В България ще се строят 119 км нови пътища за 1 млрд. лв. през 2019 г.

Петя Аврамова

© Велко Ангелов

Петя АврамоваПрез 2019 г. със средства от бюджета, Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" и Механизъм "Свързана Европа" ще се изграждат близо 119 км нови пътища. Това съобщи в интервю за БТА министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова. Индикативната стойност на тези обекти е за около 1 млрд. лв.


Паралелно с това се извършват рехабилитация и основни ремонти на 709 км републикански пътища, съобщи Аврамова. Инвестициите са в размер на близо 516 млн. лв., допълни тя. Общо проектите, на които тази година е дадена зелена светлина, са за 3.7 млрд. лв.


Аврамова напомни за подготвената нова наредба за проектиране на пътища, в която една от мерките за подобряване на безопасността на пътуване е завишаване на изисквания за отводняване на пътното платно, за да се избегне създаването на условия за "аквапланинг". В участъците с по-сложно движение ще се поставя осветление, за да се осигури по-голяма видимост и безопасност. Дава се по-голяма свобода при определяне на проектна скорост за всеки клас път в зависимост от транспортните функции на пътищата, техните характеристики и особеностите на терена. Министър Аврамова каза, че от 2007 г. до края на сегашния програмен период са извършени или ще бъдат извършени инвестиции в размер на близо 662.4 млн. лв. за подобряване на пътната безопасност.


Настилката е в лошо състояния при 25% от пътищата, отлично е при 12%
Инвентаризацията на републиканската пътна мрежа показа, че в отлично състояние е настилката на 12 на сто от пътищата, добро е на 27 на сто, задоволително - на 23 на сто, незадоволително на около 13 на сто и лошо на 25 на сто, каза още министър Аврамова. В най-лошо състояние е третокласната пътна мрежа - данните показват, че близо 8000 км се нуждаят от ремонт. Необходимите инвестиции по предварителни данни са малко над 930 млн. лв. Необходимо е и обновяването на 112 пътни съоръжения, за които по първоначални оценки са необходими 165 млн. лв.


"Хемус" трябва да е готова до 2024 г., а "Струма" до 2023 г.


Целта на министерството е магистрала "Хемус" да е готова до 2024 г., а при добра организация, експедитивност и качество, магистрала "Струма" да бъде завършена в предвидените срокове - до 2023 г., и да няма загуба на европейско финансиране. За скоростния път Видин-Ботевград министър Аврамова каза, че в началото на 2019 г. ще бъдат обявени обществените поръчки за отсечките по трасето между Видин и Ружинци. Те са с обща дължина 55 км и са с индикативна стойност 458 млн. лв. През 2018 г. бяха обявени обществените поръчки за избор на изпълнител на два подучастъка по трасето между Мездра и Ботевград, които са с обща дължина 33 км и са на стойност 302 млн. лева, напомни Аврамова. Тя съобщи, че за първи път ще бъде приложена пилотна схема на плащане, която предвижда цялата стойност на договора да се разплати на изпълнителя, след издадено разрешение за ползване. Смятаме, че това ще накара бъдещите изпълнители да работят качествено и в срок, каза министър Аврамова.


За националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради министър Аврамова съобщи, че програмата предстои да приключи в този си вид през 2019 г., но в процес на обсъждане са различни варианти за продължаването й.

Коментари (95)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1236 Весело

  а колко ремонти на ремонтите ще се направят???

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  Трейс и ГБС ще почерпят - бая тунинговани мерцедеси са това.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  До коментар [#1] от "не на безразличието":

  "а колко ремонти на ремонтите ще се направят???"

  Миналата есен (2017), някъдепрез октомври, лично премиерът беше в Пирот за откриването на новата магистрала до границата, построена от българската фирма Трейс.

  Тази година през август, докато минавах по нея за път за Европа, вече беше затворена НА ТРИ МЕСТА с отбизки по 10-тина километра заради ремонтни работи, недовършени тунели и т.н.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  Нормално , асфалтовите милиардери имат нужда постоянно захранване на сметките!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 5. 5 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 249 Неутрално

  Пари има, проиблема е в тяхното харчене. Ако всички правени нови пътища и ремонтирани такива бяха направени качествено, то тази статистика нямаше да е такава. Крайно време е изискванията към строителите, както и гаранционните срокове да се увеличат.

 6. 6 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 919 Весело

  Другари, леко се затруднявам да различавам коментарите на 'десните' от тези на позитанушките - на всички 'асфалта' им пречи. Как да ги различавам тия образи които заедно вадиха павета на Дондуков и заедно плюват в перфектен унисон?

  Facing Worlds
 7. 7 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 875 Неутрално

  С две ръце съм за нови участъци от магистралите , но крадливите ръчички ми идват в повече !

 8. 8 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2335 Неутрално

  Другари, леко се затруднявам да различавам коментарите на 'десните' от тези на позитанушките - на всички 'асфалта' им пречи. Как да ги различавам тия образи които заедно вадиха павета на Дондуков и заедно плюват в перфектен унисон?
  —цитат от коментар 6 на Нагъл Визионер


  Не можеш ги различи, защото са едни и същи.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 9. 9 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 786 Любопитно

  По бакалската- разделих 1 милярд на 119 и получих 8 403 361.. Може ли някой да ме ориентира дали това е реалната цена на 1 км магистрала и някакво сравнение друга страна..

 10. 10 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  Винаги се използва частицата за бъдеще време "ще"...

 11. 11 Профил на jorosrabskia
  jorosrabskia
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#9] от "magelan":

  $1.25 милиона на миля за 4 лентов път

 12. 12 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  До коментар [#9] от "magelan":

  В Гърция средното на километър е 7,5 милиона.Гръцкия релеф е много по-труден !!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 13. 13 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2097 Весело

  Асфалт не се яде другари...искаме хляб, искаме хляб...ако няма хляб поне пасти дайте...

 14. 14 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1508 Весело

  Ай деее...
  Подгонихме десет милиона на километър!
  Иначе ни казват, че инфлацията била малка!

 15. 15 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  Другари, леко се затруднявам да различавам коментарите на 'десните' от тези на позитанушките - на всички 'асфалта' им пречи. Как да ги различавам тия образи които заедно вадиха павета на Дондуков и заедно плюват в перфектен унисон?
  —цитат от коментар 6 на Нагъл Визионер

  Аз съм против нечовешкото крадене от асфалта, не против асфалта. Схващаш ли разликата или викаш щом Баце и Шиши слагат асфалта, значи никой да не гледа и пита колко е некачествен, колко ни излиза и колко се краде от него?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 16. 16 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2097 Весело

  До коментар [#10] от "uhl23528019":


  Винаги се използва частицата за бъдеще време "ще"...
  —цитат от коментар 10 на uhl23528019


  Когато се говори за 2019година коя частица да се използва...може би минало време,а?...знам ви болката по едни безвъзвратно отминали времена...

 17. 17 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Ухаааа! Ей сега ще падне едно усвояване, та ум да ти зайде!

  Джи Пи Груп, Хидрострой и прочие дъщерни дръжества на руската строителна мафия да почерпят!

 18. 18 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3220 Неутрално

  "Тя съобщи, че за първи път ще бъде приложена пилотна схема на плащане, която предвижда цялата стойност на договора да се разплати на изпълнителя, след издадено разрешение за ползване. "

  Значи изпълнителят ще прави всичко за своя сметка, т. е. с кредит, и ще чака височайшето държавенце да благоволи да си плати. Казано е в светото писание "С трици маймуни не се ловят".
  Министърката признава, че една четвърт от пътищата в държавата са абсолютно непроходими. Това е равностойно на природно бедствие. А даже и не е природно. Боже до къде се докарахме?!
  Програмата за инвестиции вече надхвърля десет милиарда. И нито дума, че ще е по европейско.... такова..... Значи няма да стане. Гербавите са шампиони по раздаване на въздух под налягане.

 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3340 Неутрално

  Ако изпълнителите и усвояващите ресурсите по еврофондовете са пак същите, управляващите ще си отидат предсрочно ! Няма нужда от повече жертви по пътищата като тези до Своге заради корупция при поръчките и некачествени СМР -та. Междувпрочем още няма поета отговорност за жертвите при този трагичен инциден, последвалите министерски оставки бидейки просто прах в очите на хората.....

 20. 20 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2826 Весело

  До коментар [#13] от "BiGman1":

  И мезе ако може бате !
  Весели празници !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 21. 21 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2347 Любопитно

  До коментар [#16] от "BiGman1":
  Е да де,ама когато тая частица вече 30 години я слушам а положението от където и да го гледаш си е все същото та даже върви и към по-зле?

 22. 22 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  До коментар [#16] от "BiGman1":

  И понеже доста от вас яко ви тормозят някакви отминали времена само ще кажа че през онези отминали времена шофьорските книжки не се купуваха на килограм.Толкова смъртни случаи по пътищата нямаше. Такива стрелби посред бял ден-също!
  Та....да. Отминаха тези времена. Сега са други.

 23. 23 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1771 Неутрално

  Асфалт не се яде другари...искаме хляб, искаме хляб...ако няма хляб поне пасти дайте...
  —цитат от коментар 13 на BiGman1  Асфалт не се яде и по тази причина не го ядем, но от парите за асфалта се краде юнашки от еврофондовете и данъците ни и за това са хапливите ( правилно ) коментари под тази тема .
  Ако има управници и хора с държавническо мислен, ще започнат да се строят и други пътища, освен скоростни магистрали, но кражбата от тях е мижава и за това не са в дневния ред на правителството .
  От Коледа съм в отпуск и съм в България . Роден съм в Северозападна България и като ме помоли съпругата да пътуваме на гости, леко се наежвам - дупка до дупка, или на моменти, просто ями . Пътят Видин - Лом е строен още в детството ми, а днес имам 3 внучета и само се кърпи, когато плебса изреве достатъчно мощно, но нови пътища няма .
  Който не ми вярва, нека заповяда в нашия край, но задължително с личен автомобил .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 24. 24 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2097 Весело

  До коментар [#21] от "uhl23528019":


  До коментар [#16] от "BiGman1":Е да де,ама когато тая частица вече 30 години я слушам а положението от където и да го гледаш си е все същото та даже върви и към по-зле?
  —цитат от коментар 21 на uhl23528019


  Как вярно описа матушката си Русия където явно живееш...

 25. 25 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#22] от "uhl23528019":

  Всъщност жертвите на пътя през комунизма са повече,въпреки многократно по-лекия трафик,и по-бавните коли.Вярно е-никой не чуваше за тях.Само роднини,приятели и съседи разбираха.Нямаше такива новини тогава.

 26. 26 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2097 Весело

  До коментар [#23] от "niksan1":

  Забрави асфалта...гледай си чаветата в Ломско и надувай флигорната в Хамбургско в подлезите...тук живота е труден за Видинския духов оркестър...весело посрещане на Нова година и не се преуморявай на тез години...

 27. 27 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2097 Весело

  До коментар [#20] от "'ΕΡΕΒΟΣ":


  До коментар [#13] от "BiGman1":И мезе ако може бате !Весели празници !
  —цитат от коментар 20 на 'ΕΡΕΒΟΣ


  Има, има...весело посрещане на Новата година...а асфалта ще го рупаме друг път...

 28. 28 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5580 Неутрално

  Ако не крадяха, можеха да са 360 км годишно...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 29. 29 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар [#22] от "uhl23528019":

  Вярно е, доста повече бяха смъртните случаи, въпреки уж по-трудното даване на книжка и много по-малкото автомобили.
  Между 1968 и 1990 г. има само една година с под 1000 убити.
  От 2011 г. досега са 600-700 на година. И това при много повече автомобили и трафик. Много е, но за стандартите на ЕС. По соцстандартите си е добре направо.

 30. 30 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 786 Неутрално

  До коментар [#11] от "jorosrabskia":
  До коментар [#12] от "'ΕΡΕΒΟΣ":Благодаря ! Значи илизиа по цената че магистралите в Бг ще са 6 лентови и само през планините:-))))))))

 31. 31 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  Асфалта не се яде!
  ОСТАВКА!

 32. 32 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 217 Неутрално

  119 км за един милиард лева? Сигурно ще карат асфалта от Нова Зеландия, а чакъла от Марс... А може ли членовете на правителството да построят лично 119 км в качеството на работещи затворници?

  Дедо Крум
 33. 33 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 947 Неутрално

  До коментар [#32] от "Дедо Крум":

  + депутатите и на количката свиноошу. Баце с чука да троши камънака и всички дружно с кирки и лопати.

  На не толкова оялите се да дават да карат валяк без климатик.

 34. 34 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1298 Любопитно

  Асфалта не се яде!ОСТАВКА!
  —цитат от коментар 31 на atmanpg


  Серго, ти ли си?

 35. 35 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1771 Неутрално

  До коментар [#23] от "niksan1":Забрави асфалта...гледай си чаветата в Ломско и надувай флигорната в Хамбургско в подлезите...тук живота е труден за Видинския духов оркестър...весело посрещане на Нова година и не се преуморявай на тез години...
  —цитат от коментар 26 на BiGman1  Троо,
  имам 2 " чавета ", в София и Видин . Не свиря на духов инструмент и не съм в Хамбург . Живея и работя в Мюнхен, получавам добра заплата и НЕ СЪМ принуден да троля, за да връзвам двата края .
  Толкова за сега .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 36. 36 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1771 Неутрално


  Троо
  Трол

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 37. 37 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1771 Неутрално

  Асфалта не се яде!ОСТАВКА!
  —цитат от коментар 31 на atmanpg  Абе, то и парите не са за ядене, но нали имаш представа какво може да се направи с тях, особено когато идват незатрудени и " спечелени " с благословията на онзи от Банкя ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 38. 38 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1298 Любопитно

  Всъщност, 1 000 000 000 за 119 км.? Това само за магистрали ли е или за всякакви пътища? Че пътя между Севлиево и Габрово, който е около 22 км., го ремонтираха основно за около 25 млн. лв. Това е малко над милион на километър.

 39. 39 Профил на Petko Popov
  Petko Popov
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Сърбите построиха магистралата Ниш-Градина зо нулево време при труден терен до като нашият хвали-пръцко при равен терен нищо при това много по-къс участък Все се говори в бъдаще време ЩЕ ,ЩЕ, ЩЕ, а на края кура му Янко, до кога, това без отговорно разточтелство на народни пари, къде дреме прокуратурата?'

 40. 40 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 919 Весело

  До коментар [#15] от "virtual brain":

  Всеки може да каже за всеки друг че 'краде' скрит зад ник. Отиди и подай сигнал като си толкова съвестен гражданин

  Facing Worlds
 41. 41 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#6] от "Нагъл Визионер":

  Ти кажи какво стана с декларираните при Борисов 1 проекти.. Ония 7х7 , 7 магистрали и 7 скоростни пътища до 2018. Па тя май мина....

  Че нещо не различавам герберасткото обещание от комунистическото.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 42. 42 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Десет хиляди на метър са си сериозна сума, но след като влизат в джобовете на нашите хора - няма проблем! Питайте грозно-тъпите, те от тъпотия и за някоя и друга копейка са готови и майките си да положат в асфалта.

 43. 43 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 919 Весело

  До коментар [#41] от "Darth Plagueis":

  Аз да ти казвам? Да ти приличам на Борисов? Ако имаш некви въпроси го питай лично или там къвто е ред има.

  Иначе моят личен булшит филтър писука весело и свети зелено - щом такива като тебе бучат начумерено начи реално сичко е шес, немам въпроси :)

  Facing Worlds
 44. 44 Профил на ves
  ves
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ей, човек да не обяви планове... Веднага започва плюенето.нека да започнат да строят, а после като гражданско общество искайте повече информация за инвестициите, изпълнението и контрола..

 45. 45 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  https://m.dnevnik.bg/biznes/2011/04/12/1073859_planut_plevneliev_-_dve_velikolepni_putni_sedmorki/

  Ей го бе! Същото дебилно обещание. Къде са?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 46. 46 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2565 Неутрално

  Буци вече не строи най-евтините пътища в Европа, както се хвалеше доскоро. Може би залага вече на качество ;)

 47. 47 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Наши фирми ще лапкат отново

 48. 48 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#43] от "Нагъл Визионер":

  😁😁😁 дежурният олигофрен в типичното си безмислие 😁
  Ти, разбира се, си доволен, че герберастията ти обещава, и нямаш никакъв проблем с неизпълнението. Склададжийче 😁

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 49. 49 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#44] от "ves":

  Ми ето, искам информация за плана 7х7.
  Нещо?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 50. 50 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2097 Весело

  До коментар [#35] от "niksan1":

  Живея и работя в Мюнхен, получавам добра заплата и НЕ СЪМ принуден да троля, за да връзвам двата края .
  =====================
  Като гледам как даваш 24/7 дежурства във форума си баш трол...музикант къща не храни, затова е разбираемо що рупаш асфалта...и гледай да не караш много по нашите разбити пътища да не ти изпадат златните зъби...иначе нема ти пущат кинти в шапката за атркцията в подлеза...

 51. 51 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 479 Неутрално

  ЩЕ СЕ СТРОЯТ НЕ ОЗНАЧАВА,ЧЕ ЩЕ БЪДЯТ ПОСТРОЕНИ.ОЗНАЧАВА,ЧЕ ШЕ СЕ НАГУШИМ ЯКО И ГАРАНТИРАНО С НАШ'ТЕ ОРА.

 52. 52 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 919 Весело

  До коментар [#48] от "Darth Plagueis":

  На мен лично никой нищо не ми е обещавал. А и не искам.

  На теб който ти е обещавал нещо си го търси. Или пък циври тука за кеф и забава на почитаемата аудитория :)

  Facing Worlds
 53. 53 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2076 Неутрално

  Доколкото разбирам, не трябва нищо да се прави. Според мене не е толкова до парите, а до контрола как се харчат тези пари.

 54. 54 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#52] от "Нагъл Визионер":

  Разбира се. Разкошно мнение, ако пропуснем оная част с плащането. Тъй като гербавият електорат по подразбиране е на социални помощи или държавна хранилка, те данъци и осигуровки не плащат, ерго това, което би трябвало да получат срещу тях им е безразлично.
  Нищо ново.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 55. 55 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 810 Весело

  В България ще се строят 119 км нови пътища за 1 млрд. лв. през 2019 г.

  Правилно - стройте . По широки и гладки . Та когато ви подгонят с камъни ба не бягате с препятствия . Така , гладичко да ви е . Че знае ли се дали се знае ...

 56. 56 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Е тая е еманация на герберски калинка просто.

 57. 57 Профил на ves
  ves
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#49] от "Darth Plagueis":

  Е от мен ли я искаш? Може би затова не я получаваш!

 58. 58 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#57] от "ves":
  Ми гледам, че ти си тоя, дето има нещо против искането на информация, щото да им дадем време, нали? Еми от 2010та бая време мина, вече можем ли да искаме информация?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 59. 59 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 810 Весело

  В България ще се строят 119 км нови пътища за 1 млрд. лв. през 2019 г.

  Смениха един тъпанар с една врачарка , с извинение , и се получи това за което хората отдавна са създали поговорката - Преоблякъл се Илия , погледнал се - пак в тия . само дето спаси кожата от съдебно при(еследване . С игра на морал . На дали завинаги - ще видим . Все пак ДВАДЕСЕТ трупа висят и на неговия врат .

 60. 60 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#53] от "stedim":Доколкото разбирам, не трябва нищо да се прави. Според мене не е толкова до парите, а до контрола как се харчат тези пари.

  Май нищо не разбираш , с извинение. За харченето на парите контрола е железен . От потока не може и грош да се отклони от предначертаната парипроводната система .

 61. 61 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  Сърбите я "откриха" недостроена, тя не е в ремонт просто сега се строи

 62. 62 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  119 км - индикативна стойност 1 милиард лева. Скъпичко си е. При това за магистрали, 2 лентови и 4 лентови пътища.
  Със знанията си от часовете по аритметика в основното училище и от професионалния си опит госпожа министърът можеше да разбере, че хвалебствията за плановете през следващата година са пресилени.

 63. 63 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 919 Весело

  До коментар [#54] от "Darth Plagueis":

  Тоест ти се изживяваш като някакъв специален член на обществото заслужаващ гласът му да се умножава по коефициент над едно и управляващите лично да му се отчитат в хола вместо на парламентарен контрол?

  Имаш моите искрени подигравки :)

  Facing Worlds
 64. 64 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Другари, леко се затруднявам да различавам коментарите на 'десните' от тези на позитанушките - на всички 'асфалта' им пречи. Как да ги различавам тия образи които заедно вадиха павета на Дондуков и заедно плюват в перфектен унисон?
  —цитат от коментар 6 на Нагъл Визионер


  И аз се затруднявам да различавам русофилите фенове на Тръмп от нерусофилите фенове на Тръмп, ма ти твърдиш, че имало разлика, и че подгъзуването ви било по различни причини.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 65. 65 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  119 км за хвалба ли са или за оплакване? В Германия се строят 119 км за седмица.

 66. 66 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 810 Весело

  До коментар [#45] от "Darth Plagueis":Ей го бе! Същото дебилно обещание. Къде са?

  Ама че въпрос. Ами там са , където показваш - на снимка . Виртуални .

 67. 67 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 810 Весело

  До коментар [#40] от "Нагъл Визионер":Отиди и подай сигнал като си толкова съвестен гражданин

  Не може , наглецо . Ако не се докаже кражбата , подалия сигнал ще бъде опандизен , според Закона . А ако си мислиш , че "нашата" кражба ще бъде доказана , че си напълно заблуден гражданин .

 68. 68 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  тия номера с смяната на министри не вървят...системата е проблема не някоя калинка или супер дупер 'дрийм' тим...след някой друг месец и поредната трагедия и тая ще си отиде и ще дойде някой друг подобен или подобна и пак ще е съшата герберска простотия(разлика герп бкп няма) и разните полуидиоти-патреоти...все производни на партията майка..

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 69. 69 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 217 Неутрално

  интересно дали за магистрала ;Европа; решиха в последния момент ? или е било планувано да нахендрят околните села за винетки ? защото мутраците са наслагали знаци за винетки и на третокласните пътища

 70. 70 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#63] от "Нагъл Визионер":

  😁 велик олигофрен. Т.е , ти се изживяваш като напълно незначителна утайка, с нулев принос към обществото, съответно и нулеви очаквания.

  Имаш искреното ми съчувствие.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 71. 71 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 919 Весело

  До коментар [#70] от "Darth Plagueis":

  Ти си тоя дето иска специално отношение. И го получаваш само дето е по една друга дефиниция на 'специален' :)

  Facing Worlds
 72. 72 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 364 Неутрално

  Ти да видиш, този път има и думи за Ботевград Видин. Да видим колко обжалвания ще има след избора на строител.

 73. 73 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 364 Неутрално

  До коментар [#42] от "Chung Kuo":

  10х. на метър, но ако този метър е част от сложно съображение сигурно скача много и над 10. Спрете с тъпите сравнения и изводи!

 74. 74 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2347 Весело

  До коментар [#24] от "BiGman1":

  Научил си само "матушка" и "татушка" и друго не пишеш

 75. 75 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  До коментар [#35] от "niksan1":


  Ама кво му обясняваш на тоя?
  Той е доста елементарен и не може да мисли.

 76. 76 Профил на mimeto71
  mimeto71
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ще построят 20-30км. водещи до никъде,ще откраднат няколко милиарда лева.За сметка на това ще вдигнат водата,тока,винетките,осигуровките,гражданската,акцизите,всички такси,но няма да пипнат никакви данъци разбира се.

 77. 77 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#6] от "Нагъл Визионер":

  На десните асфалта никога не им е пречил. Те разбират, че осигуряването на пътната инфраструктура е една от малкото функции, които по право принадлежат на държавата. Десните са против корупцията и лошото качество, до което тя води.

  Левите вече също разбраха, че борбата против корупцията е печелившата политическа линия. Те не могат да имат доверието на мислещите хора, понеже самите са създали и затънали в корупционни схеми. Но понеже БСП известно време не е в правителството и много хора забравиха за това. Или им се иска да забравят. Плюс че си имат уж независим президент, който е одобрен от Путин, но не е уличен в корупция.

 78. 78 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Прекрасно. А за 10К за наука нямаше пари. Тетка менда реши така. Млади българи, ставайте тираджии! В тази страна няма пари за наука, има за асфалт! И то избирателно. Само за асфалта на магистралите, дето ги плаща евросъюза. Какво става със скъпите винетки, акцизите и пътния данък, никой не знае. Междуселищните пътища са катастрофа. Защо? Никой не пита. А те плащат същите винетки и същия пътен данък! Добре. Аз питам:колко са парите от винетките, пътния данък и акцизите върху горивата? Нали трябва да са за пътища? КОЛКО СА? Някой да ми отговори? И някой да рачи да попита? КОЛКО?

  Мърфи е оптимист!
 79. 79 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Прекрасно. А за 10К за наука нямаше пари. Тетка менда реши така. Млади българи, ставайте тираджии! В тази страна няма пари за наука, има за асфалт! И то избирателно. Само за асфалта на магистралите, дето ги плаща евросъюза. Какво става със скъпите винетки, акцизите и пътния данък, никой не знае. Междуселищните пътища са катастрофа. Защо? Никой не пита. А те плащат същите винетки и същия пътен данък! Добре. Аз питам:колко са парите от винетките, пътния данък и акцизите върху горивата? Нали трябва да са за пътища? КОЛКО СА? Някой да ми отговори? И някой да рачи да попита? КОЛКО?

  Мърфи е оптимист!
 80. 80 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#71] от "Нагъл Визионер":

  Колко ли трябва да си тъп, за да си мислиш, че да изискваш качество е искане на специално отношение 😁😁😁

  Склададжийче......

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 81. 81 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 919 Весело

  До коментар [#80] от "Darth Plagueis":

  Ама то всеки може да 'изисква качество' като цивреща драма царица и вечно да мрънка че нещо си не му харесва бе батко. За некъв бележит деец за благоденствие ли се изживяваш понеже плачкаш с пяна на уста по форумите?

  Не си, обикновено напълно безполезно мрънкало си.

  Всъщност тоя вид мрънкала даже сте активно вредни понеже компрометирате идеята за контрол като опитвате да се пишете нейни защитници. Никой не иска да се асоциира с циврещи пропадналяци и това ви се показва ПОСТОЯННО на всякакви избори обаче сте толко заблудени че го 'тълкувате' като белег че сте 'елит' :)

  Facing Worlds
 82. 82 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4106 Неутрално

  Тази апетитна сума ще бъде усвоена от "правилните" хора и техните фирми!

 83. 83 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6676 Неутрално

  На който не му харесват магистралите да кара по обходните и второстепенни пътища.

 84. 84 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 507 Весело

  Пари има, проиблема е в тяхното харчене. Ако всички правени нови пътища и ремонтирани такива бяха направени качествено, то тази статистика нямаше да е такава. Крайно време е изискванията към строителите, както и гаранционните срокове да се увеличат.
  —цитат от коментар 5 на xox55541929


  Набиване на кол за лошо качество и неспазване на сроковете за завършване на обектите по договор?! Паричните глоби, явно не могат да ги стреснат достатъчно.

  мурзилка
 85. 85 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 507 Весело

  На който не му харесват магистралите да кара по обходните и второстепенни пътища.
  —цитат от коментар 83 на Peni Nikol


  "Струма" няма да има явно алтернативен път с подобна дължина. Ще трябва бая километри да се навъртят, че да се обходи.

  мурзилка
 86. 86 Профил на foxhd
  foxhd
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Не виждам логика държавата да налива милиарди в съмнителни проекти за пътища , ако е толкова необходима магистрала да се построи от частни фирми и всеки да си плаща .

 87. 87 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3220 Неутрално

  Сърбите построиха магистралата Ниш-Градина зо нулево време при труден терен до като нашият хвали-пръцко при равен терен нищо при това много по-къс участък Все се говори в бъдаще време ЩЕ ,ЩЕ, ЩЕ, а на края кура му Янко, до кога, това без отговорно разточтелство на народни пари, къде дреме прокуратурата?'
  —цитат от коментар 39 на Petko Popov


  Прокуратурата не разбира от пътища. Те и управниците не разбират, ма се преструват.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  В румънско икономическо издание миналата година бях прочел ,че при отпуснати горе долу еднакви евро субсидии на глава от населението в ЕС и предимно в източно европейските страни ,при усвояването им в периода 2014-2018 е постигнато в България 220 км нови магистрали , в Полша 3800 , а в Румъния 660 км и т н .

 90. 90 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#81] от "Нагъл Визионер":

  Завършен олигофрен. Не случайно си станал шута на форума. Да упражняваме контрол, като не упражняваме контрол. Нефелник, добре, че не си ми склададжия на мен.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 91. 91 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3755 Неутрално

  Другари, леко се затруднявам да различавам коментарите на 'десните' от тези на позитанушките - на всички 'асфалта' им пречи. Как да ги различавам тия образи които заедно вадиха павета на Дондуков и заедно плюват в перфектен унисон?
  —цитат от коментар 6 на Нагъл Визионер


  Пич, задължително ли е да си гербер, за да не включваш че вървиш по околни пътища, а не по новопостроена "магистрала"?

 92. 92 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3755 Неутрално

  Дамата в светлината на всички прожектори обясни точно колко милиона и милиарда ще се изхарчат, но не ми стана ясно какво ще се построи. Особено по АМ Хемус, където се правят горе-долу по 5 км на година.

 93. 93 Профил на RUSE
  RUSE
  Рейтинг: 560 Неутрално

  За магистралата Русе - Бяла - Велико Търново пак няма нито дума. Явно Видин, който има мост едва от няколко години и няма и 10% от жертвите на трасето Русе - Бяла, ама си има регионарен министър, пак е приоритет. А Русе с мост от 70 години, с много по-голям трафик и от ТИР-ове и от леки автомобили от Видин, които пътуват по път(е на коего едвамсе разминават конски каруци, пак остана само с обещания. Щото не води целия трафик към София. И то при положение, че само на 60 км. от Русе се намира Букурещ с население колкото половин България и то много по платежоспособно. Ако имахме умни политици щяхме да изградим не само могистрала, но и ски курорт по северния склон на връх Ботев.

  не съм избягал
 94. 94 Профил на RUSE
  RUSE
  Рейтинг: 560 Неутрално

  За магистралата Русе - Бяла - Велико Търново пак няма нито дума. Явно Видин, който има мост едва от няколко години и няма и 10% от жертвите на трасето Русе - Бяла, ама си има регионарен министър, пак е приоритет. А Русе с мост от 70 години, с много по-голям трафик и от ТИР-ове и от леки автомобили от Видин, които пътуват по път(е на коего едвамсе разминават конски каруци, пак остана само с обещания. Щото не води целия трафик към София. И то при положение, че само на 60 км. от Русе се намира Букурещ с население колкото половин България и то много по платежоспособно. Ако имахме умни политици щяхме да изградим не само могистрала, но и ски курорт по северния склон на връх Ботев. Боййко преди беше кмет на София и затова почти всички евро и бюджетни пари на България отидоха в София или за пътища водещи от София към Европа или към нашите и чужди морета. София стана центъра на света. Но видите ли до Банкя ще се пътува без винетка. Да не говорим, че магистралите са изградени така, че местните хора от населените места, през които преминават да пътуват по 50км. за да достигнат местата, от които могат да се качат на магистралата.Преди него червените дръпнаха каквото можаха към Пловдив и Бургас, и това беше. Другите общини ще ги закриваме.

  не съм избягал
 95. 95 Профил на RUSE
  RUSE
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Абе аз да взема да спретна една лодлиска и да обжалвам трасето на скоростния път Ботевград - Видин. Явно днес това е способът да се изграждат едни трасета за сметка на други. Магистралата Русе - Бяла - В. Търново е спряна щото на един нещастен гербер му била много близо, а на други пък им била много далече. А великия бълтарски съд вече над 1 година не може да се произнесе, а пък Бойко имал едни пари дето били или за Видин, или за Русе. Намери основание да смени министъра дето беше се ангажирал със срокове за завършване на магистралата, намери удобни боклуци, които да обжалват със смешни мотиви и удобен съдийски състав. И готово - парите отидоха за София-Видин. И какъв беше проблемът да започнат трасето от 55км. Русе - Бяла като лот 1.. Това трасе никой не го обжалва, защото хората имат страх от Бога и не желаят да носят грях за огромния брой убити и ранени по това трасе.

  не съм избягал
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK