Интересът на депутатите към ловни изложения в чужбина се оказа траен

Германски ловци-соколари демонстрират уменията на питомците си.

© JAGD & HUND

Германски ловци-соколари демонстрират уменията на питомците си.Интересът на българските депутати към провеждани в чужбина ловни изложения се оказа траен. Освен четиримата, пътували до Залцбург в края на февруари, чиято командировка излезе на данъкоплатците 13.4 хил. лв., Би Ти Ви извади информация за друга подобна командировка, този път до Дортмунд.


Според информацията на телевизията Бюрхан Абазов от ДПС, Цветан Топчиев и Румен Георгиев от БСП и Александър Сабанов от "Обединени патриоти" са посетили изложението "Лов и куче" в Дортмунд. Проявата се е състояла между 29 януари и 3 февруари. Общата стойност на командировката е 10 313 лв.


От информацията се разбира, че Абазов и Сабанов са участвали и в двата ловни форума.
След скандала с командировката до Залцбург, за която се разбра, защото тя съвпадна с началото на парламентарния бойкот на БСП, ръководството на левицата се ангажира нейните депутати да възстановят разходите.


От сайта на изложението в Дортмунд се вижда, че България е била представена от осем компании и Югозападното държавно горско предприятие, което беше организатор и на пътуването в Залцбург.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK