С искане за радикална промяна президентът свиква съвет за стратегическо развитие на България (допълнена)

Румен Радев по време на пресконференцията, на която отчете втората година от мандата си като президент

© Юлия Лазарова

Румен Радев по време на пресконференцията, на която отчете втората година от мандата си като президентВ изявление по повод втората година от встъпването си в длъжност президентът Румен Радев атакува остро управляващата коалиция на ГЕРБ и "Обединените патриоти", обяви се за радикална промяна на политическата среда и стила на управление и обяви, че ще създаде съвет за стратегическо развитие на България, който да предложи алтернативи на икономическия и идеен застой в страната.


Държавният глава отчете работата си заедно с вицепрезидента Илияна Йотова в Гербовата зала на президентството, а пресконференцията им беше предавана на живо в страницата на институцията във "Фейсбук".


В изложението си Румен Радев повтори много от критиките, които отправяше към правителството на Бойко Борисов през изминалата година - за нарушаване на демократичните ценности, допускане на лобизъм и корупция, прикриване на порочни практики в обществените дела. Както и в предизвикалото противоречиви коментари новогодишно обръщение към нацията, Радев заяви, че 2018-та е била "година на илюзорна стабилност, нарастване на беззаконието и ерозия на демократичните ценности". Допълни, че в нея президентската институция често била "последна преграда пред лобизма и безотговорни политически действия".


За радикална промяна
Очакванията на обществото са за неотложни всеобхватни спасителни мерки за повишаване на жизнения стандарт и качеството на живост и за излизане от демографската безпътица, каза президентът. Той се обяви за радикална промяна на политическата среда и стила на управление: "Историята е показала, че закърняването на демокрацията води до създаването на тесен елит, който трансформира властта в облаги и ги влага в още власт, като така бетонира властта си и порочният кръг се затваря", заяви държавният глава. Той допълни, че следствията са бедност, незадоволителен темп на развитие, чувство за безпътица, демографска катастрофа.


Румен Радев обяви, че формира съвет за стратегическо развитие на България с участието на интелектуалци и високо квалифицирани специалисти. Органът ще трябва да изработи и предложи алтернативи на социалния блокаж и на икономическия и идеен застой, в който се намира страната, уточни Радев. По думите му съставът ще бъде обявен идните дни с президентски указ и тогава ще бъдат оповестени повече подробности за задачите и работата на съвета.


Проверки на политиците


Крайно време е да се разграничат корумпирани от ограбвани, сенчест бизнес от почетно предприемачество, призова Румен Радев. Той настоя механизмите за регулиране на властта да бъдат разширени и вместо само проверка на декларациите за имуществото, да се прави проверка и какви пари харчат публичните личности, както и дали имат възможности за скриване на активи, пари и имоти.


По думите на държавния глава за да върви напред, обществото трябва да се възстанови доверието на гражданите в органите на властта, а това неизбежно минава през възмездието. Той апелира антикорупционната комисия (КПКОНПИ), прокуратурата, МВР и службите да навлязат "и в старателно отбягвания периметър на властта, в потенциални зависимост на политици, фирми, които печелят крупни обществени поръчки и подставени лица".


Ако това не стане, разпадът ще продължи, а търсенето на справедливост може да излезе извън рамките на закона, предупреди Румен Радев.


Той посочи, че управляващият елит трябва да реши въпроса за ускореното развитие на страната. Като задължителни условия пред партиите с амбиция да управляват страната той посочи излъчването на високо компетентни, образовани и почтени хора, работещи в полза на обществото; изчистване от некомпетентни и корумпирани кадри с управленски амбиции.


За евро-атлантическите ценности


Президентът направи подробен преглед на външнополитическата си дейност, акцентирайки на успехите си в срещите и инициативите си на Балканите, които бяха основна тема на воденото от кабинета председателство на Евросъюза през първата половина на миналата година. Той подчерта, че във всичките си изяви зад граница е продължил да отстоява българската позиция и европейските принципи на единство, солидарност и равнопоставеност. Посещението ми в Москва възстанови политическия диалог на най-високо ниво след дълго прекъсване и обществото очаква правителството да материализира постигнатото, каза Румен Радев.


Държавният глава обвърза политиката и евро-атлантическите ценности с конкурса за избор на многоцелеви изтребител за армията, в която управляващите избраха да преговарят за покупка на американски самолети Ф-16 година и половина след като назначеното от Радев служебно правителство прие като най-изгодна офертата на шведската компания "Грипен".


"Бутафорният конкурс с изтребителя извади порочния модел на управление на международната сцена, показа ни като партньор, който погазва разписани в целия свят норми", каза той, като подчерта, че след провала на големите проекти за модернизацията на армията България е засилила усещането, че губи суверенитет и не е способна да взима стратегически решения: "Защо тогава се възмущаваме, че не ни пускат в Шенген и еврозоната? Въпрос на доверие, което става с прилагане на правилата и с компетентност", заключи Румен Радев.


Без да споменава имена той индиректно отвърна на шефа на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, с когото от няколко месеца са в остър словесен сблъсък през медиите: "Декларациите на някои политици, че олицетворяват евро-атлантическите ценности, са най-сигурният начин българите да бъдат отчуждени от тези ценности". Допълни, че в момента България не отговаря дори на Копенхагенските критерии за влизане в Евросъюза, тъй като демонстрира погазване на закона, фаворизиране на корпоративен интерес, стимулиране на бизнес кръгове чрез протекции и лобизъм и задушаване на предприемачеството.


За ветото и армията


Президентът повтори и вече заявените си тези по две от темите, по които влезе в сблъсък с управляващите в последните месеци - за практиката да налага вето на приети от парламента закони и за конкурса за изтребители за армията.


Ветото не е акт за противопоставяне на Народното събрание, а възможност за постигане на ефективно и справедливо законодателство. Не броят на ветата, а липсата на реално обсъждане на повдигнатите с тях проблеми може да девалвира този конституционен инструмент, коментира Румен Радев. По-рано в словото си той
акцентира на практиката на ГЕРБ все повече закони да се изменят с преходни и заключителни разпоредби в други нормативни актове, без обществено обсъждане и оценка за въздействие, като подчерта, че така законодателният процес става непредвидим и елиминира гражданското участие.

Румен Радев, който преди да бъде избран за президент беше начело на военно-въздушните сили на България, заяви отново, че се е оказал лош пророк за изхода от процедурата за избор на изтребители за армията. Той нарече "порочна" парламентарната комисия, която работи от 2017 г., а правителството обвини, че не е предприело достатъчни постъпки за доокомплектоване на авиацията, като предупреди, че нальотът остава малък и има опасност от инциденти. По думите му и останалите проекти за модернизация на видовете въоръжени сили не могат да решат проблемите на армията.


Как президентът се отнася към възможността да подкрепи бъдещ политически проект четете тук

Ключови думи към статията:

Коментари (209)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на О, ко ма напрай!
  О, ко ма напрай!
  Рейтинг: 2130 Неутрално
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  Резидента е припрян, явно Решетников губи търпение.

  http://www.youtube.com/watch?v=wPw0Z5CtKTs
 4. 4 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Активирали са го, но какво от това, нека вдига шум.

 5. 5 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  Предполагам, под "радикална промяна" има предвид "интегриране в евразийския съюз".

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 6. 6 Профил на Жълто паве
  Жълто паве
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  Идеен застой... хахахаха

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 7. 7 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  Нуждата от радикални промени ги решва нараода, чрез избори.

 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3911 Весело

  " Румен Радев обяви, че формира съвет за стратегическо развитие на България с участието на интелектуалци и високо квалифицирани специалисти. Органът ще трябва да изработи и предложи алтернативи на социалния блокаж и на икономическия и идеен застой, в който се намира страната, уточни Радев. По думите му съставът ще бъде обявен идните дни с президентски указ."

  Най - високият и почетен " интелектуалец и специалист за стратегическо" развитие му знаем отдавна фамилията - започва с Р и завършва на К. Ама нещо май повечко мисли за стратегическите интереси на олигархията в Кремъл ми се струва......

 9. 9 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Гледам го в момента. С пресъхнала уста се мъчи да извади нещо смислено, ама ...........не става.

 10. 10 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 4181 Неутрално

  Тая пРезидентска инициатива да не е решила да върне на трудящите се Техноимпекс, пловдивския панаир и цум?

 11. 11 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 3157 Весело

  И тоя тръгва по стъпките на Гоце :)

 12. 12 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3510 Весело

  Съвет за стратегическо развитие?
  Воденичаров, Антон Дончев, Гарелов, Кеворкян, Асланов, Гечев? Герджиков?
  Стига фишеци, бе.

  Доброто е заразно
 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3911 Весело

  Ленчето, дето сега и повдигат обвинение за пране на пари в особено големи размери, не беше ли от президентския кръжец ? И тя ще е сред " интелектуалците" предполагам !

 14. 14 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Този човечец, кой въобще му обръща внимание? Много насериозно се е взел. Стана президент по щастливо стечение(за него) на съдбата. Нито той, нито който и да било червен политик могат да говорят за развитие и промяна в България.

 15. 15 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 788 Неутрално

  "демографската безпътица" Тази новата за какво я взе ....за две години две щяхте да родите и третото на път да е вече....

 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3510 Любопитно

  Това с идейния застой от кой конгрес на бкп беше? Ще трябва да си опресня историята. Някой помни ли?

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3911 Весело

  Кремъл е бесен на последните събития у нас, свързани с изобора на Ф - 16 за стратегически изтребител на нашите ВВС и просто няма избор - трябва да активизира пионките си ! Вече няма място за дипломация.....

 18. 18 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 3157 Весело

  "Очакванията на обществото са за неотложни всеобхватни спасителни мерки за повишаване на жизнения стандарт и качеството на живост и за излизане от демографската безпътица, каза президентът."


  Вярно е. Но не и от комунисти.

 19. 18 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4432 Любопитно

  Айде Хвърчилков запява в тона на 49 конгрес на БКП то!Батериите от Масква пристигнаха и руският ВЕФ РадеФ задемагогства!Да позная ли КОИ са "интелектуалците и специалистите"?И кой стои зад тях?

  До истината се достига с познание!
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Даммм... До сега сме битували и благоденствали там нейде си и сега изведнъж - хоп в гадните лапи на това правителство, гл'ейш ли...

  "Аман, бей, аман!"

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 22. 22 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2929 Неутрално

  „Зад съвременна Русия и нейните агенти на Балканите и в Европа не се спотайва нищо друго освен банални империалистически мечти.“- https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7169455

 23. 23 Профил на Жълто паве
  Жълто паве
  Рейтинг: 1879 Весело

  Преписвал е клишета от тезисите на емнайстия конгрес на БКП, и лично от речите на др. Тодор Живков.

  Като чета дословните цитати в статията, направо чувам познатия тембър на бай Тошо.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 24. 24 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  Правилната тактика с такъв тип вредни диверсанти е да не им се пуска никъв гювеч и да се бият по главата, но за съжаление герб са тарикат- опортюнисти и ще допуснат руският агент да счупи много неща в къщата ни

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 25. 25 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  Румен Радев обяви, че формира съвет за стратегическо развитие на България с участието на интелектуалци и високо квалифицирани специалисти. Органът ще трябва да изработи и предложи алтернативи на социалния блокаж и на икономическия и идеен застой, в който се намира страната, уточни Радев.
  *
  Досега всички подобни съвети се оказаха ялова работа предвид, че президентът не е изпълнителна власт, но защо пък да не се поддържа разделението в обществото?
  Въпросът е кой има интерес от такова противопоставяне и война между властите.

 26. 26 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  всички до един -наши кадри от ДС.

 27. 27 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 741 Неутрално

  "Идеен застой"...
  По-безцветен човек май скоро не е заемал такъв висок пост в нашата държава.

 28. 28 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  За Радев, радикалната промяна е интегриране към Евразийския съюз чрез революция. Това, че е активиран от Решетников, е очевидно. Явно Путин действа по ленински и е обявил, че няма време за губене. Ако се проспи този момент, Русия завинаги ще изгуби България, както губи и останалите балкански държави, без Сърбия. И ние се сдобихме с най-подходящия за този революционен момент президент - интелектуално ограничен, спазващ заповедите от североизток и не пропускащ възможност да разцепи нацията по оста ЕС - Русия. Струва ми се, че ще се получи "всяко зло за добро". И това недоразумение, начело на държавата, ще прекрачи границата, отвъд която ще се събудят всички обикновени граждани, които си мислят, че Русия някога е правила нещо добро за просперитета и независимостта на България.

 29. 29 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3911 Неутрално

  " В изложението си Румен Радев повтори много от критиките, които отправяше към правителството на Бойко Борисов през изминалата година - за нарушаване на демократичните ценности, допускане на лобизъм и корупция, прикриване на порочни практики в обществените дела. "

  Ми то именно поради въпросните " критики" комунистите ощеляха по време на целия така наречен " преход" - без корупция, лобизъм, точене на обществените поръчки, къде щеше да се дене тая партия от престъпници ! Какво общо имат комунистите с " демократични ценности" ? Същото е в сила и за ДПС ! Благодарение на всичко това и стигнахме до тоя " достоен" президент !

 30. 30 Профил на SHADOWS of SOFIA
  SHADOWS of SOFIA
  Рейтинг: 3195 Неутрално

  Идейни не идейни ама Румънците вече са с по-високи заплати от Унгария! Та приказките са едно а нещо направено е друго.Хората вече не кълват на идеологии

  SHADOWS of SOFIA
 31. 31 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 3240 Неутрално

  Шофьора на самолета ще се успокои веднага щом разбере, че ВТОРИ МАНДАТ НЯМА ДА ИМА!!!!
  Сега просто го тресе чувство на тревожност и несигурност-ще му мине скоро!

 32. 32 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2929 Неутрално

  Съвет за стратегическо развитие?

  “Никога досега Русия не е активирала всички възможни сили и сфери на влияние в България – всеки възможен човек, олигарх, медия – всичко, което може да направи днес Русия, го прави. Русия има своя план за България. И ще даде всичко от себе си, за да може България да играе тази роля, която ѝ беше съдено да играе в продължение на много години”
  “И дали през покупката на изтребителите, дали през развихрящата се пропагандна кампания на националисти, които аз никога не нарекох патриоти, в България и явните им връзки с Русия, дали покрай всичко, което тепърва може да се случи – представете си референдум в България, представете си, че България тръгне по пътя на президентската република, така милеена от президента Първанов, но и от всички русофили в България. …“
  https://terminal3.bg/plevneliev-rusija-aktivira-vsichki-sili-v-blgarija-mediite-bjaha-nakupeni-ot-korupcionnite-proekti/

 33. 33 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3589 Гневно

  Ех, гербери загубени! Ако бяхте истински граждани за европейско развитие на България, а не прикрити русофили, нямаше да докарате на власт отявлените русофили! А нататък вървят нещата. ГЕРБ усилено работи за БСП.

 34. 34 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  Писна ми от шапкари и милиционери !

 35. 35 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "С искане за радикална промяна президентът свиква съвет за стратегическо развитие на България"

  Сега всички платени соросоиди и джендъри ще застанат на амбразурата да бранят "стабиУноста", боса и "еврогейските ценности"

  О, Музо, възпей оня гибелен гняв на Ахил ..........
 36. 36 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  Решетника пак се прави на интересен...

  Или по-точно пак му натиснаха копчето от Масква.

 37. 37 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  Цялото изявление на радев беше изградено от злоба и омраза! Колкото и некадърни да са управляващите, поне една добра дума, можеше да се намери!
  След решението за Ф-16, комунистите и техния руски резидент, все по-трудно сдържат нервите си! Вече са готови, дори да станат шумкари! Шумкари с памперси...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 38. 38 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  "С искане за радикална промяна президентът свиква съвет за стратегическо развитие на България"Сега всички платени соросоиди и джендъри ще застанат на амбразурата да бранят "стабиУноста", боса и "еврогейските ценности"
  —цитат от коментар 35 на БГА Балкан


  Всички червени ..... вече са се наредили да славословят шафьора на самальот.

 39. 39 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Държавният глава отчете работата си заедно с вицепрезидента Илияна Йотова в гербовата зала на президентството
  —цитат от коментар 6 на Статията


  Ама още ли не са я прекръстили на бесепарската зала?

 40. 40 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  Ех, гербери загубени! Ако бяхте истински граждани за европейско развитие на България, а не прикрити русофили, нямаше да докарате на власт отявлените русофили! А нататък вървят нещата. ГЕРБ усилено работи за БСП.
  —цитат от коментар 33 на Fiji


  Вие автентичните уждесни гласувахте за него. Герберите не са гласували за това недоразумение.

 41. 41 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Баце няма да спи тази вечер.
  Очакваме логореята на мисловните титани Цветанов, биков, Атанасова и Караянчева. А ако безсънието е тежко, ще се включи и гърневски.

 42. 42 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 5786 Неутрално

  Час и половина безплатна реклама и политическа агитация!
  Глупост след глупост, общи приказки след общи приказки...

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Noise, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 43. 43 Профил на Жълто паве
  Жълто паве
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  До коментар [#33] от "Fiji":

  Е, чакай де. Още не сме достигнали висотите на Костов дето подари два мандата на Гоце. Имаме да наваксаме.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 44. 44 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  "Очакванията на обществото са за неотложни всеобхватни спасителни мерки за повишаване на жизнения стандарт и качеството на живост и за излизане от демографската безпътица, каза президентът."

  Радев се опитва да копира Симеон, дето щял да ни оправи за 800 дни. Само дето не слага срок.

 45. 45 Профил на Nimart
  Nimart
  Рейтинг: 4422 Весело

  По подобие на 49-и конгрес на БКП-БСП, другарят Радев ще събере пишман интелектуалци, кой облечен с костюм, кой с пуловер, може да има и някоя интелектуалка, коафирана по подобие на др. Нинова, ще си разправят лакърдии ала Елена Йончева...

 46. 46 Профил на Жълто паве
  Жълто паве
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  До коментар [#44] от "Fiji":

  Според мен копира това:

  Нашето ръководство и по-специално Политбюро твърдо заставаме зад тази позиция - че ние имаме работа с недоразвито общество. И за да не се разпростирам, социализъмът е едно недоносче. Ето това е самата истина..."

  Само социализъма е заменен капитализъма

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 47. 47 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  Ех, гербери загубени! Ако бяхте истински граждани за европейско развитие на България, а не прикрити русофили, нямаше да докарате на власт отявлените русофили! А нататък вървят нещата. ГЕРБ усилено работи за БСП.
  —цитат от коментар 33 на Fiji


  Мисля, че масовият гербер не е виновен в случая, защото никой не го пита за нищо!
  Главна вина за промъкването на прокремълски лица в сградата на Българския президент, носи Борисов! Защото, не успя да обедини десните и проевропейски гласове зад една кандидатура!
  А за още по-голямо улеснение на комунистите, издигна една напълно неприемлива кандидатура.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 48. 48 Профил на stefan stoyanov
  stefan stoyanov
  Рейтинг: 89 Неутрално

  ППР в полза на чужда държава!

 49. 49 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#40] от "Jumbo Jet":

  Не, не сме гласували за комунист и русофил. Ако някой е гласувал, значи не е "автентичен".

 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9128 Неутрално

  То на приказки е добре, но трябва някой да го свърши.

 51. 51 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 2450 Неутрално

  Кой да направи промяната. Страхотен човек и най-качественият президент. Но освен да намери съмишленици и да направи партия... Но той не показва, че е политик. Не е обръгнал за тази помия.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Друг един генерал обещаваше "генерална промяна" и поне имаше някакъв тънък армейски хумор един вид, "генерал - генерална, хе хе, сещате ли се". Можеха и резидентите да си дадат малко зор да измислят нещо подобно.
  Например нещо за полет - извисяване. И единение. "Българският народ да се издигне нагоре, заедно, да полети с две крила (ляво и дясно, българско и не-толкова-българско), две мозъчни гънки." И докато дикторският глас нарежда, на заден план генералът лети в Грипен.

 54. 54 Профил на Opportunity
  Opportunity
  Рейтинг: 3138 Неутрално

  какво ще предложи, савецки АЕЦ, анти-украински паток, шведски самолет без ракети и отпадане санкциите срещу русия :)

  The Universe is under no obligation to make sense to you.
 55. 55 Профил на Жълто паве
  Жълто паве
  Рейтинг: 1879 Весело

  Баце няма да спи тази вечер.Очакваме логореята на мисловните титани Цветанов, биков, Атанасова и Караянчева. А ако безсънието е тежко, ще се включи и гърневски.
  —цитат от коментар 41 на мики маус


  Правилно. Няма да спят. С това изявление резидентът им дава такъв терен за подигравки, че чакам остроумията на Биков с нетърпение.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 56. 56 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4288 Неутрално

  Под тия думи некак си ми прозира да си ходим пт ЕС и НАТО, и да ставаме васал на рашките.

  В момента, в който се заговори за референдум по темата ще съм се наредил на опашка на границата. Дано не я затворят.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 57. 57 Профил на Момо
  Момо
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Прав е. Има реална необходимост от експертен съвет. Въпросът е в изпълнението.

 58. 58 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 142 Неутрално

  "Румен Радев обяви, че формира съвет за стратегическо развитие на България с участието на интелектуалци"

  А според един чугун в съседна статия за писмото на световни интелецтуалци относно заплахите пред Европа: "Няма такова нещо като интелектуалци"

  Е, сега на кого да вярваме? на чугуна WWW или на неговия президент?

 59. 59 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2510 Весело

  Страхотен човек ......направи партия...
  —цитат от коментар 51 на qwerty 500


  Страхотен, страхотен, колко страхотен може да бъде един прокремълски комунист в пенсионна възраст...?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 60. 60 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2122 Неутрално

  До коментар [#47] от "Rim":

  А ДСБ и конкретно Радан дали нямат поне малко вина за това че Плевенлиев не се кандидатира за втори мандат ?

 61. 61 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3609 Неутрално

  "С искане за радикална промяна президентът свиква съвет за стратегическо развитие на България"

  И аз искам радикална промяна, ама не такава каквато иска президента. Това, което предлага е пагубно за България.

 62. 62 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 667 Неутрално

  Еха, колко тролчета се активира да тролят по Радев... Браво, так держать! Като няматъе какво да кажете, и почвате решетников, раша и т.н. Жалки и смешни сте.

 63. 63 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3777 Неутрално

  ОК! Браво! Това го чакам вече две години. Знам със сигурност, че в България има интелект, мъдрост и сила. А също и разум. Чакам с нетърпение да чуя имената и видя лицата на хората, които единствено могат да измъкнат страната от тресавището. Малко вероятно в състава да има гербави тикви и кратуни. Действай, Генерале! С Вас съм г-н Президент! Надявам се и моите приятели от автентичното дясно да се представят с достйнство.

 64. 64 Профил на galin83
  galin83
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Аз не виждан какво друго казва президента освен истината. Но понеже няма какво да кажем и дъвчем един Решетников и толкова.

 65. 65 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 2450 Неутрално

  До коментар [#59] от "Rim":

  Вашите опорки не ме интересуват малки гьобелсчета.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 66. 66 Профил на Opportunity
  Opportunity
  Рейтинг: 3138 Неутрално

  До коментар [#60] от "m17":

  каква им е вината, че го харесват ли :) :) :) ще се разплача.

  The Universe is under no obligation to make sense to you.
 67. 67 Профил на Nikolay Savov
  Nikolay Savov
  Рейтинг: 2033 Разстроено

  Както си знае баба така си бае....

 68. 68 Профил на О, ко ма напрай!
  О, ко ма напрай!
  Рейтинг: 2130 Неутрално

  Гундайския чемберлия и целуващата попа на колене отчетоха
  една проспана година да посрещнат Путин.
  Един разминал се кончерто у Виена.
  Разбра се, че грипените няма да додат.
  Пиарът обвинен в пране на пари.

  И след големия успех на съвета по обединение под президента, сега ще се създаде и комитет за стратегии.

  Тая година полупроводници, догодина цели.

 69. 69 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 2450 Неутрално

  До коментар [#63] от "Judjuk":

  Имаше 1 професор който живее в Англия. И Радев. Може би Йончева. По политиката у нас не допуска свестни хора нависоко. У нас вирее вождизма, то е така навсякъде но у нас в пъти. Т. е. без лице което да изтегли влака няма избираемост. Добавяме и купените гласове и ниската активност, както и изборните машинации. Радев може да започне с партия която да успее да мине бариерата. Но хора откъде. Качествени хора.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 70. 70 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 2450 Неутрално

  До коментар [#61] от "realguru":

  И то е?

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 71. 71 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2510 Весело

  "Румен Радев обяви, че формира съвет за стратегическо развитие на България с участието на интелектуалци"
  —цитат от коментар 58 на lpi31580057


  Да добави към обявата "...интелектуалците да си носят памперси и ватени гащи, защото има грип"! А един грипав интелектуалец е нещо много по неприемливо от един грипав самолет, защото като едното нищо може да зарази другите "интелектуалци" и да компрометира радевата инициатива...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 72. 72 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#33] от "Fiji":Е, чакай де. Още не сме достигнали висотите на Костов дето подари два мандата на Гоце. Имаме да наваксаме.
  —цитат от коментар 43 на Обществен деятел

  Не беше Костов, а Симеон и ДС. ДС под ръководството на КГБ го организира, но Симеон имаше не малка заслуга, защото хората го обичаха задочно, без да го познават, и му повярваха. С друг ДС нямаше да успеят да победят ОДС, защото въпреки грешките, които допусна, ОДС беше носителят на пътя към Европа.

 73. 73 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 400 Неутрално

  [quote#72:"Fiji"][/quote]

  оплачи се на драгалевския мавър.пхахахахаха

 74. 74 Профил на Иван К
  Иван К
  Рейтинг: 2823 Весело

  Деси ще участва ли в преодоляване на демографската криза

  подпис
 75. 75 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4668 Неутрално

  Младият Живков взе, както двойника си Тодор Живков, да спуска на обществото ценни тезиси.

  Gunter glieben glauchen globen
 76. 76 Профил на Жълто паве
  Жълто паве
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  До коментар [#66] от "Apollo Eight":

  Няма смисъл, Плевню щеше да загуби по тежко и от Цецка. В този момент нито ГЕРБ, нито автентичните можеха да извадят кандидат който да бие Радев. Само Боко имаше шанс, и то не 100%.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 77. 77 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4668 Неутрално

  До коментар [#12] от "АзКлавдия":

  Велислава Дърева, Александър Симов, Петър Волгин...

  Gunter glieben glauchen globen
 78. 78 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2510 Весело

  А ДСБ и конкретно Радан дали нямат поне малко вина за това че Плевенлиев не се кандидатира за втори мандат ?
  —цитат от коментар 60 на m17


  Глупости! Цялата вина за това че радев днес е в сградата на президента, носи тиквата Борисов!
  Навсякъде по света, когато се организират коалиции около определена кандидатура водеща е най-голямата партия, а не най-малката.
  Борисов ви създаде, Борисов ще ви унищожи.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 79. 79 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3510 Неутрално

  Моля ви да сложите плюс или минус на идеята Петър Стоянов да бъде издигнат за президент на следващите избори.
  Предварително благодаря на модераторите за толерантността.

  Доброто е заразно
 80. 80 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  Жълти жилетки във Франция.
  Червени елечета в България....

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 81. 81 Профил на Жълто паве
  Жълто паве
  Рейтинг: 1879 Любопитно

  До коментар [#72] от "Fiji":

  Искаш да кажеш че неделчо Беронов беше избираем кандидат, за разлика от Цецка ли?

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 82. 82 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4432 Весело

  До коментар [#65] от "qwerty 500":

  Извадихте ли си червената книжка от гардероба?Изгладихте ли си униформата(е вярно без пагони е..и ходите само до супера с нея)?Календарът с Т.Живков преместихте ли го до прозореца?И най-вече пуснахте ли си високо тиливизора да слушате Орландовци ТВ?
  Толкова клети сте в немоща си ....толкова мизерни-нямам думи!Само с мечтите ще си останете ей!

  До истината се достига с познание!
 83. 83 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 2253 Неутрално

  Откакто БСП си откриха телевизията, само говорят , че в България нямало свобода на словото...
  Странна работа

 84. 84 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4668 Неутрално

  До коментар [#23] от "Обществен деятел":

  Не видях поста ти. Написал съм нещо подобно, но явно нещата са очеизвадни.

  Gunter glieben glauchen globen
 85. 85 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Колкото и да се натяга г-н президентът звучи на кухо.

 86. 86 Профил на Тихомир Тодоров
  Тихомир Тодоров
  Рейтинг: 244 Неутрално

  Вече ръкавицата е хвърлена от страна на решетников и сие....... има официална заявка за премахване на парламента и нова президентска република ....... само тоя дето не става за тая работа......
  "загубената" сделка за самолетите провокира играта всичко или нищо.......
  е това му се вика наглост от най-долна проба или може да се разгледа и като умишлено противоконституционно подстрекателство и подуда

 87. 87 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 12254 Весело

  Президентът или е пътник или са го впрегнали да търси коалиционен партньор за БСП и след като няма такъв трябва да създаде нов политически проект :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 88. 88 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2701 Весело

  Част от стратегията вече я видяхме- поп-контрабандист му тропа по масата, а вицето му коленичи пред същия поп в стойка, характерна за филми от определен жанр, които формално нямат нищо общо с вероизповеданието...

 89. 89 Профил на wak26352646
  wak26352646
  Рейтинг: 413 Неутрално

  Име за новата (п)резидентска партия:
  ДЕСИ - Движение на евразийските социалистически интИлИктуалци

 90. 90 Профил на Жълто паве
  Жълто паве
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  Моля ви да сложите плюс или минус на идеята Петър Стоянов да бъде издигнат за президент на следващите избори.Предварително благодаря на модераторите за толерантността.
  —цитат от коментар 79 на АзКлавдия


  Не става. И той се оказа сол-ташак на Цветан Василев.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 91. 91 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Чемодан ,вокзал ,Моска.

 92. 92 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3510 Неутрално

  До коментар [#90] от "Обществен деятел":

  Какво искаш да кажеш?
  Подкрепата за Бареков ли?

  Доброто е заразно
 93. 93 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2701 Весело

  До коментар [#63] от "Judjuk":

  "Действай, Генерале! С Вас съм г-н Президент! Надявам се и моите приятели от автентичното дясно да се представят с достйнство."

  Тоя утрепа "автентичните". Те, горките, и без това едва кретат...

  ПС Дори такива като джуджи(к) помнят, че именно "автентичните" докараха Радев в президентството, като елиминираха Плевнелиев чрез фалшива номинация за президент. А какво остава за нормалните хора?
  Всъщност, какво остава? Те помнят...и гласуват!

 94. 94 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  Имало е чукане на токове пред шефа-ти защо не направи всичко за Грипен-ами не можах.Тогава връщаш ония парички-неее сакън-ще измисля друга простотия-за генерална промена.

 95. 95 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4668 Неутрално

  До коментар [#92] от "АзКлавдия":

  И аз мисля, че П.Стоянов е изхабен. Сложих плюс по инерция, но като се замисля, не става.

  Gunter glieben glauchen globen
 96. 96 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 4288 Неутрално

  и някак тъжно е, че още поне три години вечно непредставена никъде извадка ще трябва да коментира с характерен изказ думите на Президента

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 97. 97 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3510 Весело

  До коментар [#77] от "Alarmstufe: Rot":

  Мале!
  Карбовски? Яне Янев? Константин Копейкин?

  Доброто е заразно
 98. 98 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  До коментар [#44] от "Fiji":
  Радев не слага срок, защото се надява, да ни оправи не за 800 дни а завинаги. Тоест да ни е..е мамата, така да се каже.:)

 99. 99 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4668 Неутрално

  На снимката - с тези джуджки като кокошо дупе и тези наставнически събрани пръстенца е точно копие на жестовете на Първанов. Според мен е репетирал пред огледалото, под зоркия поглед на Деса.

  Gunter glieben glauchen globen
 100. 100 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  "Историята е показала, че закърняването не демокрацията води до създаването на тесен елит, който трансформира властта в облаги и ги влага в още власт, като така бетонира властта си и порочният кръг се затваря", заяви държавният глава. Той допълни, че следствията са бедност, незадоволителен темп на развитие, чувство за безпътица, демографска катастрофа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK