Вицепремиерът Валери Симеонов е сезирал прокуратурата за действия на Ангелкова

Вицепремиерът Валери Симеонов е сезирал прокуратурата за действия на Ангелкова

© ДневникНапрежението между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова е ескалирало още. Това се разбра от участието на Симеонов в сутрешния блок на БНТ, след като съобщи, че е сезирал прокуратурата за действията на Ангелкова.


Причина за това бил нейният подпис, който стои под категоризирани обекти по Черноморието, които според Симеонов са незаконни. Той уточни все пак, че може би неправилно в случая казва нейното име, защото става дума за цяло министерство със стотина служители.


Въпреки това определи идеята на Ангелкова да разделя курортите на шумни и тихи зони като "глупотевини".
Това са глупотевините на министър Ангелкова, която се опитва да спаси всички нарушители по нелеп начин. Обясни, че такова деление може да има при проектирането на курортите, но не може да бъде работещо, след като те вече са изградени. Неговата правота се доказвала и от негативната реакция на туристическите организации, които се противопоставят, а и ставало дума да опити "пак за уреждане на наши хора".


В коментар за позицията на ЮНЕСКО по казуса "Пирин" Симеонов обясни, че не била нужна нова цялостна екооценка на Пирин, а само такава за въздействието на бъдещия втори лифт, когато се прави устройствен план за него. Освен това концесионерът нямал финансова полза, защото това нямало да му евиличи приходите, а само да намали времето за чакане на туристите.


Зад лозунга "Да спасим Пирин" на природозащитниците според него се крие лъжа, защото Пирин не бил застрашен.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK