Дебатът за по-тежки наказания за семейно насилие прерасна в спор за християнството

Дебатът за по-тежки наказания за семейно насилие прерасна в спор за християнството

© Анелия НиколоваПарламентът одобри на първо четене въвеждането на по-тежки наказания за семейно насилие. Това стана с промени в Наказателния кодекс. Дебатът се превърна в спор за християнските ценности, класовата борба и тяхното влияние върху семейните ценности.


Основните промени в кодекса са, че случаите на домашно насилие, водещи до средни или тежки телесни повреди, няма да зависят от личната тъжба на пострадалия, а ще бъдат престъпления от общ характер и ще се преследват с участието на прокурор. В определени случаи засегнатите от домашно насилие ще бъдат информирани, когато насилникът е на свобода. Предвиждат се и по-сериозни санкции при нарушаване на мерките за закрила и ограничителните заповеди. Освен това преследването и психическият тормоз също стават престъпления.


"Трябва да сме не зрители на домашното насилие, а участници в предотвратяването му", призова в началото на дебата председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е инициатор на промените.
Цвета Караянчева

© Анелия Николова

Цвета Караянчева


"Всяка жена има право да влезе във връзка и да излезе от нея, когато сама реши", добави Караянчева.


Тя каза още, че жертвите на домашно насилие трябва да знаят, че ще има начин, по който да сезират органите на реда, дори да нямат сключен брак. "Момче и момиче имат любовна връзка за няколко месеца, без брак. Момичето решава, че трябва да излезе от връзката. Момчето всеки ден ѝ оставя по една роза на колата. Момичето е в стрес и истерия, когато излиза и вижда розата. Пред МВР той казва, че нищо не прави, като ѝ поставя роза на колата. Да, но това е системно и психическо насилие. Ако не се вземат мерки, това може да прерасне в убийство или самоубийство", даде пример Караянчева.


Вероучение за семейно насилие


Депутатът от "Обединени патриоти" Павел Шопов разви теорията, че семейното насилие е в резултат "от ерозията на християнските ценности в резултата на неолиберални идеи и джендърството". Според него в традиционните български ценности, които са християнски, не е прието мъжът да бие жена си и цитира поговорката "Мъж, който бие жена си, бие себе си". Според Шопов борбата със семейното насилие минавала през въвеждане на вероучение в училищата, "за да се научат децата на ценности".


Павел Шопов

© Юлия Лазарова

Павел Шопов


Валери Жаблянов (БСП) не се съгласи с Шопов. Според него за упадъка на ценностите виновен е капитализмът и даде пример с "Гераците" на Елин Пелин, където семейството се разбило с влизането на капитализма. Той смята, че в българския манталитет е заложено бащата да е централна фигура в семейството.


"Взаимоотношенията в едно семейство обикновено остават скрити. Много често съседите могат да чуват, че в семейството има скандал, но те не виждат, че вечерно време под завивките взаимоотношенията се изглаждат" каза Димитър Стоянов от БСП и даде пример с негови съседи. "Жената през деня гони мъжа си с тиган, а вечер огласяват махалата", разказа народният представител. Според него в делата за разводи и родителски права всеки скандал ще бъде представен като психическо насилие.


"Любовта е крехко цвете, което ако не се полива с пари, увяхва", добави съпартиецът му Александър Паунов, като се позова на дългогодишния си семеен опит.


Промените поощрявали християнските ценности


Тома Биков (ГЕРБ) не се съгласи с народните представители от левицата. "Имам църковен брак. Там свещеникът казва, че мъжът трябва да обича жената като себе си", коментира Биков. Според него проблемът с насилието не е в семействата, в които се прилагат християнските ценности, а там, където има деградация на ценности. Той смята, че трудно ще се изкорени семейното насилие, но със закон ще се поощрят християнските ценности.


Тома Биков

© Анелия Николова

Тома Биков


"Законът няма да създаде семейства, държавата не може да създава семейства. Семействата се създават от хората на база на любов. Няма дефиниция на любовта. Там, докъдето държавата може да се намеси, е да се опита да предотврати насилието", каза Биков. "Не вярвам някой да се е оженил, след като е осмислил теорията на Маркс. Аз поне не съм се женил по този повод. Влюбих се, жена ми се влюби и така се оженихме. Нито сме мислили за материализма нито за равенството между половете. В течение на брака силите са неравни. В нашето семейство аз съм по-слабият фактор", каза още Биков.


"Законът защитава достойнството на хомо сапиенс", заяви колегата му Вежди Рашидов по време на дебатите.


При отхвърлянето на Истанбулската конвенция, гарантираща сериозни мерки за защита и подкрепа на жертвите на домашно насилие, управляващите заявиха, че ще въведат предвижданите в международния документ реформи през българското законодателство.


С проекта се допълват квалифицираните състави на убийството и телесните повреди и се предвиждат специфични мерки и правила, когато престъплението е извършено от бивши или настоящи съпрузи. Инкриминират се деяния, чрез които системно се упражнява психическо насилие, от което са "настъпили вредни последици за пострадалия". Това ще засегне психическия тормоз както в дома, така и извън него – на улицата, на работното място и др.


Дефинира се психическото насилие


С промените в Наказателния кодекс психическото насилие се определя като умишлено сериозно засягане на психологическата неприкосновеност на дадено лице чрез принуда или заплаха. То може да бъде упражнявано посредством различни средства и методи, например вербално насилие, крещене, заплахи, тормоз, сплашване, постоянно критикуване, засрамване, порицаване, използване на обидни имена и епитети, присмиване, изолиране на жертвата чрез лишаване от средства за независими дейности, за издръжка или икономическа независимост.


Предвижда се системното упражняване на психическо насилие да се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация, а в случаите, когато престъплението е извършено в условията на домашно насилие, наказанието ще е лишаване от свобода до пет години. Ще има специфични наказания и мерки, когато става дума за подпомагане и склоняване на другиго към самоубийство, отвличане, противозаконно лишаване от свобода, принуда, извършени в условията на домашно насилие.


И следенето ще стане престъпление


Попълва се и друга непълнота – липсата на текстове, по които да се наказва преследването и следенето на хора. С измененията се инкриминират всички форми на системно преследване, като ще се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация онзи, който системно преследва другиго с цел да възбуди у него страх за безопасността му или тази на неговите близки.


Подобно на психическото насилие преследването също е уредено като престъпление на системно извършване. Отново в случаите на домашно насилие лишаването от свобода може да е до пет години.

Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Откога християнството има проблем с домашното насилие?

 2. 2 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2943 Неутрално

  Какви глупости говорят депутатите от трибуната! Майко мила! Единият ще бори домашното насилие с вероучение, на другия капитализмът му бил виновен за "разбиване" на семейството. Все едно можем да се върнем в началото на 20-ти век, а не сме в началото на 21.
  Иначе идеите за промени в НК са добри, дано се осъществят и дано за в бъдеще домашното насилие се преследва по-строго от закона.

 3. 3 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3750 Неутрално

  Др.Жабурлянов на партизански начала ли живее с дрОгарката си?И къщурката в Бояна с комунистически постулати си я построи?Аман от демагози и червени манипулатори!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 4. 4 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  Изолиране на жертвата чрез лишаване от средства за независими дейности, за издръжка или икономическа независимост...

  Това нещо не го разбрах, трябва като в исляма ли - мъжът да издържа жената. Често това е така, но защо се облича в законова форма?
  И кой ще определя коя сума е нормална, защото за едни може да е 5 лева, за други 500 лева на ден.
  Психическото насилие също е много хлъзгово, това крещене, мълчане, иронизириане и т.н. са си нормални действия от време на време, хората си изпускат парата.
  Прекалили са, за физическото насилие съм съгласен, там компромиси не трябва да се правят, но ако жертвата си мълчи, пак се връщаме на сегашното положение.
  А често случаите са такива.

 5. 5 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  "Дебатът се превърна в спор за християнските ценности и класовата борба и тяхното влияние върху семейните ценности."

  Класовата борба! Гледайти и мислете, с какви простотии на комунизма се занимават нашите социалисти през 2018-та година, като комунизма претърпя пълен провал в целия свят!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 6. 6 Профил на Стоил
  Стоил
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Статистиката в световен мащаб показва, че най-много са засегнати страните, където е върлувала чумата на комунизма, ислямският свят и Африка.

 7. 7 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  До коментар [#6] от "Стоил":

  Как може да се сравнява Европа с Африка и Азия?
  Комунизмът също може да е лоша идеология, но отношението към жените беше на ниво, даже първо в социалистическите страни имаха право да гласуват.
  Ислямът няма двойник, там жената е предмет.
  Полезен или безполезен понякога за притежаващият го...

 8. 8 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Много ми е интересно след толкова врещене за ИК, така предлаганите промени особено тези за психическо насилие, дали ще покриват и двата пола, а не само привилегирования ужким по-слаб пол?
  Питам, защото е нещо почти масово и едва ли не нормално(поне всред познатите и приятели дето имам) жените да прилагат спрямо мъжете психически тормоз от всякакъв вид, който по някакво странно съвпадение се приема едва ли не за нещо нормално, щото видите ли те били жени и това било нормално за същността им ... Физически все още им е трудно да тормозят, въпреки че опити не липсват, но психическия тормоз обикновено е с години, и освен отравяне на отношенията, разводи и стрес води и до сериозни заболявания като високо кръвно, диабет, инсулти, инфаркти и др. подобни.
  Идиотите дръзнали да тормозят жените си не ги коментирам, щото те са си за затвора по принцип, въпреки, че нито четат законите, камо ли да ги спазват... Принципно обаче те са многократно по-малък процент от общото число на тормозещите. Аз например не познавам нито едно семейство дето мъжа да тормози жена си, докато обратното е в сила в над 50-60% от случаите.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 9. 9 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 414 Весело

  Доста е било високо нивото на провелата се дискусия. Браво, господа народни представители.

 10. 10 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1508 Любопитно

  "...Валери Жаблянов (БСП) не се съгласи с Шопов. Според него за упадъка на ценностите виновен е капитализмът..."

  Споделя ли мнението му и дрогарГата Корнелия?
  И нея ли я поквари капитализЪма, та от бедно селско момиче, израсло в прогресивно семейство, станА капиталистКА?

 11. 11 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3750 Неутрално

  До коментар [#7] от "НеКой":

  Правото на жените да гласват е доста преди да се появи любимият Ви комунизъм!Виж жената с ватенка е откритие на ленинизма!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3830 Весело

  "Валери Жаблянов (БСП) не се съгласи с Шопов. Според него за упадъка на ценностите виновен е капитализмът и даде пример с "Гераците" на Елин Пелин, където семейството се разбило с влизането на капитализма. Той смята, че в българския манталитет е заложено бащата да е централна фигура в семейството."

  Малко след приказките за капитализмът, идва следният цитат от неговия съпартиец:

  "Любовта е крехко цвете, което ако не се полива с пари, увяхва", добави съпартиецът му Александър Паунов, като се позова на дългогодишния си семеен опит."

  Та това е " християнството" на депутатите от БСП не , ами на повечето депутати. Същото " християнство" изповядва и патриархът на Русия, същото " православие:, същите " ценности".

  Остава да припомним думите на Спасителят за такива " християни"

  Никой не може да бъде едновременно слуга на двама господари, защото или ще мрази единия и ще обича другия, или ще е предан на единия и ще презира другия. Не можете да служите и на Бога и на Мамона.

 13. 13 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  Много ми е интересно след толкова врещене за ИК, така предлаганите промени особено тези за психическо насилие, дали ще покриват и двата пола, а не само привилегирования ужким по-слаб пол?Питам, защото е нещо почти масово и едва ли не нормално(поне всред познатите и приятели дето имам) жените да прилагат спрямо мъжете психически тормоз от всякакъв вид, който по някакво странно съвпадение се приема едва ли не за нещо нормално, щото видите ли те били жени и това било нормално за същността им ... Физически все още им е трудно да тормозят, въпреки че опити не липсват, но психическия тормоз обикновено е с години, и освен отравяне на отношенията, разводи и стрес води и до сериозни заболявания като високо кръвно, диабет, инсулти, инфаркти и др. подобни.Идиотите дръзнали да тормозят жените си не ги коментирам, щото те са си за затвора по принцип, въпреки, че нито четат законите, камо ли да ги спазват... Принципно обаче те са многократно по-малък процент от общото число на тормозещите. Аз например не познавам нито едно семейство дето мъжа да тормози жена си, докато обратното е в сила в над 50-60% от случаите.
  —цитат от коментар 8 на traveler1


  В българското законодателство няма делене по полове. Законите важат и за двата пола. Дори тоя за изнасилванията, макар, че съдиите в повечето случаи решават в полза на жените!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 14. 14 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Доста хора в състава на този парламент се нуждаят от специализирана медицинска помощ ...

 15. 15 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  До коментар [#11] от "Willy Messerschmitt":

  Комунизъм никога не е имало, освен на книга.
  На теб, ако ти е любим, може.
  На мен хич.
  До 1944 г. в България са можели да гласуват жени само, когато са над 21 години и то, ако са омъжени, разведени или вдовици. Това от 1938 г.
  При социализма няма такива ограничения.

 16. 16 Профил на NMink
  NMink
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Чакай малко бе, а що всички си мислят, че семейното насилие е само еднопосочно? Кой и кога ще признае, че и мъжът може да е жертва?

  ПП: Количеството на простотии и селски изказвания днес от трибуната е просто... неам думи

 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#8] от "traveler1":

  Този закон не е за хората, които сега цяла седмица ще се бъзикат с мъжа си /жена си "Бульо, ще те съдя за психически тормоз, ако не ми сипеш вино" и ще си разнообразяват живота, а за хора с истински проблеми.
  На които никак не им е смешно.
  Не го принизявайте.

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  До коментар [#17] от "АзКлавдия":

  А за кой е този закон?
  И как ще ги докажеш тези неща, със СРС-та ли?

 19. 19 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3826 Неутрално

  Комунисти да говорят за християнски ценности?! Какво падение...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 20. 20 Профил на Милена Асенова
  Милена Асенова
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Ех, ако пък депутатите имаха и идея за християнството, щяха да знаят, че в църковното право биенето на жената не е причина за развод. Православието остава с непроменени постулати от векове, в това отношение. Цитирането на християнството тук е не просто неуместно, а направо жалко, че и цитично! Интелектуалното ниво на народните избранници заблестя за пореден път!

  Conchita Mas
 21. 21 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1508 Весело

  Комунисти да говорят за християнски ценности?! Какво падение...
  —цитат от коментар 19 на hamiltonf


  Те вече са православни комунисти!!!
  Всички останали сме либерасти.
  Когат когато бяха само комунисти, всички останали бяхме международното положение.

 22. 22 Профил на nodjinn
  nodjinn
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#15] от "НеКой":

  Ма никакви ограничения няма. Дори можеш да си избереш ... единствената партия в листата!! Да се изхрачи човек на такава разюздана свобода просто.

 23. 23 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 269 Весело

  Най-добре отменете напълно семейството (което всъщност целите) и няма да имате и проблема със "семейното насилие".
  И без туй вече 58% от новородените в България са копелета, както вече ни уведоми Дневник.
  ( https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/01/2981211_okolo_5_ot_bulgarskite_domakinstva_sa_s_tri_ili/
  )

 24. 24 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#18] от "НеКой":


  До коментар [#17] от "АзКлавдия":А за кой е този закон?И как ще ги докажеш тези неща, със СРС-та ли?
  —цитат от коментар 18 на НеКой


  Виж какво, имах приятелка, която го докара до средна телесна повреда и Стокхолмски синдром, преди да потърси сама помощ, така че дай да не влизаме в празни теории. Сега няма да е нужно сама да търси помощ, а щях аз да мога да извикам полиция.
  Дай малко уважение.

  Доброто е заразно
 25. 25 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 542 Неутрално

  не ги знам кой от двете касти за какво пледира , АМА ЩЕ ГО РЕКА В ПРАВ ТЕКСТ , БЕЗ ЖАЛБА ОТ ПОСТРАДАЛ, РОДИТЕЛ ЗА ДА СПАСИ СИНА СИ ОТ ПОЗОРИ И ОТ ЗАТВОРИ ГО ОСТАВИ ВСЯКА СЕДМИЦА ДА ГО ПРЕБИВА ДОКАТО НЕ НЕ ГО УБИ , БОЯ БЕШЕ ЗА ДА ОСИГУРИ РОДИТЕЛА ПАРИ НЕКВИ СМЕШНИ ПЕТ ИЛИ ДЕСЕТ ЛЕВА С КОИТО ДА ОТИДЕЛ САДИСТА У КАЗИНОТО ЗА ДА СИ НАЧЕШЕЛ КРАСТАТА , ПРИ ОПИТИТЕ ДА СЕ ПРИВЛЕЧЕ ПОЛИЦЯТА ЗА СЪДЕЙСТВИЕ , РОДИТЕЛА ПОСИНЕН ЦЕЛИЯ ОТРИЧАШЕ ВСИЧКОТО ТОВА ДА СЕ Е СЛУЧИЛО И ПОЛИЦИЯТА БЕШЕ С ВЪРЗАНИ РЪЦЕ , ГОДИНИ НАРЕД ТАКА , ЗАКОНА Е ОСОБЕННО НЕОБХОДИМ СТИГА ДА Е ЗАКОН А НЕ ПОРЕДНАТА...............

 26. 26 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  Важното е да се оплюва християнството. За разлика от исляма, който винаги е защитаван. После искате да гласуват за вас...

 27. 27 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 269 Любопитно

  Изолиране на жертвата чрез лишаване от средства за независими дейности, за издръжка или икономическа независимост...Това нещо не го разбрах, трябва като в исляма ли - мъжът да издържа жената. Често това е така, но защо се облича в законова форма?И кой ще определя коя сума е нормална, защото за едни може да е 5 лева, за други 500 лева на ден.Психическото насилие също е много хлъзгово, това крещене, мълчане, иронизириане и т.н. са си нормални действия от време на време, хората си изпускат парата.Прекалили са, за физическото насилие съм съгласен, там компромиси не трябва да се правят, но ако жертвата си мълчи, пак се връщаме на сегашното положение.А често случаите са такива.
  —цитат от коментар 4 на НеКой


  Трябва повече прецизиране на текстовете
  За да няма обратна дискриминация
  Дяволът е в детаилите
  Иначе тежките случаи трябва да се преследват

 28. 28 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 269 Весело

  И досега нищо не пречи на жената да осъди мъжа за каквото насилие си избере от каталога, да се разведе с него, да го обере материално и, разбира се, да получи и децата.
  Какво още има да се добави, та никой мъж вече да не иска да се жени?
  Щото в Швеция на всеки семеен вече се препоръчва да вземе писмено разрешение от дамата преди акта...

 29. 29 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  До коментар [#24] от "АзКлавдия":

  Тц.
  Ти си гледаш твоя случай.
  Аз пък ти казвам, че отиваме към горене на вещици, а в случая вещиците може да са и от мъжки пол. Това с парите хич не ми хареса, много е хлъзгаво. Има хора, които са решили, че ще си имат общ бюджет и навярно това е масовият случай. Но има и семейства, в които всеки си държи сам парите и си делят разходите. Защо се вменява на някой задължение да не лишава другия от финансови средства? Ми за възможностите на даващия кой ще държи сметка? И кой ще преценява, жените ще заемат по-често женската позиция вероятно.
  И пак - как ще се доказват нещата???

 30. 30 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 269 Весело

  „управляващите заявиха, че ще въведат предвижданите в международния документ реформи през българското законодателство.„

  Баш всичко няма да въведат защото директно ще сдадат властта
  Не се надаите
  Даже в герп има съпротива
  Управляващи са и патриотите
  А те са против ИК
  Воля съща са против
  Та не се надуите много

 31. 31 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1957 Весело

  Другарят жаблянов изби рибата с пръдня.... През устата

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 32. 32 Профил на julius
  julius
  Рейтинг: 358 Весело

  В нашето семейство аз съм по-слабият фактор", каза още Биков.
  ...
  Т.е. ти си кравата?!?

 33. 33 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1957 Весело

  Най-добре отменете напълно семейството (което всъщност целите) и няма да имате и проблема със "семейното насилие".И без туй вече 58% от новородените в България са копелета, както вече ни уведоми Дневник.( https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/01/2981211_okolo_5_ot_bulgarskite_domakinstva_sa_s_tri_ili/ )
  —цитат от коментар 23 на balgariez


  Няма да са копелета. Добрият чичко ГРЕВИО ще се грижи за тях... с твоите данъци

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 34. 34 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Хохо, това са народните представители - чудесна извадка за капацитета на българите. Дебил до малоумника.

 35. 35 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  До коментар [#33] от "Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма":

  Може и да е чичка, не чичко. А може и да е друго нещо.

 36. 36 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#4] от "НеКой":

  Не си го разбрал правилно.
  Става въпрос за случаите, в които мъжът не дава на жената да работи и така я прави икономически зависима от него. Особено ако имат деца, а жената няма никакви доходи, тя няма да си тръгне с децата дори и да я пребиват.
  А мизерници, които да не дават на жените си да работят има доста (понеже можело да я заглеждат колегите, понеже няма кой да гледа децата, понеже .... нещо си). Същите тези обикновено и не дават никакви пари на жена си. Плащат само сметки и храна, а жената трябва да се моли за 2 лв. за нови гащи за нея.

 37. 37 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 269 Любопитно

  До коментар [#30] от "Jesuit":

  И без това едвам се крепи правителствота след толкова грешки
  Вервам нема да сбъркат пак

 38. 38 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Случаят с розата на колата е интересен. Да разгледаме обаче и случая в който жената постоянно заплашва мъжа, че ще му отнеме децата и повече няма да ги види. Това води ли се психически тормоз според депутатите?

 39. 39 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  Идиоти от първия до последния. Закривай.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 40. 40 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  До коментар [#36] от "Smile":

  Няма не дава. Ако не ти харесва - развод.
  И жената не е с предимство, и двамата имат равни права.

 41. 41 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  До коментар [#23] от "balgariez":

  За 2017 г. 68% от децата в България са родени без брак.
  Факт и без алтернатива.
  Затова уважавам гей-обществото ,което пък се бори да сключва брак,та и венчавки,а деца... деца се правят ,подаряват и подхвърлят -хеле пък у нас.

 42. 42 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  До коментар [#41] от "log_on":

  Те му викат, че има демографски срив, той до гейовете опря.
  Ми нали те са една от причините за този демографски срив.
  Ти като стане пожар, с бензин ли го гасиш?

 43. 43 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#40] от "НеКой":

  Е да, де. Ако не ти харесва, трябва да можеш да се разведеш.
  Проблемът е, че в посочените от мен случай на жената не ѝ се дава така лесно да се отърве като се разведе

 44. 44 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Иво Христов за едно беше прав. 80% са дебели, но не българите, а депутатите (включая и него). Къде наместиха християнството? Какво общо има то със светския живот. Да не би за последните 2000 едва сега да е започнало домашното насилие????
  Честно, това са най-големите малоумници за всички народни събрания които съм проследил. И въобще матряла предлаган за народни представители става все по-лош с всеки измал мандат

 45. 45 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  До коментар [#43] от "Smile":

  Ми не се дава, и на двамата не се дава възможност за два лева повече или по-малко да си вземат парцалките и айде. Семейството е нещо много по-сериозно от това. Да не говорим за децата.

 46. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Гневно

  Всъщност точно борбата на болшевиките с църквата разби християнските ценности у нашия народ.
  Довлечената от Евразия червена демагогия разби християнството в България.
  По времето на БКП не се позволяваше да се ходи на църква и да се спазват църковните празници, които бяха в основата на българското християнство.
  Как е възможно една партия, която толкова усилено и екстремно е разрушавала християнските нестроения в страната, сега да отваря уста и да ни обяснява, че видите ли капитализма бил виновен.
  БКП/БСП винаги са се хранели от демоагогията си!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 47 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  До коментар [#41] от "log_on":Те му викат, че има демографски срив, той до гейовете опря.Ми нали те са една от причините за този демографски срив.Ти като стане пожар, с бензин ли го гасиш?
  —цитат от коментар 42 на НеКой


  Мъжете станаха парт-тайм бащи. Защото са мамини синчета - стане ли им отговорен живота ( разбирай жена ,деца) са по-съгласни да избягат или да минат на другия бряг.
  Де факто в новата връзка те търсят мами за себе си ,а не за децата си.
  Та резонно си е поне гей-двойките да им ги отгледат.
  Познавам доста жени ,които биха ''се прежалали'' с брак с гей ,за да отгледат дете,деца,нежели да им хленчи и/или да ги бие някой 4-крилен хетеро гардероб.

 48. 48 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  атакиста си има поръчение да се разпространява новата руска идеология в България, за извършване на преход от съветски интернационализъм към православно славянско евразийство.
  Всичко ще докара до въвеждане на вероучение... И който е против не е българин, иска да говори турски и е джендар соросоид :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 49. 49 Профил на conventi0nal
  conventi0nal
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#20] от "Милена Беновска-Събкова":

  Мъже, любете жените си както и Христос възлюби църквата и предаде Себе Си за нея,

  Ефесяни 5:25


  Също и вие мъжете, живейте благоразумно с жените си, като с по-слаб съсъд, и отдавайте почит на тях като на сънаследници на дадения чрез благодат живот, за да не става препятствие на молитвите ви.

  1 Петър 3:7


  Хайде моля Ви. Библията ясно дава знак за социално равенство ("сънаследници") между мъжкия и женския пол, въпреки че определя мъжа като глава на семейството (Primus inter pares). Освен това дава и гарантира права на жените, които са били немислими преди това (право на наследство, на собственост, попечителство и т.н.).

 50. 50 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1578 Неутрално

  До коментар [#47] от "log_on":

  Много оранжево ми стана нещо, хайде на друго място да си ги пробваш тези лгбт идеологии, объркал си рейса.

 51. 51 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#41] от "log_on":

  В гей обществото присъстват и консервативни гейове като Долче и Габана. Дето са против джендърските измишльотини
  Та ти не говори от името на всички

 52. 52 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  До коментар [#47] от "log_on":Много оранжево ми стана нещо, хайде на друго място да си ги пробваш тези лгбт идеологии, объркал си рейса.
  —цитат от коментар 50 на НеКой


  Тогава обясни факта как всяка следваща година расте броят на децата родени без брак. Като имаш предвид ,че у нас 75 % твърдят, че са православни християни. В същото време 68% живеят без брак и раждат деца. Значи православните у нас са под 10 %, защото има мюсюлмани, атеисти и др.

 53. 53 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  До коментар [#13] от "lz2":

  Изнасилването като престпление по НК не може да бъсе осъществено спрямо мъж защото изнасилване е налице само при насилствено вагинално проникване и жертвата може са е единствено от женски пол. Чл. 152 НК - Който се съвъкупи с лице от женски пол:... другото е блудство. Наказанията са идентични но не е изнасилване.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 54. 54 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 269 Весело

  [quote#47:"log_on"][/quote]

  Малеи
  Де са тия жени дето се навиват на брак с некои
  дето си пее
  Лог-ни ме тук и тук
  Навсякъде ме логваи
  Те ще го закъсат откъм кекса

 55. 55 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  До коментар [#41] от "log_on":В гей обществото присъстват и консервативни гейове като Долче и Габана. Дето са против джендърските измишльотиниТа ти не говори от името на всички
  —цитат от коментар 51 на Jesuit


  Джендърско е да искаш жена ти да е изучена и да носи повече пари от теб, докато ти цоцаш уиски пред монитора от нейните пари без да се срамуваш напр. ,че си мъж..поне по ЕГН.

 56. 56 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  [quote#47:"log_on"]
  —цитат от коментар 54 на Jesuit
  МалеиДе са тия жени дето се навиват на брак с некои дето си пееЛог-ни ме тук и тукНавсякъде ме логваиТе ще го закъсат откъм кекса[/quote]

  Кекса лукс изпълнение струва 100 лв в секс шопа. Плюс батерии.
  Толкова за ''мъжкарлъка''. Заменяем е.

  Но износването и раждането на деца все още се прави от жени .По горните данни излиза,че и отглеждането на децата си е тяхна работа.
  Т.е. лафа -колко ми е голям вече не минава и в ракийджийска агитка.

 57. 57 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1957 Весело

  До коментар [#4] от "НеКой":Не си го разбрал правилно.Става въпрос за случаите, в които мъжът не дава на жената да работи и така я прави икономически зависима от него. Особено ако имат деца, а жената няма никакви доходи, тя няма да си тръгне с децата дори и да я пребиват. А мизерници, които да не дават на жените си да работят има доста (понеже можело да я заглеждат колегите, понеже няма кой да гледа децата, понеже .... нещо си). Същите тези обикновено и не дават никакви пари на жена си. Плащат само сметки и храна, а жената трябва да се моли за 2 лв. за нови гащи за нея.
  —цитат от коментар 36 на Smile


  А защо трябва да се разсъждава така? Жената когато възпитава децата и се грижи за тях това малка работа ли е? Според мен заслужава поне половината от приходите, но и това не е правилно. Семейният бюджет е общ и всеки допринася за него с това което може. Примерно ако съпругата ми можеше и искаше да работи със приходи като моите или по-големи аз с удоволствие бих се грижил за децата и къщата.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 58. 58 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  Ако мъжът на Цвета и беше казвал по-често "млъкни ма голяма бяла птицо", сега нямяше да се налага ние да и го казваме. Слягането на роза трябвало да се наказва, баси мисълта, баси интелекта.

 59. 59 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 479 Разстроено

  Гейовете и феминистите отново успяха да лобират и прокарат нещо в "народното" събрание, против истинските мъже. Аман!

  мурзилка
 60. 60 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Важното е да се оплюва християнството. За разлика от исляма, който винаги е защитаван. После искате да гласуват за вас...
  —цитат от коментар 26 на НеКой


  Какво да му оплюваш на християнството като 68 % от 75 % обявили се за християни са раждали без брак деца миналата година. Такивата деца върли христиени като деда ти са наричали копелета.
  Друго -у нас според християнските правила живее само оня/оная ,които са сключили църковен брак. Трето- у нас църковен брак не можеш да сключиш преди да покажеш сключен граждански брак преди това.
  Та цялата работа с децата у нас е по-близо до кравеферма,нежели до семейство и отгледани деца в християнско-семейни ценности.

 61. 61 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Жените са само един от 31-те официално признати пола. Не разбирам, защо е нужно точно на тях да се отделя специално внимание? Останалите полове имат много повече наложащи проблеми за решаване. Операциите за смяна на пола, хормоналните терапии, отделните тоалетни, осиновяването на деца и т.н.

 62. 62 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 269 Весело

  [quote#56:"log_on"][/quote]

  Ти това ли им предлагащ на жените за да са с теб
  Кекс с вибратор

 63. 63 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5540 Весело

  Тази са готови жертви на домашно насилие, а аз съм на стъпка от това да ги съдя за "системното упражняване на психическо насилие " с напразната надежда да ги осъдят и вкарат в затвора за "...до една година или пробация..." :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 64. 64 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 269 Любопитно

  Гейовете и феминистите отново успяха да лобират и прокарат нещо в "народното" събрание, против истинските мъже. Аман!
  —цитат от коментар 59 на Маршалов


  Не са го прокарали
  На първо четене
  Ще го прочетат още веднъж закона в НС
  А читавите геиове не ходят много по праидовете
  В тях има повече сила

 65. 65 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 269 Весело

  [quote#55:"log_on"][/quote]

  Има жени дето приемат аз да почерпя
  има и такива дето искат да делиме сметката
  Уважавам ги всичките

 66. 66 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 269 Любопитно

  [quote#64:"Jesuit"][/quote]

  Сила и разум
  Да не забравяме разума

 67. 67 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Оказало се,че у нас било безсмислено да се приема ИК по простата причина,че големия процент от нацията нямат граждански брак /виж отгоре и процента на извънбрачните деца/.
  Т.е. ако някой пердаши жена извън брак не се води домашно насилие,а обикновени криминални прояви.

 68. 68 Профил на critical.mind
  critical.mind
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Гейовете и феминистите отново успяха да лобират и прокарат нещо в "народното" събрание, против истинските мъже. Аман!
  —цитат от коментар 59 на Маршалов


  А истинските мъже - какво? Спокойно преследват, отвличат, обиждат, унижават, пребиват и убиват жените си? Без санкция от закона? Ако е така - браво на "гейовете и феминистите"! Нещастник!

 69. 69 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 269 Весело

  [quote#56:"log_on"]
  —цитат от коментар 62 на Jesuit
  Ти това ли им предлагащ на жените за да са с тебКекс с вибратор[/quote]

  И общо ли ще го ползвате или всеки ще си има собствен

 70. 70 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 269 Любопитно

  Оказало се,че у нас било безсмислено да се приема ИК по простата причина,че големия процент от нацията нямат граждански брак /виж отгоре и процента на извънбрачните деца/.Т.е. ако някой пердаши жена извън брак не се води домашно насилие,а обикновени криминални прояви.
  —цитат от коментар 67 на log_on


  Абе освен другото ще си и скучен на жена ти

 71. 71 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 479 Любопитно

  Защо ли Парламента е с ниска репутация?!?

 72. 72 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 479 Весело


  Дъра-бъра.
  —цитат от коментар 68 на critical.mind


  Ооо, новак Мархаба. Специално да плюеш по мен ли се регистрира.
  Истинските мъже не правят това, което си написал.
  Истинските мъже са тези, които не ги описват в криминалните хроники.

  мурзилка
 73. 73 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  ДКомунизмът също може да е лоша идеология, но отношението към жените беше на ниво, даже първо в социалистическите страни имаха право да гласуват.
  —цитат от коментар 7 на НеКой


  До коментар [#11] от "Willy Messerschmitt":Комунизъм никога не е имало, освен на книга.На теб, ако ти е любим, може.На мен хич.До 1944 г. в България са можели да гласуват жени само, когато са над 21 години и то, ако са омъжени, разведени или вдовици. Това от 1938 г.При социализма няма такива ограничения.
  —цитат от коментар 15 на НеКой


  За какво са гласували бе, чугун?

 74. 74 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2942 Неутрално

  До коментар [#15] от "НеКой":

  Жените са били равноправни у нас преди 855-та, когато идва християнството и свети Тимотей казва че жената трябва да робува мълчаливо на мъжа. Нищо чудно че папата сравни християнството с комунизма - еднакви идеологии са - само виж как се е живяло под християнския религиозен ботуш и как се живее в правови държави.

 75. 75 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#29] от "НеКой":

  За какви пари? Аз говорех съвсем други неща!
  Това за парите наистина звучи миризливо, ще го оправят между четенията.
  Не е това идеята на закона.

  Доброто е заразно
 76. 76 Профил на the_thraex
  the_thraex
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Ако жената няма уважение (страх) към съпруга си, семейството се разпада.

 77. 77 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Комунизмът също може да е лоша идеология, но отношението към жените беше на ниво, даже първо в социалистическите страни имаха право да гласуват.
  —цитат от коментар 7 на НеКой


  Резидента,
  Това ИЗОБЩО не е вярно!
  Първата държава в света, дала избирателни права на жените, е Нова Зеландия - в края на 19 в.
  Първата в Европа е Албания - малко след края на Първата световна война.
  И тази червена опорка е куха като кратунка и като главите на папагалите, които я разпространяват.

 78. 78 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  До коментар [#7] от "НеКой":

  така е, при комунизма мъжете и жените бяха равни, а агентите на ДС и партийната номенклатура бяха още по-равни

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 79. 79 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  Ако жената няма уважение (страх) към съпруга си, семейството се разпада.
  —цитат от коментар 76 на the_thraex


  Уважението и страха са две коренно различни неща. Аз съм бил жив свидетел на семейство където мъжът насаждаше страх у жена си и очакваше уважение. Това е най-лесният начин да убиеш любовта между двама човека. И такова семейство благодарим много не щем

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 80. 80 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#50] от "НеКой":

  Абе, ти освен да оспорваш всеки един коментар, друго правиш ли?
  Едно конкретно мнение не сме чули от теб. Само критики и отричания.
  Иначе, доста егоцентризъм струи от коментарите ти. Изказваш се като последна инстанция, но издишаш...почти на всички теми.

 81. 81 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Какви глупости говорят депутатите от трибуната! Майко мила! Единият ще бори домашното насилие с вероучение, на другия капитализмът му бил виновен за "разбиване" на семейството. Все едно можем да се върнем в началото на 20-ти век, а не сме в началото на 21. Иначе идеите за промени в НК са добри, дано се осъществят и дано за в бъдеще домашното насилие се преследва по-строго от закона.
  —цитат от коментар 2 на pamela


  Тази година много млади жени станаха жертва на домашно насилие в най-грубия смисъл на думата, те бяха убити от собствените си съпрузи и приятели. Това безобразие не трябва да продължава, домашния тормоз трябва да се пресече още преди да се е стигнало до убийство. Права е Караянчева, че всяка жена има правото да влезе и да излезе от дадена връзка когато тя реши. Не трябва да се допуска разни лиглъовци да досаждат на бившите си и да им се натрапват въпреки всички забрани. Това е най-досдното и най-долнопробно поведение и трябва да се наказва със закон.

 82. 82 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 426 Весело

  ""Любовта е крехко цвете, което ако не се полива с пари, увяхва", добави съпартиецът му Александър Паунов, като се позова на дългогодишния си семеен опит"
  Титан

 83. 83 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#13:"lz2"][/quote]

  За изнасилване ме важи. Ако е срещу мъж се води блудство. Товаидва от дефиницията за изнасилване, насилствен сексуален акт с проникване на член във вагина. Тоест ако е извършено срещу мъж или срещу жена но анално, пак няма да се води изнасилване, а блудство. Е при мъж няма как и физически, така че там изнасилване няма.

 84. 84 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#17] от "АзКлавдия":А за кой е този закон?И как ще ги докажеш тези неща, със СРС-та ли?
  —цитат от коментар 18 на НеКой


  Запис няма да се приеме, така е. Но има набор от други доказателствени средства, документи, свидетелски показания, медицински удостоверения и т.н.
  Е, риска да се появят лъжесвидетелстващи кошаревски свидетели в голям, но това е риск във всички съдебни дела.

 85. 85 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Ех, ако пък депутатите имаха и идея за християнството, щяха да знаят, че в църковното право биенето на жената не е причина за развод. Православието остава с непроменени постулати от векове, в това отношение. Цитирането на християнството тук е не просто неуместно, а направо жалко, че и цитично! Интелектуалното ниво на народните избранници заблестя за пореден път!
  —цитат от коментар 20 на Милена Беновска-Събкова


  Църковното право не е християнство, а форма на социален контрол. Такова нещо като биене на жената в християнството няма като концепция, обратното го има обаче - да се третира от мъжа като по-слаб, нежен, крехък и драгоценен съд.
  И сега ще почнат спекулациите, аууу съд, значи вещ! Не, бе, човека се показва като материален съд, съдържащ Божия Дух, и мъжете и жените.

 86. 86 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 750 Неутрално

  т.е. най-доброто за една жена е християнски комунизъм, според пишман "консерваторите" ни, хахах!

 87. 87 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#79:"Содом и Гомор- (к)Раят на джендъризма"][/quote]

  Той говори за значението на използваната в Библията дума страх (страх от Бога и т.н.). Там не се има предвид страх в днешния смисъл, а именно уважение към осъзнат авторитет. И тук идва ролята и отговорността на мъжа, дабъде такъв авторитет. Защото на пикльовци уважение към авторитета няма как да се дължи.

 88. 88 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 479 Неутрално

  ""Всяка жена има право да влезе във връзка и да излезе от нея, когато сама реши", добави Караянчева."

  По време на комунизма, до 1989 г., съм виждал доста насилие в рамките на семейство, при мен и при съседите, всеки биеше жена си, като не "слуша". Комунизма като вид диктатура водеше до това. Когато баща ми биеше майка ми, която го обвиняваше, че ходи с други жени, излизах навън, бях малолетен тийнеджър, дишах замърсеният въздух от нефилтрираните комини на заводите наоколо, екология беше чужда дума при Комунизма. Особено нощем през ноември, когато е студено, се забелязва при гъстатата мъгла замърсеността на въздуха. При Капитализма спряха няколко завода, инсталираха филтри на някои комини, и въздуха не е толкова замърсен.

  Сега баща ми приятелка, по-възрастна от него, нормално отношение между възрастни. И при съседите ми няма това насилие в семействата, което го имаше през Комунизма и 7 години след краят му.
  При най-добрият ми приятел първият му син е доста тъмен, спрямо двамата му родители, които са чисти българи, като че ли баща му е циганин, тя получи първото си дете 6 месеца след омъжването за приятеля ми. Вторият му син е бял и прилича на баща му, кръстил го е на мен, направих му подарък при рядкото ми посещение в България. Карали са се, но без физическо насилие, както е нормално в едно семейство.

  Es muß Geld fließen!
 89. 89 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 637 Весело

  Само Бацо Гацов липсваше на трибуната

 90. 90 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  До коментар [#87] от "anarhochristian":

  Ако мъжът има страх от Бога жената ще го уважава. Няма нужда от насаждане на страх. Знам какво имаш предвид. Когато мъж и жена се венчаят те стават едно.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 91. 91 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#7] от "НеКой":

  Ти си един тъп нещастник.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 92. 92 Профил на thegift
  thegift
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Доста е било високо нивото на провелата се дискусия. Браво, господа народни представители.
  —цитат от коментар 9 на danubian.whale


  Абсолютно вярно. Четете, колеги, водете си записки, ако забравяте лесно, може и по някоя сълза от умиление да пуснете, и следващия път пак си ги изберете същите. Защото тия венци на природата, които на някое по-добро място по света биха търкали пода в някоя закусвалня, тук народът си ги избира да го "представляват".
  Правете си изводите за народа.

 93. 93 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Не е за вярване какви примитивни талибани съществуват в парламента...християнски бла бла бла, патриотично бла бла бла, семейни ценности бла бла бла..... Скоро може и 20 век да влязат !

 94. 94 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  До коментар [#17] от "АзКлавдия":
  Майтапите са си майтапи, но законът за тия неща е добре да го има. Но който му се наложи ще го ползва.
  Другите могат да се майтапят, сипват си вино и изобщо правят каквото си искат под юргана.
  Изчистен Закон е много по-добре отколкото оная мъглява джендърска конвенция, дето допуска сульо и пульо да си играят на другарски съд и паплачосват децата с фантасмагориите си.

 95. 95 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  До коментар [#17] от "АзКлавдия":
  Майтапите са си майтапи, но законът за тия неща е добре да го има. Но който му се наложи ще го ползва.
  Другите могат да се майтапят, сипват си вино и изобщо правят каквото си искат под юргана.
  Изчистен Закон е много по-добре отколкото оная мъглява джендърска конвенция, дето допуска сульо и пульо да си играят на другарски съд и паплачосват децата с фантасмагориите си.

 96. 96 Профил на mirohero
  mirohero
  Рейтинг: 901 Неутрално

  До коментар [#56] от "log_on":

  Како, ей затова ще изчезнат българите - жените в България и трийсе години след краха на комунизма, пак "традиционно" си мислят, че трябва да бъдат гонени...Имаш ли си на идея колко фертилни жени има по света, които си търсят мъж? Аз живея в САЩ на място с отношение 20:1 мъже-жени, и пак имам по поне една оферта на седмица прямо за секс и да ми раждат деца. Като бях ерген, офертите бяха по няколко на ден....Няма да ти казвам колко по-лесно е в други щати, където е пълно с красиви жени. А пък за Азия и азиатките въобще да не говорим.
  Та тука малко бъркаш домашното насилие с отношението между половете. Не са ти виновни само мъжете за домашно насилие, има си и куп религиозни и "културни" традиции на разни "малцинства", та не виждам за какво се пениш тук, като в БГ даже и заченък на идея все още няма как да се налага закон всред тези групи. Може милион закона да се напишат, докато не започнат да се прилагат повсеместно, смисъл няма. Да осъдиш един бял "хетеросексуален четирикрилен"гардероб" едва ли ще премахне търговията с булки, насилствената проституция и побои в циганските катуни. Да не говорим, че еволюционно, въпросния гардероб съществува, за да опазва жените и децата в стадото, и като доброволно го прогониш, няма да има кой да те спасява от чакалите наоколо. А той "гардеробът" както по-горе ти обясних, ще го отнесът като топъл хляб в друго стадо на момента....

 97. 97 Профил на Logicbg
  Logicbg
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Аз мислех, че ще се аргументират с реални статистики, данни от проучвания, а не лични чувства и описания в стари литературни творби. Не сме дорасли, явно. :(

 98. 98 Профил на pilgrim.epsylon
  pilgrim.epsylon
  Рейтинг: 164 Неутрално

  ""Всяка жена има право да влезе във връзка и да излезе от нея, когато сама реши", добави Караянчева."

  Момата се е простреляла в крака с твърдението, че насилник може да бъде само мъж.

 99. 99 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5136 Неутрално

  По принцип вярващите са смирени и не проявяват насилие, докато безбожниците са по склонни към насилие.

 100. 100 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2225 Весело

  Димитър Стоянов от БСП и даде пример с негови съседи. "Жената през деня гони мъжа си с тиган, а вечер огласяват махалата"

  Къде живее Димитър Стоянов от БСП, кои съ му съседите и няма ли да протестират, дато ги разнася.

  подпис
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK