ГЕРБ, ДПС и "патриотите" приеха на първо четене медийния закон на Пеевски (допълнена)

ГЕРБ, ДПС и "патриотите" приеха на първо четене медийния закон на Пеевски (допълнена)

© Анелия НиколоваПарламентът прие на първо четене днес засягащ медиите законопроект, чийто основен вносител е депутатът от ДПС и собственик на медии Делян Пеевски. "За" гласуваха 92 народни представители, "против" бяха 12, а 28 се въздържаха.


Председателстващият заседанието не показа гласовете по парламентарни групи, но според депутата от ДПС Йордан Цонев само представители на "БСП за България" са гласували "против" и "въздържал се". Всички останали групи са били "за". От изказвания на депутати на ГЕРБ и "Обединените патриоти" се разбра, че те подкрепят предложенията на Пеевски, който не бе в парламента.


Какво пише в проектозакона


Става въпрос за промени в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, внесени от депутатите Пеевски, Йордан Цонев, Велислава Кръстева и Хамид Хамид на 6 февруари. Текстовете отлежаваха досега в парламента, тъй като междувременно правителството също реши да регулира медийния пазар и създаде работна група, която да подготви промени в действащото законодателство за собствеността и финансирането на медиите в страната и тяхното разпространение.
Парламентаристите от ДПС предлагат да се задължат доставчиците на медийни услуги, в т.ч. печатни, електронни и онлайн медии, да посочват на сайтовете си информация за действителния си собственик и да декларират всяко получено финансиране в предходната календарна година, неговия размер и основание, както и данни за лицата, които са го предоставили. От дадената дефиниция за финансиране обаче се разбира, че няма да се декларира информация за банковите кредити, доходите от реклама и договорите по комуникационни програми от европейски фондове, които от години се използват за скрито финансиране на медиите.


След разрива с банкера Цветан Василев и фалита на КТБ, Пеевски постепенно разкри собствеността си в няколко медии (преди това част от тях бяха собственост на майка му и бяха придобити със заеми от КТБ) - "Монитор", "Телеграф", "Политика", "Меридиан мач", "Борба".


Други текстове предвиждат разпространителите на печатни издания да декларират в Министерството на културата действителния си собственик, както и броя на обекти за продажба на дребно. Ако последните са 1/3 от всички обекти, ще се праща информация в Комисията за защита на конкуренцията. Всъщност публичен регистър за собствеността на печатните медии съществува от 2011 г. Той е към Министерството на културата и собствениците на медии са задължени всяка година да декларират актуални данни в него. Съветът за електронни медии пък поддържа регистър за собствеността на радио- и телевизионните оператори, така че липсва единствено списък за онлайн изданията. Държавните органи са отговорни за спазването на сроковете и попълването на необходимата информация.


В секторен анализ, поискан от работната група към Министерския съвет, Комисията за защита на конкуренцията миналата седмица потвърди, че рекламните бюджети се насочват към големите медийни групи, а това поставя на изпитание по-малките участници, но без да посочва имена. Комисията препоръча всяко финансиране с публични средства да се извършва при ясни правила и стриктен контрол. Антимонополният орган също поиска регистър - този път за крайните собственици на всички медии - телевизии, радио, печатни издания, онлайн новинарски издания и собствениците на разпространителите (дистрибуторите) на медийно съдържание


Директно в зала, без комисии


Законопроектът влезе за обсъждане от парламента, без да е обсъждан от комисии. ДПС използва процедурна хватка и го предложи в първата сряда на месеца, когато според правилника опозиционните парламентарни групи определят дневния ред на парламента.


Правилника на Народното събрание позволява законопроект да мине на обсъждане в пленарната зала без становище от парламентарни комисии, ако са минали два месеца от внасянето и водещата комисия не се е произнесла.


Първоначалната идея на управляващото мнозинство бе да представи свои предложения, но днес председателят на комисията по медии и култура Вежди Рашидов от ГЕРБ обяви, че законопроектът е добър, и поиска 4 седмици за предложения между първо и второ четене, по време на които щял да прави обществен дебат.


И Рашидов, и лидерът на "Атака" Волен Сидеров подчертаха, че обществото трябва да знае, че законопроектът не е само на Делян Пеевски, тъй като той е един от вносителите.


Законопроектът бе представен в пленарната зала от Велислава Кръстева, която прочете мотивите към него, публикувани в две страници на сайта на Народното събрание. Основният аргумент на ДПС е, че ще се осигури максимална прозрачност на медийния пазар в страната и информираност на обществото за редакционната политика и финансирането на медиите от корпоративни и чуждестранни източници (какво предвижда законопроектът четете тук).


"Крачка към разграждане на държавността"


Пръв в дебата се изказа депутатът от "БСП за България" Антон Кутев, който обяви, че няма да подкрепи този смислено написан закон, защото той е предизвикателство към българското общество, тъй като негов вносител е Делян Пеевски. "Ако има нещо като политическа класа, а то няма, то тя се обезсмисля по този път. В България е един от основните проблеми на демокрацията е смесването на политиката и бизнеса. Има определени личности, които са формулирани като символи на това смесване. Няма как да убедя нашите избиратели, че Пеевски не е символ на това", обяви социалистът. И допълни: "С подписа на Пеевски под този законопроект се върви към изсветляване на образа на Пеевски, но с неговия подпис това е изнасилване на общественото мнение."


Според него законопроектът е следващата крачка за разграждане на държавността. "С него ние казваме на българските граждани, че има хора в държавата, които въпреки тяхното мнение могат да правят каквото си поискат, и никой в държавата, нито пък Народното събрание, не може по някакъв начин да реагира на техните изблици на налагане", каза още Кутев. Според него, ако законопроектът бъде подкрепен, вестниците на Пеевски ще напишат, че парламентът го е подкрепил, което стигало да се срине средата.

В отговор Йордан Цонев обяви, че "неприемането на този законопроект обслужва всички тези, които произвеждат фалшиви новини". Той каза още, че Делян Пеевски е обвиняван от "демократичната преса", която по думите му създавала фалшиви новини, че е монополист. "Пеевски е избран от избирателите и по никакъв начин не е използвал българския парламент да защитава своите интереси. Законопроектите му са били в полза на българското общество. Нямате морално право да изтъкнете като причина да не подкрепите законопроекта заради това, че Пеевски е негов вносител. Иначе ще циркулират неверни твърдения", обърна се Цонев към Кутев. Според депутата от ДПС законопроектът е "коректна, достойна и смела инициатива на Пеевски и другите вносители в посока изсветляване на четвъртата власт, която понякога е първа власт".


"Борбата за изсветляване на имиджа на Пеевски не трябва да минава през парламента", репликира Антон Кутев. В отговор Йордан Цонев обяви, че е грозна грешка да се занимава с произхода на средствата на този или онзи и изброи политици като Доналд Тръмп и Силвио Берлускони, които имат бизнеси. "Този законопроект показва на всички как един бизнесмен иска всичко да е ясно и чисто", каза още Цонев.


"Името на вносителя не ни интересува"


Макар че поверената му комисия не обсъди законопроекта пет месеца, Вежди Рашидов от ГЕРБ обяви, че ще го подкрепи, тъй като "обществото трябва да бъде информирано за действителните собственици и начина на финансиране на медиите". "Медиите формират обществено мнение и е много важно да знаем кой седи зад тях. С пари могат да се купуват съвести и купените съвести могат да диктуват какво да се публикува и срещу кого да се публикува", каза още Рашидов и говори за границата между свобода на словото и слободия.


"Нека да знаем, че той (законопроектът - бел. авт.) не е само на Делян Пеевски", обяви още Рашидов. Той се обърна към депутатите от БСП: "Бях приятел на Илия Павлов, но колко от БСП близахте чиниите на Илия Павлов?"


"Депутатът Пеевски е един от вносителите. Оказа се, че името му е по-важно от самия текст на закона", обяви лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединените патриоти" Волен Сидеров. Той направи заявка, че "патриотите" подкрепят този "добър законопроект" и не ги интересува името на вносителя.


Сидеров определи законопроекта като "нещо добро за здравето на обществото" и поиска на второ четене да бъде приет и текст, според който собствениците на медиите и журналистите публично декларират приходите си. "Медиите са тези, които очернят и избелват някого", каза още Сидеров.


За предложените от Делян Пеевски и колегите му законопроект - тук.


За идеите на кабинета за промени в медийното законодателство - тук.


За доклада на антимонополната комисия - тук.

Ключови думи към статията:

Коментари (113)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Защо направо не го гласуват и публикуват в ДВ?

 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3768 Неутрално

  никого не учудват подобни новини - мимикрията на олигархията, която сега иска да се " бори" срещу себе си е просто трогателна !

 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1684 Неутрално

  ПЕРЕВЕРЗИЯТА Е ПЪЛНА!!!
  ГОРЧИВО!!!

 4. 4 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5489 Гневно

  Нехигиенично, направо позорно депутатско гласуване в подкрепа...
  Не мога да повярвам, че съм на една позиция с Антон Кутев и БСП!

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 5. 5 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Чудно ми е, как от БСП още не са подкрепили " закона", но всичките са от едно котило. Очаквайте включване и на БСП. ПатрЕотите го подкрепят, защото така са им наредили шефовете от ДПС. ДПС за това си ги създаде и напатрЕоти.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  По някаква причина Дневник си мислят, че читателите им вече не могат да четат друго, освен заглавията. Ерго, след като законопроектът е на "Пеевски", той е тъп, малоумен и вреден.
  Всъщност срам за всички, които не са се сетили преди Пеевски, че такъв закон е нужен, за да не могат тъй лесно да виреят брадви, шокове, бонби и пр. из виртуалното пространство.
  Тъй че аз одобрявам с две ръце изискването всяко нещо, функциониращо като "медия", да каже ясно и просто кой стои зад него.

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на kmy56562160
  kmy56562160
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Само заради факта, че предложението е на Пеевски не трябва да се демонизира. Изключително важно е да е ясно кой кой е и откъде се финансира за да може потребителят на тези медии да знае какво чете и да си направи извод доколко е независим съответния вестник или сайт.

 8. 8 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Звучи смислен закона но сигурно има някаква уловка......

 9. 9 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#6] от "dogwoman":

  Нивото на Дневник върви стремглаво надолу. И аз отначало прочетох заглавието и се учудих за какъв закон иде реч и първата ми асоциация беше за мафия, естествено. После се оказва, че законът всъщност е добър - добре е да има повече информация за собствениците на медии.

 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Весело

  "Има определени личности, които са формулирани като символи на това смесване. Няма как да убедя нашите избиратели, че Пеевски не е символ на това"
  А това от устата на Кутев е толкова смешно, че бие на плач! Кутев гласува Пеевски за шеф на ДАНС "иначе правителството пада", сега не можел да убеди избирателите си, моля ви се? Че откога пък станаха толкоз придирчиви неговите избиратели?

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на Бат Димо
  Бат Димо
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Мощна подкрепа на мнението на Антон Кутев във форума.
  Ехо, не може едновременно да любите Шиши, Тиквата и Кутев!

 12. 12 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Любопитно

  "Пръв в дебата се изказа депутатът от "БСП за България" Антон Кутев, който обяви, че няма да подкрепи този смислено написан закон, защото той е предизвикателство към българското общество, тъй като негов вносител е Делян Пеевски."

  - Е ли това позиция и на сегашния съюз на издателите, включващ Икономедия?

 13. 13 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Вижте снимката! Това е лицето на родната демокрация! Човекът-символ! На съвременна България! На Европейкса и евро-атлантическа, на модерна България!
  А най-лошото е, критиците му се борят за НЕГОВИТЕ порции, получавани о НЕГОВИЯ начин! Стани Да Седна! Повърни порциите, за да ги изям аз! Що се отнася до закона, няма нищо лошо и онлайн изданията да декларират действителния си собственик. Не знам до клко ЕС с неговата совбода на капитала и офшорките няма да ротиворечи на тоз закон!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 14. 14 Профил на kdesen
  kdesen
  Рейтинг: 306 Неутрално

  Така работи демокрацията в България - промените идват не когато хората ги поискат, а когато мафията позволи.

 15. 15 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  А гражданите за Европейско развитие , наречени за кратко БУДАли , подкрепят безкритично.

  SHADOWS of SOFIA
 16. 16 Профил на astra_explorer
  astra_explorer
  Рейтинг: 387 Неутрално

  До коментар [#6] от "dogwoman":

  Всички тези "медии" които сте изброили са всъщност на Пеевски!

 17. 17 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  До коментар [#6] от "dogwoman":

  Първо: честито ти за поредната ви герберастка сватба с ДПС и Пеев! Горчиво!

  Второ: всички нормални медии, включително и тази, която толкова сериозно обичаш, и в момента имат публикувани реалните собственици. Пеев ще сложи по една калинка на 19 г. за която никой не е чувал, като номинален собственик на всяка от медиите си.

  Трето: не това е важно в този закон, а целта да се контролира кой финансира медиите изобличаващи простотиите на про-руската олигархия тук, с което се всява страх.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#6] от "dogwoman":Всички тези "медии" които сте изброили са всъщност на Пеевски!
  —цитат от коментар 16 на astra_explorer


  Не ми дреме чии са, защото не ги чета. Ако са на Пеевски, още повече няма да ги чета, тъй да се каже.
  Въпросът е принципен - искам да знам чии са, когато ме заинтересува този факт.

  Доброто е заразно
 20. 20 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Тревожно е,че КГБ иска да се покаже явно,защото №10 е тяхна собственост.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 21. 21 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#6] от "dogwoman":Първо: честито ти за поредната ви герберастка сватба с ДПС и Пеев! Горчиво!Второ: всички нормални медии, включително и тази, която толкова сериозно обичаш, и в момента имат публикувани реалните собственици. Пеев ще сложи по една калинка на 19 г. за която никой не е чувал, като номинален собственик на всяка от медиите си.Трето: не това е важно в този закон, а целта да се контролира кой финансира медиите изобличаващи простотиите на про-руската олигархия тук, с което се всява страх.
  —цитат от коментар 17 на chevyvolt, Радев - национален предател!


  Не виждам никакъв проблем за всички "нормални" медии с въвеждането на промените в закона, след като и без това го изпълняват.
  По отношение на номинални собственици - калинки, това също бързо секва, когато осъдят една 19-годишна калинка за разпространение на фалшиви новини и я разкарват по съдилища. Така следващата 19-годишна калинка ще си има едно наум, преди да се навие на подобна простотия.
  По въпроса с финансирането на медиите няма никога да се съгласим, очевидно, аз настоявам да знам кой поръчва и плаща, за да имам предвид, когато слушам музиката.

  Доброто е заразно
 22. 22 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#19] от "dogwoman":

  Всичко това би било вярно ако медиите които са критично настроени не се изкупуваха от олигархията. А както всички знаем , нещо не е ли казано по телевизора не се е случило. Пример , гладуващия Николай Босия затъмнено от всички медии.

  SHADOWS of SOFIA
 23. 23 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  До коментар [#10] от "dogwoman":

  Да де... Преди БСП гласуваха за Пеевски, иначе правителството пада. Сега ГЕРБ гласуват закона на Пеевски, пак заради същото. Каква е разликата...? :)

  Бивш tww09306483.
 24. 24 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Имаш си парламент, подкрепят ти законите.
  Съвсем логично.

 25. 25 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#19] от "dogwoman":Всичко това би било вярно ако медиите които са критично настроени не се изкупуваха от олигархията. А както всички знаем , нещо не е ли казано по телевизора не се е случило. Пример , гладуващия Николай Босия затъмнено от всички медии.
  —цитат от коментар 22 на КА2


  Е как ще е затъмнено, като знаеш за него, а аз също знам, при това от медиите?
  И кои медии се изкупуват от олигархията, аз само за един чех се сещам.

  Доброто е заразно
 26. 26 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 887 Весело

  И вече не е срамна подкрепата на "Златния пръст".Преди беше голяма веселба.С подскачане по банките и пляскане по кълките.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 27. 27 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ама как така - нали Борисов беше десен и проевропейски настроен, нали се бореше срещу корупцията и протестираше срещу Пеевски?!
  И най-странното е, че има още доста кретени, които вярват в това!И нито Белене, нито разните му там потоци газови и засилващата се руска хватка в енергийния сектор, не могат да ги накарат да видят истината - борисов е комунист, страхливец, продажник и много, ама много прост човечец, неспиращ да краде и единствената му цел е да е колкото се може повече на власт, чрез всякакви средства и в каквато и да е коалиция!

 28. 28 Профил на absolvent
  absolvent
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Спам ли е Сонет 66 по тази новина? Не мислА.

  Зова смъртта. На този свят съм сит:
  достойнства — родено лицемерие,
  нищожества, придаващи си вид,
  и гаврата с човешкото доверие
  и с чест удостоени подлеци,
  и с девственост търгуваща нечестност,
  и силата в ръцете на скопци,
  и съвършенство в мрак и неизвестност,
  и с вид на вещ, на сведущ глупостта,
  и в глупост обвинена прямотата,
  и творчеството с вързана уста,
  и истината в служба на лъжата.
  Отдавна бих напуснал тази кал,
  но, друже мой, за тебе ми е жал.

 29. 29 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#10] от "dogwoman":Да де... Преди БСП гласуваха за Пеевски, иначе правителството пада. Сега ГЕРБ гласуват закона на Пеевски, пак заради същото. Каква е разликата...? :)
  —цитат от коментар 23 на tww09306483


  Разликата е, че няма никаква прилика.
  ДПС онзи ден гласува правителството да падне, ако не си забелязал.

  Доброто е заразно
 30. 30 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  До коментар [#25] от "dogwoman":

  Не си права , добре , че е фейса да го раздуе и от части ТВ+ където се очаква изкупуване. Знаеш , че не гласувам и не говоря от позиция на партийни емоции.

  SHADOWS of SOFIA
 31. 31 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Весело

  ...Първо: честито ти за поредната ви герберастка сватба с ДПС и Пеев! Горчиво!...
  —цитат от коментар 17 на chevyvolt, Радев - национален предател!


  До коментар [#17] от "chevyvolt, Радев - национален предател!":

  Хайде ГОРЧИВО за всяка двойка по ваш избор :)

  Февруари 2009г.
  Управителен съвет на „Съюза на издателите в България":
  Тошо Тошев – Председател на УС
  Венелина Гочева – Зам. председател на УС
  Светлана Шаренкова - Зам. председател на УС
  Иво Прокопиев - Зам. председател и Главен секретар на УС
  Валери Запрянов, главен редактор на списание „Тема”
  Сашо Дончев, издател на в. „Сега”
  Степан Ерамян, управител на Издателски къщи „Марица” и „Струма”
  Тодор Батков, издател на в. ”Стандарт”
  Петър Манджуков, управител на ПМ Прес ООД– издател на в. „Дума”
  Валентин Панайотов, издател на в. „Пари”.
  Николай Даковски, издател на в. "Новинар"
  Аксел Шиндлер, главен управител на Вестникарска група България“

 32. 32 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#6] от "dogwoman":Нивото на Дневник върви стремглаво надолу. И аз отначало прочетох заглавието и се учудих за какъв закон иде реч и първата ми асоциация беше за мафия, естествено. После се оказва, че законът всъщност е добър - добре е да има повече информация за собствениците на медии.
  —цитат от коментар 9 на blaf


  Големи идиоти сте о затуй ви водят за носа толкова години вече, кой ли е и пак гласувате за едни и същи измекяри!Пеевски и хубав закон, означава, че е нещо в негов интерес и пак ще се ояжда главно той.
  Може ли да си такъв глупак и ти, и другарката ти и многото, като вас?!!!Вие сте виновни за тази корупция и олигарсия, защото вие ги избирате крадците!Ръчичките ви да изсъхнат, всичко да ви изсъхне на вас!Само прането - не!!!

 33. 33 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  браво ,ще осветлят всички ченгета ,дето управляват държавата и манипулират всяка новина ,и какво ще се промени ,нищо , до пълен разпад .

 34. 34 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#30] от "КА2":

  Виж какво, ако протестите на Босия са ти мерило за нещо, то явно сме на различни планети в разбиранията си. Без да се подигравам на човека, защото не е хубаво.

  Доброто е заразно
 35. 35 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Сега клана на мафията оглавяван от Корни ще се направи,че е против този законопрект и истерично ще крщят,но при следващия законопрект,който също като този обслужва червената мутро-милиционерска мафия клана ДПС примерно ще отсъства и съответно ще бъде приет.
  А за "патриототе" с руски знамена е излишно да се говори.
  На практика в настоящето НС присъстват единствено членове на мафията и обслужващи подлоги,като вкупом всички в това НС и това правителство са жалки кремълски слуги.
  Но материала си ги избира.
  Материала,материала.

 36. 36 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1398 Разстроено

  Айде след това и за тутуна да приемат измененията и да се чудим и маем защо всички читави инвеститори ни отбягват.

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 37. 37 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 887 Любопитно

  Прави се опит да се надскочи Оруел. Ще има Министерство на истината и №10 ще е министърът му.Когато има вот на недоверие и е сигурна подкрепата на герб и ДС,тогава дпс ще гласува "за",срещу министъра си,който и там няма да ходи на работа.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 38. 38 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 779 Неутрално
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 40. 40 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 632 Весело

  Разликата е, че няма никаква прилика.
  ДПС онзи ден гласува правителството да падне, ако не си забелязал.
  —цитат от коментар 29 на dogwoman


  Кефи ме, че вярваш, че ДПС иска кабинетът да падне.

 41. 41 Профил на netolerast
  netolerast
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Парламентаристите от ДПС предлагат да се задължат доставчиците на медийни услуги, в т.ч. печатни, електронни и онлайн медии да посочват на сайтовете си информация за действителния си собственик и да декларират всяко получено финансиране в предходната календарна година, неговия размер и основание, както и данни за лицата, които са го предоставили."

  Ако за това става въпрос не виждам нищо лошо. Единствения минус на този закон изглежда е, че е внесен от ДПС и Пеевски. Веднъж и от рускозависимите партии да излезе нещо добро. Разбирам и притеснението на Дневник по този въпрос... Да не излезе, че дядо Сорос им плаща заплатите...

 42. 42 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  До коментар [#22] от "КА2":

  Е айде стига, 20 години слушам за гладувашия по разни поводи Босия. И не може цялото общество непрекъснато да се занимава с епизодични изблици на всеки психично разтроен индивид, все пак сме 7 милиона.

 43. 43 Профил на Gilbert Grape
  Gilbert Grape
  Рейтинг: 229 Неутрално

  На много прост език - опитват се да затворят медии като Биволъ и други подобни, които анонимно публикуват неудобни за политическата върхушка данни.

 44. 44 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  До коментар [#32] от "chinaski":

  А вие негласувашите за какво сте виновни ? Как пък не разбрахте че ше съмне и без петел ?

 45. 45 Профил на Shteryu Atanaso
  Shteryu Atanaso
  Рейтинг: 300 Неутрално

  От сега нататък за всеки политик, уж избиран от народа, първо е добре се знае има ли възвишен морал и желание да го отстоява, и после дали е добър професионалист!
  ...
  Но възвишен морал не означава отличен ПР и кръстене, целуване на икони, кланяне на Божи гроб и на други гробове ...

  Бог създаде земята, за да бъдат хората добри. ... Бог създаде въздуха, за да мислят хората право. ... Беинса Дуно
 46. 46 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 887 Любопитно

  По този закон,само сегашният собственик ли ще има задължение да декларира произход на средствата? Може ли да каже,че мама ми го подари,а аз ѝ дадох един стар "Опел" и Мама никой да не я пита за произход?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 47. 47 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 658 Неутрално

  УЕЛКЪМ ВЪВ СТРАНАТА НА МУТРАТА И ШОПАРА , НЕЩО УМНИ ИНТИЛЕГЕНТНИ КРАСИВИ БАЙО ЦИЦИН НЕЩО ПЪРФОРМАНСИ НЕМА ЛИ ДА ИМА ИЛИ ПОБАРААТЕ И ВИЕ КРЕСЛАТА ДЕЕЕ...............

 48. 48 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1624 Весело

  ъхъх, ми освен да поздравим Вежди с Вежди.... хахахах, нещастници

  „Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му е*а пу*ката майна. Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост...

  Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дрън – то това ви е нацията на 1300 години, да ви е*а циганската нация..."

 49. 49 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Това не е държава, това не е парламент. Това е гадно порно...с коне...
  Смятайте докъде я е докарал "мъдрият и трудолюбив" български народ, щом демагог като Кутев (не коментирам мотивацията му) изказва смислени аргументи срещу решение, подкрепено от безгръбначните ботове от "управляващото мнозинство".
  Каква е тая заплата, каква е тая кариера, какви са тия имоти, коли, материални блага, които могат да задържат един критично мислещ човек в тоя кенеф???? Какви усилия се искат да отгледаш и възпиташ наследници с критично мислене и истински ценности, и каква гаранция имаш изощбо за успех в този кенеф...
  Инче ЕС подлъгал нашите млади специалисти с високи заплати....

 50. 50 Профил на Tenebrvs
  Tenebrvs
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#21:"dogwoman"][/quote]

  Проблемът е, че законопроектът предвижда изнасяне на светло на финансирането на новинарски агенции, но не постановява никъде, че трябва да се декларират допълнителни приходи от кредити например - което е основния метод за финансиране на лайняните медии (КТБ, а сега ПИБ). Та за това - не, законът не е добър и ще обслужи само медиите на шиши и никого другиго.

  Либераст
 51. 51 Профил на kmy56562160
  kmy56562160
  Рейтинг: 229 Неутрално

  50 коментара колко е лош Пеевски и нито един защо е лош законът. То пращи тука един интелект, една красота, мани, мани.

 52. 52 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1624 Весело

  Въпросът е принципен - искам да знам чии са, когато ме заинтересува този факт.
  —цитат от коментар 19 на dogwoman


  ъхъх, а що не изкарате кредиторите и рекламодателите като сте толкова принципни :)... айде, напишете черно на бяло къде се прекредитираха Блъсков и мадам Венелинка след като бутнаха Цецо Василев, примерно

 53. 53 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1624 Весело

  50 коментара колко е лош Пеевски и нито един защо е лош законът. То пращи тука един интелект, една красота, мани, мани.
  —цитат от коментар 51 на kmy56562160


  ми то го пише в статията е чук :)

 54. 54 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Разсеяна стрелба по форумчето. Опорните точки закъсняват.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 55. 55 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  Помия, голяма копаня помия, услужливо сервирана на свинчо, най-патреотично и десно.

 56. 56 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 910 Весело

  Мухахах, умнокрасивците ПАК заедно с Кутев и Курнелия.

  Впрочем, когато цитират Кутев, Дончева, Дайнов и прочие видни демократи и антикомунисти, винаги се оправдават - "няма значение какъв е, може да е комунист, ама какви вярни неща говори".
  Сега обратното - какво пише в закона няма никакво значение, всичките умнокрасивци са в потрес, омерзение, шок и ужас, защото са съзряли името Пеевски.
  Хем Светиня Му Костов изрично им каза "НЕ демонизирайте Пеевски".
  Ама спонсора каза друго........

  Знанието е сила, информацията - власт
 57. 57 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 582 Весело

  Ей тия герберасти как изхвърлиха дпс от властта.

 58. 58 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Библиотекарина, ако се чувства велик като прави почти цялото НС за резил, защо продължава да се крие зад името Пеевски?
  Дори и в уж пеевския "Телеграф" не е отбелязано, че е сбственост на невидимия депутат Пеевски.
  ОСТАВКА!

 59. 59 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 450 Неутрално

  В крайна сметка, зад всеки един от тия "народни представители" стоят хиляди гласоподаватели.
  Щом те са си ги избрали, щом ги подкрепят, да си носят последствията.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на guadeloupe.11
  guadeloupe.11
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Самият израз "медиен закон на Пеевски" е оксиморон.

 62. 62 Профил на sadparrot
  sadparrot
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Хаха, е кой ще я съди тая калинка бре, нали пак на Пеевски хората...

  До коментар [#21] от "dogwoman":

 63. 63 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  До коментар [#29] от "dogwoman":

  Правителството пак ще си отиде, заради ДПС, ама не е дошъл момента...! Или си толкова наивна, че да си мислиш и вярваш в друго? :)
  Като се направи преглед на някои събития в хронологичен порядък и всичко си идва на мястото. Не сме забравили, кой накичи Бойко с генералски пагони. Не сме забравили, как Бойко жално скимтеше по телевизиите, че искали да го убиват. Също така сме наясно, че Бойко предпочете да отиде на избори, вместо да направи втори кабинет с РБ. Отделно знаем, че ДПС има и няколко министри в настоящия кабинет. Така че, като му дойде времето (перифразирам един от началниците на Бойко), Борисов ще отиде с високо кръвно в болницата или ще се разсърди за нещо. Просто, не са му изфабрикували заместника, който да припознаем, като новия спасител... Предполагам, че късно тази есен, ще имаме щастието да научим, кой ще е той...! :)

  Бивш tww09306483.
 64. 64 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Постановка. Пеевски контролира всичките партии в парламента. От кумова срама са накарали БСП да гласува против, уж, че има плурализъм. Царе сме на мимикрията.

 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3669 Любопитно

  "...В България е един от основните проблеми на демокрацията е смесването на политиката и бизнеса...."

  ?????????
  Имате ли редактор?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Весело

  До коментар [#34] от "dogwoman":Щеше да е хубаво биологични отпадъци като вас, детеубиеца и господарите ви, на които ежеминутно се кланяте и ги възхвалявате, да сте на друга планета. Но за зла наша учат не сте.
  —цитат от коментар 60 на Gopeто


  Знам къде е третият бутон с удивителната и не се притеснявам да го използвам. Пробвай си отровното красноречие върху някой друг, нещастник такъв.

  Доброто е заразно
 67. 67 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 450 Весело

  страхува ли пеевски,а?страхува ли ви?:))

 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3669 Любопитно

  По някаква причина Дневник си мислят, че читателите им вече не могат да четат друго, освен заглавията. Ерго, след като законопроектът е на "Пеевски", той е тъп, малоумен и вреден....Тъй че аз одобрявам с две ръце изискването всяко нещо, функциониращо като "медия", да каже ясно и просто кой стои зад него.
  —цитат от коментар 6 на dogwoman


  Интересна логика!
  1. Почти съм сигурен че щом е влязъл с името на Пеевски, този законопроект има уловки. От досегашна практика знам, че ги пробутват в преходните и заклщчителни точки от закона. Поради тази причина (а има и други) ми позволи да се съмнявам в чистите намерения на тези, които вкарват законопроекти чрез името Пеевски.
  2. От друга страна фактът, че се хвърляш в огъня в защита на Пеевски, не ти пречи да желаеш с цялото си сърце и душа да знаеш точните имена на собствениците на всяка медия в страната.....
  Не че имам нещо против, но при теб се получава някакво доста интересно противоречие.
  Защо си против хората да са с особено мнение по отношение на Пеевски, след като ти самата демонстрираш такава нагласа?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Нищо ново, всичко в благото на ДПС, Меди Доганов и Делян Пеевски. ГЕРБ са оплодени от ДПС и винаги ще са тяхно изчадие. Абе коалиция бостан

 70. 70 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3669 Неутрално

  До коментар [#29] от "dogwoman":Правителството пак ще си отиде, заради ДПС, ама не е дошъл момента...! Или си толкова наивна, че да си мислиш и вярваш в друго? :)Като се направи преглед на някои събития в хронологичен порядък и всичко си идва на мястото. Не сме забравили, кой накичи Бойко с генералски пагони. Не сме забравили, как Бойко жално скимтеше по телевизиите, че искали да го убиват. Също така сме наясно, че Бойко предпочете да отиде на избори, вместо да направи втори кабинет с РБ. Отделно знаем, че ДПС има и няколко министри в настоящия кабинет. Така че, като му дойде времето (перифразирам един от началниците на Бойко), Борисов ще отиде с високо кръвно в болницата или ще се разсърди за нещо. Просто, не са му изфабрикували заместника, който да припознаем, като новия спасител... Предполагам, че късно тази есен, ще имаме щастието да научим, кой ще е той...! :)
  —цитат от коментар 63 на tww09306483


  Абсолютно вярно!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 71. 71 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 469 Весело

  Ако само БСП са били против и на гласуването има 12 гласа против, това означава, че днес от работа са скатали около 70 депутата от БСП, а Кури си правеше ПР и искаше да работели и август месец.

  Всичките комуняги са като кметицата и кури, популисти и безделници

 72. 72 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3669 Неутрално

  До коментар [#49] от "Николай Николов":

  Много хубаво изказване, описващо точно цялата фалшива "загриженост" на управляващи и опозиция, на целия парламент.
  Този маскарад, тази гротеска на държавно управление, което е докарало до безизходица всеки нормален, е главната причина хората да бягат от България!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 73 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Егати избора между пеевски и кутев

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 74. 74 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#68] от "Храбър":

  Какво точно означава "почти сигурен съм"? Ако си прочел закона, кажи какви са тези уловки и да ги обсъдим! Аз чета написаното в статията и коментирам него. Искам да знам чия собственост са всички медии, защото не може анонимни сайтове да се правят на "новинарски" - това е. Яд ме е, че законопроектът е внесен от Пеевски, защото е наистина унизително за една добра идея.

  Доброто е заразно
 75. 75 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Отдавна трябваше да се приеме такъв закон.
  А дали точно този му вид не мога да коментирам, не съм го чел.
  Както и 100% от коментиращите не са го чели, ама нали винаги от всичко разбират ;)
  Не понасям Дпс, Пеевски и тия псевдопатриоти!

 76. 76 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1624 Весело

  Искам да знам чия собственост са всички медии, защото не може анонимни сайтове да се правят на "новинарски" - това е.
  —цитат от коментар 74 на dogwoman


  ами, точно пък собствеността на сайтовете се чеква за минути е, буле :) не си ли чувала... ама ти май не щеш да знаеш кой сайт на кого е, а искаш свинеев да ти каже какво трябва да "знаеш"

 77. 77 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1624 Весело

  Егати избора между пеевски и кутев
  —цитат от коментар 73 на О, ко ма напрай!


  а кой ти каза че е избор като на практика Кутев защитава Пеевски :)

 78. 78 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3669 Неутрално

  До коментар [#74] от "dogwoman":

  Демонстрираш двойни мерки и теглилки драга!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 79. 79 Профил на |Y|
  |Y|
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Бизнесът си кове законите - шенгенска му работа Бацко!
  Комисия за конфликт на интереси по шенгенски си имаме също.

  Вчера на гротеск-дебелака му прокарваха повишаване на акциза за бездимките и тютюна им, днес за медиите му...

  Шенгенска му работа, ти да видиш!

 80. 80 Профил на |Y|
  |Y|
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Оня ден прокарваха интересите на Ибердрола за Иракли, после на Цеко за Пирин... После гражданство сме давали на м/ународни престъпници ...

  Шенгенска му работа, ти да видиш!

  То само от тая седмица да ги вземеш нещата... но Бацко се изтипоса глупака да ни иска шенгена, видите ли, той уж мислел за нас. Сган!

 81. 81 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#78] от "Храбър":

  Защо? Кое е двойно, не разбрах?

  Доброто е заразно
 82. 82 Профил на |Y|
  |Y|
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Шенгенска му работа от седмицата:

  некадърникът на спец съда става зам. прокурор;
  малолетни в плен на търкането на талончета за Божков;
  укрито замърсяване на морето до Варна;
  еко-министър дето се грижи за 'поминъка';
  бнт пияницата му отложили делото по схемата със здравето;
  акциза за шиши в/у бездимките;
  медийния закон за шиши;
  Иракли за Ибердрола;
  Пирин за Цеко;
  гражданство за световни престъпници;
  проверки по слънчака за малките и средни търговци;
  повишение на ток парно газ по ясен механизъм;
  психотеста за армията искали да махат;
  черешите ги изкупуват на 70 ст. продават на 4-5 лв.;

  И на всичко това Боцко им каза на европата - Шенген ме гони, Шенген!!!

 83. 83 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  До коментар [#56] от "pag":

  Кога е това ПАК заедно? Като с Белене? Като с Банско? Като с ЮП? Като със съдебната реформа? Като с пенсионните фондове?
  Кога?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 84. 84 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  Герберастията окончателно обяви Дневник за враг, и ни обясни, че със Закона на Пеевски ще се борят срещу Брадва, Шок и подобни, които са на Пеевски 😁😁😁
  Не е лесно...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 85. 85 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  До коментар [#71] от "001":

  На БСП им трябват две неща:
  1. Законът да мине, щото ги урежда и тях,
  2. Те да не го подкрепят, за да имитират опозиционност.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 86. 86 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7613 Неутрално

  В това НС всеки работи и пази собствения си интерес. Никой не се интересува от държавата.

 87. 87 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2151 Неутрално

  До коментар [#66] от "dogwoman":
  Много боли, когато чуеш истината, нали?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 88. 88 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Веждичката е смел мъж - до вчера искаше да прави разни работи с майката на преуспелия, което си е смела и безразсъдна постъпка, аз лично не бих се решил на такава... Сега, обаче.... з@WEBi, bate.

 89. 89 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#56] от "pag":Кога е това ПАК заедно? Като с Белене? Като с Банско? Като с ЮП? Като със съдебната реформа? Като с пенсионните фондове? Кога?
  —цитат от коментар 83 на Darth Plagueis


  Добър въпрос, който няма как да получи смислен отговор.

  Голям плюс и за следващите два коментара.

 90. 90 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 560 Неутрално

  По някаква причина Дневник си мислят, че читателите им вече не могат да четат друго, освен заглавията. Ерго, след като законопроектът е на "Пеевски", той е тъп, малоумен и вреден.Всъщност срам за всички, които не са се сетили преди Пеевски, че такъв закон е нужен, за да не могат тъй лесно да виреят брадви, шокове, бонби и пр. из виртуалното пространство.Тъй че аз одобрявам с две ръце изискването всяко нещо, функциониращо като "медия", да каже ясно и просто кой стои зад него.
  —цитат от коментар 6 на dogwoman


  По някаква причина пак си на амбразурата - пари, кариера, партийни задължения?

  Не ти ли се случва да ти се прииска да си удариш шамар, като се гледаш в огледалото?

 91. 91 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Само заради факта, че предложението е на Пеевски не трябва да се демонизира. Изключително важно е да е ясно кой кой е и откъде се финансира за да може потребителят на тези медии да знае какво чете и да си направи извод доколко е независим съответния вестник или сайт.
  —цитат от коментар 7 на kmy56562160


  Да де, ама в проектозакона са засегнати само половината от възможните начини на финансиране. В статията са споменати другите възможности за финансиране, а ги няма в проектозакона.

  От една гледна точка- "5% от нещо е по- добре от 100% от нищо". Демек- досега и това го е нямало като изискване. Има известна логика...

  От друга гледна точка обаче- Пеевски... Ноторно известно е, че това име не се свързва с особена чистоплътност (не в буквалния смисъл). Та като съберем две и две (Пеевски предлага, ама само някои начини на финансиране)- остава усещането, че се готви нещо нечисто. Вярно- повече усещане, отколкото логика, ама- всеки има право на усещания... Тях и Пеевски не може да ни ги забрани.

  Та така.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 92. 92 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Мощна подкрепа на мнението на Антон Кутев във форума.Ехо, не може едновременно да любите Шиши, Тиквата и Кутев!
  —цитат от коментар 11 на Бат Димо


  Извън контекста на изброените- който и да каже, че 2+2 е четири- ще се съглася с него.

  Обратното би доказало, че съм идиот...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 93. 93 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1133 Весело

  Боко пъшка ли могъщо когато Делян застане отзад?
  —цитат от коментар 18 на Свинчуга


  Тц, вече бил свикнал.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 94. 94 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1133 Весело

  По отношение на номинални собственици - калинки, това също бързо секва, когато осъдят една 19-годишна калинка за разпространение на фалшиви новини и я разкарват по съдилища. Така следващата 19-годишна калинка ще си има едно наум, преди да се навие на подобна простотия.
  —цитат от коментар 21 на dogwoman


  Сигурен съм, че веднага можеш да дадеш няколко примера, ма точно сега си заета...

  Айде друг път...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 95. 95 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1133 Весело

  [quote#40:"danubian.whale"][/quote]

  Да, и аз се смях. 😂😂😂😂

  Извън темата- Дневник, функцията с цитирането пак работи, като един същи Пеевски с мотика.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 96. 96 Профил на qrw19507795
  qrw19507795
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Лъскат му ПР-а на свинята, да не го готвят за премиер?

 97. 97 Профил на qrw19507795
  qrw19507795
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Лъскат му ПР-а на свинята, да не го готвят за премиер?

 98. 98 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 910 Весело

  До коментар [#56] от "pag":Кога е това ПАК заедно? Като с Белене? Като с Банско? Като с ЮП? Като със съдебната реформа? Като с пенсионните фондове? Кога?
  —цитат от коментар 83 на Darth Plagueis


  Като с резидента Радев.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 99. 99 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 284 Весело

  По някаква причина Дневник си мислят, че читателите им вече не могат да четат друго, освен заглавията. Ерго, след като законопроектът е на "Пеевски", той е тъп, малоумен и вреден.Всъщност срам за всички, които не са се сетили преди Пеевски, че такъв закон е нужен, за да не могат тъй лесно да виреят брадви, шокове, бонби и пр. из виртуалното пространство.Тъй че аз одобрявам с две ръце изискването всяко нещо, функциониращо като "медия", да каже ясно и просто кой стои зад него.
  —цитат от коментар 6 на dogwoman


  И след като Пеевски е толкова ви харесва като "качествен" законотворец и юрист, защо толкова ревахте и подскачахте, когато го избраха за шеф на ДАНС?

 100. 100 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  До коментар [#98] от "pag":

  Който лично Баце се похвали, че е негов избор?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK