Карадайъ призова всички българи да инвестират като Доган

Мустафа Карадайъ

© Анелия Николова

Мустафа КарадайъИзбори 2023

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ призова всички българи да инвестират като почетния председател на партията Ахмед Доган.


Миналия месец се разбра, че Ахмед Доган е придобил 70 процента от собственика на ТЕЦ "Варна", като е платил 1800 лв. на Станислав Папазов за 36 на сто от акциите на "Сигда" и 1700 лв. на Ивелина Папазова – за 34 на сто. Двамата са деца на бившия регионален министър Данаил Папазов от кабинета "Орешарски". Семейната им компания "Сигда" купи централата за близо 50 млн. евро със заеми от Първа инвестиционна банка, но наследи 43 млн. лв. по банковите сметки на придобитото дружество. ТЕЦ "Варна" бе избран от държавата да бъде студен резерв, токът от студения резерв се използва само при заплаха за енергийната система. Очаква се за година и половина ТЕЦ "Варна" да донесе близо 30 млн. лв. приходи.


"Да, призовавам и вие да го правите, и всички български граждани, защото с частните инвестиции ще развиваме икономиката, ще създаваме работни места, ще увеличаваме брутния вътрешен продукт на страната. Призовавам ви и вие да правите инвестиции, да следвате модела на господин Доган. Призовавам ви да бъдете голям, голям и още по-голям", каза Карадайъ в кулоарите на парламента на забележка на журналист, че инвестиционният климат в страната е добър за Доган.
Карадайъ не отговори на въпрос на "Дневник" дали знае за други ТЕЦ-ове, които се продават на подобна цена, подходящи за инвестиции.


Преди това Карадайъ коментира намерението на собствениците на "Аджъбадем", най-голямата група лечебни заведения в България, да напуснат страната. "Не съм запознат с детайлите, но мога да го оценя като част от общия инвестиционен климат в страната. Бих искал да обърна внимание на обема на инвестициите в страната. Наистина има тревожни симптоми и би трябвало да се вземат спешно мерки", беше коментарът на председателя на ДПС.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK