Николай Бареков обяви нов политически проект, който ще е лице на консерватизма

Николай Бареков

© Николай Дойчинов

Николай БарековИма опасност "България да бъде подмината от консервативната вълна, която залива цяла Европа и Америка", а "българите са отдадени на консерватизма по рождение и закърмени от майките и бабите с него". За целта България се нуждае от идеологически субект, който да го олицетворява, като с тази задача се е заел евродепутатът Николай Бареков, който обяви началото на политическия си проект.


Политическите си намерения той обяви на конференция на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР), организирана от Групата на ЕКР, се разбира от съобщението на партията му "Презареди България", изпратено до медиите.


Новият проект ще се казва "Обединени консерватори" и в него са поканени всички "желаещи да градят едно ново начало на България и на българския консерватизъм". В текста се уточнява и че от настоящата коалиция "Обединени патриоти" добре дошла в новата формация е единствено партия "Атака". В края на ноември Бареков и лидерът на "Атака" Волен Сидеров обявиха, че имат идея за създаване на голям Консервативен алианс в България за предстоящите европейски избори.
Фундамент на "Обединени консерватори" ще са "понятията свобода, солидарност, справедливост". Бареков ще търси съмишленици сред "свободните, образованите, добре заплатените, творческите професии като компютърни специалисти, инженери, лекари, творци, интелектуалци, журналисти, учители" и други недоволни от статуквото.


Според него "консервативното" в България е било "оцапано" от "два субекта, нямащи нищо общо с консерватизма - либералната ГЕРБ (ЕНП) и сбирщайна "Обединени патреоти". В него се цитира и "сентенция", на която Бареков е посочен като автор - "Обединеният патрЕотизъм умря, да живее обединеният консерватизъм". Партиите ГЕРБ, БСП, ДПС са и "посткомунистическите мастодонти на глинени крака", които са създали "статуквото", което евродепутатът е нарекъл "Дълбоката държава" - "непотизъм от шуробаджанашки тип и огромна и всевластна бюрокрация".


На конференцията евродепутатът, за който в съобщението се изтъква, че е член на бюрото на Европейските консерватори и реформисти, както и на ръководството на "Алианса на консерваторите и реформистите в Европа", е споделил и мнението си за френският президент Еманюел Маркон - "последния неолиберал и олигархист в Европа - мразеният от цяла Франция президент Макрон."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK