Може да не ме харесват вече, допусна Сидеров за коалиционните си партньори (допълнена)

Волен Сидеров

© Юлия Лазарова

Волен СидеровМоже да не ме харесват вече". Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров отговори на въпрос защо не е поканен в поредния опит за възобновяване на преговорите за общо явяване на европейските избори на партиите в "Обединени патриоти". Вчера ръководството на НФСБ изпрати писмо до ВМРО в което "протягат ръка" за общо явяване, но то не е адресирано до Сидеров. Това се случва след като двете партии обявиха, че се готвят за самостоятелно явяване.


"От моя страна няма никакви знаци и действия за край на тази коалиция. Мога да кажа, че съм бил моторът да се направи през 2016 г., а успехът й беше, че изместихме ДПС и от 3-та политическа сила в парламента станаха 4–та", заяви Сидеров. "Съжалявам, че ВМРО тръгна да разцепва тази коалиция, но така са решили", коментира още той. Въпреки твърденията на Сидеров, той не се яви на няколко коалиционни съвета на "Обединени патриоти", които трябваше да обсъждат общото явяване. На последния тази седмица изпратените от него депутати напуснаха заседанието, след като е поставен въпроса за промяна на ръководството на парламентарната група, която се председателства от Сидеров. Сидеров не е свиквал заседания на групата от месеци.


"Нещата трябва да се решават по мъжки, а не с писма в стил – прелъстена и изоставена ученичка, която пише на гаджето си", коментира още Сидеров. Той отрича, че е искал да бъде водач на общата листа. "Ясни са само номинациите на Симеонов от НФСБ и Джамбазки от ВМРО", каза той.
"Нали се сещате, че вече сме 2 март и до 2 май няма как да се чакаме да си говорим. Ако колегите желаят да участваме заедно на евроизборите, нека да бъдат така добри на следващия коалиционен съвет, първо да дойдат и след това да се държат конструктивно", каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред Би Ти Ви. "Ако НФСБ желаят да се включат към разговора, са добре дошли", добави Каракачанов. Според него след като има няколко кандидатури за евролистата, е по-добре да се направят вътрешни избори и там да се види какво ще кажат избирателите на "Обединени патриоти".


Голямата коалиция е стабилна, въпреки малката


"Както и да се явим на изборите трите партии, е важно да дадем уверения, че управленската програма на правителството, която сме поели, ще я свършим докрай. И да не свързваме автоматично евроизборите с управлението", каза Сидеров. "Няма никакъв трус, не търсете трусове. Нека и трите партии, и тримата лидери потвърдят, че независимо от начина на явяване на изборите, управленската програма докрай, Борисов ще изкара най-накрая един мандат докрай и ние ще бъдем гарант за това", зарече се Сидеров.


"Аз мисля, че евроизборите не могат да са причина да се развали управлението на страната. Коалиция "Обединени патриоти" в парламента има 27 депутати и те подкрепят правителството на премиера Бойко Борисов. Как ще се явим на изборите - дали заедно или поотделно, зависи от нашия ум и разум. Умното и разумното е без значение кой се явява на евроизборите, коалицията на "Обединени патриоти", заедно с парламентарната група на ГЕРБ да продължат да управляват страната", коментира и Красимир Каракачанов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK