Глосов направил каквото можал за пътната агенция

Глосов направил каквото можал за пътната агенция

© Надежда Чипева, КапиталДосегашният шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов, който тази сутрин подаде оставка, обяви на брифинг в Министерски съвет, че каквото можал, е направил за ведомството.


"Трудностите, които бяха създадени в началото на годината с продажбите на електронни винетки, доведоха до доста неприятни моменти", коментира той, цитиран от агенция "Фокус". През уикенда в телевизионния ефир пък обяви, че пътната агенция не се занимава само с винетки, в отговор на въпрос дали и той няма да подаде оставка, след като постовете загубиха трима души заради проблемите по въвеждането на електронните винетки. Тогава той не изключи възможността още хора да понесат отговорност по случая.


"След разговора, който проведохме с премиера Бойко Борисов, считам, че аз нося повече отговорност от тази, която беше поета в началото на седмицата, така че депозирах своята оставка, която беше приета", заяви Глосов.
Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова обяви на същия брифинг след заседанието на правителството, че се работи по "окомплектоване" на управителния съвет на пътната агенция, така че да няма сътресения в работата.


Тя разказа, че премиерът остро критикувал тази сутрин работата на ведомството по въвеждането на електронните винетки и поискал поемане на отговорност.


Аврамова обяви, че непрекъснато се работи по въвеждането на повече начини за купуване на е-винетка и че гражданите ще могат да правят това по повече възможни начини, отколкото е имало за хартиените стикери.


"Ако хартиената е била възможна за купуване на 3000 места в държавата, електронната може да се купува на повече от 4000 места. Работим и по идеята да бъдат купувани от 2 хил. банкомата. Че се работи по тази опция, бе обявено през уикенда.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK