Сидеров обяви, че е предложил новия шеф на Търговския регистър

Сидеров обяви, че е предложил новия шеф на Търговския регистър

© Юлия ЛазароваСлед като партията на Валери Симеонов НФСБ обяви, че новият директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева е назначена през задния вход и отговорността за това е на "Атака", коалиционният му партньор Волен Сидеров разпрати позицията до медии, с която по думите му отговаря на интригите покрай назначението.


"Подкрепям нейната кандидатура. Козарева е доказан специалист, не е партиен активист на никоя партия. Държавната администрация има остра нужда от такива кадри", се казва в позицията. Той заявява, че Козарева е назначена по негово предложение, което е съгласувано с премиера Бойко Борисов. Така по предложение на Валери Симеонов бил назначен ген. Кирил Войнов за временно изпълняващ функциите на председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.


"Премиерът Бойко Борисов се съобразява с коалиционните предложения и винаги търси баланс в тях. В случая "Козарева" няма никакви основания за обструкции, освен ако някой политик, държавник или член на правителството се страхува, че от Агенцията по вписванията могат да станат ясни данни за негово участие във фирми и конфликт на интереси. Но това е негов проблем и не е повод за коалиционни интриги", се казва в позицията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK