"Демократична България": ГЕРБ застрашава неприкосновеността на частната собственост

Христо Иванов (втори от ляво)

© Надежда Чипева, Капитал

Христо Иванов (втори от ляво)Предложеният законопроект за изменение на Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (ЗПКОНПИ) ограничава независимия съдебен контрол и създава нова възможност за политически репресии на неудобни лица. Това се казва в позиция на "Демократична България", която е подписана от съпредседателя на обединението на ДСБ, "Да, България и "Зелените" - Христо Иванов.


От "Демократична България" настояват за незабавно оттегляне на законопроекта, спазване на Конституцията и установените в нея принципи на правовата държава, разделението на властите и независимостта на съдебната власт, както и за прекратяване на атаките срещу представители на независимия съд, които публично и в рамките на функциите си защитават върховенството на правото и правата на гражданите и за търсене на политическа отговорност за нарушения на изискванията на законодателния процес.


Поемаме ангажимент за демонтиране на цялата тази система от паралелни на редовното правосъдие репресивни структури, в частност КПОНПИ, заявяват от "Демократична България". От обединението заявяват, че ще работят и за сезиране на Европейската комисия с искане да започне проверка за нарушение на общностното право, сезиране на Съвета на Европа – ПАСЕ и Венецианската комисия. В позицията се казва, че ще бъде уведомен Съдът на ЕС във връзка с делото по повод тълкуването на Директива 2014/42 за обезпечаване и конфискация на средства и облаги от престъпна дейност в Европейския съюз, ще бъде сезиран президентът с искане за налагане на вето и ще се работи за оспорване на закона пред КС от институциите, които имат това правомощие.
Ето и цялата позиция на "Демократична България", подписана от Христо Иванов:


В момента Народното събрание на Република България абсолютно арогантно, демонстративно и в нарушение на фундаментални правни принципи е на път да се отрече едновременно от нашата принадлежност към ЕС, от общочовешките ценности, прогласени в Европейската конвенция за правата на човека (ЕКПЧ), и от основни елементи на правовата държава, каквито са независимостта на съдилищата, неприкосновеността на частната собственост и презумпцията за невинност.


Резултатът от това безпардонно поведение е създаването на инструмент, който позволява българските граждани, които не са извършили никакво закононарушение, да бъдат лишавани от права по начин, който е неприложим дори към установени престъпници във всички други държави - членки на ЕС. Всичко това се случва, защото у нас политическо статукво отказва да реформира прокуратурата, поради което конфискацията в рамките на наказателното производство не работи.


Предложеният законопроект за изменение на Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (ЗПКОНПИ) ограничава независимия съдебен контрол и създава нова възможност за политически репресии на неудобни лица. Законопроектът прави възможен следния абсурден сценарий: неудобно лице – поръчка, изпълнена чрез сигнал до прокуратурата – повдигане на обвинение – запориране на имуществото на лицето – проверка от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) практически без методология, т.е. произволно, и без срок, т.е. безкрайно –– внасяне на иск за отнемане в граждански съд – отнемане без значение, че обвинението вече може да е оттеглено или наказателният съд да е установил, че проверяваното лице е невинно. Резултатът е, че едно лице, което не е извършило нищо неправомерно, може да се окаже обект на дългогодишна държавна репресия и отнемане на имущество. Това отношение към гражданите е атрибут на авторитарна, а не демократична и правова държава!


Според ЗПКОНПИ гражданската конфискация се случва в рамките на съдебно производство пред граждански съд, пред който могат да се разглеждат дела само между равнопоставени страни. КПКОНПИ е всичко друго, но не равнопоставена на проверяваното лице – ответник. Тя има зад себе си и ползва полицията, следствието, прокуратурата, НАП, ДАНС, Агенция "Митници", общините, както и всякакви други органи, включително може да изиска съдействие от всякакви физически или юридически лица. Според ЗПКОНПИ съдът постановява своето решение въз основа на вероятности и предположения, което е много по-занижен стандарт спрямо този на наказателното право, изискваш доказване на виновност без всякакво съмнение и предоставящо на обвиняемия допълнителни гаранции. Отделно, гражданското производство у нас се развива при множество преклузивни срокове, които са кратки и ако бъдат пропуснати, лишават проверяваното лице от възможност да защити своите твърдения.


С приемането на това извънредно законодателство българският парламент нарушава и правото на ЕС. Действащият ЗПКОНПИ и отмененият Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество (ЗОПДНПИ) нарушаваха Директива 2014/42 за обезпечаване и конфискация на средства и облаги от престъпна дейност в Европейския съюз, която предвижда разширена конфискация само при влязла в сила осъдителна присъда за изрично изброени особено тежки престъпления. Тълкувателното решение на ВКС, срещу което е насочен настоящият законопроект, коригира продължаващото прилагане в неприключили съдебни производства на отменения ЗОПДНПИ съобразно Директивата. Българският законодател сега иска да коригира действащия ЗПКОНПИ, мислейки си, че така може да се пребори с директивата. Това обаче е невъзможно, защото директивата има директно действие и всеки един български гражданин може да се позове на нея. Планираното законодателно изменение обаче създава условия за репресивно поведение на българската държава спрямо нейните граждани, за което представителите на КПКОНПИ дори няма да отговарят, защото така пише в закона (чл. 17 ЗПКОНПИ)!


Законопроектът нарушава защитената неприкосновеност на частната собственост съгласно ЕКПЧ, вкл. Допълнителен протокол № 1 към нея, доколкото въвежда национални правила за ограничаване на собствеността, които са несъвместими с принципите на правовата държава. Той установява нетърпим от правото произвол от страна на държавата, защото позволява ограничаване и лишаване от собственост на лица, без те да са извършили каквото и да е закононарушение, което без съмнение е непропорционална намеса на държавата в частната собственост. За подобен тип правна уредба България вече е била осъдена в Страсбург ("Димитрови срещу България" – 12655/09). Това очевидно не притеснява българският законодател, който не само не гарантира правата на гражданите, а създава условия за репресии и произвол. Няма как да очакваме значителни чуждестранни или местни инвестиции в икономиката, при положение, че частната собственост не е защитена.


Парламентарното мнозинство дори не се опитва да спазва правилата и стандартите на законодателния процес – изготвената предварителна оценка на въздействието е изцяло бутафорна (половин страница), целяща да легитимира извънредното законодателство; обществени консултации по законопроекта изобщо не са предвидени и проведени (по закон те трябва да са най-малко 1 месец).


Цялата процедура по внасянето и разглеждането на този законорпект не оставя съмнение за преследваната цел – пълно подчиняване на гражданите и бизнеса на интересите на управляващите. Самият закон се превръща във властови произвол, облечен във формално-правен камуфлаж. Установяването на безконтролна диктатура на КПКОНПИ разчиства пътя на клиентелата на властта към установяване на монопол във всички отрасли на икономиката. Всеки свободен и независим от държавата бизнес е застрашен от ликвидация, за да могат на неговото място да се настанят активните борци за вечната власт на ГЕРБ и присъдружните им парламентарни групировки.


Извънредното законодателство означава срив на инвестициите, срив на конкуренцията и срив на икономиката. Дълг на всеки гражданин, който желае страната да се развива като част от свободния свят, е да се противопостави на настъпващата диктатура. Да се опълчи срещу машината за репресии.


В условията на задълбочаващи се авторитарни тенденции в управлението на страната, при отсъствие на реална парламентарна опозиция, обединение "Демократична България" остава единственият политически защитник на основните права на българските граждани.

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  Лорд Ветинари би харесал този законопроект.
  Нали, самото съмнение е напълно достатъчен аргумент за вина. Иначе защо бог би си правил труда да ни засее това съмнение в душите?
  Светата Инквизиция бая столетия е работила на тоя принцип.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 2. 2 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 985 Весело

  Застрашават частната собственост ама въпросът е на кого? Що ли се досещам...😜

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 3. 3 Профил на gullwing
  gullwing
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Хубаво нещо е неприкосновена частна собственост. Особено ако преди това е била крадена обществена собственост.

  Нали това е идеята? Краднахме, и не ни се бъркайте.

 4. 4 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1388 Неутрално

  Ако предложените промени противоречат на Конституцията, КС може да ги отмени, само трябва да бъде сезиран от правоимащи.

 5. 5 Профил на gullwing
  gullwing
  Рейтинг: 652 Неутрално

  А иначе, снимката е много ведра - от нея лъхат както увереност в собствените сили, така и в справедливостта на каузата на въпросните лидери.

  Точно както вчера писа един потребител във форума: ""Ката ден: Орбан, Путин, Тръмп, "права" на ЛГБТИ и "бежанци", Орбан, Путин, Тръмп, "права" на ЛГБТИ и "бежанци" - щото "Гардиан" това пише; колко сме зле, колко сме зле, колко сме зле - щото "Дойче веле" това пише.
  Веднъж-дваж седмично: откровенията на Ицо Риформата, Льо Пти Женерал, Ръдан и Лозан (доста по-рядко и на оня, "зеления" калъф, че от него съвсем яко вони на Троцки и Че), колкото да не се изгуби съвсем местния колорит."

 6. 6 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  Който е крал, да връща.
  Приватизацията беше бандитска, не ревете сега, че сроковете се удължават.
  Ако си имаш легални доходи, всичко е точно.

 7. 7 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 272 Неутрално

  ДБ е най-гнусното политическо образование бранещо олигарсите и крупните престъпници.

 8. 8 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 272 Неутрално

  ДБ е най-гнусното политическо образование бранещо олигарсите и крупните престъпници.

 9. 9 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 640 Любопитно

  Май,има потърпевши спонсори,след тази реакция.Е с подобни политици,затова сме били и ще бъдем Задунайската губерния.

  Ръй! Ръй!
 10. 10 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#7] от "tosho_toto":

  На бой с олигарсите и крупните престъпници!
  Генерална промяна!
  Видими резултати!
  Ура, другари!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 11. 11 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#8] от "tosho_toto":

  На бой с олигарсите и крупните престъпници!
  Генерална промяна!
  Видими резултати!
  Ура, другари!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 12. 12 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Който е крал, да връща. Ако си имаш легални доходи, всичко е точно.
  —цитат от коментар 6 на НеКой


  Там е работата я! Няма доказателства, че е крал, даже има доказателства, че не е крал и пак му конфискуват имуществото. Заради това е всичкото туй възмущение.

 13. 13 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Пак празни приказки на килограм! Ами ако КС бъде сезиран и се произнесе с подкрепящо измененията становище! А мълвата , че в България има увеличаваща се автокрация я чуваме вече почти 10 години! Само че фактите подкрепящи мълвата си останаха смехотворни. И защо ,,зелените” в България не са в левия политически спектър, където им е мястото?

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 14. 14 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2429 Разстроено

  Всяка дума тежи на мястото си! Блестящ изказ на Христо Иванов.
  Демокрацията е в опасност.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 15. 15 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2622 Гневно

  Абе, що не.... се скриете някъде, че не мога да ви гледам!
  И вие, и онези от СДС-то, ДБГ-то...
  Не ни оставихте никаква читава алтернатива за гласуване.

 16. 16 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Сега разбрахте ли защо Гаргамел не вкара в пандиза нито една червена отрепка.

 17. 17 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Ако някой е КРАЛ има си прокуратура.
  Тя повдига обвинение, предоставя на съдът доказателства и защитава тезата си.
  Ако съдът приеме тезата на прокуратура - отсъжда и съответно отнема окраденото имущество.
  КПКОМПИ е НЕНУЖНА институция бухалка
  Ии може би прокуратурата не работи?
  Ако прокуратурата не си върши работата да сменим началникът и, ако той работи да смени подчинените си дето не искат да работят. Ако всички не искат да работят да я разпускаме тази прокуратура, да променяме констритуцията и като в САЩ - министър на правосъдието - Главен прокурор областните и районните прокурори се избират от народа и те си назначават служители които си вършат работата, ако не си вършат работата - народът има право да ги отзове с подписка

 18. 18 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#9] от "Клюводървец":

  +++++
  Така си е! Тия от ДайБГ са бахти русофилите.
  Миналата година ходиха да се извиняват на батюшка Путин, а тази взеха решение за строежа на Белене и на близо 500 км нови газопроводи по които Газпром да си транспортира стоката от Турция до Сърбия. Освен това се готвят да дадат няколкостотин милиона за ремонт на старите руски кошници МиГ и СУ!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 19. 19 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#15] от "pamela":

  Което си е така, така си е.
  Добре, че се задава консервативния блок на Москов, че да има за КОЙ да гласуваме!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 20. 20 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#16] от "tosho_toto":

  Сега ще влязат всичките чорбаджий и изедници!
  А ние ще играем хоро пред пандиза и ще се лее руйно вино!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 21. 21 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1035 Любопитно

  Който е крал, да връща.Приватизацията беше бандитска, не ревете сега, че сроковете се удължават.Ако си имаш легални доходи, всичко е точно.
  —цитат от коментар 6 на НеКой


  С две думи, няма нужда от прокуратура и съд? Една комисия към парламента е достатъчна да решава кой какво е крал и какво трябва да връща, а междувременно може да му запорира имуществото!

 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8059 Неутрално

  До коментар [#3] от "gullwing":

  Кражба се доказва в съда, след присъда да се отнеме имущество. Но тези искат на невинни да вземат, защото не могат да ги осъдят. Така са правели само след Девети септември. И аз не знам, защо никой не се замисля над този смешен закон.

 23. 23 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  До коментар [#22] от "Роси":

  Никой не се замисля, защото не е опряло до него, както се казва - на чужд гръб /или пък съседски/ и сто тояги са малко.
  Това е позорен закон, въобще не трябваше да има КОНПИ, ако държавата иска - но тя не иска, разбира се, може да направи през останалите си структури всичко, което е необходимо.
  И не е лошо Да, България да сложат премахването и на КОНПИ, и на специализираната прокуратура и съд като водещи точки от програмата си.

 24. 24 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Реално Панов и компания написаха ЗИД на закона, действащ с обратна сила и го обявиха за „тълкувателно решение“. Защото имаха наглостта да прочетат с точност до обратното чл.2 от него:
  "Производството по този закон се провежда независимо от наказателното производство срещу проверяваното лице и/или свързаните с него лица."
  https://www.lex.bg/laws/ldoc/2135793015 /

  ГЕРБ действат мекушаво дори само с нагласите да приемат прекратяването на делото срещу Христо Бисеров. А горните ни увещават, че неговата собственост била неприкосновена...

 25. 25 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#24] от "plebs":
  Всяка собственост е неприкосновена, не само тая на Бисеров.
  Прокуратурата се договори с Доган да не го осъждат за извършеното деяние, което предвижда и конфискуване на имуществото освен наказателното преследване, защото много знае и ако се разприказва ..... не се знае колко ще исгорят около него
  Ама сега дайте да му вземем нещо та да замжем на народът очите че да не протестира много че не работим и се договаряме ....

 26. 26 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#24] от "plebs":

  Не, горните ви увещават, че в България трябва да има разделение на властите - съдебна, законодателна и изпълнителна, и не може едната власт да изземва функциите на другата!
  Разделение на властите няма при: шериат, султанат, диктатура и т.н.
  Надявам се най-после гарбаджиите да го проумеете!

 27. 27 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Любопитно

  До коментар [#26] от "Гадьо":

  рябва да има разделение на властите, факт. И въпросът е що Панов и компания се пънат да пишат ЗИД на закона, а не го спазват?

  Още веднъж - законът, който ВКС изменя с решението си, гласи:

  "Производството по този закон се провежда независимо от наказателното производство срещу проверяваното лице и/или свързаните с него лица."
  https://www.lex.bg/laws/ldoc/2135793015 /

 28. 28 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Любопитно

  До коментар [#25] от "ЙЕИ":

  Хм, за собствеността на Бисеров:

  „Депутат създал държава клонинг за фалшиви цигари“ - производството е в Сърбия и Македония според схемата. Преводите на Бисеров са за Сърбия и Македония. И да, сменил е няколко партии. И да, има и политически чадър още от времето на приватизацията на БТ. От Сава и Гоце по ония времена...
  https://www.bnt.bg/bg/a/razbit-kontrabanden-kanal-za-tsigari
  https://www.24chasa.bg/novini/article/4085506
  scc.bg/wp-content/uploads/2016/01/МОТИВИ-БИСЕРОВ.doc

 29. 29 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#28] от "plebs":

  Да, защо прокуратурата, ДАНС, разузнаването не си свършиха работата?
  Защо не предоставиха на съдът необходимите доказателства и да му се отнема имуществото? 99% от българските политици са с незаконнопридобито имущество, ноо прокуратурата не желае да установи това и да предяви пред съдът необходимите обвинения и доказателства.
  Ей затова и народът протестира и да не се опитват да ни замазват очите с некви комисии. Съд и затвор и конфискация, но всичко по законът

 30. 30 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  ГЕРБ обезсилиха третата власт – съдебната. Даже по-лошо – не я просто обезсилиха, а я дадоха на прокуратурата и на другите обвинително-наказателни органи като КПКОНПИ.

 31. 31 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#28] от "plebs":

  Собствеността на който и да е (вкл. на Хр. Бисеров) е, а и трябва да е неприкосновена, до онзи момент до който има влязла присъда. Това, че Борисов, Цацаров и Пеевски пазят Бисеров и други като него от ударите на закона и той не е осъден не е основание за нарушаването на правото по принцип. Нали основният принцип в правото е: "Невинен до доказване на противното". Е, питам аз - как е възможно да се санкционира някой, за когото не са посочени доказателства за вина (независимо дали са укривани или просто не са намерени) и делото е прекратено?

 32. 32 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 443 Неутрално

  ДБ е последния останал шанс на България за Европа. Иначе си ставаме квартал на Русия

 33. 33 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  Да резюмираме.КОНПИ започва проверка на доходите и имуществото на дадено лице за последните 10 год..Тя е тайна и докато тече ,нищо не се запорира.Ако се установи разминаване с повече от 150 хиляди лв.,лицето се вика да даде обяснение.Като покаже документи за приходите си и платените за тях данъци,ОК,ако не,дава се на съд.Ако и пред съда не може да докаже законността на имуществото си,СЪДЪТ отнема разликата.А сега някой умнокрасив да обясни какво лошо вижда в това.

 34. 34 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#27] от "plebs":

  Явно не можете да разберете какво представлява разделението на властите.
  ВКС нито е изменила, нито е писала закон, това го прави законодателния орган - народното събрание! Това, че народното събрание пише закони които да обслужват определени (частни) интереси е друг въпрос.

 35. 35 Профил на T
  T
  Рейтинг: 241 Неутрално

  .. много са жалки тия "борци" срещу ..антикорупцията!
  Каква частна "честна" собственост е незаконно откраднатата от държава, служители, подчинени работници, да попитам 4-мата "от запаса" от снимката? ...)))

 36. 36 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5802 Неутрално

  Всичко е точно. Само, че ни управляват мутри, настоящи ченгета или потомци на чекисти...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 37. 37 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3400 Неутрално

  Хубаво нещо е неприкосновена частна собственост. Особено ако преди това е била крадена обществена собственост.Нали това е идеята? Краднахме, и не ни се бъркайте.
  —цитат от коментар 3 на gullwing


  А гербавите от кои са? Честните сини очи!? Дали възстановяват справедливостта или пускат шпиц-командите да влекат, че да има още за крадене? Щото изпосталя много държавенцето и ресурса е на свършване.

 38. 38 Профил на terminal velocity
  terminal velocity
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#32] от "arcanum":

  тоя кух лозунг не поовехте ли малко ?

  Путин - мы верим в тебя !
 39. 39 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 273 Неутрално

  правилно, все мак дори най-мръсните комуняги като баневи, щяха да са собственици най-много на баничарница без ченгетата от сдс, костов и високия снажен генерал, който е по-корумпиран и от христо бисеров и данчо ментата взети заедно, но нали е наш....

 40. 40 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 935 Весело

  Гледайки снимката, човек за сетен път се убеждава, че Чезаре Ломброзо е бил абсолютно прав!

 41. 41 Профил на boikodim
  boikodim
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#33] от "mvu02435512":

  Малко информация за тези, които защитават промените. КПКОНПИ може да започне проверка в много случаи - достатъчно е просто прокуратурата да повдигне обвинение по определени членове от НК. След започване на проверката вече няма никакво значение какво става с обвинението. Самото започване на проверката дава възможност на комисията да рови във всякаква информация за лицето. Досега имаше ограничение за срока на тази проверка, а сега вече проверката може да продължава безкрайно. В закона има немалки санкции дори за непредоставяне на поискани документи на комисията. След това има възможности за предварително обезпечаване на иска на комисията и т.н. Т.е. предостатъчно механизми за тормоз на хора неудобни на управляващите.

 42. 42 Профил на crusible
  crusible
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Ако не знаем кой е председателят на КПКОНПИ, как е дошъл на това място, кой го е издигнал и защо, ок, нека има повече правомощия тази комисия. Да, обаче, нещата СМЪРДЯТ на корупция и ченгесарски номера! Цялата тази сага с постоянния стремеж тази комисия да разширява инструментите си на въздействие не са случайни и НЕ СА с основната идея да се защити обществения интерес. Само да припомня, че пламенчо дори искаше да има право да задържа предполагаеми заподозрени!!! Впечатляващият сихрон на работа с Герб, работа с медийните бухалки на онзи с наднорменото тегло, координираните атаки срещу Лозан Панов НЕ СА случайни и имат едничката идея да смажат малкото открито защитаващи правото хора. Супер гнусна история!

 43. 43 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1304 Весело

  нещо като модерен 'народен съд' само че сега баце и сие съди,в името на стабилноста...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 44. 44 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  До коментар [#41] от "boikodim":

  " В закона има немалки санкции дори за непредоставяне на поискани документи на комисията." +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++оНе,това не може да е истина.не стига,че ще започне комисията проверка на някой пишман приватизатор,раскостил няколко предприятия и завлякал със заплати много работници.Ще му поискат документи с които да докаже приходите си,и ,когато последният гордо откаже,ще го санкционира.Всички умнокрасиви,на борба срещу тази неправда.

 45. 45 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Егати логореята, но на Прокопиев, Панов, Бисеров и още мнозина силно ще им хареса.

 46. 46 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Герберунгели, има статия за конкуренцията....
  ВСИЧКИ на баламатума, Цвинокио ще глобява !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK