Александър Урумов, борецът срещу "джендърите" на държавна заплата

Александър Урумов и Красимир Каракачанов

© Георги Кожухаров

Александър Урумов и Красимир КаракачановАлександър Урумов е драматург, писател, сътрудник на ДС, деен евангелист, проповедник, общественик, участвал на печелившата страна във войната с Истанбулската конвенция (както сам се хвали във "Фейсбук") и... директор на Дирекция "Връзки с обществеността" на Министерството на отбраната.


В понеделник Софийският университет "Св. Климент Охридски" реагира срещу публикация за учебен курс от програмата му, в която Урумов определя курса като посветен на пропагандиране на хомосексуализъм, феминизъм и глобализация.


В сряда Български дарителски форум изпрати официално писмо до премиера Бойко Борисов, в което протестира срещу езика на омразата, насаждан от Урумов, и иска неговата оставка. Повод е публикация на Урумов от 20 септември т.г., в която той отправя поредица от призиви за "радикална организация за натиск срещу "джендър-либераните пипала на Сорос" и заявява, че ще изготви списък на "корпорации, които подкрепят джендър идеологията, подкрепят гей-паради и финансират или съфинансират джендър иницитиви". В текста висшият чиновник поименно посочва TELUS International Europe и AVON – членове на БДФ, като компании от този списък.
Вчера Урумов отговори пак през "Фейсбука" си, че "с джендър активностите на Telus и Avon едва сега започваме" и той не се страхува, защото е предал живота си "на моя Спасител Исус Христос".


Александър Урумов управлява еднолично фондацията "Българска организация на родителите и децата" (БОРД). Фондацията е регистрирана на 3 юли 2018 г. и от нейно име Урумов громи "джендър конспирацията", Сорос, учебниците... във фейсбук и блога си, като позициите му бързо се препечатват от "Труд", "Стандарт", "Земя" и всякакви сайтове. Преди юли е правил същото, но от свое име. Малко преди Конституционният съд (КС) да вземе решение за Истанбулската конвенция, на 17 юли тази година от името на фондацията си той внася писмо в КС, в което призовава съдиите да отхвърлят конвенцията като противоконституционна. "Ние няма да жертваме нашия вечен храм – семейството от мъж и жена – заради лудостта на хора, временно сдобили се с власт вместо с места за настаняване в специализирани психиатрични клиники", пише Урумов.


"Да живее България! Бог е с нас!", завършват всичките му публикации.


Освен да громи "джендър конспирацията" Урумов използва блога и социалната мрежа да проповядва християнство в мерена или немерена реч. Една от последните му публикации свързва борбата срещу "джендърството" и с европейските избори:


"БОРД срещу джендър-идеологията и национална съпротива на всички нива – пълна мобилизация на имунната система на обществото ни. Решаващият сблъсък е през май 2019 г., когато предстои историческата битка за България и за бъдещето на децата ни. Защото победата за България минава през битката за Европа."


Последното изречение чуваме и ще чуваме все по-често от представители на "патриотите" с доближаване на европейските избори.


Откъде тръгва Александър Урумов?


Държавна сигурност


Урумов е вербуван в ДС от оперативен работник Тодор Божанов на 10 октомври 1988 г., както можем да се разбере от три решения на Комисията по досиетата. Тогава Урумов е на 19 години и вероятно по това време е бил в казармата. Ръководили са го оперативните служители Божанов, Пламен Желев и Стойко Пуцеков. Свален е от отчет през 1990 г., има и протокол за унищожаване на личното му дело от 29 ноември 1990 г. и за жалост не можем да разберем повече за работата му за ДС. Сътрудничил е под псевдонима Абел за Трето главно управление на Държавна сигурност. Това е Военното контраразузнаване (ВКР). По времето на комунизма това е политическият орган на БКП в армията. То се ръководи от решенията на Секретариата на ЦК на БКП, от правителството на НРБ и от заповедите на министъра на вътрешните работи.


Кариера покрай ВМРО


Урумов е завършил българска филология през 1994 година в Софийския университет. Бил е зам. главен редактор на седмичника "Македония", чийто директор е бил сегашният министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Каракачанов е агент на Шесто управление на Държавна сигурност по линия на "промакедонския национализъм".


В периода 1997 - 2001 г., по време на кабинета "Костов" (СДС), Урумов е началник на направление "Информация и връзки с обществеността" и говорител на Министерството на отбраната. През това време ВМРО е коалиционен партньор на СДС, а Красимир Каракачанов и сегашният му заместник- министър Анатолий Величков са депутати. През 2001 г. заедно с отцепници от СДС е учредител на Консервативен съюз ЕКИП. Тогава той се движи със сегашния депутат от ДПС Йордан Цонев, Камен Костадинов и Христо Бисеров.

Учредяване на Консервативен съюз "Екип". Камен Костадинов, Христо Бисеров и Александър Урумов

© Красимир Юскеселиев

Учредяване на Консервативен съюз "Екип". Камен Костадинов, Христо Бисеров и Александър Урумов


През 2009 г. Урумов е член на ЦИК за европейските избори, като е издигнат от движение "Напред", в което участваха ВМРО, Земеделският народен съюз (ЗНС) и "Лидер" на Христо Ковачки. От 2006 г. до 2016 г. е ръководител на звеното за "Връзки с обществеността" на БНБ, като това обхваща и периода на фалита на КТБ. Национален представител за България в Комитета по комуникации (ECCO) към ЕЦБ и Комитета на директорите по комуникации към Европейската комисия (2007 - 2016).


Евангелизъм


По личните признания на Урумов в една от проповедите му, които могат да се видят в youtube, той е приел кръщение от пастор Иван Несторов в Пловдив преди повече от 20 г. Несторов ръководи Евангелска църква на вяра – Пловдив, от 1990 г. Тъй като видеото от църква "Вяра" е от 2016 г., може да се предположи, че Урумов е станал евангелист преди 1996 г. "Вяра" е член на Съюза на Евангелските петдесятни църкви в България (СЕПЦ) и членува в Обединени евангелски църкви. Странното е, че в през 90-те ВМРО води война срещу евангелските църкви, които нарича секти.


Първото изповедание, което излезе с декларация против приемането на Истанбулската конвенция, е Обединени евангелски църкви още на 9 януари 2018 г. Няколко дни по-късно е предадена в Народното събрание и подписка от софийски евангелски вярващи в подкрепа на протеста. След това Асоциация "Общество и ценности", "Свобода за всеки" други неправителствени организации и движения публикуват свои възражения. Медиите обаче им обърнаха внимание след имейл на ВМРО от 27 декември. Според източници на "Дневник" именно Урумов стои зад "кървавото писмо" на ВМРО, което беше със заглавие "Международни лобита натискат България да узаконим "третия пол".


Бизнес


Александър Урумов е бил управител на "МАКЕДОНИЯ-ПРЕС" ЕООД, което е в ликвидация. Дружеството е собственост на СДРУЖЕНИЕ "ВМРО - СЪЮЗ НА МАКЕДОНСКИТЕ ДРУЖЕСТВА".


Урумов е съдружник с Илия Лингорски (Главен финансист на Българска банка за развитие) и пастор Анатолий Еленков в "СЛОВО", с регистрация по закона за задълженията и договорите и затова в регистрите няма данни за дейността. Адресът на регистрация е в НДК, "Нов театър".


Директор на "Нов театър" и управител на едноименното дружество е Бойко Илиев. От януари 2015 г. до юни 2018 г. пълноправен съдружник и съуправител в дружеството е съпругата на Урумов – Невена. В няколко интервюта Илиев казва, че прави театъра заедно с Александър Урумов. Театърът се намира под наем в НДК, което е държавна собственост.


Урумова е собственик в "КЪНТРИСАЙД БГ", "АГЕНЦИЯ ИНСАЙТ" и в "НОРБУЛ БЪЛГАРИЯ", която е в ликвидация.


Творчество под диктовката на Бог


През 2002 г. Александър издава първата си книга "Исус Христос – власт и политика", в която анализира Исус от Назарет като политически фактор в древна Юдея. През 2009 г. излиза сборникът с разкази под заглавие "Приказки в края на времето" (награден в Националния конкурс за дебютна литература "Южна пролет" – Хасково).
През 2010 г. Александър Урумов дебютира като драматург с моноспектакъла "Лалугер", който получава номинация за "Аскеер".


Първият му роман - "Али Безсмъртния", се продава много през 2016 г. Книгата е написана по разказ на прототипа – иранеца Али Дини, който открил християнството в затвора. С него Урумов има обща фондация. В представянето на книгата в църква "Вяра" Урумов казва, че повече от 20 години, от приемането на вярата в Пловдив от отец Несторов, си е мечтал "талантът, който Бог ми е дал за негова слава, да може да докосне много много хора, и то с история, която идва от сърцето на Бог". "Тази книга е една от книгите, които продължават книгата "Деяния на апостолите" (Новият завет - бел. авт.)", не пести самочувствие Урумов. Той разказва, че се молил за книгата на Бог, ходейки по улиците. Тогава Урумов видял сън, в който стоял на един стъклен амвон и около него идвали "букви, жужащи като пчели". "И когато аз пишех, моят химикалка сама пишеше тези букви... Аз изписвах вече изписани букви." "И тогава Бог ми каза: Тази книга аз вече съм я написал. Твоята работа е да бъде използван твоят талант, който аз съм ти дал за моя слава, за да стигне до хората", прави "свидетелство" за божие чудо Урумов.


Каракачанов имал същите убеждения


Министърът на отбраната Красимир Каракачанов защити Урумов във вторник заради сблъсъка му със Софийския университет. "Не съм се запознал нито с курса, нито с поста на моя служител. В края на краищата аз му знам убежденията и те не се различават от моите. Пак казвам, стига сме обърквали хората", каза Каракачанов, след като връчи награден знак "За принос към Министерството на отбраната" и почетна значка на актьора Васил Михайлов.

Коментари (203)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  баси.напишеш нещо нелиберално у фейса и ти изкарват цялата биография,собственост и прочие.защо?

 2. 2 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Боже Боже.... и такива като тоя се разхождат свободно...Каква смесица на взаимоизключващи се понятия , какъв буламач.а зад тях прозираща тривиална цел. Този с неговите глупости е обида за всеки средно интелигентен човек

 3. 3 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#1] от "pavur":

  E хем да ползваш силата на мрежата да разпространяваш лесно словесните си полюции, хем и мрежата да си затвори очите, че не си света вода ненапита... Е нема как! :) :) :)

 4. 4 Профил на De Michelis
  De Michelis
  Рейтинг: 296 Неутрално

  До коментар [#1] от "pavur":

  Така е ! :-)

 5. 5 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Каракачанов: "Стига сме обърквали хората", тоа па, колко насериозно се е взел, мислейки си, че някой го слуша

 6. 6 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5622 Неутрално

  За какво ни беше разказана историята на Александър Урумов? Талантливо ченге, обсебено от манията за мисия, с особен блясък в очите. Нищо ново под слънцето,,,

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 7. 7 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2172 Весело

  АБПДЛ —Активен Борец Против Джендаризма и Либерастията.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 900 Любопитно

  курс във ВУЗ, един от предметите "100 г хомосексуализъм"

  какво трябва да си помисли непредубеденият читател?

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  "Тук свестите ги смятат за луди!". Кой го беше написал?... А Урумов е свестен по много направления. Дали "Дневник" на тръгва да се превръща в дръвник за полит-морални екзекуции!?

 12. 12 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 940 Любопитно

  това хахо може да бъде директор на "Дирекция "Връзки с обществеността" на Министерството на отбраната"само в една тотално хахо държава

 13. 13 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#3] от "Yomega":

  много хубаво. ровете се в мръсните гащи на хората,които вадят вашите насрани гащи ,падайки до тяхното ниво.и кво печелите,претендирайки,че вашата истина е святата истина? нищо. ойроскептицизма и антилиберализма не са се пръкнали,щото кремль масово мие мозъците на милиони и ги направи антиджендъристи за една нощ,а защото се осраха мощно и замириса. виковете ви,че путя ви срал в гащите ви прави още по-жалки.

 14. 14 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  До сега за агентите на ДС се знаеше, че са православни комунисти и православни мюсюлмани.
  Вече има и православни евангелисти.

 15. 15 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#14] от "4ort":

  що бе-те и циганите масово ги евангелизираха напоследък. напиши ''брат мечо''в тубата и гледай сеир.

 16. 16 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1420 Весело

  ТоА Урумов явно е бил "дребен доносник" след като не се е уредил с някое голямо предприятие, а се е докопал до държавен чиновник.

 17. 17 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#16] от "4ort":

  завиждаш ли му,комуне?

 18. 18 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  Много лично нещо се приемат нещата, пет страници биография за някой си Александър Урумов. По-добра реклама от това, здраве му кажи. И то безплатна.
  И в края на краищата, като оставим хапливия му език, останолото си е точно така.
  Истанбулската конвенция беше обявена за противоконституционна през Юли, а в конспекта на Софийския университет, който Урумов атакува има дори тема за джендър идеологията.

 19. 19 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1420 Весело

  До коментар [#14] от "4ort":що бе-те и циганите масово ги евангелизираха напоследък. напиши ''брат мечо''в тубата и гледай сеир.
  —цитат от коментар 15 на pavur


  Ти, пък виждаш ли разлика в наглостта на римлянина и на агента на ДС?

 20. 20 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Какъв защитник на Христос може да бъде онзи, който сам е сектант?

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 21. 21 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Боже Боже.... и такива като тоя се разхождат свободно...Каква смесица на взаимоизключващи се понятия , какъв буламач.а зад тях прозираща тривиална цел. Този с неговите глупости е обида за всеки средно интелигентен човек
  —цитат от коментар 2 на magelan


  Точно така, Христос е джендър, той се венчава хем за монаси, хем за монахини.

 22. 22 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  Изглежда МО е превзето от агенти.. а и Евангелист в православна България има нещо сбъркано.

  SHADOWS of SOFIA
 23. 23 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#19] от "4ort":

  покварени са от един и същ източник. и римляните и агентите на дс са полтически коректни за кликата на кукловодите.

 24. 24 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1420 Весело

  До коментар [#16] от "4ort":завиждаш ли му,комуне?
  —цитат от коментар 17 на pavur


  Съжалявам го! Толкова народ е наклепал, а се е сдобил САМО с държавна служба.

 25. 25 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#24] от "4ort":

  Какво общо има държавната служба, няма право на мнение ли?

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#24] от "4ort":

  ми той и иво инджев е ''клепал''.а виж го ся. инак е русофил до мозъка на костите-пише единствени и само за русия. то е ясно,че писанията му са мотивирани,ама изглежда малко шантаво.

 29. 29 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1326 Разстроено

  "Бог говорел на писателя Урумов и пишел книгите му."

  Още един перкулясал от демокрация или още един, преял с демокрация!

 30. 30 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  До коментар [#26] от "Doge":

  Няма значение Хамелеона с каква окраска се е пременил. Общото в МО е , че е превзето от агенти.

  SHADOWS of SOFIA
 31. 31 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#26] от "Doge":

  тавариш,и двете крайности са идиотски. пълното отричане на нелицеприятни факти и възприемане само на едната гледна точка и нежелание да видиш и вникнеш в другата,защото си настроен да я блокираш автоматично,те прави патологичен случай. не се взирай в аватарите.

 32. 32 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Единсвените, които сеят език на омразата и реално "мразят" поне според действията им са НПО активистите и либералната преса. Това не е САЩ другари наглеци. Тук всеки е свободен да изрази мнението си и вие НЯМАТЕ ПРАВО ДА ГО ПРЕСЛЕДВАТЕ САМО ЗАЩОТО ТО НЕ ВИ ХАРЕСВА!!! Станахте безобразно НАГЛИ!!!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на block
  block
  Рейтинг: 838 Неутрално

  тоя урумов като го гледам е тотално сбъркана личност - слушалка в казармата и после вмро, го разбирам - модела е познат. ама евангелист и театрал... айде и това може да мине ма той и с пр се занимава и то на фуражките. каква ... как да се изразя по меко - фекална смес му е в главата на тоя човек само мога да гадая

 35. 35 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#22] от "КА2":

  що? се люде благочестиви ристиени. евангелистите и разните свидетели на Йехова налазиха страната още през 90-те. имах в гимназията тъмън 4 съученички,които посещаваха евангелистката църква във варна, имаше още ''час на класния'' и те постоянно окупираха тоя час,развяваха евангелието ,изнасяха проповеди и въобще беше доста шантаво. един комшия изнесе половината покъщина и я дари на някаква ''църква''. зариби го една доста привлекателна какичка,която ни заговори направо на улицата и ни заобяснява ''за бог''. комшийчето беше с две години по-голям и бог му беше в гащите в случая,ама нейсе.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  Цялото ВМРО е подразделение на ДС и на тези диоти и особено стратега Шкембо, ние даваме възможност да ни харчи парите за глупости.
  Явно съвсем сме си загубили съпротивителните сили и приказките за робкото търпение ще излязат верни.

 39. 39 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  баси.напишеш нещо нелиберално у фейса и ти изкарват цялата биография,собственост и прочие.защо?
  —цитат от коментар 1 на pavur


  Защото си държавен служител, заплатата си се плаща от данъците на хората и представляваш министерство, в качеството на негов говорител. В такива случаи, се въздържаш от слово на омразата и си пазиш личното мнение за пред приятели на масата в хола у вас, а не лееш хейт във фейсбука. Ако все пак го направиш, лъсваш в цялата си прелест, с всичките си кирливи ризи, в интернет.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 40. 40 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  Дали "Дневник" на тръгва да се превръща в дръвник за полит-морални екзекуции!?
  —цитат от коментар 11 на venelingeologia

  А дали пък Урумов не използва високия си държавен пост, за да се изживява като палач на полит-морални екзекуции?

 41. 41 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#37] от "blockblock":

  не съм видял и чул някой да е глобен,защото кучето му се е изтропало на тротоара. говнярите с разни породи,дето се водят гъзария никога не чистят след псето. виждал съм ги да чакат говедото да се изсере в центъра на варна и после си тръгнаха. беше неква бабанка,обаче го ''респектираха'' една групичка метъли,сред които бях и аз,та го прибра.дадохме му мокри кърпички,да се забърше.

 42. 42 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Баси, протестантин, македонски комита , писател на религиозна литература и "доносник". Започнал доносите по най-отвратителния начин - донасял за момчета, разказали някой политически виц вечер в спалното, На този вероятно са му правили "мечка" в казармата, а ако беше се случила някоя патаклама, първо него щяха да очистят бойците от частта му. Религиозния евангелистки плам и по-нататъшното му "македонствуване" е явно продължение на доносническата му кариера, започната в млада възраст. Въобще, долен морален изрод , най-ниското падение на човешката същност, боклук и мръсник. Щом такава отрепка е виден антиджендър, направете си сметка откъде произлиза това "антиджендърско движение" , кой го инспирира , и каква е целта му. И да, шкембелията доносник - министър е плътно зад него , не че е неочаквано, но прави всичко да изглежда още по-гнусно.

 43. 43 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#38] от "tsvetko_51":


  Цялото ВМРО е подразделение на ДС и на тези диоти и особено стратега Шкембо, ние даваме възможност да ни харчи парите за глупости.Явно съвсем сме си загубили съпротивителните сили и приказките за робкото търпение ще излязат верни.
  —цитат от коментар 38 на tsvetko_51


  Има ли държавен служител, който да не ни "харчи" парите? :-) какво предлагате да ги правим? :-)

 44. 44 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#13] от "pavur":

  малей! В главата ти само гащи, сране, миризми и прочие, бе човек...
  Споко, петък е, и утре ще съмне! Изпий едно кафе/чай! :) :)

 45. 45 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#39] от "Хриси":

  А да гласуват може ли...

 46. 46 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2012 Любопитно

  "Бог говорел на писателя Урумов и пишел книгите му."Още един перкулясал от демокрация или още един, преял с демокрация!
  —цитат от коментар 29 на Дедо Либен

  Къде точно видя демокрация?

 47. 47 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#39] от "Хриси":

  анджък.у фейсбука. аз за тоя даже не бях чувал,докато либералите и СУ не изреваха на умряло.

 48. 48 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#39] от "Хриси":

  и като е държавен служител какво? Да не би да губи гражданските си права на свобода на словото? Може да му се търси сметка от гражданите, само за действията му по служба! Ако е забранил на либерални медии примерно да присъстват на пресконференциите или нещо подобно, но НЕ и за личното му мнение. Този филм, с преследване на неудобните другари, вече сме го играли!!!! Гнусен е!

 49. 49 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#44] от "Yomega":

  хехехе,пия в момента кайве и чакам да ме олаби,та да се изтропам. за тва ще да е.

 50. 50 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1210 Гневно

  Само това ли стига: Бог ми говори.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 51. 51 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1210 Гневно

  До коментар [#24] от "4ort":Какво общо има държавната служба, няма право на мнение ли?
  —цитат от коментар 25 на НеКой


  Да, докато е на държавна служба НЯМА право да изказва ПУБЛИЧНО ЛИЧНО мнение по въпроси, които не са му ПРЯКО служебно задължение!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 52. 52 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#51] от "skara":

  И във Фейсбук ли няма право?
  Защото там го е направил.
  Ако е така, кажете с кой може да говори и кога?

 53. 53 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Само това ли стига: Бог ми говори.
  —цитат от коментар 50 на skara


  Само това Ми стига: Бог ми говори.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 54. 54 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#1] от "pavur":

  Никой не го спира да си изразява убежденията. Проблемът е, че е държавен служител, натоварен да говори от името на сериозна институция. Ако за ума на войничетата се грижи човек, говорещ пряко с Бога, това вече не е само негов проблем.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 55. 55 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#54] от "espresso":

  Той не прави изявления от името на министерството на отбраната.

 56. 56 Профил на republika
  republika
  Рейтинг: 22 Неутрално

  До коментар [#8] от "cristo_n":

  Баща ми е бил радист в армията и не е вербуван. Защо? Дори не е бил член на партията.... Престанете да оправдавате предателите и дребните душици с мантрата " времето е било такова". Всичко е въпрос на малодушие и желание за " издигане". Защото да си агент на ДС и да предаваш хора за разказан виц, например, ти е гарантирало по-добър живот!

 57. 57 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#13] от "pavur":

  Ами престанете с глупостите си и всичко ще е наред. Едни и същи кретени проповядвате изцяло ненаучни неща като:
  1. Глобално затопляне не съществувал и климатичните промени не съществували. Когато им се покаже данни, че огромната маса от стотици хиляди климатолози смятат, че това е вярно, се почват конспиративните теории, че "всичките затоплисти са на хранилка". На хранилка от кого? Най-богатите и влиятелни компании са точно петролните, а за абсолютно всяко правителство би било по-добре да си ползва петрол и въглища. Пълен булшит е всичко, което консерваторите говорят по тоя въпрос.
  2. Хомосексуалността (и бисексуалността, че и всяка друга сексуалност, различна от хетеро) бил неприроден, изроден и/или болест. Когато им се покажат научни данни, опровергаващи тая глупост и когато видят, че огромната маса от милиони психолози, психиатри и социолози в света смятат, че другите сексуалности са напълно нормални, се започва пак с конспиративните теории - "всичките са на хранилка, искат да ни съсипят обществото, искат да ни съсипят децата, контрол на популацията" и т.н. Отново пълен булшит. Отново никакви аргументи. Няма ЕДНО изследване, което да подкрепя обратната теория. Ми седни направи изследване, покажи резултатите и може и да ти повярваме. Не можеш? Никой не може? Ми познай защо.

  И така надолу подред - ненаучни глупости за абортите, за ваксините, за оръжията, за миграцията, в някои страни и за самото създаване на Вселената и Земята... Ами че аз се смятам за десен, бе, икономически поне. Обаче не мога да гласувам за никоя дясна партия. Защо? Защото всичките десни политици говорят ненаучни глупости. В днешно време политиката се е превърнала от спор/дебат на икономически и политически теми (бюджет, монетарна политика, инфраструктура, външна политика, дипломация, вътрешна политика и т.н.) в спор между една група хора, която вярва на науката и друга група хора, която просто си проповядва идеологията, щото научни изследвания, които да подкрепят идеите им просто НЯМА. И когато науката излезе с конкретен консенсус, който не им се нрави - фейк нюз, конспирации, мизерии. Ми какво искаш? Вече съм "ляв" явно. Защото вие сте една купчина идеологизирани малоумници. Спрете да говорите простотии, които се опровергават с 20 минути четене по темата, и ще спрем да ви се смеем.

 58. 58 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#56] от "republika":

  И мен се опитваха да ме омагьосват, но избягвах всякакъв контакт със зкпч-то, той ги правеше тези неща. Никога не е било задължително, а въпрос на принципи.

 59. 59 Профил на Goldmantelziesel
  Goldmantelziesel
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Ей такива са простите и оганичени хора - доносници, опортюнисти, кресльовци на хранилка, бивши ченгета и пр. Тези, които едно време в Seaman Club, когато сервитьорът ги питаше кола или швепс, отговаряха "няма смисъл". Вместо "няма значение". Щото толкова им е акълът. Хора, които с удоволствие (или по-скоро със злоба и от яд) мачкаха всеки, който можеше нещо повече от тях. Или просто беше различен от общата им, сива и глупава маса. Сега на мушката им са "джендърите" и "либералите", преди бяха "капиталистите", хипитата и онези с широките крачоли. Ако питаш двама от тях какво е либерал - ще получиш 3 различни отговора. Общото е само средновековната им злоба от неразбирането им на различното. Или пък садистичното удоворствие на нацистки надзиратели. Кича с епитети?? Припомнете си кой първи започна. Имате оръжие? Аз имам само едно - думите. И вие имате?? Аз имам повече. Ще хвърляте различните в лагери и ще им пускате ток по гениталиите? Та вие само това можете.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 61. 61 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#57] от "Адекватно мислещ":

  Огромната маса климатолози и огромната маса психолози се страхуват да изкажат реално какво мислят, защото могат да бъдат уволнени. Ако работиш "под натиск" и "поръчково" цялата ти работа е дискредитирана. Наскоро някъде се спомена, че в проучване в САЩ над 60 % от хората се страхуват да кажат реално какво мислят, защото се трахуват от уволнение! Това нормално ли Ви изглежда? Този филм не сме ли го гледали вече до преди само 30 години?
  Вчера гледах за демократ, лидер на голяма регионална структура, на който са спретнали другарски съд и са го изключили, само защото е публиквал във Фейса, че пред кръста коленичи, а пред флага стои прав и се прекланя. Или нещо подобно! Това нормално ли ви изглежда?!? Това е комунизъм в най-чист вид и преследване на всички неудобни.

 62. 62 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#54] от "espresso":

  не е изразил мнение в качеството си на държавен служител,а като потребител във фейса.

 63. 63 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1591 Весело

  Немедленно да се назначи комисия от проверени надеждни по джендър линия умнокрасиви другари! Само с тяхно височайше дозволение да е възможно да се публикуват дописки в тая светая либерална светих фейсбука. На дръзналите да нарушат умнокрасивата единствено права линия да се организират комитети за всеобщо обществено порицание! Ааамаха, ще ми пишат свободно неща различни от умнокрасивите мантри!!!

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#57] от "Адекватно мислещ":

  имаше един филм за глобалното затопляне. там един професор в некъв университет в съсекс каза:'' ако поискам от короната финансиране за изследване на популацията на некви катерици в гората в съсекс,най-вероятно ще ми откажат. но ако поискам за изследване на влиянието на ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ върху популацията на катериците,ще получа щедро''. затоплянето храни милиони чиновници и учЕни,които си вадят хляба именно с това глобално затопляне и измислянето на ''мерки''срещу него. държавата щедро финансира подобни проекти,като естествено бизнеса се гуши от държавни поръчки-директиви за намаляване на емисиите на държавно ниво,ветропаркове,скъпи електромобили и други . за хомотата-травеститизма е психическо разстройство.

 66. 66 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  До коментар [#54] от "espresso":не е изразил мнение в качеството си на държавен служител,а като потребител във фейса.
  —цитат от коментар 62 на pavur


  Нима фейса не е ПУБЛИЧНО пространство? Нима?

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 67. 67 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#66] от "skara":

  Това му е лична страница.

 68. 68 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Немедленно да се назначи комисия от проверени надеждни по джендър линия умнокрасиви другари! Само с тяхно височайше дозволение да е възможно да се публикуват дописки в тая светая либерална светих фейсбука. На дръзналите да нарушат умнокрасивата единствено права линия да се организират комитети за всеобщо обществено порицание! Ааамаха, ще ми пишат свободно неща различни от умнокрасивите мантри!!!
  —цитат от коментар 63 на Нагъл Визионер


  Тия са тъпогрозни бе, не си си пил кафето.

 69. 69 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#66] от "skara":Това му е лична страница.
  —цитат от коментар 67 на НеКой


  Която явно е видна за всички.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 70. 70 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#65] от "pavur":

  Благодаря и на теб - два отговора на поста, две конспирационни теории. Благодаря, че доказвате всичко. И "благодаря", че ще създадете деца и ще ги възпитате да са също толкова тъпи като вас и след 20 години заради такива отрочета на такива малоумници ще се извиняваме на Италия за написано Локо София върху кулата в Пиза.

 71. 71 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Баща ми е бил радист в армията и не е вербуван. Защо? Дори не е бил член на партията...
  —цитат от коментар 56 на republika
  Извадил е късмет или не е бил интересен. ЗА тези струкутири се подбираха хора - трябва да са много комуникативни, самите те да умеят да убеждават, да са хитри - не става всеки.
  И моят баща също не е бил вербуван. И аз не съм бил, защото когато бях в казармата, но тогава тези структури вече се закриваха, въпреки това обаче знам, ЧЕ ТАМ НЯМА ИЗБОР и ако по мое време ДС още функционираше и по някаква причина им бях станал интересен, то щяха да ме оплетат в мрежите си без да имам възможност за измъкване.
  Тъй че недей да съдиш онези, вербувани в казармата, ами съди онези, които са били вербувани в университетите, в цивилния живот - тези хора на 99% сами са се бутали да бъдат вербувани и са станали част от ДС по тяхно желание. Ето за тези хора няма оправдание никакво!

 72. 72 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1591 Весело

  До коментар [#57] от "Адекватно мислещ":

  "Глобално затопляне не съществувал и климатичните промени не съществували"

  Самите затоплистки мошеници смениха плочата и говорят не за глобално затопляне а за глобални климатични промени които никой не отрича че ги има, даже се посочва че са били МНОГО по-бурни когато сапиенсите дори теоретично е нямало как да бъдем фактор

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 73. 73 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#64] от "Адекватно мислещ":

  Явно Ви е трудно да схванете какво съм написал, та ще го напиша бавно. Хората се страхуват да излязат с името си и да кажат какво мислят. Също се страхуват да кажат какво мислят в работата си /относно професионалните си задължения и посоката там/. Анонимно всеки може да каже всичко, но климатолози и психолози, ако говорят като професионалисти, трябва да излязат с името си. Ако кажат нещо срещу правата вяра, то повече никъде няма да получат работа. Същото нещо е в Холивуд. Ако не си лиебрал, няма да получиш работа никога.
  Личните нападки ще ги пропусна, те показват кой е мунчото в случая.

 74. 74 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1591 Весело

  До коментар [#68] от "bobyb":

  Критикуващата възмутено от високия джендър амвон общественост тук е умнокрасива, май ти не си пил кафе :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 75. 75 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До коментар [#68] от "bobyb":Критикуващата възмутено от високия джендър амвон общественост тук е умнокрасива, май ти не си пил кафе :)
  —цитат от коментар 74 на Нагъл Визионер


  Виждам само две ченгета с шкембета, видни борци с джендъризма, каквото и да е това.
  Ок, ще приема че са умни и красиви.

 76. 76 Профил на Димитър Димов
  Димитър Димов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#43] от "xox55541929":

  Погледни Закон за държавният служител. Те не са на обикновен трудов договор. Ползват доста предимства, но трябва да спазват и някои ограничения. Ако това не му харесва- да напусне министерството и да търси друга реализация

  Димитър Димов
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 817 Неутрално

  [quote#53:"skara"][/quote]

  На тебе кой ти говори?

 79. 79 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Авторът на статията явно е паднал от Марс и не знае елементарни неща или пък по-лошо - умишлено иска да заблуди читателите.
  Всяко ВКР в казармата има досие като оперативен работник за двете години и тук нямаш избор - влезеш ли в казармата и те насочат към ВКР, няма шанс да откажеш.
  Във ВКР имаше кадрови офицери, както и наборници.
  Другото трогателно внушение е, че ако си на държавна работа, нямаш право да критикуваш ИК, може само с комсомолски плам да я подкрепяш.
  Що направо не направите една организация "Държавни служители за джендър България"? Всички служители на държавна издръжка под строй в организацията да крепят джендързма и който откаже, директно ще го уволнявате.

 80. 80 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  До коментар [#66] от "skara":Това му е лична страница.
  —цитат от коментар 67 на НеКой


  Лична? Във обществено пространство?
  Може да пише каквото си ще у фейса - но докато е ДЪРЖАВЕН служител няма право да изказва ЛИЧНО мнение във ОБЩЕСТВЕНОТО под СОБСТВЕНОТО си име!

  Сладко е да си държавен служител, но си има своите горчивини!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 81. 81 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#55] от "НеКой":

  Той не е просто някакъв служител, той е ПиАр-ът на МО. Като такъв, в служебните му задължения влиза да предава посланията на МО. И когато напише нещо в публичното пространство, често е трудно да се разбере дали става за лично мнение или на МО.

 82. 82 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#80] от "skara":

  Право да изразява лично мнение има всеки, нали живеем в демократично общество.
  Това дали се харесва на някой е друг въпрос.

 83. 83 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#77] от "Адекватно мислещ":

  "данни, статистики, изследвания, трудове" :-) Трима учени в продължение на 2 години, под фалшиви имена публикуват без проблем псевдонаучни "трудове" в наУчните списания само защото звучат "по актуални теми". После се смяха с глас на наУчната преса. Толкова за достоверността на вашите данни, статистики, изследвания и трудове. :-)

 84. 84 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Какъв е извода от статията? Държавните служители са длъжни да подкрепят болшевиката джендър идеология и ИК, иначе трябва да бъдат уволнени.

 85. 85 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#83] от "xox55541929":

  Ахахахахахахахахахахахаххахахахахаха.

 86. 86 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#85] от "Адекватно мислещ":

  Все пак говориш с човек с генериран ник...

 87. 87 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  Може да пише каквото си ще у фейса - но докато е ДЪРЖАВЕН служител няма право да изказва ЛИЧНО мнение във ОБЩЕСТВЕНОТО под СОБСТВЕНОТО си име!
  —цитат от коментар 80 на skara


  Мдаа, държавните служители нямали право на лично мнение?! Интересно...Не разбрах обаче що трябва да си крие името... вероятно от личен опит мислите, че трябва да се държи като анонимен трол на агитпроп отдела на Партията.
  Абе другарю болшевик, вие борците за права на джендърите всъщност сте най-нетолерантните представители на обществото и постоянно искате ограничаване на човешките права и свободи, както и нарушаване на законите. Например, за Конституция на РБ, чували ли сте? Ами четете:

  "Чл. 38.
  Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.
  Чл. 39.
  (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин."

 88. 88 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1591 Весело

  До коментар [#77] от "Адекватно мислещ":

  Възмутен гражданино, излизаме извън темата обаче не мислите ли че е силно неадекватно от ваша страна да ми разказвате да си 'подкрепям тезата' че климатичните промени на земята са даденост и исторически са били МНОГО по-бурни още преди сапиенсите да сме фактор отколкото са сега?

  Затоплистките мошеници отричат ли го това? Не е имало измиране на динозаври, Гренландия не е била зелена, Санторини и Кракатау не са се разцепвали мощно, континентите не се променят постоянно, земетресения и цунамита и флуктуации (много по-яки от тия в наши дни) в температурата и състава на атмосферата не е имало?

  Дойде Тръмп и 'простите' хора по форумите и тръгнаха тия неща, а :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 89. 89 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  До коментар [#80] от "skara":Право да изразява лично мнение има всеки, нали живеем в демократично общество.Това дали се харесва на някой е друг въпрос.
  —цитат от коментар 82 на НеКой


  Никой не отрича правото му на ЛИЧНО мнение.
  Но не трябва да го прави достояние на обществото и то във публичното пространство!

  Какво толкова сложно има за разбиране?
  Правото на лично мнение е неотменимо, но разпространяването на такова мнение е ОГРАНИЧЕНО за някои категории граждани!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 90. 90 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  [quote#89:"skara"][/quote]

  Напротив, другарю, правото на разпространение на лично мнение е гарантирано от Конституцията, чл.39. Свиквайте с демокрацията, няма да го бъде вашия джендър тоталитаризъм.

 91. 91 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#89] от "skara":

  Това си е твое лично мнение.
  Свободата е най-висшето благо, свободата на словото също.

 92. 92 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 565 Весело

  Каракачанов: "Стига сме обърквали хората", тоа па, колко насериозно се е взел, мислейки си, че някой го слуша
  —цитат от коментар 5 на stanislavdi


  Щом джендърите гаС пикаят, значи има и той своята роля. :)

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 93. 93 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  [quote#89:"skara"]
  —цитат от коментар 90 на Котаракът на Шрьодингер
  Напротив, другарю, правото на разпространение на лично мнение е гарантирано от Конституцията, чл.39. Свиквайте с демокрацията, няма да го бъде вашия джендър тоталитаризъм.[/quote]

  Не бъркайте свободата със свободията. (И двамцата!)
  Защото нещата стигнаха дотам, че масови убийци и откровено асоциални типове пишат книги и сценарии от затворническата килия за пропагандиране на собствените си виждания. Тази прословута %друга гледна точка", която беше въведена само и само да бъде разводнена всякаква дискусия по който и да било въпрос!
  И отбележете и двамата: Аз също съм за свобода на словото и волеизявяването.
  Но не трябва да бъдат прекрачвани някои морални норми и законови правила, въведени да защитават Обществото.

  пп Лепенето на етикети и чиста форма на ляв интелектуален тероризъм.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 94. 94 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До коментар [#77] от "Адекватно мислещ":Възмутен гражданино, излизаме извън темата обаче не мислите ли че е силно неадекватно от ваша страна да ми разказвате да си 'подкрепям тезата' че климатичните промени на земята са даденост и исторически са били МНОГО по-бурни още преди сапиенсите да сме фактор отколкото са сега?Затоплистките мошеници отричат ли го това? Не е имало измиране на динозаври, Гренландия не е била зелена, Санторини и Кракатау не са се разцепвали мощно, континентите не се променят постоянно, земетресения и цунамита и флуктуации (много по-яки от тия в наши дни) в температурата и състава на атмосферата не е имало?Дойде Тръмп и 'простите' хора по форумите и тръгнаха тия неща, а :)
  —цитат от коментар 88 на Нагъл Визионер


  Ето ти един класически bias - едно време е имало катаклизми, сега няма и всичко е спокойно, няколко градуса плюс минус голяма работа. Тия катаклизми са били през голям период от време, имало е дълги спокойни периоди и няма никаква гаранция че и утре ще е спокоен период. Логиката - няма какво да му мислим, утре може и метеорит да падне, си е чиста цигания.
  Естествено още по-лесно е да се сложат кавички на 'учените' които се занимават с климатични модели, ние знаем че е имало големи флуктуации, ерго да им се посмеем.

 95. 95 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 565 Весело

  До коментар [#64] от "Адекватно мислещ":Явно Ви е трудно да схванете какво съм написал, та ще го напиша бавно. Хората се страхуват да излязат с името си и да кажат какво мислят. Също се страхуват да кажат какво мислят в работата си...Ако не си либерал, няма да получиш работа никога...
  —цитат от коментар 73 на xox55541929


  Абсолютно точно!
  В социалните науки, описаният от Вас ефект се нарича "социално изстудяване" а.к.а. "social cooling" и е добре документиран феномен, продукт именно на цензурата в академичните среди на Запад, наречена мило "политическа коректност".

  https://www.socialcooling.com/

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 96. 96 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1255 Неутрално

  До коментар [#8] от "cristo_n":Баща ми е бил радист в армията и не е вербуван. Защо? Дори не е бил член на партията.... Престанете да оправдавате предателите и дребните душици с мантрата " времето е било такова". Всичко е въпрос на малодушие и желание за " издигане". Защото да си агент на ДС и да предаваш хора за разказан виц, например, ти е гарантирало по-добър живот!
  —цитат от коментар 56 на republika


  За радист не знам, но няма начин някой да е бил ВКР и да няма досие за периода в казармата. За тия които нямат идея какво е ВКР, нека го светна малко.
  До 1944 година Вътрешното контраразузнаване е отдел в Министерство на отбраната, но от 1949 година преминава към ДС. Сега ВКР отново е към МО.
  Това е органът, който има задача да се грижи за опазване на държавните и военни тайни, да противодейства на чуждите агентури и да възпрепятства подривни дейности и изнасянето на секретни данни и оръжие.
  Служил съм в казармата като командир на взвод в секретно поделение на Ракетни войски и знам за какво става въпрос.

 97. 97 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1592 Разстроено

  Поредният луд нарцис в политиката...

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 98. 98 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2276 Неутрално

  Авторът на статията явно е паднал от Марс и не знае елементарни неща или пък по-лошо - умишлено иска да заблуди читателите.Всяко ВКР в казармата има досие като оперативен работник за двете години и тук нямаш избор - влезеш ли в казармата и те насочат към ВКР, няма шанс да откажеш.Във ВКР имаше кадрови офицери, както и наборници. Другото трогателно внушение е, че ако си на държавна работа, нямаш право да критикуваш ИК, може само с комсомолски плам да я подкрепяш. Що направо не направите една организация "Държавни служители за джендър България"? Всички служители на държавна издръжка под строй в организацията да крепят джендързма и който откаже, директно ще го уволнявате.
  —цитат от коментар 79 на Котаракът на Шрьодингер


  Недей така. Не всички са страхливци !
  Смели хора , като Плевню и Трайча са забивали шамари на ЗКПЧтата, хвала хвала ... опс.. Трайча е скатал службата забравих- от евроатлантически подбуди го е направил :))

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 99. 99 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Са аз не разбирам, ако някой не харесва джендарите, може ли да го изкаже публично или не??

  Свобода на словото! Нема как от нея да се възпоолзват само някои! Нема как.

  А пропагандата на умните и красивите иде на много ниско ниво! Сори ама...сори:)

 100. 100 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 352 Неутрално

  На най-горната снимка виждам двама големи мачовци, родолюбци, интелигенти, маладци...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK