В криза ли са европейските ценности

В криза ли са европейските ценности

© ReutersИма ли криза на европейските ценности у нас, колко и в кои институции се повишава доверието и какви са добрите и лошите тенденции в нагласите на българите - тези въпроси бяха обсъдени на кръгла маса "Има ли криза на европейските ценности" в парламента днес, на която бяха представени и резултати от българската част на Европейското изследване на ценностите, проведено през м.г. (още за изследването вижте тук).


На кръглата маса присъстваха повече професори и доценти от академичната общност, отколкото народни представители. Имаше 13 депутати от ГЕРБ, ДПС, "Обединени патриоти" и "Воля", сред които и председателят на парламента Цвета Караянчева. Според нея въпреки ниския рейтинг на доверие Народното събрание си остава автентичната среда за дебати, за политически разговор и за сблъсък на мнения. "Европейските ценности са в основата на най-големите постижения на Европа. Тя трябва да бъдат отстоявани и защитавани", смята Караянчева.


"През последните три години Европа е подложена на хибридна атака. Тогава бе изградено антиевропейското говорене", обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, като цитира друго изследване, направено за партийна употреба. Според него най-голямото предизвикателство на европейските избори ще бъде свързано с гражданското общество. По думите на депутата днес политиците не са в състояние да имат консенсус за запазване на устоите на гражданското общество, заради което трябва да помагат експертите.
ЕС няма да се разпадне


Според проф. д.н. Георги Фотев ЕС няма да се разпадне, защото ценностите ще бъдат универсални. Той определи съюза като хибридно по характер политическо обединение, създадено по доброволен начин в родината на националните държави. "Националните държави доброволно отстъпват своя суверенитет. И това е аргумент, че Европа няма да се разпадне. Всички знаят какво би означавало да се обезсмисли свободата, солидарността, толерантността и мира като ценности", каза още проф. Фотев.


"В българското общество да бъдеш патриот и европеец вече не е едно и също. Появява се пукнатина", каза доц. Антоний Гълъбов. Той обяви, че вече не става дума за истински патриотизъм, а за усещане към затваряне и капсулиране. По думите му българското общество не успява да постигне съгласие по отношение на близкото си минало и заради това не може да формира общо бъдеще.


Доц. Татяна Буруджиева обяви, че има проблем с качеството на информацията в медиите, от което се върви към манипулация. "Битката е как медиите да се изградят като стожери на демокрацията. Медиите трябва да помагат за развитието на своето общество, а огромният проблем е, че те са отказаха от своите функции си", обяви още тя.


Добри и лоши тенденции


Доц. Румяна Коларова коментира, че в обществото у нас нараства критичността към всеки един опит за нарушаване на публичните норми, в т.ч. пътуването гратис в транспорта. Това е добра тенденция в догонването на европейските страни, смятат експертите. Лоша тенденция според доц. Васил Гарнизов обаче е, че хората искат да учат децата си на толерантност, но я разбират само като търпимост. Според проф. Огнян Минчев добра тенденция е, че доверието към институциите в България се повишава умерено. Той каза, че Брекзит показва букет от слаби политици в Лондон, но блестящо функциониране на институциите, заради което не се стига до безредици.


Според проф. Александър Кьосев отношението на българите и към националната, и към европейската култура е декларативно. "Лепилото, което сплотява българското общество, се е превърнало в кухи фрази, в т.ч. и ксенофобски. Това значи, че имаме важна задача по отношение на истинска национална принадлежност", каза той.


Върви ли се към постдемокрацията


"Постдемокрацията е състояние, в което институциите са празна черупка, изпразнени от съдържание, а двигателят на промените е другаде. Има изпразване и на партиите, и на парламента от легитимността да представляват", каза проф. Анна Кръстева. Тя даде дефиниция за постдемократичната партията, като я сравни с фирма - лобистите заместват активистите, а капиталите - кампанията. "Все повече граждани са на страната на демокрацията, а немалко политици - на страната на постдемокрацията", допълни проф. Кръстева.


Доц. Даниел Смилов обяви, че хората нямат доверие в базови демократични институции и това е обща тенденция за Европа. "В България и към съд, и към прокуратура се отнасяме като към политически партии - намираме ги за политизирани", каза още той. По думите му политическите партии са изоставили своята задача да формират обществено мнение, а част от популисткия момент е, че партиите се крият зад нагласи.


За проф. Димитър Вацов има ужасяващ ръст на хомофобията. "Зад тази омраза седи една медийна атака срещу основите на либерално-демократичния път, която бе тежко усилена от Руската федерация. Всеки, който си мисли, че с ксенофобска реторика може да обърне европейския курс на България, ще претърпи крах", каза още той.


Според проф. Антоний Тодоров когато публиката казва, че иска силен лидер, това не значи край на демокрацията. Това значело, че демокрацията е нещо хубаво, но че трудно функционира и има нужда от някой, който да върне порядъка. "Либерална демокрация е онова, върху което е изграден ЕС. Всички ценности са закачени за индивида. Всички алтернативи дават неравенство и несвобода. Когато кажеш, че не се подчиняваш на тези свободи, рано или късно предлагаш диктаторска схема", смята проф. Евгений Дайнов.


Доц. Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч" заяви, че българското общество е консервативно по отношение на общостта, но либерално по отношение на личния живот и подкрепя някои светски ценности. Затова не може да се говори за преход от едното към другото в България.


По думите на доц. Милена Стефанова освен икономически растеж българите искат политиците да си говорят с гражданите. Доц. Харалан Александров смята, че у нас се върви устойчива феминистка култура, в която център е семейството, а проф. Петър Кабакчева обяви, че семействата не искат да възпитават децата си в алтруизъм.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (211)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3014 Весело

  Събрали се, Всеки изстрелял своите предварително подготвени послания, после се разотишли.
  Щом Смилов е бил там, ще се намери повод за материалче и скоро ще го четем. Буруджиева ще я публикуват другаде и .... бизнесът си върви.

  Еретик
 2. 2 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  "въпреки ниския рейтинг на доверие Народното събрание си остава автентичната среда за дебати"

  Цецето е пропуснала думата "ялови" пред думата "дебати".

 3. 3 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 2460 Любопитно

  Някакво разминаване констатирам между заглавието и съдържанието на статията...

 4. 4 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3831 Весело

  Харалан Александров смята, че у нас се върви устойчива феминистка култура, в която център е семейството,
  ========
  Оппалаа.... ❓
  " къде си Динкоо....? Излез веднага от пералнята и почивай да простираш....!...."

  Bukalemun
 5. 5 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Това е била много интересна сбирка. Къде може да се прочете цялата. Щом Харалан е бил там, няма как да не е интересно.

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 6. 6 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1862 Неутрално

  Левундерските, джендър утопии и глупости докараха любимата ми Европа до неузнаваема лудост!!!
  Старата Госпожа трябва да въззвърне достойнството си!!!
  Време е за връщане към изконните европейски- християнски ценности!

 7. 7 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3014 Весело

  До коментар [#5] от "Емо":

  "Харалан Александров смята, че у нас се върви /КЪМ?/устойчива феминистка култура, в която център е семейството"
  ===========
  Тоя наистина трябва да е забавен. Позволих си да пипна изречението, но във феминистката култура май ценност е феминизмът. Зарязвам временно Дневника и почвам да търся прозренията му.

  Еретик
 8. 8 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 714 Неутрално

  "През последните три години Европа е подложена на хибридна атака. Тогава бе изградено антиевропейското говорене", обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, като цитира друго изследване, направено за партийна употреба. Според него най-голямото предизвикателство на европейските избори ще бъде свързано с гражданското общество. ""

  Точна, правдива и прецизна констатаця. Напомни ми за позицията на президент Плевнелиев.
  Никога ама никога не съм си представял, че ще изразя каквато и да е хвалба към Цветанов.
  В този случай е желязно прав.

 9. 9 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3857 Весело

  Дайнов ме кефи. Истински Ленин. Или туй-или онуй. Средно нЕма!

 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3857 Весело

  Харалан Александров смята, че у нас се върви устойчива феминистка култура, в която център е семейството,========Оппалаа.... ❓" къде си Динкоо....? Излез веднага от пералнята и почивай да простираш....!...."
  —цитат от коментар 4 на eti mehter

  Ко са смейш, бе Ети?

  Още Макгахан е написал:
  Българите са нисички, чернички и за всяко нещо тичат да питат жена си!

  И т'ва - в онейзи върло "патриархални" мракобесни години.
  Пък ся, при либералното модерн - смЕтай!

 11. 11 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 348 Неутрално

  "1. ПРОСВЕТЕН ПАТРИОТИЗЪМ

  Изповядваме идеите на просветения патриотизъм. Това е обединителна и човеколюбива идея. Възрожденският, европейски, патриотизъм е бъдещето на България.

  2. ЕВРОПА НА ОТЕЧЕСТВАТА

  Европа може да бъде силна, когато е Европа на нациите. Само така тя все по-малко ще зависи от Изток или от Запад, а ще разчита на собствените си сили. Защото ще се осланя не на утопичен либерален проект, а на националните си истории и традиции. Европа трябва да се възползва от най-силното, което има - това, че е сбор от дълбоки, хилядолетни национални корени.

  3. ХРИСТИЯНСКА, СОЛИДАРНА, РАЗУМНА ЕВРОПА

  Европа е носител на християнските ценности. Те са в основата на нашата цивилизация, с която трябва да се гордеем. Цивилизация на разума, християнската солидарност и религиозната търпимост, където няма място за социални утопии, религиозен фундаментализъм и каквито и да било политически крайности. ..."
  http://www.vmro.bg/джамбазки-веселинов-и-димов-друга-европа-е-възможна-ние-предлагаме-конкретни-ценности-около-които-да-протече-дебатът-за-евровота/

  Аре.

 12. 12 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Професори, доценти... Мамини сладурчета... Най бързо множащото се племе в Бг-то. Ми те мноо обичат да слушкат и да папкат! Квото им посочи "правата" линия, тва "свеждат" до "електората"!

  roo
 13. 13 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 980 Любопитно

  "Постдемокрацията е състояние, в което институциите са празна черупка, изпразнени от съдържание, а двигателят на промените е другаде. Има изпразване и на партиите, и на парламента от легитимността да представляват"

  звучи като зловеща утопия ,но всъщност е реалност ,нашата реалност

 14. 14 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Европейските ценности са си много добре.

  Само има едни злобни дребни КГБ-ейчета дето не могат да се примирят с това и пръскал ли пръскат пари да всяват страх, омраза и раздор. Че империйката им е пред разпад.


 15. 15 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Професори, доценти... Мамини сладурчета... Най бързо множащото се племе в Бг-то. Ми те мноо обичат да слушкат и да папкат! Квото им посочи "правата" линия, тва "свеждат" до "електората"!
  —цитат от коментар 12 на babyroo


  А ти какво мислиш? Остави презрените доценти и професори!

  SHADOWS of SOFIA
 16. 16 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 348 Неутрално

  "Върви ли се към постдемокрацията

  "Постдемокрацията е състояние, в което институциите са празна черупка, изпразнени от съдържание, а двигателят на промените е другаде. Има изпразване и на партиите, и на парламента от легитимността да представляват", каза проф. Анна Кръстева..."

  Тази е путинка! Държеше ли плакат Президентска /Путинска/ Република? Щото това е скритата, но разголена цел и на фракцията на Корни, и на Решетниковите слуги.

 17. 17 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 348 Неутрално

  ... Щом Смилов е бил там, ще се намери повод за материалче и скоро ще го четем. Буруджиева ще я публикуват другаде и .... бизнесът си върви.
  —цитат от коментар 1 на Костадин Иванов


  До коментар [#1] от "Костадин Иванов":

  Тази сутрин двамцата са били при щатния десар Красимир Гергов. Сводка има в Клуб Зет, където ги и коментирах - https://clubz.bg/79949-daniel_smilov_bsp_se_radikalizira_veche_ne_prilicha_na_sebe_si

 18. 18 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Некъф К2 пита нещо. Ще ти дам изчерпателен отговор, ако преброиш правилно "проф" и "доц" в матрялчето...

  roo
 19. 19 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Баси, обидих ви, КА2! Извинявам се! Сигурно сте поне "проф"!

  roo
 20. 20 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 279 Весело

  Всякакви мнения е имало на тая сбирка, ама авторката си е избрала по едно-две изречения от всеки, дето да пасват на редакционната политика, разбира се.
  Ще потърся и други източници за събитието.

 21. 21 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  До коментар [#19] от "babyroo":

  А какво мислиш за постдемокрацията?Остави празните приказки

  SHADOWS of SOFIA
 22. 22 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "През последните три години Европа е подложена на хибридна атака. Напомни ми за позицията на президент Плевнелие.
  —цитат от коментар 8 на gmbh

  И на мене Цецо ми напомня Плевнелиев:

  Ето за Росен .

  1. Ето негови дълбоки политически анализи:
  ----------------------
  „в продължение на много години бяхме изключително силно зависими като член на Съветския съюз„.
  ------------------
  "Член на Съветския Съюз" .. ей това, ще го помня до гроб , щото съм евроатлантист ! Както ще помня и за Сакото и за Синята Рокля ..
  ... надигани, да припомня , на едно и също място - в Белия Дом ...

  2.Ето и за росеновата юначност:
  -----------------------------
  ….„През февруари отидох на платформата с протестиращите.
  Бях там, на платформата, и крещях (смее се), опитвайки се да им кажа нещо, и те ми крещяха (смее се), но накрая доказах, че съм смел президент, който не се страхува да отиде дори на платформата .."
  -----------------------------
  Като преведено от английския на Президента "да отида на платформата" ще да означава, че февруари се е качил на покрива на лекотоварен автомобил Форд и от там е говорил, КАКТО ЙОЛО ДЕНЕВ на мегафон с батерии 1,5v !
  При това качване, Росен показал гражданска смелост, физическа ловкост и сиви рипсени чорапки до над глезена!

  Честити сме, че сме имали такива водачи!

 23. 23 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Цецо , освен на Плевнелиев напомня и на Николай Ненчев!
  Така те тримата са си като юначните богатири от легендите!

  Ей за Росен още:

  "Бях член на световно семейство, бях равен на всички тях. Имал съм поне 25 срещи с Обама и 30 с Меркел" . Обама и Меркел са имали мобилния ми телефон, звънели са ми за всичко - продължава той в публикуваното днес голямо интервю. - Търсели са моето мнение. Аз бях човекът, който можеше на български, на руски - с Лавров широко си говорихме, на перфектен немски и английски да дава решения.
  И бях оценен. Получих огромно международно признание.
  .....
  "Обама е мой близък приятел - заявява Плевнелиев. - През последния септември само за един ден ние се видяхме три пъти... Беше ме сложил на маса №2 и си говорихме дълго.
  Но извън този исторически обяд вечерта Обама ме покани и на приема. И направихме тази прословута снимка, на която Обама и Мишел така здраво са ме прегърнали, че ми се е повдигнало сакото. .."
  --------------------------

  3. Да припомним - в Белия дом ДРУГО повдигнато сако освен нашето, българското НЕ Е ИМАЛО!
  Има една повдигана синя рокля , по времето на Бил Клинтън .. ама онази история е съвсем друга!
  Синята рокля! Всички я помним, нали?!
  А за сакото се мълчи ! Комунистите не искат да сме прочути ..

  Преди време имахме ли , да запитам, така приемани хора - че американските президенти да им вдигат сакото от обич .. ... ??
  И не ни ли се разтупва сърцето .. ние, българите - представени от нашият президент - сме вече на маса №2 ! .. Обама и Обамовица да ни хвърлят сегиз - тогиз , по едно око по време на вечерята. А??

  От маса номер две, може и директно да комуникира:
  "Какво е това? Супа? Аз много обичам супа! Чорбата е турско ядене, ние сега повечето ядем супи!"

  Плевнелиев е бил на МАСА НОМЕР ДВЕ!
  Знам какво ще ми кажете, червенушки .."Щото Обамовица да го следи, да не прибере сребърните лъжички" .. ама няма да сте прави и вашето ще е клевета.
  От маса номер две, Росен би могъл да се обърне директно към домакините..
  "Тц,тц, тц пърдон, изцапах ви бохчата"!

  Да повторим, че е важно:
  -----------------
  " Обама и Меркел са имали мобилния ми телефон, звънели са ми за всичко .Търсели са моето мнение.
  Аз бях човекът, който можеше на български, на руски - с Лавров широко си говорихме, на перфектен немски и английски да дава решения.
  И бях оценен. Получих огромно международно признание."
  ----------------

  Та така!
  За търсене на авторитетно мнение на английски - може би се набира 1 ...
  За даване на решения , на руски - набираме 2 ..
  За връзка с оператор - 3 ..
  За говорене надълго, на перфектен немски - 4 ..

  Булгар! Булгар!

 24. 24 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Интересно защо упорито хомосексуализмът се идентифицира с основите на либерално-демократичния път на Европа , а всяка критика към тези социално-биологични отклонения се смятат за атака срещу основите на либерално-демократичния път на Европа ?

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 25. 25 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Щото това е левичарският неомарксизъм ..

 26. 26 Профил на KLINGON
  KLINGON
  Рейтинг: 352 Весело

  политически анализатори и социални антрополози, Сър :)

  "...Срамно е ние да сравняваме силата си с такива гламавци, каквито са турците…"... из дописка на Васил Левски до в. Свобода, публикувана на 13.02.1871 г.
 27. 27 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 281 Неутрално

  КА,КА2, добре ме чуй! Ми не мисля за нея, "постдемокрацията"!!! Мноо е имагинерна, точно както Бг "професорите" и "доцентите"! За да помогна на бавния ти изказ, ПРОФ = 8, ДОЦ = 8. Та така с (ре)хабилитациите у нас.

  roo
 28. 28 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#23] от "ajsayder":

  Ей за Росен още:

  “Никога досега Русия не е активирала всички възможни сили и сфери на влияние в България – всеки възможен човек, олигарх, медия – всичко, което може да направи днес Русия, го прави. Русия има своя план за България. И ще даде всичко от себе си, за да може България да играе тази роля, която ѝ беше съдено да играе в продължение на много години”
  “И дали през покупката на изтребителите, дали през развихрящата се пропагандна кампания на националисти, които аз никога не нарекох патриоти, в България и явните им връзки с Русия, дали покрай всичко, което тепърва може да се случи – представете си референдум в България, представете си, че България тръгне по пътя на президентската република, така милеена от президента Първанов, но и от всички русофили в България. …“
  https://terminal3.bg/plevneliev-rusija-aktivira-vsichki-sili-v-blgarija-mediite-bjaha-nakupeni-ot-korupcionnite-proekti/

  И още:
  “Никога досега Русия не е активирала всички възможни сили и сфери на влияние в България – всеки възможен човек, олигарх, медия – всичко, което може да направи днес Русия, го прави. Русия има своя план за България. И ще даде всичко от себе си, за да може България да играе тази роля, която ѝ беше съдено да играе в продължение на много години”
  “И дали през покупката на изтребителите, дали през развихрящата се пропагандна кампания на националисти, които аз никога не нарекох патриоти, в България и явните им връзки с Русия, дали покрай всичко, което тепърва може да се случи – представете си референдум в България, представете си, че България тръгне по пътя на президентската република, така милеена от президента Първанов, но и от всички русофили в България. …“
  https://terminal3.bg/plevneliev-rusija-aktivira-vsichki-sili-v-blgarija-mediite-bjaha-nakupeni-ot-korupcionnite-proekti/

  И още:
  "В подкрепата на ДСБ Плевнелиев видя интрига на Костов и Първанов" - https://offnews.bg/politika/v-podkrepata-na-dsb-plevneliev-vidia-intriga-na-kostov-i-parvanov-629310.html

 29. 29 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3026 Неутрално

  Поредното нищо говорене и нищо правене. Ама са взели малко парици за участие. По техните думи, България е прескочила фазата на демокрация и е отишла директно в пост демокрацията. То си е така де. Кухи ялови държавни органи, живуркащи на принципа : ден да мине, самун да загине. ТОЙ дава, ТОЙ нарежда, ТОЙ казва. ТОЙ, ТОЙ, ТОЙ. А, член първи, кога?

 30. 30 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  До коментар [#25] от "ajsayder":

  И понеже разбираш от политически течения , като явно критикуваш либералната демокрация , би ли обяснил какво е нео-консерватизъм и кой е претставител на това течение. Ще съм благодарен да ме просветиш.

  SHADOWS of SOFIA
 31. 31 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 279 Весело

  Ми то либералната демокрация си е баш постдемокрация, защото е демокрация на малцинствата, демек не е демокрация.

 32. 32 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  До коментар [#27] от "babyroo":

  Като не мислиш защо критикуваш това което явно не разбираш? За да те предпазя от празни приказки , Аз съм Консервативно настроен.

  SHADOWS of SOFIA
 33. 33 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Хахаха! Кипи безсмислен труд! Защо тези не ги пратят да побачкат малко? Че ако си изкарваш хляба с философстване, някой трябва да ти го плаща, нали така? Защото няма жив човек, дето да има нужда от преливането от пусто в празно! И да ти го плаща на всичкото отгоре!

  Мърфи е оптимист!
 34. 34 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 905 Неутрално

  Краткият отговор на въпроса зададен в заглавието е - НЕ.
  Изобщо не са в криза , в катастрофа са и то тези които са останали. Другите са подменени.

  Stupid people make me sick
 35. 35 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  И кви са европейските ценности? ;)

  Че не видях нещо дефинирано?

 36. 36 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#34] от "Хакуна Матата !":

  Каква катастрофа, бре? Европейските ценности навсякъде тържествуват - от САЩ до Китай, всичко се базира на тези ценности, дори любимата ти Русия. Е, кой пожвече, кой по-малко. Европа е родината на това, което наричаме модерен свят, тя може да преживява свои си кризи, дори световни войни, но това не отеня факта, че днешният свят е изграден изцяло на тези основи.

 37. 37 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 281 Неутрално

  КА, КА, КА, 2. Грешиш, не критикувам тъпата "постде..." Само отбелязвам броя на проф. и доц... И това стига за разумните колеги...

  roo
 38. 38 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#34] от "Хакуна Матата !":Каква катастрофа, бре? Европейските ценности навсякъде тържествуват - от САЩ до Китай, всичко се базира на тези ценности, дори любимата ти Русия. Е, кой пожвече, кой по-малко. Европа е родината на това, което наричаме модерен свят, тя може да преживява свои си кризи, дори световни войни, но това не отеня факта, че днешният свят е изграден изцяло на тези основи.
  —цитат от коментар 36 на 8th_ball


  Кои са тези основи?

 39. 39 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Европейският Съюз и Европейските ценности ЩЕ ги бъде.

  Ще ги бъде, защото алтернативата им е насилие, демагогия, умишлена деградация и оскотяване, двойни стандарти, двоен "морал", кастовизация на обществото и антиутопия.

  Всичко от изброеното е равнозначно на гибел в перспектива.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 40. 40 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 279 Весело

  Нямам право да говоря от името на българското малцинство в Новия Европейски Народ, (каквото и да означава това), но с национален суверенитет си ни е по-добре.

 41. 41 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Като скромен участник в тези събития, би трябвало да имам право на мнение? Скромно, но все пак... Проблемът на европа не са ценностите, те още са жизнани и плодотворни. Проблемът са сктарите стереотипи, според които се прилагат тези ценности, особено в Източна и Южа Европа. И най-кресливите са тези, които най-малко вдяват нещата.

  Да вземем бежанците, не дори тях, но мигрантите, щото пове„ето са такива. Забравихте ли унизителните опашки пред посолството на някоя "западна страна"? И сега, когато за нас е без проблем си мислим: "дайте да видят тия какво ни беш5е на нас някога". И проблемът не е в опашката пред амбасадата, а в този начин на мислене - ти не си му светил на някой защо иска да мигрира, но си готов да сложиш генералната черта и да обявиш байгавювското "вдсички са маскари". Ето това вече са европейски ценности не в криза, но под сериозно изпитание.

 42. 42 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#40] от "Jesuit":

  Национален суверенитет в българският вариант означава КРИМИНАЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ!

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 43. 43 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#38] от "von_seeckt":

  Като почнем от дребнавото - например календарът. Законодателството, дори там където им е чуждо, главно се основава на принципите или на римското, или на англосаксонското прецедентно право. Унификацията и конвертируемостттта на парите, бога ми, не идва от Азия. Да продържавам ли?

 44. 44 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#40] от "Jesuit":Национален суверенитет в българският вариант означава КРИМИНАЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ!
  —цитат от коментар 42 на Боян Таксиров


  Да бе, раздавай го ти щедро на Евро-Спасителите.

 45. 45 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 905 Весело

  До коментар [#36] от "8th_ball":

  Каква катастрофа, бре? Европейските ценности навсякъде тържествуват - от САЩ до Китай, всичко се базира на тези ценности, дори любимата ти Русия.
  -------------
  Тц, бъркаш се . Всичко и по всяко време се базира на силата и парите. Този който ги притежава, той определя "ценносттите" които са винаги в негов интерес. Примери - дал Господ . Наивници - тоже :)

  Stupid people make me sick
 46. 46 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#40] от "Jesuit":Национален суверенитет в българският вариант означава КРИМИНАЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ!
  —цитат от коментар 42 на Боян Таксиров


  Макрон ли ще ни оправи, дето иска да ни открадне бизнеса?
  Юнкер ли ще ни оправи, дето не може да си оправи походката?

 47. 47 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Еми то истинските европейски ценности бяха затрупани под купчината бюрократични измишльотини и нехристиянските "ценности" до такава степен, че истинските цености вече никой не си ги спомня какви бяха и защо са били такива.

 48. 48 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#45] от "Хакуна Матата !":

  Навремето винаги е имало хора, които са притежавали пари, и са диктували временните правила - съгласен съм. Но през всички тези превратности европеийяската цивилизация и култура, е оцеляла, и винаги е ставала все по-силна. Ставала е по-силна до момент, в който се превръща в универсален език за общуване между културите и цивилизациите. Макар и чисто лингвистично да не същесвува "европейски език", езикъэт на европейската култура е този, на който общуватг помежд, си всички, дори папуасите.

 49. 49 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Европейските ценности са натикани някъде в някое мазе и сега едни рунтави импотенти ни набутват едни натъпкани с невежество и идиотизъм ценности които косвено обслужват 2 азиатски на нас държави, една на север и една на юг. Натрисат ни една камара народ с идеята, че бедстват докато преминават през поне 4 мирни държави до крайната дестинация (Германия,Бенелюкс и пр.). Хора който могат след някоя друга година да станат и независими ако продължат тия импотенти да са на власт. И драги съфорумници не се учудвайте, че се разбират чат пат добре с отрочетата на нашия комунизъм, на импотентите им пада синята боя и лъщи червено..

  This is the place where puddings die.
 50. 50 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3014 Весело

  До коментар [#10] от "xm...":

  "Още Макгахан е написал:
  Българите са нисички, чернички и за всяко нещо тичат да питат жена си!

  И т'ва - в онейзи върло "патриархални" мракобесни години.
  Пък ся, при либералното модерн - смЕтай!"
  ================
  Ти чети Кретен Килър какво пише - Ганьо редовно си пребива жената и децата.

  Еретик
 51. 51 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1087 Гневно

  Левундерските, джендър утопии и глупости докараха любимата ми Европа до неузнаваема лудост!!!Старата Госпожа трябва да въззвърне достойнството си!!!Време е за връщане към изконните европейски- християнски ценности!
  —цитат от коментар 6 на selqnin


  Изглежда никога не сте познавали и обичали Европа, за да я наричате с епитети като "левундерска" и "дендърска" (освен ако не сте роден през средните векове, или поне не си спомняте Европа от времената на световните войни).

 52. 52 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 279 Весело

  Нямам право да говоря от името на българското малцинство в Новия Европейски Народ, (каквото и да означава това), но с национален суверенитет си ни е по-добре.
  —цитат от коментар 40 на Jesuit


  Европейският човек ми прилича много на съветския човек.

 53. 53 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1087 Гневно

  До коментар [#40] от "Jesuit":Национален суверенитет в българският вариант означава КРИМИНАЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ!
  —цитат от коментар 42 на Боян Таксиров


  Да бе, раздавай го ти щедро на Евро-Спасителите.
  —цитат от коментар 44 на Jesuit


  Ами тогава защо не го използваме да се спасим сами от корупцията, която ни души?!

 54. 54 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#25] от "ajsayder":И понеже разбираш от политически течения , като явно критикуваш либералната демокрация , би ли обяснил какво е нео-консерватизъм и кой е претставител на това течение. Ще съм благодарен да ме просветиш.
  —цитат от коментар 30 на KA2


  Благодаря , топли думи , трогнат съм ..
  Да , не е зле доста неща да ти бъдат обяснени!

  Така впечатлението на околните, че си тъп - няма да се оформя така бързо ..
  Нео-консерватизма да го оставим за по-после?

  Ще ти кажа, всичко дето мисля , ама аре да е към събота.

  Поздрави

 55. 55 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5682 Неутрално

  А Петър Кабакчиева всъщност е Петя Кабакчиева, дъщеря на актьора :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 56. 56 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 279 Весело

  [quote#53:"plamen_b"][/quote]

  Корупция има навсякъде.
  Трябва да изискваме повече от политиците си.
  Да ги наказваме на изборите.
  Да протестираме повече.
  А протестирай пред Юнкер да те видя.

 57. 57 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Европейските ценности са пари, злато, влияние, власт. Всичко друго е приказки за наивни джендъри.

 58. 58 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3831 Весело

  До коментар [#10] от "xm...":

  Още Макгахан е написал
  ========
  От коя партия е....?

  Bukalemun
 59. 59 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 456 Неутрално

  За ценностите не мога да говоря, защото ние в България за такива не сме чували от нашите политици, явно са откраднали евро парите по програма "Разясняване на европейските ценности".
  То ние нашите си ценности сме изгубили от много десетилетия, та какво да говорим за европейските...
  Квот сложиш в джоба, квот прибереш под масата, квот изнудиш и рекетираш - тва ти остава в тоя живот, прекалено къс е за ценности....

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 60. 60 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3449 Неутрално

  Голата истина лъсна и се видя кльощавия и задник.

 61. 61 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 225 Весело

  Дали са в криза ... ценностите! Ами, пробвайте! Спрете парите за една година. Обзалагам се, че половината европейски политици, ще са на килимчето при Тръмп, другата половина при Путин. Със сигурност ще има такива, които ще са и на двете килимчета!

 62. 62 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 724 Неутрално

  За ценностите не мога да говоря, защото ние в България за такива не сме чували от нашите политици, явно са откраднали евро парите по програма "Разясняване на европейските ценности".То ние нашите си ценности сме изгубили от много десетилетия, та какво да говорим за европейските...Квот сложиш в джоба, квот прибереш под масата, квот изнудиш и рекетираш - тва ти остава в тоя живот, прекалено къс е за ценности....
  —цитат от коментар 59 на Суджук Герберите


  Коментарът ти за жалост е знаков. Трудно се променя почти кардинално подменена ценностна система в продълже ние на минимум 50 години.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 63. 63 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 724 Неутрално

  " Всички ценности са закачени за индивида. Всички алтернативи дават неравенство и несвобода. Когато кажеш, че не се подчиняваш на тези свободи, рано или късно предлагаш диктаторска схема", смята проф. Евгений Дайнов."

  Дали някой може да разясни какво се е опитал да каже Дайнов. Аз пробвах, не успявам.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 64. 64 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  И кви са европейските ценности? ;)Че не видях нещо дефинирано?
  —цитат от коментар 35 на realguru


  Няма нужда от дефиниция. Както мъдро се изрази др Сорос - сега борбата е между проевропейските и контраевропейските сили, а образцовата партия - защитница на Ценностите са зелените. Те са авангардът на световния ̶п̶р̶о̶л̶е̶т̶а̶р̶и̶а̶т̶ мургавогендериат и са носители и на другите Ценности - затоплизъм, "върховенство на закона" (#прокурорнаш) и феминизъм.

 65. 65 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 341 Неутрално

  В криза са.И ще са в криза, докато вместо европейските , прокарваме и пропагандираме чужди.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 66. 66 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 851 Весело

  Хомофоби сме били. Аман от обиди от изказани от пеерасите към останалите хора!

  мурзилка
 67. 67 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 851 Весело

  Писна ми от хетерофоби!

  мурзилка
 68. 68 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Като скромен участник в тези събития, би трябвало да имам право на мнение? Скромно, но все пак... Проблемът на европа не са ценностите, те още са жизнани и плодотворни. Проблемът са сктарите стереотипи, според които се прилагат тези ценности, особено в Източна и Южа Европа. И най-кресливите са тези, които най-малко вдяват нещата.Да вземем бежанците, не дори тях, но мигрантите, щото пове„ето са такива. Забравихте ли унизителните опашки пред посолството на някоя "западна страна"? И сега, когато за нас е без проблем си мислим: "дайте да видят тия какво ни беш5е на нас някога". И проблемът не е в опашката пред амбасадата, а в този начин на мислене - ти не си му светил на някой защо иска да мигрира, но си готов да сложиш генералната черта и да обявиш байгавювското "вдсички са маскари". Ето това вече са европейски ценности не в криза, но под сериозно изпитание.
  —цитат от коментар 41 на 8th_ball


  Само дето българите са европейци от 1300 години.А тия имигранти от Азия и Африка нямат нищо общо с европейските ценности ,култура и начин на живот.Така че аналогията е погрешна.

 69. 69 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Всичкото европейски гражданин плюе против ЕС.
  Каква красота.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#70] от "До руските мекерета":

  Докладвах те заради спамене.

 72. 72 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#70] от "До руските мекерета":Докладвах те заради спамене.
  —цитат от коментар 71 на von_seeckt


  Не може да бъде. Не и ти.

 73. 73 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1566 Неутрално

  Обществото ни е пълна пихтия.
  Продажните ентелектулаците много по-зле.
  Политиците пък чупят скалата на тъпомера.
  Изобщо, взорът надежда от нийде не види.

 74. 74 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#70] от "До руските мекерета":

  Уважаеми, руснаците може и да пеят разни песнички, но американците са единствените употребили ядрено оръжие, и то срещу цивилни граждани. американците, и англичаните са единствените бомбардирали България, с толкова много мирни граждани, жертви на техните бомбардировки! Американците, са единствените, които са имали план за масова употреба на ядрено оръжие срещу СССР и Китай, като са предвиждали около 100 милиона жертви, вслесдтвие на това в страните от западна европа!

 75. 75 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 225 Гневно

  До коментар [#71] от "von_seeckt":

  И аз го го докладвах, да видим дали ще го изтрият!

 76. 76 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#70] от "До руските мекерета":Уважаеми, руснаците може и да пеят разни песнички, но американците са единствените употребили ядрено оръжие, и то срещу цивилни граждани. американците, и англичаните са единствените бомбардирали България, с толкова много мирни граждани, жертви на техните бомбардировки! Американците, са единствените, които са имали план за масова употреба на ядрено оръжие срещу СССР и Китай, като са предвиждали около 100 милиона жертви, вслесдтвие на това в страните от западна европа!
  —цитат от коментар 74 на tvi63


  И русия, и сесесерето са бомбардирали България. Наскоро беше годишнината от потопяването на кораба Струма от съветска подводница, на която за една бройка да вдигнем паметник. Над 700 загинали, цивилни граждани, бягащи към Турция.

 77. 77 Профил на Simo Petkov
  Simo Petkov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  .. Защото бунтарките от Пуси Райът бяха премазани от репресивната машина заради “оскверняване” на православен храм в Москва, където изпяха “молитва” срещу режима на Путин…
  —цитат от коментар 70 на До руските мекерета


  И в Германия , при режима на Меркел имаше хора , дето бяха премазани от репресивната машина заради “оскверняване” на католически храм в Кьолн , където изпяха “молитва” срещу режима на Путин…

  Ето и видео:

  https://www.youtube.com/watch?v=-qVWPAq5Wz0

  Хора бдете ..
  А и някакви, дето рисували нещо на синагога някаква, ги преследват ..

 78. 78 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#71] от "von_seeckt":И аз го го докладвах, да видим дали ще го изтрият!
  —цитат от коментар 75 на tvi63


  Кое ще изтрият? Текста, линка, песента?

  Не мисля, че дневник изповядват подхода на грузинския мустак за решаване на проблеми.

  Ако въобще има проблем. Аз лично виждам факт.

 79. 79 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#70] от "До руските мекерета":Докладвах те заради спамене.
  —цитат от коментар 71 на von_seeckt


  Под тази статия от днес:
  https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/02/26/3396427_rusiia_svurza_s_shirokolentov_internet_ostrovite_za/

  ...съм постнала под №13 коментар, който съдържа и потресаващата случка с този "православен" хор. Цитирала съм и част от текста, който прочетох във Фактор.

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/ruski-tsarkoven-hor-pee-v-hram-pesen-za-atomna-bombardirovka-nad-sasht

  Да не пропуснеш и мен да докладваш. Подобен грандиозен гаф, трябваше да бъде публикуван и от Дневник.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 80. 80 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Гледах само част от дискусията.
  Някой има ли линк за видео на цялата?
  Мерси!

  Доброто е заразно
 81. 81 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#76] от "До руските мекерета":

  Чети, чети, не се хващай за точките ... най-много мирни граждани са жертви на американските бомбардировки.

 82. 82 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#81] от "tvi63":

  Факти, факти, а не песнички, единствените употребили ядрено оръжие, срещу мирни граждани ... са американците! Минусите, срещу фактите не играят!

 83. 83 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#76] от "До руските мекерета":Чети, чети, не се хващай за точките ... най-много мирни граждани са жертви на американските бомбардировки.
  —цитат от коментар 81 на tvi63


  ...........и бронебойни патрони няма открити, няма открити. Така стоят нещата с вярата, звездочели.

 84. 84 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#81] от "tvi63":Факти, факти, а не песнички, единствените употребили ядрено оръжие, срещу мирни граждани ... са американците! Минусите, срещу фактите не играят!
  —цитат от коментар 82 на tvi63


  Тази запетайка след минусите каква я играе? Акцент някакъв?

 85. 85 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#83] от "До руските мекерета":

  Ама, разбира се, то според някои, като теб, и турско робство не е имало, и сме живели много добре, докато не са ни завладяли (освободили) руснаците, и т,н,

 86. 86 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#84] от "До руските мекерета":

  Ето виждаш ли, спамиш, и просто трябва да те изтрият!

 87. 87 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#84] от "До руските мекерета":Ето виждаш ли, спамиш, и просто трябва да те изтрият!
  —цитат от коментар 86 на tvi63


  Питам само. На твое място бих поставил акцент с индианците или пък с негрите, ако не се търси особена сила на посланието.

  Но така си решил, така си направил. Живеем в свободна страна.

 88. 88 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#79] от "Реми":

  Ами, това най-вероятно е рекламна кампания на фирма за построяване на противоатомни бункери в Щатите. Нищо чудно, и фирмата, да не е американска, а на самия Путин!

 89. 89 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#79] от "Реми":

  "Да не пропуснеш и мен да докладваш. Подобен грандиозен гаф, трябваше да бъде публикуван и от Дневник."

  Какво обръщате внимание на проповядващите у нас радикален Путинизъм. Не се различават много от онези, другите.
  Пореден гаф, няма и да е последен.

 90. 90 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#83] от "До руските мекерета":Ама, разбира се, то според някои, като теб, и турско робство не е имало, и сме живели много добре, докато не са ни завладяли (освободили) руснаците, и т,н,
  —цитат от коментар 85 на tvi63


  Не знам друга нация, която да се засяга на чест, ако някой й каже, че през историята си не е била под робство. Ти знаеш ли?

 91. 91 Профил на tvi63
  tvi63
  Рейтинг: 225 Любопитно

  До коментар [#90] от "До руските мекерета":

  А, къде в коментара ми има засягане на чест, че не разбрах!?

 92. 92 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#84] от "До руските мекерета":Ето виждаш ли, спамиш, и просто трябва да те изтрият!
  —цитат от коментар 86 на tvi63


  А памперс искаш ли, на колко години ви пускат да пишете тук? Порасни!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 93. 93 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#90] от "До руските мекерета":А, къде в коментара ми има засягане на чест, че не разбрах!?
  —цитат от коментар 91 на tvi63


  Хубаво де, да оставим само засягането, след като няма чест.

 94. 94 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#74] от "tvi63":

  Рашките викаш, не са ни бомбандирали?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 95. 95 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Да! Европа принадлежи на Хуавей! Да живее Китай! България е китайска териотория

  Марс е изконна Американска територия!
 96. 96 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 700 Весело

  Яка седянка са си спретнали! Браво! :)
  Впечатлен съм колко интелигентно празнословие се е изляло :)

  Бог да благослови Америка за България!
 97. 97 Профил на Jesuit
  Jesuit
  Рейтинг: 279 Любопитно

  Яка седянка са си спретнали! Браво! :)Впечатлен съм колко интелигентно празнословие се е изляло :)
  —цитат от коментар 96 на Günther


  Има няколко души сред участниците с интересно мислене.
  Чудно защо са представени с по едно изречение.

 98. 98 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  Либералите-неомарксисти някак автоматично са приели, че техните ценности и европейските ценнности са едно и също нещо. А фактите са, че това са анти-европейски ценности, базирани на мракобесния марксизъм, абсурдни феминистични идеологии, гарнирани с любов към исляма и всякакви лица с нестандартна сексуална ориентация. А Европа на практика се обединява от споделените християнски ценности, идеалите на Ренесанса и идеите, заложени в Магна карта.

 99. 99 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 442 Неутрално
 100. 100 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3831 Неутрално

  До коментар [#60] от "Judjuk":

  Голата истина лъсна и се видя кльощавия и задник.
  ========
  Ватикана го каза още преди десетина години.....

  Bukalemun
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK