Томислав Дончев: Докато не се реши проблемът с гетата, няма да има интеграция

Томислав Дончев

© Велко Ангелов

Томислав ДончевИнтеграцията на ромите няма да се случи, ако не бъде решен проблемът с незаконното строителство, който образува гета. Тази теза разви вицепремиерът Томислав Дончев в отговор на въпрос на депутата от БСП Георги Гьоков в парламентарния контрол. Дончев смята, че има 4 основни опори за интеграцията, "както масата има 4 крака", и ако една от опорите липсва, няма как да се случи интеграцията.


"На първо място, това е образованието, което би решило проблема в дълбочина за 10-15 години. Защото, ако бяха придобили добро образование навремето, инцидентите от последните седмици нямаше да се случат. Държавата полага извънредни усилия в тази насока, ангажиран е целият държавен апарат. Близо 12 000 души от администрацията обикалят махалите и ползват всички законодателни възможности и резултат от това има – върнати са около 17 000 деца обратно в класните стаи, но по-важното е в този престой да има и смисъл", каза Дончев. Вторият "крак" е здравеопазването. "Там също трябва да се работи, тъй като ромите имат нисък здравен статус, семейното планиране също е проблем", каза вицепремиерът. Третата опора е интеграцията им в пазара на труда. Според Дончев там се наблюдава положително развитие, което се дължи и на мерките на европейския социален фонд и на конюнктурата на пазара на труда. Според него заради липсата на работна ръка много роми вече работят в строителство и дори производството.


И на четвърто място, но не по важност, "най-голямата болка и рана е жилищната политика", добави Дончев. "В годините назад редица неразумни управници са допуснали появата на гета, като под "гета" нямам предвид квартали или села, имам предвид всички незаконни постройки, и фактът, че има гета, е само началото на проблема. Когато живееш в такова гето, няма как да имаш ток и вода по законов ред. Оттам се нарушава законът. От гетото тръгва криминалният статус. Истината е, че през последните 30 години държавата не намери адекватен подход да се справи с този проблем. В гетата се рециклират всички лоши навици. Ако не се реши този проблем, останалите мерки няма да имат никакво значение'', обясни Дончев.

Ключови думи към статията:

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Съгласна, обаче де-гетоизацията трябва да има подкрепа в гетото. Трябва да има критична маса цигани, които не желаят да осъждат децата си през 21 век да живеят като през началото на 18-ти, че и по-назад.

  П.П. Към автора Георги Ангелов: поправете заглавието. Думата "проблем" е граматичен подлог в изречението, макар и не семантичен. По правилата на българския език трябва да е с пълен член. "Докато не се реши проблемЪТ..."

  Доброто е заразно
 2. 2 Профил на rsw37525595
  rsw37525595
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Дончев е пропуснал още нещо- УЗАКОНЕНАТА кражба до прага на минимаелната заплата. Тази кражба не се наказва по никакъв начин и води след себе си убеждението на хората от гетата, че щом това може, значи всичко може. Оттам и ескалацията на престъпността сред тях.

 3. 3 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3694 Неутрално

  Прав е Томислав Дончев. Обаче!

  Обаче ... да си прочете най-после Конституцията!
  За пореден път се дъни така.
  Там са записани първите три "крака".
  А четвъртият произтича пак от Конституцията като негово - и като кмет, и като Вице - задължение.

  Томиславе, майка, вече над десет години си първо кмет на прилично голям град, а после член на Правителството. И СТЕ на власт. Почти неограничена.
  Та кой ви ... ъъъ ... таквозата ... в гащите?

 4. 4 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2036 Неутрално

  Няма как да се оправи гетото, ако държавата е гето. Да не би извън циганските гета да не се строи незаконно и то за милиони? Да не би полицията и въобще правото да отсъстват само в циганското гето? Да не би само в циганското гето децата да виждат, че лесно и безнаказано се живее по престъпен начин?

 5. 5 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В европейските държави,които са ни за пример и каквато искаме да станем как са решили този проблем?
  Просто такъв проблем няма.Всеки гражданин е длъжен и спазва закона ,а властите следят за това и всяко престъпление се наказва.
  Няма незаконни строежи,няма незаконни гета,няма милиарди за интеграция,които да потъват в джобовете на мафията.Не делят населението по етнически признак и не толерират едно малцинство над другите.

 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#3] от "xm...":

  Не, не е толкова просто.
  Израсла съм в квартал, където по тогавашните интеграционни програми на първия и осмия етаж в почти всеки вход имаше цигански семейства. Целта - да не са накуп, да няма гето. Имах съученици цигани - тогава сегрегацията и даже расисткото отношение бяха много по-силни отсега. Това го казвам напълно сериозно. Момичетата пак след 5-6 клас "изчезваха" и спираха да учат. След демокрацията масово си размениха и продадоха апартаментите и се върнаха в гетата. Как предлагаш да се подходи - пак насила да нанесат цигани в новите жилищни комплекси, или какво?

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#3] от "xm...":

  Не, не е толкова просто.
  Израсла съм в квартал, където по тогавашните интеграционни програми на първия и осмия етаж в почти всеки вход имаше цигански семейства. Целта - да не са накуп, да няма гето. Имах съученици цигани - тогава сегрегацията и даже расисткото отношение бяха много по-силни отсега. Това го казвам напълно сериозно. Момичетата пак след 5-6 клас "изчезваха" и спираха да учат. След демокрацията масово си размениха и продадоха апартаментите и се върнаха в гетата. Как предлагаш да се подходи - пак насила да нанесат цигани в новите жилищни комплекси, или какво?

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  "... семейното планиране също е проблем" - да, ама не правите НИЩО! Само си приказвате. Нещо ви бърка ли, да приемете няколко поправки, с които да "приберете" в приемни семейства децата на всички непълнолетни родилки ? Дайте стимулиращи заплати и достатъчно права на "Социалните" и ще решите най-малко един от т. нар. "цигански проблеми.

 9. 9 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3694 Неутрално

  До коментар [#7] от "АзКлавдия":
  Аз не съм казал и въобще някога казвал, че е просто.

  Аз не приемам да ми се лакардийсва така лежерно и доста нагло, изразявайки така реално си безхаберие вдигайки раменца както прави не само Дончев, ( при това не за първи път ), но масово и останалите Ръководни Другаре.

 10. 10 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Преди 30 години по-добре ли е било, според този болшевик?

 11. 11 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Средният крак е пропуснал Дончев. Спазването на закона от всички.
  А това, където не е доброволно, обикновено е принудително.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 12. 12 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#10] от "Ох леле":

  Ми да. Тоягате беше повече от моркова. Трудови войски в общи линии ги възпитаваха и им даваха професии. не паразитираха в такъв обем...

 13. 13 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  Законът трябва да се прилага еднакво за всички. Сега важи само за нас, средняците. Циганите и олигарсите не ги засяга.
  При малолетна майка- забременителят в затвора!
  Държавни програми за заетост вместо помощи.
  Никакъв ток на аванта.
  Ако детето не ходи на училище - никакви помощи.
  Това са предизборни уж благи приказки.

  Не съм забравил, че гета има и другаде. Чували сме за Харлем и Джунглата, нея поне я бутнаха.

  Еретик
 14. 14 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 422 Неутрално


  На първо място, това е образованието, което би решило проблема в дълбочина за 10-15 години. Защото, ако бяха придобили добро образование навремето, инцидентите от последните седмици нямаше да се случат.
  -----------------

  Тоя признава че циганите са необразовани именно откакто Тиквата е на власт.

 15. 15 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Сигурно е прав г-н Томислав Дончев в твърденията си за гетата в страната. Но те се използват и като реални и ефективни изчници за купуване на гласове по изборно време - правят го и ДПС, и БСП, и ГЕРБ - в това е и "спецификата българска на нещата", а дали е само българска или е и ...европейска такава - това незнам, но че имат силна и сериозна подкрапа от фандации в Европа, това вече е факт, както е факт и, че това не представлява някаква "особена или специфична" тайна за българите, живеещи в тази страна. Те отдавна знаят този факт и се опитват да се нагаждат към него. А как тогава да се интегрират живеещите в страната български граждани от цигански произход? - първото и най-важно, според мен, е: преди всичко и на първо място, не бива да има гета като физическа топология, защото те са този "първичен източник" (ако можем да говорим и ако тук е удачно използването на медицински термини) за който говори г-н Дончев.

 16. 16 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Разбият ли се гетата и пръснат ли се циганите,
  тогава силата им намалява.
  Те винаги ходят на групи,като глутници и тогава имат самочувсвие да те нападнат.

 17. 17 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Действай бе, Томиславе, нали си вицепремиер? За какво сме ви избирали - да ни казвате проблемите ли? Вие трябва да ни казвате решенията. Щото ако вие ни казвате проблемите, а ние намираме решенията, трябва да си сменяме местата!!!

 18. 18 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Циганите са дошли с османците, т.е. преди близо 700 години. Трябва да си малоумен за да мислиш, че след като някой не се е интегрирал повече от седем века, ще го направи някога. Единственото решение е връщането в страната им по първопроизход - Турция или Индия (кой където пожелае).

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 19. 19 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3261 Неутрално

  До коментар [#17] от "Лео":

  Напълно подкрепям, разликата между нас и Дончев е, че в него е властта - да я използва, бездействието доведе България дотук.

 20. 20 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Ми да..във всеки блок и всяка улица да заселят по 20-ина роми от гетата..За да интегрират напълно ако е останал някой свестен българин в българската чалгобутафория... И какъв прекрасен живот ще настъпи тогава.. Тъпи клишета и ама наистина много вдлъбнати политици..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 21. 21 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  Съгласен!!
  Трябва ни завръщане на ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА в гетата СЕГА която да свърши следното
  -налагане на закона- ако трябва с легитимно насилие
  -спазване на елементарните правила от строителство до ходене до тоалетна
  -плащане на данъци и осигуровки
  -образование за децата и младежите!

 22. 22 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3187 Неутрално

  Томислав Дончев...! Най-добрият констататор на проблеми! Обаче, кой ще ги решава тия проблеми, Томислав не знае... Пък и за какво му е да знае? Глупаци, гласуващи за ГЕРБ, все още има достатъчно...!

  Бивш tww09306483.
 23. 23 Профил на Александра
  Александра
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Правела държавата... дръжки! Добре, че са нпо-тата, че инак ни здравно обслужване, ни поне малко грамотност няма да види никой в гетата.

 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4878 Неутрално

  В европейските държави,които са ни за пример и каквато искаме да станем как са решили този проблем?Просто такъв проблем няма.Всеки гражданин е длъжен и спазва закона ,а властите следят за това и всяко престъпление се наказва.Няма незаконни строежи,няма незаконни гета,няма милиарди за интеграция,които да потъват в джобовете на мафията.Не делят населението по етнически признак и не толерират едно малцинство над другите.
  —цитат от коментар 5 на hue00596226


  Точно! Но след като властта нарушава безнаказано законите, как да искаш населението да ги пазва!

 25. 25 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Гневно

  Отново говорим за ромите, като удобна тема за избягване от основните скандали. ГЕРБаджии, сър. 10 години на власт, все някой друг им е виновен. Гнус.

 26. 26 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Томислав Дончев: Докато не се реши проблемът с гетата, няма да има интеграция


  Томето се изживява като Брус Уйлис . Не само по голата си глава - изживява се като последна спасителна инстанция на всичко , до което Герб се е докоснал в опит да промени нещо си , и го е ожълтил и ароматизирал . Преди да говори безсмислени слова , би трябвало да обясни в какво се състои така наречената ИНТЕГРАЦИЯ и как ще се осъществи интеграция на една и същ народ . Защото българския народ е амалгава от българи , цигани турци , арменци , еврей ... и още каквито си искате . Всички те са НАРОДА на България . Та да обясни томето - в какво се състои дезинтеграцията и защо е нужна интеграция . Чак тогава може да му светне СИВЯТА лампа , че българския народ е бил интегриран . Макар и с различни начини на мислана . Дезинтеграцията , както сигурно я разбират Томето , Простия и простите , Дойде с "постиженията " на Демокрацията . До тогава нямаше гета , или поне не във вида , който имат сега . Всеки град или село , имащи като население И ЦИГАНИ , ИМАШ КВАРТАЛИ С ПРЕОБЛАДАВАЩО ЦИГАНСКИ ЕТНОС . НО ЖИВЕЕХА В СНОСНИ СОБСТВЕНИ КЪЩИ , А НЕ В КАШОНЕНЕ КОЛИБИ . И ЕЖЕДНЕВИЕТО ИМ БЕШЕ ЗАПЪЛНЕНО С РАБОТНА ЗАЕТОСТ В РАЗЛИЧНИ ПРОИЗВОДСТВЕНИ ОБЕКТИ . Бяха УСЕДНАЛИ , на постоянни обекти и нямаше никакви ВЕЛИКИ ПРЕСЕЛЕНИЯ , предизвикани от липсата на работни места и прехрана на семействата им .а. Останалото , сътворено с апломб от Томето е просто бла бла бла .

 27. 27 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Дончев смята, че има 4 основни опори за интеграцията, "както масата има 4 крака", и ако една от опорите липсва, няма как да се случи интеграцията.

  Пример за прости лаици от собствената му партия . Томето би трябвало да знае , че българина още от време оно е правил и масите , и столовете , ГРИКРАКИ . Защото , където и да сложиш трикраките , те стоят здраво на земята и не се клатушкат Просто и лесно . Четирикраките са дошли от Европата , по времето на Криворазбраната цивилизация . Само времето да я поставиш стабилно , ти стига да направиш една нова трикрака мебел . Та мисли , Томе , преди да се изцепиш като експерт - мебелист .

 28. 28 Профил на aqulla
  aqulla
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Защо не се направи отчет на разходите по тъй нареченото Десетилетие на ромското включване или както там се казваше. По фирми, организации и получени средства. Дали няма да се покаже и някоя партийна (герб, БСП, ДПС) далаверка.

 29. 29 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 287 Неутрално

  То и аз обичам да пускам философски коментари в Дневник ама това нищо не променя.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 30. 30 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 661 Неутрално

  така ли - гетата значи - ами хайде тогава да видим кой и кога създаде проблема с гетата? да не би да е оня същия правешки сатрап който бил "построил три Българии"?

 31. 31 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1146 Любопитно

  До коментар [#12] от "Велков":

  Бройката, колега... Колко бяха циганите като процент от населението, тогава и сега ?

 32. 32 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3187 Неутрално

  До коментар [#30] от "dun":

  Недей да говориш така, за ментора на Бойко Борисов...! Правешкият мислител се равнява на цял университет! Не всеки, може да го завърши...!

  Бивш tww09306483.
 33. 33 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 625 Неутрално

  ... върнати са около 17 000 деца обратно в класните стаи, но по-важното е в този престой да има и смисъл..."
  —цитат от коментар 0 на Т. Д.

  Догодина ще отчетем 34 000 върнати. Екипите обикалят, циганчетата се записват, след 2 месеца отпадат, както е по закон за учениците, които не посещават. На следващата година пак се записват и после пак отпадат. Догодина отново. Междувременно малката булка може и втори път да роди.
  Българският законодател е изключително прозорлив и е вменил правото да санкционира безотговорните родители на кмета. По информация от директора. Обаче директорите станаха световни писатели, а глоби няма. Родителите са електорат.
  Като почнете да отчитате не броя на имагинерно върнатите в училище, а броя на санкционираните родители, осъдените младоженци за малолетни и отнетите от безотговорни семейства деца, тогава може и да тръгне интеграцията.

 34. 34 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3887 Весело

  Да, а Светлана Дончева министър на интеграцията!

  klimentm
 35. 35 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3694 Весело

  Дончев смята, че има 4 основни опори за интеграцията, "както масата има 4 крака", и ако една от опорите липсва, няма как да се случи интеграцията. Пример за прости лаици от собствената му партия . Томето би трябвало да знае , че българина още от време оно е правил и масите , и столовете , ГРИКРАКИ . Защото , където и да сложиш трикраките , те стоят здраво на земята и не се клатушкат Просто и лесно . Четирикраките са дошли от Европата , по времето на Криворазбраната цивилизация . Само времето да я поставиш стабилно , ти стига да направиш една нова трикрака мебел . Та мисли , Томе , преди да се изцепиш като експерт - мебелист .
  —цитат от коментар 27 на papуre

  Даа, бе!
  А е и габровец, пък така да разхищава цял крак. Че това са си 30% повече!

  Дава фира Дончев нещо ...

 36. 36 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Само общи приказки от тоя кратун. Да обясни конкретни мерки.

 37. 37 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  Дончев е пропуснал още нещо- УЗАКОНЕНАТА кражба до прага на минимаелната заплата. Тази кражба не се наказва по никакъв начин и води след себе си убеждението на хората от гетата, че щом това може, значи всичко може. Оттам и ескалацията на престъпността сред тях.
  —цитат от коментар 2 на rsw37525595


  Откъде ги измисляте подобни глупости?Има хора, които лежат в затвора за кражба на стойност и 10 лева.Естествено ако са осъждани преди това.Но никъде няма записано,че кражба в размер до една минимална заплата не се наказва.

 38. 38 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#22] от "tww09306483":

  Глупаците гласуващи за ДСБ и Дай България пък играят в отбора на БСП срещу ГЕРБ.

 39. 39 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  До коментар [#10] от "Ох леле":Ми да. Тоягате беше повече от моркова. Трудови войски в общи линии ги възпитаваха и им даваха професии. не паразитираха в такъв обем...
  —цитат от коментар 12 на Велков


  Какви професии са им давали?Аз съм служил в ж.п войски и обиколих няколко поделения.Никъде не видях циганин да е на друга длъжност освен обикновен бачкатори с кирка и лопата.А имаше много различни войнишки длъжности,но циганите нямаха образование или книжка за управление на автомобил.

 40. 40 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  До коментар [#10] от "Ох леле":Ми да. Тоягате беше повече от моркова. Трудови войски в общи линии ги възпитаваха и им даваха професии. не паразитираха в такъв обем...
  —цитат от коментар 12 на Велков


  Какви професии са им давали?Аз съм служил в ж.п войски и обиколих няколко поделения.Никъде не видях циганин да е на друга длъжност освен обикновен бачкатори с кирка и лопата.А имаше много различни войнишки длъжности,но циганите нямаха образование или книжка за управление на автомобил.

 41. 41 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  До коментар [#10] от "Ох леле":Ми да. Тоягате беше повече от моркова. Трудови войски в общи линии ги възпитаваха и им даваха професии. не паразитираха в такъв обем...
  —цитат от коментар 12 на Велков


  Какви професии са им давали?Аз съм служил в ж.п войски и обиколих няколко поделения.Никъде не видях циганин да е на друга длъжност освен обикновен бачкатори с кирка и лопата.А имаше много различни войнишки длъжности,но циганите нямаха образование или книжка за управление на автомобил.

 42. 42 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Има само един начин да се реши проблемът с гетата - НАЛАГАНЕ НА ЗАКОНА.
  Проблемът е, че държавата няма достатъчно големи силови стрктури, за да го направи.

 43. 43 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Празни приказки на бръснат философ

  Разликата между циганите и местните винаги ще е налице. Ако местните, в нашия случай - бегетата, са зле, циганите ще бъдат още по-зле. /Дис/ пропорциите винаги ще ги има, важни са нивата. А Герб произвежда бедност и още по-големи неравенства. Още три /половинки/ мандата да останат ситуацията ще е дори по-зле.

  Дончев се доказа като просто парче с образование.

 44. 44 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  Няма понятие интеграция, понеже тя е просто невъзможна. Циганин и българин, германец и афганистанец не могат да се интегрират. Това е невъзможно. По/скоро трябва да се говори за социално израстване и дегетоизация на циганите. Гето / това е квартал на Рим, където са живяли евреите / беден и мръсен квартал. Оттам идва тази дума.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 45. 45 Профил на carebean
  carebean
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Аз не виждам как биха могли да се интегрират ромите...за мен това е мисия невъзможна. Колкото и грубо да звучи просто трябва да се държат по-изкъсо.

 46. 46 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  До коментар [#41] от "Мусаши":

  Чирков, професор доктор, сърдечен хирург
  Можело значи!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 47. 47 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8247 Неутрално

  ГЕРБ чакат всичко да се реши от само себе си.

 48. 48 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#39] от "Мусаши":

  Зидар, мазач, бояджия, кофражист, арматурист и т.н.

 49. 49 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  До коментар [#39] от "Мусаши":Зидар, мазач, бояджия, кофражист, арматурист и т.н.
  —цитат от коментар 48 на Велков


  И да е имало такива те са единични случаи.Аз съм срещал стотици цигани в казармата и всички до един бяха черноработници.

 50. 50 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  До коментар [#41] от "Мусаши":Чирков, професор доктор, сърдечен хирургМожело значи!
  —цитат от коментар 46 на vxa15365434


  Чирков е буквално един на милион.

 51. 51 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5979 Неутрално

  Ама, че глупост. Интеграцията започва с две неща:
  - образование, Ама истинско за всички
  - законност, Ама еднаква за всички

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 52. 52 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1573 Весело

  "На първо място, това е образованието, което би решило проблема в дълбочина за 10-15 години. Защото, ако бяха придобили добро образование навремето, инцидентите от последните седмици нямаше да се случат."

  Мястото на циганите в образованието не е като обект, а като средство!
  При Тато комунистите не успяха да закарат циганите да учат под строй, нито да ги въдворят на работа, когато беше задължително да имаш печат в паспорта, а сега Томито е привидял решението ...само че през крив макарон.
  Мястото на циганите в образованието не е като обект, а като средство!

  I Want To Believe
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK