Апартаментите, които Цветанов заменил за нов, са препродадени на бивш негов подчинен (допълнена)

Цветан Цветанов

© Юлия Лазарова

Цветан ЦветановДвата апартамента, които заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е заменил за нов, веднага са били препродадени от фирма "Артекс" на бившия подчинен на Цветанов Симеон Велков. Това съобщи "Свободна Европа" в продължение за имотната сделка. Велков е бил IT специалист в предизборния щаб на партията, който се оглавява от Цветанов.


Симеон Велков и съпругата му Ива са придобили двата имота на улица "Елемаг" на същата дата – 12 юни 2018 г., когато Цветанов ги разменя с "Артекс" за новия имот. За тях семейната двойка плаща 470 хил. лева. Срещу сумата те получават 190 кв. м жилищна площ и две паркоместа.


"Свободна Европа" коментира, че според документите за продажбата излиза, че семейство Велкови са придобили имоти, които са с около 100 хил. лева по-скъпи от новия апартамент на Цветанови.
Сметките


Размяната и стойността на имотите се коментира от вчера след публикацията на медиата. Според документите, на които "Свободна Европа" се позовава, данъчната оценка на новия имот, придобит от Цветанов и по която е извършена замяната, е 386 654 лева. Това дава и цитираната разлика със стойността, платена от семейство Велкови.


"Свободна Европа" изчислява още, че новото недвижимо имущество е общо 315 кв.м. (като в него освен апартамента от 240 кв.м. влизат двоен гараж, преддверие и асансьорна шахта). Така те пресмятат, че цената на квадрат излиза 1227 лева (630 евро), а подобни имоти в други сгради на "Артекс" се продават на цени над 2400 - 3000 евро.


За новия имот Цветанов приписва на "Артекс" два от своите апартаменти (190 кв.), две паркоместа и доплаща 100 хил. лева. Вчера той коментира пред медии, че при замяната е доплатил само за разликата от 39 кв.м. и това е 2564 лева на кв.м.


Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че при сделката са спазени принципите на правото и "всичко е толкова прозрачно". Той обясни, че доплащането е направено с комбинация от кредит и спестявания и че със съпругата му в момента имат само два апартамента собственост.


Цветанов нямал договорка с бившия си служител


Той не е служител в политическа партия ГЕРБ, каза Цветанов за Симеон Велков. Цветанов заяви, че няма нищо, което да е незаконно и няма никаква договорка с когото и да е било, в коментар на въпрос дали купуването на бившите му апартаменти в същия ден с изповядването на замяната и при същия нотариус е предварително договорено. "Аз не мога да коментирам действията на други лица, които са направили. Аз мога да говоря за моята сделка, която е направена по българското законодателство", каза оше Цветанов.


"Двата апартамента, които съм прехвърлил и съм направил замяна с този, който съм купил, те са в същия район и мога да ви кажа, че от гледна точка на местоположение, предишните два са на много по-хубаво място", каза Цветанов. "Има замяна, разликата е от около 39 или 40 квадратни метра, аз съм доплатил 100 000 лева. Направил съм го банков път, съгласно българското законодателство", каза Цветанов. Според него цените на недвижимите имоти на ул "Елемаг", на която са двата му заменени апартамента, са същите като новия му имот. Според заместник председателят на ГЕРБ изнесената информация за последната му имотна сделка са е манипулативна и не отговаря на истината.


Цветанов не се притеснява от прокурорска проверка


"Нямам никакви притеснения от нищо. Аз съм изряден български гражданин и съм го доказал и никога не съм се крил", коментира Цветанов информацията, че за новия му апартамент на Цветан Цветанов е внесен сигнал в прокуратурата от гражданското сдружение "Боец". То е сезирало и комисията "Антикорупция", така че двете институции се очаква паралелно да работят по този случай.


Цветан Цветанов припомни предишната проверка от прокуратурата за неговите апартаменти от 2013 г. и, че тогава на имотите му е направена оценка по оферти от списание "Софийски имоти".


Кой е Симеон Велков


Пред "Свободна Европа" от ГЕРБ са заявили, че Симеон Велков не работи за ГЕРБ от около две години и половина. Според медиата той е работил с Цветанов в предизборния щаб на партията (в профила му в LinkedIn се е представил като e-campaigner към ГЕРБ), а след това е станал служител в "Ръководство въздушно движение" (РВД).


Симеон Велкова. Снимката е от профила му Туитър

Симеон Велкова. Снимката е от профила му Туитър


Новият апартамент на бившия вътрешен министър е разположен на последния шести етаж, в сграда на име "Летера", получила наградата "Сграда на годината" през 2017 г. Имотът има преддверие с "ВИП асансьор", чиято шахта според нотариалния акт също е собственост на Цветанови, писа вчера "Свободна Европа".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (132)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1153 Весело

  Цялата история започва да се суче и сега чакаме да изпълзи отнякъде и Кръстника.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 2. 2 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2840 Весело

  ... Симеон Велков и съпругата му Ива са придобили двата имота в съсобственост със съпругата си ...

  Не, че нещо, ама ... да не сме станали тихомълком мормони?
  Щото Стамбулската пущина я отряза Конституционният съд ...

 3. 3 Профил на Гуси Гуси
  Гуси Гуси
  Рейтинг: 213 Любопитно

  Лошо няма човек да си купува хубави жилища, щом има възмоност. Но да си плаща данъка към Столична община на пазарните цени, какъв пример давате гусин Цветанов. Това ако беше в Германия, както обича да казва вашия партиен МЕСИЯ....ехее...вече щяхте да пишете яко обяснения в местната данъчна агенция....от къде, защо, как...

 4. 4 Профил на Симеон
  Симеон
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Изобщо не съм фен на Цветанов, даже ми е антипатичен, но Дневник и Свободна Европа прекаляват с внушенията и манипулацията.
  Има съвсем редовна сделка по замяна на два имота от общо 190 кв.м. за един апартамент от 240 кв.м., плюс доплащане от 100 000 лева. Цената изобщо не излиза 630 евро на квадратен метър. Това, че замяната се прави по стойността на данъчните оценки на имотите е съвсем в реда на нещата и е масова практика в оборота. А, и не добавяйте площта на гаражите към апартамента, защото и заменените два апартамента също са имали, хайде не гаражи, но паркоместа, които не включвате в общата им квадратура от 190 кв.м.
  Друг е въпросът как по едно време Цветанов се сдоби за нула време с 6 апартамента, като повечето хора се бъхтят по 20 години да си купят едно скромно жилище.

 5. 5 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Като гледам облагите на Политбюро на гепаджийте и не виждам особена разлика с политбюро по времето на тато.

 6. 6 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Тоз Велков нещо ме съмнява...

 7. 7 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Този Велков да не би да е сламен човек и накрая, да се окаже че цвъчко нищо не е купувал, а е получил даром. Много въпросителни има в тази сделка.

 8. 8 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 931 Разстроено

  Цветанов е света вода ненапита, нали? За пореден път прави всички ни (по медиите) да изглеждаме от глупави по-глупави. И най-нагло продължава да се обяснява как всичко му е от законно по-законно, де*ба дерибея... Ма ша има Видов ден и за такива ка'т него, ако се мисли за недосегаем...

 9. 9 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Изобщо не съм фен на Цветанов, даже ми е антипатичен, но Дневник и Свободна Европа прекаляват с внушенията и манипулацията.Има съвсем редовна сделка по замяна на два имота от общо 190 кв.м. за един апартамент от 240 кв.м., плюс доплащане от 100 000 лева. Цената изобщо не излиза 630 евро на квадратен метър. Това, че замяната се прави по стойността на данъчните оценки на имотите е съвсем в реда на нещата и е масова практика в оборота. А, и не добавяйте площта на гаражите към апартамента, защото и заменените два апартамента също са имали, хайде не гаражи, но паркоместа, които не включвате в общата им квадратура от 190 кв.м.Друг е въпросът как по едно време Цветанов се сдоби за нула време с 6 апартамента, като повечето хора се бъхтят по 20 години да си купят едно скромно жилище.
  —цитат от коментар 4 на Симеон


  Вчера поразгледах цените на подобни имоти. Направете и го и вие.

 10. 10 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Има и преддверие с "ВИП асансьор", чиято шахта според нотариалния акт също е собственост на Цветанови."
  ---------------------------------------------------------
  С тая шахта трябва да се внимава...

 11. 11 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  от "продажбата", "търговеца" колко десетки или стотици хиляди губеше, бихте ли ми припомнили? само за час?

  яж бахур
 12. 12 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  От около година-две не действа ли доста строг закон за това 'изповядване на данъчна оценка' или под пазарната цена за да се скатаят данъци от общината?

  Мерките включваха служебно разваляне на сделки и дори конфискация май.

  Гербавите закони не важат тях самите май.

 13. 13 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 470 Неутрално

  а ние с Ордените "За активна борба против фашизма" какво може да кажем за такива..освен да ги презрем.

 14. 14 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Познайте се - нерде апартаменти, нерде Европа:

  "Част от политическите партии отказват да влязат в кампания за европейските избори Това каза в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът доц. Антоний Гълъбов.Той допълни, че липсва смислено политическо говорено преди евровота. Според него българските политици не са способни да говорят за Европа. Курсът, който е избрала БСП е на радикална опозиция, така че до изборите се очаква конфронтация на всяка тема, а може би и след това, каза той. Според него БСП разчитат на това да премине времето на кампанията във вътрешнополитически скандали, за да не влязат в кампания за европейски избори. „Ние вече сме в заключителната фаза на предкампанията, а имаме изключително малко партии, които се опитват да говорят за европейския дневен ред, за перспективите на България в Новата ситуация на ЕС. Още повече, че според мнението на всички наблюдатели става дума за най-важните избори в ЕС за ЕП в последните 20 години. За мен е абсолютно неразбираемо как българските политици не са в състояние да говорят за Европа. Това е подтискаща констатация след повече от 10г. активно участие в европейския процес“, каза политологът. Антоний Гълъбов каза още, че най-важният разговор е по какъв начин можем да постигаме собствените си цели в рамките на ЕС и в каква посока трябва да се развива обединена Европа. За съжаление в България такъв дебат липсва, добави той."
  http://m.focus-news.net/?action=news&id=2636636

 15. 15 Профил на Ale MI
  Ale MI
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Наглеца-мравояд Цвък Цвък в пълния си блясък. Няма такова нагло същество.

 16. 16 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Изобщо не съм фен на Цветанов, даже ми е антипатичен, но
  —цитат от коментар 4 на Симеон


  знаеме ве, знаеме... знаеме и дет си разочарован бивш избирател на ДСБ

  яж бахур
 17. 17 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Интересно! Пушилка ли е това или започна тричане Цветаново!? Все пак той е архитект и главен мастърмайнд на гербавите изборни победи. Пламката дали ще се самосезира?!

 18. 18 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 286 Неутрално

  До коментар [#4] от "Симеон":

  Точно г-н Цветанов няма моралното право да изповядва покупка по данъчната оценка на имота. Тези мушингии може да ги прави бедният електорат, който още не се е възпитал в честност и принципност. Но ГЕРБ са безкомпромисно почтени и не им отива...

 19. 19 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Ако този апартамент реално струва минимум 500к евро, за укриване на доста голям данък става дума, със сигурност попада в категорията особено големи размери.

 20. 20 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1153 Весело

  До коментар [#6] от "Велков":
  Рода ли сте, старши!

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 21. 21 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  До коментар [#7] от "von_seeckt":

  Точно това е схемата.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 22. 22 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Тази схема вони! Вони силно на злоупотреба с власт, служебно положение, а може би и корупция...
  "Красив" автогол на борецът срещу корупцията.

  Може ли този апартамент, да изиграе ролята на фразата: "Демокрацията ни отне много" и да се окаже началото на края на ОПГ ге.п?

 23. 23 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  От около година-две не действа ли доста строг закон за това 'изповядване на данъчна оценка' или под пазарната цена за да се скатаят данъци от общината?Мерките включваха служебно разваляне на сделки и дори конфискация май.Гербавите закони не важат тях самите май.
  —цитат от коментар 12 на everlast666


  Такъв закон няма.
  Ако имаше кметицата да се беше обадила.

 24. 24 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Ето как вървят цените в кв. Изток: 1 393.94 EUR/кв.м

  https://www.alo.bg/6024790 #highlight=продава+апартамент+софия+изток

  Даже посоченият от мен е в строеж и никакви награди не е печелил.

 25. 25 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Има съвсем редовна сделка по замяна на два имота от общо 190 кв.м. за един апартамент от 240 кв.м., плюс доплащане от 100 000 лева. Цената изобщо не излиза 630 евро на квадратен метър.
  —цитат от коментар 4 на Симеон


  Хайде за момент да изключим площта на гаражите и да разгледаме само площта от 240 кв. м за новия апартамент. Както казвате, сем. Цветанови са заменили два апартамента за новия по-голям. Както излиза от тази статия, пазарната цена на тези 2 апартамента е 470 000 лв., понеже "Артекс" ги е продал още същия ден на Цветан Велков по тази цена. Плюс доплащането, означава че сем. Цветанови са дали 570 000 лв. срещу новия апартамент. Това пак излиза 2.375 лв (не евро!) на квадратен метър! Гаражите и асансьора са без пари!

  Излиза, че "Артекс" или не продава апартамента на Цветан Цветанов по пазарна цена, или на Цветан Велков, или и на двамата. И двете са форма на подкуп!

  Да не говорим, че тази игра на заменки смърди на корупция. За какво му е било на Цветанов да заменя своите 2 апартамента през "Артекс"? Да си беше продал своите два апартамента на колегата Велков. Дори нямаше нужда да минават през брокер! А после с парите си да си беше купувал по-голям апартамент, но по пазарни цени!

 26. 26 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  По апартаментите ще ги познаеш.

 27. 27 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  До коментар [#13] от "''zms15783''":

  Само срещу фашизма ли? Срещу капитализма не се ли борихте? И само с ордените ли останахте или имаше и по някой апартамент?

 28. 28 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  До коментар [#25] от "plamen_b":

  Ай ся, Велков е виновен... недейте така...

 29. 29 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1386 Любопитно

  До коментар [#4] от "Симеон":

  "Масова практика в оборота" означава "криене на данъци", нали така?

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 30. 30 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2354 Разстроено

  Пламката дали ще се самосезира?!
  —цитат от коментар 17 на Deinio


  Разбира се! И после ще проведе едно бързо разследване и ще потвърди, че всичко е законно!

 31. 31 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 218 Неутрално

  Куче влачи рейс у нас, корупция до дупка. Този на снимката най ще му отива да го овъргаклят в катран и после в гъши пух. Така са правили в Дивия Запад с шарлатаните и крадците. После естествено са ги палили за назидание на евентуалбни последователи. За съжаление у нас през последните 30 години такива изроди нараснаха много проади беззаконието следователно ще е нужно много катран и гъши пух през следващите години...

 32. 32 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#11] от "Моа Преател Тайпи":

  С фиктивната покупко-продажба (накъдето вървят нещата...), към 850 000 - 900 000 ЕВРО !!! Какво ли се очаква от такава "инвестиция" ?...

 33. 33 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Мазни герберасти, това, настоящ зам. председател на управляващата партия, бивш вътрешен министър и вицепремиер да прави подобни документални врътки, данъчни вратички, съмнителни прехвърляния и цени, ТОВА В БЯЛА ЕВРОЙПЕЙСКА ДЪРЖАВА ЗНАЧИ НЕЩО МНОГО ЛОШО. А тука се опитвате да ни убедите, че нема проблем.

 34. 34 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#25:"plamen_b"][/quote]

  Колега асансьорът е скъпо съоръжение, не го забравяйте! Напомням, защото наскоро исках да финансирам един, но дори и най простият ми се видя доста скъпичак.

 35. 35 Профил на nmn58592067
  nmn58592067
  Рейтинг: 257 Неутрално

  ...но Дневник и Свободна Европа прекаляват с внушенията и манипулацията...
  —цитат от коментар 4 на Симеон


  Не съм очаквал нищо различно от внушения и манипулации от
  „Свободна Европа“. Все пак там работи Иван Бедров.
  Виж в „Дневник“ ме съмнява да има внушения и манипулации.

 36. 36 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  До коментар [#17] от "Deinio":

  Няма за какво.

 37. 37 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5206 Неутрално

  Цветанов сгреши много, първо като е направил очевидна фалшива покупка, второ като реши да я защити. Сега или ще мълчи, или ще затъне още повече.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 38. 38 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  Вчера ви обяснявах новата свищовска аритметика, някои оцениха, други се разсърдиха.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 39. 39 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  Като гледам облагите на Политбюро на гепаджийте и не виждам особена разлика с политбюро по времето на тато.
  —цитат от коментар 5 на telqk


  Напротив, по времето на тато имаше ред в хайдуклука, определен с така наречената номенклатура, на английски pecking order. Като я махнаха настъпи объркване, завъргаляха се трупове, но сега нещата поулегнаха.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 40. 40 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  До коментар [#28] от "Велков":

  Наистина този Велков е съмнителен. Защо ще купи и двата апартамента? Кой купува апартаменти на кило? Доказан доход ли са тези 400 хиляди? Или са кредит? Да теглиш кредит за един апартамент — да. Но за два???

 41. 41 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Мине се не мине време - Цвъки все с апартаменти се осира......други недвижимости не признава, човека.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 42. 42 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  До коментар [#14] от "plebs":

  Пък аз все за това си мисля. Как Корнито и Ж. се наорбанчат в момента, когато дедо Шори залага на червено-зеленото, и как ГЕРБ аха да сложи начело соросоидния архангел, на дедо любимката.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 43. 43 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  До коментар [#28] от "Велков":Наистина този Велков е съмнителен. Защо ще купи и двата апартамента? Кой купува апартаменти на кило? Доказан доход ли са тези 400 хиляди? Или са кредит? Да теглиш кредит за един апартамент — да. Но за два???
  —цитат от коментар 40 на Fiji


  Парите са от чекмеджето, а там ги е сложила тъщата.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 44. 44 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#25] от "plamen_b":

  Според цените в тази сграда, двата гаража и асансьора биха стрували на "обикновен" купувач, около 100 000 евро.

 45. 45 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 264 Неутрално

  И днеск нищо за процеса на Траю .. оня другия

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 46. 46 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  НАП да се задейства, мисля че е ясно ощетяване на общината и държавата в особено големи размери (скрити местен данък и ДДС) !!!

  https://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=125361

 47. 47 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#40] от "Fiji":

  Нека жената....ъъъъъ..жена му мие прозорци, да и дойде акъла...

 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  Гласувайте за ГЕРБ !!! Помогнете на Цветанов !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Цв.Цв. се оцвъка !

  Иван Костов е за съд!
 50. 50 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2531 Любопитно

  Той обясни, че доплащането е направено с комбинация от кредит и спестявания и че със съпругата му в момента имат само два апартамента собственост.
  __________________
  Ул.Латинка, ул.Елемаг...абе Цецо що не си замени нещо на 511-та улица? Иначе то е ясно ,че тъща му яко купува апартаменти на далавера.....

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 51. 51 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  Аз като ви разправям че цвъчко е със синдрома на даун...ще погребе гербчето заради собствената си тъпотия.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 52. 52 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4535 Неутрално

  До коментар [#7] от "von_seeckt":

  Класическо тройно препиране.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 53. 53 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Любопитно

  ""Свободна Европа" изчислява още, че новото недвижимо имущество е общо 315 кв.м. (като в него освен апартамента от 240 кв.м. влизат двоен гараж, преддверие и асансьорна шахта). Така те пресмятат, че цената на квадрат излиза 1227 лева (630 евро), а подобни имоти в други сгради на "Артекс" се продават на цени над 2400 - 3000 евро."

  Много са мераклийте, които биха извадили 630 евра за квадратура на топ място в София ! И на 700 евра не биха се двоумили, и 1000 биха прежалили....ама нейсе, не са заслужили политфункционери, затова само ще гледат по новините за подобни сделки и ще плащат нормалните пазарни цени както им се полага......И ще гласуват за европейското бъдеще ( на родните политици, то се знае !)

 54. 54 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 264 Неутрално

  ".....Кой е Симеон Велков


  Пред "Свободна Европа" от ГЕРБ са заявили, че Симеон Велков не работи за ГЕРБ от около две години и половина. Според медиата той е работил с Цветанов в предизборния щаб на партията (в профила му в LinkedIn се е представил като e-campaigner към ГЕРБ), а след това е станал служител в "Ръководство въздушно движение" (РВД)..."

  И удобно е акустирал на висок пост в РВД с голяма тлъста заплата пак за сметка на данъкоплатеца.

 55. 55 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Прочетох тук някъде, че трябва да се внимава с асансьорните шахти.
  И аз туй казвам .... някои от тях, особено ВИП-шахтите, гърмят. Помня един такъв случай в кв. "Лозенец".
  А за ул. "Латинка" вече писах някъде ... много опасна улица! Там Луканов го отнесе, ако някой помни кой беше Луканов, де?! Та затова там имотите са по-евтини .... на народни цени.

 56. 56 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 624 Весело

  Падне ли ГЕРБ от власт, Цветанов ще смени всичките си апартаменти за една скромна затворническа килия / с южно изложение/. Ако разгневеният народ не го обеси преди това на първото улично дърво.

 57. 57 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 473 Весело

  Мирянов дали ще ми продаде и на мен на тази цена - 1200 евро на квадрат? Не искам асансьор и гаражи :)

 58. 58 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 341 Неутрално

  До коментар [#56] от "otg46594191":

  От Вашите уста в Божиите уши.

 59. 59 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  До коментар [#40] от "Fiji":

  При това мнооого съмнително. Това че цвъки заменя 2 броя и доплаща с кредит няма какво да се проверява. По-интересно е как са платили сем. Велкови на Армекс - в брой, на ръка, кеш? Не пише за лизинг. Ако са с банков превод за такава голяма сума проверен ли е произхода на парите? Банките не трябва ли да докладват за такива крупни суми? Колцина дъжат по половин милион и пазаруват на Килограм? А може би са на духинг? Или нищо не са платили а това е отплата за добра работа по изборите за "преизбиране" на геп?

 60. 60 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Няма да имате имането на Цветанов - този израства...От училището за шашави от във Вършец, през ВИФ, а сега и апартамент и личен асансьор. А вие учете наляво и надясно, след време ще слугувате на Цветановци и др. …….овци.

 61. 61 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Тъй тъй, вместо да се радвате че ше има работа за майстори, чистачки, гувернантки и обикновена прислуга за имотите на нашите първенци, вие ревете!

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 62. 62 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Мирянов дали ще ми продаде и на мен на тази цена - 1200 евро на квадрат? Не искам асансьор и гаражи :)
  —цитат от коментар 57 на atag


  Мисля още днес да се обадя на Артекс да си искам моя двустаен луксозен апартамент в Летера за 45 хил евро.

 63. 63 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Гневно

  Оставка за цялото правителство на ГРОБ, начело с физкултурника Цветанов, с одобрението на неговия вожд Винету!
  И за мафия не стават, и за там трябва акъл

 64. 64 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1523 Весело

  ......още ли го " ДЪВЧЕТЕ" бат ЦЕЦКО бе.......????!!!!!!......лошотиии такива......!!!!!.......земал си апартаментче човечеца.......ГОЛЕМА РАБАОТА........!!!!!.......ми УСТРОЙВА си се /...нема лошооо...да не е НАРЕЗАЛ ДЪРЖАВАТА на СКРАББББ..../........ама и тия ПРОКЛЕТИИ ЖУРНАЛЯТА........чудят се кого да ЗАХАПЯТ...../...безделниците с безделници......./....и башшш ся ПРЕДИЗБОРНО наливат ВОДА в МЕЛНИЦАТААА.........маскари бееее.......!!!!!?????......ааама и Цецко да го ПИТАМ аз /хубо не си УЧИЛ-лапал си МУХИТЕЕЕ.../ нема ли некое АСИСТЕНТЧЕ - главно в УНСС...да го СВЕТНЕ как се "РАБОООТИИИ "....!!!!!?????.......напраИ си неколко банкови СМЕТКИ в СИНГАПУРРР.......!!!!!.....и който квито БЛАГОДАРНОСТИ има .....!!!!????......да се ОТЧИТА по СМЕТКИТЕЕЕЕ в СИНГАТАААА........!!!!!.......ааааа вече кат се ПЕНСИОНИРАШШШ и излезеш /...жив и ЗДРАВ/ от ГОЛЕМАТА ПОЛИТИКА.........прай квот ЗНАЕШ.........и без това кат ПРИКЛУЧИШШШ ......!!!!!????....освен на ВНУЧЕТАТА и КУЧЕТАТА нема да се РАДВАШШШ на НИКОЙЙЙ........!!!!!!........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 65. 65 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#54] от "GreenBush":

  Недей да лъжеш, ей!
  В РВД не са на бюджетна заплата...

 66. 66 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Ама гледам тук, много завистливи хора пишат, бре. Защо му завиждате на човека? И вместо да завиждате, 'ми че спретнете се и вие, икономисвайте от закуски, докато се молите, работете за благото на народа и, както казваше Радой Ралин, Бог да го прости Човека, вимето на народа! Той така слято го пишеше - вимето на народа.
  Па и как днес не се пръкна барем един от групата тролове на ГЕРБ. Да застане на амбразурата, пък да ни почне всички тук жълтопаветници, драгалевски комунисти, соросоиди, умнокрасивци .... и т..н. до безкрай. Да защити Цветанът на мисълта, да оневини лично и Пожарникаря.
  Да се чуди човек къде се изпонавряха?

 67. 67 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1355 Весело

  До коментар [#47] от "Велков":

  Ти нещо се замечта. Слез на земята, това е друг Велков.

 68. 68 Профил на tvr18355030
  tvr18355030
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Тоест, не се знае продажната цена а някой си е съчинил цифра на базата на данъчната оценка? Сградата още я няма а комунистите вече я "продадоха" на политическите им опоненти...

 69. 69 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Цветанов ми изглежда,че заменя две кокошки за един кон,но нямаме прокуратура докато Герб са на власт. Въпросът със заменките не стои колко квадрата са двата му апартамента,а колко са близко до идеалния център на София. Апартаменрите може да имат площ и един декар,но ако са на две туби бензин от центъра не струват нищо....Трябва да изберат Кьовеши за прокурор на ЕС,за да може да срита нашата прокуратура да си върши работата.

 70. 70 Профил на yyz20376113
  yyz20376113
  Рейтинг: 45 Неутрално

  Мен пък друго ма гложди! За чий ч.п му е на производител на апартаменти два стари такива? Не следваше ли гусдин Цвитанов сам да си продаде имотите на пазарни цени и със сбраната пара да си купи имот...за колкото му позволят спестяванията?

 71. 71 Профил на tvr18355030
  tvr18355030
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Ми гласувайте за БКП или за новите алтернативни соц-партийки. Тогава всички ще сте бедни и няма да има апартаменти за никой...

 72. 72 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  цвъчко хапартамента се оцвъка:))))

 73. 73 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#24] от "von_seeckt":

  Пропускаш 2 момента:

  1. Това са цени в момента. Преди 2 години бяха 20% надолу.

  2. Това са цени продава в сайта. Но дали някой купува. Аз съм в положението на Цв от две три години. Престукрурирам си недвижимите имоти от панелки в по-качествени имоти. И след като ми седя две години обявата за 168 000 евро, накрая продадох за 130 000.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 74. 74 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2345 Любопитно

  .... има не е само асансьорна шахта. В шахтата все още има асансьорна кабина и други неща.Официалният му доход е достатъчен за чип за този асансьор?🤔🧐

  "Чуждестранен агент"
 75. 75 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Няма да имате имането на Цветанов - този израства...От училището за шашави от във Вършец, през ВИФ, а сега и апартамент и личен асансьор. А вие учете наляво и надясно, след време ще слугувате на Цветановци и др. …….овци.
  —цитат от коментар 60 на krf54523578


  Че Цв изобщо не блести с имането си. Аз даже не се сещам за друг политик с толкова малко имане. Горе долу е от моята черга.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#76] от "ukb35603547":

  Ето, който завижда на Цв да прочете този коментар и да действа. за година две ще е спестил за апартамент.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 78. 78 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#54] от "GreenBush":Недей да лъжеш, ей!В РВД не са на бюджетна заплата...
  —цитат от коментар 65 на Велков

  Карай де, те кат чуят държавно и не могат да си представят, че могат да се самоиздържат и да печелят. Иначе ДП РВД е удобно мято за кацане на разни гербаджийски калинки ( но само от роднинския и приятелският кръг на власт имащите)

 79. 79 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 418 Весело

  в една нормална държава,цвъ цвъ като иванчева щеше да стои с белезници 4 часа докато му ровят бумащината в корумпираната сделка ама засега само иванчева :))

 80. 80 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Милиционерът си плете стратегически кошничката, а баламите бачкат. Да има в бюджета за хранилката. И пишат по форуми.

  Мърфи е оптимист!
 81. 81 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Чакайте сега да видим. Начи имаме замяна на 190кв + доплащане 100к срещу 240кв. Съвсем нормално ми се вижда.

  Проблема е единствено в прехвърлянето на база данъчна оценка. Нещо което всички правят и всички масово недоволстват когато другите го правят.

 82. 82 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 418 Неутрално  До коментар [#28] от "Велков":Наистина този Велков е съмнителен. Защо ще купи и двата апартамента? Кой купува апартаменти на кило? Доказан доход ли са тези 400 хиляди? Или са кредит? Да теглиш кредит за един апартамент — да. Но за два???
  —цитат от коментар 40 на Fiji


  Тоя Велков, да не се окаже кръстник на някое от децата на Цветанов?Толкова са тъпи,че нищо достоверно, не могат да измислят.

 83. 83 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 213 Гневно

  Ти да видиш?!?
  Каква изненада!!!
  Какво невероятно съвпадение!!!
  Пък и въпросният подчинен после отива да работи в най-щедрият работодател в България, където Цвъчко е уредил немалко хора - от дъщерята на близкия приятел Веселин Маринов, минеш през бившата му секретарка Десислава Замфирова и жената на шофьора му и стигнеш до близката му Велислава Бейтс.

 84. 84 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  До коментар [#4] от "Симеон":

  Има грандиозна разлика межу гараж и някакво си парко място като регулации и възможност за разпореждане. Подсказвам - виж съдебната практика относно продажба на паркомясто (и дали е възможно изобщо).

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 85. 85 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#81] от "niakoi_si":
  Когато всичките, които го правят, но внасят в бюджета, е едно. Когато го прави някой, който е на бюджетна заплата, е съвсем друго. А когато този "някой" е дясната ръка на несменяемия от десет години премиер, който управлява еднолично партията си, е трето! Надявам се да схващаш разликата!

  Мърфи е оптимист!
 86. 86 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Приятели, мисля, че отдавна стана ясно, че ГЕРБ нямат намерение да работят за нас, а само за себе си. Да ги изметем на изборите.

 87. 87 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  "Велков е бил IT специалист в предизборния щаб на партията, който се оглавява от Цветанов."
  Това ще да е било нещо по подслушването сигурно, тия микробуси с антени какви бяха дето обикаляха по изборите?
  За вярна служба е получил право да си купи 190 кв.м. за 470хил.лв. тоест по малко над 1200 евро/кв.м. при пазарни цени там двойно. Като бонус и две паркоместа, и общите части едва ли са му ги хванали и тях по същата цена, както правят за простолюдието.

 88. 88 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 353 Неутрално

  До коментар [#62] от "everlast666":

  Добра идея!
  Нека всички дружно запалим телефоните на Артекс с въпроси за апартаменти по 700евро/кв :)

 89. 89 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Задача за 4-ти клас: 190 м2 струват 470 000 лв.Колко струват 240 м2?
  Решение:(240*470 000)/190=593 684 лв..
  Нашият ВИП купувач е платил 470 000 +100 000=570 000,т.е. с 23 684 лв.по-евтино,отколкото би трябвало да плати?!Гаражите от 40 м2 и асансьорчето за още 100 000 лв. подарък ли са?И от кого?
  Нещо на мен не ми излиза сметката,а на вас?

 90. 90 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#55] от "Косьо Генчев":

  '96-а гръмна друга една във Варна. И пак връзка със СИК.

 91. 91 Профил на Angelo Badalamenty
  Angelo Badalamenty
  Рейтинг: 248 Неутрално

  Разгледайте последната минута на второто видео и преценете сами това нещо струва ли колкото панелка.

  https://www.arteks.net/латинка-8-69-1 #video-sec

 92. 92 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  До коментар [#89] от "val1320":

  Още първото уравнение не ти е вярно, защото има значение къде се намират апартаментите, в какво състояние са — единият е нов, двата не са. Не е правилно да смяташ еднаква цена на кв.метър. Така че сметката още по не излиза.

 93. 93 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#92] от "Fiji":

  Да не говорим, че гаража и асансьора са тази сума, нов евро... Което означава, че уравнението въобще не излиза! (Може пък да са съученици от "кембриЧа" във Вършец)

 94. 94 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  До коментар [#87] от "Камен":

  Получил бонус? Вятър...! Прехвърлили са ги, на негово име. Бас държа, че не може да декларира официално такъв доход. Най-много, да са теглили кредит на негово име, който естествено не може да изплаща. Ще го плаща, някой друг... Можем да се сетим, кой ще е...! :)))

  Бивш tww09306483.
 95. 95 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#4] от "Симеон":

  Това, че замяната се прави по стойността на данъчните оценки на имотите е съвсем в реда на нещата и е масова практика в оборота.
  ==============
  Точно това изобщо не е "в реда на нещата". По закон сделките се сключват на реалната цена, а не на данъчна оценка. Държавните такси се плащат върху обявената цена, т. е. имаме нарушени интереси на държавата. Въпросният "борец за честност и прозрачност" явно е нарушил закона с поредната си проява ва андрешковски тарикатлък (който си личи даже и само от ухилената му физиономоия).

 96. 96 Профил на Ivan Prodanov
  Ivan Prodanov
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Посвещава се на невинната душица - Цветан Цветанов:
  "Невинен като гълъбица
  и скромен като полски злак:
  на такава птица
  истинското име е — глупак!"

  Иван Костов е за съд!
 97. 97 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Човекът си каза в интервюто - "всичко е документирано в НАТУРАЛНИЯ акт"... ко повече да ви се обяснява! :)

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 98. 98 Профил на bobinews
  bobinews
  Рейтинг: 241 Неутрално

  ясно е, че всичко сигурно е законно изпипано, но изглежда доста съмнително.. И как точно въпросния Велков може да си позволи 400 хиляди и то за 2 апартамента? Едва ли е спестил от заплати в щаба на Герб тия пари. Добре е НАП да се самосезира и да му спретне една ревизия..

 99. 99 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Мисля, че проверката НА ПРОКУРАТУРАТА трябва да започне от семейство Велкови и как са си позволили покупка на жилище за 0.5 млн.лв.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK