След забавяне при БСП Рашидов искал "тихо" да изпълнят срока по Ларгото, за да не загубят европари

След забавяне при БСП Рашидов искал "тихо" да изпълнят срока по Ларгото, за да не загубят европари

© Юлия ЛазароваНова версия около забавянето на реставрацията на Ларгото в София даде днес бившият министър на културата Вежди Рашидов. В парламента той обяви, че след като по време на правителството на Пламен Орешарски, който управляваше страната от 29 май 2013 г. до 6 август 2014 г. с мандата на БСП, обектът е стоял покрит с найлони, имало забавяне, заради което имало риск да се загубят 3 млн. от европейското финансиране на проекта (бел.авт. - той не уточни дали става въпрос за евро или левове, но финансирането на този етап от проекта "Антична Сердика" е 12.3 млн. лв. по оперативна програма "Регионално развитие" по договор сключен между министерството и изпълнителя на 8 април 2015 г.). От думите му се разбра, че не е говорил за това досега, защото не искал да е в "шлаката".


"Една година забавяне се отрази на крайното завършване. 33 дена забавянето излезе по програмата, която сме...", каза Рашидов. И после разказа: "Имаше накрая едно-единствено притеснение. Даже в Германия бях. Просто ми се съобщи, че се забавя срокът, има опасност да загубим за последния етап към 3 млн. някъде близо помня - не го казвам точно - европейски пари. Вие давате ли си сметка, че това е да бръкна в касата на министерството от бюджета, и без туй малкия бюджет, и да търся 3 млн. да покрия загубата на европейски пари?".


Заради което по думите на Рашидов започнали да търсят "всички възможности". "Дори болен спрях лечението си, пристигнах в София. Първата ми работа беше от летището до това пусто Ларго - пусто казвам, защото и то ми помогна малко да се разболея. И когато видях, че се забавя, разговаряхме с хората дали можем тихо и спокойно да изпълним срока, за да не загубим пари", продължи бившият министър на културата. И направи заключение: "Целият проблем е в тези 30 дни, за които е виновно правителството на Орешарски. Една година в найлони седя обектът."
Вежди Рашидов не спомена кога се развиват описаните от него действия. Обектът бе открит официално от Бойко Борисов и повечето министри от втория му кабинет на 20 април 2016 г. Според субтитрите на БСП по изнесените от Елена Йончева записи месец по-рано - на 24 март 2016 г., като зам.-министър на културата Боил Банов дава указания как да се фалшифицират документи, за да излезе, че няма 33 дни забавяне на проекта. Така според социалистите Банов опрощава 700 хил. лева. неустойка на фирмата изпълнител ДЗЗД "Антична Сердика", с което ощетява държавата. От субтитрите се разбира, че Банов иска всичко да стане много бързо. Разговорите са три - със служители на министерството, със строителния надзор и с представител на фирмата изпълнител.


Според информация на сайта на Агенцията за обществени поръчки Министерството на културата е отчело обектът за приключен на 22 април 2016 г., като е посочило, че за изпълнението на договора не се дължат и не са платени неустойки.


И Вежди Рашидов, и Боил Банов обявиха вчера, че има съдебен иск към фирмата изпълнител за плащане на неустойки. Той е подаден на 17 януари 2017 г. От решението на Софийския градски съд по делото, което в момента се обжалва пред апелативния съд, се разбира, че министерството иска неустойка от 754 хил. лв. за забавяне на проекта в периода от 21 януари до 25 февруари 2016 г., т.е. с 36 дни. Според пуснатия от БСП запис, за който се твърди, че е от 24 март 2016 г., забавянето е с 33 дни. От БСП казват, че делото е по друг случай.


Решението на първа инстанция е, че Министерството на културата няма основания да иска неустойка. Съдът е установил, че строителните дейности са спирани 5 пъти за общо 59 дни от началото на изпълнението на проекта. Цитира се и документ на приемателната комисия, според който има забавяне на работата.


На въпрос на "Дневник" дали има два случая Вежди Рашидов отвърна с питане защо журналистите вярват на БСП. Попитан защо исковата молба в съда е подадена година след установяване на забавянето, той каза, че имало процедури. Според иска в съда неустойки от дружеството са поискани на 20 декември 2016 г. - осем месеца след приемане на обекта.


С обяснението, че Боил Банов е прекрасен и работлив човек, Рашидов каза още днес, че при решението за подаване на искова молба в съда Банов му каза: "Господин министър, това е най-правилно - ще го пуснем. Това е обществен обект." Бившият министър на културата отново подчерта, че Ларгото е минало няколко проверки, включително и на ОЛАФ. Пред "Дневник" той каза, че не се е съмнявал в Банов и екипа, който го е замествал, докато е бил на лечение.


Вежди Рашидов каза още, че не знаел, че служителят Ангел Ангелов, за който се предполага, че е правил записите, записва разговори. Освободил го от поста му в министерството заради сигнали по тръжните процедури по Норвежката програма, чиято стойност била 20 млн. евро.


Бившият министър обяви, че винаги застава зад закона. "Не искам да влизам в тоя тип правене на политика. Човек, който е изградил музеи, театри. Реформа в театрите. Пълни са ми театрите. Преди това имаше отлив на публика. Казвам го, не за да се хваля. Хора, не искам вече никой да ме хвали. Аз разбрах, че никога не е станал цар в собствената си държава", допълни настоящият депутат от ГЕРБ.

Ключови думи към статията:

Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1075 Любопитно

  Тихинко да заметем проблема с нсшата фирмичка.

 2. 2 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Много внимание му отделихте на този фейк. Глупостите на БСП трябва да се подминават с презрение.

 3. 3 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5858 Любопитно

  Да опростим 700К неустойка към държавата, за да не загубим 3М от Брюксел.
  Това ли накрая излезе, като аритметика, или нещо не вдявам?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 4. 4 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Беше въпрос на дни, гербаджиите да превключат на "Ама той, Орешарски ...".

 5. 5 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Това крадене и лъжене няма край ве. То България е обречена докато криминални герои се разхождат по етажите на власттра и граюбят и мамят по цял ден. Трябва Сталин да е връща и да вкара ред в стадото иначе Източна Европа отива завинаги в историята с корупционното блато в което се е превърнала.

 6. 6 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#2] от "Jumbo Jet":

  Ами да да се подминават за да можем да краднем както до сега.

 7. 7 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#3] от "Незнайко в Слънчевия град":

  излезе че си глупав. и за децата е ясно че единственото кеото ги интересува е крадене и пълненен на собствените офшорни сметки с каквото успеят да свият. Друго няма...

 8. 8 Профил на Yulian Evtimov
  Yulian Evtimov
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Ако сложите ченгелчета над някои от "и"-тата, цена няма да имате :-)

  The man on the Moon
 9. 9 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Много внимание му отделихте на този фейк. Глупостите на БСП трябва да се подминават с презрение.
  —цитат от коментар 2 на Jumbo Jet


  За корупция в България говорят и онези от ДБ –
  Хр. Иванов и Ат. Атанасов.

  До коментар [#2] от "Jumbo Jet":

 10. 10 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1799 Неутрално

  Герб търсят корупцията винаги при другите.
  А е логично тя да е при тях, при положение, че са управляващи...

 11. 11 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#4] от "Булаир":

  Аха...! Сега чупят пръсти и наместват версиите, какво било станало. Почнат ли да се плетат и всеки да смуче нещо от пръстите, работата май е ясна.
  По всичко личи, че случаят е за ОЛАФ. Всичко говори, че документацията не е наред и има документи с невярно съдържание, най-малко...! Един вид, Веждю сега обяснява, че малко послъгали, за да не изтърват парите. Което, пак си е престъпление...!

  Бивш tww09306483.
 12. 12 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#10] от "НеКой":

  Какво значи търсят след като на всички е ясно че са корумпирани до дупка. крадат, редят корупционни схеми и "усвояват" средства ежедневно. То при тях нянам нищо друго освен крадене и лъжене.

 13. 13 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  Европарите обичат тишината.

 14. 14 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#11] от "tww09306483":

  Бе ОЛАФ не е ли евроагенция? Ми то Еврочиновниците не се ли изредиха да викат конгратюлейшънс на корумпираните бг политкани докато крадат и пъхат откраднатото в офшорни сметки и западни банки? Факт.

 15. 15 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#13] от "442":

  Не европарите а крадците. обичат тишината.

 16. 16 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#9] от "vxx57592865":

  За корупция в България говорят от ЕК, ЕП, Съвета на ЕС, Амнести, Транпарънси, ООН и още 200 организации.

 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Какво тихо, то на пъпа ни излезе това ларго. Беше по телевизията сутрин, обед и вечер. Винаги нещо беше не така, а инак. Изобщо е учудващо как се завърши тоя проект.
  Ако изровите във фб фийдовете на групата експерти покрай Манол глишев, ще се проследи работата и нейното спиране почти до секунда.

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7993 Неутрално

  По-"културен" министър от Рашидов не сме имал Как пък все той е прав и никога не бърка.

 19. 19 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5858 Неутрално

  До коментар [#7] от "jobssboj":

  Не твърдя, че съм умен. Забележката е излишна.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 20. 20 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1013 Весело

  Аха, хем агнето цяло, и вълкЪ сит остана, както РашидЪ казва, за да не загуби България (7 мил. цЪрвулани) 3 мил. лева, трябваше изпълнителя на поръЧкаТъ да не загуби 700 хил. на неустойки !
  и така всеки Цървул "спеЧели" 2,5 Лева !
  Евала !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 21. 21 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  Това крадене и лъжене няма край ве. То България е обречена докато криминални герои се разхождат по етажите на власттра и граюбят и мамят по цял ден. Трябва Сталин да е връща и да вкара ред в стадото иначе Източна Европа отива завинаги в историята с корупционното блато в което се е превърнала.
  —цитат от коментар 5 на jobssboj  Изправяш мъртвия Сталин, срещу живия Путин .
  Това, което става в България, беше внос от Русия и се нарича мутроолигархия !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 22. 22 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Целия номер на Падналата от Станишевата моторетка е да разхлопа звънеца, че като излезат резултатите ще е една тишина...

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 23. 23 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 490 Весело

  Втори ден, а гербавата шайка от комунета и мултаци трета версия сменя. Да видим още колко глупости ще измислят.

 24. 24 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  Европарите обичат тишината.
  —цитат от коментар 13 на 442  ... както и усвояването им ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 25. 25 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#14] от "jobssboj":

  Естествено. ОЛАФ си е европейска агенция... Сега, дали ще си затворят очите или случката ще има продължение, не мога да знам.
  Колкото до поздравленията, работата е ясна. Стане ли въпрос за, Шенген и Евро-зоната, гласуването показва, накъде сме...!
  Абе, общо взето, пак опряхме до Орешарски и Костов...! :)

  Бивш tww09306483.
 26. 26 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#21] от "niksan1":

  Е конгратюлейшъна на Горбито не е ли същия като конгратюлейшъна на Елцин икли този на Боко Тиква? Значи Запада си е подкрепял коруционеерите както в СССР така и сега. Резултатът - тотално ограбване на тези страни и пъхането на милиарди откраданто в западни банки и техните офшорни зони. Сравнението между Путин и Сталин нелепо. Сталин е комунист, а Путин крадец - корупционер. по времето на Сталин такива като Путин или са ги разстрелвали или са отивали до живот в Сибир. както и такива като Боко тиква и останалите корупционери у нас.

 27. 27 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  По-"културен" министър от Рашидов не сме имал Как пък все той е прав и никога не бърка.
  —цитат от коментар 18 на Роси  Мулташки кадър ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 28. 28 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1525 Весело

  Ъхъм, пак Орешарски.. А защо да не е виновно и турското робство...или дори Аспарух дето направил държава на кръстопът...
  Марш в затвора зомбита!
  :)
  !

 29. 29 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 693 Неутрално

  гейове дали на Ленчето записа линк и снимки
  ного засмърдееее еййй
  а дневникарете рупат ли рупат
  https://pik.bg/скандално-разкритие-гей-двойка-зад-компромата-на-йончева---рекетирали-банов-и-директори-в--news816301.html

 30. 30 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#22] от "О, ко ма напрай!":

  Оф-ф-ф-ф... Те пък в ГЕРБ, големите победители...! Коалицията им смърди на руски партенки, та се не трае. Ние се правим, че не усещаме...!
  Живот и здраве, другата коалиция с ДПС-то...! :)

  Бивш tww09306483.
 31. 31 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 935 Неутрално

  тихо си построиха руини...

 32. 32 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Нова версия, нов късмет.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 33. 33 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Бях сигурен, че и този път някой друг им е оца импал гащите!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 34. 34 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#26] от "jobssboj":


  " Сталин е комунист, а Путин крадец-корупционер ... "


  Разликата е, че при Сталин, целият СССР Е БИЛ НЕГОВ, докато Путин днес е принуден да дели с другите разбрйници-олигарси от КГБ / ФСБ .
  Това е така, защото Путин е рожба на КГБ / ФСБ, а Сталин е бил рожба на Ленин .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 35. 35 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  Направило ми е впечатление, че отиде ли Тома Биков в телевизията, значи ГЕРБ нещо са засрали, а Борисов се е покрил.

 36. 36 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2657 Неутрално

  Държанието на БСП е все едно да бутнеш баба си по стълбите и да й се караш че е събрала чергата. Те са направили всичко възможно за да провалят проекта, а Боил и Веждито го завършват.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 37. 37 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5848 Неутрално

  ... в шлаката ... в тинята ...
  Все там някъде

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 38. 38 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Да опростим 700К неустойка към държавата, за да не загубим 3М от Брюксел.Това ли накрая излезе, като аритметика, или нещо не вдявам?
  —цитат от коментар 3 на Незнайко в Слънчевия град


  Не, те съвсем се оплетоха. Доколкото разбирам, всички плащания към изпълнителя е трябвало да бъдат извършени до края на 2015 г., за да бъдат възстановени от ЕС. Именно затова е сключен анекс към договора, според който финалното плащане в размер на 30% не се извършва след приключването на дейностите (за които е било ясно, че ще се забавят след края на 2015 г.), а след представяне на банкова гаранция от изпълнителя (т.е. преди за завърши проектът).

  А според клаузите на договора, неустойката е могла да бъде приспадната от плащанията към изпълнителя или да бъде усвоена от банковата гаранция за финалното плащане, т.е. дори след като всички плащания са направени. Ето това не се връзва - за какви съдебни процедури за неустойката говори Банов (ако наистина го е казал)???

  Вместо да говорят публично Рашидов и Банов, по-добре да се консултират с адвокати, които ще им препоръчат да не дават изявления, защото си вредят. Казвам това, без да твърдя, че записите са автентични.

 39. 39 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 766 Неутрално

  ТУКА ИДЕ РЕЧ ЗА НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА, ДРУГОТО Е СУТЛЯЖ ,

 40. 40 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Аз ако бях на мястото на Орешарски щях да направя следното изявление "Уважаеми дами и господа и за следващото осиране на герб съм виновен пак аз!"

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 41. 41 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#34] от "niksan1":

  Сталин не е ясно чия рожба е бил, но е бил комунист. А комунист ознчава че презираш парите. Затова Сталин няма нищо общо с Горбачов, Елцин или Путин , които може да дрънкат различни мелодии но си приличат в едно - корумпирани нешастници с офшорни сметки и изпълняващи каквото им кажат.

 42. 42 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Много внимание му отделихте на този фейк. Глупостите на БСП трябва да се подминават с презрение.
  —цитат от коментар 2 на Jumbo Jet


  Глупостите са на ГРОБарите - стига с тия гестаповски прийоми да не се обръща внимание на новината, а на глашатая! Кой трябва да ви изнесе данни, за да сте доволни???? Боце, Цецо, или някой друг гербав да излезе и да вади кирливите ризи на ГЕРБ? Ей, ама сте много остри там в малкото НДК, а ти пък точно си от най-заострените! Мишок!

 43. 43 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#41] от "jobssboj":


  Много е дълго за обяснение и по тази причина те съветвам, намери книгата на Едуард Редзински " Сталин " и ще коментираме след като я прочетеш .
  Редзински и днес е жив и е на всеобща почит в средите на руските интелектуални и възпитани хора .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 44. 44 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 658 Неутрално

  До коментар [#2] от "Jumbo Jet":

  Кражбите на ГЕРБ трябва да се замитат безследно!

  pastor
 45. 45 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 936 Неутрално

  До коментар [#36] от "korc":

  Да не идкаш да кажеш, че тези от БСП то не са си падали по далаверките! Няма строителство, няма плащания, няма отчисления. Нещо не ти вярвам.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 46. 46 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Понеже много добре ги знам, понеже и Рашид, и Банов са дълбоко компрометирани с купища свои безобразия, заради които не биха били търпяни и в африкански правителства, то нека да кажем, че двамата лъжат.
  И за да не тръгнат тук некои тролове да рънкат, да напомня, че Ива Петрони, сегашната изгора на Банов бе началник на политическия кабинет на Мултака, подарена му от пиарката на първото стартиране на агент Буда, лично спусната от Валентин Златев, син на правешкия кмет, само да вметна една публична тайна:

  Договор: BG 161 PO001/3л1-01/2008/0010006
  „Античен куултурно-комуникационен комплекс „Сердика”
  Бенефициент Министерство на културата
  Стойност на проекта 15 293 036,01 лв

  Начало на проекта - 20 .07 2011 г.
  Край на проекта . 31.12. 2015 г.

  В крайна сметка обектът бе "оскъпен" на 18 000 000 лв, горе долу стойността на истинска китайска стена с бетон от Ларгото до Обеля 2, ако турим бетон по 150 кинта кубика. Обаче в Ларгото всичко е АБСОЛЮТЕН ФАЛШИФИКАТ. РАШИД ЛЪЖЕ ЗА НАЙЛОНИТЕ ( те наистина стояха при недоразумението Стоянович), но всички останки от турски сгради от 16 и 17 в. към имота на Джамията ( има ги отлично показани в графиката на Й. Питър) бяха изринати до нула, откъм Ларгото бе бетонирана огромна плоча и туй то. Нататък фалшивите "старини" бяха изработени с речни камъни и китайски тухли, дори и шеметни арки бяха измислени за оскъпяване, па ги махнаха. Рашид тури и "жълти плочки".

  Нищо "сердикийско" няма в измисления "комплекс" със зидчета, изпълнен с речни камъни от некадърни зидари ( рушат се) и с най-евтините материали в Азия, Африка и Хасково:
  CE “GRANITARA” LTD RS-STONE JX GREEN
  60X60X4 CM POLISHED TILES
  Destination Port burgas
  MADE IN CHINA
  Това са материалите, драги зрители, не очаквайте някога да бъде разкрита далаверата около грабежа на века, наречен "Ларгото".
  Дори и Йончева си няма хал хабер представа за размаха - 18 000 000 лв пито-платено

  Дедо Крум
 47. 47 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Рашидов посочи, че не иска да напада никого. „Лично уважавам като журналист Елена. Ние сме били добри приятели, стари“, каза още Рашидов. „Аз съм държал да има хигиена във всички европейски средства. Затова днес имаме 10 театъра, ремонтирани, училища по изкуствата, 6 нови музея“, допълни Рашидов. На въпрос дали него някой го е изнудвал със записи, депутатът обясни, че записите ги е видял от медиите.

  Попитан дали Боил Банов е казвал, че е бил рекетиран, Рашидов заяви: „Боил Банов не е споменал, защото е горд човек. Защо трябва като ученичка всичко да ми докладва. Боил Банов е работлив човек, работил съм прекрасно с него. Не мога да кажа нищо лошо. Не говоря, че заставам зад някого. Заставам винаги зад закона. Това ме кара днес да бъда спокоен“, допълни Рашидов.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 48. 48 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Обаче ето какво излиза: Да си представим Борисов като един паун, разперил опашка, всяко перо от опашката му е един осрал се министър и партньор - с Валерката ли да почнем, с Каракачанката, със Сидеров ли, с Московски ли, с министрите на регионалното развитие, с МВР министъра, с Антон Тодоров, С Добрев, с Главчев, със суджуци и строители на бетон върху дюни, с Рашид, с Банов, то са грозни скандали, скандали, скандали, скандали, не остана неопетнено място. И ходи сега като паун Борисов и мълчи като паун.

  Дедо Крум
 49. 49 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Държанието на БСП е все едно да бутнеш баба си по стълбите и да й се караш че е събрала чергата. Те са направили всичко възможно за да провалят проекта, а Боил и Веждито го завършват.
  —цитат от коментар 36 на korc


  Хахаха, малка поправка. Да бутнеш баба си по стълбите и да я питаш що тича.
  А иначе тази година ще се "насладим" на злобни, лъжливи и като цяло хейтърски "коментари" на нещатните служители на Позитано и СИЕ.
  Да правиш записи на който и да е от колегите си на работното му място е подсъдно деяние. Разпространението на подобни, също трябва да бъде инкриминирано. Защото единствено позволените от съответните органи си иостават т. нар. СРС, както е в случая с кметицата на Младост.
  Манипулирането, монтажа на подобни записи е почти детска работа за всеки специалист в сферата.
  Ще направя аналогия с прословутата запетайка, довела до разстрел.
  Да се помилва, не да се разстреля.
  Да се помилва не, да се разстреля.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 50. 50 Профил на ynx53574781
  ynx53574781
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Работата е там, че Веждито и заместникът му са се омазали в тоя случай и сега този изявен творец влиза в обяснения как едва ли не трябвало да заобиколят закона, за да не загуби държавата пари. Чак някакво фиктивно дело завели в последствие, с което искали да замажат положението и което разбира се държавата загубила в съда защото по документи всичко вече изглеждало точно. И накрая данъкоплатците плащат и за загубеното дело в съда. Да кажем, че в случая все пак няма престъпление - нормално ли е цялото гербаджийско племе да скача на Йончева, че показала някаква информация, която има? И за пореден път не гледат каква е информацията, а кой я показва. Нека първо да покажат документи, с които опровергават информацията.

 51. 51 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#49] от "Реми":

  Банов сам декларира, че "записът" е нагласен от изказванията му в "хилядите съвещания", сетне се оказа,че е движил нещата само два месеца, докато Рашид е отсъствал. От тези 60 дни 18 са почивни, остават 42 дни по 40 часа работа в МК, където никой не стъпва преди 9.30, Банов в понеделник не ходи, а в останалите дни идва към 11.30. Поне два часа на ден има "срещи", остават му по двайсет часа в седмицата. Дори през ден да е правил съвещание заради Ларгото, едва ли повече от 15 половинчасови съвещания да е провел по темата, щото днес отново декларира, че всичко е оставял на второстепенни бюджетни разпоредители. С една дума лъже за вероятността някой с ножичка да е лепил дума по дума в компроматните записи. СРС и ли не, записите са истински и не са доказателство, инак вече да е арестуван, обаче чорапчето ще се разплете, крайният срок е декември 2015 г. , много повече от 33 дни има пропуснати. Друг въпрос е, защо сумата набъбва до 15 293 036,01 лв, а сетне до 18 000 000 лв. Да не забравяме, че Банов награди с "едни пари", има няма, 50 000 кинта Рашид от бюджета на Министерството, да си прави частна изложбичка извън председателството. А сега Рашид няма как дакъса неблагодарно опашка, нали така.

  Дедо Крум
 52. 52 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Бедни са българите - нямат достатъчно, за да утолят глада на всички политически субекти и обръчите им от фирми.

 53. 53 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#9] от "vxx57592865":За корупция в България говорят от ЕК, ЕП, Съвета на ЕС, Амнести, Транпарънси, ООН и още 200 организации.
  —цитат от коментар 16 на Адекватно мислещ


  И всички по "данни" от един и същи център за фалшиви новини.

 54. 54 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 864 Весело

  Направило ми е впечатление, че отиде ли Тома Биков в телевизията, значи ГЕРБ нещо са засрали, а Борисов се е покрил.
  —цитат от коментар 35 на yavooor


  -Ха, на главнокомандващите не им е работа да засенчват с голи гърди амбразурите, затова има редници.

 55. 55 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 864 Весело

  -Строители на найонова България:

  Обаче ето какво излиза: Да си представим Борисов като един паун, разперил опашка, всяко перо от опашката му е един осрал се министър и партньор - с Валерката ли да почнем, с Каракачанката, със Сидеров ли, с Московски ли, с министрите на регионалното развитие, с МВР министъра, с Антон Тодоров, С Добрев, с Главчев, със суджуци и строители на бетон върху дюни, с Рашид, с Банов, то са грозни скандали, скандали, скандали, скандали, не остана неопетнено място. И ходи сега като паун Борисов и мълчи като паун.
  —цитат от коментар 48 на Дедо Крум


 56. 56 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Главният мултак на Републиката ако не замаже кражбите, КОЙ?

 57. 57 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#36] от "korc":

  завършват го, с 700 000 лева бакшиш...

 58. 58 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  тоест версията с "веднага го уволних", "веднага издадох заповед за неустойки" отпадна?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 59. 59 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 349 Неутрално

  До коментар [#49] от "Реми": Злобни може да са, но откъде знаеш, че са лъжливи? И откъде ти дойде в главичката, че са нещастни служителите на Позитано? Щастието не е еднократен акт, а равносметка. Запиши си го това в тефтерчето като спомен от мен. Сега го измислих. От една страна твърдиш, че да записваш колега е подсъдно, а разпространението на записа още не е. Ти чувала ли си за съществуването на Харта за правата на човека" Там пише следното: "Получаването и разпространението на информация е основно човешко право." Малко болшевик го даваш. Абе чудна работа, натоварваме комунистите с някакви грехове, критикуваме ги, отричаме ги и някои по пиперлии ги псуват, а мислим и действаме точно като тях. Нали демократи станахме бе Реми? Нещо спомена Иванчева. Досега не съм ни чул, ни видял доказателства от СРС - тата. Ако имаш нещо ново, сподели го. Манипулирането и монтажа е възможен, но има специализирани органи, които при добро желание, могат да установят кое е манипулирано и кое не. Не мога да разбера как е възможно при толкова информация, да има хора, които не могат да схванат разликата между субективна реалност, която има за основа емоции, чувства, въображение и нагласи със действителното състояние на нещата. Реалността е възможно да се измени, но да я игнорираш е основание за диагноза. 60. 60 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 349 Неутрално

  До коментар [#26] от "jobssboj":Кога ще ви светне, че и запада и изтока и севера и юга подкрепят всеки, който им играе по свирката. Сталин формално е комунист, но в същност е руски националист, въпреки че е грузинец по произход. Пиши на чичко гугъл, "Защо мразят Путин" и картинката, която са ти нарисували в съзнанието може пък и да се измени. Да ликвидираш убийците не значи, че си убиец и да отнемаш от крадците, не означава, че си крадец. Като всички хора и двамата си имат кусури, но грамадна държава не може и не трябва да се управлява от меки китки. Сталин направи от СССР атомна сила с желязната си и в много случай жестока ръка, Путин възстанови силата на рухналата империя и я върна на мястото, което заслужава по исторически и географски причини. Бойко никой няма да го разстреля, ако имаш предвид външния фактор. Бойко слуша. Виж, ако продължава да върви по акъла на Цв.Цв. и да си създава вътрешни врагове, рано или късно може да го последва съдбата на Луканов. Защото за политиката може да му простят, но за преследването и унижението на които са подлагани, никога. Справка - Стамболов, Луканов, още много знайни и незнайни и Народния съд!? 61. 61 Профил на psihodesen
  psihodesen
  Рейтинг: 249 Неутрално

  И след като сте искали "тихо" да завършите строежа в срок, защо сте водили предварително обречено дело, заради което всички ние сме платили 25 хил. лв. за съдебните разноски, като загубила страна?

 62. 62 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7328 Неутрално

  На доносника-записал Банов това оказа се че му е хоби, и на новата си работа пак е правил записи. Пише се дявол, но е чист простак.

 63. 63 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7328 Неутрално

  На доносника-записал Банов това оказа се че му е хоби, и на новата си работа пак е правил записи. Пише се дявол, но е чист простак.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1351 Весело

  тъй, до тук гробарите стигнаха до извода че виновни за това че "... Един работи вътре в администрацията, други – отвън. И така печелят проекти"..."
  биле Орешарски и геевете хахах

  впрочем, за културата на кой министър говори Банов хахах според вас
  "Да посягаш на министъра на културата по този грозен начин, означава да посягаш на цялата култура”

 66. 66 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#26] от "jobssboj":

  кухо тролско дрънкало...

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 67. 67 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#9] от "vxx57592865":За корупция в България говорят от ЕК, ЕП, Съвета на ЕС, Амнести, Транпарънси, ООН и още 200 организации.
  —цитат от коментар 16 на Адекватно мислещ


  И всички по "данни" от един и същи център за фалшиви новини.
  —цитат от коментар 53 на cristo_n  Абсолютно са пионки и ни оплюват по заповед ...

 68. 68 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Абе, бай Вежди, как е новата къщурка в Изток. Главболгарстрой и те ли се помотват или всичко със сроковете е ок?

 69. 69 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 349 Неутрално

  До коментар [#62] от "Peni Nikol": Пениш се не пениш, ке те ям. На зомби ви направиха, объркаха ви душичките, но ние сме за това , да ви просветим и да нормализираме душевното ви състояние. Запомни! Думичката доносник е жаргон. Напълниха я със негативно съдържание за да ви накарат да намразите хора от които нищо не зависи. Тези хора имат гражданска съвест и са служили, и сега служат за запазване на държавността и законността. Научния термин е ИНФОРМАТОР. Имало ги е, има ги и ще ги има докато съществува човечеството и животинския свят. "Всичко започва от словото", а словото е информация. Докато има слово, ще има информатори. Без тях не може да съществуват нито държава, нито секретни служби, нито каквато и да е организация на обществото. Кой изпълнява ролята на простака оставям на теб да решиш.

 70. 70 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#53] от "cristo_n":

  Ахааххахаха. Кретен.

 71. 71 Профил на Адекватно мислещ
  Адекватно мислещ
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#67] от "ajsayder":

  Ето го и втория малоумник.

 72. 72 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  ТУКА ИДЕ РЕЧ ЗА НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА, ДРУГОТО Е СУТЛЯЖ ,
  —цитат от коментар 39 на reply


  До момента, няма никакво констатирано РЕАЛНО нарушение. А дали Банов наистина е казал тия неща - не е ясно. А и да ги е казал - какво от това? След като няма ФАКТИЧЕСКО нарушение и книгите са О.К., тогава какъв е проблемът?
  Предвкусвам как ще накиснат Йончева за РЕАЛНИ неща, но това шоу ще се пази за преди изборите за да срине рейтинга на Столетницата.

 73. 73 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  Уважаеми форумци - вгледайте се в коментарите, форумът се напълни с нови Позитански и ушанко-филски тролове, това е нов набор от доста хора, които са отскоро, но по едно и също време по тия форуми. Това е неистов опит на хибридната пропаганда да манипулира обществено мнение. БСП повече власт няма да види. А и хибридчиците ги гонят изцяло от Балканите.

 74. 74 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#72] от "transvaal":

  Яяяя, гледай ти , какво нещо: "А дали Банов наистина е казал тия неща - не е ясно. А и да ги е казал - какво от това? След като няма ФАКТИЧЕСКО нарушение и книгите са О.К., тогава какъв е проблемът?", бре, бре бре... Ами нали тъкмо затова "книгите са О.К." и фирмите не са изплатили едни 700 000 лв. "За БНТ Ангел Ангелов заяви, че до този момент, като държавен служител, никога не е уволняван и винаги е получавал най-високи оценки за качеството на работата си. Той каза, че няма отношение към записите, приема като клевета изказванията на Банов и Рашидов и ще заведе дела за набеждаване и клевета.  "Заявявам, че до този момент, като държавен служител никога не съм уволняван. Получавал съм най-високи оценки за качеството на моята работа, което е обективно проверимо във всяко министерство или агенция, в която съм бил служител. Нямам отношение към записи, и изказванията на г-н Банов и г-н Рашидов приемам като клевета, каквато са те явно, за което съм предприел мерки за завеждане на дела за набеждаване и клевета", заяви Ангелов."

  Дедо Крум
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK