БСП иска отстраняването на Иван Иванов като шеф на енергийния регулатор

БСП иска отстраняването на Иван Иванов като шеф на енергийния регулатор

© Юлия ЛазароваБСП ще внесе сигнал до главния прокурор срещу председателя на КЕВР Иван Иванов, а в Народното събрание - проекторешение за освобождаването му от комисията. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията, цитирана от агенция "Фокус".


По-рано при разглеждането на отчета на КЕВР за работата й през 2017 г. в Народното събрание Нинова попита Иванов дали регулаторът е обсъдил внесената от партията подписка за спиране на сделката, при която се очаква "Инерком" да придобие бизнеса на ЧЕЗ в България. Иванов отговори, че комисията не може да разглежда такива подписки.


Именно с това Нинова мотивира сигнала до главния прокурор - отказа на Иванов да изпълни задълженията на комисията, вменени в Закона за енергетиката след последните промени. С тях на регулатора беше разрешено да се произнася по енергийни сделки.
"Въпреки специалното изменение г-н Иванов каза пред целия парламент, че няма да го изпълни, защото е лошо. Един друг закон – Наказателният кодекс, предвижда 5 години лишаване от свобода", каза Нинова. Лидерът на БСП поясни, че с това не се изчерпват действията на БСП и утре опозицията ще внесе проекторешение за освобождаване на Иван Иванов като председател на КЕВР.


Няма да оставим тъмната сделка с ЧЕЗ да се случи на гърба на народа и на българския национален интерес, посочи още тя.


Нинова разкритикува председателя на КЕВР Иван Иванов и за думите му, че подписите, събрани от БСП срещу сделката с ЧЕЗ, нямат значение. Попитана дали БСП ще предложи кой да заеме мястото на Иванов, Нинова посочи, че не предлагат кой да го замести.


По думите й желанието на опозицията е Иван Иванов да си понесе отговорността за това, което прави.

Ключови думи към статията:

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6008 Гневно

  За ГЕРБ няма значение кой точно ще им слугува. Важното е рекетът на раята да не спира и да се увеличава редовно !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Тоя Иванов дълго се задържа.
  А не виждам да има повод за това.
  Приемат някакви иминимални увеличения от по 4-5% за цената на парното два пъти годишно и то редовно, а като съпоставиш цените накрая разбираш, че реалното увеличение е било 24 % за София. Проспаха и гинкините вълнения около покупката на ЧЕЗ, абе не е зле ги сменят по-често началниците на кевр.

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6008 Неутрално

  До коментар [#2] от "НеКой":

  Държи се защото угажда на властта.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Изцяло паразитна структура е КЕВР, която колкото и да звучи невероятно нищо не регулира. Обслужват енергийната мафия и толкоз...

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6008 Неутрално

  До коментар [#4] от "SaveBG":

  и Водната мафия също !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  КЕВР случи на компетентен човек с Иван Иванов, тези какво пак пищолят.

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  Да бе много взе да им уйдисва на тия, само увеличения те няма нАсита.

 8. 8 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3028 Неутрално

  Иван Иванов не взима решения еднолично! Той е само обединяваща фигура на комисията.
  За Нинова това е трудна мисловна задача.
  Биволът рие и на гърба му пада!

 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6008 Неутрално

  До коментар [#6] от "dogwoman":

  Защото ТОЙ го назначи !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  За ГЕРБ няма значение кой точно ще им слугува. Важното е рекетът на раята да не спира и да се увеличава редовно !!!
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Отмина времето, когато на АБПФК партията ви плащаше сметките и сега вече плащането ви се вижда рекет.

 11. 11 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2558 Неутрално

  Щом ми вдигат цената на тока от юли-ДОЛУ!

 12. 12 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Със или без тази патърдия, Инерком ще си придобие ЧЕЗ.

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 13. 13 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 638 Весело

  Отново разни йезуитски номерца. От председателя на КЕВР изобщо не зависи тази сделка. Изобщо тази длъжност е бушонска, затова и е дадена на личност като Иван Иванов- като най виден будала....Той е добър професионалист и е свързан с демократичните среди. Проблемът му е , че си вярва , че може да контролира нещо и да свърши нещо полезно.
  В държава в която даже премиерът и президентът са мекерета на мафията, какво може да направи един чиновник, па макар и честен?

 14. 14 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2558 Любопитно

  Г-жа Върбова нали каза че няма да повишава крайната цена на потребителите?...(доколкото си спомням!).Защо сега не излезе да се ,,АРГУМЕНТИРА"за увеличението?Или пък г-н Иван Иванов ПРИМЕРНО

 15. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6008 Гневно

  До коментар [#10] от "4ort":

  Я кажи кой плаща сметките за ток и вода на рамите ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 17 Профил на today
  today
  Рейтинг: 849 Неутрално

  БСП съсипаха енергетиката, превърнаха НЕК в предприятие с огромни загуби, подписаха за строежа на Белене, за което цялото им правителство трябваше да влезе за по хиляда години в затвора, ама Нинова тогава мълча. Сега си измисля глупости и за пореден път се опитва да прави от мухата слон, голям зор и е да привлече вниманието на глупаците, току виж някой се излъгал да гласува за нея!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 17. 18 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3166 Неутрално

  "Именно с това Нинова мотивира сигнала до главния прокурор - отказа на Иванов да изпълни задълженията на комисията, вменени в Закона за енергетиката след последните промени. С тях на регулатора беше разрешено да се произнася по енергийни сделки."

  Нека поясним. Новите задължения на комисията са й вменени с т. 22а и т. 23а от чл. 21 на Закона за енергетиката. Ето какво гласят тези точки:

  22а. (нова - ДВ, бр. 38 от 2018 г., в сила от 08.05.2018 г.) изисква от собствениците на енергийни предприятия по този закон в рамките на ежегодните отчети по изпълнение на лицензиите да декларират наличието на намерения за разделяне, отделяне, сливане, разпореждане с дялове или акции, представляващи повече от 20 на сто от капитала или продажби на части или всички активи на енергийното дружество;
  .....................................................
  23а. (нова - ДВ, бр. 38 от 2018 г., в сила от 08.05.2018 г.) разрешава действия по разпореждане с дялове и акции, представляващи повече от 20 на сто от капитала на търговски дружества, които осъществяват лицензионна дейност по пренос и разпределение на електрическа, топлинна енергия или газ, с оглед гарантиране сигурността на доставките, защитата на националната сигурност и обществения ред;

  Какво виждаме в тези текстове? Пълни глупости! Като например всяка година енергийните дружества да декларират дали имат намерения! И като декларират какво следва от това? Ей така, да си го знаем! И да разрешава разпореждане с дялове и акции по безкрайно обтекаемата формулировка "с оглед гарантиране сигурността на доставките, защитата на националната сигурност и обществения ред". Без никакви конкретни критерии и параметри, които да определят що е това сигурност на доставките, защита на националната сигурност и най-паче - обществен ред. И какво прави комисията? Разрешава. Защо? Така е решила. Или не разрешава. Сега пък защо? Ами пак защото така е решила.
  Чете човек и не може да проумее как е възможно да се приемат такива малоумни текстове. А пък Корнелия Нинова задава още по-малоумния въпрос защо комисията не си е изпълнила задълженията. Е, как да ги изпълни? Хеле пък в конкретния случай за ЧЕЗ, когато сделката вече е сключена преди приемането на тези текстове.

 18. 19 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#13] от "elevation04":

  Не е вярно. Ако си бяха свършили работата навремето, а именно -" КЕВР отказа да предостави фалшивата банкова гаранция за 200 милиона евро, с която Гинка е получила лиценз за производител на ток.", изобщо нямаше да се чуе името Инерком. Е, ясно е, че Бойко и карето карти от Банкя щяха да извадят друга Гинка от торбата, но тази конкретно с фотоволтаичния парк, които го има само на хартия, щеше да си пасе овцете в Гинкино и нямаше да занимава територията с кухата си сламена личност.

 19. 20 Профил на the социалиста
  the социалиста
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Те БСП може да искат и оставката на папата.

  За ЧЕЗ се таралежат, а за Техноимпекс мълчат като наакани.

  Ако социализмът беше нещо хубаво, целия свят щеше да бъде социалистически. Не само една Северна Корея.
 20. 21 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Весело

  До коментар [#6] от "dogwoman":Защото ТОЙ го назначи !
  —цитат от коментар 9 на КМЕТ В СЯНКА


  Кмете, клечиш по цял ден тука и не знаеш елементарни неща. Резил.

  Доброто е заразно
 21. 22 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1785 Гневно

  ........права е КОРНИ.......!!!!!!.......тия ни ИЗСМУКВАТ........!!!!!!.....друго си БЕШЕ ПРИ БАЙ ТОШО........!!!!!.....грееехме си се БЕЗ ПАРИ.........даже и ПРОЗОРЦИТЕ отварях понякога щото парното беше ТОЛКОВА СИЛНО ,че не се ДИШАШЕ......!!!!!!!......за ТОКА и ВОДАТА нема да ГОВОРЯ......!!!!!......СТОТИНКИ.........ЯХНАЛА НИ Е ЕДНА ШАЙКА.......!!!!!.....дето САМО СТАЛИН и НАМИРАШЕ ЦАКАТА......!!!!!.....

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 22. 23 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 747 Любопитно

  До коментар [#12] от "ръпончо":
  Няма как да стане. Инерком няма пари, а отдавна няма кой да му даде.
  Освен това ЧЕЗ България не е нито едно от останалите две енергоразпределителни дружества. В този случай има и много повече специфики, обощавани с термина "национална сигурност". Така както Делян не успя да оглави ДАНС, така и Гинка няма да може да "купи" ЧЕЗ България. Има неща, които не се решават с пари, колкото и малко да са те.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 23. 24 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2558 Любопитно

  Смешно е!Вдигнаха МРЗ с някой лев и ,,дай сега да либерализираме цената на тока",защото сега е модерно.Ами не става така бе хора!Като ви емигрира и последния работещ,КОЙ ЩЕ ВИ ПЛАЩА ЗА ЩУРОТИИТЕ?

 24. 25 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#8] от "Alexander97":

  Това за бивола се отнася и за биволицата, но на Нинова кой да го каже?

 25. 26 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2244 Весело

  Леля Курни пак е яхнала метлата.

 26. 27 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 747 Любопитно

  До коментар [#13] от "elevation04":
  пРезидентът е мекере на чуждо разузнаване - руското.
  Премиерът ни е печелил изборите в тази държава повече от 10 пъти поред. Като в допълнение незнам дали е мекере на мафия, но със сигурност е мекере на ЕС и САЩ.
  Просто суха фактология, няма политически емоции.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 27. 28 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1598 Весело

  До коментар [#13] от "elevation04":


  Отново разни йезуитски номерца. От председателя на КЕВР изобщо не зависи тази сделка. Изобщо тази длъжност е бушонска, затова и е дадена на личност като Иван Иванов- като най виден будала....Той е добър професионалист и е свързан с демократичните среди. Проблемът му е , че си вярва , че може да контролира нещо и да свърши нещо полезно. В държава в която даже премиерът и президентът са мекерета на мафията, какво може да направи един чиновник, па макар и честен?
  —цитат от коментар 13 на elevation04


  Вие наистина ли вярвате, че този се "добър професионалист" и че "Проблемът му е , че си вярва , че може да контролира нещо и да свърши нещо полезно. "
  Този "Иванов" си го спомням още от 1990г. , когато белещеше врели-некипели като член на СДС!
  Нищо от това, което говореше не стана!
  Сега обаче се е наредил на държавна службица и трепери да не го изхвърлят, защото пак връзки ще трябват за да си намери работа!
  Такива като него ме могат да копаят!
  И да е "захлебил" нещо от "приватизацията" сигурно вече е фалирало и затова такива, като него все "държавна службица" търсят!

 28. 29 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5947 Неутрално

  Иван Иванов беше удобен на Борисов - лош пост (ГЕРБ няма да е отговорен), от друга партия (ГЕРБ няма да е отговорен), послушно се поддава на натиск(няма партийна защита), отлична фасада за действията отзад, лесно минава в разход. Явно е дошло времето...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 29. 30 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  До коментар [#23] от "Чичи (Ice Man's fan)":
  Национална сигурност има при всички ЕРП-та, без значение колко големи са. Не важи само за ЧЕЗ.
  А пари ще се намерят, има КОЙ да гарантира сделката... било чрез банка/и, било по друг начин.

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 30. 31 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#13] от "elevation04":Не е вярно. Ако си бяха свършили работата навремето, а именно -" КЕВР отказа да предостави фалшивата банкова гаранция за 200 милиона евро, с която Гинка е получила лиценз за производител на ток.", изобщо нямаше да се чуе името Инерком. Е, ясно е, че Бойко и карето карти от Банкя щяха да извадят друга Гинка от торбата, но тази конкретно с фотоволтаичния парк, които го има само на хартия, щеше да си пасе овцете в Гинкино и нямаше да занимава територията с кухата си сламена личност.
  —цитат от коментар 19 на SaveBG


  Искаш да кажеш, че след като вече си построил централа, е необходимо да си намериш банкова гаранция от около 10 000 000 евро за мегават само за лицензирането, че тя имаше около 18 мегавата фотоволтаични мощности? Като се вземат предвид средният живот и производителност на фотоволтаиците, едно 3 лева на киловтачас е само себестойността на лиценза. Малиии.... Кво ни чака...... И колко надолу е успял да натисне цената г-н Иван Иванов, просто не е истина!

 31. 32 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Компетентния Жельо Б от БСП оглави комисия която не знаеше как да ръководи и какво да търси и стигна до кривата круша. И сега Корнелия намери виновен - единствения компетентен . ББ затова го сложи, да му се "махне " цената на ток и вода от главата , да не е виновен ГЕРБ.
  Колкото и да и обяснява Иванов, че КЕВР няма правомощия да разваля сделка, Корни тропа с краче и вика :"Искам". И аз искам тази сделка да не става, но не е този начина.
  Нинова пак лъже и манипулира общественото мнение, насочва го към КЕВР, а удобно мълчи, че са създали куц закон.
  Не са описали критериите по които може да се разваля сделка.
  Ако КЕВР я послуша и се намеси , кой ще плати неустойки и изпуснати ползи, ма Курнело?

 32. 33 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Иванов да не е магьосник, че да откаже, като работи човека с факти
  Преди няколко месеца долара беше 1.50, сега е 1.70
  петрола беше стигнал 40 долара за барел, сега е 75 долара

  Както и да гледам, увеличението ще е минимум 10% до зимата, а по скоро ще има още едно увеличение

 33. 34 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5277 Неутрално

  Незабавно да бъде назначен Р.Овч. Той ги знае работите!

  Gunter glieben glauchen globen
 34. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 36 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7527 Любопитно

  И да сложите Жею Бойчев на искате ли?

 36. 37 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 725 Неутрално

  БСП не ги "сърби", че И.Иванов е начело на КЕВР.
  Ами, че Таско Ерменков не е.
  Търсят аи повод да наместят своите некадърници.

  Просто се учудвам как не са поискали оставката на ФинМин, за да могат да назначат на негово място супер-некадърника Румен Гечев.

 37. 38 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  И да дойде Овч., Таско или някой друг бунак от червената мафия? Би било твърде лошо, за да е истина.

 38. 39 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  До коментар [#34] от "Alarmstufe: Rot":

  "Незабавно да бъде назначен Р.Овч. Той ги знае работите!"

  Щях да направя същото предложение. :) А като наблюдавам, че в последно време Нинова е в ... странно състояние на духа, може да се сети дори за недоразумението Еленко Божков.
  А в БСП трябва да мислят за нов лидер.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 39. 40 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  Според мене Иван Иванов не трябва да се уволнява, защото няма кой да го смени.

 40. 41 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  До коментар [#31] от "usero":

  Не, иска да каже, че между ушите му духа червен вятър...

 41. 42 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  До коментар [#37] от "tolex":

  Гечев не е финансист!

 42. 43 Профил на IKOOTTVA
  IKOOTTVA
  Рейтинг: 83 Весело

  Цървените са готови и глупости да дрънкат, и на кон да се качат, и коремни да въртят, а за някоя копейка бонус може и по прашки да тръгнат, само и само да влязат в новините и да не ги забравят... :}

  Правото на глупост и наглост е една от гаранциите за демокрация и свободно развитие на личността.
 43. 44 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  Тази май не само е тъпа, а и се държи като ревниво-отмъстителна производителка на домати, заварила мъжа си да пропива 2-та им последни лева в крушовишката кръчма. Заради Гинка е готова за пореден път да си покаже магариите, хаха... Иван Иванов й е виновен, че не си е прочела закона или че не знае, че тия работи като размахването на пръст на държавен орган в енергетиката отдавна са минало. Вярно, повече на ментора й Р.Овч., отколкото нейно, но това само я прави по-смешна и по-жалка.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 44. 45 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  8 евро цента е прогнозираната цена за "Белене" от Иван Иванов. И въпреки, че е невъзможна, това пречи на БСП и ГЕРП. Да сложат Еленко или Атанас, може госпожата с магазинчето за цигари. Ако тя продава електронни цигари е натрупала сериозен опит в енергетиката.

 45. 46 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 405 Неутрално

  До коментар [#2] от "НеКой":Държи се защото угажда на властта.
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


  Някои пък угаждат на путя късака, ама срещу копейки!

  :)

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 46. 47 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6008 Неутрално

  До коментар [#46] от "Онуфри":

  Баце не е такъв !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 48 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Отмина времето, когато на АБПФК партията ви плащаше сметките и сега вече плащането ви се вижда рекет.
  —цитат от коментар 10 на 4ort


  На АБПФК'то много работи не им харесват, ама ще трябва да свикват!


  Сал едно плюене по форумите за дребни копейки им остана! :)

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 48. 49 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Те БСП може да искат и оставката на папата.За ЧЕЗ се таралежат, а за Техноимпекс мълчат като наакани.
  —цитат от коментар 20 на the социалиста


  Защо "като" наакани?

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 49. 50 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Кмете, клечиш по цял ден тука и не знаеш елементарни неща. Резил.
  —цитат от коментар 21 на dogwoman


  А защо си помисли, че един кмет трябва да знае нещо?

  Трябва просто ... да е ибрикчия!!!

  п.п. ибрикчия - Прислужник, които участва в ритуала на подмиването – подлива вода с ибрика, подсушава с кърпи задните части на господаря си, пръска го с ориенталски аромати.

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 50. 51 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 405 Неутрално

  ........права е КОРНИ.......!!!!!!.......... САМО СТАЛИН и НАМИРАШЕ ЦАКАТА......!!!!!.....
  —цитат от коментар 22 на kesh


  Сталин умрЕ!

  Моеш му запалиш една свещ!

  :)

  :)

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 51. 52 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Смешно е!Вдигнаха МРЗ с някой лев и ,,дай сега да либерализираме цената на тока",защото сега е модерно.Ами не става така бе хора!Като ви емигрира и последния работещ,КОЙ ЩЕ ВИ ПЛАЩА ЗА ЩУРОТИИТЕ?
  —цитат от коментар 24 на uhl23528019


  Ами ТИ!

  Освен ако не хванеш пътя за … майка рашка!!!

  :)

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 52. 53 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2736 Неутрално

  Иван Иванов не взима решения еднолично! Той е само обединяваща фигура на комисията.За Нинова това е трудна мисловна задача.Биволът рие и на гърба му пада!
  —цитат от коментар 8 на Alexander97


  Нинова и мисъл! Как можа да ги събереш тия две думи в едно изречение?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 53. 54 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 405 Неутрално

  ...А като наблюдавам, че в последно време Нинова е в ... странно състояние на духа, ...
  —цитат от коментар 39 на Bramasole


  Алкохолът в големи количества на прощава!

  :(

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 54. 55 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 581 Неутрално

  НИНОВА Е ПРЕД ЯВЕН СРИВ. СЛЕДЕЙКИ ПСИХО-ФИЗИЧЕСКИТЕ Й ПРОЯВИ ЗАПОЧВАМ ДА СЕ СЪМНЯВАМ ДАЛИ НЕ Е "ЖЕНА ОТ МЪЖКИ ПОЛ", КАКТО ЧЕСТО САМА СЕ ХВАЛИ.
  —цитат от коментар 35 на Петър Петров


  Това не са много мъжки прояви. Щото момченцата си имат патки да си играят.

 55. 56 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#37] от "tolex":Гечев не е финансист!
  —цитат от коментар 42 на lz73

  Мдааа, по образование е "икономист". Просто когато завършил ВИИ Карл Маркс (сега УНСС), не е имало профил "Финансист".
  Но те всички от БСП са дялани камъни - стават за всеки пост. Даже по-добре да не е финансист. Да се сетим за Жан-виденовият кабинет. Тогава Гечев беше Министър на икономиката. Неговите "мерки", намесата в БНБ и в Мин.финансите доведоха свръх-инфлацията и курс от 3000+ лв. за $1.
  Това показва отлично какво правят комунделите и колко са (не)кадърни.

  Та, исканата оставка на Иван Иванов (ако се случи изобщо) ще бъде последвана от кандидатурата на Таско Ерменков за шеф на КЕВР. И тогава ще видим неговият "енергиен капацитет" . На наш гръб и за наша сметка.

  До коментар [#42] от "lz73":

 56. 57 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Бездарниците от БСП нямат толкова "багаж", че да измислят друго. Некадърника Желю Бойчев сами си го направиха пушечно месо в сделката за ЧЕЗ. Той обаче се изниза като мек х..й от г@з. И сега Курнелиа реши да иска оставката на Иванов, за да маскират миризмата, която се разнесе, след като Бойчев се изниза по описаният начин.

 57. 58 Профил на today
  today
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Според мене Иван Иванов не трябва да се уволнява, защото няма кой да го смени.
  —цитат от коментар 40 на Judjuk


  Това е първият кадърен и некорумпиран човек на този пост, и естествено на БСП това не им харесва. Те предпочитат да е корумпе, а пък ако е техен човек още по-добре.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 58. 59 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  Държи се защото угажда на властта.
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА

  Не защото угажда на властта, а защото властта има нужда от него да взима трудни, непопулярни решения, и той, а не властта, да опира пешкира.

 59. 60 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4034 Неутрално

  UNITED EU UNION

  ПЕС също, като предяви иск и... бай, бай, Иванич.

  Ами, правилно.
  Работата на Регулатора е да регулира с незадължителни препоръки.
  ИИ командиря Европейски Потребители на България
  и прислугва на Монополи.
  С всероссийки акцент.

  "БСП иска отстраняването на Иван Иванов като шеф на енергийния регулатор"
  ______________________________________________________
  ПЕС: Партия на Европейски Станишевишисти - социалисти

 60. 61 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  Ив. Иванич е партийно назначение.
  На ДСБ - политическа деривация от небитието.
  Нормално е да шкартират синекуния Иванич, който само се оправдава със закона, когато вдига цените.
  Всеки на негово място ще направи същото, така че нама да ми липсва...

  I Want To Believe
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK