Каракачанов иска трудова повинност и спиране на помощи в концепция за интеграция

Красимир Каракачанов

© Георги Кожухаров

Красимир КаракачановOбщественополезен труд, контрол над социалните помощи, спиране на детската раждаемост. Това са част от идеите в "Концепция за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и мерките за реализацията им" на вицепремира Красимир Каракачанов. Във фейсбук профила си той е написал, че "за справяне с всички тези проблеми ще привлечем онази част от циганите, които са се реализирали пълноценно в обществото и представляват авторитети в своите области".


Основната идея в предложенията му предвижда спиране на помощите при: отказ за започване на работа; спиране на децата от училище; демонстриране на скъп начин на живот, несъответстващ на статута "социално слаб". При злоупотреба с парите от "детски" да се въведе отпускането на надбавки в натура, предлага лидерът на ВМРО. Той предлага спиране на помощите и при отказ от образоване, придобиване на трудови навици и квалификация, както и при липсата на видим напредък по социализиране и интеграция.


За мен е важно, за да бъде премахната професията "социално слаб", да бъде сложен и таван на социалните плащания към един човек или домакинство на годишна база, написа Каракачанов.
Той смята, че посещението на детската градина за децата трябва да е задължително от 4-годишна възраст, а държавата трябва да задължи лицата, ненавършили 16 години, да се завърнат в училищата. Тези над 18, които нямат поне основно образование, да бъдат задължени да го завършат. При отказ за изпълнение на тези мерки отново да се предвиди спиране на социалните помощи и образователно-трудова повинност.


Без достъп до социалната система за деца, раждащи деца


"С оглед на безразборната раждаемост в гетата предлагаме приемането на пакет от строги мерки по отношение на децата, които раждат деца – родителите им, както и самите те, да нямат достъп до социалната система на страната и да бъдат прилагани ефективно санкциите на действащото законодателство", пише Каракачанов.


Документът е качен на партийният сайт на ВМРО, можете да се запознаете с него и от прикачения файл към статията.Според него "при циганките с над две деца да се премахне статутът "самотна майка". При жени, които са оставили за отглеждане в дом повече от 2 деца, да се предложат безплатни мерки, които да ограничат възможността за последващи нежелани бременности. Това трябва да се предложи като възможност и за жените от цигански произход с над определен брой деца (3 и повече)".


Каракачанов иска да бъдат направени задължителни ваксинации при децата и при възрастните, а при при отказ - без изненада - предлага да важат правилата за отнемане на помощите.


Използването на спешната медицинска помощ от здравно неосигурените трябва да се заплаща, когато сигналите за повикване не отговарят на критерия "спешност".


"Циганите без адресна регистрация" - без право на обитаване


По отношение на гетата трябва да се прилага буквата на закона, пише Каракачанов. "По места трябва общините да направят спешни проверки и описи и незаконните постройки трябва да бъдат съборени. Циганите без адресна регистрация да нямат право да обитават територията на съответното населено място", са друга част от предложенията му. За баланс той предлага "заселването на безимотните цигани с ангажимента да закупят предоставените им имоти и да обработват земята".


За намаляване на престъпността сред циганите основна стъпка на държавата трябвало да бъде разграждането на клановете и намаляване на влиянието на главатарите в гетата.


За осъществяване на тези мерки Каракачанов ще поиска промени в законите през депутатите на "Обединени патриоти" за въвеждане на административни наказания "безвъзмезден труд в полза на обществото" и "задържане под стража" в структурите на МВР за извършени административни нарушения; разширяване на обхвата на неизбежната отбрана; създаването на доброволни отряди по места и др.


Освен това Каракачанов иска задължението за неправителствените организации, работещи с роми, да декларират източниците си на финансиране и да дадат отчет за изразходваните пари по проекти за интеграция назад в годините. "Т. нар. интеграция на ромите глътна стотици милиони левове, а реално не се състоя. Точно обратното - голямата част от НПО-тата в страната задълбочиха проблема, като изградиха една общност от хора, на които внушиха, че имат само права без задължения и които не приемат законите на държавата като валидни за тях", мотивира се вицепремиерът.

Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Някои предложения стават, някои са доста крайни. Но все пак , трябва да се тръгне отнякъде.

 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Не вярвах, че по адрес на МВР О ще напиша нещо подобно , но без крайните предизборни заигравки принципно ПОДКРЕПЯМ!

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Madmax
  Madmax
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Много разумни предложения има.

 5. 5 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Според него "при циганките с над две деца да се премахне статутът "самотна майка". При жени, които са оставили за отглеждане в дом повече от 2 деца, да се предложат безплатни мерки, които да ограничат възможността за последващи нежелани бременности. Това трябва да се предложи като възможност и за жените от цигански произход с над определен брой деца (3 и повече)".

  Tука откровен расизъм и фашизъм.

  Повечето от мерките му са такива де. Нормално, те не са с цел да се подобри нещо, а кокошките да зацвилят от кеф.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 6. 6 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Може и да се случат нещата,
  Да не бъдат само пожелателни и предизборни.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 7. 7 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Точно обратното - голямата част от НПО-тата в страната задълбочиха проблема, като изградиха една общност от хора, на които внушиха, че имат само права без задължения и които не приемат законите на държавата като валидни за тях", мотивира се вицепремиерът."

  А тва е поредният мит за ганьовците.

  Че много, може би и повече от НПОта за циганско включване са търгаши и печалбари, несвършили нищо реално, е вярно.

  Но това не значи, че справедливите гласове против крещящата дискриминация трябва да се представят като нещо зловредно, което едва ли "разглезва" циганите. Това изпразнено от смисъл клише за "правата и задълженията" е всъщност поредният расистки мит, който обобщава всички цигани на едно.

  Ама колко ви се иска пак да ги пребивате по участъците и никой нищо да не казва, ах гиди болшевишки издънки, а?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 8. 8 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  Абе предизборно им идват добри идеи.
  А след изборите се оказва, че точно сега има редица по-важни въпроси за решаване.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Practic
  Practic
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Зарибяваща предизборна чалга и патреотична стръв, закачена на ръждясала кука... Грижливо приготвена за каскети и лумпени...

 11. 11 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Каракачанката съвсем е изперкал, да ге. Той има ли понятие от Конституция ? Това е втори министър в Кабинета на Борисов, който от днес плаче за затвора.

  Дедо Крум
 12. 12 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Проблемът с помощите на циганите е, че те от толкова дълго време бяха компенсирани с тях заради тоталната липса на перспектива в България за един циганин, че вече не се знае ако им се отнемат, дали нещата няма да добият катастрофален размер. Примерно, да почнат масово да ограбват хора по улиците, защото нямат никакви пари.

  Основната вина за така получилите се обстоятелства, разбира се, е предимно на българите и техните политици, които така и не разбраха, че подобни гета не са проблем само на циганите, а общ проблем.

  Самите цигани също имат вина, разбира се, но докато съществуват толкова явни и крещящи расизъм и дискриминация, те нямат какво много да направят. Уж по-висшето мнозинство трябваше да си заслужи претенцията да е такова, но истината е, че и то не е много по-напред от циганите.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 13. 13 Профил на 10 стинки
  10 стинки
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Циганите без адресна регистрация да нямат право да обитават територията на съответното населено място"

  Значи ще трябва смяна на личните документи за да се появи графа Циганин: да/не
  Ще трябва да се обособят резервати, щото обитаването е ще е забранено но няма как да забраним съществуването (их, значи!)
  Може да се направи компромис в закона, ако някой нециганин се съгласи да покровителства циганин, той да може да обитава град или село като се издаде специален докумет, например нотариален акт.
  А бе хората в Америка са го измислили преди 200 години, пък ни какви сме прости досега...

  Една шепа хора останахме, колкото средно китайско градче, а не можем да се справим на тая богата земя... Колко да сме смотани!
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1128 Весело

  Раждаемостта при циганите е 2.5 деца на семейство и спада от години
  —цитат от коментар 9 на gmranger


  Първото е дебеееела лъжа, второто е просто мечта :)

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 16. 16 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Добри са мерките! По метода на моркова и тоягата!

 17. 17 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  Самите цигани също имат вина, разбира се, но докато съществуват толкова явни и крещящи расизъм и дискриминация, те нямат какво много да направят...
  —цитат от коментар 12 на КретенКилър


  Не съм съгласен.
  Те са които трябва да променят манталитета си.
  Аз не приемам, да нося вина за това, че те паразитират върху гърба на обществото.
  Моята вина е дотолкова, доколкото съм се примирил с факта, че нямаме държавни институции, които да ги принудят да спазват законите.

 18. 18 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  С по 5 висящи присъди, но на свобода, защото са обгрижвани от циреи като бхк и подобни.
  —цитат от коментар 14 на dgd


  Искаш ли да хванем един бас, че няма да можеш да ми дадеш ни един конкретен случай за престъпник, който не е бил вкаран в затвора заради БХК.


  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 19. 19 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Одобрявам....пу не съм очкавал да кажа такова нещо

  и дано не е предизборен трик.

 20. 20 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#9] от "gmranger":

  Ти май във друга държава живееш! Да не говорим за пълните простотии, който пишеш, както например:
  1. На "мърлата", който е назначена фиктивно на работа, са платени реални осигуровки!
  2. Ако вземем помощите изплащани на цели села "извалидизирани" роми през годините сигурно ще се получат няколко КТБ-та!
  3. С нетърпение чакам момента, "когато и последният циганин е по-образован, богат и интегриран от "българите", че тогава те да ме издържат, а аз да имам само права, но не и задължения към обществото!

 21. 21 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1128 Любопитно

  Искаш ли да хванем един бас, че няма да можеш да ми дадеш ни един конкретен случай за престъпник, който не е бил вкаран в затвора заради БХК.
  —цитат от коментар 18 на КретенКилър


  Един от главните обвиняеми за атентата на летище Ататюрк(инвалида без ръка) преди време е бил пуснат от български затвор след натиск от страна на бхк - защото е бил инвалид, бежанец и се нарушавали основни негови права.

  Още?

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 22. 22 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не съм съгласен.
  Те са които трябва да променят манталитета си.
  —цитат от коментар 17 на atmanpg


  Ма разбира се, че не сте съгласен. То именно това е смисълът като кажем повсеместния и крещящ расизъм. Това, че си го обичате, че държите на него, не го прави по-оправдан.

  Това е и вечната позиция на българина: "те са такива, те трябва да се променят, аз нямам нищо общо с тая работа". Позиция, която, както виждаме, задълбочи проблемите. Просто защото няма как да има крещящ расизъм, толкова ежедневен и обичаен, че чак повечето българи са загубили способността да го идентифицират, и да има интеграция. Разбира се, не трябва да забравяме, че повечето българи всъщност не искат интеграция. Те биха предпочели депортация, ако им се удадеше възможност.

  Наясно съм, че расизмът няма да бъде изкоренен, но при нас е просто краен, разпространен, напълно безнаказан, ежедневен. Трябва да има поне малко прогрес в тая сфера. Трябва поне малко уважение да демонстрира бай Ганю към човешката личност, за да има шанс за помирение.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 23. 23 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Министърът на войната с циганите предизборно дали е замислил и трудови лагери?

 24. 24 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  [quote#22:"КретенКилър"][/quote]

  Глупи, ако един човек е гладен, иска да работи, да печели и да живее достойно, винаги може.
  Ако не да забогатее, то поне да храни децата си. Срамна работа няма. А има предостатъчно работа почти във всеки град - е, да не е престижна, но ако децата ми нямат хляб на масата, нищо друго няма да ме интересува.

  Всеки циганин (в интерес на истината и немалко българи) може да направи това.
  Стига с тези тъпотии как някой не можел. Това са левичарски глупости за да оправдаеш мързела и тоталната ти липса на желание за каквото и да е.
  Били мнооого свикнали циганите на помощи, а? Т.е. забравили са какво е работа ли?
  Защо аз трябва да храня някой пиян боклук с 10 деца, който се вълнува единствено как да се налочи вечерта?

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 25. 25 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Любопитно

  "Той предлага спиране на помощите и при отказ от образоване, придобиване на трудови навици и квалификация, както и при липсата на видим напредък по социализиране и интеграция."

  Как обективно ще се определи кой напредък е видим и кой не е?

 26. 26 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1128 Весело

  "Точно обратното - голямата част от НПО-тата в страната задълбочиха проблема, като изградиха една общност от хора, на които внушиха, че имат само права без задължения и които не приемат законите на държавата като валидни за тях", мотивира се вицепремиерът."А тва е поредният мит за ганьовците.Че много, може би и повече от НПОта за циганско включване са търгаши и печалбари, несвършили нищо реално, е вярно.Но това не значи, че справедливите гласове против крещящата дискриминация трябва да се представят като нещо зловредно, което едва ли "разглезва" циганите. Това изпразнено от смисъл клише за "правата и задълженията" е всъщност поредният расистки мит, който обобщава всички цигани на едно. Ама колко ви се иска пак да ги пребивате по участъците и никой нищо да не казва, ах гиди болшевишки издънки, а?
  —цитат от коментар 7 на КретенКилър


  Никой не бие сиганите по участъците, нито в автобусите, нито по улиците.
  Ако защо те осакатяват децата си умишлено - с цел просия или кражби - не е мой проблем, а родителствуване по цигански.
  По-скоро е вярно обратното - през ден има пребит/ограбен възрастен човек - от цигани. С по 5 висящи присъди, но на свобода, защото са обгрижвани от циреи като бхк и подобни.

  Циганите са най-ухажваната прослойка в България. Що пари се сипат там...
  Като клетите палестинци са :)

  Всъщност, все ми е тая какво мислиш ти - не си нито фактор, нито авторитет, нито умен :)

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 27. 27 Профил на иванчолаков
  иванчолаков
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Краси,Краси действай!Не само да гърмите в тавана!Хайде бе,само обещавате,а нищо не правите..

 28. 28 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Един от главните обвиняеми за атентата на летище Ататюрк(инвалида без ръка) преди време е бил пуснат от български затвор след натиск от страна на бхк - защото е бил инвалид, бежанец и се нарушавали основни негови права.
  —цитат от коментар 21 на dgd


  Това е лъжа, разбира се. Една опровергана ясно лъже. По тая логика можеш да набедиш всекиго за всичко. Можеш да набедиш БХК, че ядат деца. Що за гьобелсови последователи сте?

  Разбираш ли сега, нещастни човече, какъв ми е проблемът с вас. Че сте фашисти и т.н. е ясно, но най-големият ми проблем е, че сте лъжци, дезинформатори и клеветници. За да обслужите жалката си кауза пердута, сте готови да фабрикувате, да разпространявате, че и сигурно си вярвате даже. Ето това е проблемът: вие вече сте престанали да мислите, престанали сте да разлизавате лъжа от факт. Такива като вас могат да направят всичко: за вас реалността не е обективната.  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 29. 29 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Различни закони за гражданите според расов признак (или религиозен, или сексуален) е пълна тапанарщина.
  В Дания какво направиха с новия закон за имигрантите? Различни закони за според расата ти или религията ти? Не разбира се, те датчаните не са неграмотни капути.
  Просто казаха че властите вече имат право да определят кой градски район е "проблемен" и съответно всяко престъпление извършено от жител на този район получава двойно наказание спрямо предвиденото в закона, и строги глоби/затвор за всеки жител на проблемен район, който не праща децата си в детска градина или не се грижи добре за децата си.
  Също така, ако има повече от 40% население на проблемния район на държавни помощи--то този "излишък" се разселва от държавата из други райони на страната, за да няма струпване и гетоизация.
  Ето така се прави. Обявява се че има "проблемен район" и се прилагат пакет мерки за решаването на проблемите му, ако трябва и чрез разпръскване на населението зависещо от държавни помощи.
  А не деление по расов признак. Това е пълната плебейщина.

 30. 30 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  Първо защо трябва да има концепция за интеграция?

  И ако концепцията за интеграция не проработи ще има ли виновни и наказани политици?

  Или ще пишем и изпълняваме нова концепция? :)

 31. 31 Профил на Леля Гичка
  Леля Гичка
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Истина е, че един куп неправителствени организации паразитират на гърба на циганите, но приблизително толкова, ако не и в пъти повече паразитират на гърба на обществото ни като цяло за всякакви програми само на хартия. Не е луд, който яде баницата, а който му я дава. Проблемът е, че имаше свестни програми и инициативи, които обаче нямат шанс, защото са само малко парченце от пъзела. Например има образователни инициативи - излизат накрая едни циганета с прилична професионална подготовка (нещо постигнато с много зор и подкрепа), нахъсени да си намерят работа и да продължат напред и никой не ги наема, щото разбира се първо се наемат българите. Влизат в университет, учат, стараят се и професора ги къса щото е мръсен расист. Така, че в някаква степен сами сме си виновни.
  А от гетата пряк интерес имат политиците, защото точно с тарторите на гетото се сключват политическите сделки, плаща се на глава и се гласува. Та Каракачанов да не се прави на ощипана мома.

  Не е нужно да си луд, за да живееш тук, но помага.
 32. 32 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  Как обективно ще се определи кой напредък е видим и кой не е?
  —цитат от коментар 25 на vassilun


  Същата комисия дето определя колко процента си инвалид. :)

 33. 33 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Любопитно

  До коментар [#8] от "atmanpg":

  Абсолютно правилно наблюдение. И ще видим за пореден път, че тези предложения няма да бъдат приети от парламента въпреки, че партията на Каракачанката е в управлението на страната.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 34. 34 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4173 Любопитно

  До коментар [#27] от "иванчолаков":

  Ще стане като обещанието му за 300 лева минимална пенсия. Влезнаха в парламента и забравиха за това свое основно предизборно обещание. И сега този сценарии ще се повтори. Само гледай.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 35. 35 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Взимайте им децата! Раждането не може да е бизнес. НЕ МОЖЕ!

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 36. 36 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Зарибяваща предизборна чалга и патреотична стръв, закачена на ръждясала кука... Грижливо приготвена за каскети и лумпени...
  —цитат от коментар 10 на Practic


  Лошото е, че в нашето общество тези каскети и лумпени много често са хора с уважавани професии. Адвокати, доктори, учители. Това са хора с безкрайно назадничаво мислене, расисти, ксенофоби, сексисти, лоши хора, които обаче дават легитимност на най-долнопробната расистка пропаганда чрез социалния си и професионален статус.

  Просто в БГ е така - остатък от комунизма ни е и учените хора да са малко (и не само) прости.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 37. 37 Профил на Леля Гичка
  Леля Гичка
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#35] от "Tru Soulja":
  ... и като ги вземат какво точно да ги правят? Да ги набутат в дом, от който да излязат без образование и с изградени престъпни навици? Или направо да ги давим като улични кучета?...
  Сори, ама такива предложения просто не работят при неработеща социална система. Иначе на хартия може и да звучат добре, но осъществяването е равно или клони към нула

  Не е нужно да си луд, за да живееш тук, но помага.
 38. 38 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  Ма разбира се, че не сте съгласен. То именно това е смисълът като кажем повсеместния и крещящ расизъм. Това, че си го обичате, че държите на него, не го прави по-оправдан.

  Това е и вечната позиция на българина: "те са такива, те трябва да се променят, аз нямам нищо общо с тая работа". Позиция, която, както виждаме, задълбочи проблемите. Просто защото няма как да има крещящ расизъм, толкова ежедневен и обичаен, че чак повечето българи са загубили способността да го идентифицират, и да има интеграция...
  —цитат от коментар 22 на КретенКилър


  Чудесн емоционален изблик. Браво!
  Хайде сега да ми обясниш в какво конкретно се изразява расизмът.
  В това, че искам да спазват законите ли?
  Или?

 39. 39 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 699 Неутрално

  [quote#22:"КретенКилър"][/quote]

  Идея нямам каква е първопричината за такава отверженост, с която защитавате циганите, но ..,
  да наричате българите крещящи расисти е прекомерно.
  Моля дайте пример за крещяща дискриминация, на която са подложени циганите. Желателно е да не използвате клишета.
  Аз, като представител на малцинствен етнос в Р България, не съм се сблъсквал с дискриминация от страна на представител на български етнос, камо ли да съм потърпевш на крещяща дискриминация.
  Има конституция на Р България, която се отнася за всички граждани, обитаващи нейната територия, респективно закони, които следва да се спазват от всички членове на обществото.
  За протокола: не съм ГЕРБ, БСП, ВМРО или каквото се сетите от политическия спектър.

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 40. 40 Профил на boyanv
  boyanv
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Евроизбори 2019...След изборите няма да има нито дума за това, ако изберат някого от МВРО. Ако не изберат ще се вдига много шум....

  Μπόικο δεύτερη βουλγαρική δολοφόνος
 41. 41 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Онези управляващи, които решат циганския проблем, ще си осигурят несменяемост за десетилетия. Ето една подсказка - да се плати на кастовите им водачи (царе, барони, мешаретеа и пр.) да ги извеждат от България, без право на завръщане. Да получават сума на глава. Този метод може да ни освободи от паразите в рамките на 3-4 години. Ползите от това ще са неизмерими - бързо забогатявяне, намаляване на престъпността с 90% и спиране на разпространението на опасни болести.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 42. 42 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#28] от "КретенКилър":

  Чатаев, известен и като Едноръкия Ахмед, бил арестуван и в Украйна, но Европейският съд по правата на човека в Страсбург променил 39-ти регламент и не позволил на правителството да го екстрадира. Година по-късно Хасковският окръжен съд и впоследствие Апелативният съд в Пловдив постановиха, че чеченецът няма да бъде екстрадиран заради статута на бежанец, даден му от Австрия. Докато течаха делата съмишленици на Ахмед направиха митинг в негова защита във Виена. Отделно от австрийските власти изпратиха и 3 вербални ноти до външното ни министерство през юни 2011-а. Пред двете съдебни инстанции бяха представени писма от различни правозащитни организации, които от години следят съдбата на Чатаев, включително и от "Амнести интернешънъл". Още преди да приключи делото по екстрадирането тогава, Европейският съд по правата на човека изпрати писмо до нашата държава с искане материалите по процеса да бъдат изпратени веднага в Страсбург, за да се предотврати евентуалното ме предаване на руснаците, спомниха си днес юристи. Чатаев е инвалид 2-ра група. Според правозащитници той е лежал в руски концлагер, след като го ранили в битка в Чечня. Там му отрязали ръката и са го измъчвали с ток, горили са ръцете му с проводници.
  https://fakti.bg/krimi/192256-atentator-ot-ataturk-e-bil-arestuvan-v-balgaria-prez-2011-g

  Нещо да допълниш по въпроса?

 43. 43 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Различни закони за гражданите според расов признак (или религиозен, или сексуален) е пълна тапанарщина.В Дания какво направиха с новия закон за имигрантите? Различни закони за според расата ти или религията ти? Не разбира се, те датчаните не са неграмотни капути.Просто казаха че властите вече имат право да определят кой градски район е "проблемен" и съответно всяко престъпление извършено от жител на този район получава двойно наказание спрямо предвиденото в закона, и строги глоби/затвор за всеки жител на проблемен район, който не праща децата си в детска градина или не се грижи добре за децата си.Също така, ако има повече от 40% население на проблемния район на държавни помощи--то този "излишък" се разселва от държавата из други райони на страната, за да няма струпване и гетоизация.Ето така се прави. Обявява се че има "проблемен район" и се прилагат пакет мерки за решаването на проблемите му, ако трябва и чрез разпръскване на населението зависещо от държавни помощи.А не деление по расов признак. Това е пълната плебейщина.
  —цитат от коментар 29 на patilanskomeze


  Прекрасно предложение, само че не звучи толкова примамливо за масите, към които е отправено посланието на Каракачанов.

 44. 44 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Весело

  Е, това вече е расизъм!
  Къде спи БХК?
  Няма ли кой да защити беззащитните и онеправдани братя роми?

 45. 45 Профил на 10 стинки
  10 стинки
  Рейтинг: 488 Любопитно

  "Без достъп до социалната система за деца, раждащи деца"

  Това е много полезно. Ще станат калени хора.
  Но все пак да им се осигури достъп поне до моргата, за да не става мизерия по улиците

  Една шепа хора останахме, колкото средно китайско градче, а не можем да се справим на тая богата земя... Колко да сме смотани!
 46. 46 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#42] от "silverman":

  И БХК се споменава къде? А, да, никъде.

  Така или иначе, самият случай не е показателен за това, за което се говори в статията.

  Колегата ви ДГД в безсилието си да представи случай, който би се вместил в казаното от статията, а именно такъв, при който престъпник циганин отърва затвора заради БХК, извади от нафталина някаква партенка, която няма нищо общо с БХК, обаче.

  Но съм сигурен и нещо друго: нищо, от което току що казах, няма да премине през кората на главата ви като някакъв тип фактологическа информация. Вие просто нямате желание да осмислите фактите, нали?

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Любопитно

  Каракачанов да отговори на два въпроса:
  1. Тази трудова повинност ще се заплаща ли?
  2. А задължителна ли ще е тя?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Самите цигани също имат вина, разбира се, но докато съществуват толкова явни и крещящи расизъм и дискриминация, те нямат какво много да направят.
  —цитат от коментар 12 на КретенКилър

  До коментар [#12] от "КретенКилър":

  Българите и циганите са от бялата раса!
  Не може да има расизъм при отношения между две различни народности от една и съща раса!

 49. 49 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1282 Весело

  Ето един виц: Цигане питало баща си:
  - Тате, тате, какво е това - демокрация?
  - Това е когато българите работят, а ние циганите получаваме помощи и се ползваме от всички благини, без нищо да плащаме - отвърнал бащата.
  - Ами те не се ли сърдят българите? - попитало цигането.
  - А бе сърдят се, ама това вече е расизъм.
  А иначе по-сериозно: циганския въпрос се решава много лесно. Просто правителството нека се организира и да проведе анкети, като попита самите цигани как си представят своята интеграция, както и как биха постъпили, ако са мнозинство в една държава. Резултатите, сигурен съм в това още отсега, ще бъдат такива, че сами ще ни дадат отговора как точно да постъпим с тях. А самите цигани могат да отидат там, където не им викат така, а Zigeuner, Gitano или Gypsy!

 50. 50 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#46] от "КретенКилър":

  Добре, не е БХК, Амнести Интернешънъл" - все един дол дренки!

  А къде беше БХК, когато ром заплашваше, че ще пали къщи на българи?https://gospodari.com/ром-заплашва-открито-хората-от-войводиново- (видео)-video166170.html
  Ако това го беше казал българин, щяха въпроса и до ООН да го отнесат. Ето тази асиметрия в правата и позиции на "Правозащитни организии" дразни хората!

 51. 51 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  Не знам какво ще излезе от т.нар. концепция, но не виждам защо тя трябва да е насочена точно към циганите, а не към всички жители на страната, които се възползват от социалните системи.
  Тогава расистка ли ще бъде?
  пп. Впрочем, темата с циганите очевидно ще е важна на идващите избори, ако не на европейските, то частично на местните и най-вече на парламентарните. Да видим какво ще предложат другите партии, очевидно досегашните мерки не работят.

 52. 52 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  ... А иначе по-сериозно: циганския въпрос се решава много лесно. Просто правителството нека се организира и да проведе анкети, като попита самите цигани как си представят своята интеграция, както и как биха постъпили, ако са мнозинство в една държава. Резултатите, сигурен съм в това още отсега, ще бъдат такива, че сами ще ни дадат отговора как точно да постъпим с тях...
  —цитат от коментар 49 на Santos


  Веднага ще ти кажа какво ще се случи.
  Ще изредят един куп пожелания, как може да се интегрират, но когато въпросът опре до конкретни законови мерки, които трябва да се приемат - изведнъж ще решат, че интегрирането нарушава човешките им права.

 53. 53 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хайде сега да ми обясниш в какво конкретно се изразява расизмът.
  —цитат от коментар 38 на atmanpg

  Моля дайте пример за крещяща дискриминация, на която са подложени циганите.
  —цитат от коментар 39 на Минас Бахдасарян


  Расизмът е ежедневен и повесеместен, както казахме.

  Нека най-напред споменем постоянните обиди, вицове, категоризации, които са като добър ден за българина.

  "Лъжеш като циганин", "циганска работа" и т.н.
  Думичката "мангал", която се използва наляво и надясно, често и в лицата на самите цигани.
  Постоянните генерализации като ТЕ са такива. Те са мързеливи, те са крадливи и т.н.

  Примерно, тениски с надпис "не искам да живея в циганска държава" са напълно възможни на многолюден митинг.

  Дотук, предполагам, че примерите ми ще са именно в графата "толкова сраснал се с бита расизъм, че чак не се усеща".

  Да, обаче аз имах щастието да поживея малко извън БГто и вече такива, според вас, безобидни приказки, ми правят впечатление. По универсалните критерии за расизъм, това е расизъм.


  Продъжавам с по-конкретни примери:

  -- Ежедневно по телевизията хумористични предавания като "Господарите" осмиват циганите
  -- В много медии изрично се изтъква етносът на извършителя на някакво престъпление. Вече и по БНТ
  -- Циганите имат проблеми с достъп до обществени места, като например басейни - имаше няколко такива случая; или кафенета.
  -- Един от най-крещащите случаи: деца бяха отписани от даден клас от родителите си, защото там имало много ромски деца. Това е в Пазарджик
  -- В Благоевград, учителка изрично изтъкваше, че няма да приема деца от ромски произход
  -- Има много случаи на нападнати цигани по улиците и в градския транспорт, само и единствено заради етноса им

  Има много, много, ама наистина много случаи. А най-лошото е начинът, по който те биват възприети: с абсолютно безхаберие, което вече демонстрира повсеместността.  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 54. 54 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не може да има расизъм при отношения между две различни народности от една и съща раса!
  —цитат от коментар 48 на hue00596226


  Може, може. Просто защото расизъм вече отдавна надхвърля определението за четирите раси и обхваща просто и етнос.

  Ама много сте сладки, верно, с тия детски номера: демек, като премахнем термина, и като няма с какво да се назове расизма ви и ... вече сте невинни.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 55. 55 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  До коментар [#53] от "КретенКилър":

  И това отношение към тях е причина да не спазват законите?
  Нима?
  Вицове за арменци и евреи - колкото искаш. Да се оплаквали от разизъм?
  Да са го използвали като предтекст, за да крадат?
  Кажи ми конкретно, какво АЗ ЛИЧно трябва да направя, че да излязат обитателите на гетата от тях и да заживеят, като нормални хора.
  Да спрат да крадат, да ходят на работа и да си плащат данъците.

 56. 56 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#53] от "КретенКилър":

  Има нещо вярно в това - действително, "циганин" е обидна дума и опитите да се смени с "ром" не помагат много - по мои наблюдения, обидните думи в българския език станаха с една повече, не че и преди липсваха.
  Но някак са ми странни тези идеи морални проблеми да се конвертират незабавно в кеш. По вашата логика, щом не уважаваме достатъчно циганите - трябва да плащаме. С данъци, програми за интеграция, социални помощи вместо работа и пр. Че уважението не се постига с получаване на милостиня.
  Децата действително заслужават равен шанс, те не са виновни - затова съм с две ръце за образователните програми, но възрастни да чакат на готово... Това е и в тяхна вреда - стават зависими от полуграмотни посредници или от професионални ловци на грантове.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 57. 57 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1128 Весело

  [quote#28:"КретенКилър"][/quote]

  С радио и турболиберал не се спори.
  Всеки пламенен либерал с охота игнорира и отрича всеки факт, ако той пречи на прекрасната му теория.

  Глупи, изперкал си, преди ти се смеех, сега те съжалявам малко вече. Какво ли е да имаш такива демони в главата и толкова да отричаш, че слънцето изгрява от изток...

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 58. 58 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1128 Весело

  Кажи ми конкретно, какво АЗ ЛИЧно трябва да направя, че да излязат обитателите на гетата от тях и да заживеят, като нормални хора.Да спрат да крадат, да ходят на работа и да си плащат данъците.
  —цитат от коментар 55 на atmanpg


  Питаш грешния човек. Глупи не е по мисленето и предлагането, а по действието, фейка, лъжливата пропаганда и грубите обиди. На коя партийка симпатизираше?

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 59. 59 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  предизборни лалалала. ако искат нещо реално да се приеме не може да казват искаме еди какво си "за циганките". Просто трябва да има закони и да се спазват от всички. Не трябва да предлагат закони за "циганите", защото е ясно че няма да стане така, и само се търси врякане в медиите, за да привлекат някой маргинал

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 60. 60 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  [quote#22:"КретенКилър"]
  —цитат от коментар 24 на dgd
  Глупи, ако един човек е гладен, иска да работи, да печели и да живее достойно, винаги може. [/quote]

  Може , ама само при социализъм, държавни заводи и гарантирано работно място за всеки ... В система в която всеки марсолко може да те вземе на работа ако му е кеф и да те изпъди защото сънувал лош сън това е невярно твърдение и звучи като подигравка с изпадналите.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 61. 61 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 363 Неутрално

  До коментар [#59] от "Apollo Eight":

  Да се спре зплащането на детски на майки под 16г. възраст. Нека важи за всички, но кои най-много ще засегне? Статут "самотна майка" 2 пъти в живота, спиране на помощи на майки 2 и повече пъти оставили деца на държавата - кого ще засегне най-силно?

 62. 62 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#28:"КретенКилър"]
  —цитат от коментар 57 на dgd
  С радио и турболиберал не се спори.Всеки пламенен либерал с охота игнорира и отрича всеки факт, ако той пречи на прекрасната му теория.[/quote]

  Това, което постна за БХК и Ахмед Чатаев, не е факт, а поредната лъжа. Никога БХК не са защитавали този човек.

  Именно затова казвам, че вие сте опасни. Човек, който не може да разлики истина от лъжа, не може да различи добро от зло, разбира се.

  Вие клеветите и лъжете, но понеже сте си иззели правото да говорите от името на "народа" и тем подобни конструкти, си милсите, че лъжите ви са безобидни, щом голямата картинка ви е уж ясна. Всъщност, целият ви свят, всичко, в което вярвате, е една голяма лъжа, изтъкана от предразсъдъци и стереотипи.

  Затуй, когато се наложи да дадете един поне конкретен факт, се случва именно това, което на теб ти се случи: почваш смело с лъжа, след това . .. хлъц, тръц и пръц.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 63. 63 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1282 Весело

  До коментар [#52] от "atmanpg":

  Виж, приятелю, няма как да викат и да „решат, че интегрирането нарушава човешките им права“, защото те самите са участници в анкетата, сами са поискали тези мерки и сами са решили, че така ще им бъде най-добре. Това първо и второ, ще се постави и условието Sine qua non, че тези мерки ще важат и за всички останали, а не само за тях, защото в противен случай те ще бъдат недопустимо привилегировани! Не знам дали помниш къщите, които им построиха – БЕЗПЛАТНО - в Пловдивско или прочутия блок в Ямбол, но на втората година в тях живееха и коне! Така че каквото за тях, такова и за другите, пък ще ги питам тогава!

 64. 64 Профил на mitkoik
  mitkoik
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Вече 2 години управлявате и се сетихте съвсем случайно за тази идея преди изборите? И след тях елегантно ще я забравите

 65. 65 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Преди 15-16 години по проект на "Красива България" ми бяха връчили 34 циганина.
  Социална програма и не мога да ги изгоня.
  А болшинството от тях нямаха никакви трудови навици и повече от час на едно място не можеха да стоят.
  Беше някакъв ужас.

 66. 66 Профил на latinicabekreten
  latinicabekreten
  Рейтинг: 236 Весело

  Циганин не е обидно, както не е обидно да се казваш Илия, Георги ...... Пешо, Стоян. Не името и не етноса прави човека. Роден съм и живея в голям град и приличен квартал, вече на 58 години. В училище ни пишеха ( не само на мен) слаби оценки, ние сме щели да се оправим, имали сме шанс. Добрите оценки бяха за .... етноса и децата от селата, те нямали нашия шанс. Аз работя, етноса получава помощи а селянчетата управляват!!!!
  Да живее България!!!!!

 67. 67 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#53] от "КретенКилър":И това отношение към тях е причина да не спазват законите?Нима?Вицове за арменци и евреи - колкото искаш. Да се оплаквали от разизъм?Да са го използвали като предтекст, за да крадат?Кажи ми конкретно, какво АЗ ЛИЧно трябва да направя, че да излязат обитателите на гетата от тях и да заживеят, като нормални хора.Да спрат да крадат, да ходят на работа и да си плащат данъците.
  —цитат от коментар 55 на atmanpg


  Нищо повече, от това да не проявяваш расизъм. Какъвто, например, струи за пореден път от поста ти, в който пак ТЕ не спазват законите, ТЕ крадат и т.н. Просто мисли за човека като субект, индивид, чиито качества не са обособени от неговия етнос и ген.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 68. 68 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 377 Неутрално

  До коментар [#12] от "КретенКилър":

  Че си българомразец е ясно за всички, които са те чели в този форум, но едно не разбирам - как е възможно да слагаш всички българи под общ знаменател, а в същото време да се гневиш на факта, че подобно отношение спохожда циганите.
  И престани да развяваш фалшиви плакарди за дискриминация и расизъм. Циганите и българите излязоха еднакво бедни от комунизма, само това ще ти кажа като факт, който си струва да се обмисли.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 69. 69 Профил на стефан иванов
  стефан иванов
  Рейтинг: 15 Неутрално  До коментар [#60] от "dark'star":

  Ами ,не си съвсем прав.Като работодател няколко пъти съм гласувал доверие на цигани и всичките пъти ме прецакаха. Веднъж наех бригада даже с фирма да изчистят едно мазе.
  На втория ден поискаха аванс -дадох е повече не ги видях.Подобен случей ще ремонтират покрив и да извозят боклуците от стария-е покрива криво ляво с няколко забележки го направиха остана на другия ден да извозят отпадъците -платих им
  и после търсих други да извозват боклука.Трети случей наемам младо момиче циганка за продавачка /грамотна даже и средно имаше/през април юни ми заявява ,че ще ходела на море и напуска.Казвам и -мога да те пусна края на август ,тя не и си би камшика
  Като прееба отпуските на колежките си.
  Е колко пъти да настъпвам мотиката?

 70. 70 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 377 Неутрално

  До коментар [#29] от "patilanskomeze":

  С други думи казано - нямаш проблем с „разделението по расов признак“ - цитирам те, а проблемът е, че мерките не са замаскирани с някакви тъпотии, каквито цитираш?

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 71. 71 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  Кух популизъм. Единственото работещо решение е отмяна на детските помощи и заменянето им с намаляването на данъците на родителите.

 72. 72 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  Не е зле да се спомни съдбата на Стамболийски!

  Малинчо
 73. 73 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  [quote#60:"dark'star"][/quote]

  Нали го пробвахме социализъмът 45 години и той се сгромоляса с гръм и трясък. Хайде нещо ново предложи, пак ли старата манджа претопляме?

 74. 74 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  Нищо повече, от това да не проявяваш расизъм. Какъвто, например, струи за пореден път от поста ти, в който пак ТЕ не спазват законите, ТЕ крадат и т.н. Просто мисли за човека като субект, индивид, чиито качества не са обособени от неговия етнос и ген.
  —цитат от коментар 67 на КретенКилър


  Това, че съм казал, че живеещите в гетата не спазват законите, е причина те да не спазват законите? Наистина ли?
  Ами че аз искам точно това - законите да се спазват от всички, но неясно защо, това ме прави расист.
  Нямам абсолютно нищо против онези цигани, които сами си вадят хляба и се отнасям с леко уважение към тях.
  Леко уважение, породено от факта, че са имали волята да си променят манталитета.
  Какво не ти харесва в идеята, да се спират помощите за родители, чиито деца не ходят на училище?

 75. 75 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  До коментар [#68] от "frisky":

  Вярно е, така да се каже, в основната им маса. Но не са малко онези, които излязоха от кризата доста понатрупали в материални ценности, а циганските черибашии - и в “социален“ авторитет! Мнозина от тях днес избират... за когото им платят!

  Малинчо
 76. 76 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#54] от "КретенКилър":

  Определението за расизъм не е изчезнало и то се използва за отношения между раси.
  Ако на някакъв новоговор ,то има и друго значение само за теб, това е невалидно,когато използваме български език.
  Това в което обвиняваш другите ,че искали термина да изчезне го правиш всъщност ти като го променяш като значение.Един вид сам себе си опровергаваш и най-смешното е ,че не го разбираш.
  Но даже и да допуснем добавянето на ново допълнително значение на понятието това по никакъв начин не доказва,че това явление съществува.
  Остава само безпочвеното обвинение ,което хвърляш върху всички българи базирано на голата клевета и неподкрепено с нищо,което няма как да мине нито в съда,нито във форума.

 77. 77 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1501 Разстроено

  “Интеграция“ - от благовиден предлог за взаимодействие в социума се превърна най-напред в мръсноплатена дейност, а сетне и в понятие за нещо несъществуващо, но желано, доколкото носи облаги!

  Малинчо
 78. 78 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#12] от "КретенКилър":Че си българомразец е ясно за всички, които са те чели в този форум, но едно не разбирам - как е възможно да слагаш всички българи под общ знаменател,.
  —цитат от коментар 68 на frisky


  Ами мога, щото за сума ти години, проявите на расизъм, на които ставам свидетел, са ежедневни и възприемани нормално от българите.

  Нещо повече: забелязал съм, че Ганьо ако тръгнеш да спориш с него що е расист, се наостря и почва да те хейти. На малко неща много държи българинът, но едно от тях е задължително да мрази циганите и всеки, който се опита да му отнеме това, става враг, или поне подозрителен.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 79. 79 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#29] от "patilanskomeze":С други думи казано - нямаш проблем с „разделението по расов признак“ - цитирам те, а проблемът е, че мерките не са замаскирани с някакви тъпотии, каквито цитираш?
  —цитат от коментар 70 на frisky


  Всичко в цивилизованото общество се дължи на "замаскираност" ако щете и във възпитанието, "фалшиви" усмивки и т.н.
  А юридическото делене по расов (или класов) признак веднъж направи ли се, път назад няма. Връщаме се в "радостните" дни на трудови лагери и погроми.
  Всичко е по-добре от това в закона официално да пише такова нещо.
  То не че ЕС би го допуснало, но не може винаги да разчитаме на "чужди възрастни" да дойдат и да бият един зад врата на нашите хаймани, защото някой ден може да не дойдат защото са заети с по-голям проблем другаде.
  Ние сами трябва да сме възрастните.
  А това че да си възрастен включва определен "фалш"--ами да, така е. Алтернативата е напикал се пияндур който крещи на минувачите докато повръща "само аз съм истински, а вие всички се преструвате."
  Опази боже от такава "автентичност".

 80. 80 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално


  Това, че съм казал, че живеещите в гетата не спазват законите, е причина те да не спазват законите? Наистина ли?
  —цитат от коментар 74 на atmanpg


  Виж, няма нужда да се правиш на дръж ми шапката. Ама не говорил за "циганите", ми за "обитателите на гетата".

  Отделно, нямаш никаква идея колко от обитателите на гетата крадат и т.н.

  Това, че не си свикнал, че това е расизъм, не значи, че не е.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 81. 81 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Не разбирам смисъла от добавяне на прилагателното "цигански/ромски". Ако някой не си ваксинира детето, бил той циганин, българин или ескимос, санкциите трябва да са еднакви. Ако някой няма постоянен адрес, също. Уверен съм, че и в момента си има добри закони за всички тези ситуации, ама просто не се прилагат. Именно това е големият проблем на България.

  Относно паразитите: големите паразити са рекетьорите, банкерите с техните лихви и такси без ясно основание, всичките политици намесени в корупционни схеми... Ето тези ни пият кръвчицата и са кърлежи, които трябва да бъдат намазани със спирт и извадени.

 82. 82 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1862 Неутрално

  Само кретени могат да мислят,че имало расизъм спрямо циганите в България.Познавам поне 10 интегрирани циганина,които живеят сред българи и никой не им прави проблеми заради етноса.Напротив-хората се радват,че цигани се държат цивилизовано и ги насърчават.
  Естествено спрямо тези,които са неграмотни,не работят,вършат престъпления,вдигат силен шум,нямат хигиена ,е нормално да има негативно отношение.
  Никой не ги слага под общ знаменател.

 83. 83 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2215 Весело

  Не може да се въздейства върху раждаемостта, въз основа на етнически признаци!
  Не може да се въвежда трудова повинност за определени етноси!
  Не може през зимата да се бутат незаконни постройки на циганите, когато през ден вървят репортажи за безобразия и незаконните постройки на българите по черноморието... Не ръкопляскайте на каракачановите глупости!
  Правилата трябва да са едни и същи за всички етноси!
  Всеки който се опитва да въвежда специални правила по етнически признак, макар и да изглежда че печели битката, в крайна сметка губи войната!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 84. 84 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 377 Неутрално

  До коментар [#79] от "patilanskomeze":

  Съвършено съм убедена, че никой не планира подобно нещо да влезе в официален закон или наредба, ако изобщо се стигне до нещо такова.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 85. 85 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Само кретени могат да мислят,че имало расизъм спрямо циганите в България.Познавам поне 10 интегрирани циганина,които живеят сред българи и никой не им прави проблеми заради етноса..
  —цитат от коментар 82 на Мусаши


  И ти откъде знаеш, че никой не им прави проблем за етноса.

  Красивата ти лъжовна идилийка бива разрушена от конкретните примери за дискриминация и расизъм, обаче.

  Знам, че си единственият юрист на света, който няма да разбере какво значи това, но дано някои други го разберат.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 86. 86 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 796 Неутрално

  муахахахахахахахахахаха!
  каракачанката дори овчарка не е.
  ало, краваря, да ти кажем:
  един паразит, паяк-кръвопиец, нема кака да го плашиши със обучение за мухи и резане на паяжината.
  Стратегически те никога немза да пасват, за да могът да си крадът и да им се помага безвъзмездно. това не е случайно така. а нарочен план, действащ и силен.
  по-скоро каракачанката ше се удави, отколкото да се спре паяка да не пие кръв.

 87. 87 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 377 Неутрално

  Не ръкопляскайте на каракачановите глупости!Правилата трябва да са едни и същи за всички етноси! Всеки който се опитва да въвежда специални правила по етнически признак, макар и да изглежда че печели битката, в крайна сметка губи войната!
  —цитат от коментар 83 на Rim


  Нима сега правилата са еднакви за всички етноси?
  Българите са дискриминирани от страна на държавата, вижда се с просто око.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 88. 88 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 812 Неутрално


  ...Какво не ти харесва в идеята, да се спират помощите за родители, чиито деца не ходят на училище?...
  —цитат от коментар 74 на atmanpg


  И в момента има подобна разпоредба, но не се спазва. А кой е виновен че не се спазва ако не институциите? А вицепремиерът е част от тези институции (чоплещи в носовете си).

 89. 89 Профил на стефан иванов
  стефан иванов
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Отделно, нямаш никаква идея колко от обитателите на гетата крадат и т.н.
  За мен такова понятие гето ,не е много коректно в случая .Гето е квартал със ЗАКОННИ
  постройки които са занемарени,не се поддържат ,от собствениците и затова там
  данъчните оценки съответно данъци и наеми са много ниски което привлича хора със много ниски или почти без доходи.
  В циганските махали 90% от постройките са НЕЗАКОННИ върху общинска или държавна земя/някога и върху частна/ и като такива са без документи и не отговарящи на никакви норми.Така ,че всички живущи там са закононарушители и подлежат на административни санкции а постройките на разрушаване, без значение обитателите българи ли са ,арменци ли,евреи ли или цигани .Така съгласен ли сте?

 90. 90 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Но това не значи, че справедливите гласове против крещящата дискриминация трябва да се представят като нещо зловредно, което едва ли "разглезва" циганите.
  —цитат от коментар 7 на КретенКилър


  В какво се изразява тази дискриминация? Къде законите, или дори хората ги спират да ходят и какво ги спира да правят.


  Това изпразнено от смисъл клише за "правата и задълженията" е всъщност поредният расистки мит, който обобщава всички цигани на едно.
  —цитат от коментар 7 на КретенКилър


  Ако беше мит щеше лесно да бъде опроверган. Пусни си телевизия, разходи се по улиците и разгледай малко статиските за децата раждащи деца, за не ходенето на училище (незаконно при това), за незаконните постройки, за слабата хигиена, за късия живот и много други.


  Ама колко ви се иска пак да ги пребивате по участъците и никой нищо да не казва, ах гиди болшевишки издънки, а?
  —цитат от коментар 7 на КретенКилър


  Със сигурност има и такива утрепки. Има всякакви утрепки във всяка сфера. Нйкой не иска да убива никой - искаме законите да важат за ВСИЧКИ!

  'progressives' is the politically correct word for communists
 91. 91 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Само български вицепремиер - тъп патрЕотар може да каже толкова глупости накуп!
  Върховната е да се издава документ за самоличност с уточнението "циганин".
  Предлагам и още един вид личен документ, с уточнение за "тъпанар".

  Може и да ми слагате "минуси" - не е фатално.
  Фатално е когато вицепремиер плещи толкова глупости, и никой не му прави забележка.

 92. 92 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 565 Неутрално


  Това, че не си свикнал, че това е расизъм, не значи, че не е.
  —цитат от коментар 80 на КретенКилър


  Като смениш думата или обхванеш и друго значение за 'расист' не си помагаш на каузата. Просто правиш хората да се страхуват да изразят обективно мнение или различна гледна точка зашото думата има негативна конотация.

  В късния комунизъм бяхме в подобна ситуация - по телевизията казваха че има, ама хората ходеха покрай празни рафтове. Да казваме, че циганите не са проблем защото е 'расистко' е абсолютно същото

  'progressives' is the politically correct word for communists
 93. 93 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 812 Неутрално

  ....Така ,че всички живущи там са закононарушители и подлежат на административни санкции а постройките на разрушаване, без значение обитателите българи ли са ,арменци ли,евреи ли или цигани .Така съгласен ли сте?...
  —цитат от коментар 89 на стефан иванов

  Преди няколко месеца правех ремонт, и смъкнах 2 чувала с боклуци, които подпрях на дървото. Само след 20 мин една дама (отговорничка на бригада метачки) ме заплаши, че ако до час не извозя боклука ще бъда санкциониран от служители на кметството.

  Как така в гетата се издигат постройки, и никой не ги вижда?

 94. 94 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 874 Весело

  след всички онези цигании в патриотичната коалиция ,необходим е някакъв кризисен пиар

 95. 95 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 565 Неутрално


  Нищо повече, от това да не проявяваш расизъм. Какъвто, например, струи за пореден път от поста ти, в който пак ТЕ не спазват законите, ТЕ крадат и т.н. Просто мисли за човека като субект, индивид, чиито качества не са обособени от неговия етнос и ген.
  —цитат от коментар 67 на КретенКилър


  Стереотипите не са лошо нещо. Ако си мислим, че евреите са умни и богати е защото на всички ни прави впечатление че те са такива. От друга страна те има високо IQ и General Cognitive Ability и дори научно това е доказано. А ако всички виждаме по улиците цигани дето крадат, децата им не ходят на училище и правят гонки с каруци от които умират хора - да тогава на всички ни прави впечатление че са точно такива.

  Иначе за индивидуално съдене на хората съм съгласен. Бъгарите имаме поговорка - по дрехите посрещат по ума изпращат. Следвай я да сбъркаш вместо да се бориш с вятърни мелници

  'progressives' is the politically correct word for communists
 96. 96 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 812 Неутрално

  ...й - искаме законите да важат за ВСИЧКИ!...
  —цитат от коментар 90 на v2k!!!


  И за циганите, и за мутрите, и за прокурорите, и за политиците. Проблемът е, че у нас това не се случва. У нас много хора са с привилегии - за някои институционализирани (депутати, министри, НСО, съдии, прокурори) за други - по тяхно усмотрение

 97. 97 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 363 Неутрално

  Бялата раса се нарича "индо-европейска" така, че циганите са от бялата раса и за никакъв расизъм не може да става дума. Това, че имат някои "особености" са си виновни самите те. Например у нас са мразени от всички останали етноси. Да, евреите са лихвари, но са умни, турците са ни били господари, но извършват по-малко престъпления и от българите, руснаците си имат свои кусури, но нито една от изброените народности не е обидна като име.

 98. 98 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Всичките "патриоти" в кибуц.

  Иван Костов е за съд!
 99. 99 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  Каракачанов вземи да върнеш жителството,както бе при социализма и така ще ги накараш да имат и адресна регистрация. Как циганите отиват и правят молби за помощи,а нямат адресна регистрация?

 100. 100 Профил на dggm
  dggm
  Рейтинг: 502 Неутрално

  [quote#22:"КретенКилър"]
  —цитат от коментар 24 на dgd
  Глупи, ако един човек е гладен, иска да работи, да печели и да живее достойно, винаги може.
  ...
  Срамна работа няма. [/quote]

  За мен да събираш вторични суровини от казаните е честен труд.

  Но не и за Общината, която искаше да ги вкарва в затворите лошите престъпници къде рециклират повече от Екопак, тоест вършат повече работа.

  Един циганин не съм видял да разхвърля извън контейнера до нас боклуци на улицата, но камионите на Екопак редовно ръсят по пътя.

  Ако утре с мен стане нещо и тръгна по кофите, и мен ли ще ме вкарате в затвора?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK