Според Волен Сидеров ГЕРБ е създадена, за да спре "Атака"

Волен Сидеров

© Анелия Николова

Волен СидеровПартия ГЕРБ е била създадена през 2006 година, за да бъде спрян възходът на "Атака". Тази теория разви лидерът на една от трите политически сили в "Обединени патриоти" Волен Сидеров пред партийната си телевизия "Алфа".


"Докато аз бях представян като нацист, Бойко Борисов беше като супермен", каза още Сидеров. Според него няма друга политическа сила и друг лидер на партия, които да са претърпели толкова удари.


"Не е лошо да върнем лентата и да видим как се елиминират цели събития, фактори, хора, лица", добави Сидеров. Той даде за пример 50-хиляден митинг, организиран от партията му през 2006 година, който не бил отразен от националните медии, както и подценяването му като кандидат на балотажа на президентските избори през същата година срещу Георги Първанов. Точно за това била създадена нова политическа сила, която да измести "Атака".
"Атака" съществува, продължава да съществува. Направи още няколко пъти присъствие в българския парламент, въпреки че половината от парламентарната ни група през периода 2009-2013 г. беше купена от брокери на ГЕРБ и беше разбита. Преди изборите от 21 души 11 бяха купени, за да напуснат групата. Даваха им пари на ръка, които се водиха като субсидия и т.н. Само времето не достигна да разбият цялата група", разказа версията си Сидеров.


Според него това е бил отговорът на ГЕРБ, когато той е започнал да коментира тяхната политика. "Ние имахме много съвпадения в програмите. Дадохме подкрепата си на ГЕРБ парламентарно при едни силно изявени протекционистки и дори националистки намерения на Борисов, касаещи енергетиката, производството, борбата с монополите. Всичко това съвпадаше с нашите виждания. Когато се видя, че те завиват от тях, аз оттеглех подкрепа и отговорът беше разбиване на парламентарната група", каза Сидеров.


"Влизането в управлението на НФСБ и ВМРО чрез най-високите постове - вицепремиерските, донесе повече негативи, отколкото позитиви. Аз през цялото време на сегашното управление повтарях и насочвах погледа към важните неща, съществените сфери, а те го приемаха като лично заяждане", направи оценка и на коалицията "Обединени патриоти" Сидеров.


"Единственият смисъл в тези критики е да се насочи тази енергия, защото загубим ли я, ще загубим въобще възможността патриотичен, националистически вот да бъде добър и успешен в България. А в Европа той идва на дневен ред", смята Сидеров.


"Месеци наред говоря на коалиционен съвет, че общ добър резултат би запазил управляващата коалиция. От коалиционните партньори, доколкото чувам, нямат желание да са с мен на евроизборите, но това го чувам като слухове, официален отговор нямам", каза Сидеров за европейските избори.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK