"Обществената" телевизия на БСП ще хвали другарите

Корнелия Нинова внесе в СЕМ документи за регистрация на телевизия на БСП

© Анелия Николова

Корнелия Нинова внесе в СЕМ документи за регистрация на телевизия на БСПБСП иска лиценз за телевизия, чиято амбиция е да бъде "не партийна, а обществена, истинска, свободна". Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова, която днес внесе документи за регистрация на телевизия "Българска свободна телевизия" в Съвета за електронни медии (СЕМ).


"Вярваме, че в нея ще може да се изразява свободно мнение без страх, да се представят истината и фактите такива, каквито са - без цензура. Искаме да помогнем на свободата на словото", обяви Нинова.


"Критикува се нещо, когато някой е недоволен. Ако има нещо, ще си го кажем на партийни форуми, а няма да занимаваме цялата българска общественост с вътрешнопартийните ни проблеми. Ние искаме да отразяваме онова, което нашите другари правят в цяла България. Надяваме се да ни изпращат интересни материали от цяла България. Такава постановка никой не е поставил - да се критикува. Напротив, ще хвалим", обяви директорът на телевизията Любомир Коларов.
Логото на телевизията вече е патентовано.

© Фейсбук

Логото на телевизията вече е патентовано.


Девизът на телевизията е "Бъди свободен", а програмата ще бъде 24 часа и ще се разпространява по кабел и сателит. Ще се залага основно на новинарски емисии и публицистика. Желанието на БСП, която е отделила 2 млн. лв. за финансирането й, е телевизията да тръгне от 1 декември и да се помещава в халетата на бившия хладилен завод.


Председателят на СЕМ София Владимирова обясни, че ако документите са изрядни, лиценз ще бъде издаден до две седмици.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK