БЗНС иска общи действия с ДСБ и ново демократично обединение

Николай Ненчев

© Юлия Лазарова

Николай НенчевБЗНС потвърждава добрите си отношения и воля за общи действия с традиционния си партньор Демократи за силна България и другите политически организации, готови да работят за реформирана, европейска, просперираща и достойна България. Това се казва в решение на Управителния съвет на БЗНС, който се проведе днес в София.


В документа пише, че БЗНС взема поука от провалената формула на обединение в Реформаторския блок, като настоява за балансирано и отговорно изграждане на ново работещо обединение между демократите. Общата кауза, която обединява голяма част от извънпарламентарната опозиция е да проведе тежката битка за запазване на европейската идентичност и сигурност на страната, пише още в решенията на органа на БЗНС. "Убедени сме, че само силен политически субект с ясни отговорности, поети ангажименти и гаранции за последователност и принципност във водената политика ще убеди обществото, че алтернатива на сегашната ситуация има", декларират земеделците.


Преди месец бе учредено обединението "Демократична България" в което освен ДСБ участват "Да, България", и партия "Зелените". Тогава бе обяснено, че се изчаква Управителният съвет на БЗНС да вземе решение за да се присъдени и партията на Николай Ненчев към обединението. Петата партия - ДЕОС с която четирите формации излизаха често с общи политически позиции се разпусна. Планът на "Демократична България" е партиите да се коалират за избори, като е в възможно и включването на други демократични формации.
Управителният съвет на земеделците заявява категоричната си политическа воля да отстоява пълноценното участие на България в структурите на ЕС и НАТО и изразява разочарованието си от подлагането на българското общество на масирана антиевропейска пропаганда и от провала на парламентарното мнозинство по отношение членството на България в НАТО.


Земеделците на Николай Ненчев призовават Светия синод да се завърне към възрожденските си традиции, да се еманципира от натиска на патриаршиите в Цариград и най-вече в Москва, и още този месец по повод честване на 1000 години от основаването на Охридската архиепископия да извърши съвместна света евхаристия с Македонската православна църква.


БЗНС приветства оправдателната присъда на три инстанции на Николай Ненчев по абсурдното обвинение за спасяването на "Интендантско обслужване" ЕАД. Този факт ни прави по-убедени във възтържествуването на справедливостта и е знаков успех в битката срещу мафията, смятат земеделците. Бившият министър на отбраната Николай Ненчев е подсъдим по още едно дело - за ремонта на МИГ-овете в Полша, като според БЗНС това е "пореден опит на задкулисието и неговите представители във висите държавни институции за политическо преследване срещу Николай Ненчев и провежданата от него ясна атлантическа политика като министър на отбраната."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK