БСП внесе предложение за отмяна на мораториума за "Белене"

Таско Ерменков

© Георги Кожухаров

Таско ЕрменковПарламентарната група на БСП внесе предложение в деловодството на парламента, с което се иска отмяна на мораториума върху АЕЦ "Белене", съобщи депутатът Таско Ерменков.


"Стоим зад реализацията на проекта. Това е ясен знак към всички инвеститори, че ние сме научили уроците от миналото, че няма да имаме промени в бъдеще в политиката по реализиране на проекта "Белене", който е необходим за развитието на икономиката на държавата", каза Ерменков.


Засега имаме заявени три намерения за инвестиционни намерения за проекта АЕЦ "Белене" – на китайската компания CNNC, на "Фраматом" и на руската "Росатом", каза вчера зам.-председателят на парламентарната комисия по енергетика Валентин Николов, която обсъди приетия от Министерския съвет доклад за АЕЦ "Белене". В него има три варианта- да не се прави нищо, оборудването да се продаде или да се търси стратегически инвеститор с условието да не се дава държавна гаранция и да не се поема ангажимент за изкупуване на тока.
На 12 май премиерът Бойко Борисов каза, че до седмици правителството ще внесе в парламента предложение проектът за втората атомна да бъде размразен, но това още не се е случило.


Мораториумът трябва да падне преди срещата на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай, която ще е през юли в София. Борисов подчерта тогава, че за да може да започнат реални разговори с потенциалния инвеститор, парламентът трябва да даде мандат за това.


За възобновяване на проекта бе разговаряно и на срещата на премиера Бойко Борисов и президента на Русия Владимир Путин в Москва.

Ключови думи към статията:

Коментари (150)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  БСП подава пас на БСП2 (ГЕРБ)! На комисионерит честито!

 2. 2 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 338 Неутрално

  По въпроса за АЕЦ "Белене" омертата е всеобхватна. Тука няма цвят и убеждения. Има само пари, много пари и много корупция. Довиждане на парите от Еврофондовете, да живее новият източник на доходи за клептокрацията.

 3. 3 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2200 Разстроено

  Не е истина колко са огладнели ,милите!!Готови и държавата да заложат!А руският пощальон Ташко е начело.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 4. 4 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  Който не е съгласен да плаща 3000 лева на калпак ( за децата и пенсионерите от своето домакинство включително), да заяви това по недвусмислен начин още на следващите избори догодина (Европейски и местни)

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 5. 5 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Най-вече интереса е на Росатом. За мен варианта е да се продава оборудването и да се приключи с това Белене.

 6. 6 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 991 Гневно

  Айде изчезвайте бееее, паразити недни, червени! Аман от вас и ваш'те заробващи проекти, съсипахте я тая държава съвсем...

 7. 7 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2200 Весело

  Другари комунисти....нали знаете че БелЯне НЯМА да се случи!!!Ще си останете с вдигането на лозунги и демагогията!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 8. 8 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Някой по-запознат може ли да ни информира, за тея милиарди колко когенерации на газ + ВЕИ и ПАВЕЦ могат да се направят и защо толкова напъваме да имаме непременно атомна централа, като една Австрия например си живее чудесно и без АЕЦ. При това газовите централи си променят мощността почти мигновено в зависимост от нуждите , а АЕЦ-а е изключително инертно съоръжение. За останалите проблеми на АЕЦ дори не искам да коментирам.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 9. 9 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Който не е съгласен да плаща 3000 лева на калпак ( за децата и пенсионерите от своето домакинство включително), да заяви това по недвусмислен начин още на следващите избори догодина (Европейски и местни)
  —цитат от коментар 4 на cinik


  Или с пререгистриране на бизнеса например в Румъния.

  The best way to predict the future is to invent it.
 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  Две пържоли за БСП-то от Бойко.

 11. 11 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  е не си ти, когато си гладен...

  Birds of a feather flock together.
 12. 12 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1047 Гневно

  Надпреварата за подкрепа на чуждите интереси е голяма!

 13. 13 Профил на pepamug
  pepamug
  Рейтинг: 295 Неутрално
 14. 14 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 838 Неутрално
 15. 15 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Лошото е че за " благото" на народа и "еФтин" ток, ще ни направят капията със заем от Росатом - и едни 20 милиарда ще изчезнат! Тоест вървим директно към закриване на територията все още наричана България!
  Да здраствует Задунайская губерния!

 16. 16 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1630 Весело

  Дневник, стига сте заблуждавали!!! Няма нито мораториум, нито временно спиране, нито замразяване. С решение на Парламента на РБ от 2012 г. ПРОЕКТЪТ "БЕЛЕНЕ" Е ПРЕКРАТЕН!!!

  РЕШЕНИЕ

  за прекратяване изграждането на Ядрена централа на площадка „Белене“

  Народното събрание на основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България,

  като се основава на суверенното си право да гарантира енергийната сигурност и независимост на страната,

  като изхожда от убедеността си, че българската ядрена енергетика може да отговори на високите стандарти за ядрена безопасност единствено с най-модерните технологии,

  като споделя опасенията от сеизмичен риск на площадката в Белене особено след ядрената катастрофа във Фукушима,

  като преценява за невъзможно републиканският бюджет или българските държавни електроцентрали да финансират или изплащат кредити за проект с недоказана икономическа ефективност,

  като потвърждава стратегическия приоритет на страната за енергийна ефективност пред насърчаването на производството и консумацията на електроенергия

  и като съобрази, че на 28.03.2012 г. Министерският съвет на Република България взе решение, с което отмени решения на Министерския съвет: по т. 57 от Протокол 17 от 29.04.2004 г., Решение на Министерския съвет № 259 от 2005 г. за определяне на енергиен обект „Ядрена централа на площадка „Белене“ като обект с национално значение и Решение на Министерския съвет № 260 от 2005 г. за изграждане на ядрена централа на площадка „Белене“

  РЕШИ:

  1. Подкрепя действията на Министерския съвет на Република България за прекратяване изграждането на Ядрена централа на площадка „Белене“.

  2. За рационално използване на изградената материална и производствена база на площадка „АЕЦ „Белене“ препоръчва на правителството да проучи технико-икономическите условия за изграждане в следващите години на парогазова централа на площадката на АЕЦ „Белене“, която да функционира на пазарен принцип.

  3. Възлага на министъра на икономиката, енергетиката и туризма да извърши необходимото за изграждане на нова ядрена мощност на площадката на АЕЦ „Козлодуй“, като се използва платеното от Република България оборудване.

  4. Задължава министъра на икономиката, енергетиката и туризма периодично да информира Народното събрание за действията по т. 2 и 3, както и за преодоляване на последиците от прекратяване изграждането на Ядрена централа на площадка „Белене“.

  Решението е прието от 41-ото Народно събрание на 29 март 2012 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.

  Председател на Народното събрание: Цецка Цачева

  Живеем във времена на суши, фондю и жулиен, а аз продължавам да обичам кюфтенца с пържени картофки и баничка с боза. Моята простотия край няма!
 17. 17 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  Всеки народ, който не е на улицата пред ясната переспектива да плати още 20-на милиарда от джоба си на обичайните заподозрени си заслужава продължението на Белене.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 18. 18 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Някой по-запознат може ли да ни информира, за тея милиарди колко когенерации на газ + ВЕИ и ПАВЕЦ могат да се направят и защо толкова напъваме да имаме непременно атомна централа, като една Австрия например си живее чудесно и без АЕЦ. При това газовите централи си променят мощността почти мигновено в зависимост от нуждите , а АЕЦ-а е изключително инертно съоръжение. За останалите проблеми на АЕЦ дори не искам да коментирам.
  —цитат от коментар 8 на traveler1


  Най-голямото офшорно ВЕИ от 630 МВч е за 2 млрд. долара
  т.е 2000 МВч ще излязат с около 50% по-евтино... без ядрените горива, отпадъците, експертите, земетресенията и всякакви други рискове и зависимости

  I shave with Occam's razor
 19. 19 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#14] от "WWW":

  от много "силно" за 70 години сме заприличали на ориенталска колония на алкашите

  Birds of a feather flock together.
 20. 20 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 320 Весело

  Сегс стана страшно за ГЕРБ. Вечният „враг” - комунистите от БСП, тези които организираха референдум ЗА АЕЦ Белене, сега предлагат в парламента отмяна на мораториума на ГЕРБ.

  И „антикомунистите”, „проевропейски” настроените ГЕРБ, ще трябва да гласуват за отмяна на собствения си мораториум, заедно с БСП....

  Какво падение, каква драма, каква промяна на идеи и приоритети.... Интересно, какво ли ще кажат феновете на ГЕРБ....

 21. 21 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 377 Любопитно

  Ау, къде сте бе гербери? Бкп-то ви изпревари, как може така?! Що не спахте пред деловодството да сте първи с предложението?! Големия вожд от изток, гледа!

 22. 22 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Добро решение, г-жа Нинова е винаги няколко хода напред!
  Успех на Белене и ТП!

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 23. 24 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 1211 Весело

  Ех как добре се координират дружките от двете крила на БКП, когато е нужно.

 24. 25 Профил на dann5
  dann5
  Рейтинг: 279 Неутрално

  ГЕРБ пуснаха къс пас към БСП да отиграят тая топка, че доста кеш виждат от това Белене всички, яко лапане ще пада. Но ми се струва че без разрешение от ЕК ще строят на кукуво лято. За поредеп път се надявам ЕС да ни опази от крадливите ни политици!!!

 25. 26 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 653 Разстроено

  Началото на края... Краят на приказката и баламосванията за демократизация на страната. Да здравствует евразия. Утре ще искат връщане на текезесетата, после на пионерски и комсомолски организации... :-( Или блокираме парламента и искаме забрана на тези комуноиди, или пак ще се стягаме за манифестации за 9 септемви и 7 ноември...

  Настроение - напълно изчезнало.

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 26. 27 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2200 Любопитно

  До коментар [#8] от "traveler1":

  И не е само Австрия!Това Норвегия ,Дания,Португалия,Швейцария,Италия,Финландия!Малка Дания с 8 пъти по-голям БВП получава 48% от ел енергията си от ...вятърни турбини и останалите внася от Норвегия.А спред родните русороби ....би трябвало да са на лоени свщи!Простотията и демагогията на кремълските рупори нямат граница!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 27. 28 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2660 Неутрално

  До коментар [#4] от "cinik":

  Не по 3000...! По 5000 и 10000 хиляди са готови да платят хората...! По корем ще се влачат, пак милиционери и червени ще си изберат...!

  Бивш tww09306483.
 28. 29 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 669 Неутрално

  И за капак предложението идва от дъртия воайор Таско Ерменков, който наскоро вдигна цяла София с лъжа, че водата в канализацията е отровена.

  БСП2 (ГЕРБ) и ДПС сега очаквам услужливо да поемат паса и да довършат комбинацията.

 29. 30 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2660 Неутрално

  М-да-а-а-а...! Ха сега да ги видим ГЕРБ-ерите, как ще се прегърнат с БСП, че да гласуват за Белене. Естествено, в името на националния интерес...! :)

  Бивш tww09306483.
 30. 31 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  Някой по-запознат може ли да ни информира, за тея милиарди колко когенерации на газ + ВЕИ и ПАВЕЦ могат да се направят и защо толкова напъваме да имаме непременно атомна централа, като една Австрия например си живее чудесно и без АЕЦ. При това газовите централи си променят мощността почти мигновено в зависимост от нуждите , а АЕЦ-а е изключително инертно съоръжение. За останалите проблеми на АЕЦ дори не искам да коментирам.
  —цитат от коментар 8 на traveler1


  Любимият ми израз е "ако бяхме действали решително, АЕЦ Белене вече щеше да произвежда ток". Само където Маришкият басейн -ТЕЦ и въгледобив заедно, щеше да е хлопнал кепенци и да се е превърнал във втори Северозапад, защото в 8 месеца от годината работи с мощност под постоянния товар на Белене.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 31. 32 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1047 Разстроено

  Ето и коментара на Deutsche Welle по повод пътуванията до Москва на президента Румен Радев и премиер-министъра Бойко Борисов:

  "... София може би обръща гърба си на Запада и се съюзява с Москва"

  http://www.dw.com/en/bulgaria-torn-between-russia-and-the-west/a-44027331

 32. 33 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3561 Неутрално

  БСП подава пас на БСП2 (ГЕРБ)! На комисионерит честито!
  —цитат от коментар 1 на telqk


  Абсолютно. То трябва да е срамно за такива като свети евлампи.
  Вижте хронологията:
  На 12 май премиерът Бойко Борисов казва, че до седмици правителството ще внесе в парламента предложение проектът за втората атомна да бъде размразен.
  Решението на правителството за размразяване е обжалвано от Демократична България в съда и докато съдът не се произнесе по делото, решението не е в сила. Това ще отнеме няколко месеца.
  При това положение , за да не се губи време БСП свършва работата на Бойко , като внася предложението от тяхно име.
  Бърза се защото:
  "Мораториумът трябва да падне преди срещата на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай, която ще е през юли в София. Борисов подчерта тогава, че за да може да започнат реални разговори с потенциалния инвеститор, парламентът трябва да даде мандат за това."

  Най-срамно ще бъде за евроатлантическите привърженици на Герб, когато парламентарните групи на БКП1 и БКП2 дружно и заедно ще гласуват за загробването на България през следващите десетилетия.
  Тогава Бойко щял да изгуби привържениците си и щял да бъде изгубен за по-нататъшна политическа дейност. Ще бъде късно. Бойко ще си е свършил работата и вече няма да е нужен в политиката.


 33. 34 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Всеки народ си заслужава управляващите!

 34. 35 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2200 Весело

  Добро решение, г-жа Нинова е винаги няколко хода напред!Успех на Белене и ТП!
  —цитат от коментар 22 на Али Ибн Абдул Обстул Бей


  Даже сами не си вярвате тавариш Али!!!Това че разчитате на неграмотният народ ...няма да ви помогне!Ще си останете само с мокрите руски сънища и петте рубли в ръката.

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 35. 36 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Това разузнавача-некадърник, дето искаше са си вземе голфчето Ташко от посолството ли е?
  Занаглял, сега и мерцедес може да поиска.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 36. 37 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 913 Гневно

  Времето е топло, отпуските още не са започнали,доматите са още скъпи,но яйцата са евтини. Така, че м@йк@ ви д.......а ще намерим какво да хвърляме.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 37. 38 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  Добро решение, г-жа Нинова е винаги няколко хода напред!Успех на Белене и ТП!
  —цитат от коментар 22 на Али Ибн Абдул Обстул Бей


  Какъв "ход напред" бе? За такава централа имаш 8-10 години строителство, 10 години наливане на пари без възваращаемост. Вятърните и слънчевите паркове ги вдигат за 6 месеца и за цената на Белене ще инсталираш 5 000 мегавата, които на 10-та година вече ще са се изплатили и ще ти работят без пари. Тогава, когато Белене тепърва ще почне да се изплаща.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 38. 39 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  Значи, Аецът ще бъде реализиран толкова, колкото ще се реализират всички видове патоци. А от Таско, който не пие вода, щото е отровна, предполагам и защото не е самоубиец да пие тази отрова, та от Таско няма какво друго да очакваме. ГЛА_А_А_А_А_А_Д

 39. 40 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Вижте колеги както преди известно време един другар каза 80% от туземците са дебили!
  Проблема е в останалите които не правим нишо за да спрем тези обезумяли от алчност червени безродници именуващи се - ГЕРБ, БСП,ДПС, пшатриоти!

 40. 41 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  [quote#33:"tacheaux"][/quote]

  Не знаех, че Демократична България обжалва. Но почвата е благодатна. Без държавна помощ (неразрешена от ЕС) тази централа не може да бъде построена. Всички трябва да подкрепим Демократична България като единстена опозиционна сила, не само застанала срещу проекта, но и предприела реални действия за оборването му като противозаконен и заробващ България.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 41. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Весело

  Силно !
  —цитат от коментар 14 на WWW


  Твоите коментари винаги са били типично глупави, с голям апломб и едносрични, което говори за липса на каквато и да е фантазия или липса на речник в българския език.
  Типичен платен руски трол!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 42. 43 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Централа, че няма да има, няма. Никой няма да налее толкова пари без твърди гаранции за изкупуване. Но това е държавна помощ и трябва разрешение от ЕС. Нито пък държавата може да си позволи толкова голям заем.
  Всичко това не пречи обаче проекта да се задвижи, да се поръчва оборудване, да се наемат консултанти и т.н. И едни "Отговорни другари" да позабогатеят.

 43. 44 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 711 Любопитно

  Таско, ще бъде ли водата годна за пиене в северна България, ако ректора гръмне (поради някаква причина) и тонове радиоактивна пепел се посипят над държавата и Европа?

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 44. 45 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2660 Неутрално

  До коментар [#41] от "cinik":

  Борбата с 80-то процента е обречена на неуспех...! Нищо добро не ни чака!

  Бивш tww09306483.
 45. 46 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  До коментар [#4] от "cinik":Не по 3000...! По 5000 и 10000 хиляди са готови да платят хората...! По корем ще се влачат, пак милиционери и червени ще си изберат...!
  —цитат от коментар 28 на tww09306483


  Основният аргумент на ГЕРБ: "Раята е с два пръста чело, ако не ограбим и не се изгаврим до дупка с тази паплач, ще го направят комунистите и ще стане още по-лошо!"

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 46. 47 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Добре, че са БСП, щото ГЕРБ и Обединените демократи не знаят какво да правят - Да откриват ли гьола, да го закриват ли??? Чакат сигнал от чичо Сам и от Брюксел, но там нещо май нещата се сговниха!!!!

 47. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3531 Гневно

  Няма да доживея ден, когато ще видя БСП да се е загрижила за България и българите!
  Тяхната единствена грижа е добруването на Русия/Росатом/ путиновци, пък ако ще родината ни да се превърне в пустиня!
  Такива безродници и предатели на родната си страна няма по света!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 49 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Строежа на АЕЦ Белене, ще се финансира по схемата АЕЦ ПАКШ-2. Найс!

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 49. 50 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2367 Неутрално

  Не е истина колко са огладнели ,милите!!Готови и държавата да заложат!А руският пощальон Ташко е начело.....
  —цитат от коментар 3 на Messerschmitt


  "Ташко", върхушките на герб и бсп, водени от руската енергийна мафия този път май ще успеят!
  Ако си спомним за Мишо бирата, след това топлите отношения на мутрата Борисов със Златев, уволнението на Трайков, запазването на Румен Овч. отказът да се обжалва решението свързано с иска на руснаците и още ред такива "дреболии", можем да си направим извода, че в момента ставаме свидетели на най-крупната корупционна измама от началото на прехода която е подготвяна много отдавна! Замислена беше от комунистите в бсп, а реализацията е възложена на комунистите от върхушката на герб! Моментът е подходящ и от друга гледна точка: гласовете "против" са извън парламента. Допускани са рядко до "обществените" медии, за които можем да кажем, че на 90% са овладяни от Герб и от бсп!
  "Гледам и не вярвам на очите си" ми казва един приятел от герб! Казвам му - по малкото зло е на път да стане не по-голямо, а направо огромно, непостижимо дори за комунистите от бсп...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 50. 51 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1704 Неутрално

  Някой по-запознат може ли да ни информира, за тея милиарди колко когенерации на газ + ВЕИ и ПАВЕЦ могат да се направят.
  —цитат от коментар 8 на traveler1

  Ако имаш 1/4 от парите, дай Боже всеки му, можеш да построиш две ВЕЦ на Дунава с годишно производство равно един блок в Козлодуй и да вържеш енергийния баланс без нужда от износ.

 51. 52 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1647 Весело

  .......УНИКАЛЕН СИНХРОН между УПРАВЛЯВАЩИ и ОПОЗИЦИЯ......!!!!!!??????.........чак ПЛАШЕЩ........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 52. 53 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 347 Неутрално

  Когато попитаха Бай муй какво мисли за протеста пред МС той каза - защо протестират пред моите прозорци, Радев е в Москва, те против мен протестират. След два дни отиде в Москва и се договори, а Теменужка вече лансира вариант - руснаците ни дават заем, с който ние плащаме на тях да построят Белене.
  Сега червените антибългари внасят искане за подновяване на проекта, за да може европейския баце да каже - ама те червените го поискаха, не съм аз. Такава евтина постановка, кого си мислят че лъжат не знам.
  Дано и този път някои чужди държави и политици спасят българския народ от зверския грабеж, който му готвят червените антибългари и техните кръвни братя - гербаджийските милиционери.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 53. 54 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  Е к'во не се радвате. Вече имаме коалиция 'Руски сговор' в парламента. Такава единодушност не е имало в парламента отр времето на Станко Тодоров и 1980 година. Б@си -29 години имитации на скъсване с комунизма ,БКП,КПСС и СССР.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 54. 55 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 517 Неутрално

  ДБ да насрочват нов протест, няма време за губене

  I shave with Occam's razor
 55. 56 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 606 Неутрално

  До коментар [#53] от "меншевик":

  Никой не ви лъже! Просто сте аут! Вън от чадъра! Извън борда! Безгласна буква! Толкова е просто.:)))

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 56. 57 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1450 Любопитно

  Тези двамката от снимката първи ли ще ги обесим за топките?Този път 1997 година ще ви стори като коледно празненство,мърши червени.

 57. 58 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Комунистически извepги!

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 58. 59 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3416 Неутрално

  Започва филма "ПОТЪВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ".

  Действащи лица и изпълнители:
  Бойко Борисов
  КУРнелия Нинова
  В масовките:
  парламентарните групи на
  ГЕРБ /БСП2/
  БСП 1
  А така
  Речни македонци
  3ти обединени патриоти
  Аптекарят-бензинаджия
  Тежко.О ни и гОрко!

  Народе????

 59. 60 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2200 Любопитно

  До коментар [#50] от "Rim":

  Само дето ситуацията е друга !и решението за БелЯне трябва да мине през Брюксел!!!Но от напъване някой другари може да ги стигне съдбата на др.Луканов!!Масква спешно си търси раздадените комисионни...и дрОгарите Параванов,Манчев,Овчаров,Борисов,Радев и Петков се припотяват при мисълта за среща с Макаров(не посланника разбира се)

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 60. 61 Профил на dr_al_hussaini
  dr_al_hussaini
  Рейтинг: 276 Весело

  До коментар [#53] от "меншевик":

  "...а Теменужка вече лансира вариант - руснаците ни дават заем, с който ние плащаме на тях да построят Белене..."

  Това е ОПАШАТА ЛЪЖА ! Държавата България няма да плаща нищо повече по завършването на АЕЦ-Белене - тя участва в АД-то с площадка, реактори, сгради и лицензи ! Китайците ще плащат на РосАтомСтрой...

 61. 62 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1647 Весело

  .........ВАЛЯТ ПРЕКРАСНИ НОВИНИ........!!!!!!.....МУЗИКА за ДУШАТА.........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 62. 63 Профил на dr_al_hussaini
  dr_al_hussaini
  Рейтинг: 276 Весело

  Пдам от смях, като гледам как нещастно цвилят 3.11 %-та :)))))

 63. 64 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2367 Разстроено

  ДБ да насрочват нов протест, няма време за губене
  —цитат от коментар 55 на Сахаров


  Нищо не можем да направим. Малко сме. Хората са уморени от протести. Уморени са от политика!
  Измамиха ни. Това е.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 64. 65 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 871 Неутрално

  "Един от вероятните сценарии за реализирането на проекта АЕЦ "Белене" е изграждане на централата с междудържавен заем от Русия по модел на унгарска АЕЦ "Пакш 2". Това стана ясно от думите на министъра на енергетиката Теменужка Петкова пред ресорната парламентарна комисия."
  Всички пеят в един хор по една и съща партитура написана някъде другаде.
  Но хористите не са виновни. Виновен е "суверена", който ги е назначил и освен това им плаща за да гледа изпълненията им. А на "суверена"с дядо Петко Славейков още през 1875г. е поставил диагнозата в кратка стихотворна форма. И така кръгът се затваря. КТБ ще бъде розов сън. Добрата новина е, че "инвеститорът" със сигурност няма да е китайски.

 65. 66 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 858 Неутрално

  БСП внесе предложение за отмяна на мораториума за "Белене"

  Да се готвят за изпълнение - каналът Варна Запад - София Изток и линията на метрото между Горно и Долно Съхране. От БСП и останалите паразити в НС не може да се очаква нищо смислено.

 66. 67 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3416 Неутрално

  Митове и легенди:
  Бойко антикомунист!
  Къс виц всъщност.
  Противник на БСП?!?!
  кОМБИНАТА работи – това вече не е мит и легенда, а реалност!

  Тояги и клони са нужни!!!

 67. 68 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Категорично заявявам,че децата ми няма да плащат за Белене.Ще направя всичко възможно да се махнат от държава с такива управници.

 68. 69 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1647 Весело

  До коментар [#53] от "меншевик":"...а Теменужка вече лансира вариант - руснаците ни дават заем, с който ние плащаме на тях да построят Белене..."Това е ОПАШАТА ЛЪЖА ! Държавата България няма да плаща нищо повече по завършването на АЕЦ-Белене - тя участва в АД-то с площадка, реактори, сгради и лицензи ! Китайците ще плащат на РосАтомСтрой...
  —цитат от коментар 61 на dr_al_hussaini


  +++++++++++++++++........!!!!!.....АДМИРАЦИИ......!!!!!......ДОКТОРЕ.......най-ХУБАВОТО е ,че десница в БЪЛГАРИЯ НЯМА........!!!!!!......ХОРАТА се нагледаха и НАСЛУШАХА на ЛЪЖИ и ПРАЗНОДУМИЕ...........!!!!!!??????.....полека ЛЕКА нещата си ИДВАТ на МЕСТО.........НАРОДА СЕ СЪБУДИ...........!!!!!.....ааааа няколкото ПЛАТЕНИ драскачи ,не представляват НИКОЙ освен СОБСТВЕНИТЕ си ФИНАНСОВИ ИНТЕРЕСИ........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 69. 70 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 347 Неутрално

  До коментар [#61] от "dr_al_hussaini":

  Опашата лъжа си ти - тази сутрин Теменужка го каза по телевизията. Каза, че било вариант и в него за никакви китайци не става дума.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 70. 71 Профил на Чудик
  Чудик
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#15] от "bobbyperu":

  Или Отвъдбосфорския вилает.

 71. 72 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3416 Неутрално

  .......УНИКАЛЕН СИНХРОН между УПРАВЛЯВАЩИ и ОПОЗИЦИЯ......!!!!!!??????.........чак ПЛАШЕЩ........
  —цитат от коментар 52 на kesh


  Хайде сега изпей една бодра възхвала на ГУРОТО ти ББ!
  Събуди ли се?

 72. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 74 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2367 Неутрално

  Пдам от смях, като гледам как нещастно цвилят 3.11 %-та :)))))
  —цитат от коментар 63 на dr_al_hussaini


  Да! Прав си. Така е. В бедните и корумпирани държави, разумните хора са малцинство по принцип!
  Иначе тези държави нямаше да бъдат бедни и корумпирани...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 74. 75 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 769 Неутрално

  НЕ на Белене, продажници!
  Патки са изпили мозъците ви, ако гласувате за безумния проект!
  И ще ви се търси отговорност, помнете го!

 75. 76 Профил на Чудик
  Чудик
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Гладен и беден = жив дявол.

 76. 77 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3561 Неутрално

  Времето е топло, отпуските още не са започнали,доматите са още скъпи,но яйцата са евтини. Така, че м@йк@ ви д.......а ще намерим какво да хвърляме.
  —цитат от коментар 37 на todor._89


  Май това остана като съпротива. В деня на гласуването на отмяна нарешението за спиране на АЕЦ Белене пред сградата на Народното събрание трябва да има протестен митинг. Масов , многолюден. Тези вътре в Парламента са страхливи.
  Бойко не случайно се върна късно вечерта от Москва, а не на следващия ден. Страхуваше се да не бъде посрещнат както подобава за един национален предател.

 77. 78 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 450 Неутрално

  НЕ на Белене, продажници!Патки са изпили мозъците ви, ако гласувате за безумния проект!И ще ви се търси отговорност, помнете го!
  —цитат от коментар 75 на J.J.


  Колкото им поискаха сметка след 10-ти. Към тоя прост народ нямай големи очаквания.

  Every cradle is a grave.
 78. 79 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3416 Неутрално

  Погледнете кои са управляващите България в момента – най-тъпата и неинтелигентна извадка от населението! Тук цвилещите в подкрепа на ГЕРБ-БСП ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ много скоро и още повече болезнено по ДЖОБА СИ! Честито увеличение на всички цени!

 79. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 81 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2367 Неутрално

  Категорично заявявам,че децата ми няма да плащат за Белене.Ще направя всичко възможно да се махнат от държава с такива управници.
  —цитат от коментар 68 на Мусаши


  Лоша идея. Не е ли по-добре да останат и да се борят?
  До колкото могат.
  Все пак това е тяхната родина...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 81. 82 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#64] от "Rim":

  Въпроса не е в това, на последните избори разединените "десни" спечелиха 9% от гласовете, ако направим сметка - от реално 55 % гласували - 20% е купен или контролиран вот- тоест добитъка отишъл да се продаде за 20-30-50 лева, като сложиш и голяма чат от глаусвалите за ГЕРБ по логиката "да не са комунистите" -50% и някои от националистите - реално остават 20-25% русороби които си искат и мизерията и калта и руската нагайка по г*а! Само дето изпратените в парламента са подбрани да са 100% зависими от ДС червени толупи!

 82. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 84 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5117 Неутрално

  До коментар [#3] от "Messerschmitt":

  начело е друг. А тия пригласят. СРАМ И ПОЗОР !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 84. 85 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1704 Неутрално
  До коментар [#38] от "cinik":
  Изплащане за 10 години е възможно, ако някой събере 10 млрд. лева от клоните на дърветата и се построи за пет. Такъв вариант не се предвижда и от БАН.

 85. 86 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2563 Неутрално

  Кой ще изпревари да се покаже , че е по-най-верноподаник.И какво се оказа мили приятели? За който и да гласувате , винаги е за пазителите на имперската рента. Честито....

  SHADOWS of SOFIA
 86. 87 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 606 Неутрално

  До коментар [#79] от "Alexander97":

  Вече почваме да го усещаме. Съдейки по увеличението на паричните потоци, за последните две седимици в семейните ни фирми! Повече такива проекти!

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 87. 88 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1044 Гневно

  С БКП напред!
  Събраха се дясно и ляво крило на партията майка и ще ни изтаковат нашата клета мама.
  Проклети да сте - 1-во юнски и от името на децата, които са поредното заробено поколение!

 88. 89 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  то е ясно че централа няма да има...ама искат да задвижат проекта да тръгне далаверата...това си е

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 89. 90 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 821 Неутрално

  [quote#81:"Rim"][/quote]

  Има смисъл да останеш да се бориш срещу външни окупатори. В случая борбата е срещу част от родното население и техните представители. Те си създават държава по техен вкус. Как се бориш срещу такова нещо и редно ли е изобщо?

 90. 91 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  няма такива политически отрепки като българските - най-продажните национални предатели пръквали се някога.

 91. 92 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1704 Неутрално

  До коментар [#28] от "tww09306483":
  На нови избори Иван с неговия президент ще гласува по стария начин, Росен ще гледа да не загуби гласа си в урната, докато някой джендър го напада в гръб. Резултатът ще е същия.

 92. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 94 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2367 Весело

  ..Вече почваме да го усещаме...
  —цитат от коментар 87 на Али Ибн Абдул Обстул Бей


  Ще го усетите още по-добре, когато започнат да заравят радиоактивните отрови в земята и тези отрови започнат да се разпространяват с подпочвените води...
  А най-добре ще го усетите, когато стане авария поради земетресение или по друга причина... Сегашният район на Чернобил ще ти се стори направо пренаселен! Най-малко половината българи ще се наложи да се изнесат от домовете си...
  Тогава ще бъде късно да търсим сметка на който и да било, защото трагедията ще бъде неописуема...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 94. 95 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 606 Любопитно

  [quote#77:"tacheaux"]
  —цитат от коментар 80 на kesh
  .........аз ако съм ..... като спретнете "митинга " си ше МАХНА ПОЛИЦИЯТА и ше ПУСНА АГИТКИТЕ на КОНТРА МИТИНГ СРЕЩУ вашия.........!!!!!??????.....[/quote]

  Ама много си боен, бе умствено-заекващ... Не ти пожелавам някоя агитка да те излекува

  Порусначен народ- слаба държава
 95. 96 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1715 Неутрално
 96. 97 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 217 Неутрално

  [quote#81:"Rim"][/quote]

  Е как да се борят като всички парти в парламента са за Белене?Всички.Отдавна ми минаха илюзиите,че в тази държава ще си изберем кадърни управници.От 17 години ни управляват все национални предатели и крадци.Които отгоре на всичко са и некадърници.

 97. 98 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Буахаха. Това кое от двете БСП-та е..

 98. 99 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2200 Весело

  До коментар [#87] от "Али Ибн Абдул Обстул Бей":

  Рускинчета ли изнасяте?Извън майтапа дарагой НИКОЙ не ти се връзва на празнословията!Така че си ги спести....че ставаш трогателно смешен!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 99. 100 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Мирише ми на БЯЛ АВТОБУС ! (а дано)
  И се надявам този път да е КАФЯВ !!!! И червен

 100. 101 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 629 Весело

  Червендалестите ни натресоха атомния самовар.
  Ако ги изберем пак, наверно ще се сдобием с още неколко.
  И тогаз ще си заживеем 😈😈😈

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK