Посланикът на Русия: Нито се каним да нападаме някого, нито сме в разпад

Руският посланик Анатолий Макаров

© Юлия Лазарова

Руският посланик Анатолий МакаровПосолството на Руската федерация в София обяви инициативата "Попитай посланика" в профила си във "Фейсбук". Идеята е посланик Анатолий Макаров да отговаря на въпроси на български граждани на 10 февруари, когато в Русия се отбелязва Денят на дипломатическия работник. Днес посолството публикува първата част от отговорите на Макаров под заглавие: "Част I – Въпроси, на които ние нямахме право да не отговорим (запазваме авторската орфография и пунктуация)"
Нивелин Ненов: Русия обича ли България?


– Много!


Станислав Балчев: От коя част на Русия е родом?
– От Москва.


Здравка Чешмеджиева: Уважаеми, г-н Посланик, изключително много желая да се възстановят братските връзки с България и Русия! Прави впечатление, че в тази насока малко се работи! Обичам Русия като втора Родина! Но използвате ли си правомощията създавайки чести контакти с нашите политици! САЩ-посланикът непрекъснато поддържа близка връзка с МС и Президентство! Вие имате ли такава възможност! Само тесни контакти с политиците ни и народа ще възродят святата дружба между двата народа! Въпросът имате ли тази възможност за контакти!


– Поддържам добри работни контакти с членове на политическото ръководство на България, за което им благодаря. Ще работя и по-нататък за подобряване на руско-българските отношения и се надявам и занапред да срещам разбиране от българската страна.


Zahari Stoilov: Румен Радев на заплата ли е при вас?


– Не.


Mitko Kurtev: Защо имаме такова голямо, отрицателно за нас търговско салдо, защо пречите всячески и умишлено на износа на български продукти в страната ви?


– Наопаки, бихме се радвали търговията между Русия и България да се развива и в двете посоки. Дори имаме тук Търговско представителство, което оказва подкрепа на бизнеса. Руският пазар е голям, така че и за български производители има място. Стига да имат желание.


Елена Михова: Като чета въпросите на другите ми се иска да разбера как се справяте с честата неприязън и неодобрение, които са задължителна част от тежката корона, която трябва да носи държава като Русия?; Boris Krumov: Как се справяте с крайно поляризираното българско общество по отношение на Русия, и най-вече с омразата ? Благодаря Ви !


– Кучетата лаят, керванът си върви. Нали така казват в България?


Ivajlo Valentinov Dukov: Господин посланник, в РФ някой обръща ли внимание на всевъзможните декларации, мнения, изказвания от България спрямо РФ и нейните политики?


– Разбира се, че думите не минават незабелязано, и от тях до голяма степен зависи нагласа на ръководството на страната ни към развитие на руско-българския диалог. Въпреки това много добре разбираме, че често има разлика между политическите декларации и настроението на народа, така че и други неща се вземат предвид.


Тодоръ Д. Борисовъ: Въпрос към Н.Пр.посланика - колко на брой са българските младежи, кандидатстващи за безплатно образование в Руската федерация след завършено средно образование и дали броят на кандидатите се увеличава всяка година?


– Годишно имаме около 500 заявки от българските абитуриенти да следват в Русия по нашата програма за безплатно образование. Квотата за България е около 220 души, така че почти всеки втори успява да замине за Русия.


Dimitar Zlatarov: Г-н посланик, бих искал да Ви задам въпрос, свързан с напрежението, което се поражда от струпването на войски на НАТО в близост до руската граница. Според Вас това би ли могло да се тълкува само като провокация от силите на НАТО, или съществува реална опасност от реален конфликт между НАТО и Русия? Бих искал и да Ви попитам дали според Вас е възможно кризата в отношенията между България и Русия в бъдеще да бъде преодоляна? И в тази връзка кога г-н Путин ще посети България? Благодаря Ви предварително!


– Дай боже, до реалния конфликт никога няма да стигне – нали има още хора, които добре помнят поуките на Втората Световна война. Не бих говорил за кризата в отношенията между Русия и България, по-скоро за нереализиран потенциал, който трябва да започнем да използваме. И третия ви въпрос – надявам се, че това ще се случи по време на моя мандат. Той има покана, а над конкретното съдържание работим заедно с българската страна.


Ирена Панкева: Ваше Превъзходителство! Господин Посланик! Ясно Ви е, че злословията тук не изразяват ничие мнение, още по-малко – на българския народ! Трябва да знаете, че троловете се вкаменяват с доброта и светлина ?! Лично на мен ми е любопитно какви качества е необходимо да притежава добрият дипломат, за да се справя с реални дипломатически затруднения?


– Трябва да бъде достатъчно образован, да се ориентира добре в международната ситуация, да разбира от човешката психология и да обича страната, в която работи. Притежаването на чувство за хумор също е от плюсовете. Тогава и дипломатическите затруднения, а и всички други се преодоляват по-лесно.


Daniel Ivanov: Няма ли да нападате, пред разпад сте?


– Как да нападаме, ако сме пред разпад? Ако оставим хумора настрани, нито се каним да нападаме някого, нито сме пред разпад. Подведоха Ви фалшивите новини.


Александър Костадинов: Ваше превъзходителство! Ако се съберем 100 000 русофила и с подписка поискаме от Владимир Владимирович да изпрати отряд алфа да елиминира соросоидите в България, има ли шанс?


– Шанс няма, защото, за разлика от някои страни, не се намесваме във вътрешните работи на други държави и не предоставяме военна помощ без получаване на съответни молби от легитимното им ръководство.

Коментари (296)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1660 Весело

  Рублите, рублите-е-е ...

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 2. 2 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  "– Шанс няма, защото, за разлика от някои страни, не се намесваме във вътрешните работи на други държави и не предоставяме военна помощ без получаване на съответни молби от легитимното им ръководство. "

  Искате да кажете,че ако дадено легитимно ръководство на държава Ви изпрати такива молби,Вие ще изпратите отряд алфа???

  А народа на тази държава ще знае ли???

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 3. 3 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2195 Неутрално

  Все едно, че сме 1 април.

 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4373 Неутрално

  Майко мила, заради такива като другарката Ирена Панкева и другарят Александър Костадинов, готови да клечат по колене пред руския си наместник, България още е на това положение...
  Дребни душици...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 5. 5 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#1] от "Полковник за европейско развитие на България":
  Това е въпрос и до пасоля! И що напуснахте Грузия и Украйна, бе шапкари улави!😯
  Това последното е и за теб😂

 6. 6 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3847 Весело

  Ей, говореше се тука за пасоля и ето, доведоха ви го...

  Еретик
 7. 7 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  Щом е казал тези неща, значи е обратното.

 8. 8 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 534 Весело

  За какво им е отряда алфа? Имат хиляди дачници дислоцирани по крайбрежието.

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 9. 9 Профил на today
  today
  Рейтинг: 831 Неутрално

  Вервайте му, вервайте му ...

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 10. 10 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  "Zahari Stoilov: Румен Радев на заплата ли е при вас?
  – Не."

  Вече не?!

 11. 11 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4335 Неутрално

  БОЛШОЙ ТЕАТЪР

  По стар съветски обичай се инсценира "спонтанност"
  Проверени и калени в пропагадната "наши люди"
  тиражират предварително подготвени въпроси,
  според ОТГОВОРИТЕ, които Русия желае да тиражира
  в "българското" медийно пространство.
  Добре все пак, че целия този БОЛШОЙ ТЕАТЪР
  е преведен на български....

 12. 12 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Подозирам, че ако се направи референдум за излизане на БГ от ЕС и присъединяване към евразийския съюз, ще се окажем изненадани в стил "Брекзит".
  Да се чуди човек, какво толкова харесват българите на Изток и какво добро са видели от Москва.
  Простотията се поддържа и от рускоориентираните партии - общо всички в Парламента. Без изключение.
  А тоя е едно средностатистическо ченге, при това доста семпло.

 13. 13 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Чудни въпроси... Никой не се сети да попита за анексията на Крим, за окупацията на източна Украйна, за сваления Боинг, за пропагандата и хибридната война, и още куп дреболии. А последният участник пак си мечтае за "братска помощ" като през 1944та. Май наистина русофил е диагноза.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 14. 14 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 466 Весело

  Румбата даже не му и плащат! :)

 15. 15 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4335 Неутрално

  Подозирам, че ако се направи референдум за излизане на БГ от ЕС и присъединяване към евразийския съюз, ще се окажем изненадани в стил "Брекзит".Да се чуди човек, какво толкова харесват българите на Изток и какво добро са видели от Москва.
  —цитат от коментар 12 на SSS


  Ти познаваш ли поне един човек, гласувал БЕЗПЛАТНО за БАРЕКОВ
  и "партията" му на Евроизборите.
  Защото АЗ НЕ ПОЗНАВАМ ТАКЪВ !!!!

  Тези които са гласували за МОМЧИЛ НЕКОВ от БСП
  на принципа 15 / 15 знаели ли са изобщо ИМЕТО МУ
  И ЗА КОГО ИЗОБЩО ГЛАСУВАТ ?!?!?!

  При такива "ИЗБОРИ" и БРЕКЗИТ ЗА СЕВЕРНА КОРЕЯ
  ще уредят за българите и ще го представят това
  като "ИЗБОРИ"

 16. 16 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1141 Весело

  "Нито се каним да нападаме някого, нито сме в разпад"

  Историята учи, че империи, султанати и хаганати, които не се разширяват рано или късно загиват. Без изключение.

 17. 17 Профил на WALL-E
  WALL-E
  Рейтинг: 550 Неутрално

  изглежда само на избрани "удобни" въпроси е отговарял...

  Умен и красив жълтопаветник.
 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  "Нивелин Ненов: Русия обича ли България?

  – Много!"
  Другият ми девиз, не по-малко ценен от "Доброто е заразно", гласи "По-малко любов, повече добро държание".

  Доброто е заразно
 19. 19 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1141 Любопитно

  Интересно, защо след като Рассия обича много България я напада ТРИ пъти...

 20. 20 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 448 Неутрално

  „Въпроси, на които нямахме право да не отговорим”
  Не можах с разбера, къде е правото. Юстицията, Закона? Капут сплескан /пасоля, де/, трябва да отговориш на всеки въпрос.
  Или да, ако не отговориш на тези, ще последваш Мишките и Чепиците, заедно с шефа им от ГРУ?😈

 21. 21 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  Чудни въпроси... Никой не се сети да попита за анексията на Крим, за окупацията на източна Украйна, за сваления Боинг, за пропагандата и хибридната война, и още куп дреболии. А последният участник пак си мечтае за "братска помощ" като през 1944та. Май наистина русофил е диагноза.
  —цитат от коментар 13 на stein


  Назобал си странна терминология отнякъде.

 22. 22 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2488 Весело

  Владимир Владимирович да изпрати отряд алфа да елиминира соросоидите в България, има ли шанс?
  – Шанс няма, защото, за разлика от някои страни, не се намесваме във вътрешните работи на други държави и не предоставяме военна помощ без получаване на съответни молби от легитимното им ръководство.
  _______________
  Еха професионалните русофоби пак са в делириум, иначе сънуват вежливи морпехи без опознавателни знаци, които дебнат от всякъде!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 23. 23 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  "Посланикът на Русия: Нито се каним да нападаме някого, нито сме в разпад"

  Do not believe *anything* until the Kremlin denies it™

 24. 24 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 520 Любопитно

  Това мероприятие е нещо подобно на ежегодната"пряка линия" на ВВП. Сценарият и сценаристите са едни и същи. Страшното е,че това се прави в нашата страна!Там,в тяхната - да си правят,каквото искат,но тук?!? Но,като прочетеш въпросите и ...горе-долу става ясно,защо продължават да ни смятат за подопечна територия! Е,как може да има подобен въпрос:"Ако се съберем 100 000 русофила и с подписка поискаме от Владимир Владимирович да изпрати отряд алфа да елиминира соросоидите в България, има ли шанс?"?!?!???Какви соросоиди,какви отряди алфа,какъв Владимир Владимирович ви гони бе,вие съвсем изтрещяхте?!?! Това някакви старчески маразми ли са или някаква форма на тролщина, или нещо много по-сериозно...?!?

 25. 25 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  До коментар [#22] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  на професионалните българофоби ви се е изприщил езика от братска любов

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 26. 26 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1141 Весело

  Въпрос към Анатолий Макаров :

  Вече от две години сте в България.
  Защо все още не можете да говорите на български език?

 27. 27 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1466 Весело

  Крайно време е да бъде натирен

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 28. 28 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 817 Весело

  когато се отнася за русия това са две взаимно изключващи се твърдения :)

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 29. 29 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 559 Весело

  Интересно, защо след като Рассия обича много България я напада ТРИ пъти...
  —цитат от коментар 19 на palav_nik


  Ами точно защото я обича!

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8403 Неутрално

  Какво да ни нападате, като никога не сте си тръгвали. Ще си останем ваши пленници, докато не се намери един смел българин, който да ви изгони и да управлява България, като суверенна държава. Имаше един, но вие и невъзможното направихте да не управлява повече. Само той можеше да ви изгони.

 31. 31 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3933 Весело

  "– Как да нападаме, ако сме пред разпад? Ако оставим хумора настрани, нито се каним да нападаме някого, нито сме пред разпад. Подведоха Ви фалшивите новини."

  Разбира се, чче никого не нападате ! Това става от "пенсионирани руски военни"или "доброволци", за които Кремъл не носи отговорност, разбира се ! Те разполагат с танкове и ракетни установки, но как - засега Кремъл умува какво да извърти безуспешно някакво смехотворно обяснение....За правдоподобно е ясно, че няма да бъде !

 32. 32 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  Чакаме отговора за връщането на архивите с ясни срокове. Тия локуми не ме интересуват.

 33. 33 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1141 Любопитно

  Питам, понеже посланикът на Украйна говори свободно на български език:
  https://www.youtube.com/watch?v=9mHppGUtfxg
  Докато Анатолий Макаров не знае и бъкел на български.

 34. 34 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3933 Весело

  " Няма ли да нападате, пред разпад сте"

  В Кремъл отдавна олигархичната клика държи лостовете на държавното кормило и армията, хората се оправят кой както може - често емигрират навън.....Не знам доколко е правилно да се говори за държавност. Русия е била и преди в подобно положение - царят самодържец номинално държи лостовете на държавата, а в огромни територии от страната бошува гражданска война....

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3277 Весело

  Цитат:

  "...нито сме в разпад."

  Това ми напомня за Хонекер,който през средата на 1989г. се зарече,че Берлинската стена "ако трябва ще стои още сто години". Но само няколко месеца по-късно източногерманците бутнаха Стената.

 37. 37 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  Питам, понеже посланикът на Украйна говори свободно на български език:https://www.youtube.com/watch?v=9mHppGUtfxg Докато Анатолий Макаров не знае и бъкел на български.
  —цитат от коментар 33 на palav_nik


  Повечето американски посланици също го говорят и то доста добре, включително сегашният. Но руските - никога. Под достойнството им е да говорят езика на колонията, както те ни виждат. И с право, освен практически пълния монопол в енергията, БТК, националният авиопревозвач, патриаршеската ни катедрала е наречена на някакъв монголски васал, приел исляма, а руски цар стои пред парламента, на булевард на негово име, както и повечето централни булеварди са с руски имена.

 38. 38 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 322 Весело

  До коментар [#10] от "lz73":
  Фуражката бачка безплатно, за идеята.

 39. 39 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Предвит колко често лъжат тези, това изявления трябва да се чете като

  "Каним се да нападаме кой както ни падне, щото сме пред разпад "

 40. 40 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1894 Неутрално

  Русия не напада никой, освен ако не е 100 пъти по слаб.
  Но Русия се опитва да инфилтрира доста европейски държави, и извършва всякаква подмолна дейност.
  България е една от най обхванатите от пипалата на руския октопод.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Подозирам, че ако се направи референдум за излизане на БГ от ЕС и присъединяване към евразийския съюз, ще се окажем изненадани в стил "Брекзит".Да се чуди човек, какво толкова харесват българите на Изток и какво добро са видели от Москва.Простотията се поддържа и от рускоориентираните партии - общо всички в Парламента. Без изключение.А тоя е едно средностатистическо ченге, при това доста семпло.
  —цитат от коментар 12 на SSS


  ЕС сам си създава проблеми. Там са съвсем дребни проблемите и при добро желание могат да се изчистят в рамките на един мандат на европарламента. По-малко регулации, повече акценти върху свободата на европейските граждани, а не на налагането на идиотски правила, като обща джендър конвенция за всички, директиви, забраняващи меметата и регулационни мерки за краставиците и шкембе чорбата. Не мога да разбера защо ЕС позволява такива неща да се случват и така рони подкрепата към себе си, при положение, че на този етап в него се живее далеч по-добре от което и да е друго място по света. Защо чупят нещо, което работи. Това дава възможности страна като Русия, където управлява доста посредствен откъм идеи авторитарен режим да се пише като алтернатива. Това доведе и до Брексит и до странните управляващи в Италия.
  ЕС сам си създава проблемите, а каквото сам си направиш и Тръмп не може да ти го направи.

 43. 43 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Потресаващо "интервю".Чета въпросите и се чудя да се смея или да плача.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 44. 44 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1258 Весело

  Потресаващо "интервю".Чета въпросите и се чудя да се смея или да плача.
  —цитат от коментар 43 на Jalis Ironhammer


  И защо си губиш времето с тоя нещастник???

  Имало едно време ссср...
 45. 45 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Общо взето - претоплени опорки, многократно използваи от трол-бригадата, зачислена към "Дневник".

  Пасоля що не каже КОЙ свали МН17 вместо да мънка дали се канели да нападат или не?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 46. 46 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  Сега действате подмолно и методът се нарича хибридна война. Пък ако има благоприятни условия - ще се откажете без проблем от думите си и ще обявите войа, каквато повече ви допада. Вие от договора си с Украйна се отказахте, та няма от едни думи да се откажете.

 47. 47 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#12] от "SSS":
  Да де , то там е въпросът!😱 Какъв ще е отговорът на някои въпроси след това. Нема паре, отговори Мечо на украинските баби от Крим. Ама няма и повече референдуми. Дори, когато няма тоалетна хартия или дори нещо за ядене. Справка: Венецуела.

 48. 48 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 402 Неутрално

  По-малко регулации, повече акценти върху свободата на европейските граждани, а не на налагането на идиотски правила, като обща джендър конвенция за всички, директиви, забраняващи меметата и регулационни мерки за краставиците и шкембе чорбата.
  —цитат от коментар 42 на Alex Prime


  Още един, дето се информира за ЕС от ТАСС, Спутник и РТ... Отвори сайтовете на Европейските институции, пълни са с информация (повече от където и да било по света!), па прочети поне две реда, а после се излагай като Костя Копейкин.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 49. 49 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Беседата е просто разтърсваща с чисто човешката си топлото и неподражаема искреност. Почти като Белоруската гара е, липсва само китарата и донякъде водката.

 50. 50 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  Не се каните да нападате никой !? Но поддържате замразени конфликти в Принестровието , Грузия и Украина. Направо сте най-миролюбивата държава.

  SHADOWS of SOFIA
 51. 51 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Потресаващо "интервю".Чета въпросите и се чудя да се смея или да плача.
  —цитат от коментар 43 на Jalis Ironhammer


  Няма какво да се чудиш - 500 турско и 50 години руско робство. Веселба!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 52. 52 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Разумни, балансирани отговори.

 53. 53 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  Посланикът лукави. Нямало да нападат, ако не са поканени от легитимното ръководство. През лятото на 2008 г., като се възползваха от някаква провокация на Саакашвили, кого пратиха по-късно със задачи в Украйна, нападнаха Грузия. Саакашвили не ги беше поканил ни най-малко. Танковете разцепиха Грузия на две. И стигнаха почти до Тбилиси. Тогава президентите на Литва, Латвия, Полша и др. отидоха в Тбилиси и пред огромен митинг заявиха, че няма да си тръгнат, ако руснаците не се изтеглят. Изтеглиха се, но си оставиха Южна Осетия и Абхазия.

 54. 54 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 402 Неутрално

  А иначе, щом пропагандата на Путя говори в прав текст, че Рашистан ще унищожи Украйна, след като СП2 бъде завършен, за какво говорим, а?

  https://www.facebook.com/gic.ariana/videos/10161617650145624/

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 55. 55 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Александът Костадинов е за прокурор!

  I shave with Occam's razor
 56. 56 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  До коментар [#24] от "objektivist96":

  Мен много повече ме очудва и гневи фактът, че т.нар. български служби за сигурност не предприемат нищо срещу явен призив за военна намеса на чужда държава в България с цел смяна на законно избраното държавно управление.

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 57. 57 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 693 Весело

  "Zahari Stoilov: Румен Радев на заплата ли е при вас?– Не."Вече не?!
  —цитат от коментар 10 на lz73


  Прав е човека. На хонорар е.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 58. 58 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  До коментар [#54] от "c.b.o.":

  Ами русофилите да му вярват. Но какво ли ще е новото име на руската федерация(РФ)

  SHADOWS of SOFIA
 59. 59 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 693 Весело

  Ей, говореше се тука за пасоля и ето, доведоха ви го...
  —цитат от коментар 6 на Костадин Иванов


  Ама ние искахме да си го отведът.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 60. 60 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#26] от "palav_nik":

  Какъв е смисъла-тук повечето форумни русофоби разбирате руски език.
  Русофилите тоже.

  А при официални преговори преводачите сигурно са задължителни!

 61. 61 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#54] от "c.b.o.":Ами русофилите да му вярват. Но какво ли ще е новото име на руската федерация(РФ)
  —цитат от коментар 58 на КА2


  Северномонголска федерация (СМФ - с една буква по-малко от СССР).

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 62. 62 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2834 Неутрално

  Днес модераторите са ми изтрили рекордните 17 мнения на темата Русия - България. Само защото съм преразказал автентичните диалози от висшите етажи на властта и между властта и руското посолство. Много още има да разказвам, но при това положение отивам на други форуми.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 63. 63 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#46] от "авторът":

  Няма вечни врагове или вечни приятели, а само вечни интереси!
  -английска максима...

 64. 64 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 693 Весело

  Подозирам, че ако се направи референдум за излизане на БГ от ЕС и присъединяване към евразийския съюз, ще се окажем изненадани в стил "Брекзит".Да се чуди човек, какво толкова харесват българите на Изток и какво добро са видели от Москва.Простотията се поддържа и от рускоориентираните партии - общо всички в Парламента. Без изключение.А тоя е едно средностатистическо ченге, при това доста семпло.
  —цитат от коментар 12 на SSS


  Много пъти съм писал тук, че робството е хубаво нещо и робите са готови кръв да леят за да си го защитят.
  Но се съмнявам, че са толкова много.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 65. 65 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 1023 Весело

  че нападат точно щот са пред разпад и немат другой въйй... ход

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 66. 66 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#50] от "КА2":

  Просто блокират твърде бързото разширяване на НАТО и приемането на тези държави там с евтини ,но доста ефективни мерки!

 67. 67 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Пределно ясно е, че този посланик е агент на Кремъл, това е възмутително! Трябва веднага да се експулсират 50-60 руски дипломата от България.

 68. 68 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4608 Весело

  До коментар [#14] от "L Glassman":

  Провокираш ме да репликирам "Нищо, но от сърце" :-)

 69. 69 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  До коментар [#48] от "c.b.o.":

  Да улесним колегите.Очевидно доста хора все още не знаят това.

  https://t.co/j11SU8gBBk

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 70. 70 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  До коментар [#66] от "hue00596226":


  До коментар [#50] от "КА2":Просто блокират твърде бързото разширяване на НАТО и приемането на тези държави там с евтини ,но доста ефективни мерки!
  —цитат от коментар 66 на hue00596226


  Този път им се объркаха плановете. Вече има нова врата за такива случаи. Преговарящите за присъединяване се ползват от чл.5. Затова Марфа Захарова си оплю брадата за Македония и подалата заявление за приемане Украина.

  SHADOWS of SOFIA
 71. 71 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4608 Весело

  До коментар [#26] от "palav_nik":

  Интересно, аз останах с впечатлението че отговорите са от руснак на български, гледайки текста без членуване:"...от тях до голяма степен зависи нагласа на ръководството на страната ни..."

 72. 72 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  До коментар [#56] от "FourOhFive":

  "Мен много повече ме очудва и гневи фактът, че т.нар. български служби за сигурност не предприемат нищо срещу явен призив за военна намеса на чужда държава в България с цел смяна на законно избраното държавно управление."

  Аз също съм гневен от това. Единствената държава която може да сменя управления в други държави с военна намеса е САЩ. Това право им е дадено от нашия милостив Господ Бог. Никой друг на тази земя няма такива правомощия!

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 74 Профил на Момо
  Момо
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Пределно ясно е, че този посланик е агент на Кремъл, това е възмутително! Трябва веднага да се експулсират 50-60 руски дипломата от България.
  —цитат от коментар 67 на moreee


  Посланиците на всички страни са агенти. Това си е съвсем нормално : ))

 75. 75 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 553 Неутрално

  А зелените човечета извънземни ли са?

 76. 76 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  братските връзки с България и Русия... Обичам Русия като втора Родина!... святата дружба между двата народа!
  —цитат от коментар 0 на някаква русофилка


  Абе тия са за лудницата.

 77. 77 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 693 Весело

  ... ...
  Е,как може да има подобен въпрос:"Ако се съберем 100 000 русофила и с подписка поискаме от Владимир Владимирович да изпрати отряд алфа да елиминира соросоидите в България, има ли шанс?"
  ?!?!??? Какви соросоиди,какви отряди алфа,какъв Владимир Владимирович ви гони бе,вие съвсем изтрещяхте?!?! Това някакви старчески маразми ли са или някаква форма на тролщина, или нещо много по-сериозно...?!?
  —цитат от коментар 24 на objektivist96


  Идиоти винаги се намират - всякакви, но това, че посланика е решил да публикува отговор на такъв въпрос означава, че или нас счита за идиоти или отговорите са му предназначени за конкретни идиоти.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 78. 78 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  До коментар [#69] от "Jalis Ironhammer":

  уау, колко са били усърдни мразителите на ЕС...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 79. 79 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#70] от "КА2":

  Искаш да кажеш,че са започнали да приемат страни с конфликти?
  Съмнявам се!НАТО са клуб на богатите и много много не им дреме ни за украинци ,ни за грузинци и едва ли ще се включат директно в техните конфликти.
  Много по-изгодно им е да стоят от страни и да помагат индиректно на прокситата си и да раздухват пропагандна война срещу руснаците...

 80. 80 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Няма дума ОРФОГРАФИЯ на БГ език. Има орТография. И означава правопис.

  Мърфи е оптимист!
 81. 81 Профил на kqv22356908
  kqv22356908
  Рейтинг: 319 Неутрално

  “империята на лъжата”отговаря...Както винаги това,което московците яростно отричат-точно това са направили или мислят да направят...Не треперете много,родни московски изтривалки,кукловодите ви от кремъл “държат положението под контрол”.От вас се иска само да слушкате и да изпълнявате това,което ви кажат копоите на “посоля”.ЩОТО ИНАЧЕ ЗНАЕТЕ,НАЛИ?!

 82. 82 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  До коментар [#79] от "hue00596226":

  Не не искам да кажа това. Казвам , че някой ако е в преговори за приемане може да разчита на чл.5 при определени условия.

  SHADOWS of SOFIA
 83. 83 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4089 Неутрално

  "Русия обича ли България?


  – Много!"  Щом е казал тези неща, значи е обратното.
  —цитат от коментар 7 на валентин николов


  Ето как са ни "обичали" руснаците , когато са ни "освобождавали" преди 140 години.
  Цитирам текстове от книгата на руския военен кореспондент на рускотурската война от 1877-1878 годена Василий Данченко "Година на война":

  "Аз вече няколко пъти споменавах за нагайката. Това беше така да се каже джобния речник за разговори с братушките. Тях не ги биеше само този , който го мързеше. При това често се случваха твърде тъжни недоразумения. Вървим, например, братушка по пътя и насреща му офицер. Без много да му мисли братушката приближава офицера и му подава ръка за поздрав. За това получава удар с нагайката по главата. Особено жестоки бяха с българите интендантските, транспортните и парковите господа. Помня как един от тях описваше разправата си с един българин.
  - Аз го налагах с нагайката, докато ръката ми се умори. По главата, по главата... Даже пръстите ми се вдървиха...
  -И защо?
  -Как така защо: пристигам и питам има ли слама, -отговаря ми , че няма - и почнах да го налагам."

 84. 84 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  До коментар [#74] от "Момо":

  Така е,но има "мъничка" разлика между посланика пишещ грами до президента си и шпионина вербуващ високопоставен държавен служител на чужда страна.

 85. 85 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#56] от "FourOhFive":
  +Абсолютно прав сте!

 86. 86 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3404 Неутрално

  Г-н посланник лъжете ли?

 87. 87 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 507 Неутрално

  По-колко водка кърка др. посср@нник?
  #Кой е резидента на ГРУ в София?
  А резидента на службата за външно разузнаване?

  Какви са плановете на руският ГЩ за нападение над България в случай ман война- пепел ми на езика.

  И т.н и т.н и т.н

 88. 88 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "objektivist96":

  Споко,нали виждаш от отговора ,че няма да изпратят отряд алфа да елиминира соросоидите.

 89. 89 Профил на tsb00482740
  tsb00482740
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Работата на посланика не е да казва истината. Работата му е да манипулира и да пробутва със всички средства имперските интереси. И то се вижда как Русия работи на българския терен - с тлъсти рушвети (на Баце, Цаце, Доганя), с купени партии, с убийства и отровителство (Вальо Танов, Гебрев и безброй незнайни други), с пропаганда и фалшиви новини по всички медии, с насаждане на етническо и религиозно напрежение, със злепоставяне на България пред европейските партньори и т.н. Русия не е държава, а туморно образувание. И нейния посланик е просто една от клетките на тумора.

 90. 90 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3404 Неутрално

  "Русия обича ли България?
  – Много!"
  Като малко прасенце за Коледа.

 91. 91 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  Има новина! Другата седмица при посланик Макарив идват за интервю , журналисти от Гардиан и CNN.Ако нашите медии им се затварят устата на други няма да е възможно.

  SHADOWS of SOFIA
 92. 92 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 693 Весело

  Сега действате подмолно и методът се нарича хибридна война. Пък ако има благоприятни условия - ще се откажете без проблем от думите си и ще обявите войа, каквато повече ви допада. Вие от договора си с Украйна се отказахте, та няма от едни думи да се откажете.
  —цитат от коментар 46 на авторът


  А, нема такова нещо ! Те никога не нападат. Те винаги са освободители.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 93. 93 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#68] от "daskal1":

  Интересното е, че отговаря с твърдо не. Правилният отговор на въпроса е "Това не е практика във външната политика на Русия" или нещо от сорта. За съжаление посланника не е от най когнитивно способните и отговаря "По принцип даваме някой лев, ама на тоя специално не".

 94. 94 Профил на hue00596226
  hue00596226
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#82] от "КА2":

  Да,обаче както са си подготвили нещата руснаците помагат на техните проксита,които се водят отделни държави.Като случая с Грузия и Южна Осетия.
  Украйна с двете източни републики.Даже и да я приемат в НАТО ще си остане без тях.

 95. 95 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Александър Костадинов: Ваше превъзходителство! Ако се съберем 100 000 русофила и с подписка поискаме от Владимир Владимирович да изпрати отряд алфа да елиминира соросоидите в България, има ли шанс?


  – Шанс няма, защото, за разлика от някои страни, не се намесваме във вътрешните работи на други държави и не предоставяме военна помощ без получаване на съответни молби от легитимното им ръководство.

  С ТОВА СТАНА ЯСНО ЗАЩО УСПЯХА ДА НАКАРАТ НАШЕТО БОЖЕСТВО ДА ПРЕДЛОЖИ НЕИЗБИРАЕМ КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ - ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ ПРЕХОД ОТ ПАРЛАМЕНТАРНА КЪМ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА ПОД МОСКОВСКИ КОНТРОЛ И СЪЗДАВАНЕ НА СИТУАЦИЯ НОВОФОРМИРАНОТО ЛЕГИТИМНО РЪКОВОДСТВО ДА ПОДАДЕ СЪОТВЕТНАТА МОЛБА.
  Изглежда плановете им са в напреднала фаза и всичко говори за изградени структури под контрол на Русия в БГ. А това интервю с въпроси и отговори е част от тактиката. Наблюдавайте внимателно на пръв поглед откъслечните прояви на Росен Карадимов, един от координаторите и идеолозите на плана на Москва за БГ как са синхронизирани с президента и Позитано.

 96. 96 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4089 Неутрално

  Още текстове от Данченко, показващи голямата "любов" на руснаците към българите:

  "Ние разчитахме на слабостта на Турция, а срещнахме добре подготвен във военно отношение враг. Разчитахме на бездарността на техните генерали , а им помогнахме с нашите грешки. Кой се оказа виновен за всичко това - разбира се братушките.
  - Всичко това е заради вас, подлеци!
  Моето съчувствие към това племе продължи през цялата кампания. Аз виждах несправедливото отношение към тях и , когато трябваше , протестирах срещу него. Сега , отдалеч, още повече ценя тези трудолюбиви и кротки хора, виновни само за това, че без да потърсим брод се хвърлихме във водата.
  Време е да се сложи крайна безсмислените обвинение към българите. Без да прикривам недостатъците на това племе, не трябва нарочно да си затваряме очите пред нашите грешки и простъпки"

 97. 97 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2173 Весело

  "Ако се съберем 100 000 русофила и с подписка поискаме от Владимир Владимирович да изпрати отряд алфа да елиминира соросоидите в България, има ли шанс? "

  Ей за това не бях се сетил!
  Но то и без това соросоидите ще ги избеси народа при следващия 9.9.

  В Русия съм! В Русия съм!
 98. 98 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2173 Весело

  "Искате да кажете,че ако дадено легитимно ръководство на държава Ви изпрати такива молби,Вие ще изпратите отряд алфа???

  А народа на тази държава ще знае ли???
  —цитат от коментар 2 на nessarox


  Ще разбере своевременно. Когато една сутрин се събуди и види, че соросоидите не са изпляскали поредната порция глупотевини в интернет. :)

  В Русия съм! В Русия съм!
 99. 99 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 693 Неутрално

  До коментар [#54] от "c.b.o.":Ами русофилите да му вярват. Но какво ли ще е новото име на руската федерация(РФ)
  —цитат от коментар 58 на КА2


  РМ - Руска малформация

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 100. 100 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Русия направи така, че светът се оказа в състояние на информационна война. По време на война задължително се прилагат методи за оценка на съопношението на силите. Една от техниките е да се използват (или преднамерено създават) поводи, синхронизирани с провокиращи послания в медийното пространство, и по реакцията във форумите, по различни предварително зададени критерии, структури, специално създадени за целта в специалните служби на Русия, количествено да направят оценка за съотношението на силите. Това е необходимо относно прилагането (промяната) на съответната тактика в зоната на интересите им и дефинирането на релевантни опорни точки. А България е изключителен приоритет за руските интереси. В случая, Русия прилага добре обмислена тактика в контекста на очевидно подвеждащата им политика за установяване на влияние и дестабилизация на Балканския полуостров чрез имитация на направлението на главния удар и внезапно постигане на целите си в неочакван район. Доказателство за подмолните им планове в България е, че разполагайки с влияние и поддръжка от доволно количество зависими от Москва играчи в БГ, успяват да контролират в кадрово отношение политиките с подбор на човешките ресурси с приоритет силовите министерства, енергетика и транспорт.. Особено в МО. Назначенията на ключови позиции на хора, зависими от Москва, основно се използват за еднопосочен трансфер на натовска инфомация в посока Москва. По тази причина, НАТО отдавна не предоставя на България такава. В същото време, поради задължително изискване за пенсиониране на военните при навършване на определена възраст, използвайки скритото си влияние, Москва намира лесен начин тези хора да ги съхрани в други ключови невоенни структури на изпълнителната, власт, лансирайки ги пред обществеността като изключителни професионалисти. Появи се съпротива и измислиха начин да разкарат пенсионерите, но от Москва скръцнаха нервно със зъби и нашето божество нареди да не се пипат. Отнесоха го тези, които не са в схемата.Така агенцията за електронно управление се напълни с такива хора и практически нейната дейност се засекрети и единственото нещо с което се занимава е "нищоправене". В министерството на транспорта също. В БАН също. Измислената структура "Научно-технически съюзи начело със секретаря си" също. В МВР академии също. В немалко агенции също. И т.н. Политиката, която налага Москва чрез своите креатури в БГ е на принципа колкото по-зле, толкова по-добре. Опорните точки, подавани от руското посолство към поддръжниците им са базирани около "Искате демокрация?" , "Ето ви демокрация!". "Ако бяхте с нас, щяхме да ви даваме безрплатно нефт и газ". Разделеното общество умело се използва от Русия, която чрез своите послушковци намира различни начини да го противопоставя за да си постигне целите, Това особено силно си пролича по времето на протестите при краткото управление на Орешарски. Тогава Лавров спешно пристигна да им стегне редиците, защото на Русия не и хареса как техните структури в БГ действат и провалиха замисъла да се премине от социално напрежение към открити социални сблъсъци, обвинявайки Запада. Новият план е овладяване на президенството, формиране на нов политически проект (президентски), преход от парламентарна форма на управление към президентска, под руски контрол, което вече е в доста напреднала фаза. Битката за България поражда мощни скрити подводни течения, които носят продънената лодка на установената вече фасадна демокрация към открит авторитаризъм, който Русия иска да овладее. Мечтата да създаде мощна ЕВРАЗИЯ никога няма да увехне в главата на Путин. А Ердоган си има своя мечта - АВРАЗИЯ. И той си има на кого да разчита в БГ. За съжаление България по отношение на корупцията е в отчайващо положение, което е отлична хранителна среда за популистите. А нищо чудно това да е дългосрочна политика за формиране на "революционна" ситуация за преход към нов тип управление, контрлирано от Москва. В подкрепа на това е елементарната схема за принуждаване на ГЕРБ (не изисква кой знае какви усилия) да предложи неизбираем кандидат за президент и масовото навлизане на БКП и ДС кадри, зависими от Москва, във всички нива на изпълнителната власт през последните 2 години. Кадрите решават всичко!!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK