Корнелия Нинова намери вина в българското председателството за търговската война със САЩ

Корнелия Нинова

© Велко Ангелов

Корнелия НиноваПо време на българското председателство българската икономика получи сериозен удар, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в оценката си за българското председателство на ЕС. Ударът, за който говореше Нинова, е налагането на мита от САЩ за производство на стомана. "Тази търговска война ще намали конкурентоспособността на европейската икономика, оттам и на българската", каза Нинова.


Пропуснаха само да ни похвалят за стоплянето на отношенията между САЩ и Северна Корея, иронизира Нинова малко по-късно вицепремиера Красимир Каракачанов. Другият вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева се пошегува с Нинова, че ще поеме вината за търговската война.


Премиерът и правителството не осигуриха консенсус на българските институции, не мобилизираха национална енергия и резултатът ще е увеличаващ се евроскептицизъм, заключи Нинова след отчета на Борисов. Според нея българският парламент останал настрана от процесите и председателството. Единствено заседанието на КОСАК, организирано от Кристиан Вигенин от БСП, е събрало на едно място изпълнителна, законодателна и президентска власт. "Изолирахте президентската институция. Президентът Радев се опита да компенсира онова, което българското правителство не направи. Вие не пропуснахте да го охулите дори и за това, казвайки, че Дунавската стратегия не е приоритет", каза още Нинова.
Вие не изпълнихте задачата, поставена от българския парламент, да ревизирате Дъблинския регламент, заяви Нинова. Тя припомни, че премиерът Бойко Борисов е казал в Брюксел, че не пазим добре европейската граница. Как да ни приемат в Шенген след признание на такова високо равнище, попита риторично Нинова.


Според лидера на БСП резултатът в сферата на отбраната е, че 9 европейски държави са се обявили за нов военен съюз без България. "Това ли ви е общата отбранителна политика на Европа", попита пак Нинова.


Нинова разкритикува и усилията на председателството за присъединяване на Западните Балкани. Тя напомни, че парламентът има решение за приоритетите на председателството и в него е записано, че трябва да има финален документ с пътна карта за членството в ЕС на балканските държави.


Корнелия Нинова е преброила, че по време на председателството в България е имало 72 протеста, в които участвали стотици хиляди. "Такова нещо не се е случвало в най-новата история на България", каза Нинова, а изказването й предизвика шум в залата.


"Председателството не можа да мобилизира енергията на българския народ. То беше превърнато в еднопартийно мероприятие за личен рейтинг на един човек. Правителството по това време излъчваше нестабилност на управляващата коалиция. Държавата излъчваше несигурност", заяви Нинова.


ГЕРБ: Няма европейска институция, която да не дава висока оценка


Няма европейска институция, която да не дава висока оценка на председателството, постигнатото е признато и от европейските семейства, каза председателят на външната комисия на парламента Джема Грозданова след представянето на доклада на Борисов и изказването за Нинова. "Председателството успя да се справи с основното предизвикателство - да бъде коректен посредник, партньор и балансьор в дебатите", обяви Грозданова.


"Продължават усилията на правителството и европейските институции за съвместни действия за управлението на миграционните процеси и убежищата. "По време на председателството беше постигнат значителен напредък по тази тема, което беше специално отбелязано в заключенията на Европейския съвет от юни", каза още Джема Грозданова


"Председателството категорично изигра положителна роля за постигането на договореност между Македония и Гърция за името", заяви Грозданова. Според нея председателството е преминало при пълна прозрачност и информираност на гражданите.


Чул се гласът на България според Волен Сидеров


"Това председателство ще покаже на Европа и на света, че тези партии, които бяха наричани несистемни, извън системата, неприемливи, които бяха нападани, ще бъдат приети от Европа и ще се види, че в момента управляващата коалиция ГЕРБ – "Обединени патриоти" не само работи, но и показва европейско поведение", коментира председателят на групата на "Обединени патриоти" в парламента Волен Сидеров.


"Българският глас се чу по време на европредседателството. Имам предвид, че за пръв път българското правителство посочи интереса на България и каза, че той е над нашето партньорство. Имам предвид темата за миграцията, ролята на България и отношението към България от страна на големите държави", каза Сидеров. "По време на председателството националистите се оказаха по-добрите европейци, няма да казвам от кого", допълни Сидеров.


ДПС: Омразата и ксенофобията достигнаха поредния връх


"Омразата и ксенофобията достигнаха поредния връх. Демонстрира се отстъпление от евроатлантическата ориентация на страната", обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Според него от 1 година правителството се фокусира върху председателството и загърби вътрешните проблеми.


"Председателството декларира, че ще работи за функционално единство между ЕС и институциите, но като че ли се забрави, че България е част от ЕС", посочи лидерът на ДПС. "Да се противопоставим на омразата, агресията, ксенофобията, на радикализмите и национализмите. Демокрацията няма алтернатива", каза завърши Карадайъ.

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  Тази жена от ден на ден става все по- ... хм, как да се изразя?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 717 Любопитно

  Синът и е виновен! Дето учи в САЩ с червените пари на червивата си майка!

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 3. 3 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  Няма и грам упрек, че не е предложил БХ премахване на санкциите на Русия.
  Нищо не е е споменала и за загубите, които понасяме от контрасанкциите на Жужи.
  Много слабо дрогарке Нинова.

 4. 4 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Проста жена.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 5. 5 Профил на Nike
  Nike
  Рейтинг: 225 Неутрално
 6. 6 Профил на glaxo11
  glaxo11
  Рейтинг: 647 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  Става все по нагла! Говореща с апломб тъпи клишета! Но те селяните си приличат -тя е женския еквивалент на Банкянския херой!

 7. 7 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 279 Неутрално

  От гьола с биволите се чу мучене. То бива падение ама случая вече е клиничен...

 8. 8 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  По дунавската стратегия у село Крушовица требе да има Техноимпекс.
  Ама няма.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 9. 9 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Когато опозицията единствено плюе безогледно и по най-нелогичния начин, това говори за огромна немощ и слабост. Не е въпроса другарке да се изокаш нещо, че да те забележи публиката. Защото когато говориш явни глупсоти, ефекта е силно негативен.

 10. 10 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Отвратителна жена с просташко, нахално и нагло излъчване, председател на още по отвратителна антиевропейска партия, работеща срещу интересите на Европейска и Демократична България.
  Казаното от нея трябва да се отминава с презрение.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 11. 11 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "Ударът, за който говореше Нинова, е налагането на мита от САЩ за производство на стомана. "

  Знаят ли в Крушовица колко стомана изнася България за САЩ? И как председателството на България повлия на решението на Тръмп??? Уникални безсмислици тръска лелята от снимката...

 12. 12 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3292 Неутрално

  Нинова даже не е комична...клинична е..

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 13. 13 Профил на Гуси Гуси
  Гуси Гуси
  Рейтинг: 225 Весело

  Психо тест минавала ли е скоро госпожата...

 14. 14 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  "Ударът, за който говореше Нинова, е налагането на мита от САЩ за производство на стомана. "Знаят ли в Крушовица колко стомана изнася България за САЩ? И как председателството на България повлия на решението на Тръмп??? Уникални безсмислици тръска лелята от снимката...
  —цитат от коментар 11 на Jumbo Jet


  В Крушовица не знаят, че видната им съселянка е купила Техноимпекс, но за сметка на това въздишат по социализЪма.

 15. 15 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Мъка, не мъка, Бае Мико да нарамва винтовката и с шише ракия в раницата Видин да превзема Крушовица че ни писна.
  Горчиво съжалих че съм го ругал тоя титан без да имам идея каква кална вада е заприщвал.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 16. 16 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1559 Весело

  "Тази търговска война ще намали конкурентноспособността на европейската икономика, от там и на българската", каза Нинова.
  —цитат от коментар 0 на 0


  И на руската икономика...За Китайската да не говориме. И изобщо българското Европредседателство потопи световната икономика.

  Двойка, Нинова, двойка!

 17. 17 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Политиката, която води тази жена е неефективна, защото е далеч от реалността.

 18. 18 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  Нинова попусна да каже, че УВ индекс е висок заради ГЕРБ и лично заради Борисов! Държи се като на общоселско събрание, най-прав е този, който вико ной-много!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 19. 19 Профил на rvm
  rvm
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Точно заради тая и групичката около нея "боянския тигър" е станал несваляем. Просто на фона на тия "хора" батето изглежда като политик.

 20. 20 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1148 Весело

  Ма какво се чудите, бе драги съфорумци, туй и е работата на жената, да са тръшка и да плюе. Ми останала е верна на себе си.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 21. 21 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Еххх Бойко... Защо не ошамари тръмп като каза че започва търговска война

 22. 22 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Интересно, колко му струва на бойку такава "опозиция"?

 23. 23 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Жегата влияе силно, но в комбинация с вируса на оглупяването и кремълското зомбиране, се е получил изненадващо комедиен образ, разгонващ лятната скука.

 24. 24 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Конгениално съждение. Ако не беше толкова трагично можеше да мине за фарс или театър на абсурда. Тази шизофренна партия запратена с невероятен успех от рокера, гражданин на СССР, на бунището на историята е тотално неадекватна дори и в очите на най - ортодоксалните си привърженици. Такава импотентна опозиция не е полезна за демокрацията. Също и за управляващите. Нинова случайно или не/по скоро не/,, така подава топката на Борисов, че той с виртуозни волета, понякога и със задни ножици я вкарва във вратата на БСП, късайки мрежата.

 25. 25 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4775 Неутрално

  Крушовишката интелектуалка не може да надскочи нивото си на селска скандалджийка.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 26. 26 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Какъвто ни е Баш Главатаря на Тикволандия, такава и опозицията. Толкова си приличат.

 27. 27 Профил на today
  today
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Явно не е добре жена в критическата да е партиен лидер.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 28. 28 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Синчето пострада ли от войната :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 29. 29 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Глупости! Единственото вярно е, че търговската война ще навреди на ЕС, пък и на САЩ, а нито България, нито председателството могат да окажат влияния върху решенията на Тръмп. Съвпадение е налагането на мита с българското председателство.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Красен
  Красен
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Аз пък мисля, че синът й дето учи в омразните САЩ е виновен! Казал е на Тръмп да наложи митата и така да удари правителството на Борисов (щото нали сме голям производител на стомана) :D

  Слаб 2, Нинова! Седни си!

 32. 32 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  България е наистина много важна страна, щом може да предизвика търговска война със САЩ ... още повече не ни е за пръв път
  :-) Доказано = Корнелия е човека на САЩ в България

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 33. 33 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 388 Неутрално


  "Корнелия Нинова е преброила, че по време на председателството в България е имало 72 протеста, в които участвали стотици хиляди."
  Всичко живо се юрна на протест по време на председателството. Това беше удар под кръста срещу правителството, но удари и по имиджа на България. Дори и тези от оркестъра на радиото решиха да спретнат протест точно тогава, като че ли от тях нещо зависи. Долнопробно извиване на ръце, това бяха тези протести, които по същество нищо не постигнаха. Целта им не беше да постигнат нещо конкретно, а да навредят на имиджа на правителството.

 34. 34 Профил на galiwer1880
  galiwer1880
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#15] от "О, ко ма напрай!":

  като се замисли човек,май и станишев беше по сдържан ,не сипеше такива "бисери"

 35. 35 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Корни може да намери вина у всеки, освен у себе си и в "драгоценната" си /за Кремъл/ Партия!!!

 36. 36 Профил на СърПичук
  СърПичук
  Рейтинг: 714 Весело

  Когато Господ удари - медицината е безсилна!

  Подпис - електронен ;)
 37. 37 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
  Умен и красив но не умнокрасив
  Рейтинг: 724 Неутрално

  ГЕРБ съспАха международното положение!

  No Pain No Gain
 38. 38 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  Типична кавгаджийка, застанала на оградата и крещи по съседката през два двора.

 39. 39 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Добре че инцидентът в Тайван стана след първи юли.
  Оле, не, по време на председателството беше!
  Корнелия е пропуснала!

  Доброто е заразно
 40. 40 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Тайланд... Пусти автокоректор.

  Доброто е заразно
 41. 41 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 693 Неутрално

  На крива ракета космосът й е виновен.

 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7363 Неутрално

  Май от всички, най-прав ще се окаже Карадайъ. За съжаление.

 43. 43 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 857 Весело

  А бе другарке, че вина има е ясно! Ама за да ти обърна внимание, ето - не си падам по вината, виж, ако си намерила рикия, ще те подкрепя!

 44. 44 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5479 Неутрално

  Това е най кресливата от с. Крушовица, грака кряка и си мисли че така си вдига рейтинга.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK