БСП внася сигнал в антикорупционната комисия за апартаментите на трима депутати от ГЕРБ

Десислава Атанасова

© Анелия Николова

Десислава АтанасоваАко някой от колегите от БСП покаже запис, снимка, какъвто и да е материал, че аз някога през живота си съм стъпвала и имам апартамент в комплекс "Царско село", както пише в публикация, съм готова да си подам оставката на мига. Това каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, след като от левицата настояха Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) да провери медийни публикации за нейния апартамент, както и тези на депутатите от ГЕРБ Делян Добрев, Красимир Велчев и бившия народен представител от управляващата партия Антон Тодоров.


"Очаквам същото от Филип Попов, Корнелия Нинова и всички вносители на този сигнал", уточни Атанасова.


Вместо лого един от сайтовете, разпространяващи "новината" за апартаментите, има следния надпис: "Издание за фалшиви новини и абсолютни измислици... Не вярвайте, това не е истина..." "Ако тяхната достоверна информация са подобни сайтове за лъжливи новини, много жалко", каза Атанасова. Според нея това е низост и много елементарно поведение.
"Явно БСП са проводници на фалшиви новини, след като се налага да коментираме този случай", добави Атанасова и уточни, че ще очаква с огромно внимание проверката на КПКОНПИ.


Документът, който Десислава Атанасова е изискала от Комисията по досиетата

Документът, който Десислава Атанасова е изискала от Комисията по досиетата

Според публикацията Десислава Атанасова, Антон Тодоров, Делян Добрев и Красимир Велчев имат апартаменти, които използват без наем или са купили много изгодно. Атанасова имала апартамент в столичния комплекс "Царско село". Делян Добрев имал апартамент, който е придобил като "дарение", Красимир Велчев ползвал имот без наем, а Антон Тодоров ползвал без наем малък апартамент. Последните три имота били в същата сграда, в която наистина живее безвъзмездно финансовият министър Владислав Горанов.


Според сайта Атанасова, Добрев и Велчев са свързани с Държавна сигурност. Десислава Атанасова показа документ от Комисията по досиетата, според който родените след 1973 година като нея не подлежат на проверка дали са били сътрудници на Държавна сигурност.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK