Правителството създава звено за борба с дезинформацията

Мрежата на НАТО и ЕС за разкриване и борба с хибридни заплахи с централа в Хелзинки, в която България още не членува.

© hybridcoe.fi

Мрежата на НАТО и ЕС за разкриване и борба с хибридни заплахи с централа в Хелзинки, в която България още не членува.Правителството създава звено за борба с дезинформацията, което трябва да заработи до края на месеца. Звеното ще бъде в структурата на Министерския съвет, като за него ще отговаря вицепремиер, според източници на "Дневник". Създаването му е заложено в съвместния план за действие на Европейската комисия и Европейския парламент, приет през декември миналата година.


Българското звено ще представлява "точка за контакт" със системата за бързо реагиране, която ще е под ръководството на върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи (в момента на поста е Федерика Могерини, но през ноември Европейската комисия ще има нов състав). Засега не е известно дали и какъв персонал ще има тази структура, какви технически и експертни възможности ще използва и къде ще бъде разположена.


Конкретният служител, който персонално ще контактува, ще получава и много политическа информация. Поради това това не става дума просто за чиновник администратор. От правителството не отговарят кой ще е вицепремиерът, отговарящ за борбата с дезинформацията, най-вероятно това ще е Томислав Дончев. В някои от европейските държави за това са създадени стратегически звена към Министерството на външните работи.
Системата за бързо предупреждение е част от Плана за действие за борба с дезинформацията на Европейската комисия и Федерика Могерини. Насочена е към опити и заплахи от трети страни да манипулират свободни и открити дискусии в държавите членки на ЕС, като под "трети страни" негласно се визира основно Русия.


"Постоянните целенасочени кампании за дезинформация срещу Съюза, неговите институции и политики вероятно ще се увеличат в периода до изборите за Европейски парламент през 2019 г. Това изисква спешни и незабавни действия за защита на Съюза, неговите институции и неговите граждани", пише в плана.


Целите на системата за бърза реакция са тя да осигури координация между държавите членки, Европейката комисия, Европейската служба за външна дейност и обмен на информация за "фалшива" информация в реално време.


Контактната точка (т.е. българският вицепремиер) ще координира дейсвията на всички компетентни национални власти по получените в системата сигнали. Европейската системата ще се основава на "обезопасена" платформа, на която държавите членки да могат да споделят информация (некласифицирана и само от открити източници) за чуждестранни кампании и опити за разпространяване на фалшиви новини. Това ще бъде и пространството за съгласуване на реакциите на държавите


Планира се системата да е свързана със съществуващите Координационен център за реагиране при извънредни ситуации, както и Ситуационния център на Европейската служба за външна дейност (тези системи работят 24/7). В плана на ЕС се предвижда системата да работи заедно с вече съществуващите мрежи на Европейския парламент, НАТО и на Г7.


Европейската система за бързо реагиране на дезинформация ще бъде ръководена от върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи Фредерика Могерини.

© Francois Lenoir

Европейската система за бързо реагиране на дезинформация ще бъде ръководена от върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи Фредерика Могерини.


Български депутат коментира за "Дневник", че нито една от службите ни за сигурност не работи целенасочено срещу разпространението на дезинформация и фалшиви новини. Управляващата партия обаче събирала данни за кампаниите и центровете, разпространяващи ги у нас, които заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов предавал на партньорски служби. Върху тези данни се изработва и предизборната стратегия на ГЕРБ за Европейските избори, твърди още източникът на "Дневник".


България все още не участва в центъра на НАТО и ЕС в Хелзинки Hybrid CoE, който също има цел да открива хибридни заплахи. В него вече са включени 20 други страни, членки на двете организации, като Румъния се присъедини на 14 ноември 2018 г.


На сайта, създаден от службата на Могерини – https://euvsdisinfo.eu/, който събира случаи на деизинформация и ги анализира - в последните месеци няма описани такива, отнасящи се за България. Това, че там няма, не значи, че такава информация не се събира, коментира за "Дневник" източник от Министерството на външните работи. Според него центровете за фалшиви новини, които са свързани в България, са няколко.


САЩ наблюдават с голямо притеснение опитите на Русия да манипулира медийната среда в България с фалшиви новини, тъй като това може да повлияе на хода на изборите, каза в интервю за българската секция на "Свободна Европа" посланикът на САЩ в България Ерик Рубин. Той допълва, че фалшивите новини идват от сайтове на руското правителство. Дипломатът посочва, че САЩ имат притеснения и от опитите на Русия да попречи на програмата на Западните Балкани за интеграция към ЕС.


В края на миналата седмица, след като се прибра от посещение в САЩ, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че е убеден, че Русия ще се опита да се намеси в предстоящите тази година избори в България. "Убеден съм, защото виждам какво се случва в държави на Европейския съюз, знам, че в някои от министерствата се създадоха специални звена, които да работят срещу тази пропагандна дейност", каза той в интервю за Би Ти Ви.


Разследване на "Дневник" показа, че руският "Нюзфронт" (news-front.info), който е един от сайтовете, разпространяващи фалшиви новини в България, според Европейската служба за външна дейност е свързан с руската държава и получава грантовете от президента на Русия Владимир Путин. "Журналисти" от "Нюзфронт" са сред организаторите на антинатовски и проруски протести в страната.

Коментари (131)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  Крайно време беше светът да се събуди за долните номера на ОПГ Русия.

  Не знам, обаче, до каква степен новооткритото българско звено ще е ефективно, предвид факта, че понастоящем половината политици в България - и на власт, и в опозиция - са на руска хранилка и имат руски зависимости.

  Ще трябва пак да разчитаме на чуждите посланици да ни отварят очите, както с "Федотов" и пералнята на Петя.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Каквот ни наредят „демократично яздещите ни партньори” от Вашингтон,ще преизпълненим.

 3. 3 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 515 Весело

  Няма нужда, нали БСП вече напуснаха парламента - просто сега и медиите трябва да спрат да им дават думата, и готово!

 4. 4 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2726 Весело

  "звено за борба с дезинформацията" - един бе Оруел, а днес са много, много други!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 5. 5 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  Сайтът на Могерини дава ли някаква методика за борба срещу наместника на Решетников в България - злощастната руска уруспия Румен Георгиев Радев.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 7. 7 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 282 Неутрално

  ,,..каза в интервю за българската секция на "Свободна Европа"."

  Щом вече и там има българска секция значи медийната ни среда е вече под обсада. То се знаеше и преди - монитор, телеграф, пик, брадва, епицентър и тн.

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 8. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3347 Неутрално

  а разправяха, че демокрацията е борба за информация . а днес е 19.02 и то без "Разследване на "Дневник" показа..."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  Вземете П. Волгин за говорител...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 10. 10 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Министерство на истината.

  Мърфи е оптимист!
 11. 11 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  Сините черти на запад през океана е повече от ясно, че водят към корифеите на дезинформацията - CNN

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 12. 12 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3262 Любопитно

  ЕС си действа точно по Оруел, за срам.
  Това е все едно да признаеш, че хората в най-цивилизованата и образована част на планетата не могат да различават истината от лъжата и затова някой - в случая заклет бюрократ или назначени от заклети бюрократи, трябва да им обясняват.
  Аааа, и междувременно да обитават едни лъскави офиси, да получават едни хубави заплати от парите на европейските данъкоплатци и т.н. и т.н.
  Не отива на добре Европа.

 13. 13 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  всъtност правитесквено звено за дeзинформация . 1984 live

 14. 14 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#10] от "султана глаушева":БЕХ ТРЪГНАЛ ДА ГО ПИША СЪЩОТО Министерството на истината се занимаваше с информацията, забавленията, образованието и изкуствата

 15. 15 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3767 Весело

  До коментар [#10] от "султана глаушева":

  Министерство на истината.
  ========
  Отдел "конспирации" ще има ли?

  Bukalemun
 16. 16 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Освен с дезинформацията,правителството трябва да се справи и с внедрените креатури на Москва на ключови властови позиции и множество структури, използвани като инкубатори на техни кадри,които видимо изпълняват спусканите опорни точки от Москва.
  Русия направи така, че светът се оказа в състояние на информационна война. По време на война задължително се прилагат методи за оценка на съопношението на силите. Една от техниките е да се използват (или преднамерено създават) поводи, синхронизирани с провокиращи послания в медийното пространство, и по реакцията във форумите, по различни предварително зададени критерии, структури, специално създадени за целта в специалните служби на Русия, количествено да направят оценка за съотношението на силите. Това е необходимо относно прилагането (промяната) на съответната тактика в зоната на интересите им и дефинирането на релевантни опорни точки. А България е изключителен приоритет за руските интереси. В случая, Русия прилага добре обмислена тактика в контекста на очевидно подвеждащата им политика за установяване на влияние и дестабилизация на Балканския полуостров чрез имитация на направлението на главния удар и внезапно постигане на целите си в неочакван район. Доказателство за подмолните им планове в България е, че разполагайки с влияние и поддръжка от доволно количество зависими от Москва играчи в БГ, успяват да контролират в кадрово отношение политиките с подбор на човешките ресурси с приоритет силовите министерства, енергетика и транспорт.. Особено в МО. Назначенията на ключови позиции на хора, зависими от Москва, основно се използват за еднопосочен трансфер на натовска инфомация в посока Москва. По тази причина, НАТО отдавна не предоставя на България такава. В същото време, поради задължително изискване за пенсиониране на военните при навършване на определена възраст, използвайки скритото си влияние, Москва намира лесен начин тези хора да ги съхрани в други ключови невоенни структури на изпълнителната, власт, лансирайки ги пред обществеността като изключителни професионалисти. Появи се съпротива и измислиха начин да разкарат пенсионерите, но от Москва скръцнаха нервно със зъби и нашето божество нареди да не се пипат. Отнесоха го тези, които не са в схемата.Така агенцията за електронно управление се напълни с такива хора и практически нейната дейност се засекрети и единственото нещо с което се занимава е "нищоправене". В министерството на транспорта също. В БАН също. Измислената структура "Научно-технически съюзи начело със секретаря си" също. Секретаря им е впостоянна връзка с руското посолство. В МВР академии също. В немалко агенции също. И т.н. Политиката, която налага Москва чрез своите креатури в БГ е на принципа колкото по-зле, толкова по-добре. Опорните точки, подавани от руското посолство към поддръжниците им са базирани около "Искате демокрация?" , "Ето ви демокрация!". "Ако бяхте с нас, щяхме да ви даваме безрплатно нефт и газ". Разделеното общество умело се използва от Русия, която чрез своите послушковци намира различни начини да го противопоставя за да си постигне целите, Това особено силно си пролича по времето на протестите при краткото управление на Орешарски. Тогава Лавров спешно пристигна да им стегне редиците, защото на Русия не и хареса как техните структури в БГ действат и провалиха замисъла да се премине от социално напрежение към открити социални сблъсъци, обвинявайки Запада. Новият план е овладяване на президенството, формиране на нов политически проект (президентски), преход от парламентарна форма на управление към президентска, под руски контрол, което вече е в доста напреднала фаза. Битката за България поражда мощни скрити подводни течения, които носят продънената лодка на установената вече фасадна демокрация към открит авторитаризъм, който Русия иска да овладее. Мечтата да създаде мощна ЕВРАЗИЯ никога няма да увехне в главата на Путин. Но не тррябва да се забравя, че и Ердоган си има своя мечта - АВРАЗИЯ. И той си има на кого да разчита в БГ. За съжаление България по отношение на корупцията е в отчайващо положение, което е отлична хранителна среда за популистите. А нищо чудно това да е дългосрочна политика за формиране на "революционна" ситуация за преход към нов тип управление, контрлирано от Москва. В подкрепа на това е елементарната схема за принуждаване на ГЕРБ (не изисква кой знае какви усилия) да предложи неизбираем кандидат за президент и масовото навлизане на БКП и ДС кадри, зависими от Москва, във всички нива на изпълнителната власт през последните 2 години. Кадрите решават всичко!!!!

 17. 17 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Руската дезинформация. Тук друга няма.

  The best way to predict the future is to invent it.
 18. 18 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Отдавна беше време!!!
  Както безмилостно стана ясно алкашките не спят и много отдавна не просто са ни "пробили", а са ни превърнали в база за мръсните си операции!!!

 19. 19 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1020 Весело

  Е ся утече в канала Дойче веле!

  В Русия съм! В Русия съм!
 20. 20 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ако това звено работеше, парцалите на Пеевски, Труп, 24 вица и ко ще трябва да затворят

 21. 21 Профил на stamata
  stamata
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Дано да заработи по-скоро

 22. 22 Профил на stamata
  stamata
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Дано заработи по скоро и УСПЕХ

 23. 23 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6123 Неутрално

  Ето я новата опорка: "Брюскелските зелки правят министерство на истината."
  Хитро...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 24. 24 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Русия направи така, че светът се оказа в състояние на информационна война.
  —цитат от коментар 16 на Анти Шишковци


  Не е само Русия. И Китай действа по същия начин. Дори доста по-подмолно и дългосрочно. Руснаците си ги знаем - некадърници във всичко.

  The best way to predict the future is to invent it.
 25. 25 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#16] от "Анти Шишковци":++++ Пределно ясна картина ! Благодаря !

 26. 26 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#23] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Колко да е хитро. Отдавна никой не им обръща внимание.

 27. 27 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ЗА ЕДИН ПРИАТЕЛ ПИТАМ :"ТВЪРДЕНИЕТО "БОКО Е ТИКВА"",ДЕЗИНФОРМАЦИЯ ЛИ Е?

 28. 28 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 587 Неутрално

  "Правителството създава звено за борба с дезинформацията"

  Министерство на "истината"

  И в морето ми е до колене .....................
 29. 29 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Само дето не ми се вярва, че България ще има 100%-ов достъп и тежест на преценка/глас!
  Все пак дали има някой, който да не е убеден, че сме си троянското магаре на Масква!

  Да разлая троловете!!
 30. 30 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 515 Неутрално

  СТИГА ГЛУПОСТИ,ВЕ!!!
  СТИГА НИ,ЧЕ ИЗДЪРЖАМЕ ЕДИН БЕЗПОЛЕЗНИК НАРЕЧЕН "ЯВОР КОЛЕВ",КОЙТО ГОДИНИ НАРЕД СЕ "БОРИ" С МИХАЛЯ....

 31. 31 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  Да подкарат червените рашастански тролове за неплатени данъци като Ал Капоне !

 32. 32 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#27] от "aramissss":

  Е, уточни сорта, де! 👿😉
  Оти има едни... "Атлантик", дето стават и по над 100 оки!

  Да разлая троловете!!
 33. 33 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2949 Неутрално

  Наличието на центрове за дезинформация, щедро финансирани от търговия с въглеводороди, налагат съществуване на анализ на информацията. Нормалните държави са примамлива цел за диктаторите.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 34. 34 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1931 Неутрално

  Дано е Томислав Дончев, а не Каракачанов.

 35. 35 Профил на Черна Станция
  Черна Станция
  Рейтинг: 233 Неутрално

  На зрелия комунизъм демокрация ли му викаха? Колкото повече пазят демокрацията, толкова повече лъсва диктатурата им.

  Нищо не е каквото изглежда...
 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#16] от "Анти Шишковци":

  Изключително точен и диобър анализ, поздравления.

  Москва досега твърде успешно се възползва от западния либерализъм (който иначе презира и ненавижда), за да разпространява лъжите си пред една добронамерена и доверчива публика.

  Сегашната пропагандна машина на Кремъл е далеч по-рафинирана и перфидна от някогашните бръщолевения за "пролетарски интернационализъм", защото експлоатира първосигналните страхове на хората. Същевременно всеки опит за противопоставяне на тази индустриално произвеждана дезинформация бива посрещнат с жални писъци за "нарушаване на свободата на словото". Снощи писах, че свободата на словото не включва правото да се лъже безнаказано, да се съчиняват разделящи и дестабилизиращи обществото проблеми, да се оклеветяват почтени хора и т.н. В западните общества свободата на словото е гарантирана, но заедно с това е гарантирана и неприкосновеността на личността срещу оклеветяване, както и правото на индивида и обществото на достъп до истината. Затова медиите - независимо от политическата си ориентация: лява, дясна, център - държат извънредно много на репутацията си и гледат да не стават обект на съдебни дела, глоби и т.н.

  В цивилизования свят умишлените медийни лъжи, фалшификации се наказват - било със съдебни дела, било с отлив на рекламодатели, било със загуба на репутация.

  Тъй като в случая с руската пропаганда извършителят на престъплението е самата държава, единственият начин на противодействие на тази дезинформация е чрез създаването на световна мрежа за нейното разобличаване.

  Колкото и това да не се харесва на руските тролове, жално грачещи за "свободата на словото".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1191 Весело

  Да включат в звеното Америка за България, ТАСС, Терминал 3 и 10-20 либерални нпо-та.
  Такова борене с дезинформацията ще падне, какзм върху камък няма да остане!

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 38. 38 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#34] от "Fiji":

  Белая куница(бялата златка) ще е!

  Да разлая троловете!!
 39. 39 Профил на daviddavid
  daviddavid
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Пък на тази карта нас дори ни няма :)

 40. 40 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  Като знам как стават нещата в БГ това ще е по-скоро бюро за дезинформация и цензура. При соца имаше заглушителни станции за да не могат да се приемат у нас Свободна Европа и турските радиостанции,

 41. 41 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3290 Неутрално

  Ако наистина имаше РЕАЛНО РАБОТЕЩО такова "звено"

  то трябва ДА ОСВЕТИ С ИМЕНА И БИОГРАФИИ ВСИЧКИ

  ТРОЛОВЕ, които ТРОЛЯТ РУСКИТЕ ОПОРКИ срещу заплащане.

  И да публикува във всички медии ТАРИФАТА, по която РУСИЯ

  ПЛАЩА НА ТУКАШНИТЕ СИ ТРОЛОВЕ

 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#41] от "Hawaii":

  "ТРОЛОВЕ, които ТРОЛЯТ РУСКИТЕ ОПОРКИ срещу заплащане."

  Някои от тях са толкова задръстени, че си публикуват "опорките" заедно с инструкциите на водещия офицер:
  https://clubz.bg/79017-umen_trol_si_otpechata_proruskite_instrukcii_v_bg_sajt?fbclid=IwAR0vCl8ZG1nU3d-4zFokFyFkiZhYYWBd48_dMxQs5L0yX2oydLH3W2XtY8I

  Обърни внимание на името му: ПРАВОСЛАВЕН СЛАВЯНИН... :)))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Това "звено" част от Министреството на истината ли ще бъде? Като гледам какви ни управляват, май имаме повече шансове ако ни управлява изкуствен интелект.

 44. 44 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  Като знам как стават нещата в БГ това ще е по-скоро бюро за дезинформация и цензура. При соца имаше заглушителни станции за да не могат да се приемат у нас Свободна Европа и турските радиостанции,
  —цитат от коментар 40 на uq


  Турски радиостанции не са били заглушавани , поне аз не помня. По време на соца денонощно кибичех на къси вълни ... на български език предаваха поне 30 радиостанции , а се заглушаваха само няколко. :-) Крайно неефектовно е ... ако възпрепятстваш да се разбере нещо на български или руски, който търси ще го намери на сръбски , беларуски, украински - пак се разбира !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 45. 45 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Ако това звено работеше, парцалите на Пеевски, Труп, 24 вица и ко ще трябва да затворят
  —цитат от коментар 20 на arcanum


  Ахам… и да остане само "най-обективният" "Дневник" - пропаганден орган на драгалевската радикална компартия, списван от "добрите олигарси" на кръга "Капитал"... Смешници.

 46. 46 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5708 Неутрално

  България не членува в мрежата на НАТО за хибридни заплахи, защото е там като източник на такива заплахи.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 47. 47 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#4] от "3аНиЗа":
  "един бе Оруел"

  До коментар [#10] от "султана глаушева":
  "Министерство на истината."

  До коментар [#12] от "boevbisser":
  "ЕС си действа точно по Оруел, за срам. "

  До коментар [#13] от "betona":
  "1984 live"

  До коментар [#28] от "БГА Балкан":
  "Министерство на "истината""

  Айде сега някой да отрече, че има координация и спуснати опорни точки.

  :))))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 48. 48 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "ТВЪРДЕНИЕТО "БОКО Е ТИКВА"
  —цитат от коментар 27 на aramissss

  Ако "Боко" е "тиква", то какви ли ще да са тези, които същият прави на маймуни вече десет години? Мисля, че кратуни е истински комплимент за тях...

 49. 49 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4255 Неутрално

  До коментар [#16] от "Анти Шишковци":

  "...... Опорните точки, подавани от руското посолство към поддръжниците им са базирани около "Искате демокрация?" , "Ето ви демокрация!". "Ако бяхте с нас, щяхме да ви даваме безрплатно нефт и газ"......."

  Той лидерът на БСП се опита да използва една таква опорка " колко ни е взела демокрацията" т.е да я модифицира малко, и видяхме резултата на изборите за комунистите какъв беше ! Лошото за Кремъл е, че колкото по - силно облъчва едно общество, толкова по сериозен и траен имунитет срещу него се създавата в съответната държава, така че у нас продажниците за " прагматични интереси" с Русия вече ги разпознаваме без да е необходимо даже да се показват пред камерите......
  Лошото е , че все още уж " проевропейските сили" всъщност унизително ходят да се подмазват и умилкват на червеното килимче в Кремъл, че все още обществото ни не се е отърсило от заблудата " дай да гласуваме за по - малкото зло"......

 50. 50 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#47] от "Norman Granz":

  Инструкции:
  1. Да се коментира под международни новини и по възможност да се споменават в негативна светлина плановете за звено за борба с дезинформацията, като се правят аналогии с Оруел и "1984".
  2. Да се ползва опера със включен VPN.
  3. Да се пускат харесвания през прокси сървъри.
  4. Плаща се за 50 рапортувани публикации за съответният ден.

 51. 51 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Да подкарат червените рашастански тролове за неплатени данъци като Ал Капоне !
  —цитат от коментар 31 на Dankol


  Защо искате да опразните форума на "Дневник" от червения мурзилаж, прикриващ се зад вреслива "дясна" реторика, изцяло в подкрепа на БСП и решетниковия резидент?

 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#50] от "Killing Joke":

  Хихихи, нещо такова е разпратено по "редиците"...

  :))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 53 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Той лидерът на БСП се опита да използва една таква опорка " колко ни е взела демокрацията" т.е да я модифицира малко, и видяхме резултата на изборите за комунистите какъв беше !
  —цитат от коментар 49 на samoedin


  Ами резултатът за комунистите беше, че "автентичните десни" им подарихте 40 депутата, както сте го правили винаги и от 40 техните станаха 80, а вие останахте под опашката на коня - със същата тази анти-ГЕРБ пропаганда, която ежедневно продължавате да водите. Вероятно задачата ви е да докарате БСП до 100+ депутата, да?

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#47] от "Norman Granz":

  Още повече, че точно пък ГЕРБавите тролове са ми лееееко съмнителни, когато става дума за четене на книги....Още по-малко пък Оруел да са чели....

 57. 57 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 564 Неутрално

  "Нюзфронт" - почти всички "новини" от русия в "Дневник" са от там. От там се спускат и опорните точки както на Шапкаря, така и на БСП, АБВ и цялата останала сволач. Сега най-вероятно ще се изхитрят и ще пишат "неназован източник"....

 58. 58 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Ей, ама веднага скочи да защитавав Пеевски, труп, 24 часа, а?
  —цитат от коментар 54 на Срам ме е от ГЕРБ


  Естествено. Всеки демократ е длъжен да защитава обективните медии и да посочва ясно пропагандните депеши като :Дневник", водещи систематична очерняща кампания срещу ГЕРБ, правителството и България, в полза на олигархични интереси. А това, че драгалевския мурзилаж клейми останалите медии като "пеевски", далеч не променя факта, че отразяват много по-обективно събитията в страната. Новината "Завърши ремонта/изграждането на обекта Х" в "Дневник" звучи така: "Съмнения за участия на фирми, близки до външния кръг на периферния триъгълник от сферата на влияние на Пеевски са залепили две плочки на криво на обекта Х". Всеки може да прецени кое е новина и кое - евтина комунистическа пропаганда.

 59. 59 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Чудесно решение...
  Но доколкото разбирам, ще бъде по линия на провежданите политики на ЕС. Демек, да не се обърка нещо нашето правителство при комуникацията с ЕС... интересно...
  А за извън ЕС какво правим?

 60. 60 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  Историята се повтаря, особено за тези, които не я познават. ЕС ще повтори историята на Римската империрия. първо била република, после империя и накрая просто останки.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 61. 61 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Историята се повтаря, особено за тези, които не я познават. ЕС ще повтори историята на Римската империрия. първо била република, после империя и накрая просто останки.
  —цитат от коментар 60 на Darcas


  А за руската и драгалевската нещо да споделиш? В контекста на конското подопашно пространство?

 62. 62 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 233 Весело

  До коментар [#47] от "Norman Granz":

  Айде да го оставим Оруел, а да си припомним Работническо дело, което громеше империализма. Всъщност идеята за разни министерства, ведомства, групи и т.н. е добра, след десетина години идват роботите и народа трябва да работи нещо!

 63. 63 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#56] от "Срам ме е от ГЕРБ":

  "ГЕРБавите тролове са ми лееееко съмнителни, когато става дума за четене на книги....Още по-малко пък Оруел да са чели..."

  А червените пък направо го забраняваха... За притежание на негова книга (аз имах три: 1984, Animal Farm, Homage to Catalonia) човек можеше да си навлече сериозни неприятности.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 64. 64 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Любопитно

  То хубаво, но само да не побългарят и тази система и да почнат да цензурират неудобни мнения срещу правителството, герб, патриотите, дпс. И да преследват коментиращи по форумите и фейсбук. Имам огромни резерви към това начинание. Да видим...

 65. 65 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Малко е да имаме само звено. Отчайващо ни е необходимо да направим Министерство на пропагандата! За пръв министър смятам че е подходящ г-н Тома Биков

  Бог да благослови Америка за България!
 66. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#62] от "tvi63":

  "... да си припомним Работническо дело..."

  Ами припомнете си го, вие партийците бяхте служебно задължени да го четете. Аз четях други работи тогава. :)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 67 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#65] от "Günther":

  Първи министър Тома Биков, а вице Антон Тодоров, изпълнителен директор Гешев...

 68. 68 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ужас, пореден акт на правителството, който е насочен към Иво Прокопиев. До сега атакуваха него, а сега вече и изданията му.

  Сещате се това звено с кого ще се захване най-напред.

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 69. 69 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3973 Любопитно

  Че то, по-голяма дезинформация от приказките на депутатите и политиците ни има ли? А тях кой ще санкционира и наказва? Или техните глупости - опс, имах предвид умни изказвания, са извор на мъдрост?

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Добра новина е, че се присъединяваме, но защо пак сме последни.

 72. 72 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Весело

  Като знам аршина на Тръмп за фалшиви новини, разбирайте всяко мнение което се усъмнява в изключителността на Лидера... Като знам и акъла на нашите убавници... Не съм оптимист.

 73. 73 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Е ся утече в канала Дойче веле!
  —цитат от коментар 19 на Веселин Дечев  Не позна, морски !
  " Дойче веле " съм го слушал още от 80-те години на миналия век, мога да го слушам и днес, но, ако поискам да отида на екскурзия в СССР, няма да мога - НЯМА такава дестинация !
  Така с оттичането в канала .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 74. 74 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Сайтът на Могерини дава ли някаква методика за борба срещу наместника на Решетников в България - злощастната руска уруспия Румен Георгиев Радев.
  —цитат от коментар 5 на Lemmy


  Разбира се, забрана на изборите.

 75. 75 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  ЗА ЕДИН ПРИАТЕЛ ПИТАМ :"ТВЪРДЕНИЕТО "БОКО Е ТИКВА"",ДЕЗИНФОРМАЦИЯ ЛИ Е?
  —цитат от коментар 27 на aramissss  Да, дезинформация е, която иска да скрие мутренското му минало и настояще . Нека не забравяме, че като СИКаджийска мутра, този тип е имал много по-малък мафиотски периметър, отколкото днес като премиер, в чиито ръце е съсредоточена цялата власт и възможност да раздава еврофондовете и нашите пари .
  Да, изразът " Боко е Тиква " е дезинформация !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 76. 76 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#71] от "Мондиана":

  "Добра новина е, че се присъединяваме, но защо пак сме последни."

  Ние сме "присъединени" и към много други "неща" за свободната журналистика и тн., но много често крайните резултати са съвсем различни.

 77. 77 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#68] от "intergalactic":

  Точно това имах предвид!

 78. 78 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Пик имат една колонка със списък на сайтове със "фалшиви новини", като знам и кой взема решенията на територията, сещайте се.

 79. 79 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#73] от "niksan1":

  "... ако поискам да отида на екскурзия в СССР, няма да мога - НЯМА такава дестинация !"

  :))))

  И съботници няма, и ученически бригади няма, и задължителна военна служба няма, и за коли не се чака по 15 години, и ОФ-го вече не "дава" гарсониери в Разсадника...

  Да не говорим, че и задължителни "манифестации" няма.

  Колко много ни отне димокрацията, както би казала др. Курнелка от Крушовица.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 80. 80 Профил на Тихомир Тодоров
  Тихомир Тодоров
  Рейтинг: 233 Неутрално

  БРАВО, това е чудесна НОВИНА. Пишеете ме доброволец

 81. 81 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  Правителството е създало звено за борба с правителството?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 82. 82 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#36:"Norman Granz"]До коментар [#16] от "Анти Шишковци":

  "В западните общества свободата на словото е гарантирана, но заедно с това е гарантирана и неприкосновеността на личността срещу оклеветяване, както и правото на индивида и обществото на достъп до истината."

  Нормане, беше това едно време, едно по-хубаво време, когато с надежда гледахме натам. Но явно в човешката природа няма празно. Сега медиите ги държат малка група хора, къде директно, къде индиректно и съдебни процеси ще има по-скоро ако не са в мейнстрийма. Руснаците, като добри ученици изкопираха модела, че го и подобриха и взеха да ги бият на техен терен, с техните методи. До там се стигна, че едни жълти жилетки не искат да говорят с френските медии, които им извращават думите, а говорят само със РТ и Спутник ТВ. Кой им го направи? Сами си го направиха. И това в свят , който е бил на разследващи журналисти, като при уотъргейт или отразяването на войната във Виетнам и куп други репортажи с опасност за живота. И властта се е бояла от тях!
  Днес ни се поднася избора да изберем или едната или другата пропагандни машини. Това не е свобода. Това по-скоро е информационна война, като тази между Третия райх и СССР. Голям оптимизъм ме е налегнал...

 83. 83 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 848 Неутрално

  РТ няма място в пакетите от програми.

 84. 84 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#4] от "3аНиЗа":"един бе Оруел"До коментар [#10] от "султана глаушева":"Министерство на истината."До коментар [#12] от "boevbisser":"ЕС си действа точно по Оруел, за срам. "До коментар [#13] от "betona":"1984 live"До коментар [#28] от "БГА Балкан":"Министерство на "истината""Айде сега някой да отрече, че има координация и спуснати опорни точки.:))))))
  —цитат от коментар 47 на Norman Granz


  Всъщност, не. Първото, което ми хрумна, още преди да видя коментарите, беше Министерството на истината на Оруел. Това всъщност е координация на мисълта и психологическата картина на челия интелигентен човек. Истинският проблем не е в това, че сме чели тези опасни за соца книги, а това, че те отново започват да звучат актуално.

 85. 85 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#84] от "anarhochristian":

  "Първото, което ми хрумна, още преди да видя коментарите, беше Министерството на истината на Оруел."

  Вероятно въпросното нещо ви е хрумнало, още преди да прочетете и статията...

  Става дума за координирано международно усилие за париране и противодействие на пропагандата, идваща от един ТИПИЧНО ОРУЕЛОВ СВЯТ - този на съвременна фашистка Русия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 86. 86 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#56] от "Срам ме е от ГЕРБ":"ГЕРБавите тролове са ми лееееко съмнителни, когато става дума за четене на книги....Още по-малко пък Оруел да са чели..."А червените пък направо го забраняваха... За притежание на негова книга (аз имах три: 1984, Animal Farm, Homage to Catalonia) човек можеше да си навлече сериозни неприятности.
  —цитат от коментар 63 на Norman Granz


  +
  Чак в края на 80-те го допуснаха, че и издадоха.
  Като стана дума "Убийсто на слон" чел ли си? Кратък разказ за психологията на човека, който е принуден да взима решения не според морала си , а според изискването на средата. Също много добра алегория на едни по-значими решения.

 87. 87 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 627 Неутрално

  То хубаво, но само да не побългарят и тази система и да почнат да цензурират неудобни мнения срещу правителството, герб, патриотите, дпс. И да преследват коментиращи по форумите и фейсбук. Имам огромни резерви към това начинание. Да видим...
  —цитат от коментар 64 на Common Sense


  Това не е ново. Имам познати викани в полицията преди години за публикации на мнения за ДПС. Натам вървим.

 88. 88 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Малко е да имаме само звено. Отчайващо ни е необходимо да направим Министерство на пропагандата! За пръв министър смятам че е подходящ г-н Тома Биков
  —цитат от коментар 65 на Günther  Не възразявам за Биков, но има и други подходящи - Волгтн, а защо не и Спас Гърневски . Последния често си мени адресите ( БКП, СДС, ДСБ, ГЕРБ ), но иначе е подходящ .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 89. 89 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Ужас, пореден акт на правителството, който е насочен към Иво Прокопиев. До сега атакуваха него, а сега вече и изданията му.Сещате се това звено с кого ще се захване най-напред.
  —цитат от коментар 68 на intergalactic


  Аз за това казвам, че хората трябва да бдят. Днес аплодисменти, а утре като се надочи срещо аплодиращите, въх то какво стана. Най-добрия инструмент срещу лъжата (дезинформацията) е истината. А метода на неговото прилагане е дискусията, диспута, спора. Всяко действие срещу този инструмент и метод е съмнителен и предполага задни мисли. Пазара на идеи също следва да е свободен. Без него демокрация (народовластие) няма! Невежеството е сила.

 90. 90 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Неутрално

  ГЕРБ и информация в едно изречение е оксиморон. Те не могат да мислят

 91. 91 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#73] от "niksan1":"... ако поискам да отида на екскурзия в СССР, няма да мога - НЯМА такава дестинация !":))))И съботници няма, и ученически бригади няма, и задължителна военна служба няма, и за коли не се чака по 15 години, и ОФ-го вече не "дава" гарсониери в Разсадника...Да не говорим, че и задължителни "манифестации" няма.Колко много ни отне димокрацията, както би казала др. Курнелка от Крушовица.
  —цитат от коментар 79 на Norman Granz


  За дивотиите на болшевизма няма какво и да коментираме. Или не , всъщност трябва, защото идат поколения, които не знаят за какво става дума. На мен по-скоро проблема ми е, че така, както ни еб@ваха тогава едни картуни, сега пак ни еб@ват, че и ни викат комунисти. Те на нас.

 92. 92 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#41] от "Hawaii":"ТРОЛОВЕ, които ТРОЛЯТ РУСКИТЕ ОПОРКИ срещу заплащане."Някои от тях са толкова задръстени, че си публикуват "опорките" заедно с инструкциите на водещия офицер:https://clubz.bg/79017-umen_trol_si_otpechata_proruskite_instrukcii_v_bg_sajt?fbclid=IwAR0vCl8ZG1nU3d-4zFokFyFkiZhYYWBd48_dMxQs5L0yX2oydLH3W2XtY8I Обърни внимание на името му: ПРАВОСЛАВЕН СЛАВЯНИН... :)))))
  —цитат от коментар 42 на Norman Granz


  еее ние тука си ги разкриваме за норматив.

 93. 93 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#85] от "Norman Granz":

  "Вероятно въпросното нещо ви е хрумнало, още преди да прочетете и статията..."

  Ако визирате заглавието, като метод за създаване на предварително впечатление, сте много прав. Това е един от похватите в епохата на туитовете.

 94. 94 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4511 Неутрално

  ВИИ Маркс имени Лелина

  Много страшни тея демократи бе.
  Пушка не гръмнала, развел бел байряк и... преизпълнява.
  От какъв зор?

  Директивата беше за Равнопоставеност вместе в Двуполов свет

  До коментар [#2] от "hasmokar":

  Каквот ни наредят „демократично яздещите ни партньори” от Вашингтон,
  ще преизпълненим.

 95. 95 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#58] от "Reporter US":

  нищо не ти разбрах.
  ти разбра ли се.
  сея като ше си на брой постове
  поне се постарай да е съдържателно.

 96. 96 Профил на Погледни ме в очите!
  Погледни ме в очите!
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#89] от "anarhochristian":

  "Аз за това казвам, че хората трябва да бдят. Днес аплодисменти, а утре като се надочи срещо аплодиращите, въх то какво стана. Най-добрия инструмент срещу лъжата (дезинформацията) е истината. А метода на неговото прилагане е дискусията, диспута, спора. Всяко действие срещу този инструмент и метод е съмнителен и предполага задни мисли. Пазара на идеи също следва да е свободен. Без него демокрация (народовластие) няма! Невежеството е сила."

  Поздрави!

 97. 97 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 627 Неутрално

  ГЕРБ и информация в едно изречение е оксиморон. Те не могат да мислят
  —цитат от коментар 90 на arcanum


  +++
  Герб и инстинкт за оцеляване, чрез мимикрия на съзнание и мисъл.

 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Весело

  Сините черти на запад през океана е повече от ясно, че водят към корифеите на дезинформацията - CNN
  —цитат от коментар 11 на Taiga


  Хе-хе!
  Руския трол, който разбира се "съвсем случайно" се е довлякъл в български сайт, обвинява известната по цял свят с вярната си информация за събитията по света в дезинформация.
  Забележете!
  Това се казва от личност принадлежаща към нация, която се яви пред света с цялата си голота на лъжлива, манипулаторска и мошеническа.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3738 Весело

  Защо искате да опразните форума на "Дневник" от червения мурзилаж, прикриващ се зад вреслива "дясна" реторика, изцяло в подкрепа на БСП и решетниковия резидент?
  —цитат от коментар 51 на Reporter US


  Прекалено добре и много показателно си запознат с проблемите на "червения мурзилаж, прикриващ се зад вреслива "дясна" реторика, изцяло в подкрепа на БСП и решетниковия резидент"!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Аз както знам какво представлява България....много не се надявам и радвам, защото няма да се учудя ако за диерктор на звеното назначат Димитър Иванов а.к.а Митьо Гестапото, а за говорител Светлана Шаренкова!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK