Томислав Дончев: Докато не се реши проблемът с гетата, няма да има интеграция

Томислав Дончев

© Велко Ангелов

Томислав ДончевИнтеграцията на ромите няма да се случи, ако не бъде решен проблемът с незаконното строителство, който образува гета. Тази теза разви вицепремиерът Томислав Дончев в отговор на въпрос на депутата от БСП Георги Гьоков в парламентарния контрол. Дончев смята, че има 4 основни опори за интеграцията, "както масата има 4 крака", и ако една от опорите липсва, няма как да се случи интеграцията.


"На първо място, това е образованието, което би решило проблема в дълбочина за 10-15 години. Защото, ако бяха придобили добро образование навремето, инцидентите от последните седмици нямаше да се случат. Държавата полага извънредни усилия в тази насока, ангажиран е целият държавен апарат. Близо 12 000 души от администрацията обикалят махалите и ползват всички законодателни възможности и резултат от това има – върнати са около 17 000 деца обратно в класните стаи, но по-важното е в този престой да има и смисъл", каза Дончев. Вторият "крак" е здравеопазването. "Там също трябва да се работи, тъй като ромите имат нисък здравен статус, семейното планиране също е проблем", каза вицепремиерът. Третата опора е интеграцията им в пазара на труда. Според Дончев там се наблюдава положително развитие, което се дължи и на мерките на европейския социален фонд и на конюнктурата на пазара на труда. Според него заради липсата на работна ръка много роми вече работят в строителство и дори производството.


И на четвърто място, но не по важност, "най-голямата болка и рана е жилищната политика", добави Дончев. "В годините назад редица неразумни управници са допуснали появата на гета, като под "гета" нямам предвид квартали или села, имам предвид всички незаконни постройки, и фактът, че има гета, е само началото на проблема. Когато живееш в такова гето, няма как да имаш ток и вода по законов ред. Оттам се нарушава законът. От гетото тръгва криминалният статус. Истината е, че през последните 30 години държавата не намери адекватен подход да се справи с този проблем. В гетата се рециклират всички лоши навици. Ако не се реши този проблем, останалите мерки няма да имат никакво значение'', обясни Дончев.

Ключови думи към статията:

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3652 Неутрално

  Съгласна, обаче де-гетоизацията трябва да има подкрепа в гетото. Трябва да има критична маса цигани, които не желаят да осъждат децата си през 21 век да живеят като през началото на 18-ти, че и по-назад.

  П.П. Към автора Георги Ангелов: поправете заглавието. Думата "проблем" е граматичен подлог в изречението, макар и не семантичен. По правилата на българския език трябва да е с пълен член. "Докато не се реши проблемЪТ..."

  Доброто е заразно
 2. 2 Профил на rsw37525595
  rsw37525595
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Дончев е пропуснал още нещо- УЗАКОНЕНАТА кражба до прага на минимаелната заплата. Тази кражба не се наказва по никакъв начин и води след себе си убеждението на хората от гетата, че щом това може, значи всичко може. Оттам и ескалацията на престъпността сред тях.

 3. 3 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3365 Неутрално

  Прав е Томислав Дончев. Обаче!

  Обаче ... да си прочете най-после Конституцията!
  За пореден път се дъни така.
  Там са записани първите три "крака".
  А четвъртият произтича пак от Конституцията като негово - и като кмет, и като Вице - задължение.

  Томиславе, майка, вече над десет години си първо кмет на прилично голям град, а после член на Правителството. И СТЕ на власт. Почти неограничена.
  Та кой ви ... ъъъ ... таквозата ... в гащите?

 4. 4 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  Няма как да се оправи гетото, ако държавата е гето. Да не би извън циганските гета да не се строи незаконно и то за милиони? Да не би полицията и въобще правото да отсъстват само в циганското гето? Да не би само в циганското гето децата да виждат, че лесно и безнаказано се живее по престъпен начин?

 5. 5 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 680 Неутрално

  В европейските държави,които са ни за пример и каквато искаме да станем как са решили този проблем?
  Просто такъв проблем няма.Всеки гражданин е длъжен и спазва закона ,а властите следят за това и всяко престъпление се наказва.
  Няма незаконни строежи,няма незаконни гета,няма милиарди за интеграция,които да потъват в джобовете на мафията.Не делят населението по етнически признак и не толерират едно малцинство над другите.

 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3652 Неутрално

  До коментар [#3] от "xm...":

  Не, не е толкова просто.
  Израсла съм в квартал, където по тогавашните интеграционни програми на първия и осмия етаж в почти всеки вход имаше цигански семейства. Целта - да не са накуп, да няма гето. Имах съученици цигани - тогава сегрегацията и даже расисткото отношение бяха много по-силни отсега. Това го казвам напълно сериозно. Момичетата пак след 5-6 клас "изчезваха" и спираха да учат. След демокрацията масово си размениха и продадоха апартаментите и се върнаха в гетата. Как предлагаш да се подходи - пак насила да нанесат цигани в новите жилищни комплекси, или какво?

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3652 Неутрално

  До коментар [#3] от "xm...":

  Не, не е толкова просто.
  Израсла съм в квартал, където по тогавашните интеграционни програми на първия и осмия етаж в почти всеки вход имаше цигански семейства. Целта - да не са накуп, да няма гето. Имах съученици цигани - тогава сегрегацията и даже расисткото отношение бяха много по-силни отсега. Това го казвам напълно сериозно. Момичетата пак след 5-6 клас "изчезваха" и спираха да учат. След демокрацията масово си размениха и продадоха апартаментите и се върнаха в гетата. Как предлагаш да се подходи - пак насила да нанесат цигани в новите жилищни комплекси, или какво?

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  "... семейното планиране също е проблем" - да, ама не правите НИЩО! Само си приказвате. Нещо ви бърка ли, да приемете няколко поправки, с които да "приберете" в приемни семейства децата на всички непълнолетни родилки ? Дайте стимулиращи заплати и достатъчно права на "Социалните" и ще решите най-малко един от т. нар. "цигански проблеми.

 9. 9 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3365 Неутрално

  До коментар [#7] от "АзКлавдия":
  Аз не съм казал и въобще някога казвал, че е просто.

  Аз не приемам да ми се лакардийсва така лежерно и доста нагло, изразявайки така реално си безхаберие вдигайки раменца както прави не само Дончев, ( при това не за първи път ), но масово и останалите Ръководни Другаре.

 10. 10 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Преди 30 години по-добре ли е било, според този болшевик?

 11. 11 Профил на О, ко ма напрай!
  О, ко ма напрай!
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  Средният крак е пропуснал Дончев. Спазването на закона от всички.
  А това, където не е доброволно, обикновено е принудително.

 12. 12 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4865 Неутрално

  До коментар [#10] от "Ох леле":

  Ми да. Тоягате беше повече от моркова. Трудови войски в общи линии ги възпитаваха и им даваха професии. не паразитираха в такъв обем...

 13. 13 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3611 Неутрално

  Законът трябва да се прилага еднакво за всички. Сега важи само за нас, средняците. Циганите и олигарсите не ги засяга.
  При малолетна майка- забременителят в затвора!
  Държавни програми за заетост вместо помощи.
  Никакъв ток на аванта.
  Ако детето не ходи на училище - никакви помощи.
  Това са предизборни уж благи приказки.

  Не съм забравил, че гета има и другаде. Чували сме за Харлем и Джунглата, нея поне я бутнаха.

  Еретик
 14. 14 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 1330 Неутрално


  На първо място, това е образованието, което би решило проблема в дълбочина за 10-15 години. Защото, ако бяха придобили добро образование навремето, инцидентите от последните седмици нямаше да се случат.
  -----------------

  Тоя признава че циганите са необразовани именно откакто Тиквата е на власт.

 15. 15 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Сигурно е прав г-н Томислав Дончев в твърденията си за гетата в страната. Но те се използват и като реални и ефективни изчници за купуване на гласове по изборно време - правят го и ДПС, и БСП, и ГЕРБ - в това е и "спецификата българска на нещата", а дали е само българска или е и ...европейска такава - това незнам, но че имат силна и сериозна подкрапа от фандации в Европа, това вече е факт, както е факт и, че това не представлява някаква "особена или специфична" тайна за българите, живеещи в тази страна. Те отдавна знаят този факт и се опитват да се нагаждат към него. А как тогава да се интегрират живеещите в страната български граждани от цигански произход? - първото и най-важно, според мен, е: преди всичко и на първо място, не бива да има гета като физическа топология, защото те са този "първичен източник" (ако можем да говорим и ако тук е удачно използването на медицински термини) за който говори г-н Дончев.

 16. 16 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Разбият ли се гетата и пръснат ли се циганите,
  тогава силата им намалява.
  Те винаги ходят на групи,като глутници и тогава имат самочувсвие да те нападнат.

 17. 17 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  Действай бе, Томиславе, нали си вицепремиер? За какво сме ви избирали - да ни казвате проблемите ли? Вие трябва да ни казвате решенията. Щото ако вие ни казвате проблемите, а ние намираме решенията, трябва да си сменяме местата!!!

 18. 18 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Циганите са дошли с османците, т.е. преди близо 700 години. Трябва да си малоумен за да мислиш, че след като някой не се е интегрирал повече от седем века, ще го направи някога. Единственото решение е връщането в страната им по първопроизход - Турция или Индия (кой където пожелае).

  Спаси, Господи, Твоите хора и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 19. 19 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3481 Неутрално

  До коментар [#17] от "Лео":

  Напълно подкрепям, разликата между нас и Дончев е, че в него е властта - да я използва, бездействието доведе България дотук.

 20. 20 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Ми да..във всеки блок и всяка улица да заселят по 20-ина роми от гетата..За да интегрират напълно ако е останал някой свестен българин в българската чалгобутафория... И какъв прекрасен живот ще настъпи тогава.. Тъпи клишета и ама наистина много вдлъбнати политици..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 21. 21 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 3293 Неутрално

  Съгласен!!
  Трябва ни завръщане на ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА в гетата СЕГА която да свърши следното
  -налагане на закона- ако трябва с легитимно насилие
  -спазване на елементарните правила от строителство до ходене до тоалетна
  -плащане на данъци и осигуровки
  -образование за децата и младежите!

 22. 22 Профил на tww09306483
  tww09306483
  Рейтинг: 3691 Неутрално

  Томислав Дончев...! Най-добрият констататор на проблеми! Обаче, кой ще ги решава тия проблеми, Томислав не знае... Пък и за какво му е да знае? Глупаци, гласуващи за ГЕРБ, все още има достатъчно...!

  Социалистът християнин е по-страшен от социалиста безбожник...! / Ф.М. Достоевски
 23. 23 Профил на Александра
  Александра
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Правела държавата... дръжки! Добре, че са нпо-тата, че инак ни здравно обслужване, ни поне малко грамотност няма да види никой в гетата.

 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4494 Неутрално

  В европейските държави,които са ни за пример и каквато искаме да станем как са решили този проблем?Просто такъв проблем няма.Всеки гражданин е длъжен и спазва закона ,а властите следят за това и всяко престъпление се наказва.Няма незаконни строежи,няма незаконни гета,няма милиарди за интеграция,които да потъват в джобовете на мафията.Не делят населението по етнически признак и не толерират едно малцинство над другите.
  —цитат от коментар 5 на hue00596226


  Точно! Но след като властта нарушава безнаказано законите, как да искаш населението да ги пазва!

 25. 25 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 3286 Гневно

  Отново говорим за ромите, като удобна тема за избягване от основните скандали. ГЕРБаджии, сър. 10 години на власт, все някой друг им е виновен. Гнус.

 26. 26 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  Томислав Дончев: Докато не се реши проблемът с гетата, няма да има интеграция


  Томето се изживява като Брус Уйлис . Не само по голата си глава - изживява се като последна спасителна инстанция на всичко , до което Герб се е докоснал в опит да промени нещо си , и го е ожълтил и ароматизирал . Преди да говори безсмислени слова , би трябвало да обясни в какво се състои така наречената ИНТЕГРАЦИЯ и как ще се осъществи интеграция на една и същ народ . Защото българския народ е амалгава от българи , цигани турци , арменци , еврей ... и още каквито си искате . Всички те са НАРОДА на България . Та да обясни томето - в какво се състои дезинтеграцията и защо е нужна интеграция . Чак тогава може да му светне СИВЯТА лампа , че българския народ е бил интегриран . Макар и с различни начини на мислана . Дезинтеграцията , както сигурно я разбират Томето , Простия и простите , Дойде с "постиженията " на Демокрацията . До тогава нямаше гета , или поне не във вида , който имат сега . Всеки град или село , имащи като население И ЦИГАНИ , ИМАШ КВАРТАЛИ С ПРЕОБЛАДАВАЩО ЦИГАНСКИ ЕТНОС . НО ЖИВЕЕХА В СНОСНИ СОБСТВЕНИ КЪЩИ , А НЕ В КАШОНЕНЕ КОЛИБИ . И ЕЖЕДНЕВИЕТО ИМ БЕШЕ ЗАПЪЛНЕНО С РАБОТНА ЗАЕТОСТ В РАЗЛИЧНИ ПРОИЗВОДСТВЕНИ ОБЕКТИ . Бяха УСЕДНАЛИ , на постоянни обекти и нямаше никакви ВЕЛИКИ ПРЕСЕЛЕНИЯ , предизвикани от липсата на работни места и прехрана на семействата им .а. Останалото , сътворено с апломб от Томето е просто бла бла бла .

 27. 27 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  Дончев смята, че има 4 основни опори за интеграцията, "както масата има 4 крака", и ако една от опорите липсва, няма как да се случи интеграцията.

  Пример за прости лаици от собствената му партия . Томето би трябвало да знае , че българина още от време оно е правил и масите , и столовете , ГРИКРАКИ . Защото , където и да сложиш трикраките , те стоят здраво на земята и не се клатушкат Просто и лесно . Четирикраките са дошли от Европата , по времето на Криворазбраната цивилизация . Само времето да я поставиш стабилно , ти стига да направиш една нова трикрака мебел . Та мисли , Томе , преди да се изцепиш като експерт - мебелист .

 28. 28 Профил на aqulla
  aqulla
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Защо не се направи отчет на разходите по тъй нареченото Десетилетие на ромското включване или както там се казваше. По фирми, организации и получени средства. Дали няма да се покаже и някоя партийна (герб, БСП, ДПС) далаверка.

 29. 29 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  То и аз обичам да пускам философски коментари в Дневник ама това нищо не променя.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 30. 30 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 722 Неутрално

  така ли - гетата значи - ами хайде тогава да видим кой и кога създаде проблема с гетата? да не би да е оня същия правешки сатрап който бил "построил три Българии"?

 31. 31 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1055 Любопитно

  До коментар [#12] от "Велков":

  Бройката, колега... Колко бяха циганите като процент от населението, тогава и сега ?

 32. 32 Профил на tww09306483
  tww09306483
  Рейтинг: 3691 Неутрално

  До коментар [#30] от "dun":

  Недей да говориш така, за ментора на Бойко Борисов...! Правешкият мислител се равнява на цял университет! Не всеки, може да го завърши...!

  Социалистът християнин е по-страшен от социалиста безбожник...! / Ф.М. Достоевски
 33. 33 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 652 Неутрално

  ... върнати са около 17 000 деца обратно в класните стаи, но по-важното е в този престой да има и смисъл..."
  —цитат от коментар 0 на Т. Д.

  Догодина ще отчетем 34 000 върнати. Екипите обикалят, циганчетата се записват, след 2 месеца отпадат, както е по закон за учениците, които не посещават. На следващата година пак се записват и после пак отпадат. Догодина отново. Междувременно малката булка може и втори път да роди.
  Българският законодател е изключително прозорлив и е вменил правото да санкционира безотговорните родители на кмета. По информация от директора. Обаче директорите станаха световни писатели, а глоби няма. Родителите са електорат.
  Като почнете да отчитате не броя на имагинерно върнатите в училище, а броя на санкционираните родители, осъдените младоженци за малолетни и отнетите от безотговорни семейства деца, тогава може и да тръгне интеграцията.

 34. 34 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4263 Весело

  Да, а Светлана Дончева министър на интеграцията!

  klimentm
 35. 35 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3365 Весело

  Дончев смята, че има 4 основни опори за интеграцията, "както масата има 4 крака", и ако една от опорите липсва, няма как да се случи интеграцията. Пример за прости лаици от собствената му партия . Томето би трябвало да знае , че българина още от време оно е правил и масите , и столовете , ГРИКРАКИ . Защото , където и да сложиш трикраките , те стоят здраво на земята и не се клатушкат Просто и лесно . Четирикраките са дошли от Европата , по времето на Криворазбраната цивилизация . Само времето да я поставиш стабилно , ти стига да направиш една нова трикрака мебел . Та мисли , Томе , преди да се изцепиш като експерт - мебелист .
  —цитат от коментар 27 на papуre

  Даа, бе!
  А е и габровец, пък така да разхищава цял крак. Че това са си 30% повече!

  Дава фира Дончев нещо ...

 36. 36 Профил на LiberalToTheBones
  LiberalToTheBones
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Само общи приказки от тоя кратун. Да обясни конкретни мерки.

  Nazis, commies, idiots, conservatives, preservatives... Stay away..
 37. 37 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 2574 Неутрално

  Дончев е пропуснал още нещо- УЗАКОНЕНАТА кражба до прага на минимаелната заплата. Тази кражба не се наказва по никакъв начин и води след себе си убеждението на хората от гетата, че щом това може, значи всичко може. Оттам и ескалацията на престъпността сред тях.
  —цитат от коментар 2 на rsw37525595


  Откъде ги измисляте подобни глупости?Има хора, които лежат в затвора за кражба на стойност и 10 лева.Естествено ако са осъждани преди това.Но никъде няма записано,че кражба в размер до една минимална заплата не се наказва.

 38. 38 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 377 Неутрално

  До коментар [#22] от "tww09306483":

  Глупаците гласуващи за ДСБ и Дай България пък играят в отбора на БСП срещу ГЕРБ.

 39. 39 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 2574 Неутрално

  До коментар [#10] от "Ох леле":Ми да. Тоягате беше повече от моркова. Трудови войски в общи линии ги възпитаваха и им даваха професии. не паразитираха в такъв обем...
  —цитат от коментар 12 на Велков


  Какви професии са им давали?Аз съм служил в ж.п войски и обиколих няколко поделения.Никъде не видях циганин да е на друга длъжност освен обикновен бачкатори с кирка и лопата.А имаше много различни войнишки длъжности,но циганите нямаха образование или книжка за управление на автомобил.

 40. 40 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 2574 Неутрално

  До коментар [#10] от "Ох леле":Ми да. Тоягате беше повече от моркова. Трудови войски в общи линии ги възпитаваха и им даваха професии. не паразитираха в такъв обем...
  —цитат от коментар 12 на Велков


  Какви професии са им давали?Аз съм служил в ж.п войски и обиколих няколко поделения.Никъде не видях циганин да е на друга длъжност освен обикновен бачкатори с кирка и лопата.А имаше много различни войнишки длъжности,но циганите нямаха образование или книжка за управление на автомобил.

 41. 41 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 2574 Неутрално

  До коментар [#10] от "Ох леле":Ми да. Тоягате беше повече от моркова. Трудови войски в общи линии ги възпитаваха и им даваха професии. не паразитираха в такъв обем...
  —цитат от коментар 12 на Велков


  Какви професии са им давали?Аз съм служил в ж.п войски и обиколих няколко поделения.Никъде не видях циганин да е на друга длъжност освен обикновен бачкатори с кирка и лопата.А имаше много различни войнишки длъжности,но циганите нямаха образование или книжка за управление на автомобил.

 42. 42 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Има само един начин да се реши проблемът с гетата - НАЛАГАНЕ НА ЗАКОНА.
  Проблемът е, че държавата няма достатъчно големи силови стрктури, за да го направи.

 43. 43 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  Празни приказки на бръснат философ

  Разликата между циганите и местните винаги ще е налице. Ако местните, в нашия случай - бегетата, са зле, циганите ще бъдат още по-зле. /Дис/ пропорциите винаги ще ги има, важни са нивата. А Герб произвежда бедност и още по-големи неравенства. Още три /половинки/ мандата да останат ситуацията ще е дори по-зле.

  Дончев се доказа като просто парче с образование.

 44. 44 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  Няма понятие интеграция, понеже тя е просто невъзможна. Циганин и българин, германец и афганистанец не могат да се интегрират. Това е невъзможно. По/скоро трябва да се говори за социално израстване и дегетоизация на циганите. Гето / това е квартал на Рим, където са живяли евреите / беден и мръсен квартал. Оттам идва тази дума.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 45. 45 Профил на carebean
  carebean
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Аз не виждам как биха могли да се интегрират ромите...за мен това е мисия невъзможна. Колкото и грубо да звучи просто трябва да се държат по-изкъсо.

 46. 46 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  До коментар [#41] от "Мусаши":

  Чирков, професор доктор, сърдечен хирург
  Можело значи!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 47. 47 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8347 Неутрално

  ГЕРБ чакат всичко да се реши от само себе си.

 48. 48 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 4865 Неутрално

  До коментар [#39] от "Мусаши":

  Зидар, мазач, бояджия, кофражист, арматурист и т.н.

 49. 49 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 2574 Неутрално

  До коментар [#39] от "Мусаши":Зидар, мазач, бояджия, кофражист, арматурист и т.н.
  —цитат от коментар 48 на Велков


  И да е имало такива те са единични случаи.Аз съм срещал стотици цигани в казармата и всички до един бяха черноработници.

 50. 50 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 2574 Неутрално

  До коментар [#41] от "Мусаши":Чирков, професор доктор, сърдечен хирургМожело значи!
  —цитат от коментар 46 на vxa15365434


  Чирков е буквално един на милион.

 51. 51 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11905 Неутрално

  Ама, че глупост. Интеграцията започва с две неща:
  - образование, Ама истинско за всички
  - законност, Ама еднаква за всички

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 52. 52 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2006 Весело

  "На първо място, това е образованието, което би решило проблема в дълбочина за 10-15 години. Защото, ако бяха придобили добро образование навремето, инцидентите от последните седмици нямаше да се случат."

  Мястото на циганите в образованието не е като обект, а като средство!
  При Тато комунистите не успяха да закарат циганите да учат под строй, нито да ги въдворят на работа, когато беше задължително да имаш печат в паспорта, а сега Томито е привидял решението ...само че през крив макарон.
  Мястото на циганите в образованието не е като обект, а като средство!

  I Want To Believe
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK