"Артекс инженеринг": Нямаме нужда от политически тласък, за да правим бизнес

Сградата на "Артекс", в която е апартаментът на Цветан Цветанов.

© Цветелина Белутова, Капитал

Сградата на "Артекс", в която е апартаментът на Цветан Цветанов.Нямаме нужда от политически тласък, за да правим бизнес, това се казва в официална позиция на компанията, построила и продала апартаменти на Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и зам-министърът на спорта Ваня Колева "Артекс Инженеринг". Скандалът избухна вчера, като съмненията са, че едни председателят на парламентарната група на ГЕРБ, министърът на правосъдието са купили жилищата си на цени доста по-ниски от пазарните.


В съобщението, публикувано на сайта на компанията, се казва, че тя е на пазара от 25 години и за нея никога не е имало значение какво е служебното положение и политическите пристрастия на клиентите им.


От "Артекс Инжинеринг" допълват, че името им е било замесено в чужд медиен сценарий и очакват да не бъдат въвличани в предизборна риторика. "Нашият сериозен авторитет е само на архитектурно-строителния, а не на политическия терен. Ако има съмнение за законността на която и да е направена сделка с клиентите на "Артекс", контролните органи могат да проверят – всички документи са на тяхно разположение", се казва още в позицията.
Днес премиерът Бойко Борисов каза, че ще изчака резултатите от проверката на прокуратурата и антикорупционната комисия на имотната сделка на Цветан Цветанов, преди да вземе решение какво да предприеме.


"За съжаление, българските политици – бивши, настоящи и бъдещи, планират живота ни само в рамките на своя мандат. И това е голямата разлика между всеки отговорен бизнес и политическата класа", се посочва още в съобщението.


Eто и цялото становище:


Името на нашата чисто българска строително-инвестиционна компания – "Артекс Инженеринг АД", която от 25 години на пазара е синоним на качество, коректност и законност попадна в чужд медиен сценарий.


В хилядите проектирани и построени от нас жилища живеят семейства с различни професии. За компанията ни никога не е било приоритет какво е служебното положение и политическите пристрастия на клиентите ни. Всеки, който познава нашите проекти и механизма на продажби, ще потвърди, че законът и пазарните правила, са тези, които от 25 години държат "Артекс" в най-светлата част на строителната индустрия.


Ние сме перфекционисти както в архитектурното проектиране на жилищни сгради, така и в строителния процес като цяло и именно това е разпознаваемият почерк на "Артекс".


Именно затова ние нямаме нужда от политически тласък, за да правим бизнес. Един дом, който изгражда "Артекс", е за десетилетия напред, в който да живеят поколения наред. Проектираме и строим като за внуците и правнуците на клиентите си.


За съжаление, българските политици – бивши, настоящи и бъдещи, планират живота ни само в рамките на своя мандат. И това е голямата разлика между всеки отговорен бизнес и политическата класа.


В тази връзка "Артекс" очаква да не бъде въвличан в предизборна риторика, защото нашият сериозен авторитет е само на архитектурно-строителния, а не на политическия терен. Ако има съмнение за законността на която и да е направена сделка с клиентите на "Артекс", контролните органи могат да проверят – всички документи са на тяхно разположение.


За "Артекс" най-важното е всяко семейство, всеки наш клиент да получи дом на хармония, мир и радост, проектиран и построен с професионализъм и изключително качество по световните стандарти от компанията ни. Тогава считаме, че сме изпълнили предоставената ни мисия и сме оставили истински достойна диря за благото на гражданското общество и България".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK