Шефът на кабинета на Радев Иво Христов оглави и Стратегическия съвет към президента

Шефът на кабинета на Радев Иво Христов оглави и Стратегическия съвет към президента

© Анелия НиколоваДва месеца след като обяви намерението си държавният глава Румен Радев създаде т.нар. Стратегически съвет при президента, председател на който ще бъде началника на кабинета му Иво Христов. Съветът е консултативен орган, работещ на обществени начала при президента на Република България, и има за цел изготвянето на документи със стратегическо значение, позиции, становища, анализи и др., се посочва в съобщението.


Иво Христов е журналист и преводач на множество романи на Ромен Гари, Маргьорит Дюрас, Андре Жид, Филип Джиан, Тонино Бенакиста (още за Иво Христов четете тук). В съобщението се посочва, че неговото кредо е "Успехът е на острието на шпагата" - цитат на Шарл дьо Гол.


Зам.-председател на съвета е Невин Фети, която е съветник на президента по правни въпроси. Тя е хоноруван преподавател по дисциплината "Гражданско право - обща част" в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". В прессъобщението се посочва, че нейното кредо е "Законът, който живее вътре в нас, се нарича съвест" - цитат на Кант.
Членове на съвета са социологът и майстор на спорта по хокей на лед Александър Маринов, икономистът Атанас Пеканов, дипломатът Владимир Шейтанов, театроведът Гергана Пирозова, електроинженерът Еленко Божков, който беше председател на енергийния регулатор по времето на кабинета "Орешарски", лекарят Жасмина Мирчева, социологът Живко Георгиев, политологът Калоян Методиев, дипломатът Петър Воденски и икономистът Румен Гълъбинов.


Кой кой е в Стратегическия съвет:


Иво Христов е роден на 8 октомври 1970 г. в Истанбул. Завършва средното си образование в "Athénée Royale" в Брюксел през 1988 г., а висшето си юридическо образование в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Преводач на множество романи на Ромен Гари, Маргьорит Дюрас, Андре Жид, Филип Джиан, Тонино Бенакиста. Работил е като журналист в RFI-България, НТВ, БНТ и сп. "Europe Magazine", издавано в Париж (2000-2001 г.). Автор на политическата биография на Франсоа Митеран, издадена на български език през 2000 г. Автор на блога leroisalomon.blog.bg Публикувал е в списание "L'Europeo", вестник "Сега" и списание "Тема", кореспондент на сайта Courrier des Balkans за България. Създател на сдружение "Солидарна България". Редактор и коментатор в списанието за политически анализи "A-specto" (2014-2016). Публикувал е статии посветени на киното, литературата и фотографията. Автор на две фотографски изложби. Владее френски, английски, руски и испански език. Назначен е за началник на кабинета на държавния глава с указ на президента №45 от 23 януари 2017 г. Кредо: "Успехът е на острието на шпагата." (Шарл дьо Гол)


Невин Фети е родена на 2 април 1977 г. в гр. Варна, където завършва езикова гимназия с изучаване на френски език. През 2001 г. придобива магистърска степен по право от Софийския университет "Св. Климент Охридски", от 2005 г. има магистърска степен по защита на националната сигурност от Академията на Министерството на вътрешните работи. Защитава дисертационен труд и придобива образователно-научна степен "доктор" по въпросите на сключването и изпълнението на договори с достъп до класифицирана информация.
През 2002 г. е съдебен кандидат в Софийския градски съд. Била е адвокат в Софийската адвокатска колегия /2002-2003/, работила е в Държавната комисия по сигурност на информацията /2003-2004/, заемала е последователно длъжностите асистент, старши асистент и главен асистент в Академията на Министерството на вътрешните работи /2004-2012/. В периода 2007-2011 е секретар на Президента на Република България по юридически въпроси. Хоноруван преподавател по дисциплината "Гражданско право - обща част" в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Дългогодишен преподавател в Националния институт на правосъдието по въпросите на защитата на класифицираната информация. Автор е на множество статии. Владее турски, френски, руски и английски език. Кредо: "Законът, който живее вътре в нас, се нарича съвест." (Кант)


Александър Маринов е роден на 12 май 1957 г. в София. През 1982 г. завършва социология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". През 1987 г. защитава дисертационен труд за ролевите конфликти на личностно равнище и придобива образователна и научна степен доктор по научна специалност "Социология". Започва трудовата си дейност през 1983 г. в Софийския университет "Св. Климент Охридски". От 1991 до 1997 г. е народен представител в 36-то и 37-то Народно събрание. От 2005 г. е доцент, а от 2016 г. – професор в катедра "Публична администрация" на Философския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", от 2009 г. – доцент, от 2017 г. – професор в катедра "Политически науки" на Пловдивския университет "П. Хилендарски". От 2008 до 2014 г. е член на Постоянната комисия по социални и правни науки и национална сигурност към Агенцията за акредитация. Автор на четири авторски монографии, 4 колективни монографии и над 70 студии и статии. Член на редакционни съвети на четири научни периодични издания. Научен ръководител на шест успешно защитили докторанти и над 70 дипломанти. От 2002 г. и досега развива активна журналистическа и публицистична дейност в електронни и печатни медии. Владее руски, английски и френски език. Майстор на спорта по хокей на лед, състезател на хокейните клубове на "Левски" (1972-1978 г.), и "Академик" (1979-1983 г.) и на националния отбор на България (1976-1980 г.). Кредо: "Красивите думи не са истински, истинските думи не са красиви." (Конфуций)


Атанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена, Австрия, и лектор във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien). Преди това е работил в Европейската Централна Банка във Франкфурт, Германия. Завършил е бакалавърска степен по икономика във Виенския университет по икономика и бизнес и магистратура по икономическа политика в University College London. В момента докторант по икономика във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien) с фокус върху темите парична и фискална политика. Член е на Съвета за икономическо и социално развитие към Президента на Република България. Два пъти избран за стипендиант на Българската Народна Банка (2015, 2019). През 2018 също избран за стипендиант на Австрийската икономическа асоциация. Член на Инициативата за млади изследователи на Института за Ново икономическо мислене (Institute for New Economic Thinking). Кредо: "Тестът за нашия прогрес не е в това дали прибавяме повече към богатството на тези, които имат много, а в това дали осигуряваме достатъчно за тези, които имат твърде малко." (Франклин Делано Рузвелт).


Владимир Шейтанов е дипломат от кариерата, специализирал в Харвардския институт по международно развитие, Вашингтонския институт по международно право, Световната търговска организация – Женева, работил с УНКТАД, ИКАО, Комитета за космоса на ООН; единствения чуждестранен адвокат пред Народния съд на полк. Муамар Кадафи, допуснат до защита на 5-те български медицински сестри в Либия по СПИН процеса в Либия през 2000-2002. Кредо: Територия на духа.


Гергана Пирозова е театровед и театрален критик. Двигател на каузите за съхраняването на българските театри и опазването на Борисовата градина. Кредо: Всяка унищожена културна институция е загубена битка за бъдещето на България!


Еленко Божков е роден на 3 юли 1953 г. в гр. Кюстендил. Завършва Техническия Университет в София със специалност Електроинженер – Автоматизация на енергийните системи" през 1977 г.
В периода 1977-1980 г. работи като инженер наладчик в "Пусково Наладъчно Управление" към ДСО "Монтажи", а от 1981 до 1989 г. е научен сътрудник и ръководител на секция в НИТИ "Техенерго"
В периода 1990 – 1991 г. е народен представител в 7-ото ВНС и заместник председател на Комисията по енергетика. От 1993 до 1996 г. е член на Съвета на Директорите на НЕК, а в периода 1995 – 1997 г. е Главен секретар на Министерство на енергетиката. В периода 2002 - 2003 г. е Изпълнителен Директор на Енергопроект, а от 2003 до 2006 г. е ръководител на проект "Рехабилитация на блокове 1-4 в ТЕЦ Марица- Изток 3" към "Енергоремонт – Гълъбово".
Член е на Надзорния Съвет на "Енел – Марица Изток 3" за периода 2006 – 2010 г.
От 2001 – 2013 г. и от 2015 г.– досега е управител на "Пирин Ват" ООД. В периода 2013 – 2014 е член на ДКЕВР. Женен и има син и дъщеря и внуци. Кредо: С енергия, идеи и опит за Родината!


Жасмина Мирчева е лекар, доктор на науките на БАН, гост - изследовател и преподавател във Франция и Германия. Два пъти директор на Агенцията за лекарства, извършила съществени реформи за преструктуриране на фармацевтичния сектор у нас. Има 7-годишен опит като Директор за Източна Европа към Европейското представителство на производителите на безрецептурни лекарства в Брюксел. Работила е за Световна банка като експерт по лекарствена политика. Била е съветник към българския Икономически и социален съвет. Номинирана е 3 пъти за шеф на кабинета в здравното и социално министерства. Носител е на диплом за европейски политики от Националното училище по администрация на Франция. Владее свободно френски, немски, английски и руски езици. Кредо: "Да правя добро навсякъде, по всяко време и на всеки, на когото мога, докато мога..." (по Джон Уесли)


Живко Георгиев е роден на 25 февруари 1955 г. Магистър по социология, преподавател в бакалавърски и магистърски програми на специалностите "Социология" и "Политология" в СУ "Климент Охридски" в направленията "Методология на емпиричните социологически изследвания", "Маркетингови изследвания", "Политически и социален маркетинг". От 1992 г. до 2001 г. е изследователски директор на ББСС Галъп Интернешънъл, а от 2001 г. собственик и управител на Джи Кънсалтинг - компания, специализирана в изследователска и консултантска дейност. С богат професионален опит в ръководството и реализизацията на изследователски проекти за множество компании, Световната банка, UNDP, USAID, министерства, държавни агенции, общини, неправителствени организации, политически партии. През различни периоди е бил председател или член на управителния съвет на неправителствени организации като Фондация "Развитие на гражданското общество", Институт за социална интеграция, Граждански институт, Институт "Иван Хаджийски" и др. Кредо: "Песимизъм на разума, оптимизъм на волята." (Антонио Грамши).


Калоян Методиев е роден на 24 април 1976 година в София. Завършва 133 СОУ "Ал. Пушкин" с хуманитарен профил и руски език (1994). През 2001 се дипломира като магистър по политически науки със специализация "Външна политика и национална сигурност" в СУ "Св. Климент Охридски". Доктор по политически науки от СУ (2011). Преподавал е различни политически дисциплини в СУ "Св. Климент Охридски" и ЮЗУ "Неофит Рилски". Негови научни публикации са издавани на английски, сръбски, хърватски и албански език. Автор е на две монографии – "Поколения и възраст в политиката. Българският преход" и "Западните Балкани и България (политика, дипломация, сигурност)". От 2015 година е политолог и главен анализатор на Института за стратегии и анализи (ИСА). Владее английски, руски, сръбски и хърватски език. Кредо: "Действам!"


Петър Воденски е роден в София на 15 януари 1951 година. Завършил е Английската гимназия в София (1970), а след военната си служба (1970-1972) завършва МГИМО (1977). Работил в МВнР (1978-2015), във всички кариерни дипломатически рангове от аташе до посланик, бил е началник на политическия кабинет на министъра при Станислав Даскалов (1993-1994) и при Соломон Паси (2004-2005), както и директор на различни дирекции в Министерството. Извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Кипър (2005-2009), в Република Молдова (1995-2001), в Република Турция (1991-92), Генерален консул на Република България в Истанбул (1990). Удостоен със златен почетен знак на Министерството на външните работи (2005 и 2013) и златен почетен знак "За вярна служба под знамената" (2001) на Министерството на отбраната. Автор на книгата "А иначе дипломацията е сериозен занаят" (2013). Владее английски, турски, руски и френски. Женен, с три деца. Кредо: Дипломацията - дори да е в някои случаи недотам добра - е за предпочитане пред "добрата война".


Румен Гълъбинов е роден през 1966 г. в град Бургас. Завършва УНСС като магистър по Икономика. Има следдипломни квалификации от Университета на Джорджтаун, Вашингтон, САЩ (Банков рисков мениджмънт), Университет Сeйнт Джон, Колеж по застрахователен и рисков мениджмънт, Ню Йорк, Университета Екситър, Великобритания (Банки и финанси). Специализирал е банков и застрахователен мениджмънт в Германия и Англия. Председател на Агенцията за застрахователен надзор, след което е зам.-председател на Комисията по финансов надзор. Работил е в управителните съвети на международни финансови компании от Холандия, Австрия и САЩ. Автор е на три книги и поредица от статии в националната и международна преса в областта на банките, застраховането и финансите. Владее английски език и руски език. Кредо: Демографията в България е основен фактор за икономиката.

Коментари (84)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Смях през сълзи....
  Милото ни Отечество...с такива "стратези"....!!!

 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6747 Неутрално

  Колкото повече мразиш Европа, толкова повече се издигаш в очите на президента.

 3. 3 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  Няма хънта мънта ще вземаме заем от Брюксел за АЕЦа и Патока за да докажат внуците ни вечната си благодарност към Русия. Стратегия.

 4. 4 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1479 Весело

  Голяма снимка. Като соц вожд е застанал и другите му се кланят:)

 5. 5 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Другите не ги познавам, но Румен Гълъбинов е балон.

  over the under
 6. 6 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 672 Неутрално
 7. 7 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1781 Неутрално

  И цялата тази група стратези , стратегически дърпа страната ни назад към русиюшка.

  SHADOWS of SOFIA
 8. 8 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Всеки един от тези може да без да се безпокои да сди покаже дипломата за висше образование. Я нека да видим дипломите за висше на Борисов, Цветанов, на училия куклено майсторство Тома Биков, на Цвета Каравиетнамска....А как е влязла в СУ Цецка ?

 9. 9 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Който иска да види, как старата " комунистическа" номенклатура е станала аристокрация, да чете биографията на Иво Хростов. Представете си , колко нагли са били партийния елит, като тоя елемент, освен духовен путинист, е изцяло расъл в западни пелени. Гнусна, наследствена олигархия. Тоя човек, само допреди няколко години, беше събрал най- гнусните изкривители на истината- Волгин, Андролова и подобни. Те , стрикто спазиха путинската линия и наричаха с най- обидни имена, един голям, християнски и славянски наро- украинският. Всички били там фашисти- дори участниците в Съветската армия..... Как тоя човек ще прави стратегии, той е едностранно определен- проруски зависим кадър. Как тоя човек утре ще представляла държавата ни пред Украйна например.......

 10. 10 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3084 Неутрално

  Помощ!!!Стратегически....болшой прарускии театър!Резидентина се скрива зад малки ,наведени проруски човечета.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 11. 11 Профил на Станимир Милчев Николов Пингвина
  Станимир Милчев Николов Пингвина
  Рейтинг: 213 Любопитно

  Този нали нямал достъп до класифицирана информация- до него ли опряхме да прави стратегиите на държавата?

  Кой уби Горуня?
 12. 12 Профил на kipe
  kipe
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#9] от "grayeagle":

  Много добре казано!

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Циркаджията загради манежа

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 15. 15 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#8] от "krf54523578":

  Как бе! Баце има даже и дисертация на тема „Психофизическа подготовка на оперативния състав на противопожарна охрана за действие в екстремална ситуация на пожар”.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 16. 16 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Допуск до класифиц. инф. получи ли? Или той си има от Москва?

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 17. 17 Профил на Тихомир Тодоров
  Тихомир Тодоров
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Смеех та смех !!!!!!!!! просто не ми се коментира този евтин водевил

 18. 18 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 996 Разстроено

  Боклуци сър !

  : (

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 19. 19 Профил на Тихомир Тодоров
  Тихомир Тодоров
  Рейтинг: 213 Неутрално
 20. 20 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Оооо, това е много важно.... Стратегия и тактика на боя... Включен е и един виден евреин, преминал през всички политически партии от прехода и преди него...

 21. 21 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Божков, Воденски и Гълъбинов ги познавам лично. Не бих им взимал мнението при никакви ситуации.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 22. 22 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  измислят си някакви органи и съвети :) :) :) и титли.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 23. 23 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Що за съсел трябва да си ,за да се наместиш в този комитет на хаскьовлийското селянче?!?

 24. 24 Профил на terminal velocity
  terminal velocity
  Рейтинг: 8 Весело

  Агитката не се пънете излишно. Това е ядрото на управляващата партия , след като свърши мандата в президенството :)

  Путин - мы верим в тебя !
 25. 25 Профил на mranderson
  mranderson
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Първи решения на стратегическия съвет:
  1. Да се свалят санкциите срещу Русия;
  2. Ускорени темпове за строителството на АЕЦа с държавни гаранции към Росатом;
  3. Да се свалят санкциите срещу Русия;
  4. Ускорени темпове за строителството на газовата връзка за руски газ от Турция;
  5. Да се свалят санкциите и безвизов режим за руски туристи, държавата да им плаща пътя и престоя и ако може да им се дава гражданство като престояват една седмица в БГ;
  6. НАТО е остаряла концепция, трябва евразийски съюз за отбрана и взаимопомощ и да се свалят санкциите срещу Россия!;
  7. Построяване на нови руски паметници и на ген. Толбухин, за да се пази благодарността в душите и сърцата на българите;
  8. Коренна промяна в ЕС - да не ни се казва какво да правим от самозабравили се евробюрократи и да махнем санкциите срещу Русия;
  9. Ние не сме колония на Америка - трябва да се помисли и за руски изтребители и евроазиатско сътрудничество в областта на отбраната ;
  10. България - зона за платноходки и лодки, а не за натовски бази срещу братски държави;
  11. Да се свалят санцкиите срещу Русия и неутралитет на БГ като швейцария на балканите.....

 26. 26 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 671 Неутрално

  След като изборът е твой, ти си този, който носиш последиците от него.
  Следващият път си отваряйте очите когато комунисти ви рекламират "натовски" генерал.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 27. 27 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 264 Весело

  Кон до коня, мила моя майно льо, тъпак до тъпака!

 28. 28 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Всички комунисти е събрал пРезидента на Масква,Радев!

  sdg
 29. 29 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 546 Любопитно

  Божков, Воденски и Гълъбинов ги познавам лично. Не бих им взимал мнението при никакви ситуации.
  —цитат от коментар 21 на Пипера е много лют


  По каква линия ги познаваш лично ?!

  Stupid people make me sick
 30. 30 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Неутрално

  В България всеки може да е всичко, ама без значение имал ли, нямал ли образование и опит. Стига да си някой за някого

 31. 31 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Човека превеждал книги,и явно вече е "велик" стратег?!

  sdg
 32. 32 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  Безобразие!
  Как так без Тафров, Тагарев и Вельо Шаламанов в стратегическия съвет?

  Поне да беше поканил Николай Ненчев за Почетен председател.

 33. 33 Профил на qwx19354540
  qwx19354540
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#24] от "terminal velocity":

  Червеният фатмак с този "стратегически" съвет освети значима част от руските агенти в милото ни отечество...Браво на шапкаря-президент.
  И той да свърши веднъж нещо полезно...

 34. 34 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  Една предначертана кариера, багодарение на родителите и връзките им със старата номенклатура. после някой ще каже, че комунизмът бил умрял. Жалко, че журналистът от Дарик и Нова ТВ, който будеше симпатии се превърна на свой ред в номенклатура и трябва да плаща обедите и вечерите на татковци и майки. Жалко, че избра робството пред свободата.

  CONTADOR GRATUITO!
 35. 35 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Като гледам биографията и предците на Иво Христов ......АБПФК

 36. 36 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  До коментар [#9] от "grayeagle":

  Червени чукундури ,ще правят стратегия как най бързо да обезлюдят и унищожат България , колко пъти вече се пробваха и по 5 долара направиха заплатите и магазините докараха до по бетер Африка и джунглата ,ама не се махнаха ,народа с робско самосъзнание , не смее да гъкне против тази червена пасмина .

 37. 37 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Г-жата зам. председател от дьепьесьето ли е. Питам, щото техният лидер каза, че тяхната работа била да преебат закона, та се чудя г-жата какви ще ги върши.

 38. 38 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3044 Любопитно

  До коментар [#5] от "Отец Сисой":Другите не ги познавам, но Румен Гълъбинов е балон.
  >>> Не знам балон ли е Гълъбинов, но не е лошо и да ни разкажете нещо за вас. Нека да преценим, от висотата на каква квалификация и професионален опит така категорично го определяте. Гласувалите с плюс и те са явно спецове по риск мениджмънт:)

 39. 39 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3044 Весело

  До коментар [#15] от "tribiri": за действие в екстремална ситуация на пожар
  >>> Мой много добър приятел беше работил като колега пожарникар на Борисов. Добре подготвен психофизиологически.. си беше запалил апартамента и рипнал от балкона на втория етаж. От тогава му викаха Пожара в махлата-Дървеница.:)

 40. 40 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Ченге-русороб-ченге-русороб-....

 41. 41 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  Президентския Хитлер ще ни прави стратегии! Докато не забият руското знаме на президентството.... РРадев няма да миряса!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 42. 42 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 418 Неутрално

  не му е слаб отбора, да си опичат акъла противниците му.

 43. 43 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2781 Весело

  Да видим какво ново и работещо ще предложи този т.нар. стратегически съвет, иначе който и да е вътре, все ще бъде одумван. Познавам лично двама от членовете, за да бъда съвсем искрен - единият става, другият - не.
  Пък и не знам каква е по-дългосрочната идея на президента с тези хора - партия ли ще учредяват, само съветници ли ще стоят.

 44. 44 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  Стратегия ще прави човек, без допуск до секретна информация. Смя-я-я-ята-а-ай.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 45. 45 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Тези, ако бъдат оставени да реализират стратегиите си на воля, ще доведат само един резултат: същият като във Венецуела сега. Толкова ми е "позитивен" Иво Христов със социализма си, че чак ми е неудобно да отварям темата за някакви си тривиални неща като пари напр., с които да му се финансират "позитивните" идеи...

 46. 46 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Познанията на Шейтанов по право са на ниво килийно юридическо образование, но не знаех и че този брадат козел е завършил право.

 47. 47 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Напред към светли бъднини върви,,,!:))))))))

 48. 48 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  До коментар [#40] от "galapagas":

  нека те поправя:
  ченге-русороб, русороб, ченге-русороб, русороб...
  е не се римува много...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 49. 49 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  т.е. да си русороб там е задължително, особено след гафа на Борисов, с предния президент

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 50. 50 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 606 Неутрално

  За да се убедим колко "стратегически" мисли въпросният Иво Христов, е достатъчно да прочетем тази простотия:

  http://leroisalomon.blog.bg/politika/2014/03/19/krim-shah-s-peshka-ivo-hristov-v-k-standart.1249095

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 51. 51 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Поредната анти-българска шайка, която ще се финансира с парите на президентството, както екскурзиите на любовницата. С нашите пари. Отврат породона от нагла отварат! Накрая може да бъдат и линчувани, начело с национален предател Шапкар.

 52. 52 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 996 Разстроено

  Всички комунисти е събрал пРезидента на Масква,Радев!
  —цитат от коментар 28 на Svetlio


  Ами кои да събере?

  Кумуниз до кумуниза мила моя майнольо !!!

  : (

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 53. 53 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 996 Разстроено

  не му е слаб отбора, да си опичат акъла противниците му.
  —цитат от коментар 42 на Alex Prime


  Отбор от малоумници !

  п.п. Обаче … такива са и феновете МУ !!!

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 54. 54 Профил на Дедо Крум
  Дедо Крум
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Беше едно говненце, в проруския кръжец сВолгин, гледай сега, къде се набута. Одеве Р.Петков, от Инфо, ( баят социалист) каза по Хоризонт следната интересна историйка: И така, на форума присъствали 130 души, при преброяването за Йончева гласували ...175, непосредствено след това имало гласуване да нещо си - гласували общо 105 души. И бе допълнено от водещата: "Може да са напуснали внезапно след вота за Йончева, въпреки че такива неща не остават незабелязани".
  Но какво се получава: Нинова и Русия командват БСП.

  Дедо Крум
 55. 55 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 829 Весело

  интелигентни или не ,ама радев пак създаде много работа на трола - милиционер

 56. 56 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 257 Любопитно

  Справки, биографии, творчество, успехи... и гледай сега какво се зачудих изведнъж: абе как е оназ любовница дето я направиха вицепремиерка на Бокича? На мястото на Варелито, дето седна? Ходи ли на работа, гласува ли мъдро, взема ли думата?

 57. 57 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Удар с глава на Радев в гредата, при топка разигравана по тъч-линията.
  Ялова работа, казано малко по-сериозно.

 58. 58 Профил на Моторист
  Моторист
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Чебурашки,бояришници,матрьошки и най-отгоре един каун!

 59. 59 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#15] от "tribiri":

  Ти виждаш ли сред какви хора си седнал да коментираш!... Най-нискоинтелигентните са ампутирани от каквото и да е чувство за хумор!

 60. 60 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Неутрално

  Каква стратегия може да има пред себе си президент, който го наехаха навръх националния ни празник ?

 61. 61 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 996 Весело

  ... и най-отгоре един каун!
  —цитат от коментар 58 на Моторист


  И то какъв !

  : )

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 62. 62 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 996 Весело

  Каква стратегия може да има пред себе си президент, който го наехаха навръх националния ни празник ?
  —цитат от коментар 60 на samoedin


  Да но … го кефи … да МУ набиват канчето !

  п.п. Нали за това е научен гургушинката ?

  : )

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 63. 63 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3335 Весело

  Еленко Божков, Александър Маринов, Иво Христов и т.н.?! Майко мила! Общото е, че всичките "мозъци" знаят руски...

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 64. 64 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#24] от "terminal velocity":

  Дай Боже на Рсдев да му спуснат партия и да се яви на избори!Дай,Боже!Голям смях ще падне!

 65. 65 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#34] от "г-н Думанов":

  Вижте собственика на Дарик кой е и какъв е.

 66. 66 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  т.нар. Стратегически съвет е незаконен и противоконституционен орган.
  Ако ще ставаме президентска република да си кажат в прав текст мераците.

 67. 67 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Има ли новини от спечения въздухарски каскет тея тратегически аутсайдери за какво ще бъдат ползвани.
  Включително наладчика, по бълхаскому настройчик. Иначе казано безделник, от когото инженер не става.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 68. 68 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  Тоя с какви стратегии ще се занимава като няма достъп до класифицирана информация?! Или само ще слуша и изпълнява заповедите от Кремъл?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 69. 69 Профил на tomyd
  tomyd
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Събраха се.... рубладжиите!

 70. 70 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1317 Весело

  Прекрасен стратегически съвет! Такива „стратегически“ съвети ще му дават на Фърчилков „стратезите“ като Божков с двата пръста челце, където и две бълхи не могат да се разминат, че вторият мандат, както беше проблематичен, така ще се окаже абсолютно недостижим! Ха, честито и за многая лета! Както казва народът, с вековната си мъдрост – „Много баби, хилаво дете!“.

 71. 71 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Каква ли продукция е замислил въздухарят под налягане да генерират стратегическите нищоправци?

  Да почнат ударно с едни силни тезиси за комтрейсите.

  На ставка и работен ден ли е този стратегически потенциал или ще твори безпотентност в извън работно време и 'кога'т му доде' ?

  Кой по-точно ще претворява в дела насоките на тоя горно-сенатен орган мислители, като старейшината на тинктанка има права в изпълнителната власт колкото да си премести макарите през джоба?

  Като казах органа те се сетих един виц - обажда се полицай от патрулката до болницата за катастрофа с премазан през таза пешеходец и на въпроса на доктора 'Органа, органа как е?' отговаря - 'добре е бе, органа се обажда'.

  Та и Ратко въздухарчето така:
  - Другари сънародници, органа ви говори.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 72. 72 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  "...Президентът Румен Радев вкара най-малко двама сътрудници на тоталитарните комунистически служби в новия си Стратегически съвет, чието създаване с негов указ бе обявено днес.
  Съветът има за цел да подготвя документи със стратегическо значение, позиции и становища.
  -------
  Проверка на desebg.com показа, че най-малко двама от тях са сътрудници на тоталитарните комунистически служби.
  Единият е дипломатът Петър Воденски (1951), началник на кабинета на министъра на външните работи Соломон Паси в периода 2004-2005 г. Воденски е привлечен от Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА през 1984 г. като сътрудник под псевдонима „ВЕЛИНОВ”, а през 1990 г. е назначен за щатен служител на РУ-ГЩ.
  -------
  Другият сътрудник на тоталитарните комунистически служби в Стратегическия съвет на президента Радев е социологът проф. Александър Маринов.
  Той е вербуван от Софийско градско управление на МВР-ДС през 1983 г. като съдържател на явочна квартира под псевдонима „МАЙСТОРА”. Досието му е унищожено през 1990 г. при тайното прочистване на архива на ДС по време на управлението на БКП/БСП..."

  http://desebg.com/prezident/3907-2019-03-18-15-33-34?fbclid=IwAR1lbfmy4EiCrq-QnpVGdsXz6GRDM_tkzhthvMKTqlQpwkbRx78RsOK_7FA

 73. 73 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#55] от "Stewie":

  Истина е-Радев ти създава работа!Амабне те ли е гнус да му лъскаш ...пагоните,де!

 74. 74 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#66] от "palav_nik":

  Тоя съвет не е никакъв орган.Просто поредния начин да изхранват чврвена номеклатура.

 75. 75 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ТОВА НЕЩО ВЪОВЩЕ ЗАКОННО ЛИ Е.НЕГОВИТЕ РЕШЕНИЯ ЩЕ ИМАТ ЛИ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ХАРАКТЕР И ЗА КОГО?МОЖЕИ САМО ЗА ФИЛАНКИШИЯТА??
  ВАЖНО Е ДА КИПИ БЕЗСМИСЛЕН ТРУД.ЛУД И РАДЕВ УМОРА НЯМАТ...

 76. 76 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  До коментар [#75] от "aramissss":

  ми, назначава си персонал човечецът... кога ако не сега ще се поотърка у висшата партийна номенклатура

  Чл. 102.
  (1) В изпълнение на своите правомощия президентът издава укази, отправя обръщения и послания.
  --------
  5. определя организацията и реда на дейност на службите към Президентството и назначава персонала;

 77. 77 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Простия и тъп български народ си гласува за комунист Президент.
  Сега ще трае него и жена му, ще плаща и ще мълчи, щото е тъп народ.
  За 70 години българина НИЩО не научи.
  Прост народ...

 78. 78 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 878 Гневно

  Няма край тая червена сган бе!!!!!!!!!!!!!

  Тоя Гълъбинов нали беше кандидат за президент, уж десен.

  Всичките отрепки накрая се оказват от едно червено котило.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3022 Неутрално

  До коментар [#58] от "Моторист":

  ,,и най-отгоре един каун!,,

  Казва се каунь, или пъпеш

 81. 81 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1702 Неутрално


  До коментар [#46] от "Val Kilmer":

  Другарят Владимир Шейтанов е внук на терориста -анархист Георги Шейтанов, участник в банда, организирала убийството на проф.Никола Милев от ВМРО, впоследствие ликвидиран от същите.
  Като назначен от държавата адвокат на злополучните сестри в Либия, изяде доста пари на българския данъкоплатец.

 82. 82 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Поздравления за фоторепортера!
  Снимката кърти мивки!

 83. 83 Профил на senser
  senser
  Рейтинг: 369 Весело

  Типичен пример, че двама, и повече, глупаци не правят един умен :)

  simple mind
 84. 84 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  ЕМЕС

  Нашият президент това чете,
  което Иво дебила ще му поднесе.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK