Симеонов отвръща на удара - предлага и ДДС за хазарта

Валери Симеонов

© Николай Дойчинов

Валери СимеоновПодкрепям всяко предложение за увеличаване на данъка върху хазарта, каза вицепремиерът Валери Симеонов след срещата си парламентарната група на "Воля" за внесените от негови депутати законопроекти.


"Тази демонстративна кампания, въпреки че я очаквахме, преминава границата. Така че - каквото повикало, такова се обадило. Сега, най-вероятно при обсъждането на проекта в комисията за проекта, ще поискаме и налагането на съответните данъци за хазарта", каза Симеонов. Той имаше предвид позицията на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), в която се възразява срещу ограничаване на рекламата и в която се изразява подозрение, че зад законотворчеството им стоят "неясни интереси", както и публикации с такива внушения. Срещу ограниченията се обявиха и от БФС и клубовете.


"Съпротивата беше очаквана. Сигурен съм, че колегите от парламентарните групи в Народното събрание, които изразиха вече своята подкрепа, са я очаквали. Би трябвало да са я поставили предварително в разчетите и след като категорично казаха, че ще подкрепят Закона за хазарта, очаквам това да стане", каза Симеонов. За призивите с призива към народа да спаси националната си лотария, Симеонов каза, че това му звучи като стадо акули, които призовават да не се посяга върху мечтите на младите рибки.
Симеонов добави, че в промените за Закона за хазарта, внесени от НФСБ, не предвиждат промени в данъците за хазарта и въвеждане на ДДС. В момента се плащат 15% данък върху всеки залог, докато ДДС за всички останали стоки и услуги е 20%. "Аз декларирах, че ще подкрепим всяко предложение за увеличаване на данъка върху хазарта. В момента Българският спортен тотализатор е единственият законен източник на средства за българския спорт и е поставен в много неизгодно положение. Неговият периметър е изключително много ограничаван от 2012 г. досега. Той е загубил страшно много средства. Следователно и средствата за спорта са толкова драстично намалени", обясни Симеонов. Според него трябва да се помисли за изискване частните хазартни оператори да заделят средства за спорт.


Срещата с "Воля" според Симеонов е минала добре и получил принципно съгласие за всичките (четири) законопроекти, но предстоят да бъдат прецизирани някои текстове.


От ГЕРБ и БСП вече обявиха, че ще подкрепят ограниченията за лотарийните игри.

Ключови думи към статията:

Коментари (122)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на jelezo
  jelezo
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Напълно подкрепям Симеонов в случая!

 2. 2 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 225 Весело

  Ех, Валери! Никак не ти е лесно.
  Искаш тишина на плажа под звездното небе, ама Те не щат.
  Сега погна и хазарта.
  Абе зарежи човеците и си гледай кефа.
  Ако не ги излъжат Те, друг ще ги излъже.
  Народът иска да бъде забелязан.
  Трябват му зрелища.
  Европейският ни дом има нужда и от помийна яма, дето се вика.

 3. 3 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 326 Неутрално

  "За призивите с призива към народа да спаси националната си лотария, Симеонов каза, че това му звучи като стадо акули, които призовават да не се посяга върху мечтите на младите рибки."

  Нещо такова е.

 4. 4 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Евала на Симеонов,може да не знае как да се изказва и как точно да постъпва за много неща,но в крайна сметка се опитва да прави реформи в правилна посока и има постоянство при него.

 5. 5 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 908 Неутрално


  Напълно подкрепям и въвеждането на ДДС и повишаване на базисната данъчна ставка върху хазарта. Браво на Симеонов /иначе не особено почитан от мен/ че посегна на интересите на хазартната мафия и нейния отвратителен бос Черепа! В няколко правителства този тип си имаше и министър! Орешарски на няколко пъти блокира вдигането на данъците и му спестяваше по 75 млн годишно от данъци.

 6. 6 Профил на СърПичук
  СърПичук
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Твърдо ЗА, ограничаване на хазарта, и увеличаване на данъка за него!

  Подпис - електронен ;)
 7. 7 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2992 Гневно

  Рекламата на "лотарийните" игри няма място в ефира!Никой не трябва да помага на една група едри мошеници да узаконяват мръсните си пари!Всеки недоучил който търка "билетчета" узаконява крадците.....и им помага!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 8. 8 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 741 Неутрално

  "Национална"? Частниците трябва да бъдат заставени да боравят по-акуратно с този термин.

  No Pain No Gain
 9. 9 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  Скъсайте ги от данъци тези кожодери и паразити!!!

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 10. 10 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "Твърди се също така, че с измененията ще отиват по-малко пари за спорта, и то не само като отчисления, но и като субсидиране на клубовете.

  Те ли твърдят това?!
  Да.
  Това е повече от нагло. Ако някой си направи труда да провери каква част от необходимите средства за издържане на големите клубове се предоставят във вид на спонсорство, веднага ще види, че е 3% от необходимите средства за издържането на „Левски“ и малко над 3% за издържането на ЦСКА. Колко нагъл трябва да си, за да даваш такива нищожни средства за подпомагане на определени клубове… "
  https://clubz.bg/67887-valeri_simeonov_pred_klub_z_sledva_vyvejdane_na_dds_za_hazarta

 11. 11 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Като са казали А, да кажат и Б! Да задължат мобилните оператори да не допускат непоискани съобщения и реклами с цел кражба на пари от потребителите!

 12. 12 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 927 Неутрално

  Този човек е единственото светло петно в управляващата коалиция.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 13. 13 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5380 Неутрално

  Дано доведе до край всичко свързано с хазарта. За "шумотевицата" по Черноморието май все още е неясна ситуацията, а лятото идва.

 14. 14 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  Оня гнусен бръснат плуж.ек бахаров направо му се плачка. Гледаме и него са го включили да си защитава неговия "глебец" и чуждите мечти.

  Тия направо ни връщат у Комунизъма...

 15. 15 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Валерко може и да е ръб, но в някои случаи страшно ми харесва.
  Гласувам с две ръце.
  Щом на лекарствата, храните и книгите има ДДС, защо да няма за комарджиите.

 16. 16 Профил на kmy56562160
  kmy56562160
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Валери Симеонов може да е всякакъв, но до момента си играе картите безупречно. Ако продължава в същия дух на следващите избори и без руските подлоги ВМРО и Атака ще има съществен резултат. Предложенията му са абсолютно адекватни.

 17. 17 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Хм, Васил Божков, щатният сътрудник Красимир Гергов и клиентката на Цв.Василев Силва Зурлева щели да загубят най-много от липсата на реклами:

  "Доста нескопосано, доста съшито с бели конци е това симулиране на недоволство и идва от конкретно засегнатите, а именно КРИБ, в която членува "Нове холдинг" – основната фирма на Васил Божков, и АБРО, на която членове са Нова тв и бТВ, основните потърпевши от това, че ще загубят приходи от реклама."
  https://clubz.bg/67887-valeri_simeonov_pred_klub_z_sledva_vyvejdane_na_dds_za_hazarta

 18. 18 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 658 Неутрално
 19. 19 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Питам защо няма ДДС върху хазарта. Значи млекото и хлябът, които са жизненонеобходими, ще се облагат с ДДС, а хазарта не. Що за държава сме ние,
  да не облагаме с данъци най-паразитната сфера, а именно хазартът. Там не се създават блага, няма никаква полза от съществуването му, освен да пълни гушите на разни шмекери, приближени до властта.

 20. 20 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Не съм фен на валерката- но подкрепям ВСИÜИ мерки срещу хазартната мафия!
  Който и да е казал на валерката да говори- онова което казва го ПОДКРЕПЯМ!!!

 21. 21 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Данък върху дохода от хазарт има ли?

 22. 22 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 351 Неутрално

  Бахтии управляваната от другаря Борисов държава, която прибира 20% ДДС върху лекарствата и не събира ДДС от хазарта!

  Кво е това чудо бе, Борисов?

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 23. 23 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 886 Неутрално

  За призивите с призива към народа да спаси националната си лотария, Симеонов каза, че това му звучи като стадо акули, които призовават да не се посяга върху мечтите на младите рибки.

  Лотарията не е национална а си е частна. Като прочетете как се изплащат печалбите едва ли ще заиграете отново.

 24. 24 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Валерко може и да е ръб, но в някои случаи страшно ми харесва.Гласувам с две ръце.Щом на лекарствата, храните и книгите има ДДС, защо да няма за комарджиите.
  —цитат от коментар 15 на НеКой


  До коментар [#15] от "НеКой":

  Щото ще те метнат. :) Рекламата им е разход с ДДС, биха получили право да си приспадат ДДС. А най-важното според мен е, че те НЕ произвеждат добавена стойност.
  В.Симеонов дава и бюджета на БСТ. Би трябвало подобна схема да се приложи за всички, евентуално с неголеми корекции в оставащите за спорт и издръжка 35%:

  "Българският спортен тотализатор не е закъснял, но той е длъжен да разпределя всички свои средства по една стриктна схема, а частните хазартни оператори имат едно-единствено задължение – да платят едни 15% и даже нямат задължението да върнат 50 на сто като тотализатора. Нито пък да заделят 18% за спорт, нито да отделят за възстановяване на собствените си разходи 17на сто."
  https://clubz.bg/67887-valeri_simeonov_pred_klub_z_sledva_vyvejdane_na_dds_za_hazarta

 25. 25 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Браво бе Валерка, не съм ти фен, ама печелиш точки....

 26. 26 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 903 Любопитно

  Аз също подкрепям вдигането на данъка върху хазарта, нека стане 50% дори. А сега виждам, че "ударените" от това предложение са предприели кампания за защита на лотарията с подписка, която изскача веднага, след като заредиш страницата им... Мошеници, ей...

 27. 27 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Не съм мислил, че ще го кажа, но ето:
  Удри, бай Валери, с теб съм!

  седеньето го зголемува задникот
 28. 28 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Валерката си постила добре за следващите избори.

 29. 29 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 299 Неутрално

  ДДС върху хазарта трябва да е поне двойно, в сравнението с масовите 20%!

 30. 30 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2705 Неутрално

  Не знам дали Европейските закони ни дава право да върне лотарията/ тотото в Държавата. Да се спре това тласкане към ХАЗАРТ. Иначе за тия КРИБ , МРИБ са ясни ! Олигархията се брани

 31. 31 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  ДДС върху Мечтите ееее. Ма моля ви се само това нидейте иска, че ще станем за смех на цел свет

 32. 32 Профил на cassiny
  cassiny
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Бедния Симеонов....
  Разчитал на дадената МУ дума от ГЕРБ и БСП.
  Той и един БИВШ Министър На Правосъдието разчиташе, на подкрепа от първите, ама...бе всички знаем какво стана.

  П.С.
  Много ме зарадва масираната контра атака от 4-5 страни срещу този законопроект.
  На улицата ще изляза ако трябва и ще го подкрепя и заитя със гражданскиата си позиция този законопроект :)

 33. 33 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  др.Горанов какво мисли по въпроса?

 34. 34 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Доста позакъсняло.но в правилната посока..:-) То в момента за спорг в България се възприема търканено на билетчета и залагане на мач и гледането му по тиви-то с бира в ръка..:-)

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 35. 35 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  Ще си направи ли КОЙ харакири? С хазарта са свързани не само хазартните босове, а и политическата класа, медиите, едрият бизнес. Хазартът захранва порочната система на паралелната държава. Валери Симеонов много добре го знае, той е част от тази система. Най-много да стане както с борбата с корупцията – да измислят начин да ни накарат да си мислим, че държавата прави нещо – а то нещо, като нищо.

 36. 36 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#19] от "proza":
  До коментар [#22] от "b_52_strato":
  До коментар [#29] от "J.J.":

  Липсата на логика в ДДС за хазарта дадох в ком.24. Минусите ви са от мен.

 37. 37 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3271 Весело

  пропускате дълбоко социалната роля на лотарията , все пак според рекламата 90% от спечелилите са социално слаби , безработни и пенсионери , тоест всеки лев даден от пенсионер е спасен от измамници и шанс за светло бъдеще .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 38. 38 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 293 Неутрално
 39. 39 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Леле! Никога и през ум не ми е минавало, че ще подкрепя Симеонката, ма на, кво ли не се случва по тая земя... ПОДКРЕПЯМ!!!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 40. 40 Профил на Чимиджимичамиджоми
  Чимиджимичамиджоми
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#37] от "дерибеев":

  Това е един от най-тъпите аргументи, които някога съм чувал. Дори да оберат бабичка веднъж, шансът за рецидив е малък, докато при логариите е точно обратното - там наливаш все повече и повече.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 41. 41 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 334 Любопитно

  До коментар [#14] от "Хи-хи":

  Бахаров защитава законните си доходи. Другите клакьори, повечето на държавна или обществена служба, какво защитават, това е въпросът.

 42. 42 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3271 Любопитно

  До коментар [#39] от "Чимиджимичамиджоми":

  настроение "весело" не ти ли нашепва ирония

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 43. 43 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Бахаров винаги е бил слаб артист, но в ролята на кръчмарски клакьор се справя отлично.

  седеньето го зголемува задникот
 44. 44 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  Е това вече ще бъде сериозна крачка. Не 20% а 50 % минимум трябва да е ставката. Хазарта в САЩ е наврян само в едно две населени места, а тука както върви и в село с двама жители ще открият игрална зала и пункт за продажба на билети.
  Е при тоя бизнес трябва да има ексклузивни права само държавата.

 45. 45 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 497 Весело
 46. 46 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 497 Весело

  "стадо акули, които призовават да не се посяга върху мечтите на младите рибки" - АААА аааааааааа ХА ХА ХА ХА ХА ХА

 47. 47 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Данък върху дохода от хазарт има ли?
  —цитат от коментар 21 на puknatastotinka


  7%, вместо стандартните 10%...

 48. 48 Профил на inikolaev
  inikolaev
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Веднъж да съм съгласен със Симеонов

 49. 49 Профил на ksarax
  ksarax
  Рейтинг: 290 Неутрално

  До коментар [#44] от "dorn":

  Направо 100% и да се разпределят за:

  - пенсионери, че да ги метнат през джама щото някой им се е обадил

  - за малки дечица, че да имат за по-качествени бои за свастиките

  - за спортистите ни, че ядат и да пият и накрая "еми нямахме късмет, готвим се за следващото"

  - за младите майки, че да имат за цигарки (вече и в заведеният по Валери ) и бира по детските площадки

 50. 50 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 1961 Неутрално

  До коментар [#36] от "plebs":

  ДДС в/у хазарта си е висш пилотаж, занимаващ самия Върховен съд на Европейския съюз.

  Определени видове хазарт са освободени от ДДС (решение 10.6.2010 – C-58/09 Leo-Libera).
  Други не.

 51. 51 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Ех, Валери! Никак не ти е лесно.Искаш тишина на плажа под звездното небе, ама Те не щат.Сега погна и хазарта.Абе зарежи човеците и си гледай кефа.Ако не ги излъжат Те, друг ще ги излъже.Народът иска да бъде забелязан.Трябват му зрелища.Европейският ни дом има нужда и от помийна яма, дето се вика.
  —цитат от коментар 2 на ruby: бог да храни поповете. Защо аз!!!


  Тука имат проблем с чувството за хумор.Искрено Ви съчувствам.

 52. 52 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Удри, Варелко! Удри по "стадото" акули!

  Мома, връщай 12 и 12А!
 53. 53 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 1961 Неутрално  Значи не забравяйте факта, че ДДС не се плаща от предприемача(ите), а от крайния частен клиент.

  Така, че преди да викате ура, седнете и направете сметката с тънкия молив.

 54. 54 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  До коментар [#36] от "plebs":ДДС в/у хазарта си е висш пилотаж, занимаващ самия Върховен съд на Европейския съюз.Определени видове хазарт са освободени от ДДС (решение 10.6.2010 – C-58/09 Leo-Libera). Други не.
  —цитат от коментар 50 на Ф.Нинов


  Облагането не е само ДДС. ДДС-то се плаща от потребителите, които търкат билетчетата. А данъците върху доходите и печалбата се плащат от бизнеса. Ето там може да се мисли за по-големи ставки.

  Защо държавата да осигурява (на практика) монопол на тези машини за пари? Поне да получава достатъчно приходи в бюджета от това.

 55. 55 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1794 Неутрално

  До коментар [#37] от "дерибеев":Това е един от най-тъпите аргументи, които някога съм чувал. Дори да оберат бабичка веднъж, шансът за рецидив е малък, докато при логариите е точно обратното - там наливаш все повече и повече.
  —цитат от коментар 40 на Чимиджимичамиджоми


  Шансът за рецидив не мисля, че е малък. Вчера на пазара чух две лели да си споделят, едната обирана от джепчийки 6 пъти, другата един път. Сега, че джепчийките са напаст е видимо, но очевидно има хора, които ходят с надпис "обери ме". След като паднаха пирамидите, хората повярваха в банките, които по виденов също се оказаха пирамиди и се сринаха... .
  А той дерибейката се опитва да се шегува :)

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 56. 56 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  Ковфедерацията на Работодателите и Индустриалците в България (КРИБ) вместо с индустриализиране на страната ни се занимава с Хазарт. ДДС било 15%, а преди 2 или 3 месеца четох някъде за 10% - 10 или 15 това е било едва ли не държавна тайна! Бокова тайна? Наложена от оня далавераджия Симеон, за да се отблагодари на В. Божков!

  Просто давате ли си сметка що за плужуци са наредени на първата редица на милата ни Татковина?

 57. 57 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  Такса пране трябва да се повиши.

 58. 58 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 1961 Неутрално

  До коментар [#54] от "razor":

  Точно така!

  ДДС не е толкова фасулски проста материя, така, че широката публика може да си запише следното правило в тефтеря:

  "Говорят ли ти за ДДС - значи ще касират от крайния потребител. Предприемачът ДДС н'гуибе!"

 59. 59 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4916 Неутрално

  Много добра идея, да плащат и да не се правят на дяволи.

 60. 60 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  Та казва Държавата - ще ти дам право да сложиш на пазара "машина за пари". И САМО НА ТЕБ ще го дам, няма да има други машини.

  Хората ще пускат в машината пари, с надеждата да спечелят - и някои наистина ще печелят. На всеки лев, пуснат в машината, ти ще печелиш по 2 лв. (чиста печалба, като си приспаднеш разходите и изплатените печалби на хората). От тази чиста печалба трябва да ми даваш (на държавата, де) Х лв.

  Пита се в задачата, колко трябва за е числото Х???

 61. 61 Профил на C est la vie
  C est la vie
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Колко много хора подкрепят ДДС върху хазарта. Не знам дали си дават сметка че този данък облага потребителите. ДДС не взима от печалбата на хазартната фирма. Тя е задължена да обложи потребителите, да събере данъка и да го предаде на държавата. Най-много разни ДДС схеми да възникнат. Да им увеличат данъка върху залозите от 15 на 30 % би било по-добре. Да обложат дохода от хазарт с 50%, защото не е доход от труд. Облагането на дохода от хазарт ще ограничи прането на пари. В момента хазартните фирми са големи перачници. Рекламата по медиите и билбордовете да се забрани! Да им направят един бг Лас Вегас в Кърджали със специален закон, но първо да питат местните дали искат.

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 62. 62 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3708 Неутрално

  Точно така - срещу олигархията друго не работи ! Поздравления за подобна позиция и дано не остане изолирана !

 63. 63 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 1961 Неутрално

  До коментар [#61] от "б_еко - върнете стария Дневник":

  Интересна е ситуацията, когато някой човечец вземе, че спечели нещо (уцели кьоравото) и черепът му изплати печалба с вкл. ДДС, което човечецът ще трябва да предадае по-нататък на държавата (НАП).
  За да го стори, човечецът трябва да е регистриран ДДС-субект.

 64. 64 Профил на миро родозов
  миро родозов
  Рейтинг: 333 Неутрално

  До коментар [#8] от "tokkay":

  нещо такова си мислех и аз. от къв на къв им се разрешава подобна наглост ? национална само ако има общо с държавата. тва нещо като федерален резерв - втф

 65. 65 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Валка,
  При малко усилия от прокуратурата и разбира се карт-бланш от големите мутри с власт, тези всичките мошеници са за затваряне и конфискация.
  Вчера оня артист дългуч водещ от хазартните измами, естествено с пълна гуша и той, без срам участва в тази кампания с думите:
  "Не отнемайте мечтите на хората"
  Е, това е вече върха на наглостта на тия престъпни измамници. Отвратително е да злоупотребяваш с мизерията на хората. Това е по-страшно от телефонните измами и също толкова престъпно!

 66. 66 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Аз съм за! Защо ДДС върху най-необходимите стоки ще е по-високо от това за хазарта!? Значи на дядо ми Пенчо го цакат 20% да си купи хляб, и 15% да си пусне еврофутбол? После каво не било наред, и защо има изкривяване на инициативите в България.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 67. 67 Профил на Damyan Ganchev
  Damyan Ganchev
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#58] от "Ф.Нинов":

  и какъв е проблема, нали акциз върху тютюна плаща само пушача, акциз върху алкохола само пияча. Комарджиите ще плащат ДДС, и толкова. Няма как някой да получи награда с ДДС, и да трябва да го предаде на държавата, също както си купуваме кисело мляко с ДДС и не ни се приспада нищо.

 68. 68 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Много съм любопитна да видя края на драмата. Да видя кой има най-голяма изгода от хазарта и кой най-много си пълни джобовете, без да плаща.

 69. 69 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Не мога да повярвам, но и аз подкрепям Симеонов, а кампанията за хазарта е наистина феноменална- били раздали 1.5млрд, а защо не кажете колко събрахте???

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 70. 70 Профил на невалиден
  невалиден
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#4] от "gembirdkz":

  като връщането на пушенето в заведенията ли?

  поручик Т.
 71. 71 Профил на burgazliya
  burgazliya
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Сименов ще бъде подведен. Нама да му мине законопроектът. Черепа ще развърже кесията и всичко ще се потули. Иначе, адмирации, че се осмелява да ограничи това безобразие.

 72. 72 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 1961 Неутрално

  До коментар [#67] от "Damyan Ganchev":

  Значи в момента този 15%-тов данък в/у хазарта (оборота на всеки залог) е един вид акциз.

  Като сложат към него още 20% ДДС он-топ би трябвало само най-големите шматки да продължат да играят хазарт.

  Като краен потребител на кисело мляко ти не си в ситуацията да получаваш пари в кеш от магазина, че вчера си влизал в него.

  Когато говорим за Данък Добавена Стойност (ДДС) трябва да си представим веригата на тази така наречена добавена стойност. При хазарта не е толкова просто, защото няма ясна крайна дестинация, поглъщаща изцяло добавената стойност.

 73. 73 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Да им спретнат едно хубаво ДДС - съгласен съм.

 74. 74 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Симеонов има моят глас на следващите избори особено ако се яви без двамата руски подлоги в сегашната му коалиция.

 75. 75 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Че защо досега хазартът е бил освободен от ддс? Що за привилегировано положение точно на хазарта? Именно той трябва да е обложен с най-висок данък! И много странен тандем го защитава - съюз на работодателите (??) и спортна федерация(??). Какви са тези работодатели и спортисти, дето толкова милеят за хазарта? И що за абсурдна аргументация ползват?

  Мърфи е оптимист!
 76. 76 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 1961 Неутрално  Значи правете разлика м/у данък оборт и ДДС.
  Това са две съвсеееем разалични бири.

 77. 77 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  ДДС не трябва ... само спиране не постоянното зомбиране от екраните. Гледал съм и други национални телевизии, ама такова облъчване по няколко пъти на час няма никъде! Тази глупост с "отнетите мечти" направо кърти... и да напомня за "мечтателите" да знаят, че голяма печалба могат и да не доживеят да им я изплатят :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 78. 78 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1135 Неутрално

  До коментар [#72] от "Ф.Нинов":

  Нямам нищо против повишаване на акциза... и не вярвам въобще, че у нас той е един от най- високите ... еле па на тия от "национална" лотария :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 79. 79 Профил на васил козарев
  васил козарев
  Рейтинг: 218 Неутрално

  Подкрепям увеличение на данъка върху хазарта. Това би подействало като "спирачка" за развитието на този сектор, който е с негативно въздействие откъм моралната страна на нещата. Обаче, забрана на рекламите, ми идва малко като "много шум за нищо" и ПР кампания. Не виждам, как липсата на реклами, ще възпре индивида да дава пари за билети, ротативки или залози за спортни състезания.
  Отделно, букмейкърите спонсорират спортни клубове, това си е и социална ангажираност, понеже спортните дружества съсредоточават върху себе си вниманието на много хора. Излишно е да казвам, че когато отборът ти върви добре, побеждава, печели трофеи, си оказва влиянието върху настроението на индивида, който в масовия случай е работник. Хубаво е управляващите да помислят и върху тази страна на нещата. Не е като в Англия и Испания букмейкъри да не спонсорират футболни клубове.

 80. 80 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 1961 Неутрално

  До коментар [#78] от "ь":

  Значи проблемът се състои в това, че широката публика няма ясно понятие от ДДС и от същината на добавената стойност.

  В други области нещата са по-лесни, защото има разбиране по тематиката.
  Например дали е имало дузпа или не?
  Дали може да караме дизеловите автомобили с бензин, за да избегнем замърсяването на въздуха или не?

  ДДС е доста по-абстрактна област.... и си иска разбиране.

 81. 81 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  Валерката си постила добре за следващите избори.
  —цитат от коментар 28 на truly  Така е и го аплодирам, но къде са Христо, Радан и другите да го подкрепят, макар, че са извънпарламентарна опозиция ? И по въпроса за рестарта на " Белене " пуснаха някаква декларация и ... толкова ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 82. 82 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2126 Неутрално

  До коментар [#30] от "dejmos":


  " Олигархията се брани . "


  Всички те са или ДС-ченгета, или деца на такива !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 83. 83 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  ...Какви са тези работодатели и спортисти, дето толкова милеят за хазарта? И що за абсурдна аргументация ползват?
  —цитат от коментар 75 на султана глаушева


  Този път ти сложих (+).
  Иначе дето се учудваш какви са тези работодатели и "спортисти"? Ами все милиционери.
  Ще кажеш, че съм банален, но у нас всичко е банално - на първата редица са все милиционери и ДС ченгета.

 84. 84 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 609 Неутрално

  До коментар [#41] от "hammurabi":

  Вероятно по договор е длъжен. Ликът му е купен изцяло.

 85. 85 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 442 Весело

  далавери симеонов май много си повярва че е някакъв фактор а на бай суджук дали му стиска някои постоянно да му клати правителството:)))

 86. 86 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 442 Весело

  ама и далавери като вкара закон всяка неделя всички на църква,ще видим колко го подкрепяте:))

 87. 87 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2107 Неутрално

  абе защо ще облагате бедните олигарсси пак ,те не са свикнали да плащат каквито и да е данъци ,как може така .

 88. 88 Профил на kpzstudio
  kpzstudio
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#11] от "himler":

  И за какво е навхърлянето върху хазарта? Никой не задължава хората да играят хазарт нали така? А и не лъжат, поне не открито.
  Операторите са много много по голям и сериозен проблем. Правят си каквото искат. Само циганята не могат да пипнат, щото реално на книга няма какво да им вземат.
  Ама и от тия пак при желания може да има оттърване.

  Но от електроразпределителните оттърване няма! Могат да си надписват колкото си искат. И въпреки че измениха наредбата да изключват при 2 неплатени сметки могат да те изключат и при една неплатена и никой нищо не може и не искам да им направи.

  kpzstudio точка com
 89. 89 Профил на kpzstudio
  kpzstudio
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Къф смешен възтторг пред поредната безполезна тъпня на тоя тъпанар. Прах в очите. Да се занимаят с теле операторите и енергоразпределителните. Ама не им стиска.
  Гинка Пенка, ЧЕЗ, ВЕФ НАИВЕНИВН и фотозеленоволтаиците на БТ крадливата пасмина и всички негови бизнес крадливи дружки или конкуренти.
  Баси кви наивни коментари. Тъпометъра ще се счупи.

  kpzstudio точка com
 90. 90 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#89] от "kpzstudio":

  далавери следва пътя на бай суджук ,с евтин пиар да стигне върховете на държавата но почувства ли се баце застрашен,с далавери е свършено:))инак нека си бори шума по морето:)))

 91. 91 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 279 Весело

  Най ми е забавно, че такъв популист като Далавери Симеонов прескача като пчеличка от тема в тема, да си поддържа рейтинга. Преди няколко години щеше да оправя енергетиката като шеф на парламентарната комисия по енергетика, по цял ден се пенеше как ще прави енергийни одити, как имало дестки нарушения, как ще затваря ВЕИ паркове и ще прекратява незаконни договори. Нътцки - един договор не прекрати, един парк не затвори.
  После тръгна да строи Великата Ограда за да ни спаси от "милиардите" емигранти, които ще опустошат "богатата ни развита и благоустроена" китна родина като египетски скакалци. Похарчи едни пари да опънат метална мрежа на бетонови колове, но се оказа, че емигрантите, които и без това не са толкова много, защото минават основно през Гърция, нямат проблем да прескочат Великата Ограда и на един крак. А и тези които минават, се оказа, че го правят с помощта на активисти от другите петреОти - атака. Цирк!
  После се пребори на бързо със шума по нощните заведения край морето, както знаем, вече никой там не смее музика да пусне хаха
  Сега скача на друга "популистка" тема, да спаси народа от алчните хазартни босове. Луд умора нема, най-малко Далавери!

 92. 92 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#91] от "idiotstavrev":

  интересно само що толкова умни и красиви му се водят по акъла:)

 93. 93 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  Моето скромно мнение е, че има два варианта:
  - Първи вариант: В интерес на гражданите да бъде ограничена рекламата и разпространението на хазартните игри
  - Втори вариант: Майната им на гражданите, като искат да се вътрят и да си "мечтаят". Важното е бюджетът да не губи. Затова - данък от 50% върху приходите от залози. Всички са доволни - гражданите продължават да търкат талони, телевизиите пълнят гуши, бюджетът сяда на софрата на организаторите и прибира 660 млн. лв. годишно, организаторите прибират и те по 660 млн. лв. Е, вярно не са 1,33 млрд. ама колкото - толкова.

 94. 94 Профил на томат
  томат
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Да гепят Нова ТВ искат. Ще я лишат от приходи и ще я купят на по-ниска цена. Миналата година Нац. лотария рекламира 80% в групата на Нова

 95. 95 Профил на today
  today
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Много е нагло да поиска ДДС не защото принципно трябва да се събира такъв данък, а защото били против негов проект на закон! Това пределно ясно показва манталитета на Симеонов.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 96. 96 Профил на D
  D
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Що аз като търговец и вносител плащам ДДС, а тези не могат? Искам и аз да не плащам. Тези с по един лиценз гушат милиони, а балъците си плащат 20%. Ма нямам лоби в парламента...

 97. 97 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 1961 Неутрално

  До коментар [#96] от "D":

  Цъ.
  Не ти, търговецът, плаща ДДС, а крайният потребител.

 98. 98 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#96] от "D":

  плащат достатъчно сега,15 % върху оборота и другите данъци

  хора,търкайте и вие билети ве,стига сте злобяли,не всеки може да печели от въздуха:)

 99. 99 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 1961 Неутрално

  значи Bill Benter е успял да създаде алгоритъм, увеличаващ значигелно шансовете му при конни залагания в Хонг Конг.

  Първото огромно предизвикателство са били 17%-товата такса, касирана от хонгконгската хазартна агенция, вкарваща 25% от постъпленията на целия бюджет в Хонг Конг.... демек 1/4 от бюджета иде от конните надбягвания.

 100. 100 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#22] от "b_52_strato":

  Посткомунистически Олигархичен режим!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK