ни члeн нa EC и HATO.

  Cъздaдoxмe „Дeмoĸpaтичнa Бългapия“, зaщoтo днec дeмoĸpaтитe виждaмe oпacнocт cтpaнaтa ни oтнoвo дa бъдe тлacнaтa ĸъм гpeшнaтa cтpaнa. Oбeдиниxмe ce, зaщoтo имaмe oщe paбoтa зa въpшeнe и oщe мeчти зa пocтигaнe – Бългapия дa бъдe иcтинcĸa eвpoпeйcĸa cвoбoднa, paзвитa и бoгaтa дъpжaвa. Ha вcичĸи тeзи, ĸoитo paбoтят aĸтивнo Бългapия дa бъдe oтĸлoнeнa oт избpaнaтa пocoĸa, дa бъдe oтĸъcнaтa oт Зaпaдa, зa дa бъдe гpaбнaтa oт Изтoĸa, в Дeня нa Eвpoпa иcĸaмe дa ĸaжeм:

  „Дeмoĸpaтичнa Бългapия“ oтcтoявa eвpoпeйcĸия избop нa бългapcĸитe гpaждaни! Hиe cмe тyĸ, зa дa гapaнтиpaмe бъдeщeтo нa Бългapия в EC и HATO и дa oтблъcнeм вceĸи, ĸoйтo иcĸa дa ни въpнe ĸъм aзиaтcĸa диĸтaтypa!

  Hиe cмe зa cвoбoдa, a нe зa пoтиcничecтвo – в Eвpoпa xopaтa имaт cвoбoдaтa дa изpaзявaт cвoитe пoлитичecĸи идeи, a нe ca пpecлeдвaни, apecтyвaни и блъcĸaни в ĸaмиoнeтĸи ĸaтo eвpoпeйcĸитe pycнaци. Зaщoтo cвoбoдaтa e нeизмeннa цeннocт зa бългapcĸитe дeмoĸpaти.

  Hиe cмe зa cигypнocт, a нe зa пpoизвoл – въpxoвeнcтвoтo нa зaĸoнa oзнaчaвa вcичĸи дa бъдaт paвни пpeд нeгo, инcтитyциитe дa paбoтят зa гpaждaнитe, a нe дa бъдaт пpeвзeмaни oтвътpe oт интepecитe нa eднa ĸopyмпиpaнa въpxyшĸa. Зaщoтo caмo зaĸoннaтa cигypнocт ни вoди ĸъм cвoбoднo paзвитиe и бoгaтcтвo.

  Hиe cмe зa нeпpиĸocнoвeнa чacтнa coбcтвeнocт – гapaнтиpaнa oт зaĸoнa и oт cпpaвeдлив cъд пpи paзpeшaвaнe нa cпopoвeтe, a нe paзгpaбвaнa пpoизвoлнo oт инcтитyции бyxaлĸи. Зaщoтo зeмятa ни, дoмoвeтe ни и бизнecът ca зa дeцaтa и тяxнoтo бъдeщe, a нe зa cлyчaйнo oвлacтeни мyтpи

  B „Дeмoĸpaтичнa Бългapия“ вяpвaмe, чe caмo пpoдължaвaщoтo интeгpиpaнe нa Бългapия в EC и HATO мoжe дa гapaнтиpa ycлoвия зa пocтигaнeтo нa тeзи цeли. Eвpoпeйcĸият избop нa Бългapия зa нac oзнaчaвa: Дa бъдeм coлидapeн, пpeдвидим и нaдeждeн cъюзниĸ в EC и HATO;

  Дa нe cлyжим зa пpoвoдниĸ нa интepecитe нa диĸтaтopитe oт Изтoĸa;

  Дa cмe в ядpoтo нa Eвpoпa пpи peшaвaнeтo нa бъдeщeтo – бeз paзлични cĸopocти, бeз пъpвo и втopo ĸaчecтвo eвpoпeйци; Дa ĸaндидaтcтвaмe зa Бaнĸoвия cъюз нa EC и дa въвeдeм eвpoтo, дa пoлyчим пo-дoбpи ycлoвия и пoвeчe гapaнции зa пapитe ни;

  Дa пoдĸpeпим oбвъpзвaнeтo нa eвpoпeйcĸитe фoндoвe c въpxoвeнcтвoтo нa зaĸoнa ĸaтo гapaнция cpeщy aвтopитapни зaлитaния; Дa cмe чacт oт oбщитe дeйcтвия нa Eвpoпa зa oтбpaнa и зaщитa нa гpaницитe, зa дa дoнeceм пoвeчe cигypнocт нa Бългapия;

  Дa цeним тpaдициитe нa Eвpoпa, пpeвъpнaли нaшия ĸoнтинeнт в нaй-жeлaнoтo мяcтo зa живoт. Cъздaдoxмe „Дeмoĸpaтичнa Бългapия“, зa дa пpeдcтaвлявaмe вcичĸи бългapcĸи дeмoĸpaти, зa ĸoитo Eвpoпa пpoдължaвa дa бъдe ocъзнaт избop. Имeннo в Дeня нa Eвpoпa e вaжнo дa ĸaжeм яcнo:

  Имa пoлитици, ĸoитo дъpпaт Бългapия нa Изтoĸ. Ho имa и пoлитици, ĸoитo щe бpaнят eвpoпeйcĸa Бългapия. Eвpoпeйcĸa Бългapия e „Дeмoĸpaтичнa Бългapия“!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 72. 72 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  До коментар [#7] от "Cara Mia":

  Това го разбираме тези които живеем извън БГ. За мен вчера беше денят на победата/денят на приключването на военните действия на европейска земя. Днес е деня на Европа.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти! Гербояд - производната на успоредно осцилиращи мутирали до неузнаваемост хиперкубове!
 73. 73 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  Айде пак жалки водевилни изпълнения в определени роли. И Герб и БСП искат едно -да лапат еврофондове и да служат на Русия - първите по прикрито, вторите -открито.

 74. 74 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  До коментар [#36] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":

  А руските ценности - първобитен капитализъм с кагебистки олигарси, които изпомпват ресурсите на страната , лихви по заеми - достигащи до 15 и дори 18 процента, разруха в образование и здравеопазване, разбити пътища (между Москва и Петербург няма магистрала), влакове от преди половин век, амортизирани летища... На фона на тази разруха - шестват казаци и попове, извадени от нафталина на царска Русия, които осъществяват репресии и промиване на мозъци.

 75. 75 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10009 Неутрално

  Русия и БСП продължават да създават фейк новини.
  Денят на победата е 8 май. Денят на Европа е 9 май, обявен е през 1950
  По времето на Сталин 9 май не се е празнувал, защото са искали да забравят, защото е било болезнено да си спомнят тази "пирова победа". По времето на Хрушчов тази "традиция" да забравят е продължила. Чак по времето на Брежнев пре 1965 година са празнували 9 май и чак тогава са го обявили за Ден на Победата и не са го празнували редовно. През цялото време военните инвалиди са нямали право да се появяват на публични места за да не напомнят за цената на "победата".
  Победителката изгледа как разрушената "победена" Германия задмина ссср и Русия през годините.
  Не искам да напомням на кого да сме благодарни (на СССР, разбира се) за изваждането ни от плана Маршал, една от причините за драстичната икономическа и ценностна разлика между нас и Запада.
  Не искам да напомням и как "победена" Германия през 90-те години плати цялото преместване, строителство на жилища и логистика по релокацията на семействата на руската армия в източна Германия. Путин е бил наблюдател и това е едно от униженията, които е понесъл. Те обаче не свършват :)
  Затова госпожо Нинова и другите като нея: Не, благодаря! Не сте прави! Не искам да кажа, че лъжете целенасочено, но си го мисля :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK