Зам.-кметът по финансите ще поеме и строителството в Столичната община

Зам.-кметът по финансите ще поеме и строителството в Столичната община

© Надежда Чипева, КапиталЗам.-кметът по финансите Дончо Барбалов ще поеме функциите и на подалия оставка Евгени Крусев в ресора за транспорт и строителство. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на заседанието на общинския съвет. По думите ѝ Барбалов ще остане на поста "докато решим друго".


Крусев подаде оставка във вторник, а Фандъкова я прие още същият ден. Причина за решението му е, че е получил призовка от прокуратурата и ще бъде обвинен в нарушаване на Закона за обществените поръчки в търга за ремонта на ул. "Граф Игнатиев".


Барбалов поема транспорта в София за втори път, след като бе временно на поста през 2016 г., когато замести Любомир Христов, който подаде оставка също след скандал за обществена поръчка за 60 навеса на спирки за над 250 хил. лева, спечелена от съпруг на депутат от ГЕРБ. След него поста пое именно Крусев.
Освен зам.-кмет по финанси, Барбалов е и заместник по здравеопазването от 2015 г., когато Антоанета Пейчева напусна по лични причини. Макар и да твърдеше, че е временно на поста, през 2017 г. той завърши курс по "Здравен мениджмънт" в Медицински университет - София, а през 2018 г. и магистърска програма по обществено здраве и здравен мениджмънт.


Фандъкова назначи Барбалов за зам.-кмет по финансите през 2011 г., като дотогава той беше главен банкер в Европейската банка за възстановяване и развитие.

Коментари (30)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  Злополучният ремонт на "Графа" - 100% щета за еврофондовете. 24 милиона лева ще бъдат платени от българския бюджет след корекция от Брюксел.
  https://bivol.bg/grafa-eu-correction.html?fbclid=IwAR2rO_hDDDiFiVaGevc_oHbhPH8r_ETz5nLBWTaXR75SEFJ3oCCnIhN4Nn8

 2. 2 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2420 Неутрално

  С преработването на поръчката и нейното възлагане на „Джи Пи Груп“ е нарушен член от наредбата за посочване на нередности по ЗУСЕСИФ, който предвижда 100% корекция. Така ремонтът ще е изцяло за сметка на българския данъкоплатец.

 3. 3 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4259 Неутрално

  Ченгеджийското синче става заместник кмет по какво ли не.

  Как наричаме тази власт, в която ченгетата от ДС и техните деца заемат основните позиции?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 4. 4 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  Злополучният ремонт на "Графа" - 100% щета за еврофондовете. 24 милиона лева ще бъдат платени от българския бюджет след корекция от Брюксел.https://bivol.bg/grafa-eu-correction.html?fbclid=IwAR2rO_hDDDiFiVaGevc_oHbhPH8r_ETz5nLBWTaXR75SEFJ3oCCnIhN4Nn8
  —цитат от коментар 1 на Наблюдател


  Ако се очертава да връщаме 24 млн., то обектът наистина е прехвърлен в правилния ресор - финанси!

  Човекът също е правилният - същият наскоро одобри 130 милиона лева заем за топлофикация да прави крематориум за боклук, който ще работи 2-3 месеца в годината.

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  Вива мултикадрите !
  Втасването на раята продължава на ново ниво.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  До коментар [#4] от "cinik":

  Няма крематориум, ще има инсталация за горене на пелети. Които пелети вече 4 години се горят в някаолко завода в страната и както виждате няма проблеми.

 7. 7 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  До коментар [#1] от "Наблюдател":

  А ако не стане ще си признаете че сте грозен манипулатор и това е била фалшива новина ?

 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3331 Весело

  Да си подготвя от сега още "кошницата". Че постчето е ... таквозата ...
  Че Христов, че Крусев ...

  А те' ви и оригинала:

  Губернаторът Дядев спечели за един ден десет хиляди. А колко изкара председателят на борсовия комитет Кислярски, дори жена му не знаеше.

  Мисълта, че влиза в тайна организация, не даваше покой на Кислярски. Плъзналите из града слухове най-сетне го изплашиха. След като прекара една безсънна нощ, председателят на борсовия комитет реши, че само чистосърдечното признание може да му намали лежането в затвора.

  — Слушай, Хенриета — каза той на жена си, — време е да пренесем манифактурата у шурея.
  — Да не би да дойдат, а? — запита Хенриета Кислярска.
  — Могат да дойдат. Щом в страната няма свобода на търговията, все един ден ще се влезе в затвора, нали?
  — Значи, да ти приготвям вече бельо? Ох, тоя мой нещастен живот! Вечно да нося храна по затворите. А защо не станеш съветски служител? Ето на, шуреят ти е член на профсъюза и — не му е зле! Затова непременно трябва да бъдеш червен търговец!

  Хенриета не знаеше, че съдбата бе отредила на нейния мъж поста председател на борсовия комитет. Затова тя бе спокойна.

  — Може да не се върна довечера — каза Кислярски, — тогава утре ела ми донеси храна. Само, моля те, недей да ми носиш вареники. Никакво удоволствие не е да ядеш студени вареники!
  — Не е ли по-добре да вземеш примуса?
  — Кой ще ти разреши да държиш в килията примус! Дай ми кошницата.

  Кислярски имаше специална арестантска кошница. Направена по поръчка, тя бе напълно универсална. Разгъната представляваше легло, полуразгъната — масичка; освен това тя служеше и за шкаф: в нея имаше рафтове, куки и чекмеджета. Жена му сложи в универсалната кошница студено ядене за вечеря и чисто бельо.

  — Може да не ме изпращаш — каза сведущият съпруг. — Ако дойде Рубенс за пари, кажи му, че пари няма. Довиждане! Рубенс може да почака.

  И Кислярски важно излезе на улицата, като стискаше дръжката на кошницата.

  — Къде, гражданино Кислярски? — викна му Полесов.

  Полесов стоеше до телеграфния стълб и с викове поощряваше пощенеца, който се изкачваше към изолаторите, като се вкопчваше с железните котки за стълба.

  — Отивам да правя признания — отвърна Кислярски.
  — За какво?
  — За „Меча и ралото“.

  Виктор Михайлович онемя. А Кислярски, изпъчил напред яйцеобразното си коремче, препасан с широк летен колан с пришито джобче за часовника, бавно тръгна към губернската прокуратура.

  Виктор Михайлович запърха с криле и отлетя при Дядев.

  — Кислярски е провокатор! — изкрещя пожарният командир. — Току-що отиде да ни издаде. Още се вижда.
  — Как? С кошницата ли е? — ужаси се старгородският губернатор.
  — С кошницата.

  Дядев целуна жена си, викна й, че ако дойде Рубенс, пари да не му дава и презглава изтича на улицата. Виктор Михайлович се повъртя, закудкудяка като кокошка, снесла яйце, и хукна към Владя и Никеша.

  През това време гражданинът Кислярски бавно се приближаваше към губернската прокуратура. По пътя той срещна Рубенс и дълго говори с него.

  — А как ще стане за парите? — попита Рубенс.
  — За парите ще отидете при жена ми.
  — Но защо сте с кошницата? — подозрително запита Рубенс.
  — Отивам на баня.
  — Е, приятно къпане.

  След това Кислярски се отби в сладкарницата на ССПО, бивша „Бонбон дьо Варсови“, гаврътна чаша кафе и изяде една баничка. Сега можеше да отиде да се разкае. Председателят на борсовия комитет влезе в чакалнята на губернската прокуратура. Там нямаше никой. Кислярски се приближи до вратата, на която бе написано: „Губернски прокурор“, и лекичко почука.

  — Влез! — обади се добре познатият на Кислярски глас.

  Кислярски влезе и се спря изумен. Яйцевидното му коремче в миг спадна и се набръчка като фурма. Това, което видя, бе съвсем неочаквано за него.

  Писалищната маса, зад която седеше прокурорът, бе заобиколена от членовете на могъщата организация „Меча и ралото“. Съдейки по техните жестове и по жалните им гласове, те си признаваха всичко.

  — Ето го най-главния октябрист! — възкликна Дядев.

  — Първо — започна Кислярски, като остави кошницата на пода и тръгна към масата, — първо, аз не съм октябрист, второ, винаги съм съчувствувал на съветската власт и, трето, главният не съм аз, а другарят Чарушников, чийто адрес…

  — Красноармейска! — викна Дядев.
  — Номер три! — в хор се обадиха Владя и Никеша.
  — В двора вляво — добави Виктор Михайлович, — мога да ви я посоча.

  След двадесет минути доведоха Чарушников, който най-напред заяви, че никога в живота си не е виждал никого от присъствуващите в кабинета. След това, без да си поеме дъх, Чарушников направи донос срещу Елена Станиславовна.

  Едва в килията, след като смени бельото и се излегна на разгънатата кошница, председателят на борсовия комитет се успокои и му олекна.

 9. 9 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  До коментар [#3] от "Darth Plagueis":

  А как наричаме партия в която лидера е издънка на стар комунистически род, няма един ден трудов стаж извън НПО'та ?. Познахте, нарича се ДБ.

 10. 10 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#4] от "cinik":Няма крематориум, ще има инсталация за горене на пелети. Които пелети вече 4 години се горят в някаолко завода в страната и както виждате няма проблеми.
  —цитат от коментар 6 на m17


  Аз не съм писал за други проблеми, освен че крематориумът ще работи 2-3 месеца в годината. А това веднага си проличава като разделите споменатото количество, което годишно се изгаря в няколко завода в страната, на планувания годишен капацитет на съоръжението.

 11. 11 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  До коментар [#10] от "cinik":

  Е като е толкова неефективно как пък ЕС е одобрил проекта още при проектиране на интегрирания проект за преработка на боклука, как ЕС ще плати 80% и как ЕБР е готова да отпусне заем за остатъка ?!?

 12. 12 Профил на джендър дебне в храсталака
  джендър дебне в храсталака
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  До коментар [#3] от "Darth Plagueis":

  Мафиотска

 13. 13 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3331 Весело

  До коментар [#10] от "cinik":Е като е толкова неефективно как пък ЕС е одобрил проекта още при проектиране на интегрирания проект за преработка на боклука, как ЕС ще плати 80% и как ЕБР е готова да отпусне заем за остатъка ?!?
  —цитат от коментар 11 на m17

  Ма вие наистина ли сте такъФ заблуден наивник?

 14. 14 Профил на boikodim
  boikodim
  Рейтинг: 33 Неутрално

  До коментар [#9] от "m17":

  А какво лошо има в това да работиш за неправителствения сектор. Или се признават само кадри, които след завършването на Югозападния университет и веднага влизат на топло място в държавните учреждения.
  А за да управляваш организация с идеална цел се изискват много умения. В т.ч. и да привличаш финансиране с добре подготвени проекти, да управляваш хора, да осигуряваш добра отчетност и прозрачност и т.н.

 15. 15 Профил на джендър дебне в храсталака
  джендър дебне в храсталака
  Рейтинг: 2895 Любопитно

  До коментар [#9] от "m17":

  Как се нарича партия , която се ръководи от еднокнижник , все още член на БКП и защитава руските интереси. Да изброявам ли?

 16. 16 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#10] от "cinik":Е като е толкова неефективно как пък ЕС е одобрил проекта още при проектиране на интегрирания проект за преработка на боклука, как ЕС ще плати 80% и как ЕБР е готова да отпусне заем за остатъка ?!?
  —цитат от коментар 11 на m17


  ЕС не плаща 80%. Отдавна грантът е орязан на 56%, а българското самоучастие - вдигнато от 15% близо 3 пъти на 44%. С надеждата, че ей тоя на снимката ще хвърли бялата кърпа. Но той вместо да я хвърли, тръгна да тегли заем. Откъде тази мотивация, не се знае, но само хонорарът на "консултанта по избор на технология" е 4 милиона евро.

 17. 17 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4259 Неутрално

  До коментар [#6] от "m17":

  А защо трябва да се горят и в центъра на София?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 18. 18 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4259 Неутрално

  До коментар [#9] от "m17":

  Мен ДБ не ме грее. Виж, Герб ме грее. Там лидерът е член на БСП. Шизофрения...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 19. 19 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Дончо може само да събира.

  Изваждане, умножение и т. н е черна магия за него.

 20. 20 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 3010 Неутрално

  Здравеопазване, финанси, транспорт - много талантливи хора, ей...
  Липсата на кадри отново е проблем на мениджмънта = Фандупкова.
  Ставай и си тръгвай, другарко. Видя се, че не можеш. Да идва друг.

 21. 21 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  До коментар [#17] от "Darth Plagueis":

  Във Виена що го горят в центъра ?

 22. 22 Профил на ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  Рейтинг: 684 Любопитно

  До коментар [#20] от "arcanum":

  А дали не ти идва на акъла, че другарката май е бита карта отвсякъде, и най-вероятно гербавия кандидат ще е въпросният зам. кмет по всичко? Ще се изредят какви ли не успехи има, каква биография и т.н., а Фандъчката ще опере пешкира кат Фидоска, ще се прибере у Самоков да върти някакъв дребен бизнес с големи приходи и те така.

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 23. 23 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Дончо Барбалов - син на генерала от ДС Петър Барбалов, награждаван за заслуги във Възродителния процес.

  Дончо Барбалов беше дясна ръка на Калин Митрев (БСП) в Центъра за масова приватизация. После беше взет от Калин Митрев в Европейската банка за възстановяване и развитие.

  Иначе Дончо Барвалов е свестен човек - диалогичен, спокоен и експерт. Познавам го лично. Просто обяснявам откъде идва, за да не си помисли човек, че само благодарение на експертните си качества е там.

 24. 24 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  Гласуваш за БКП /ГЕРБ/, получаваш БКП!

 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  До коментар [#23] от "Smoke":

  И какво разбира от строителство ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  До коментар [#16] от "cinik":

  При цена на инсталацията от 370 милиона евро, заема е за 67 милиона което са 18%. Останалите ви твърдения са все толкова верни.

 27. 27 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#16] от "cinik":При цена на инсталацията от 370 милиона евро, заема е за 67 милиона което са 18%. Останалите ви твърдения са все толкова верни.
  —цитат от коментар 26 на m17


  Я провери пак, дали става въпрос за 370 милиона евро или 370 милиона лева с ДДС (310 без ДДС)?

 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8614 Неутрално

  От Трън, на глог. Ама Барбалов явно е по-умен.

 29. 29 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 728 Неутрално

  И какво разбира от строителство ?
  —цитат от коментар 25 на КМЕТ В СЯНКА

  От строителство сигурно не разбира много. Но разбира от финанси и обществени поръчки. Няма как да разбира от всичко (освен ако не е Бойко Борисов). Ако беше строителен инженер, пък щяхте да питате какво разбира от финансиране, 'щото то било основното в тази работа.

  Аз лично също не съм очарован от тази рокада, понеже не мисля, че той е подходящия човек за тази работа. Той обаче е ВРИД (временно изпълняващ длъжността) и със сигурност е по-добре да е той отколкото онова копеленце - господин Крусев :)

 30. 30 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3493 Любопитно

  Барбалов е професионалист и човек с много добра репутация, според мен също като нищо би могъл да стане новият кандидат на ГЕРБ за кмет на София. А може и частично заради това да го слагат на тази позиция.
  Защото ако си бил банкер в ЕБВР, 10 г. и отгоре зам. кмет по финансите и здравеопазването, че и по строителство и не си се забърквал в скандали, какъвто е случаят, ще имаш хем огромен опит, хем видимо сравнително предимство срещу останалите кандидати в бъдещата надпревара.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK