ДБГ: Моделът на управление на ГЕРБ води до обезлюдяване

Димитър Делчев

© ДБГ

Димитър ДелчевМоделът на управление на ГЕРБ, изповядван и от БСП, и ДПС, води страната към разпад. Отказът от решителни действия по реформиране на политиката по доходите, здравеопазването, правосъдието и социалната сфера е гаранция за лош стандарт на живот, който обрича страната на изчезване. Това заяви председателят на "Движение България на гражданите" (ДБГ) на конференция "Как да повишим качеството на живот на българина?", подпомогната от фондация "Конрад Аденауер". На форума имаше представители на ДСБ, БНД, СДС, ССД и БДФ.


Делчев припомни, че 11 години след влизането в ЕС България все още е най-бедната държава, на последно място по качество на живот. Казват БВП расте, безработицата спада, но това не си личи от скоростта, с която българите напускат страната. За миналата година България е загубила 52 хил. души, колкото е Враца. България, която е оцеляла 14 века, само след 134 години ще изчезне, ако продължаваме така, добави Делчев. Той добави, че 23.4%, или всеки четвърти е в риск от бедност, а цените се увеличават. Нашите експерти изчисляват, че през 2018 и 2019 всеки трети ще изпадне в бедност, заяви Делчев.


Правителството можеше да намали ДДС с 2%, като по този начин остави в джоба на хората и бизнеса 1 млрд. лв., вместо това, то прави точно обратното – въвежда допълнителни тежести, каза Делчев. Според него увеличаването на максималните осигурителни прагове до 3000 лв. ще удари именно хората, които са избрали да останат в България, защото взимат над 2600 лв. И то нарушавайки основното си обещание да не увеличават данъци и осигуровки, коментира Делчев.
След като България влезе в НАТО и ЕС, сякаш страната няма нова национална цел, смята Делчев. Тъй като БСП не могат да се нарекат истинска опозиция, считам, че истинската промяна може да дойде само от демократичната общност обединена зад една кауза. Според ДБГ трябва всички вдясно да започнем да работим за една кауза: повишаване на стандарта на 100% от българите в България чрез достойни доходи, качествено здравеопазване и образование и справедливо правосъдие, завърши Делчев.


Страна, която е източник на миграция, губи своя елит


"Страната загуби 1 млн. души, голямата част от тях квалифицирани кадри. Страна, която е източник на миграция, губи своя елит и това е много страшно, каза Торстен Гайслер, ръководител на Бюрото на фондация "Конрад Аденауер" в България. България има много добри макроикономически показатели, но това не е достатъчно, добави Гайслер. Той цитира данни от проучване сред немски инвеститори у нас, който поставят корупцията като най-сериозен проблем, на второ място е ниската ефективност на администрацията и висок ДДС. Ниският корпоративен данък се описва също като проблем от някои инвеститори, което аз не мога да разбера, каза Гасйлер.


Няма социална политика


Иван Нейков, който беше министър на труда в правителството на Иван Костов, смята, че у нас няма социална политика. Според него целта на управлението е задържане на положението и предотвратяване на социално напрежение. "Виждаме, че все повече хора излизат на улицата, което означава, че този дефицит на идеи става все по-видим и траен", каза Нейков. Ако една социална политика не им осигурява усещане за щастие, значи не струва, заключи Нейков.


Сред реформите, които Нейков смята, че трябва да бъдат направени, е да бъдат създадени условия за квалификация на всеки пет години. "Изследванията сочат, че най-бързо развиващите се бизнеси искат способността да можеш да решаваш проблем. Креативността се превръща в конкурентноспособност", смята Нейков. Той добави, че трябва да бъдат въведени нови социални практики, за да има реална взаимопоставеност между мъжете и жените. "Данните сочат, че си заравяме главата в пясъка и имаме устойчива и нарастваща дискриминация", каза Нейков. "Видиш ли, че в един отрасъл е феминизиран, значи заплащането е под средното", добави той. Нейков обърна внимание, че "има повече момичета, те се справят по-добре в училище, има повече студентки, имат по-добър успех. След което, като излязат на пазара на труда, от всички ръководни постове тази по-подготвена част заема под 12%."

Коментари (28)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3333 Неутрално

  Ха-хааааа
  И на кого го казва другарят Делчев, в качеството си на
  Изпълняващ Длъжността "Кунева" в Партията.
  Нали до последно го крепяхте и ГЕРБ и ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО....
  Толкова е гнусно подобен г'онсуратлък,че няма повече накъде

 2. 2 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Обезлюдява се предимно ДБГ.

 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2765 Любопитно

  Може би това е идеята , да стане територия на мутрите и шишковците?

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4454 Неутрално

  ДБГ: Моделът на управление на ГЕРБ води до обезлюдяване - ФАКТ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 328 Неутрално

  9-7-5. Отчайващата схема на обезлюдяването в милиони от 1989 г. през настоящето и в края на века. Пред голите цифри и оптимизмът се изчервява.

 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8204 Весело

  ДБГ се обаждат с последни силици и даже вече и не се и надяват да заемат някое топло местенце сред управляващите!

  [email protected]
 7. 7 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Що така до преди последните парламентарни избори не мислеха така, а след изборите изведнъж се сетиха за това?

 8. 8 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  До коментар [#3] от "джендър дебне в храсталака":

  А,че не беше ли идея за се населят " бежанци" ?!

 9. 9 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2765 Весело

  До коментар [#8] от "yanne":

  Мая костинбродска и Курнелка казаха ,че бежанците ще са на мястото на козичките.

 10. 10 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Този до онзи ден беше от страната на ГЕРБ на барикадата.

 11. 11 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 320 Неутрално

  А моделът на БКП/БСП за по-малко от век ще унищожи страната.

 12. 12 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Този до онзи ден беше от страната на ГЕРБ на барикадата.
  —цитат от коментар 10 на Капабланка


  Утре ако влязат в коалиция с ГЕРБ пак друга песен ще запее.

 13. 13 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Някой да ми припомни какво/кое беше ДБГ?!?!?!

 14. 14 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  Моделът на мафията води до обезлюдяване, така че да останат най вече старите и неспособните.
  За останалите вратите са отворени, да се спасят от мафията.
  И те ще продължават да бъдат отворени, дори и ЕС да се промени или разпадне, защото западноевропейските страни имат нужда от хора, заради демографската криза там.
  Колкото повече хора напускат, толкова по зле ще става, толкова повече ще се изострят мизерията, противоречията и проблемите, вероятно и със все повече съпътстващо насилие. Ще настане криза за кадри - лекари, учители, полицаи... раждаемостта ще спадне съвсем. Отчаяно ще се търсят бързи решения на тези тенденции, започнали отдавна и мафията ще почне да вкарва азиатци, за да и работят. Да не продължавам....

  И всичко това заради желанието на мафията, олигархичните кланове, да властват и царува във вечността, с цената на деградацията на държавата, народа и ценностите.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: www.unbrain.eu?bg
 15. 15 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  Другарката Пръмова пак се изокала умно!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 16. 16 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 859 Разстроено

  Ми хубаво де, що за толкова години никой управляващ не намери начин да задържи хората в БГ ся к'во ще ревем, че ги нямало? Начи тук си е джунгла, оцеляваме кой както може. А за децата ни, е ясно, че бъдеще тук (най-вероятно) няма да има. Щото или ще станем азиатски протекторат (на Турция) или ще си останем руски, както сме си в последните 70 години...

 17. 17 Профил на sdfsdfsdf
  sdfsdfsdf
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Хората се самовъзраждат, regardless !

  NO GDPR CONSENT WAS EVER GIVEN !!! Especially considering that the European data protection authorities have made it clear “that if a controller chooses to rely on consent for any part of the processing, they must be prepared to respect that choice and stop that part of the processing if an individual withdraws consent.” https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/reform/rules-business-and-organisations/legal-grounds-processing-data/grounds-processing/what-if-somebody-withdraws-their-consent_bg Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected]Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected]
 18. 18 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  Тия сега кои бяха? Ристевчета ли са?

 19. 19 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Те на това му се вика тепигьозлък! След 09.12.2015-та вместо да последват примера на Христо Иванов и на Радан Кънев, останаха пламенно вкопчени за шлифера МУ, а сега реват като вдовица за... айде да не го казвам.

 20. 20 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Има ясно изразена социална политика. Изгонване на образованите (създават проблеми), обсебване на националнити богатства от малка група хора, ликвидиране на образованието (виж по-горе), създаване на благоприятни условия за размножаване на социално безотговорни индивиди (лесно се манипулират). Няколко стотин човека правят останалите на маймуни, това е социалната политика в действие. И се крият зад стабилността като някакво оправдание. Още малко, и от страната ще стане едно прекрасно място за заселване на по-разумно население. Откъдето и да дойде, със сигурност ще се справи по-добре от българския народ, който в момента бавно и успешно се самоубива.

  master
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2666 Неутрално

  Либералната десница се компрометира отдавна, и дори да говорят истини ...!
  Трябва да се върнем към ЛОГИКАТА И ФИЛОСОФИЯТА. Да отговорим на въпросите , защо "пазарното общество" създава такива проблеми ? Тежко е да се признае , но най -добър АНАЛИЗ на КАПИТАЛИСТИЧЕСКОТО ОБЩЕСТВО прави МАРКС ( 1858 ) година. Тия неща които стават, той ги вижда и създава много логична философска конструкция. Това че капитализма се стреми към монопол , скрита форма на власт е ясно от тогава. Нима не знаехме че пазарът ще пропилее образованието ......и напълно ще го обезмисли !! Нима не допускаме че пазарът в здравеопазването ще печели , и ще се стреми към монопол и от правото на живот ,и от смъртта. Не участваха ли всички в демонизирането на всичко ДЪРЖАВНО. Странно се получава в плановата икономика ( социализъм) ..., администрацията ( вземат се и всички партийни комитети и съвети...или техни звена) е два пъти по малка от сегашната държавна администрация. Това е псевдо пазарно общество, от една страна се изтегля от икономиката , но от втора удвоява хората на заплата !? Това което има в България не е НОРМАЛНО , дори и да те галят по главата. Едва ли в своята история България е живяла в по "кошмарно" общество. Вероятно тази агония ще свърши по бързо ...от очакваното ....към 2035 ,защото вече няма ресурси за нищо ! Пред нас не просто е това или онова - разпадът се държавните системи , и може би за добро.

 23. 23 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  Либералната десница се компрометира отдавна, и дори да говорят истини ...! Трябва да се върнем към ЛОГИКАТА И ФИЛОСОФИЯТА. Да отговорим на въпросите , защо "пазарното общество" създава такива проблеми ? Тежко е да се признае , но най -добър АНАЛИЗ на КАПИТАЛИСТИЧЕСКОТО ОБЩЕСТВО прави МАРКС ( 1858 ) година. Тия неща които стават, той ги вижда и създава много логична философска конструкция. Това че капитализма се стреми към монопол , скрита форма на власт е ясно от тогава. Нима не знаехме че пазарът ще пропилее образованието ......и напълно ще го обезмисли !! Нима не допускаме че пазарът в здравеопазването ще печели , и ще се стреми към монопол и от правото на живот ,и от смъртта. Не участваха ли всички в демонизирането на всичко ДЪРЖАВНО. Странно се получава в плановата икономика ( социализъм) ..., администрацията ( вземат се и всички партийни комитети и съвети...или техни звена) е два пъти по малка от сегашната държавна администрация. Това е псевдо пазарно общество, от една страна се изтегля от икономиката , но от втора удвоява хората на заплата !? Това което има в България не е НОРМАЛНО , дори и да те галят по главата. Едва ли в своята история България е живяла в по "кошмарно" общество. Вероятно тази агония ще свърши по бързо ...от очакваното ....към 2035 ,защото вече няма ресурси за нищо ! Пред нас не просто е това или онова - разпадът се държавните системи , и може би за добро.
  —цитат от коментар 22 на dejmos


  Чакай малко...Бойчу и корумпетата са консервативната десница предполагам? Ех мили консервички, вие верно сте изключително глупави :)

  Обичам да грухтя и плюскам.
 24. 24 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 997 Неутрално

  До коментар [#2] от "taratanki":

  До кога баща и син - ДЕЛЧЕВИ ще си развяват свободно перчемите ????Малко морал няма ли в движението на "най-честните , интелигентни и НЕОБРЕМЕНЕНИ с минало " ЕЛИТИ ????

 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7366 Неутрално

  Ами то дали ГЕРБ, дали БСП, все БКП.

 26. 26 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Този до онзи ден беше от страната на ГЕРБ на барикадата.
  —цитат от коментар 10 на Капабланка


  достоен син на баща си

  http://www.bpga.net/bg/team/

 27. 27 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4860 Неутрално

  Младите си тръгнаха по време на БКП-БСП-то, повечето от тях и се устроиха, а този сега се сетил.Върни корделана и виж какво ще стане.

 28. 28 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Каза наследникът на Делчев старши и Миглена Кунева от Габонска афера. :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK