Български евродепутати са подготвили програма срещу двойните стандарти на горива

Андрей Новаков

© [[[© European Parliament - Audiovisual Unit]]]

Андрей НоваковЕвродепутатите от ГЕРБ Емил Радев и Андрей Новаков съобщиха, че са подготвили пилотна програма за преодоляване на проблемите с двойните стандарти на качеството на горивата в различните страни от ЕС.


Програмата на стойност 3 млн. евро предвижда всекидневни проверки на качеството на горивата от танкерите до бензиностанциите. Евродепутатите настояват за единен стандарт на горивата в ЕС, съобщи БНТ.


"Това тук пред нас е един буркан с дизелево гориво, закупен от Гърция, а това е закупено вчера от България. Виждате, че и видимо има разлика - мътно гориво и т.н. Много хора се оплакват, че поради едни или други причини от лошо гориво има проблеми с колите, колите дават по-голям разход, не вървят, зимата има проблеми със замръзване и т.н.", заяви Емил Радев.


"Искам да знам какъв е примесът на вода, какъв е примесът на твърди частици, които биха могли да запушат филтри в колата и да предизвикат много скъпоструващи ремонти. Вие виждате, това не може да бъде третиране на българския потребител", добави Андрей Новаков.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK