Министерството за европредседателството ще бъде закрито в края на годината

Министерството за европредседателството ще бъде закрито в края на годината

© Юлия ЛазароваСлед приключване на ангажиментите на България по изпълнение на трио програмата Естония-България-Австрия ще бъдат предприети необходимите действия по закриване на министерството за европредседателството и последващи процедури за извършване на ликвидационни производства. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол днес в отговор на въпрос на социалиста Антон Кутев за функционалните задължения на министъра по европредседателството Лиляна Павлова към момента.


Трио програмата приключва с края на австрийското председателство на 31 декември т.г.


"По време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз България се доказа като достоен, стабилен и отговорен партньор в общността. Успяхме да балансираме сериозни дебати и да демонстрираме професионален капацитет не само на политическо, а на експертно ниво. Има отправена покана да споделим с други страни натрупания опит", обяви още Борисов. Той обяви, че и към настоящия момент министерството работи в непрекъсната координация с Естония и Австрия.
"Уверявам ви, че функционалните задължения на Лиляна Павлова не приключват с официалното закриване на българското председателство в края на юни, а с официалното приключване на трио председателството, както е залегнало в практиката на ЕС", обяви още Борисов. Той каза, че Лиляна Павлова е председател на Съвета по европейски въпроси към Министерския съвет и има задача да координира създаването на център за партньорство с Китай.


Зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Антон Кутев обяви, че в повечето страни в ЕС не се създава такъв пост или министерство по време на председателството, а функциите се изпълняват от други министри. Той каза още, че в българското ведомство работят около 80 души, на които се плащат заплати и осигуровки.

Ключови думи към статията:

Коментари (28)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 896 Гневно

  И тия "калинки" ги хрантутиме цяла година?!

 2. 2 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3377 Неутрално

  Още отчитаме големите успехи...! Може и следващата година да се наложи, да имаме такова министерство. Иначе, чудя се, какво ли правят тия 80 души в момента, дето са на щат...? Да не подготвят, следващото председателство?!?

  Бивш tww09306483.
 3. 3 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 828 Неутрално

  А к'во шъ праим с партизанската внучка?
  Като гледам тия "калинки" покрай Рапона не знам защо винаги си спомням за Радой Ралин:
  - Абе, моме проста, кой ти даде поста?
  - Даде ми го Вожда, дето ме он----жда.

 4. 4 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 627 Весело

  Лиле, не се притеснявай, място за калинки колкото щеш, особено когато батко ти определя кой къде ще калинква.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 5. 5 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#2] от "tww09306483":

  По-скоро ще учат другите държави как се председателства! А иначе това е абсолютно ненужна страктура, която е изиграла ролята си, но въпреки всичко продължава да гълта държавни пари, които все не достигат. Интересно ми е в другите държави как стои този въпрос.

 6. 6 Профил на sdfsdfsdf
  sdfsdfsdf
  Рейтинг: 220 Гневно

  Не е ясно колко продължава инерцията по закриването, с тази двойнопериодна засилка ?!

  NO GDPR CONSENT WAS EVER GIVEN !!! Especially considering that the European data protection authorities have made it clear “that if a controller chooses to rely on consent for any part of the processing, they must be prepared to respect that choice and stop that part of the processing if an individual withdraws consent.” https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/reform/rules-business-and-organisations/legal-grounds-processing-data/grounds-processing/what-if-somebody-withdraws-their-consent_bg Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на dpo@economedia.bg Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на dpo@economedia.bg Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на dpo@economedia.bg Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на dpo@economedia.bg Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на dpo@economedia.bg Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на dpo@economedia.bg Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на dpo@economedia.bg Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на dpo@economedia.bgИзползваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на dpo@economedia.bg
 7. 7 Профил на J.J.
  J.J.
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Колкото и смешно да звучи, май имаше смисъл от това Министерство и dedicated екип от администрацията за председателството на Съвета. В Австрия отнесоха много подигравки във връзка със срещата в Залцбург по отношение на логистика, организация и т.н. Имаше интервюта от неназовани дипломати (естествено), че срещата в София е била в пъти по-добре организирана, което говори добре за администрацията, въпреки всичките ми резерви към нея.

 8. 8 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Беше доста блажно. Сега ще трябва да блажат нЕкъде другаде щото нали са все ора на наши ора и, не мОе така да ги фърлим на боклука.

 9. 9 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 691 Неутрално

  А защо точно трио е програмата? Не може ли да е поне секстет или октет?

  Никога повече мутри начело на България.
 10. 10 Профил на da.vidci
  da.vidci
  Рейтинг: 223 Любопитно

  не може ли направо всички министерства да бъдат закрити ?

 11. 11 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 557 Любопитно

  Като чета гладките, премерени изказвания на Борисов, бас хващам, че е чел нещо, написано от някой друг, например от Румяна Бъчварова.

  Какви са тези никове с три произволни букви и осем произволни цифри след тях? Две трети от коментиращите имат такива. Регистрирани са отпреди два или три месеца и пишат коментари през 15 минути. Ако са тролове, кажете барем как се става, та да изкарат и други хора някой и друг лев.
 12. 12 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#5] от "ikar_01":
  Вече се чувства липсата на университет за подготовка на кадри за евро председателствата и не само а за всякакви председателства!

 13. 13 Профил на jobssboj
  jobssboj
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Време е да направят министерство на корупцията. Да се централизира и да няма издънки.

 14. 14 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 4796 Неутрално

  Мислех си че Лилито отива на борсата, ама не. Нова службица и е измислил ББ, кординатор.

 15. 15 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3590 Неутрално

  Направо да го оставят за следващото председателство за да изглежда ,че сме еврооптимистични, а и ще е по-синекурно спрямо хрантутниците!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 16. 16 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1157 Неутрално
 17. 17 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 863 Неутрално

  А компанията "Южен поток" кога ще ликвидират?

 18. 18 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2115 Весело

  До коментар [#12] от "telqk":

  Пернишки Университет по Телекомуникации, Компютри и Автоматизация....../не четете само главните букви.../.

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 19. 19 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 818 Неутрално

  ЩОТО ПАРТИЗАНСКОТО ЛИЛИ ТРЕБВА ДА ЛАПА ОЩЕ.
  ОЩЕ НЕ Е СТИГНАЛА ТРИСТА КИЛА ЖИВО ТЕГЛО.

 20. 20 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 353 Весело

  Мисля че това е доста евтин вариант. Като си представя лилето как усвоява европари и потръпвам

 21. 21 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Ако се съди по бързия минус който получих, няколко стига до оргазъм като си представя как лилето усвоява евросредства...

 22. 22 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 1895 Неутрално

  Не е ли възможно например Министерството на спорта и младежта да бъде улеснено в работата си? Високото спортно майсторство да отиде към Българския олимпийски комитет, а детско-юношеският спорт - към Министерството на образованието. Мисля, че благодатната тема за реформаторско съдействие на държавните чиновници, изнемогващи под бремето на отговорностите и катадневния къртовски труд, може да бъде спрегната и с други ведомства...

 23. 23 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 535 Неутрално

  а елегантният министър на спорта какво ще прави, свирки ли в новите казарми

  BG e мини империя на злото.
 24. 24 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 645 Весело

  Явно Антон Кутев не е запознат с практиката в тези случаи, както и с много други неща, между впрочем... И трябва да вика премиера да го учи - ц-ц-ц.

 25. 25 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  До # 22 practik. Това правителство не смята да прави реформи и да съкращава чиновници необходими за наближаващите избори. Напротив,мисли се за нова агенция,която да ДУБЛИРА КАТ.

 26. 26 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8868 Неутрално

  Още два месеца и ще и намерят блага службица, няма да остане на вода и корички.

 27. 27 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10865 Неутрално

  И ги храним добре...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 28. 28 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  Ами колкото повече данъци даваме,толкова повече айляци изхранваме ,затова ще ни ги вдигат пак ,да сме им живи и здрави !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK