Нинова се зарече да внесе искове срещу Борисов заради делата в Страсбург

Корнелия Нинова

© Анелия Николова

Корнелия НиноваПоемам ангажимент пред българите, че исковете за парите от Страсбург ще бъдат заведени независимо за кой период на управлението на България се отнасят. Това се зарече лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента при дебатите за доклада за изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека по дела срещу България.


Питам премиера кога ще заведе дело срещу Бойко Борисов за това, че заради него бяхме осъдени в Страсбург за 55 хил. евро, каза Нинова (по делото "Чората" - бел. авт.). Тя посочи три проблема в доклада и едно решение. Трите проблема според нея са, че "овластените от вас управляващи ви отнемат права", "вторият проблем - вие си плащате за това, защото, след като ви отнемат права, ни осъдят в Страсбург" и третият е, че "тези управляващи остават безнаказани". Според Нинова решението е разписано отдавна в български закон. "В този закон пише, че този, който е причинил вреда умишлено или груба небрежност на държавата и на гражданите чрез незаконосъобразни действия или бездействия при или по повод изпълнение на служебните му задължения, трябва да носи отговорност, като плати от джоба си", каза лидерът на БСП. Тя попита и кога Борисов ще изпълни закона и ще заведе дело срещу Цветан Цветанов за 6 дела, по които сме осъдени за 120 хил. евро.


Когато Корнелия Нинова осъди себе си за "Техноимпекс", тогава питайте Бойко Борисов кога ще съди себе си, отговори на Нинова председателят на правна комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ). Когато вие осъдите Румен Овчаров за "Белене" и процедурата, тогава питайте кога Борисов ще съди Цветанов, добави Кирилов.
След неговото изказване дебатът заби в стандартния сблъсък комунизъм - антикомунизъм. Бившият син кмет на Пловдив Спас Гърневски (ГЕРБ) и Александър Паунов от БСП започнаха да спорят дали комунистите са избили повече невинни или техните предшественици. Паунов припомни, че Гърневски е писал поезия за Альоша, след което е искал да бута паметника. Той отвърна със стих за 49-ия конгрес на БСП.


Идат европейски избори


Станах свидетел на един чисто политически разговор върху документ, който има юридически характер и точно определени рамки, коментира заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов. Той припомни, че на 21 ноември миналата година се е провело съвместно заседание на Комисията по правни въпроси и на Комисията по човешките права и вероизповеданията, в което представителите на опозицията са гласували "за". "Не ми е много ясно какво се е случило между 21 ноември 2018 г. и 6 февруари 2019 г. Докладът си е един и същ. В него няма нищо ново. Единственото, което се е променило, е, че ние с два месеца сме отишли по-напред във времето към поредните избори в страната", каза Проданов.


ГЕРБ не подкрепиха да се търсят обезщетения за вреди, причинени от съд и МВР


По-рано парламентът отхвърли предложенията на БСП за промени в Закона за отговорността на държавата и общините за вреди. В него се предлагаше да се разшири обхватът, като се допише, че държавата и общините носят отговорност и за вреди, причинени от действието на отменени или обявени за нищожни подзаконови нормативни актове. Предлагаха се и правни основания за търсене на обезщетения на вреди, причинени от държавата чрез нейните разследващи органи и органите на съдебната власт.


Докладът отчита успехи


В крайна сметка докладът на министъра на правосъдието за 2017 г. бе приет с 80 гласа "за", 40 "против" и 9 "въздържали се". В него се отчита, че в края на 2017 г. общият брой на висящите дела срещу страната ни възлиза на 59 250, или с 29% по-малко в сравнение с края на 2016 г. Към 31 декември 2017 г. по-голямата част от висящите дела на Европейския съд по правата на човека са срещу Румъния, Русия, Турция и Украйна. Следват Италия, Унгария, Азербайджан, Грузия, Армения и Полша. Останалите 37 държави формират 15,4% от висящите жалби, или 8650. През 2017 г. по този критерий Република България трайно се нарежда извън първата десетка – на 15-о място с 623 броя жалби. България е на 19-о място по брой жалби на глава на населението. В доклада се отчита като тревожно обстоятелство, че по брой прецеденти в засилена процедура България се намира все още на челните места в класацията, като заема пето място с 6,7% дял от всички решения – прецеденти в засилена процедура. Непосредствено след България се нареждат Италия, и Румъния. През 2016 г. България е заемала четвърто място в тази класация.

Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на borismt
  borismt
  Рейтинг: 269 Неутрално

  По добре Нинова да внесе иск срещу Салвини, затова, че обвини Мадуро и направи Нинова да изглежда глупаво..

 2. 2 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Любопитно

  Абе какво й става на тази жена напоследък?
  Имам чувството, че нещо дълбоко не е наред с нервите. От ден на ден все по-неадекватна. Че тя ще остави копейкиадата и барековиадата без избиратели - всички ще идат при БСП.

  Доброто е заразно
 3. 3 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Любопитно

  Абе какво й става на тази жена напоследък?
  Имам чувството, че нещо дълбоко не е наред с нервите. От ден на ден все по-неадекватна. Че тя ще остави копейкиадата и барековиадата без избиратели - всички ще идат при БСП.

  Доброто е заразно
 4. 4 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Политиците са политици за да носят политическа отговорност.

  На изборите избирателя ще реши. Нинова ако хване да се самозапали, обещавам, че ще отида да сложа цвете в знак на признателност.

 5. 5 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Бяхме осъдени за приказки на прокурори по медиите,а като знаем съдебната власт е независима или поне би следвало да е.

 6. 6 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1229 Неутрално

  "Поемам ангажимент пред българите"


  Няма нужда "лидера" на комунистите да поема каквито и да е ангажименти към българите, защото от това никога не е излизало нищо добро за последните.

 7. 7 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 4900 Весело

  Доста се изхвърля Нинова, но не забравям че сме в предизборна кампания

 8. 8 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Идват избори и всички политици са наскачали да търсят "спрадедливост" и да защитават правата на хората. Не че тези хора не се нуждаят от защита, но прекалената грижовност по изборно време предполага чисто материален интерес.

 9. 9 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 760 Весело

  Другарката има въпиюща нужда мъжко "внимание"!! Природата е несправедлива. На тези години жените все още искат, а мъжете вече немогат. За благото на каузата и за нейно удовлетворение ще трябва да се "жертва" някой от МБСП.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 10. 10 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Весело

  Абе какво й става на тази жена напоследък? Имам чувството, че нещо дълбоко не е наред с нервите. От ден на ден все по-неадекватна. Че тя ще остави копейкиадата и барековиадата без избиратели - всички ще идат при БСП.
  —цитат от коментар 2 на АзКлавдия  До коментар [#2] от "АзКлавдия":

  Да де, ама други от БСП напускат фракцията на Корни. Сигнал за това е примерно "Кастриране на мадуризма" - https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7282973
  :)

 11. 11 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Доста се изхвърля Нинова, ...
  —цитат от коментар 7 на pet_fire


  По всяка вероятност Нинова ще направи каквото е обещала.
  Ама онези страхливци от ДСБ и ДаБГ няма да заведат искове за парите от Страсбург, защото на тях смелостта им стига само да пишат във форума под чуждо име.

  До коментар [#7] от "pet_fire":

 12. 12 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Нормално е ГЕРБ да плати за щетите от пиарските акции на Цветанов.

 13. 13 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Обикновено когато някой във форума започне да пише глупости получава препоръка да си пие хапчетата. Та в тая връзка Нинова май забравя да ги пие или пък прекалява.
  Наистина залогът за лидерството И май е твърде висок и явно нервите нещо не издържат. А и кой е поискал от нея да поема тези ангажименти?

 14. 14 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Бяхме осъдени за приказки на прокурори по медиите,а като знаем съдебната власт е независима или поне би следвало да е.
  —цитат от коментар 5 на slonsco


  Значи случая с Чората, той си е бил удушен.. да не говорим за Тодор Тодоров-Чакъра който пък беше екзекутиран с право мерене с гранатомет! Абе има признаци ,че Бат Бойко упражнява доста насилие, което не е в хармония с европейските ценности и демокрацията, за много такива действия България е осъдена и сметката се плаща от данъкоплатците!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 15. 15 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#1] от "borismt":

  Тя и без това си изглежда по този начин ! Според мен ако е само това - с мед да я намажем ! Гадното е , че от нея извират негативни послания и чувства , касаещи РОДИНАТА ни , а не Борисов персонално , защото съм сигурен ,че на него не му пука "!Просто е срамно , меко казано , за една "българка " и то "социалистка " , за които уж ОТЕЧЕСТВОТО било на първо място ! Това , което правят / и Еленка и другите също /са ГАДНИ ПОСЛАНИЯ от ОЗЛОБЕНИ ХОРА ! Надявам се , че тук ,в поста ми няма неистини на веска , сексуална и всякаква друга основа ! Просто - ИСТИНА !

 16. 16 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2663 Неутрално

  Кой не иска СПРАВЕДЛИВОСТ се вижда. Защо държавата , съд ,община и определени персони да не носят ОТГОВОРНОСТ за действията си ??

 17. 17 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Абе има признаци ,че Бат Бойко упражнява доста насилие,
  —цитат от коментар 14 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  Да, бе.
  Спря държавната субсидия за „демократите“ от ДСБ и СДС
  и ги изгони от държавните имоти на Раковски 134.

  До коментар [#14] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  То има много кандидати за искове, включително и от нейната партия. Така че, да кара наред.

 19. 19 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1882 Неутрално

  До коментар [#14] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Това същия Чакъра ли беше, дето стреля 2 дена по полицията от втория етаж на къщата си ?. И след двудневна обсада се наложи да го стрелят с РПГ ?. Ама забележете, майка му на долния етаж си е жива и здрава. Ако беше в щатите, щяха да гръмнат цялата сграда още на втория час, само в България е позволено да стрелят по полицията и после да ги съдиш що ти били отвърнали.

 20. 20 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1882 Неутрално

  До коментар [#12] от "НеКой":

  А за далверите на Костов кой е нормално да плати ?. А за заменките на Станишев ?.

 21. 21 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Когато и БСП да изчезне безследно, все ще е късно. Това е партията, убивала стотици хиляди интелигентни хора в България.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 22. 22 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  Данаил Кирилов :

  " Когато вие осъдите Румен Овчаров за " Белене " и процедурата ... "


  Какво иска да каже с това консултантът на Жан Виденов ?
  Ако БСП не е осъдила Овчаров, ГЕРБ КАКВО ЧАКАТ, че не го дават на прокуратурата с ЖЕЛЕЗНИ аргументи и доказателства ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 23. 23 Профил на Сенчеста фигура
  Сенчеста фигура
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Бясно куче, сиганин и комунист нямат спирачки, те нападат и унищожават докато са живи.

  В Дневник.бг има точно 1 русофил, но с над 300 профила. Щраквайте му редовно ! и да пътува. „Дойче Веле" е педерастка необективна медия, а Дневник.бг вече цензурира без аргументи. Това е обидно и е противоположното на свобода на словото.
 24. 24 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Бойко Борисов не трябва да се страхува от съдиите в България,
  защото те са от десебари. А до сега двете правителства на Б.Б. са избрани с гласовете на такива „демократи“.

 25. 25 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Наглост. А ако всички жертви на комунизма заведем дела срещу БКП и живите им наследници? Не че Борисов е цвете за мирисане

 26. 26 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  Политиците са политици за да носят политическа отговорност.На изборите избирателя ще реши. Нинова ако хване да се самозапали, обещавам, че ще отида да сложа цвете в знак на признателност.
  —цитат от коментар 4 на niakoi_si  В едно Нинова е права - парите присъдени от Страсбург, да се плащат от този, по чиято вина е осъдена България . Не може някой да си прави политически PR и да ни ПРИНУЖДАВА да плащаме ние, българите .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 27. 27 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#6] от "popovski31":
  Нинова може да поема ангажименти само пред государя из Москвы.

 28. 28 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#2] от "АзКлавдия":
  Тази жена от самото начало се вживя в ролята на ремсистка то съпротивата и така си я кара - по партизански: саботажи, провокации, революционни протести и т.н.

 29. 29 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1579 Любопитно

  Как ли я понасят на Позитано? Там няма само идиоти.

 30. 30 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 631 Весело

  Абе какво й става на тази жена напоследък? Имам чувството, че нещо дълбоко не е наред с нервите. От ден на ден все по-неадекватна. Че тя ще остави копейкиадата и барековиадата без избиратели - всички ще идат при БСП.
  —цитат от коментар 2 на АзКлавдия


  Климактериум, госпожо.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 31. 31 Профил на vxx57592865
  vxx57592865
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Наглост. А ако всички жертви на комунизма заведем дела срещу БКП и живите им наследници? Не че Борисов е цвете за мирисане
  —цитат от коментар 25 на arcanum


  Щом не сте завели дела, значи не сте жертви или по някакъв начин сте се облагодетелствали от комунистите.

  До коментар [#25] от "arcanum":

 32. 32 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Г-жа Лъжа пак се вихри.

 33. 33 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Само че по закона за отговорността на държавата за щети, причинени от граждани, отговорността наистина се носи от държавата, а не от лицата, поради чиито действия или бездействия са причинили щети на граждани. Другото би довело до отказ на институциите да си вършат работата, поради страха на длъжностните лица, че лично ще носят отговорност. За фрапиращи и явни нарушения на закона виновните длъжностни лица обаче би следвало да носят наказателна отговорност,

 34. 34 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Наплашени от синята лампа,гербавите надничари се мятат като риби на сухо.Техноимпекс,комунисти,Овчаров и бля-бля. Има два възможни отговора:Да,некадърникът на държавна служба и партийна хранилка трябва да носи отговорност или не,не трябва.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 35. 35 Профил на hpc11598060
  hpc11598060
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Делят парите. Гуцанов даде на Бойко

 36. 36 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1808 Неутрално

  Колко еФтина и елементарна женица, почти колкото Ленчето.

 37. 37 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Тази пък и тя, няма такава досада.
  Поемала „ангажимент пред българите“ - кой я е упълномощил? Ще поема ангажименти, когато спечели избори!

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 38. 38 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Как ли я понасят на Позитано? Там няма само идиоти.
  —цитат от коментар 29 на stedim


  Мислиш ли?!
  Като гледам най-близкото и обкръжение, воглаве с младите надежди Зарков и Симов, не ми се чини да си прав. :)

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 39. 39 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1229 Весело

  До коментар [#6] от "popovski31":Нинова може да поема ангажименти само пред государя из Москвы.
  —цитат от коментар 27 на авторът  Ня там е и поела :)

 40. 40 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#2] от "АзКлавдия":

  "".. Поемам ангажимент пред българите, че исковете за парите от Страсбург ще бъдат заведени независимо за кой период на управлението на България се отнасят. ...""""
  - = - = - = -

  Извинявай, но да попитам :
  За тази цел не е ли нужно да съм я упълномощил за моя дял ?
  На какво основание ще говори и действа от мое име ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 41. 41 Профил на наблюдаващотдалеч
  наблюдаващотдалеч
  Рейтинг: 8 Гневно

  "Когато Корнелия Нинова осъди себе си за "Техноимпекс", тогава питайте Бойко Борисов кога ще съди себе си, отговори на Нинова председателят на правна комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ). Когато вие осъдите Румен Овчаров за "Белене" и процедурата, тогава питайте кога Борисов ще съди Цветанов, добави Кирилов."

  Това е отговора на Барни Ръбъл.Няма ли кой да обясни на тоя зъл клоун, че неговата работа е да направи така, че да бъдат съдени и двамата! И всички други, преди и след тях, които смятът държавата за бащиния.

 42. 42 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5417 Неутрално

  Корнелини предизборни лакардии, смята, че така ще събере повече дебили тоест, гласоподаватели.

 43. 43 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5417 Неутрално

  Корнелини предизборни лакардии, смята, че така ще събере повече дебили тоест, гласоподаватели.

 44. 44 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Докато народът спи политиците ще продължават да издевателстват над хората,те ще си плащат за това издевателство. Плащаме за Алексей Петров,за Цонев Сантиров и Попов. Ще плащаме и за подигравката с Иванчева и както вървят нещата ще плащаме и за вбъдеще,щом политиците не искат да им бръкнем в джоба и произвола им ще продължи безнаказано.

 45. 45 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2626 Неутрално


  Да, бе.
  Спря държавната субсидия за „демократите“ от ДСБ и СДС
  и ги изгони от държавните имоти на Раковски 134.
  ______________
  [quote#17:"vxx57592865"][/quote]
  Ето нещата от какъвто и ъгъл да ги гледаме ГЕРБ и Нинова си сътрудничат , да не говорим ,че Нинова като креатура на Костов много добре знае от Техноимпекс България какви дългове за милиарди има да събира от страни като Сирия,Нигерия,Ирак и т.н. нищо не попита Борисов какво е опростено или защо изчезват ахриви...ама тя си врека само за за 55 хил. евро от Страсбург.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 46. 46 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Техният "двубой" няма начало и не се вижда края.

 47. 47 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  До коментар [#17] от "vxx57592865":
  Много гербаджийски тролове, много нещо...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK